Musikutmaning - Dag 5

En låt som påminner mig om någon

Det här är en låt från mina tonår som påminner mig väldigt mycket om de vänner jag hade på den tiden och speciellt tänker jag på min gamle kompis "Fryckan". Vi lyssnade ju alltid på hårdrock och gruppen Savatage spelades flitigt på LP-spelaren. Speciellt då denna låten "Out in the Streets".


Min Ledsenlåt

Att ta fram en låt som gör mig ledsen är inte så svårt.  De starkaste ledsenlåtarna är ju dem som jag främst förknippar med minnen från tider då någon närstående har gått bort. Den låt jag valt blir en låt som spelades på min pappas begravning år 2003. En vacker låt tycker jag men som känns jobbig att lyssna på då den så starkt förknippas med min pappas bortgång.

Sorgen förändras ju lite med åren som går men saknaden av pappa är fortfarande enorm.


"Time To Say Goodbye" med Sara Brightman & Andrea Bocelli

Min hatlåt

Hatlåtar finns det ju faktiskt också rätt många av lite olika anledningar. Det kan vara att en radiokanal som exempelvis Mix Megapol spelat sönder en låt totalt eller av andra orsaker som i detta fall. Den här låten spelas ta mig fan jämt ute på krogen när 70-tals medleyt kommer.

Varje gång jag står på dansgolvet och har asroligt så kommer den här låten som innebär att jag efter några tafatta dansmoves och låtsasbeteende att jag gillar låten istället går till baren. Nu går jag ju ut djävligt sällan numera som småbarnspappa men hatkänslorna mot denna otäcka låt består!


The Weather Girls - It´s Raining Men

Min favoritlåt

Dagens utmaning gällde min favoritlåt och det känns nästan helt omöjligt att välja ut en av alla mina favoritlåtar och det blir många ballader bland kandidaterna. Jag har ju ingen klockren nr 1 och jag skulle kunna dra lott bland ca 15 låtar om detta men jag kör en ljuvlig låt med min stora favoritartist Ulf Lundell. Andra artister med låtar som var nära att bli vald var Metallica, Håkan Hellström, Kent, Robbie Williams och Lars Winnerbäck.


Ulf Lundell - Jag Saknar Dig

Musikutmaning

Har hittat nån musikutmaning på nån blogg och även om jag egentligen som så ofta förr varit på väg att varva ned bloggandet helt så kändes denna utmaning lite rolig så jag provar väl då. Jag ska väl försöka att köra minst en låt per dag med dessa teman då så får vi se hur det går för Mr Beslutångest att välja ut låtarna.

dag 01 – din favoritlåt
dag 02 – din hatlåt
dag 03 – en låt som gör dig glad
dag 04 – en låt som gör dig ledsen
dag 05 – en låt som påminner dig om någon
dag 06 – en låt som påminner dig om en plats
dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
dag 08 – en låt som du kan hela texten till
dag 09 – en låt du vill dansa till
dag 10 – en låt som får dig att somna
dag 11 – en låt av ditt favoritband/artist
dag 12 – en låt av ett band du hatar
dag 13 – en låt som får dig tänka på någon du älskar/älskat
dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
dag 15 – en låt som du förknippar med kändis
dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
dag 17 – en låt som förknippar med en speciell krog
dag 18 – en låt som var en av dina första favoritlåtar
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att bli glad
dag 26 – en låt du förknippar med en resa 1
dag 27 – en låt du förknippar med en resa 2
dag 28 – en låt som får dig att vilja festa
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året


Rusten går framåt

Nu har vi tagit en liten paus i rustandet och har bestämt oss för att skippa vardagsrummet. Vi får återkomma och göra om det senare när vi har mer pengar och ork för att göra det. Nu är det en massa småpyssel som ska fixas och vi har som vanligt hela huset fullt med grejor som vi måste försöka sälja eller sortera undan men vi får ta det eftersom.

Man är ju inte gärna inne och håller på med sånt i denna sommarvärme som kommit. Vi har ju gjort om i en massa rum nu och här är ett litet smakprov på hur köket blev. Vi hade förstås gärna bytt ut köksluckor samt diskmaskinen också men det får bli i framtiden när vi har råd. Före och efter bild på en del av vårt kök!


