Ny Hellströmvideo


Håkan Hellströms nya singel/video - Jag vet vilken dy hon varit i

Fantastiska Barcelona!

Det upphausade El-Classico mötet mellan Barcelona-Real Madrid blev aldrig spännande då Barcelona från den första minuten totalt förnedrade Real Madrid här tidigare ikväll i en match som går till fotbollshistorien. Nog för att jag har sett Barcelona spela fantastisk fotboll vid många tillfällen men den fotbollen de presterade igår var överjordiskt! Detta mot ett Real Madrid som imponerat enormt tidigare denna säsong med en fantastisk startelva och Jose Mourinho som tränare dessutom! Undrar hur den arrogante "the special one" mår idag?

Matchen blev ju ganska hetsig vilket inte var så konstigt då Real Madrids stjärnor nästan inte fick röra bollen vilket innebar stor frustration för dessa världsstjärnor. Jag tycker domaren skötte sig helt ok och vad skönt att se en domare med lite fingertoppskänsla som inte visar ut spelare som snuddar en filmande motståndare mot huvudtrakten. Till slut brann det till rejält för Ramos och plötsligt var den där spanska vänligheten som spelarna visade upp i spelargången före matchen som bortblåst och han fick ett knallrött kort. Roligt att matchen sändes i C+ också så att man fick höra massor av intressanta analyser från Hasse Backe, Jens Fjällström med flera.

Jag tror inte någon spelare i Barcelona vid något tillfälle gjorde något tekniskt misstag eller tappade bollen lite för långt ifrån sig och det var en sjuk uppvisning i passningsspel, dribblingar, press på bollhållare mm. Barcelona hade kunnat vunnit den här matchen med 10-0 och jag satt där hemma i tv-soffan med ett stort leende. Jag har sett otaliga fotbollsmatcher sedan i slutet av 70-talet och har aldrig sett ett fotbollslag genomfört en sån magnifik fotbollsmatch som Barca gjorde igår!

FANTASTICO!!!!!!



Paradise Hotell

Jag är inte stolt över detta men har på nåt sätt numera fastnat lite i tv-programmet Paradise Hotell så jag  brukar spela in avsnitten som sänds under veckan och kika igenom dem på helgerna. Paradise Hotell är väl egentligen en skitsåpa där deltagarna mestadels verkar vara castade från Stureplans innekrogar där det ju är yta framför innehåll som prioriteras mest minst sagt.

Precis som med Big Brother tycker jag att det är intressant att följa det sociala spelet och sen ska man inte hyckla med att som kille så är det väl ingen nackdel för programmet att det springer runt snygga tjejer i bikinis. Fast samtidigt är flera av tjejerna så blåsta och bitchiga så de blir rätt avtändande. Som t ex den där Melissa som får bete sig som en psykopat i fyllan utan att någon säger till henne vilken idiot hon är.

Gemensamt med andra dockusåpor är att deltagarna trots att de vet att tävlingen går ut på att lura varandra blir ruskigt arga på den som "luras". Dessutom blir de precis som i andra dockusåpor helt förtvivlade när någon får åka hem, ungefär som om någon har dött. Jag följer inte programmet slaviskt och avlider inte om jag missar några avsnitt men ett lättsamt kvällsnöje är det.

Vilket par som vinner? Har absolut ingen aning!!!


Dagens

Måndagen den 29 November

Väder: 15 minus och snö, fyfan!!!
Vims-Matte: Upptäckte hemma att jag gått runt med dagisets sockiplast på kängorna
Lunch: Yougurt, banan, chips och lussebullar. Vad sägs om den nödlösningen?
Sport: Barcelona-Real Madrid kan förstås inte missas!!!
Supporter-Idiot 1: Den som anmälde Nisse Ekman till polisen, de har viktigare saker att utföra!
Föreläsning: Ikväll är Tina på en sådan om barns sorg, önskar att ämnet var ointressant för oss.
Sömn: Nja, mellan klockan 01-06.
Tröttaste: Max som somnade i bilen på väg hem från dagis o sov resten av kvällen.
Fundering: Undrar om det blir en vit vinter i år?
Träning: Nix tyvärr, har dessutom ont i en lite stukad fot.
Irritationsmoment: Vädret som gör det så krångligt att ta sig någonstans!

Tung Liverpoolförlust

Vilken fantastisk match som utspelades mellan Tottenham och Liverpool igår på anrika White Hart Lane i London. Jag tycker att Liverpool gjorde en väldigt bra bortamatch då laget visade upp ett spel som jag inte trodde laget hade kapacitet till denna säsong med tanke på hur uselt det ofta har sett ut tidigare. Tyvärr så blev det ju ändå en svidande förlust då Tottenham avgjorde i slutminuterna men Liverpool föll verkligen med flaggan i topp.

Jag kände mig väldigt grinig igår kväll efter matchen då Liverpool ju hade såna enorma lägen att göra 2-0 i matchen då Torres och Maxi på ett bedrövligt sätt missade frilägen. Inte heller kändes det bra att den i matchen mindre lyckade domaren bestal Liverpool på en given straff när Kuyt blev tokkapad i straffområdet. Sedan får Glenn Strömberg och Jonas Olsson i Viasats Studio säga vad de vill. Dessa två herrar måste skaffa linser!

