Hälsningar från Barcelona

Efter några dagar med massor av olika besked och vändningar vad gäller askmoln o annat så är vi slutligen ändå framme i Barcelona men någon dag senare än tänkt och bara två personer istället för fyra. Eftersom Ryan Air hade ställt in vårt flyg på Torsdagen så körde det ihop sig för de andra två grabbarna när de sedan plötsligt öppnade upp den flygningen så jag och min vän Persson åkte själv.

Min älskade flickvän körde ner oss på natten och det blev en jobbig resa i snöstorm med sommardäck!!! Helt sjukt att alla motgångar bara fortsätter för vad är oddsen på att det skulle bli snöstorm just den här sena Aprilnatten så jag trodde ett tag att vi skulle få ge upp men efter Uppsala blev vägen bättre så vi kom ner i tid.

Så nu är vi i Barcelona där vädret tyvärr inte är någon höjdare och enligt prognoser ser det inte så solljust ut framöver heller vilket svider en hel del för en soldyrkare som mig. Fast o andra sidan är jag rätt van numera att resa till varma länder och få dåligt väder så bara att göra det bästa av det!

Efter att ha sovit en timme natten innan så var det kanske lite dumt att ge sig ut i Barcanatten igår men vi åkte in till stan för att kika lite på Liverpoolmatchen på storbilds-tv och drack några öl så vi var i kanonform. Vi fick ju genast uppleva att man ska passa sig för vilka gator man väljer att gå på runt "Ramblan". Blev säkert erbjuden Hasch och andra droger av ca 20 olika personer som inte heller var sådana man gärna möter ensam i en gränd.

Hur som helst så gick vi ganska snart in i väggen och efter lite struliga och alltför långa promenader med min onda häl så tog vi oss hem till hotellet för att sova ganska tidigt. Idag är det mulet igen och väderutsikterna ser ju inte så lysande ut men vi ska alla fall gå och se tennis idag. Robin Söderling spelar en av kvartsfinalerna och det ska bli djävligt roligt att se en svensk spela världstennis live! Sen finns det ju mycket annat att utforska i staden om det dåliga vädret fortsätter så bara att göra det bästa av allt!

Ha det bra där hemma allihopa!!!

Vulkanen from hell

Först måste jag skriva att jag är mycket väl medveten om att det finns värre saker i livet än att missa en resa och förlora lite pengar. Kanske viktigt att skriva detta då det i våra kvällstidningar framstår som om tredje världskriget har brytit ut. Fast visst känns det just nu djävligt surt att vår Barcelonaresa kanske blir inställd pga att en vulkandjävel som sovit sedan 1821 plötsligt vaknar till liv och skapar ett kaos utan motsvarighet i historien vad gäller flygtrafiken.

Från början så skrattade man ju visst åt det hela och tänkte att det ju var en djävla tur att det inträffade några dagar innan vi skulle åka men nu är man ju rejält orolig för att resan verkligen inte kommer att bli av. Fan, jag tycker att jag har haft så djävla mycket otur med mycket i mitt liv de senaste åren både små och stora saker så det känns ju helt enkelt djävligt trist om denna 8-dagars tripp till Barca med polarna inte blir av.

Sedan är det allt krångel med förbokad lägenhet, hotell, flygbiljetter, tennisbiljetter mm. som vi måste börja fundera på hur vi ska lösa. Pengar är ju inte heller allt men trist att både gå miste om resan och en hel del pengar om det blir så. Vi får avvakta och se vad som händer i helgen men på Söndag kväll måste vi ju ta beslut om avbokningen av hotellet åtminstone. Sedan har jag polare som är i Barcelona nu också men vad jag har hört så verkar det inte gå någon större nåd för dem där nere just nu alla fall.


På bättringsvägen

Efter en vecka där alla tre blev rejält förkylda samt att Max då ännu en gång fick öroninflammation med sprucken trumhinna så är vi nu på bättringsvägen skönt nog. Tack för tips om huskurer men när stackars Max hade sprucken trumhinna igen så finns det ju inget annat att göra än att ge honom penicillin igen (tyvärr!!!) Nu blir det så småningom ny remiss till öronkliniken igen och jag gissar att det kommer att bli en operation denna gång för något måste ju göras. Skönt att Max är piggare alla fall och förhoppningsvis kan han återgå till dagis på Måndag.

Jag har haft ännu en vecka utan träning som ju gör mig väldigt frustrerad men det är ju bara att acceptera läget med min fot. Jag har besökt en tredje sjukgymnast nu som tog 550 kr för 45 minuter och han konstaterade ju ungefär samma sak som min bortresta sjukgymnast att fotproblemet beror på nerver i benet, ryggen och foten. Känns inte direkt som det här besöket var värt 550 kr men kan minsta lilla behandling göra att jag kan gå i Barcelona utan att få allt för ont så är det ju värt mycket. På Måndag ska jag till "min sjukgymnast" igen och hoppas det ska hjälpa en hel del innan resan.

Vi har ju haft mycket motgångar med det mesta de senaste två åren känns det som men något som är roligt just nu är att Tina alla fall har blivit kallad till två jobbintervjuer de närmaste dagarna. Vi håller tummarna för att det kommer att gå bra och att det denna gång inte är någon nackdel att vara småbarnsförälder som på jobbintervjun för någon vecka sedan. Det vore ju så skönt för min flickvän att komma bort från sitt nuvarande jobb inom äldreomsorgen så håll tummarna! Själv har jag också börjat funderar lite på min yrkesframtid och får se vad jag kommer fram till. Skulle tom kunna tänka mig att plugga något på gamla dar även om det svider ekonomiskt, vi får se vad jag kommer fram till.

Fantastiska Sedinarna

Tänk att Henrik Sedin vann poängligan i hela NHL före spelare som Crosby och Ovechkin vilket egentligen är snudd på ofattbart stort! Broder Daniel ska förstås också han ha ett stort beröm för sin säsong och hade han inte blivit långtidsskadad så hade han ju förstås slagits i toppen av poängligan han också. Fantastiskt gjort av Sedinarna och se här nedan i klippet vilket grym sista match de gjorde!


Helgen

Lördag med marknad samt Theo-besök
På Lördagen var vi ner på stan för att besöka en marknad. Den var som väntat inte mycket att se och det var så ruggigt kallt ute med blåst så det kändes som 25 minusgrader! Max fick alla fall en Doraballong som vi fyndade för 75 kronor och sedan åkte han lite karusell innan vi åkte hemåt igen. På eftermiddagen kom Johan, Maria och Theo förbi så att grabbarna kunde få leka lite medan vi vuxna planerade vår kommande sommarresa lite. Vi har planer på att åka till Kolmården men får se hur det blir. Lekandet för grabbarna gick väl sådär idag. Lite bråk och en övertrött Max som inte ville ta mot Theos tröstkramar vid avskedet men direkt när Theo hade åkt så saknade Max honom förstås.

Sjukläget

Det har väl inte varit någon höjdarhelg vilket delvis förstås beror på begravningen men även pga sjukdomar. Jag själv har varit förkyld sedan i Torsdag och nu har det övergått till en rejäl grisförkylning. Tyvärr så har även Max blivit sjuk IGEN för tusende gången och som vanligt så tar han sig åt ena örat. Stackars Max hade så ont igår eftermiddag och var så övertrött så allt blev bara fel. Nu får vi se hur pass allvarlig denna öroninflammation är men vi måste förmodligen ta kontakt med öronkliniken igen då det nu inte längre är några tvivel på att Max är ett "öronbarn". Inatt kräktes han dessutom så idag "vabbar" Tina igen medan snörvlar på jobbet och ska se till att hinna med det jag måste innan Barcelonaresan.

Oro inför Barcelona pga fotdjäveln
Vad gäller Barcelona så känns det förstås fantastiskt roligt att ha den resan att se fram mot men nu hoppas jag bara att Max är frisk när jag ska åka iväg. Något som fortfarande oroar mig är ju mitt problem med hälen som efter besök hos två olika sjukgymnaster har fått sin förklaring. Det visade sig att det hela beror på ischiasnerver som går ifrån ländryggen ner genom baksidan av hela benet och i olika punkter under foten som strular. Efter en ganska smärtsam behandling så kändes det mycket bättre men precis som sjukgymnasten varnade för så kommer det kunna komma tillbaka vilket det gjorde ganska snabbt. Typiskt nog skulle han resa bort en vecka men jag har en behandlingstid den 19:e dagen innan vi åker till Barcelona och jag hoppas att den behandlingen gör stor nytta för annars blir det jobbigt för mig med foten där nere som läget är nu.

Vårväder
Så djävla typiskt, det är liksom inte nog med allt som hänt Olivia och det jobbiga som Tinas mamma går igenom utan det måste ständigt vara en massa eviga förkylningar, skador mm. också! Om jag ska försöka sluta att gnälla och skriva om lite roligare saker så är det ju underbart med vårvädret som äntligen kommit under Söndagen. Snön försvinner i en rasande takt och det är ju så härligt att veta att vi alla fall har 4-5 härliga månader framför oss! Även om jag inte var superpigg och hade ont i foten av att aktivera Max så var det ju ändå härligt att göra gungpremiär i lekparken, sopa grus, prova cykeln mm.

Loppis
Något som också var trevligt i helgen var att Tina stod på loppis hela Söndagen och sålde bort en hel del gamla grejor och barnkläder. Moster Linda och Jerker var också där och sålde prylar till Max förtjusning. Nästa Lördag ska Tina också stå där och jag hoppas vi blir av med massor av gamla grejor. Jag är en sån person som gärna slänger mycket och hatar överfulla förråd, garderober mm. men kan vi få in lite pengar så är det ju kanon. Jag är glad över att ha en duktig flickvän vad gäller sälja saker via Internet eller på Loppisar. Vi kan ju behöva lite tillskott i pengakassan också då hon numera arbetar 80 % samt att det mestadels blir VAB ideligen.

Olivias begravning

I Fredags var det då dags för begravningen av Olivia och det var förstås en dag i vårt liv som vi gärna hade sluppit uppleva. Jag kände mig väldigt nervös dagarna innan för detta då en begravning i vanliga fall känns tung men just att begrava Lia känns ju så fruktansvärt overkligt! Tina och jag åkte ner på stan innan för att fixa en blombukett till min pappas grav när vi ändå skulle dit och blomarrangemanget till begravningen hade vi fixat tidigare av "ensamma mamma-madde". Min stackars bror hade det jobbigt dagen innan då hans son Milton som varit mycket sjuk fick över 40 graders feber så han fick tillbringa en massa timmar på samma barnklinik där Olivia var den sista tiden. Tack och lov blev Milton bättre så att han på begravningsdagen kunde vara hos Morfar under begravningen.

Efter lite hälsningar utanför kyrkan med Olivias släktingar på mammans sida så började begravningen med lite musik då bland annat låten Halleluja spelades. Sedan talade prästen lite och så sjöngs det någon psalm. Min bror och Olivias mamma ville inte ha för mycket psalmer och tal om guds mening mm. men lite sånt blir det ju förstås ändå och personligen har jag väldigt svårt för sådant även om jag måste säga att den prästen som höll i begravningen är en väldigt "bra" präst på många sätt. Det var ju han som höll i pappas begravning och även min brorsson Miltons dop förra året.

Sedan fick vi ta avsked framme vid kistan genom att stå runt kistan och lägga vår avskedsblomma mm. till Olivia på kistan till tonerna av Michael Jacksons You are not alone. Det var förstås en stund med mycket tårar och jag mindes i den stunden exakt hur jag kände för 7 år sen när jag tog samma slags avsked av pappa. