Max är tjuren Ferdinand


Sanna Lundell

Jag såg intervjun med Sanna Lundell i Nyhetsmorgon på TV4 i helgen. Jag har även läst hennes blogg nån gång och tycker hon verkar vara en skärpt klok tjej med mycket sunda åsikter. Som väl alla vet är hon ju tillsammans med Micke Persbrandt och är ju dessutom dotter till min store musikidol Ulf Lundell.

Sanna berättade i intervjun bland annat om hur mycket skit hon fick från andra kvinnor då hon skrev lyriskt om hur ett barnfritt dygn hade fått henne att känna sig som en ny människa. Genast skrev en massa mammor om att hon inte borde skaffa ett till barn då om hon så gärna vill ha barnfri tid mm. Sånt där är så djävla sjukt och precis som hon säger så verkar det vara väldigt många mammor med bestämda åsikter som på nätet slungar vilt till andra via forum/bloggar.

Sen tyckte jag hon beskrev Alex Schulman på ett bra sätt i sin blogg också. Dessutom var det lite komiskt att både Sanna och Alex samma dag skrev blogginlägg om hur de på ett liknande sätt hade resonerat när de hamnade bredvid varandra på en uteservering. Även kändisar blir ju lite nervösa inför andra kändisar som vi vanliga kanske hade blivit.


Ulf Lundell - Sanna (En av mina första favoritlåtar med Uffe)

Stockholmsresan

Tisdagen
Vi kom till Stockholm redan på Måndagskvällen. På Tisdagen var det lite halvdåligt väder så vi körde en shoppingdag. Vi började med att ta bilen ner på Söder. Sedan åkte vi till Sickla där vi träffade Pelle, Anna-Linda och deras 3-månaders gosse Mias. Mot kvällen sprack det upp så då blev det en skön grillkväll med dem "hemma" i Orminge där vi bodde i Anna och Johans radhus.Onsdagen
Kanonväder och vi hade lite tankar på att åka ut i skärgården men nöjde oss med att ta bilen till Grisslinge Havsbad som ligger ute på Värmdö enbart ca 1,5 mil från Orminge. Vi stannade där hela dagen och när Max hade sovit middag blev det lite badande också. En skön dag på stranden och sen hade vi tänkt åka in till stan på kvällen men vi var för trötta för det.Torsdagen
Denna dag tog vi bussen in till stan på förmiddagen. Efter ett besök på Mcdonalds vid Slussen så tog vi en skön promenad ut till Djurgården. När Max somnade på vägen kunde vi även lyxa till genom att ta en öl/cider på mysig uteservering vid Strandvägen. Vi hade funderingar på att ta en promenad runt hela Djurgården som jag inte provat  att göra ännu men istället blev det Gröna Lund direkt istället.

Vi var ju även på Gröna Lund med Max förra sommaren och nu känner jag nog att jag kan undvika den platsen några år tills man slipper gå runt med barnvagn där bland folkmassorna som trängs på en alltför liten yta tyvärr. Fast Max fick alla fall åka några karuseller vilket han gillade innan vi sen avnjöt en vidrig med dyr middag på Restaurang utanför Grönan innan vi tog färjan över till Slussen.

Vi gick upp på Söder där vi bestämt träff med Pelle, Anna-Linda och Mias på "Medis". Äntligen dags för en skön sittning på uteservering och få dricka några öl tänkte jag men tyvärr ville inte vår övertrötte son somna i vagnen vilket ju är standard när man vill det som mest. Vi hann sitta där en stund alla fall innan han blev alltför livlig och då tog vi buss hem från Slussen. Max gillade att åka buss där han kan kika på andra bilar utanför och flörta med uttråkade Stockholmare.Fredagen
Fint väder igen och tanken var att vi skulle åka till Utö men efter en biltur till Nynäshamn och lite strul så åkte vi istället till en ö som heter Myskö dit man kan åka med bil i en tunnel under vattnet. Väl där så gick vi och åt på en restaurang vid havet där det var väldigt fint men sen skippade vi att åka till något bad då klockan blivit mycket och vi hade bestämt oss för att åka hem denna kväll.

Det är väl inte mitt livs lyckligaste stunder såna här gånger när man pga felbeslut/otur mm. rätt onödigt tillbringar en hel dag i en bil på en av sommarens finaste dagar men inte hela världen heller. Roligt att umgås med Pelle och familj alla fall och Utö får vi se till att åka till nästa sommar istället då det verkar vara väldigt fint där.Stort tack till Johan, Anna och Kajsa som åter igen "lånade" ut sitt hem till oss!

Mot Stockholm

Då har jag haft semester två veckor förutom lite extra jobb här i veckan. Det kändes inte betungande alls att jobba då regnet ändå har öst ner denna vecka. Dessutom är det bra att kunna ta ut de där dagarna i höst då vi hoppas kunna spara ihop pengar till en sista minuten.

Vi funderar på en resa till Turkiet eller Mallis i September. Förmodligen blir det Turkiet då vi inte tänker riskera ytterliggare en charterresa med dåligt väder! Är det någon annan som har bra förslag på resemål i början av September så hojta gärna till. Det ska vara skapligt kort resetid, solsäkert och bra för en barnfamilj!

Den här veckan har jag äntligen kommit igång med lite träning igen då jag joggat, spelat tennis och innebandy. Fast med min LCHF-kost har det fungerat väldigt dåligt den senaste tiden med mycket godis och en del skräpmat, suck. Man är helt enkelt oduglig men bara att försöka vända trenden igen även om det känns hopplöst ibland på en semester att undvika socker i alla dess former.

Imorgon åker vi till underbara Stockholm där vi nog stannar till nästa helg eller nåt. Vi ska få låna Johan och Annas radhus på Värmdö precis som förra sommaren så det blir kanon. Enligt prognosen ska det ju kunna bli skapligt soligt Ons-Tors alla fall och blir det inte det finns det ändå mycket mer roligt att göra i Stockholm än här hemma när det är regnväder.

Våra planer är väl att hinna med lite shopping, strosa på stan, gå på Grönan eller nåt,  besöka mysiga uteserveringar, träffa lite kompisar och så ska vi ut lite i skärgården har vi tänkt. Det ska bli speciellt roligt att träffa Pelle och Anna-Linda med deras lilla son Mias som vi ännu inte har träffat.

Återkommer kanske i bloggen under veckan eller vid senare tillfälle. Ha det!

Max besöker Jungle City

I förra veckan var vi in till lekandet "Jungle City" i Gävle med Johan, Maria och Theo. Eftersom det var en regnig semesterdag var det väldigt mycket folk där och en hög ljudnivå förstås med massor av "galna" barn överallt. Max och Theo uppskattade alla fall detta besök mycket och fick leka massor.

En grabb i 3-årsåldern som sprang runt där försökte mest knuffas och vara elak mot andra barn. Hans farsa satt på sidan där och var totalt ointresserad av sin son och även när han såg att hans biffiga grabb knuffade eller försökte slå någons barn så brydde han sig nada den idioten!

Det blir nog fler besök på leklandet i Gävle i framtiden kan jag tänka mig men helst en dag när det inte är fullt lika mycket folk där. Nu ska vi snart åka till Stockholm och fortsätter det dåliga vädret provar vi nog leklandet i Sickla också!


Rutchkanan, studsmattan och hinderbanan var tre favoriter för våra leksugna grabbar

Max nya sovrutin

Att Max inte är någon sömntuta är ju inget nytt för er som känner oss eller följer bloggen. Vi har ju provat massor av olika metoder och lösningar med blandat resultat. Något som har fungerat hyfsat är ju själva läggningen då vi lägger oss med honom i hans säng. Då har han ofta somnat efter 5-25 minuter efter att alltid ha "hållt handen" och fått vrida, klämma mm. som han verkligen tycker om att göra när han blir trött.

Hur mysigt detta än är så inser vi ju att det kan vara en dum läggmetod då han ofta vaknar flera gånger varje kväll/natt och är ledsen vilket kanske kan bero lite på att vi är borta när han vaknar. Dessutom önskar vi ju så småningom att vi kan lägga honom själv, läsa en bok och säga godnatt så att han förstår att vi finns i huset men att han får somna själv.

Att lägga honom själv och lämna rummet med en säng där han kan klättra ur själv var ett för stort steg även denna gång märkte vi. Så denna vecka lägger en av oss honom utan att han får hålla handen ocn inte gå ner för sängen vilket är en nog stor kamp kan jag lova.

Första kvällarna i veckan gräts Max en hel del och hans försök att få närkontakt med mig eller Tina sittandes en bit ifrån sängen var både hjärtskärande och hysteriskt roliga även om man får låta bli att skratta för då väcks ju Max bushumör genast. Igår satt jag med honom en timme innan han till slut gav upp och somnade utan några större gråtattacker vilket kändes skönt.

Jag är tyvärr rätt säker på att han kommer fortsätta vakna på kvällar/nätter ändå framöver men förhoppningsvis kan han sova lite tryggare i framtiden om han accepterar att vi inte somnar med honom för att sen vara borta när han vaknar. Nästa steg är väl att låta honom få lära sig att somna om själv lite oftare vid hans vakningar.

Jag hoppas att han så småningom kan ha lite mindre vakningar på kvällar/nätter och att själva läggningen kan gå hyfsat fort. Då skulle det inte göra lika mycket att han vaknar och vill gå upp varje morgon vid klockan 05:50!


Sömnodjuret besegrad...

Är Carolina Klüft hatad?

Jag vet att många stör sig på Carolina Klüft och det har även jag gjort lite grann ibland när jag tycker att hon "blivit lite för mycket". Fast däremot har jag också imponerats stort av henne som idrottsstjärna och för hennes engagemang redan som ung superstar att hjälpa ungdomar och andra behövande i olika sammanhang.

Nu skadade hon sig rejält i den senaste tävlingen och även om skadan hon hade tidigare inte hade med detta att göra så låg det liksom i luften att det skulle gå åt helvete på nåt sätt. Otroligt trist för henne även om längdsatsningen hittills varit misslyckad. Det var också väldigt trist att läsa folks idiotiska kommentarer efter artiklarna i våra kvällstidningar!

Det fanns massor av spydiga/hatiska kommentarer från stolpskott som skrev att hon var för tjock, att hon var en idiot som tävlade innan VM, att hon borde lagt av för länge sen och framförallt att hon ju måste lägga av nu!!! Precis som i fallet Peter Forsberg kan jag inte förstå att det finns så många människor som stör sig på en idrottsstjärna som blir skadad och inte vill sluta på det sättet?

Det är ju inget nytt att "nätet" vimlar av människor som älskar att skriva idiotiska elaka saker när de får vara anonyma så det är väl inget att bry sig om egentligen men jag har lite svårt att förstå att så många människor ogillar Carolina Klüft?

Jag hoppas hennes rehab går bra och att hon orkar komma tillbaka nästa säsong och sedan kan få till en någorlunda längdhoppskarriär innan hon lägger friidrottsskorna på hyllan. Det tycker jag hon är värd oavsett vad man tycker om denna idrottstjej!Foto: Scanpix

Max semester i Leksand

Då har Maxen varit i Leksand en vecka med Tina och hennes familj. Kanonväder hela veckan och en massa släktingar där som ville busa med honom. Själv åkte jag upp Torsdag till Lördag och jag kan väl lugnt säga att jag ångrade min fylla på Onsdagen när jag dagen efter skulle köra en bil utan AC och CD-spelare upp till Leksand på årets varmaste dag, pust! Fast jag överlevde och kunde bada i poolerna vid stugan med min familj på eftermiddagen, ljuvligt!

På Fredagen gick jag, Tina och Max på Leksand Sommarland som ju ligger precis bredvid campingen där vi bodde. Jag tyckte att det fanns mycket roligt att göra där även om vi denna gång enbart riktade in oss på att göra grejer som Max gillade. Annars fanns det ju bland annat Gocart och en massa häftiga vattenruschbanor mm. för oss vuxna. Max gillade karusellerna och att bada förstås även om det var ont om rutschbanor för de riktigt små barnen.