Kul ändå att se spelare som Meireles, Lucas och Maxi (förutom avsluten) göra en sån bra match på mittfältet och även om Torres inte är riktigt sitt gamla snabbe jag så visade han ändå stor vilja denna match! Roy Hodgson ska ha cred för att Liverpool äntligen spelade mer offensivt på bortaplan men jag önskar att han istället för att sitta med armarna i kors i slutskedet hade gjort det givna bytet att ta ut en helslut Maxi till förmån för Babel men RH tror inte att spelare på bänken kan förändra något bevisligen.

Hur som helst en underbar Premier League match igår, synd på resultatet bara!

Snökaos

Herredjävlar vad det snöar och snart blir vi nästan insnöade i huset tror jag! En sån här gång är jag väldigt glad över att vi bor i ett radhus utan att ha alltför mycket snöskottning. Ändå så skottade jag fem gånger igår och gissar att det är en halvmeter ny snö utanför nu denna Söndagsmorgon. Bara det slutar snöa nu så hoppas jag att det håller sig runt 5 minusgrader och uppehåll framöver. Då ska till och med jag uppskatta vintern i någon månad men visst kan jag erkänna att jag redan nu längtar till våren.

Igår så spelade jag lite mjuktennis mot Wanke på förmiddagen, sååååååå roligt och svinjobbigt!!! Sedan fick Max vara lite hemma hos farmor på eftermiddagen där även kusin Milton var. Roligt för dem att leka lite och Max vaknade inatt gråtandes och frågade vart Milton var. Medan Tina gjorde julfint här hemma och bakade så kikade jag på Brynäsmatchen på Canal +. En välförtjänt seger från Brynäs sida blev det till slut!

Trist med hockeyn att en massa snorungar såg till att matchen fick avbrytas! Även om Djurgårdstränaren Hardy Nilsson ansåg att de inte borde ha avbrytit matchen så förstår jag det med tanke på att några ungdomar fick skjutsas till sjukhus med brännskador pga att Djurgårdsfansen skjutit raketer på dem. Idioter!!! Apropå idioter så tycker inte Hardy Nilsson heller att Nisse Ekman ska bli avstängd för sitt överfall på Jacob Silfverberg men även där tycker vi minst sagt olika!

På kvällen hämtade vi hem Max och när han somnat så kikade vi på Så Mycket Bättre där Petra (September) var huvudpersonen. Tyvärr tycker jag inte att programmet denna vecka var lika bra som flera av de tidigare programmen. Versionerna av hennes låtar var väl inga superhöjdare som man har fått se i tidigare program men roligt för henne att lite fler människor i Sverige kanske får upp ögonen för hennes sköna partymusik nu. Nästa vecka är det Pluras dag och det ska bli enormt spännande tycker jag!

Nu ska jag käka frukost och denna Söndag så ser jag mycket fram mot stormatchen i Premier League när Liverpool möter Tottenham. Ska kolla lite om min kompis Roffe är hemma då vi tänkte besöka han och Khing för att beskåda deras nyfödda bebis. Sedan har jag tänkt att Max och jag ska gå ut och bygga en snökoja eller nåt innan han och Tina sedan ska besöka mormor som har det jobbigt nu och mår väldigt illa av den senaste cellgiftsbehandlingen. Nu får hon alla fall vara hemma efter alla tidningsartiklar vilket ju är bra alla fall.

Hemma igen

Ja då har vi varit hemma några dagar efter vår lilla 4-dagars tripp till Lindvallen i Sälen. Vi har haft det bra där uppe och att få hyra en sån fin lyxig stuga i 4 dygn för priset 600 kronor var ju ett otroligt erbjudande. De här stugorna kostar ca 6-7000 kr att hyra en vecka under högsäsong annars. Läget var ju dessutom enormt bra då stugan låg precis vid äventyrsbadet Experium där det även fanns en bowlinghall och massa annat. Vi besökte badhuset en gång och det var ju väldigt lyxigt att få vara nästan själv i ett sånt fint äventyrsbad där Max trivdes som fisken i vattnet! En annan kväll så bowlade vi och lät Max prova lite spel i spelhallen. Vi gjorde inga strålande bowlinginsatser någon av oss men jag vann alla fall!!!

Det blev inte så mycket slalomåkande men vi var till Tandådalen vid två tillfällen och hyrde skidor till Max under en förmiddag så att han fick prova på att åka lite. Där i Tandådalen fanns det en bra barnbacke med rullbandslift där han även kunde åka bob. Själv gjorde jag slalomcomeback efter ca 8-9 års frånvaro genom att kasta mig ut i Tandådalens svarta pist där det var tokdimma så man såg knappt någonting. Efter 2-3 åk så fick jag vansinnigt ont i fötterna av pjäxorna så jag åkte ner till Tina och Max istället. Tyvärr var inte Max på något strålande humör denna dag och efter trotsutbrottet från hell i en värmestuga så åkte vi hem till stugan istället.

Hur som helst så är det något speciellt med att vara i fjällen och jag som inte direkt älskar vinterårstiden tycker mycket om vintern när jag är på en sådan plats. Att dessutom få bo i en sån där mysig lyxig stuga med bastu mm. var ju jättetrevligt. Det som var mindre roligt var väl att Max var väldigt ojämn i humöret och när det ska trotsas ofta vid på eller avklädning så satte det ju ner humöret lite. Dessutom hade det förstås varit ännu roligare att ha åkt upp med någon mer familj så att barnen kunde leka och vi vuxna hade kunnat göra lite mer egna saker än vad det blev nu.

