Snart kommer tomten


1:a advent, inte så långt kvar tills tomten kommer...

Första gången

Inatt har Max sovit borta för första gången och glädjande nog gick det kanonbra denna gång! Vi skjutsade hem honom till mormor och morbror Tim igår eftermiddag. När vi kom hem hann vi med att förbereda vår kommande utlandsresa lite och så gjorde Tina lite julmysigt här hemma innan vi sen bara tog det lugnt resten av kvällen. Vi kikade på tv, frossade godis och hade skönt vuxenmys innan vi sen kunde sova helt ostörda en natt! Så djävla skönt! 

Man blir glad för det lilla som småbarnsförälder och även om det kändes lite konstigt och tomt här hemma utan vår Max så var det ju så ljuvligt att få lite vuxentid ihop för mig och Tina. Även om vi bara har ett barn så har detta året ju varit en stor omställning då man ofta saknar den egna vuxentiden ihop främst pga att Max är lite strulig på kvällar/nätter.

Därför kändes det så skönt att det gick bra denna gång med översovningen. Max hade otroligt nog sovit fantastiskt bra. Han somnade tydligen i knäet på 12-årige morbror Tim vid 20-tiden och vaknade sen vid kl 23 då han var ledsen. Fast efter att Tinas mamma tröstat honom lite så somnade han om. Sen hade han trots massor av vändningar i sömnen mm. inte vaknat och sov ända till kvart över åtta på morgonen!!! Kan detta vara början på en ny sömnigare Max-era tro?

Vi hämtade hem Maxen på förmiddagen idag och tänk att man bara på en natt kan längta så mycket efter en liten varelse. En ljuvlig känsla att hålla honom i famnen igen och nu hoppas jag bara Max seglivade förkylning kan gå över för han är inte på topphumör idag vår lilla snörvliga skrutt.

Idag är det första advent och det är väl inget jag bryr mig särskilt mycket om. Det är julskyltning på stan men att gå runt där i duggregn och lyssna på julsånger är inget som lockar mig. Tina ska ha nåt klädparty här hemma med lite andra småbarnsmammor och själv ska jag så småningom bänka mig framför Tv:n då det är supersöndag på Canal plus med två högklassiga fotbollsmatcher!

Idoldyrkande fjortisbrudar

Tack och lov så åkte Johan ut ur kvällens Idol och det känns nu nästan helt givet att Kevin ska vinna hela tävlingen tycker jag. Alice verkar ha tappat lite självförtroende eller nåt och Robin har ju utvecklats mycket men räcker ju inte till mot Kevin tycker jag.

Småbrudarna blev förstås som galna när Johan Palm röstades ut och jag måste säga att jag fattar ingenting av den där fjortishysterin över honom??? En del kanske tycker det är charmigt men jag känner mig mest bara irriterad när jag ser hur småtjejerna beter sig som galningar.


Så djävla het den här falsksjungande gossen då?

Banan i mat

Jag hörde på Rix Morgon Zoo tidigare i veckan hur Titti Schülz dissade banan i mat totalt! Hade man banan på pizza som jag har ibland var man snudd på vedervärdig enligt henne, ha ha.

Jag tycker det är jättegott med maträtter som Flygande Jacob med banan i eller köttfärspizza med banan men vet att jag är rätt ensam om det. Synd att min flickvän inte gillar banan i mat som mig annars skulle jag nog vilja testa denna maträtt någon kväll!

Gillar ni andra banan i vissa maträtter eller på en del pizzor?




Kampen om Colorado

Nu har jag hittat en given sak på min önskelista till jul! Äntligen kommer tv-serien Kampen om Colorado (Centennial) på DVD här i Sverige. Det är en westernserie som jag såg i min ungdom och har längtat efter att få se igen!

Någon mer som minns denna härliga tv-serie?


Max vill ha vovvens ben


Liverpool vidare i CL

För femte året i rad har då mitt kära Liverpool tagit sig vidare till åttondelsfinalen i Champions League. Gårdagens match mot Marseille hemma på Anfield var verkligen ingen höjdare men laget gjorde det som behövdes för att ta sig vidare från gruppen och det var ju förstås viktigast.

Det ska bli otroligt spännande att se vilken lottning Liverpool får och jag skulle gärna se dem ta emot Inter eftersom det vore fantastiskt skönt att få slå ut Mourinho igen. Jag tror också att våra mittbackar skulle klara av Zlatan på ett bra sätt precis som förra gången!

Jag har ju sett alla Liverpools viktiga matcher i år utom en och det man kan konstatera är ju att det fortfarande är vänsterkanten som är den svaga. Ingen kan få mig att tro att Dossena kommer ses som en lyckad värvning efter säsongen och Riera har varit skaplig men inte så bra som många av mina Liverpoolbröder på forumet verkar tycka. Nu är det ligamatch mot West Ham i helgen och nu måste det bli en trepoängare efter helgens onödiga poängtapp mot Fullham! Annars kommer Chelsea snart att rycka iväg och det vill vi ju inte!

Min fina familj


Läget i Thailand

Oroligheterna i Bangkok verkar ju trappas och man har nästan lite svårt att se hur de övervänliga Thailändarna kan vara inblandade i såna här oroligheter. Fast det verkar ju vara ett land som styrts av korrupta militärer/politiker sen länge men det har ju ändå inte varit nåt man har märkt av som turist i landet.

Fortsätter detta kanske de börjar tappa rejält med turister vilket förstås vore en katastrof för många människor i det landet. Vi får se hur det går....

Porrfria hotell

Idag läste jag Aftonbladets Söndagsbilaga där de tog upp det här med porrfria hotell igen. En del organisationer, kommuner och företag har ju bestämt sig för att bojkotta hotell där det finns möjlighet att se porr vilket har gjort att bland annat Best Western-hotellen numera ej har porr bland sina köpkanaler.

Jag stör mig som fan på sån moralism och även om tidigare skrev att jag gillar Fotbollsfrun så håller jag inte alls med henne i denna debatt mot Tore S Börjesson.  Låt vuxna människor bestämma själv om de väljer att betala extra för en kanal som sänder porr eller inte!

Någon som har åsikter i ämnet?


Snöstorm

Några av de bloggar jag läser har redan nämnt detta om snöstormar men jag gör det också. Nu är det alltså 10 år sedan Gävle drabbades av "Århundradets snöstorm" som alla fall säkerligen var den värsta som jag kommer uppleva under min livstid.

Jag minns den Lördagsmorgon när snöovädret hade börjat då vårt innebandylag skulle spela bortamatch mot Borlänge. Vi körde några hundra meter med bussen innan vi satt fast och när vi sen fick rapporter om hur det såg ut på vägarna så var det ju omöjligt att åka. Detta förstod nog varenda människa utom Borlänges lagledning och innebandyförbundet som gav segern till Borlänge med W.O! Jag minns en av polarna i laget som kämpade sig in till Gävle för att gå på fest med tjejen och blev sen kvar där hos paret som hade festen i tre ytterliggare dygn innan de kunde ta sig hem till S-viken.

Även om jag inte trivs alltför bra i snö och kyla så vore det ju trevligt om det alla fall kunde bli riktig vinter i December/Januari på vintrarna framöver. Idag har vi förresten köpt en barnpulka till Max så nu har vi något roligt att göra på dagarna här framöver bara han blir helt frisk och snön ligger kvar.


Fotbollsfrun tar timeout

Jag brukar ju läsa Fotbollsfruns blogg lite då och då men nu tar hon tydligen en timeout vilket inte är så konstigt. Att vara mamma till tre barn och ha flera jobb när pojkvännen spelar elitfotboll kan inte vara det lättaste. Hoppas hon kommer tillbaka för även om jag inte läser hennes blogg/krönikor slaviskt så tycker jag hon skriver bra och underhållande!

Förkyld Max

Det har varit ett jobbigt dygn här hemma då Max har blivit dunderförkyld samtidigt som en tand är på väg ut. Han var lite snörvlig på dagen igår och när jag la honom vid åttatiden igår kväll så vaknade han ganska snabbt. Sedan var han väldigt ledsen och otröstlig stora delar av kvällen/natten förutom mellan kl 3-6 då han sov hyfsat alla fall. Han var så övertrött inatt men kunde ju inte somna när han fick hosta och så blev han arg och ledsen stackars killen. Då dög inget annat än att bäras runt och han är ju såååå tung nu vår lille 12 kilos-kluns, pust!

Tina gav honom lite alvedon och näsdroppar så han blev lite lugnare till slut. Efter kl 00 någon gång gick jag och Max ner till soffan för att kika på lite Teletubbies. Då blev han lugn och nöjd så det var bara att sitta där i ca tre timmar utan att han somnade. Vilket astråkigt barnprogram Teletubbies är men eftersom han blev lugn och nöjd så är jag glad över att vi har ca 25 avsnitt inspelade på digitalboxen. Jag försökte också få honom titta på något roligare som Hitta Nemo, Madagaskar men icke!

Efter ca 2-3 timmars sömn var jag ju lite sliten imorse men på dagen har det gått bra och tyvärr verkar Max ha fått mina sömngener så han ville bara sova en timme på förmiddagen! Nu har jag fått honom att somna i vagnen på eftermiddagen och hoppas han kan sova ikapp lite nu inför nästa jobbiga natt. Egentligen skulle jag lägga mig också istället för att sitta här men känner mig pigg och hoppas på en bättre natt istället. Tina är i skolan idag och hoppas hon orkar med lektionerna eftersom hon ju också var vaken rätt mycket inatt .

Vi har ju ändå varit rätt förskonade med förkylningar för Max måste jag säga men snart är det dagisdags så detta är väl en liten försmak av vad som väntar är jag rädd för. Innan jag själv fick barn själv tyckte man ju att det lät mysigt för de föräldrar som var hemma med sjukt barn men det gäller nog inte när barnen är så här små!

Tänk om det blir så här om 11 dagar på planet till Lanzarote!!!  Då blir det en nödlandning i Köpenhamn eller fallskärmshopp! Nu börjar Max gruffa lite nere i vagnen så det är dags för nästa 3-timmarspass innan en efterlängtad Tina kommer hem!


Först pigg och glad, sen hängig stackars Max

Henkes innebandydebut

Henkes innebandydebut
Ja då var Henkes upphausade innebandydebut avklarad. Jag brukar sällan kolla på innebandy även om jag spelat det själv i seriesammanhang i massor av år. Helt enkelt därför att jag inte tycker det är en jätterolig sport att se på men däremot att utöva. Igår kikade jag på matchen eftersom jag som så många andra var nyfiken på Henkes kapacitet.

Det är väldigt svårt att bedöma honom efter det lilla man såg igår men jag skulle gissa att Henke Larsson skulle kunna vara en bra division 2 spelare i innebandy pga sin fysik och spelsinne. Han gjorde nån bra passning men annars såg han väl mest ut ungefär som jag förväntat mig. Han kan självklart lyfta Helsingborg på det sätt att de får massivt publikstöd och att de andra spelarna lyfter sig med honom i laget men han kommer ju absolut inte spela en avgörande roll på planen som vissa äldre sporttyckare började yra om imorse på frukost-tv. Han kommer säkert kunna göra något mål och nån assist men han saknar ju den där innebandytekniken som de flesta andra har när det gäller att täcka bollen och kunna skjuta som en häst.

Helsingborgs sportchef menade att det var enbart ett sportsligt beslut att ta med Henke vilket förstås är bullshit men jag förstår ju ändå att de gör det. Vi får se hur det går framöver och nu kommer det väl skrivas spaltmeter om vilken skitsport innebandyn är när en fotbollsspelare kan hoppa in på detta sättet. Jag tycker de som resonerar så gör det lite väl enkelt för sig eftersom det är annat som spelar in i detta fall. Jag menar inte på nåt sätt att Innebandy är en världssport men spelarna i högsta ligan är duktiga idrottsmän så folk ska inte tro att vem som helst kan hoppa in i den ligan.

Han som är innebandyexpert på TV4, Peter Kokocha minns jag väldigt väl från tiden då jag spelade i Storvik. Han tränade Hagsätra som vi mötte flera gånger och han var verkligen en olidligt osympatisk störig Stockholmare som inte heller tålde en förlust mot bonniga Storvik minns jag.

Succépremiären i längdskidor
Vilken härlig skidhelg detta blev!!! Först Charlotte Kalla och sen den stora skrällen med Marcus Hellner samt två bra genomförda stafetter! När det väl finns svenskar med i toppen så gillar jag verkligen att titta på skidåkning och helst då i den gamla stilen där man åker på tid och inte kör ett cykellopp i klunga där bäste spurtare vinner.

Krönikör Ekwall på TV4 som jag oftast brukar försvara eftersom så många tycker han är en idiot hade aldrig hört talas om Marcus Hellner och det är fan i mig ett stort underbetyg åt en sportkrönikör. Nog för att hans seger var en skräll men så djävla okänd är han inte och Ekwall måste i så fall ha blundat för skidsporten i två säsonger.

Miltons dop

I Lördags var vi på Max kusin Miltons dop hela eftermiddagen och även om jag i vanliga fall inte är något fan av liknande tillställningar tycker jag det var rätt trevligt. Min brorsdotter Olivia, 12 år sjöng bland annat två låtar i kyrkan och hon sjunger verkligen jättefint. Idol-Johan släng dig i väggen!

Huvudpersonen Milton skötte sig jättebra och var på gott humör trots en präst som skvätte vatten på honom mm.  Även Max var väldigt lugn och man kan ju hoppas att han sitter lika lugnt i planet om två veckor som han gjorde i kyrkan igår men då finns det ingen präst som sjunger psalmer i och för sig.

Vi har ju valt att inte döpa Max och jag tycker ändå det känns som ett bra beslut. Jag är inte så mycket för konfirmationer, dop och sådant överhuvudtaget eftersom jag inte tror på gud. Jag vet att många gör det av andra skäl men för oss kändes det inte som om det var nödvändigt att döpa Max i kyrkan helt enkelt.


Abba Singstar

På Playstation 3 måste man ju ha en skiva som grund till Singstar och sen kan man ju köpa låtar fristående på Singstore. Vi har ju Vol 1 skivan och har köpt ca 25 andra låtar (15 kr/st) men eftersom den skivan är så kass så köpte vi igår Abba Singstar istället.

Trots att jag helst sjunger Singstar på fest när man har lite i västen så provade vi några låtar igår kväll och det blir både ris och ros i omdömet. Först och främst så gillar jag ju Abbas fantastiska poplåtar och det kändes roligt att sjunga dem. Däremot är det väldigt mycket Agneta/Frida sång med ljusa röster som inte kändes så lätt för en hes kille sjunga.

Vi får köpa hem lite mer gubbrock från Singstore för att uppväga så det blir rättvist! Bara de kunde släppa lite bättre låtar på Singstore någon gång! Vart är alla låtar med Robbie Williams, U2, Metallica, Gwen Stefani, Linkin Park med flera???

Här är låtlistan till Abba Singstar >>


Sandvik varslar

Här i Sandviken arbetar ju en stor del av befolkningen på företaget Sandvik. Jag har hur många kompisar som helst som arbetar där och har själv funderat på att söka mig dit många gånger. Nu i denna ekonomiska kris så går förstås även Sandvik dåligt och idag kom nyheten om att Sandvik varslar 900 personer här i Sandviken!

Bara att hoppas att den här konjukturen vänder snart även om det inte ser så ut och så hoppas jag att ingen av mina kompisar blir drabbad av detta. Det är nästan lite otäckt hur den här staden "lever på" Sandvik och fortsätter den här krisen så lär nog många människor flytta från staden i framtiden kan jag tänka mig.

Holland - Sverige

Att Holland skulle besegra Sverige igår ganska enkelt var ju förstås ingen jätteskräll. Det var inte heller någon skräll att förbundskapten Lagerbäck  valde Daniel A istället för Källström trots att han ändå hade defensive mittfältaren Rasmus Lindgren på planen!

Jag tycker helt klart Kim Källström har gjort bättre landskamper än den igår men nu när han gjorde mål så blir det ju många superlativ. Helt klart var han en av få som blixtrade till och visade sin vanliga vilja att göra något framåt som jag gillar även om han som vanligt också lite i övermod slog bort några djupledare.

Träbocken Lagerbäck får fan ge upp nu och låta spelare som Källström och Sebastian Larsson få mer förtroende i landslaget tycker jag. För mig står det helt givet att dessa två tillhör dem som man kan bygga något omkring inför framtida viktiga matcher i kval eller VM-slutspel!

Till sist:
- Daniel Majstorovic bör i framtiden rankas för Petter H i landslaget
- Kommentatorn igår var en dryg Åke Unger kopia med märkliga tonhöjningar vid inkast mm.
- Andreas Isaksson måste vara världens sämste målvakt med fötterna

Dagens...

Humör: Det känns bra idag
Gjort: Hämtat Max pass i Gävle och köpt Abba Singstar bland annat
Planer: Hänga tvätt, plocka disk, träna innebandy, busa med Max, se på tv
Lyssnar på: Lundells nya album, Omaha
Ser på: Just nu dataskärmen, senare ikväll kanske inspelat Boston Tea Party och fotbollen
Läser: Snabbkollar mail och sånt innan Max vaknar från sin eftermiddagslur
Dricker: Vatten enbart denna hälsovecka
Äter: Väldigt lite den här veckan hoppas jag men idag blev det stuvade makaroner o köttbullar
Bästa: Snart innebandy sen förhoppningsvis lite skön tv-kväll med en max som sover
Sämsta: -1 ute och jag fryser ihjäl samt min träningsverk efter det ovanliga gymbesöket igår
Barn: En skön Maxdag då vi ju varite ut och flängt hela familjen
Väder: Isigt och kallt ute

Världens finaste Max


Inför resan

Bara tre veckor kvar tills vi åker till Lanzarote och det känns förstås kanon! Tina lyckades hitta en bra resevagn till oss via blocket för fyndpriset 200 kr! Det är en sulkyvagn av märket Carena och kommer nog bli perfekt att ha som resevagn. Passet till Max bör också vara klart nu och sen så har vi bokat hotell i Arlanda natten före vi åker med parkering i deras garage hela veckan vilket också blev perfekt. Skönt att inte behöva gå upp kl 2-3 på natten för att åka till Arlanda utan vi får en mer normal natt (om Max vill) innan vi åker.

Nu gäller det bara att kolla upp lite vad man ska ha med sig och framförallt vad Max ska ha med sig! När det gäller sånt så har jag en flickvän som har bättre koll än de flesta så det känns tryggt. Det blir mycket packning till Max med tanke på barnmat, blöjor och en massa annat men så är det ju att resa med små barn. Längtar enormt mycket efter sol och väme just nu så det ska bli helt underbart att åka iväg mitt i den svenska julstressen som jag inte är så förtjust i.


Ny vecka

Det blev ännu en lugn helg då Lördagen mest bestod av en massa fika då både Tinas och mina släktingar var här på besök vid olika tillfällen för att "fira" min födelsedag. Roligt för Max att träffa kusin Milton förstås och senare på dagen fick han busa lite med Linda och Jerkers vovve Ozzy. Väldigt roligt att se Max och vovven bråka om vem som skulle tugga på hundbenet, ha ha.

Jag har kännt mig lite uttråkad, frustrerad och less delar av denna helg vilket beror på lite olika orsaker som jag inte tänker älta om i bloggen. Nu är det alla fall ny vecka och saker och ting känns lite bättre idag. När jag känner mig lite nere så är träning den allra bästa medicinen och denna vecka ska jag försöka träna så mycket jag bara kan!

Min rygg är rätt paj just nu men jag ska försöka stretcha en massa i samband med mina träningar för då brukar det kännas bättre. Tyvärr är det svårt att få bort det ryggonda när man tillbringar flera timmar varje dag i en dålig hukande ställning där man går runt med den "Vill-träna-gå-fanatiske-Max" eller måste vagga den sömnvägrande 12-kilos klunsen till sömns på kvällarna.

Jag ska även försöka börja styrketräna lite här hemma med situps, armhävningar och även övningar där man kan förena nytta med nöje genom att inkludera Max. Benböj med honom framför sig är ju en bra övning som han tycker om har jag märkt. Det var en artikel i Metro idag om styrketräning i hemmet med bebisar så den ska jag lusläsa och kanske få lite bra tips. Om någon har bra tips på övningar inom denna kategori så varsegoda att kommentera!

Vi har väl inga större planer för veckan annars. Tina pluggar hemma även denna vecka så jag har tillgång till bilen. Så en dag ska jag och Max nog till Köpis i Valbo och strosa runt lite och sen får vi se om det blir babysim på Onsdag igen. På Fredag har den Öppna förskolan nyöppning efter flytten så då gör vi nog ett besök där gissar jag.

Jämställhet

Jag läste en intervju med Magdalena Graaf i Aftonbladet i helgen där jag reagerade på att hon och intervjuaren verkligen sågade ALLA killar rejält. Enligt dem så finns det INGEN kille som är jämställd och hjälper till hemma mm. När jag sen såg att Linda Skugge var den som intervjuat förstod jag lite bättre varför intervjuaren hade så många egna hatiska inlägg mot män.

Självklart finns det många killar som är dåliga på att hjälpa till hemma och det blir lätt så att man generaliserar om man själv har dåliga erfarenheter. Fast jag störde mig lite på den där intervjun och jag tillhör absolut INTE en av de där killarna som inte gör sitt i hemmet kan jag lova! Jag är väldigt ordningssam och diskar, damsuger, plockar, tvättar, byter blöjor, tömmer blöjsopor, sköter min son mm. mer eller mindre varje dag så dra inte alla killar över en kam tack!

Guldbollen till Zlatan

Imorgon är det fotbollsgalan på TV4. Den känns väl inte sådär jättespännande i mina ögon men jag spelar väl in och kikar på den ändå gissar jag. Att Zlatan får guldbollen i år är förstås helt givet och därmed blir han den förste att få den hela tre gånger. Som det ser ut nu inom svensk fotboll kan jag inte se vilken annan som ska kunna hota om det priset de närmaste 2-3 åren heller?

Kvällisarna gör idag en stor grej om att Zlatan förmodligen inte kommer avsluta karriären i Malmö FF. Precis som om det vore en chock att han inte skulle göra det. Man har liksom lite svårt att se Zlatan springa omkring på Strömvallen mot Gefle IF eller nåt efter det han upplever nu i sin karriär. Visst, Henke kom hem men han är en annan typ av människa.

Björn Ranelid, författaren har en djävla massa konstiga åsikter och ett ego som är större än Zlatans. Fast skönt att höra honom i Supersöndag på Canal + där han spydde galla på domarna för att de inte kan ta ut avståndet vid frisparkar! Ska man behöva reta sig på det resten av livet tro?

Intervju med Lundell

Tänkte bara tips er som gillar lundell om denna långa intervju! I veckan ska jag lyssna ordentligt på nya albumet Omaha och kanske återkommer med en recension.

Fadde singel

Fadde är singel igen efter sitt långa tre veckors förhållande med glamourmodellen Sandra För någon vecka erkände Fadde i pressen att han kanske älskade Linda Rosing lite för mycket men skulle ge detta förhållandet en chans. En kanonstart på ett förhållande, bra tänkt där. Att Fadde är singel igen slås nu upp stort i pressen och nu haglar tydligen kärleksbreven in till honom!

Fadde som verkar vara en manlig bimbo har inte längre några Vip-kort till Spy Bar att dela ut och pengarna finns hos skattemyndigheten eller hos Linda Rosings botoxklinik! Detta avskräcker inte de hundratals kvinnor som skickar brev till honom nu när han är singel och jag fattar ingenting? Kändiskåtheten hos vissa kvinnor känner inga gränser!

Om någon av mina kvinnliga bloggvänner vill kontakta Fadde och sätta in en stöt så är hans blogg här >>

Apropå Linda Rosing läste jag tidigare i Carolina Gynnings blogg om att det var slut mellan henne och Kleerup. Han har nu istället setts gå hem med Rosing efter en krogkväll. Så gick det med Lindas avhållsamhet inför hennes nya tv-program. Vilken chock!!!


Bild från Sandras blogg

Bra westernfilm

Om det finns fler än mig som gillar westernfilmer så kan jag rekommendera er att se Open Range som sänds på SVT 1 ikväll kl 21:30. I huvudrollerna finns min westernfavoritskådis Robert Duvall och Kevin Costner.


Max, 11 månader

Max närmar sig ettårsdagen med stormsteg och här är lite av det som hänt i hans utveckling.

Rörelseutveckling:

Som jag skrivit tidigare så vill ju Max just nu bara träna på att gå mest hela tiden. Det blir mycket av att gå runt som mormor gör med Max på bild 1 här nedan. Han kan ju resa sig upp själv mot saker och även balansera någon sekund utan att hålla i nåt. Fast han går fortfarande extremt mycket på tårna så det känns som om det kommer dröja ytterliggare några veckor innan han kan gå. De sista dagarna här har han upptäckt att han kan ta sig upp för trappen helt själv så nu måste vi fixa en grind på nedervåningen också då. Max vinkar också rätt mycket numera även om hans tajming inte alltid stämmer.



Maten:
Inget speciellt har hänt på den fronten förutom att Tina ibland försöker lära honom äta själv men Max är lite för sugen på att kasta iväg saker för att det ska fungera bra än så länge. Vi har alla fall köpt tallrik som sitter fast i bordet nu så vi ska väl fortsätta träna framöver.

Sömnen:
Någon kväll/natt den senaste veckan så har Max sovit fantastiskt bra med hans mått mätt. En kväll sov han från 20:30 till klockan 05 utan att vakna vilket är rekord sen i början tror jag. Då börjar man genast tänka att det har vänt men så kvällen/natten efter är det tvärtom med massor av vakningar. Max sover ofta ganska ofta väldigt oroligt. Han bökar, vänder sig och grejar som inatt när han plötsligt vaknade vid 23-tiden och sen inte ville somna om. Oftast somnar han i spjälsängen som nu står i vårt sovrum och så får han komma över till oss nån gång på natten.



Talet:
Han säger inte så mycket nya ord men han säger tydligare Pa-ppa och Ma-mma nu. I början sa han ju pappa lite oftare men de sista dagarna så är det mycket mamma, mamma här hemma och han låter så gullig när han säger det. Han kan även härma bilar genom att låta som en frustande häst med läppdaller (brrruum) om någon förstår hur jag menar.

Max tycker om att:
- Öppna och stänga dörrar
- Plocka ur leksadslådan genom att kasta leksakerna hejvilt
- Till pappas stora glädje kan han även plocka i leksaker i lådan också numera
- Bli jagad när han går eller kryper
- Sparka bollen när han tränar på att gå
- Gå på babysim och dyka
- Leka med bilar och härma billjud
- Se på Teletubbies förstås
- Kasta saker och speciellt när vi strängt försöker säga nej


Ensam Mamma Söker

Jag brukar väldigt sällan se på datingprogramen på tv men har denna säsong sett en hel del av TV3-programmet Ensam Mamma Söker. Förra säsongen såg jag ingenting av programmet även om jag förstås inte kunde undgå att se alla hundratals artiklar i tidningar om mamman Susanne som ju blev rikskändis.

Jag tycker det är ett lättsamt och rätt roligt program att se på och nu börjar det ju dra ihop sig för "mammorna". Ett par verkar ju rätt klart mellan hon trebarnsmamman Anette och den där Rickard. Stackars han som kallas "magen" som får följa med på charterresa som det tredje hjulet! De måste ju ha pratat om det innan att han bara får följa med som barnvakt eller nåt gissar jag för annars vore det ju nästan taskigt. Fast en gratisresa till solen mår han nog inte dåligt av iof sig.

Hon mörkhyade Ninas grabbar fick istället för att åka på All-Inclusive-semester utomlands följa med henne och hennes mamma till en timmerstuga i dalarna eller nåt. Grattis killar! Där tror jag inte det kommer säga klick med någon av grabbarna om jag får gissa.

Till sist är det ju Johanna från Skövde och där vet e fan om det blir hon och den där Göteborgskillen eller ej. Det är ju inte helt lätt som singelkille utan barn att kasta sig in i ett förhållande där tjejen har barn. Det har jag själv fått erfara tidigare i livet och samtidigt är det väl inte helt lätt att sammanlagt ha fem barn heller som Rickard och Anette.

Sådär, det var Dr Phils djupanalyser av dessa spännande livsöden!


37 år

fyllde jag i Tisdags då! När jag fyllde 30 år hade jag lite åldersnoja och hävdade gärna i olika sammanhang att jag var 29 år något år extra, ha ha. Denna lilla lögn var ju t ex till min fördel på Spraydate då min nuvarande flickvän ej ville dejta killar som var +30. Även om jag är livrädd för att bli gammal så har jag ingen större åldersnoja just nu i alla fall. Det är ju inte mycket att göra åt och jag trivs rätt bra med det mesta i livet just nu.

Min födelsedag var rätt lugn och trevlig då jag blev uppvaktad av Tina, Max och min mor på förmiddagen. Av Tina fick jag bland annat Guitarr Hero (Aerosmith) vilket var en kanonpresent. Vi gillar ju båda att spela GH och det är ju ett roligt spel att ha på hemmafester också.

På eftermiddagen åkte vi till Gävle/Valbo för lite shopping och så fixade vi ett pass åt Max hos polisen. Vår lill-kille charmade den kvinnliga polisen totalt med sina leenden och till slut lyckades vi få till ett foto där han tittade rätt in i kameran.

I helgen blir det väl lite mer fika med brorsan+familj och kanske även Tinas familj kommer hit en sväng. Inte så mycket för att fira mig hoppas jag utan bara för att träffas lite.

Mamma Mia

Mamma Mia + + +

Nu har vi också sett filmen Mamma Mia till slut. Själv såg jag musikalen i London 2001 med brorsan och farsan men minns ju inte så mycket av det. Jag har egentligen lite svårt för den här typen av film där man sjunger repliker men tycker ändå att filmen kändes ok att titta på. Filmen utspelas ju i en sagolikt vacker miljö och framförallt njuter man av att höra Abbas fantastiska musik framföras överraskande bra från dessa skådisar.

Fast jag egentligen aldrig har lyssnat på Abba på så känner man ändå igen varje låt och text vilket är lite märkligt? Nu när musikalen och filmen gjort sådan succé så kommer förstås massor av ungdomar lyssna på Abba så de lär inte glömmas bort ännu på många år. Dessutom kommer det ju ett Abba Singstar nu i dagarna som lär bli väldigt populärt. Björn och Benny är verkligen två svenska genier att vara stolta över måste jag säga!

Vad tycker ni andra som sett  filmen och vilken är er favoritlåt med Abba?


Sportsurr

Grattis Kalmar FF
Som jag tippade i bloggen så blev Kalmar FF svenska mästare i fotboll denna säsong. Väldigt välförtjänt och man tvivlade ju lite när de sålde Caesar Santin i somras. Det ska för övrigt bli djäkligt spännande att följa V Elm och om ca 10 år kanske han får chansen till ett inhopp av Lagerbäck. Skönt att Gefle IF klarade sig kvar och det hade kännts surt om de åkt ur denna säsong med så pass dåliga lag som Ljungskile, GIF Sundsvall och IFK Norrköping med i Allsvenskan.

Brottningsbråket
Idrottspampar kan tydligen göra vad som helst och nu ska alltså Ara Abrahamian stängas av i 2 år för hans ilska under Olympiska Spelen. Dessutom ska tränaren Leo Myllälä också stängas av i 2 år för sin ilska efter matchen??? Skulle brottningspamparna styra inom fotbollen skulle alltså Wayne "Fuck Off" Rooney stängas av i ca 5 år för sina domarprotester. Som en liten extra liten krydda ska  Ara ihop med förbundet böta ca 500 000 kr också! Läge för att överklaga till högre instanser kanske? Synd om de aktiva inom brottningen men snälla, lägg ner skitsporten!

Karjala Cup
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Liverpool FC
En enkel hemmaseger mot West B igår med 3-0 och äntligen visade Robbie Keane lite av det han kan för publiken på Anfield. I veckan tog Liverpool en rätt turlig poäng mot A Madrid i Champions League där man fick en väldigt tveksam straff tilldömd på övertid. Som Liverpoolare får jag tyvärr erkänna att min hjälte Steven Gerrard vid straffsituationer flera gånger filmat/hjälpt till även om jag inte angående denna situation tycker att det var solklar filmning.

Fars dag

Idag har jag haft min första Fars Dag som pappa! När jag läste tidningen vid frukost blev jag överraskad och väldigt glad när bilden ni kan se lite längre ned fanns med. Stort tack till min underbara flickvän för det!

Vi har bara varit hemma denna Fars Dag och Tina har fått tagit hand om det mesta med Max då jag igår lyckades få nån konstig sträckning i ryggen/nacken. Det sprakade till i ryggen när jag skulle lämna över Max till moster Linda när vi var på kalaset igår och har gjort ont som fan. Känner mig som fysik-Patrik  i Boston Tea Party eftersom jag är rätt stel i nacken men det känns ändå mycket bättre redan idag så det är nog borta snart gissar jag.

På eftermiddagen beställde vi hem lite pizza och så kom min mamma förbi med lite presenter denna fars dag. Jag passade på att instruera henne lite i hur den nya mobilen fungerar men oj vad trögt det går med morsan och teknikprylar! Fungerar det inte med den här mobilen som är skapad för 90-åringar så får vi gå över till brevduvor eller nåt.

En dag som denna tänker jag förstås lite extra på min egen pappa också. Saknaden är stor och det känns väldigt sorgligt att han och Max aldrig får träffas. Jag vet att de hade blivit bästisar...


Mobiltelefon för äldre

Min morsa är inte direkt ett tekniskt geni vad gäller hemelektronik som telefon, tv, data och allt möjligt sådant. Nu har både hon och hennes söner tröttnat på allt strul med hennes mobiltelefon som hon inte klarar av. Igår köpte vi en Doro Handle Easy 330 Gsm som är speciellt anpassad för äldre människor.

Jag har precis laddat upp den och tror den kommer bli perfekt för morsan. Inte massor av onödiga finesser och extremt användarvänlig enligt recensioner. Så nu djävlar får det vara slutstrulat och jag ska se till att morsan kan ringa vem hon vill och även ska kunna lära sig sms och hur man lyssnar på radion. Bra med telefonen är också att det finns en knapp för ficklampa, väckarklocka och radio.


Lördagsmorgon

Då är det helg och denna Lördagsmorgon har Tina gått upp med Max så jag hade chansen att ta en efterlängtad sovmorgon men självklart var jag inte i närheten av att kunna sova länge då. Hur som helst så har Max alla fall sovit rätt bra mellan oss de sista nätterna mellan kl 00-05 utan att vakna och sömn fem timmar i sträck räcker ofta bra för oss småbarnsföräldrar. Istället passar jag på att sitta lite vid datorn som jag alltid gjorde förr på helgmorgnarna innan vi fick Max.

I början av veckan kände jag mig rätt less på hemmapappalivet men de senaste dagarna har allt känts mycket bättre igen. Jag och Max har myst och lekt en massa förstås, tagit någon promenad och sen så har min mamma och svärmor varit förbi någon dag och avlastat lite grann vilket ju alltid är uppskattat.

Hälsomässigt har det också varit en helt ok vecka då jag har tränat innebandy Mån, Ons, Tor, Fre och nästan lyckats hålla mig från sötsaker och skräpmat hela veckan. En dag bytte jag däck åt svärmor och blev bjuden på fika med två munkar samt att vi käkade en kebab en dag i veckan men annars en bra vecka kostmässigt! Nu är det ju helg och vi mumsade förstås smågodis till idol igår men kan vi hålla igen i veckorna så är det ju alla fall en klar förbättring för oss sockermonster.

Apropå Idol så hade jag verkligen inga höga förväntningar på det programmet igår då jag tycker det är rätt trist numera. Faktiskt så var flera av idolerna bättre än jag förväntat mig och det kändes rätt bra att det var Lars som åkte. Jag hoppas Alice eller Kevin tar hem hela tävlingen till slut. Nästa gång måste den scenoduglige Robin B åka ut men småtjejerna har oftast makten i landet vad gäller idol så man vet ju aldrig.

Idag ska vi hem till Tinas syster på lite kalas eftersom Linda har fyllt 26 år i veckan. Stort grattis Linda! Förutom det har vi nog inga särskilda planer tror jag! (Förutom Liverpools match) Jag är ju ingen stor fan av musikalfilmer men vi har alla fall Mama Mia "hemma" som vi kanske kikar på ikväll om vi inte träffar några kompisar eller gör nåt roligare.

Trevlig helg!

Max grimaserar


Musiken i Mix Megapol

Har skrivit det förr och skriver det igen! Vem fan väljer musiken på Mix Megapol??? Ingen håller en pistol mot mitt huvud och tvingar mig att lyssna, jag vet! Fast jag vill ju gärna höra på Adam & Gry på morgonen så gott det nu går med en högljudd Max som försöker överrösta Äntligen Morgon-gänget när han njuter av gröten genom att låta MMMMMM vid varje tugga.

De borde byta ut sin slogan "Den bästa blandningen av gammalt och nytt" till "Samma djävla blandning av gammalt och halvgammalt". De kör ju alltid samma gamla låtar och öser sen på med hits från i våras som Curly Sue med Takida, All summer long med Kid Rock minst en gång i timmen. Av de gamla låtarna så har de väl i ca 4-5 år nu matat låtar som Believe (Cher), It´s Raining men (Jag spyr) och allt som gjorts av Patrik Isaksson och Shania Twain miljontals gånger.

När det gäller morgonshower i radio så väljer ju många Rix FM med Roger, Titti och Gert men personligen tycker jag inte alls det programmet har lika intressanta gäster samt att de känns tråkigare än Äntligen Morgon-gänget. Ibland kikar jag också på The Voice på morgonen (TV 6) om Max accepterar detta och det är väl hyfsat ibland men inget speciellt.

Har ni andra något favoritprogram i radio på morgnarna?


Obama vann

Precis som väntat så vann alltså Barack Obama presidentvalet i USA. George Bush hade väl i och för sig snudd på lämnat öppet mål åt honom men hur som helst så tror jag Obama kan göra mycket gott för USA och världen även om han nu får orimliga krav att leva upp till. Dock lite självförvållat förstås efter allt han utlovat. Han verkar ju utstråla karisma, vara en bra talare, värna om de svaga i samhället och ha en stor vilja för att lösa problem genom samarbete till skillnad mot för Herr Bush! Sen tilltalar han inte den kristna högern i USA vilket gör att han tilltalar mig! Jag måste få tillägga också att jag tycker John McCain verkar vara en bra mycket bättre Republikan än Bush och hans förlorartal var väldigt bra där han var en stor förlorare.

Jag hade spelat in Filip och Fredriks valvaka och har till slut lyckats se det mesta. De grabbarna är ju verkligen helt suveräna i miljöer där de helt enkelt bara samtalar med olika intressanta gäster som Henrik Schyffert, Mona Sahlin, Kristian Luuk, Barbro Hedvall med flera. Det blir intressanta roliga samtal och dessutom är Filip och Fredrik mycket mer bildade än vad folk nog tror.

Roligt också att de i tv-programmet tog upp så mycket om andra amerikanska presidenter, kända tal, first ladys med mera. Jag tycker historian under skoltiden var fantastiskt ointressant pga dåliga lärare, ointresse och mest inriktades på för mig helt ointressanta saker. Nu som vuxen tycker jag det är mycket mer intressant och jag skulle gärna nån gång i framtiden läsa på lite om Amerikanska presidenter som är ett spännande ämne.

Till sist: Valvakan på CNN innehöll ett häftigt inslag >>


Gå, gå, gå

Här hemma handlar det mesta just nu om att Max vill upp och träna på att gå hela tiden. Det är roligt i någon timme men sen blir man less på det. Man kommer inte undan heller då Max letar upp mig eller gåvagnen vart vi än är och drar i byxbenen och skriker tills jag håller hans händer och går iväg någonstans.

Gåvagnen är ju numera den stora favoriten och det är synd att vi inte har ett jättehus med öppna ytor en sån här gång. Nu måste man ju vara med och hjälpa honom att svänga och passa så han inte ramlar in i vassa bordskanter mm. Nu vaknade Max precis så vi fortsätter väl träna lite efter att han har fått mellis och ny blöja.


Vingliga turer på tå med gåvagnen och så upp mot soffan vinglandes

RSS 2.0