Påsken

Vilket fantastiskt påskväder det har varit och absolut ingen kan väl längta tillbaka till kyla och snökaos när det är sånt här underbart väder! Vi har mestadels varit hemma och hunnit grilla några gånger redan. Jag har målat altangolvet igen och så fixar vi och donar lite utomhus medan Max trivs och leker massor hemma eller med de andra barnen i kvarteret. Igår var vi hem till morsan och "svängen" på lite påskmiddag och hämtade hem lite kartonger med sommarkläder nu när vi har alla garderoberna uppe.

Liverpoolmatch igår också som jag förstås tittade på och Kennys lads gjorde en väldigt bra hemmamatch mot Birmingham som de vann med hela 5-0. Så roligt att se detta icke namnkunniga Liverpoollag med stjärnor som Gerrard, Glen J, Carroll, Glen J och Agger skadade ändå prestera så bra. Lucas och Spearing agerade som världsstjärnor på mittfältet, Suarez fortsätter visa enorm klass och de unga ytterbackarna Robinson och Flanagan fortsätter spela stabilt!

I Fredags tog jag årets första joggingrunda utomhus och det var ruskigt skönt, förhoppningsvis kan jag komma igång ordentligt med jogging framöver även om jag förstås helst av allt spelar tennis eller innebandy. Just nu har jag en lättare stukning i handen som gör svinont i vissa lägen så tur att tennisgrusbanorna inte har öppnat ännu för då hade jag blivit frustrerad! Fick en djävla träningsvärk efter första joggingrundan men ska nog ge mig ut idag också. Som vanligt köpte vi enormt mycket godis till påskkärringar men det kom inga och gissa vem som ätit det mesta istället?

Vi vill ju resa till Turkiet i slutet av Maj och har nu ganska stor beslutsångest huruvida vi ska boka resa nu eller vänta och försöka få tag på en prisvärd sista minuten. Våra vänner Persson, Vicky och Emma ska ju till Turkiet samma period och bo på ett hotell som heter Aqua Fantasy vid Kusadasi eller vad det nu heter. Det känns lockande att åka dit då hotellet verkar grymt häftigt samt att det vore roligt att kunna umgås lite med dem. Vi får se om vi törs vänta och hoppas på billigare priser eller om vi bokar inom kort.

Nu ska jag ut i förrådet och rensa lite, ha en skön Söndag!


Max fick en karta och hittade påskharens gömda ägg hos farmor

Härlig vårhelg

Förutom att jag blev förkyld i helgen och inte kunde medverka på innebandycupen i Storvik som vi vann ifjol så var det ju en underbar helg främst pga det härliga vädret då. Så djäkla skönt att kunna sitta ute i solen och få göra grillpremiär mm. Vår evigt sjuke son har blivit lite piggare också och kunde igår äntligen få vara ute och leka hela dagen även om hans jobbiga natthosta fortsätter att vara dryg. Max har varit i lekparken mycket, åkt på sin el-motorcykel och så har vi spelat lite fotboll på gräsmattan och krattat pinnar mm. Efter ännu en VAB-vecka förra veckan så går alla fall Max på dagis idag och det såg han fram mot mycket imorse.

I Torsdags blev köket så gott som klart och det känns så djäkla skönt att vara klar med det mesta i rustväg då jag som väldigt ordningssam kille har mått dåligt över att leva i ett evigt kaos någon månad nu med kläder i kartonger, grejer precis överrallt och hantverkare som kommer och går lite när som helst i hemmet samtidigt som vi haft flera veckor med ständiga sjukdomar. I helgen skruvade vi upp lite gardinstänger mm. och nu ska det köpas lite nya lampor, fixas med kablar, tavellister mm. innan vi kan känna oss klara. Lite före och efter foton kanske dyker upp senare på det vi rustat.

Nu väntar en hektisk 3,5 dagars jobbvecka innan lite ledighet i påsk!

Spännande fotboll


Liverpoolrysare
Det blev oavgjort mellan Arsenal-Liverpool igår efter en spännande avslutning på matchen. Liverpool får vara glada över oavgjort då laget inte gjorde någon särskilt bra match även om motståndet förstås var svårt också. Skadeeländet forsätter med Aurelio som utgick skadad efter 25 minuter (vilken chock!!!), Carroll fick kliva av med stukad fot och så Jamie Carragher som skallade ihop och svimmade av. Otäcka bilder när han låg livlös med syrgas men han vaknade till liv och får vila en tid efter en befarad hjärnskakning sägs det. Nu har Liverpool 5 av sina backar skadade men nu får andra spelare kliva fram helt enkelt.

Det positiva från matchen med Liverpoolögon var ytterbackarna Flanagan 18 år och 17 årige Jack Robinson som fick ersätta Aurelio på vb. Liverpool har en bra ungdomsakademi och det känns roligt att se hur väl Kenny tar hand om ungdomarna samt ger dem chansen. I slutet av matchen blev jag väldigt irriterad över hur t ex Pepe Reina och unge Shelvey uppenbarligen försökte få tiden att gå vid 0-0. Det är för mig obegripligt när Liverpool ju var tvungen att gå för tre poäng om de ska fortsätta drömma om att mirakulöst sno fjärdeplatsen och ej har något att förlora men lagledningen kanske redan har givit upp de tankarna?

Förutom de unga ytterbackarna i Liverpool så gjorde Lucas och Spearing klart godkända insatser på det centrala mittfältet. De är ganska begränsade spelare men visar enormt hjärta för klubben och är bra att ha i en trupp men bör inte vara startspelare nästa säsong även om Lucas denna säsongen har varit bra, det måste man säga. Irriterat på slutet när enögde Wenger blev arg på Kenny Dalglish för att domaren blåste straff åt Liverpool och jag tyckte det var rätt skönt att se Kennys "Piss off-kommentar". Wenger borde rannsaka sig själv lite och sitt lags oförmåga att inte spela in bollen i boxen samt att han borde skälla ut sin egen spelare Eboue för sitt idiotiska spel i slutminuten där han förstås inte ens ska ge domaren någon chans att blåsa straff.

Nu längtar vi Liverpoolfans till sommaren där det spås en storsatsning!!!

EL-Clasico
I Lördags var det ju omskrivna EL-CLASICO, det första av fyra möten på kort tid mellan Barcelona och Real Madrid. Det blev ingen utklassning denna gång även om Barcelona ett tag hade sanslösa 83-17 i bollinnehav på bortaplan mot Real Madrid!!!!!!!!! Även om Barca ägde mycket av spelet så stod Real Madrid mot bra och speciellt efter att de fått en man utvisad. Mourinho slängde bland annat in Özil som ju gjorde ett grymt inhopp. Tänk den typen av spelare i Liverpool, oj oj vilken dröm! Jag ser fram mot de kommande mötena mellan dessa lag för även om jag inte håller på något av dem särskilt så är det ju härliga fotbollsmatcher att se.

Nittileaks

Jag gillar ju Filip & Fredrik mycket som bekant för er som följt bloggen länge eller känner mig. Ikväll på Kanal 5 börjar de sända sin tv-show Nittileaks där de ska avhandla det ljuva 90-talet. Det låter alla fall på förhand som om det kommer att kunna bli ett höjdarprogram med mycket mycket nostalgi för oss som minns 90-talet väl. Har inte läst så mycket om programmet men har förstått att de kommer bjuda in gäster som t ex Rumänen som missade straffen mot Ravelli för att han ska få chansen igen och så vidare. Med E-type som sidekick i programmet så borgar det väl för att de inte missar all nostalgi med Eurodiscon som var så het på 90-talet.

Mitt 90-tal var helt underbart måste jag säga och nästan helt befriat från ledsamheter till skillnad mot för 2000-talet. 90-talet för mig handlar mycket om innebandyn med Storviks IF då vi några säsonger i början av 90-talet spelade i högsta serien i Sverige och hade ett sånt sjukt roligt kompisgäng som partajade ihop varje helg. Roffes hemmafester, sommardagar på badet/Hedåsen med massa beachvolley, partyn eller sommardagar/nätter på farsans båt är andra ljuva minnen. Samt förstås de två roligaste åren i mitt liv när jag gick på Lillsveds Idrottsfolkhögskola ute på Värmdö i Stockholm åren 96-98, där jag fick vänner för livet.

Får återkomma i ett längre inlägg om mina bästa 90-tals minnen!


Nittileaks, Kanal 5 ikväll klockan 21:55!!! (Foto lånat från Kanal 5)

Magsjuka igen

Känns ju lite tjatigt med våra sjukdomar men på Fredagskvällen så började Max plötsligt att kräkas. I Tisdags på Max dagis så hade ju några barn blivit sjuka så vi visste om risken men trodde/hoppades ju förstås att vi skulle klara oss denna gång. Hur som helst så kräktes Max hela natten väldigt ofta men sedan på Lördagen så var han ganska pigg trots allt vilket förvånade oss lite då han ju sovit så lite. Jag som hade grämt mig en del över att vi inte gick ut och partade på Fredagskvällen när September var i stan kände mig otroligt lättad över att vi inte gjorde det alla fall.

Igår Söndag så var Max lite slöare igen och ville inte alls äta något. Han somnade dessutom på eftermiddagen så idag Måndag är jag hemma och Vabbar med lillskrutten. Vi leder nog VAB-ligan i Sverige men huvudsaken så länge det bara är vanliga sjukdomar så är det inte hela världen heller även om vi helst såg att Max alltid fick vara frisk förstås. Nu väntar några oroliga dagar för mig och Tina för att se om vi klarar oss denna gång, jag vill INTE bli magsjuk igen för jag blir ju så satans dålig varje gång och två magsjukor varje vinter sedan Max föddes känns inte ok!!!!

Annars i helgen så har vi som vanligt hållt på och grejat hemma med rustningen. Vi har gjort klart det mesta med våra fyra nya stora garderober samt köpt och monterat fyra st nya fönsterbrädor och lite annat. Upptäckte sent igår kväll att vi missat målat en list tills när målarna kommer idag och ska börja med köket så bara att slita fram penseln igen också då. Både Tina och jag är less på att varje helg hålla på med sånt här men snart är det färdigt och vi kan göra roligare saker på kvällar/helger framöver nu när våren är här!!! Samtidigt ska vi inte gnälla så mycket för ingen tvingar oss att hålla på heller :)

Annars i helgen så har jag även hunnit med att spela tennis i GTK-hallen mot Wanke. Årspremiär för riktig tennis även om det var inomhus. Så roligt att spela även om jag fick stryk med 3-0 i set mot Wanke som spelade väldigt bra. Själv spelade jag bra i de två första seten som var tokjämna men missade för många gamebollar som vanligt. I sista set däremot så var Wanke klart bättre och till ett litet försvar kan sägas att han spelat där inomhus många fler gånger än mig men hur som helst så vann han välförtjänt denna gång och jag längtar redan tills nästa match!

Solig Fredagsmorgon

En härlig solig morgon där dagislämningen gick bra även om Max fick ett litet vulkanutbrott då han istället för sin vanliga knäckebrödsmörgås framför Bubble Guppies nya favoritserien på tv:n ville ha fiskpinnar till frukost som han inte fick av den elaka pappan! Max är så djävla go nu när han ofta säger, ohhh vilken härlig dag och så kändes det verkligen när vi gick till dagis och solen lyste. Snön försvinner dessutom i en rasande takt, så skönt även om det ännu inte är någon sån där jättevärme utomhus.

Ikväll verkar det som om hela Sandviken ska gå på krogen då September kommer till stan. Vi fick erbjudande om att följa med 4 andra par ut då de hade bokat bord/middag på stället där September ska uppträda. Vi var lite sugna men dels vågar jag inte partaja än för de här djävla magkramperna, sen är det barnvaktsfrågan samt att vi bara måste få klart hemma med ihopskruvning av garderober och massa annat hemma i helgen så vi tackade nej.

Lite trist då det hade varit roligt att träffa massa kompisar ute ikväll och speciellt efter den här vintern där det känns som om vi aldrig träffar kompisar eller gör något på helgerna. Dock ska det bli bättring på det from Maj och i sommar. Tyvärr kvarstår ju min oro för att partaja pga magsmärtorna men det går ju att ta det lugnt eller umgås med kompisar nykter också. I Maj månad ska jag/vi dessutom till Stockholm vid flera tillfällen samt förhoppningsvis få möjlighet till en sista-minuten till värmen!!!

Helgens planer är alltså att försöka få lite ordning i hemmet och skruva klart garderober, sätta fast kablar, skruva gardinstänger och lite sånt. I början av nästa vecka kommer köket att tapetseras och sedan får vi se om vi orkar fortsätta med vardagsrummet eller tar en rustpaus och försöker få klart i alla rummet som gjorts istälet. I helgen ska vi också försöka hinna att vara ute lite om det nu blir sånt fint vårväder som de lovat. Det vet man aldrig för man är ju ganska van med att väderprognoserna slår fel numera.

På Söndag är det dags för säsongens första riktiga tennismatch mot Wanke även om den blir inomhus då förstås. Vi åker in till GTK-hallen för en 2-timmars drabbning tidigt på Söndagsmorgon och det ska bli så djäkla roligt att spela riktig tennis igen!!! Härligt att kunna träna/sporta som vanligt igen och nu när våren är här så ska jag även försöka att få till några joggingrundor framöver hoppas jag. Kanske kan bli några långrundor senare ihop med min träningsnarkoman till tremänning ;)

Trevlig helg!!!!!!!!!

Sport i veckan

Lite om sporten som varit i veckan:

Veerpalu dopad
Skidåkaren Andrus Veerpalu har testats positivt för doping och det var alltså därför han inte ställde upp i VM i Oslo nyligen. Ingen som följer längdskidåkning med intresse kan ju vara överraskad över detta och det är trist när man gång på gång får rätt i sina misstankar mot öststatsåkare. Veerpalu har ju tagit både OS och VM-guld och tyvärr så finns det ju säkerligen fler åkare som gjort det dopade men som inte åkt fast. Som vanligt så nekar han förstås och menar att det är enbart hård träning som har gjort att han från att vara medioker under säsonger men alltid toppat formen storartat i de stora mästerskapen.

Champions League
De första kvartsfinalerna spelades i veckan och helt plötsligt så känns tre av matcherna redan avgjorda och nästan den fjärde också då jag har svårt att se att Man United tappar sin ledning efter 1-0 vinsten borta på "Silent Bridge". Tottenham åkte på rejäl stjärnsmäll mot Real Madrid efter att Peter Crouch fått hjärnsläpp och dragit på sig två gula kort på 15 minuter i inledningen av matchen. Galna Inter utan försvarsspel förlorade stort mot Schalke och Barcelona öser på i sedvanlig stil. Upplagt för drömfinal mellan Barcelona-Man United där jag hoppas de förstnämnda spelar ut Sir Alex gäng men det blir inte så lätt för Barca.

SM-finaler och kvalserien
Jag känner inget stort intresse för SM-finalerna men kikar ändå. Gårdagens match var ju rätt spännande men största spänningen uppstod nog ändå när Emil Kåberg hade satt sin handske på tork o den började brinna så att arenan fick utrymmas. Färjestad tar nog detta hur som helst! Ikväll spelar Modo och Södertälje den avgörande matchen om vilket lag som går till Elitserien. Om Modos importer gör skäl för sina höga löner så vinner de. Brynäs har värvat lite men som vanligt handlar det mest om att försöka ersätta spelare, att förbättra sig eller satsa uppåt finns det inga resurser till. Finns viljan till det kan jag undra ibland?

Liverpoolskador
Mitt Liverpool kan få en tung avslutning på ligasäsongen då skadorna blir fler och fler. De senaste två dystra nyheterna är att Steven Gerrard och Daniel Agger båda missar resten av säsongen, tackar!!! Dessa två är ju väldigt skadebenägna och får nu ägna sig åt rebab några månader vad det verkar. Liverpool har ju inte den bredaste truppen heller så med skador på även Kelly och Glen J m.fl. så kan det bli svårt att göra en bra avslutning av säsongen. Den där hett eftertraktade fjärdeplatsen har jag för övrigt givit upp sedan ganska länge. Vad jag vill se nu i slutet av säsongen är att Liverpool spelar en offensiv fotboll där de gör allt för att ta tre poäng samt att dessa signaler även sänds från Kenny Dalglish.

Tragiskt

Mycket prat nu på jobbet och i media om mordet som skedde i grannstaden Hofors för någon dag sedan. Jag känner inte till vilka de två förövarna är men har spelat innebandy med den häktade 20-åriga tjejens bror. Det verkar ju ha varit en planerad misshandel som har gått över styr och slutat så illa så att den 54-åriga läraren TJ dog. En sån djävla tragisk händelse och läser man historiken på den misstänkta killen så är det återigen ett fall där förövaren till detta vidriga brott borde ha suttit bakom lås och bom redan som så ofta förr, suck!