Jag och Max åkte även tåget som går runt hela Leksand Sommarland och det gillade han. Där satt han bredvid en söt 3-årig tjej som han flörtade vilt med hela resan genom att kittla henne, leka titut mm. Fast precis vid avfärden dök en pirat upp och hejade på honom (se bild 6) och det gjorde honom lite brydd ett tag i början av tågresan innan han hämtat sig från den chocken!

På Torsdagen kom även Tinas danska släktingar upp och hade hyrt en stuga alldeles bredvid våran så det blev fullt med folk där. Mina två kvällar där uppe var jag inte så social då Max var väldigt sömnstrulig i värmen så jag låg mest uppe med honom när de andra hade grillkvällar. Skönt för Tina att få lite Maxpaus och få umgås lite med sina danska släktingar som jag alla fall inte kunde kommunicera så bra med då jag är sämst i världen på att förstå danska.

Den här mysiga campingen i Leksand har jag bott i förut på en golfresa med Jonny, Nana och Nisse för några år sen men den här nybyggda 10-bäddsstugan var ju snäppet vassare än rucklet vi bodde i den gången. Enda minuset för den fina stugan var väl området utanför stugan som mest var en brant slänt och sen var det förstås sjukt varmt där inne så man sov ju inte så skönt pga det.

Här är lite foton på Max härliga semestervecka i Leksand...Mäklarna

Nu har jag och Tina sett den första säsongen av den svenska tv-serien Mäklarna och den var stundtals djävligt rolig måste jag säga. Rollen som den tragiske notoriskt ljugande mäklaren Kaj måste ju vara specialskriven för underbare skådisen Kjell Bergqvist och Cecilia Frode spelar ju även hon sin roll väldigt bra. 

Alla 12 halvtimmeslånga avsnitten av Mäklarna finns kvar på SVT Play tom den 20 Juli om någon har trist i regnet. En av de roligaste scenerna är nog när Kjell Bergqvist är hos doktorn på hälsokontroll och bland annat får stånd när doktorn kollar prostatan. (ca 14 minuter in i avsnittet)

Här nedan i klippet ska "Kaj" föreläsa om Mäklarjobbet på en högskola men hamnar på en föreläsning för människor som arbetar med biståndsarbete typ Läkare utan gränser.


Snart är Maxen hemma


Håkan Hellström

Den senaste veckan har jag börjat lyssna in mig ordentligt på Håkan Hellström. Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på honom och har haft lite svårt för den något gapiga rösten från mannen i sjömanskostymen. Nu kan jag nog säga att jag har ändrat mig rejält efter många timmars lyssningar och mycket "Youtubande" på honom.

Håkan Hellström är förstås inte världens bästa sångare men han sjunger ju med en oerhörd känsla i låtar och när man lyssnat lite mer upplever man honom helt annorlunda. Jag har upptäckt många fantastiska låtar som jag inte hade hört eller fastnat för tidigare. Djävlar vad jag ångrar att jag inte såg honom spela på Peace & Love i Borlänge förra Lördagen då hans konsert där verkar ha varit helt fantastisk.

Vad tycker ni andra om Håkan Hellström? Era favoritlåtar?

Här är 10 av mina favoritlåtar med Håkan Hellström! Lyssna och njut!


Jag hatar att jag älskar dig och älskar dig så mycket att jag hatar mig

En midsommarnattsdröm

Det är så jag säger det

Kär i en ängel

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Ramlar

För en lång lång tid

Kärlek är ett brev skrivet tusen gånger

Tro och tvivelEnsamma dagar

Sen i Söndags har ju Tina varit i Leksand med sin familj och Max. Det känns lite skönt att för första gången på en lång tid få några ensamma dagar här hemma även om det förstås känns lite tomt utan dem också. Hur mycket jag än saknar min underbara son så är det förstås lite skönt att inte behöva springa upp till en vaknande Max flera gånger på kvällen, man slipper någon som rycker i toadörren eller kladdar ner hela köket vid varje måltid och man kan ha bärbara datorn vart som helst utan att Max blir galen om han inte får använda den mm.

Alla är ju olika och även om jag tycker om att umgås och vara med människor så tycker jag även mycket om att bara vara själv ibland så därför känns dessa dagar lite extra sköna. Fast imorgon ska jag åka upp till dem i Leksand några dagar och det ska förstås bli väldigt roligt också. Längtar lite efter att få gå på Leksand sommarland med familjen och att få bada med Max i Siljan mm. 

Jag har både slöat och jobbat rätt hårt de här dagarna. Jag har målat rätt många timmar och det känns skönt att ta en liten paus från målandet nu i några dagar. Sen har jag och Persson varit till stranden också men annars har jag tyvärr inte gjort så mycket. Hade hoppats på lite tennis, beachvolley eller golf men det har inte blivit av pga lite olika skäl.

Ikväll är det Pumpbolaget på Kharma här i stan och vi kanske är några stycken som ska ner dit för att ta nån öl ikväll. Fast jag lär ju ta det lite lugnt då jag ska köra upp till Leksand imorgon men det kan ju vara roligt att komma ut en kväll och Pumpbolaget borde ju dra lite folk tycker man.

Love and Peace 2009

I Fredags åkte jag och Persson till Borlänge för att se Lundell/Winnerbäck spela på Love and Peace-festivalen i Borlänge. Snällt nog kunde Perssons tjej skjutsa dit oss och ölen var så där lättdruckna som de bara kan vara vid ett sånt här tillfälle. Först skulle vi leta på någon pub/bar i Borlänge som sände Sverige-England i U21-EM vilket inte var det lättaste men vi hittade ett stället till slut där vi kunde tränga in oss.

Olidligt varm i den lilla fullsatta lokalen och en match som fick oss att uppleva förtvivlan, hopp, glädje och förtvivlan igen. En fantastisk insats av detta U-21 lag som charmat oss fotbollsintresserade enormt dessa veckor. Nåt som också var mindre roligt var att jag av nån djävla anledning hade lagt ur biljetterna i baksätet på bilen när vi åkte till Borlänge så det slutade med att Vicky fick åka hem och tillbaka igen. En lång historia som jag inte orkar dra nu men slutet gott alla fall!

Efter fotbollen var vi lite knäckta över strafförlusten men nu var det dags att leta på festivalområdet. Det är ju djävligt roligt med festivaler och en speciell stämning där det sitter människor på varenda gräsplätt och partajar. Vi kom till Uffes konsert precis när han hade hunnit köra igång och blev glatt överraskade över de fantastiska storbildsskärmarna med kanonbild som fanns där. Lite skönt den här gången när vi inte orkade vara "pojkarna längst fram"

Det ultimata hade förstås att ha varit i Borlänge hela dagen och helst även på Lördagen då man hade fått sett Håkan Hellströms hyllade konsert och en Winnerbäck i ännu bättre form tydligen! Nästa år kanske? Hur som helst så hade jag och Persson en djävligt trevlig sommarkväll även om den där straffläggningsförlusten i fotbollen var svår att komma över.

Lundells Konsert + +
Tyvärr måste jag säga att av de 10 konserter jag sett med Lundell så var denna nog den med den sämsta låtlistan hittills enligt min Lundellsmak då. Den tjurige Lundell gör verkligen inga försök att få nya fans nu när han spelar på en festival med massor av Winnerbäck/Hellström fans t ex. Låtlistan innehåll väldigt mycket bluesrock och medleyt på slutet som skulle kunna vara så grymt kändes mest som en axelryckning.

Bäst: En underbar version av Hav utan Hamnar som han tillägnade "The King of Pop"
Sämst: Skaka på dom (alltid), Rött, Jag har jobbat så hårt, Rik man, 67 med flera....

Expressens recension med låtlista >>


Lars Winnerbäck + + + +
Detta var min första konsert med Lars Winnerbäck och absolut inte den sista. Otroligt mycket folk på hans konsert jämfört med Lundell och mycket mera drag på publiken också. Roligt att få höra en del av alla de bra låtar som Winnerbäck gjort som exempelvis Hugger i sten, Solen i ögonen, Elegi med flera.


RSS 2.0