Hur som helst en lyckad semester och det blir fler fjällresor i framtiden!


Mot Fjällen!

Idag beger vi oss mot Sälen för några dagars semester uppe i fjällvärlden! Även om det förstås är mycket bättre säsong att åka dit senare i vinter så ska det bli djäkligt roligt att få vara där uppe några dagar. Det ska bli roligt att få erbjuda Max roliga saker som massor av bob-åkning, prova åka lite slalom, gå på badhuset där i Lindvallen mm. Sedan tycker jag själv att det ska bli djäkligt roligt att prova åka lite slalom igen för första gången på många år. Jag är även lite nyfiken på att hyra längdskidor och testa ifall det nu finns några spår vid den här perioden. Längdskidor har jag nog inte åkt sedan jag gick i mellanstadiet men vore kul att prova igen.

Det blir ju även spännande att se om stugan är lika fin som på bilderna och bara att ta någon kall öl i bastun och göra en brasa på kvällen kommer ju att kännas underbart. Skönt också att allt strul med personlig assistent till Tinas mamma ordnade upp sig innan vi skulle åka även om vi ännu inte vet hur bra det kommer att fungera. Bra gjort av Arbetarbladet att köra denna story så hårt så att beslutsfattarna till slut inte hade något annat val än att göra det enda rätta och det kan ju hjälpa andra utsatta människor framöver också får vi hoppas. Fantastiskt också med alla människor som skrivit insändare eller hört av sig till de ansvariga eller svärmor på olika sätt.


Lite annat kort om veckan/helgen som varit:

Idol känns otroligt blekt nu förutom Jay Smith som är given vinnare.
Brynäs har verkligen inte något flyt nu och målvakterna älskar att spela mot Brynäs.
Träning, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag och kroppen håller, underbart!
Sämsta avsnittet av Så Mycket Bättre igår med dryg Sandelin som huvudperson.
......fast Pluras version av "Hon Har Ett Sätt" var kvällens bästa version!
Älskar att kolla på längdskidor och vinterstudion i SVT när jag hinner.
Mjuktennis mot Wanke igår, resultat: 4-6, 6-4, 5-5 när tiden tog slut!
Håkan Hellström spelade i Lund igår, skulle velat ha varit där!!!
Liverpool utan Gerrard (idiot-Capello) besegrade West Ham enkelt, skönt!
Hur gör ni som har 2-3 barn när ni ska på semester, hyr en långtradare?

Ha det så bra alla!


Håkan Hellström på Hovet

Håkan Hellström  + + + + +

Jag var där!!!! På Hovet den 13 November år 2010! Så kommer många av oss att känna efter Håkan Hellströms fantastiska konsert på Johanneshov i Lördags kväll. Jag, Wanke och Persson är ju tre ganska nyfrälsta Håkan Hellström-fans som hade ganska stora förväntningar på denna konsert efter att ha läst alla lyriska recensioner efter hans spelning i Göteborg helgen innan. Vi blev inte besvikna kan jag lova utan tvärtom!

I ishallar kan ljudet vara bedrövligt men det lät väldigt bra, bandet spelade grymt och Håkan sjöng fantastiskt bra på ett sätt som nästan förvånade oss. Publiken verkligen med på noterna med allsång i varje låt och fullt fokus på konserten till skillnad mot för en del andra konserter jag varit på. Låtlistan kändes väldigt bra på förhand och känns helt suverän nu i efterhand när vi har upplevt konserten.

Detta var den bästa konsert jag har sett i mitt liv utan tvekan även om Robbie Williams på Ullevi 2006 också var fantastiskt på många sätt. Just att denna konsert var på lilla "Hovet" gjorde ju att stämningen blev väldigt intim och speciell. Håkan Hellström älskar verkligen sin publik precis som att den älskar honom och just att han förmodligen är en av Sveriges trevligaste människor gör ju att man verkligen unnar honom alla hyllningar.

Vad gäller konserten så känns det nästan omöjligt att välja ut de bästa ögonblicken men ballader som "Gårdakvarna och skit", "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" och "Du är snart där" gav alla fall mig konstant ståpäls när de spelades. Sedan har vi låtar som "Ramlar", "Tro och tvivel" och "Känn ingen sorg för mig Göteborg" där Hovet exploderade i nåt slags lyckoorgie. Helt fantastiskt och jag skulle kunna nämna många fler låtar.

Här nedan har jag listat låtlistan med länkar till klipp från konserten och mina egna betyg på låtarna. Kom ihåg att Youtubeklippen aldrig kan återge samma ljud, stämning, allsång, sångröst och känsla som det var men det kan ju ändå förstås vara roligt att se. Speciellt för mig som kan läsa den här egna recensionen om många många år och minnas den där underbara Lördagskvällen där jag och två av mina bästa vänner fick se en magisk konsert ihop!


Recension Expressen >
Låt för låt av Anders Nunstedt, Expressen >


Låtlistan

Dom där jag kommer ifrån ++++
Ingen av mina favoriter från nya skivan men den växte här.

Kom igen Lena +++++
Redan i låt två började hela Hovet gunga och dansa!

Saknade te havs ++++
Precis som med den första låten, bättre live än på nya albumet. (Klippet ej från konserten)

13  ++++
Ingen av mina favoritlåtar men en bra publikfriande version med solon mm.

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din  +++++
Underbar poplåt med lugna partier och sprakande tempohöjningar

Mitt Gullbergs kaj paradis  ++++
Härlig övergång från föregående låt och bra gung i publiken

Klubbland ++++
Missade halva låten pga toabesök men den var bättre live än vad jag förutspått.

Jag vet vilken dy hon varit i  +++++
Ännu en klassisk ballad av Hellström, ljuvlig!!!

Hurricane Gilbert ++++
En publikfavorit och "Hurricane" själv på scenen omtumlad av responsen

Jag har varit i alla städer  ++++
Shit vad denna låten växte i mina ögon efter detta!

Magiskt, men tragiskt  +++++
Gammal låt från första klassiska albumet men en nyupptäckt favorit för mig

Shelley +++++
Bra låt som växer grymt i denna liveversion.

Gårdakvarnar och skit  +++++
Sången, saxofonen, texten. Ståpäls hela låten!

Tro och tvivel +++++
En av kvällens största höjdare, fantastisk låt som exploderar stundtals

Ramlar  +++++
Inte någon på Hovet kunde vara still under denna partyexplosion!

En midsommarnattsdröm  +++++
En av mina favoritlåtar!

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger  +++++
Dags för ståpäls igen då. Episk!!! Som recensenterna brukar skriva.

Nu kan du få mig så lätt  +++++
Håkan först ensam med pianisten sedan med bandet på scen så exploderar allsången!!!

För en lång lång tid  +++++
Fantastisk poplåt med sköna saxsolon och danslust bland publiken

Känn ingen sorg för mig Göteborg  +++++
Allsången, konfettiregnet, glädjeorgien och Hovet exploderar!!!  Ett till klipp >

River en vacker dröm  +++++
Klart bättre live än på skivan, började känna vemod för att det snart var slut.

Du är snart där  +++++
Tjatigt men ståpäls igen och jag älskar den här fina balladen.

Vi två, 17 år  +++++
Håkan ville inte sluta och inte publiken heller med allsången (se klippet)





Årets Pappa

blev jag inte utsedd till i år heller utan denna utmärkelse får oftast någon kändare person. Ifjol blev det Paolo Roberto som vann och i år blev Marcus Birro utsedd till Årets Pappa av tidningen Mama. Paolo och Marcus är säkert fantastiska pappor men får ursäkta över att jag blir fundersam på varför just dessa två får priset med tanke på de verkar vara två personer som inte direkt prioriterar att vara hemma med barnen även om just det inte heller är någon garanti för att man är en fantastisk pappa. Det vore roligt att få läsa tidningen Mamas motivering helt enkelt.

För det är ju inte märkligt att man som utomstående kan misstänka att Herr Birro är borta rätt mycket. Han skriver krönikor för 3-4 tidningar, skriver böcker, dikter, kör boksigneringar, flera bloggar, twittrar och har ett eget radioprogram samt medverkar varje vecka i flera tv-program som kvällsöppet, fotbollsstudios, på spåret mm. Dessutom reser han ju Sverige runt och uppträder med sin hyllade turné "Att Leva som Joe Strummer".

Idag twittrade någon tjej om det faktum att han blev Årets Pappa när hans flickvän enligt skribenten gör 90% i hemmet.  Marcus Birro som aldrig har varit sen med att leta upp kritik mot sig själv skrev då på Twitter "Allt jag gör, gör jag för våra barn. Jag är nog hemma mer än vilken annan farsa som helst". Visst kan jag förstå att man som pappa kan ta illa upp om man blir kritiserad. Jag tror dessutom säkert att han är en bra pappa på många sätt men att skriva att han är hemma mer än andra farsor var väl att ta i!

Skulle jag tvingas dela ut det där priset till någon pappa som jag känner till som är värd det så vore det absolut till min bror Patrik. Så som han fanns där för Olivia under alla dessa timmar, dagar, månader innan hon gick bort i Leukemi samt ändå hann med att finnas där för sin övriga familj med sonen Milton är det inte många människor som hade klarat av kan jag säga. Jaja det finns hur som helst massor av fantastiska föräldrar i detta landet som är värd uppskattning precis som att man kan fundera över varför vissa skaffar barn som t ex Kleerup!

Själv ser jag mig som en helt normal pappa som älskar min Max över allt annat!!! Jag är glad över att jag verkligen har spenderat mycket tid med honom de här första småbarnsåren eftersom de aldrig kommer igen. Det finns förstås saker som jag kan bli bättre på som pappa men jag gör alla fal mitt bästa som pappa genom att ta fullt ansvar för Max och visar min kärlek till honom varje dag. Samtidigt som jag till skillnad mot för en del män verkligen tar fullt ansvar för tråkiga sysslor i hemmet som städning, tvättning mm.

Att min flickvän skickar in en sån här Max-hälsning smäller högre än att bli Årets Pappa!


Fotbollsgalan

På Facebook och Twitter igår så skrev flera att de hade slösat bort två timmar av sitt liv pga att de kikade på den usla fotbollsgalan. Själv så slösade jag 19 minuter av mitt liv då jag spelade in och sen spolade förbi reklam, Jidhe, dåliga musiknummer och krystade tacktal.

Det gnälls mycket på dessa galor men man kanske måste börja inse att de ser ut på det här sättet. Fotbollsspelare är inte som skådisar fantastiska på att hålla tacktal och det man kan ha synpunkter på är väl valet av artister som spelar musik, humorinslagen och programledaren.

Det man kan säga är väl att galan igår inte var någon av de bättre av det jag såg och alla priserna kändes ganska ospännande. Det vore önskvärt med egna kategorier för Allsvenskan kan jag tycka då det känns rätt löjligt att diskutera vem som ska bli årets forward. Tobias Hysén eller Zlatan? Hmmmm.


Förutom Zlatans givna guldboll så blev förstås detta årets mål!!!

Kort om helgen

- Har sett mitt livs bästa konsert i Lördags kväll med Håkan Hellström, jag återkommer!!! 
- Har blivit firad på Fars Dag med fina presenter och en fin hälsning från Max i tidningen!
- Liverpool förlorade mot Stoke med 2-0 men det kunde inte rubba min glädje på konserten.
- Gefle IF klarade sig kvar i Allsvenskan, roligt förstås och bra kvalspelat måste jag säga!
- Så Mycket Bättre fortsätter att vara ett fantastiskt bra tv-program!!!
- Idol däremot bara sjunker och sjunker i kvalite känns det som.
- Jag är förkyld som vanligt men bara jag är frisk till Sälen nästa helg så.
- Drack tre öl på konserten i Lördags och fick inte hjärtsnörp, härligt!
- Kändes konstigt att vara i Årsta utan att besöka min vän Henke
- Max-hamburgaren på Lördagsnatten var det godaste jag ätit på länge mmmm.
- Isiga gator och snöplask utomhus nu, man ska inte klaga men suck!!!
- Kul att vi bytte bil i Solna för att låset inte fungerade och sen glömde låsa den andra bilen
- Tre Kronor gjorde en bra turnering och blir spännande att följa framöver med Mårts som chef

Dags för Håkan Hellström

Ikväll ska jag, Persson och Wanke åka ner till Stockholm för att se Håkan Hellström på "Hovet". Det ska bli jättekul att se min första konsert med honom och med tanke på spellistan han körde i Göteborg förra helgen så har jag väldigt höga förväntningar.

Får återkomma med recension senare i bloggen!


Du är snart där - Håkan Hellström

Ledig Fredag

På vår lediga Fredag så tog vi en liten shoppingrunda på stan där jag äntligen lyckades hitta två par vinterskor så nu är jag rustad för ännu en snöig evighetsvinter. Jag köpte ett par rejäla vinterkängor och sedan ett par jättevarma helvattentäta vinterstövlar som jag kan ha när Max ska åka pulka mm. Båda skorna kostade ganska mycket pengar men det känns skönt att äntligen ha bra vinterskor som jag kan ha många år framöver.

Sedan tillbringade vi någon timme på biblioteket här i stan som ju mycket välförtjänt fick priset Årets Bibliotek för en tid sen. Det finns mycket att göra där och framförallt gillar ju Max att vara där då det finns mycket roligt för barnen där. Vi lånade lite barnböcker och 5 PC-spel till datorn som vi kan ha med oss upp till Sälen ifall det blir väder som gör att vi måste vara inne en del.

Max fick sedan tillbringa natten hos farmor så att vi fick en barnfri kväll/natt här hemma vilket var skönt då både jag och Tina hade ett behov av att sova ut. Det var något som Tina utnyttjade klart mycket bättre än mig kan man väl säga. Jag var som vanligt uppe alldeles för länge och är dessutom rejält förkyld så jag sov väl bara 5-6 timmar som vanligt. Skönt ändå att få vara lite själv en morgon även om man alltid längtar enormt efter Max så fort han är borta någon timme.



39 år

Det måste ha blivit något fel i folkbokföringen för det kan väl inte stämma att jag fyllde 39 år igår??? Hur som helst så är det väl bara att acceptera och jag har väl än så länge ingen större åldersångest även om jag gärna hade varit 20 år igen men med min nuvarande hjärna om man fick drömma lite. Tänk vad mycket roligt jag hade kunnat blogga om hela 90-talet om man haft de möjligheterna på den tiden! Finns förstås många andra skäl till att man skulle vilja vara 20 år igen ibland men det får jag blogga om en annan gång.

Igår på jobbet var det superstressigt men idag Fredag är jag ledig vilket ska bli skönt. Igår kväll kom min mamma, broder Patric, Anna, Felicia och Max kusin Milton förbi på lite fika. Jag fick lite paket också som t ex lite fina kläder och en tennislektion av min flickvän samt ett litet bidrag till en eventuell fotbollsresa av min mor. Max och Milton var det full fart på då de blev sådär härligt sockerspeedade efter fikandet.

Den här veckan kom ju vintern och de som läst min blogg vet väl att jag inte direkt älskar denna årstiden även om det förstås ibland är mysigt med snö/vinter. Hatar verkligen kyla och vetskapen om att det är ca 5 månader kvar tills en varmare årstid känns ju inte sådär jätterolig men man ska ju försöka se allt positivt så jag får glädjas åt att det bara återstår ca 60-80 kalla tidiga dagislämningar med Max innan våren är här!

Idag Fredag är hela familjen ledig och vår plan var att besöka badhuset i Borlänge men nu ska det tydligen bli lite snökaos idag så vi skippar nog det besöket. Dessutom är både jag och Max förkylda så jag är inte alls särskilt badsugen och vi får ta igen badandet uppe i Sälen med Max nästa helg istället! Igår var vi ut och shoppade lite underställ och andra vinterkläder så att vi är rustade för fjällresan. Nu ska jag gräva fram min slalomutrustning som legat undanstoppad i många år nu.

Liverpool spelade ju oavgjort mot Wigan i Onsdags och det är sällsynt att jag missar en match numera men denna gick ju bara att se med stream via nätet vilket jag valde bort denna gång. Lika bra det då jag följde matchrapporter i mobilen och har läst en massa i efterhand. Liverpool fick tydligen Wigan att se ut som Barcelona och gjorde en bedrövlig insats vad det verkar. Hoppas på bättre spel mot Stoke på Lördag i en match som jag får spela in då vi ju kommer att vara på konsert i Stockholm då.

Ung & Bortskämd

För någon kväll sedan kikade jag lite på den nya SVT-dockusåpan som heter Ung & Bortskämd. Programmet handar alltså om ett gäng bortskämda ungdomar som ska leva tillsammans och få uppdrag där deras föräldrar sedan ska sköta utröstningen genom att bedöma vilka ungdomar som har skött sig bäst/sämst. Den ungdom som i slutändan vinner hela denna dockusåpa får tydligen åka Jorden Runt på SVT´s bekostnad.

Man borde ju inte förvånas men det var verkligen sjukt hur bortskämda de här ungdomarna var då deras föräldrar i vissa fall helt låter dem köpa vad de vill med pappas Visakort eller så var det föräldrar som åkte flera mil varje dag för att städa, diska eller laga mat åt dem. Att folk till varje pris numera vill synas i tv är ju inget nytt och nu har denna trend även nått till föräldrar som vill visa upp vilka idioter de är för omvärlden.

Visst kan man skratta åt eländet men jag blir mest så irriterad både på de medverkande. Jag tycker även att det är svagt att SVT med våra licenspengar skänker bort en Jorden Runt Resa till en av ungdomarna bara för att den personen under några veckor kanske gör sånt som är självklart för så många andra unga människor! Jag skulle alla fall som pappa aldrig acceptera att Max betedde sig på det sätt som en del av ungdomarna gjorde i programmet.

Härlig Liverpoolseger

Liverpool tog en underbar seger hemma på Anfield mot Chelsea som jag för övrigt tror vinner ligan denna säsong. I veckan så blixtrade äntligen Steven Gerrard till och nu mot Chelsea så visade Fernando Torres äntligen att han fortfarande är en världsforward med sina två mål.

Liverpool gjorde en bra match även om de blev tillbakapressade i andra halvlek och framförallt så gladdes man åt den enorma kampviljan som spelarna visade upp. Förutom Torres så vill jag gärna ge lite extra beröm till Lucas som gjorde en väldigt bra match liksom den tidigare så darrige legenden Carragher.

Med 4 raka segrar så känns ju livet som Liverpoolsupporter genast lite enklare. Jag vill ge Roy Hodgson lite beröm för sitt agerande senaste veckan med bättre taktik och matchcoaching men tror fortfarande tyvärr att han är fel person att leda Liverpool till framgångar.

Nu hoppas jag att Daniel Agger, Glen Johnson, Joe Cole och den nickstarke mittbacken Kyrgiakos blir skadefria så att startelvan kan vässas till ytterliggare framöver. Spelare som Konchesky, Skrtel, Lucas, Maxi är i mina ögon för dåliga för att få starta såpass många matcher som de gör i ett lag som siktar på topp 4 i ligan.


Mikrofonkåt

Vilken dunderhit TV4-programmet "Så Mycket Bättre" har blivit! Jag själv öste ju beröm över programmet direkt efter del 1 och av Facebook, kommentarer i tidningar mm. att döma så är det väldigt många som tycker det är ett underbart program precis som jag. Så skönt att bara se ett trevligt underhållsprogram med musiktema där trevliga artister umgås och tolkar varandras hits på ett spännande bra sätt.

Gårdagens program med Petter som huvudperson var jättebra. Jag har inte följt Petters karriär så jättenoga men tycker precis som deltagarna i programmet att han verkar vara en härlig människa som dessutom har gjort en hel del väldigt sköna låtar även om jag inte gillar Hip Hop speciellt mycket. Många bra versioner av hans låtar igår där jag tyckte samtliga gjorde det bra och tänk att en låt kan låta så bra i så olika versioner.

Bäst igår var September som i och med detta program och sina grymma tolkningar av de andras låtar lär få ett stort genomslag i Sverige som artist då hon verkar vara förvånansvärt anonym för den breda massan. Själv har jag alltid tyckt att hon har gjort väldigt bra partymusik men hon har verkligen imponerat sång och artistmässigt i denna programserie. Hennes version av Petters "Mikrofonkåt" igår lär ju spelas flitigt på dansgolven runt om i Sverige ifall de ger ut den på skiva! 


Min Fredag i plustecken

Jag kör en Alex Schulman och betygsätter min Fredag i korthet i skala 1-5 plus!

- Uppstigning kl 05:30, duktig Max vad gäller tandborstning, påklädning  ++++
- Sätter mig i bilen som inte startar!!! Chocktillstånd! Vad göra? +
- Max och jag promenerar till dagis, skönt att ha nära! +++
- Toni på mitt jobb kommer med startkablar och bilen startar! +++++
- Jobbar endast förmiddag och går på en utbildning. +++
- Handlar på Ica och reagerar på idioter som är otrevliga mot expediter. +
- Äter fläskfilé med potatisgratäng och mycket grönsaker till lunch. ++++
- Som efterrätt på lunch äter jag upp kvällens chokladkaka (STORA). +
- Hämtar Max på dagis och smygtittar lite på hur han leker o får stora kramen. +++++
- Max och jag äter yougurt med blåbär som mellis och kikar på foton. +++++
- Jag slumrar till i soffan medan trött Max kikar lite på Dora Utforskaren. ++++
- Max lägger pussel. Kallar honom geni men han säger "Nej! Jag heter Mask". ++++
- Tina kommer hem. +++++
- Köper kvällsmat från Agakiosken. Max somnar i bilen trots fri tillgång till min mobil. +
- Äter Kebab med strips, gott! ++++
- Läggning av Max som går smidigt. Läser Mulle Meck. ++++
- "Mys" med älsklingen. +++++
- Kikar lite på Dobedoo på SVT där jag är grym på introtävlingar mm. +++
- Kikar på inspelat Idol, bra klass ikväll och Tina somnar som vanligt. ++++
- Till Idol äter vi dillchips och dricker JULMUST. Godaste läsken? +++++
- Äckligt mätt och äcklad av mitt eget svullande, måste springa imorgon! +
- Jag spolar igenom 3 avsnitt Paradise Hotell och lite annat inspelat från veckan. +++
- Kollar FB en snabbis, tycker synd om Pelle och Anna-Linda med sjuka Mias. +
- Noterar även att de som är tystast på FB ju kan skriva men bara när någon fyller år!!! +
- Lägger mig halv ett och Max kommer som vanligt in till oss denna tid. +++
- Det blev ju en bra Fredag trots bilproblem och inställd friskvårdsinnebandy! ++++

Jesper Huusfeldt imiterar


Vill väldigt gärna höra Jesper imitera Niklas Holmgren mer framöver, så kul!!!

Stackars Ronaldo

Ny Champions League kväll igår och denna gång zappade jag inget utan ägnade all tid åt matchen mellan Zlatans Milan mot Real Madrid. En trevlig match att se som neutral där Real Madrid egentligen var det bättre laget men där Milan ändå var nära segern efter super-Pippos inhopp med två mål som facit. Den nu 37-årige Filippo Inzaghi tycker lika mycket om att göra mål som jag tycker om choklad och det vill inte säga lite!

Jose Mourinho har verkligen komponerat ihop ett superlag som känns väldigt bra sammansatt måste jag säga. Det blir otroligt spännande att följa dem i fortsättningen av Champions League och de får ihop med Chelsea och Barcelona gälla som största favoriterna i mina ögon. Sedan kan självklart lag som Inter, Man United och Bayern München utmana också så det är inte lättippat.

Det jag retade mig mest på i gårdagens match var ju ändå Ronaldo som ju är en sagolik fotbollsspelare men som filmar nåt så fruktansvärt! Igår fick han en liten puff på ena axeln och föll som en skjuten kanin med enorma smärtor i ansiktet!!! Med stor iver försökte han hitta blod i sitt ansikte för att få domaren att visa ut motspelaren. Jag vet att många spelare filmar men de jag stör mig mest på är såna som Nani, Robben, Drogba och Ronaldo som helt saknar skam.  

Fler fotbollsnotiser till sist:

- Bale i Tottenham är verkligen makalöst bra just nu.
- FC Köpenhamn imponerade stort mot Barcelona måste jag säga.
- Johan Wilandh är värd chansen i landslaget snart.
- Ikväll hoppas jag på ett Liverpool FC som glöder mot Napoli.


Målarbilder

Ibland på jobbet så dyker det upp familjer med småbarn och för att sysselsätta barnen brukar jag skriva ut målarbilder på nätet som de kan få måla medan de väntar. Max gillar ju också att måla ibland så förutom våra inköpta målarböcker så brukar jag skriva ut lite målarbilder på Nalle Puh, Dora med flera.

Här var en bra sajt för målarbilder, pussel, memory mm. >>




Kungen i blåsväder

Oj vilket liv det är i media nu då boken om Kungens privatliv har kommit ut i dagarna. Även om boken belyser andra ämnen vad gäller kungens privatliv så kommer den stora snackisen förstås att bli alla hans kvinnoaffärer. På internet så har det florerat många rykten om kungen i flera år och nu kommer dessa rykten alltså upp lite mer i dagsljuset då kvällstidningarna lär frossa i detta många dagar framöver.

De flesta av oss är ju rätt nyfikna på skvaller och jag gissar att denna boken kommer att sälja enormt kan jag tänka mig. Kungahuset med alla sina miljoner de får brukar ju inte utsättas för den här typen av offentlig granskning och visst förstår jag dem som kritiserar journalistiken kring detta. Ska journalister framöver börja granska kända högt uppsatta människors privatliv med otrohetsaffärer mm. så lär de ha mycket att gräva i.

Det är ju ingen chock om det som står i boken stämmer. Kungen är liksom inte den första rika berömda mannen med makt som i så fall verkar ha svårt att stå emot frestelser av det motsatta könet. Kvinnor dras som flugor till kändisar oavsett om det handlar om en pajas som Nemo i en dockusåpa eller Sveriges konung. Så det låter väl inte helt otroligt att Kungen svinat runt en del på sina privata rikemansfester t ex med "Noppe" och gänget.

Kungen skulle tydligen läsa boken själv idag och han kommer gissningsvis förstås att förneka allt. Vad Silvia tycker egentligen lär vi aldrig få veta? De kanske har en sån uppgörelse som en del andra fruar till kändisar verkar ha eller så blir hon rosenrasande men får bita ihop och fortsätta visa upp sitt stelopererade leende utåt sett. Hur som helst så lär inte Kungen ha en av sina bättre dagar i livet när han ska läsa igenom boken och kommentera detta på en presskonferens senare idag.


Sälen bokat

Vi valde ju att skippa våra planer på att resa utomlands till värmen men vi har alla fall bokat en liten 4-dagars resa till Sälen vecka 47. Tina hittade några stugor som man fick hyra Söndag-Torsdag för 600 kr vilket ju är superbilligt med tanke på att stugorna verkar kanon. De är nybyggda 2009 och där finns bastu, öppen spis, tvättmaskin, diskmaskin och torkskåp mm. Stugan ligger dessutom precis vid slalombackarna i barnvänliga Lindvallen.

Det är ju ganska tidigt för att åka på en fjällresa men var den enda veckan vi kunde och hur det än är med snö  så kommer det ändå att bli härligt att komma upp till Sälen några dygn med familjen. De har ju snögaranti i ett ganska stort antal pister så det ska bli djäkligt roligt att damma av mina slalomskidor igen då jag inte har åkt på ca 6-7 år. Sedan ska Maxen förstås få prova också liksom Tina som inte har åkt skidor sedan skoltiden.

Vi kommer ju inte att åka slalom varje dag men då finns det ju badhus i Lindvallen och en massa annat roligt vi kan göra. Förhoppningsvis så kommer brorsan och Anna med barnen Felicia och Milton att boka en stuga där uppe samma vecka också vilket vore jättekul. Om det nu är så att läget med Tinas mamma försämras eller om det händer något annat så är det ju inte hela världen med 600 bortkastade kronor heller men vi hoppas att resan blir av!


Just the way you are


Om helgen

Ny vecka igen då efter helgen med Lillsvedsgänget! Det var helt underbart att få umgås med grabbarna igen denna helg där vi förstås hade massor att prata om. På Fredagskvällen så blev vi bjudna på en jättegod middag av Jonny för att sedan bada i tunna flera timmar. Jag höll mig nykter denna kväll och tog bilen hemåt vid 23-tiden ungefär. På Lördag förmiddag tog jag med mig Max ut till Jonny någon timme och han trivdes verkligen som fisken i vattnet med mina kompisar och med Jonnys dotter Ebba.

Efter lunch så fick kvinnor och barn lämna huset och ölen/spriten åkte fram. Johan hade ju satt ihop en suverän frågesport om massor av roliga händelser under våra år på och efter Lillsved som gav upphov till många skratt kan jag lova. Efter några timmars umgänge med frågesporten så åkte vi in till Läkerol Arena där vi fick se Brynäs slå serieledarna Luleå med 4-2 vilket gladde mig, Jonny, Johan och Henke B som alla är Brynäsare. Härligt att se Brynäs kampvilja denna match och viktigt för nye målvakten Greis att få göra en bra match.

Helgens enda felbeslut var väl att vi efter hockeyn lite glada i hågen bestämde oss för att mellanlanda på krogen Helt Enkelt i Gävle istället för att åka hem till Jonny som vi hade bestämt. Jag drack några öl under eftermiddagen och gladdes åt att jag inte kände några mag/bröstsmärtor men bestämde mig ändå för att ligga lågt med alkohol efter Brynäsmatchen. På Helt Enkelt var det knökfullt med folk och när vi inte fick nåt bord så kändes det inte alls särskilt roligt att vara där och efter någon timme tog vi taxi hem till Jonny.

På Söndagen så fortsatte vi att gå igenom Johans frågesport innan grabbarna sedan åkte hemöver på eftermiddagen. Själv var jag inte speciellt bakfull men hade ändå en bakisdag med allt som en sådan dag ska innehålla som exempelvis Kebab med Strips, Liverpoolmatch på tv:n och lite annat! Vad gäller Liverpool så tog laget en lite turlig men ack så viktig bortaseger mot Bolton. Fast konstigt nog kände jag ingen större glädje över segern då spelarna och Roy fortfarande underpresterar enormt!

Tack grabbar för en trevlig helg och förhoppningsvis syns vi i vår igen!

RSS 2.0