Han har alltså dömts för flera fall av misshandel o andra brott men vad jag förstår så har inget straff hunnit utdelats. Jag vet att det inte alltid är den bästa lösningen att ge förbrytarungdomar långa fängelsestraff men vi kan inte fortsätta låta människor som är en fara för omgivningen gå lösa hur som helst heller! Jag blir galen på den flathet jag upplever att rättssystemet visar mot folk som misshandlar, rånar oskyldiga människor mm.

Folk måste inse att en misshandel kan leda till såna här saker och bara det att oprovocerat misshandla andra människor ger en vink om att man är kapabel till värre saker! Även om de här ungdomarna kanske inte hade för uppsåt att döda så ska de ändå ha rejäla straff när de mitt i natten bestämmer sig för att gå hem till den avlidne för att misshandla honom. När de dessutom enligt uppgift använt ett brunnslock för att slå sönder glasdörren till hyreshuset så kan de inte hävda att det var något som hände i ett hastigt ögonblick av raseri heller.

Jag läser ofta i tidningarna om såna här olyckliga händelser och väldigt ofta finns det någon inblandad där man förundras över att den personen inte redan sitter inne och får vård. Folk kan prata om olyckliga barndomar, bokstavskombinationer och en massa annat men ibland känner jag bara som fullt hederlig fredlig människa att det nån gång får vara nog. Alla djävlar i världen som vill hata, misshandla, kriga och döda kan väl samlas i en egen världsdel så att vi slipper dem! En del skriver på nätet hur de tycker synd om de anhållna då de menar att deras uppsåt knappast var att döda. Personligen går alla mina tankar till den avlidnes familj!

Arbetarbladets artikel om mordet >>

Ny HBO-serie

Funderar som bäst om vi kanske ska säga upp Canal + via Boxer då vi lägger rätt mycket pengar på att ha både Viasat och C+ till olika tv-apparater i vårt hem och under sommaren så är det inte mycket att se på C+ då jag faktiskt kan leva utan att se Allsvenskan den här sommaren.

Fast en del sevärda serier sänder de ju och på vintern så får man ju se lite Elitseriehockey och La Liga vilket inte är fel. Apropå serier så kommer det i Maj en ny HBO-serie på Canal + som ryktas vara väldigt sevärd om man gillar den typen av serier/film som Rome, Sagan om ringen och så vidare.

Game Of Thrones har premiär den 4 Maj på Canal Plus!


Kraschad Digitalbox

I helgen kraschade vår digitalbox som vi gjort oss så beroende av pga dess överlägsna möjligheter att spela in på flera kanaler samtidigt samt på ett enkelt sätt ställa in timers mm. DigitalBoxen var helt plötsligt stendöd så det gick inte att se på tv:n och jag gissade ganska snabbt att det var ett omtalat problem med digitalboxens nätdel som inträffat. Vilket flera andra ägare av denna Topfieldbox verkar ha råkat ut för har jag förstått genom forumläsning.

Fick lite panik i helgen då jag ju ville se Liverpoolmatchen men samtidigt så hade vi kalas för Tina som fyllde år med hennes familj på besök hela dagen. Som tur var har jag ju sparat min gamla Topfieldbox som gick sönder för något år sen och testade att installera den igen med tillhörande internetprogram som jag använder. Till min stora lycka så fungerade den så nu är allt som vanligt förutom att vi nu har en annan hårddisk med gamla inspelningar sparade.

Tack vare att jag hänger på ett teknikforum där vi diskuterar denna digitalbox mm. så har jag nu fått kontakt med en kille från hemtrakten som lovat att hjälpa mig att byta kondensatorer utan att ta speciellt mycket betalt.  Förhoppningsvis löser det problemet så att vi sedan kan börja använda den nyare digitalboxen igen där vi ju har ca 200 GB med tv-inspelningar som väntar på att ses från oss i familjen.

Suveränt med internet och vänliga hjälpsamma människor som kan lösa mitt I-landsproblem!!!


Liverpoolförlust

Efter landskampsuppehållet så längtade jag som vanligt enormt efter att få se Liverpool spela igen. Nu mötte "vi" West Bromwich borta och det blev en blytung förlust efter att West Brom gjort 2-1 målet i slutminuterna då den för dagen extremt olycklige (oduglige" Kyrgiakos orsakat sin andra straff. I slutminuten så blixtrade Suarez till och var väldigt nära att kvittera men bollen räddades på mållinjen och förlusten mot Jonas Ohlssons lag var ett faktum.

Liverpool gjorde ingen bra match och när både Daniel Agger och Glen Johnson tidigt skadade sig och fick bytas ut så blev det inte bättre med en backlinje bestående av 8 träben och Kyrgiakos snabbhet som skulle få en sköldpadda att se snabb ut! Dock ska sägas att Skrtel i backlinjen faktiskt gjorde en helt ok match men i övrigt var det illa. Mittfältet utan skadade Gerrard och utan kantspelare var för blekt och felpositionerat enligt mig.

Mycket långbollar mot Carroll som togs enormt hårt och inte hade domarna med sig heller. Suarez blixtrade till stundtals o visade sin klass medan Kuyt var usel igen tyvärr. Kenny Dalglish har gjort mycket bra sedan han tog över men väntade igen för länge med sitt sista byte och jag tycker de valde helt fel spelsystem med de spelare han hade tillgängliga till denna match. Att sätta Meireles på en kant har ju inte fungerat tidigare under Roy o var misslyckat nu också mm.

Nya tag framöver men med alla skador så kan det bli en tung avslutning på tung säsong!

Mask = Max

Efter en lång kamp så har nu Max lärt sig att säga sitt namn riktigt istället för Mask som han kallat sig tidigare. Han är så stolt över detta och berättar gärna för andra om vad han heter numera. Nu har han istället lite svårt att säga Mask eller t ex Väska som nu får heta Växa istället, ha ha. Det ordnar sig nog så småningom så ingen fara.


Nötallergiker

Som jag skrev tidigare så hamnade vi ju på akuten förr förra lördagen med Max som fick magsjuka/allergichock på samma gång. Nu har vi fått lite mer svar på prover och vet defenitivt att han är nötallergiker, bra att få besked men förstås trist att han är det. Vi kommer fortsätta få ta lite fler prover längre fram i vår för att få veta mer exakt vad han inte tål men tills vidare så är det ju lika bra att utesluta allt som har med nötter att göra för Max.

Det kan ju vara lätt hänt att t ex glömma bort att det finns mandel i semlor eller nötter i choklad mm. så vi måste verkligen ha det åtanke framöver. Vi kan t ex få problem om vi åker till Thailand där de har spår av nöt i mycket av thaimaten som de serverar. Det var ju trist att Max visade sig vara nötallergiker men samtidigt så är det ju inget som är farligt bara vi är uppmärksamma på vad han stoppar i sig och ser till att berörd omgivning får veta det.



Olika livsöden

Jag vet att många har följt 3-barnsmamman Lindas kamp mot sin bröstcancer och nu för några dagar sedan fick jag läsa att hon hade förlorat kampen. Hon blev ju utsedd till Årets hjältemamma 2010 och hade via sin välbesökta blogg samlat in över 100 000 kr till cancerforskningen. Fast som hon sa så hade hon ju önskat att priset hon fick var att få bli frisk och tänk hur en del kan drabbas så enormt i unga år av sjukdomar/elände medan många andra människor går igenom livet helt utan problem o får leva tills de är 90 år eller så.

Jag har bara läst hennes blogg vid ett tillfälle men har inte "orkat" följa den då jag tycker det är så hemskt att läsa om människor som drabbas av sån olycka och när vi själv har haft flera fall av cancer i familjen som slutat illa så vill man nu helst bara förtränga denna sjukdom. Att som Linda ha tre små barn och veta att man inte längre kan finnas där måste ju ge känslor som ej går att beskriva och nu har hon alltså somnat in, fyfan vad fruktansvärt!

Avslutningsvis så verkar en annan ganska känd bloggerska med cancer däremot ha vunnit kampen mot sin cancer. Lotta Gray som har bloggen Vimmelmamman och även skriver en del i tidningar har ju haft flera tuffa år där hon kämpat mot sin cancer vad jag har förstått. Nu har hon fått väldigt positiva besked och mitt i allt elände när man läser om krig, död o annat så är det ju härligt att någon väldigt sjuk kan få uppleva att "Livet vinner" också!

Artikel om Linda i Expressen >>

RSS 2.0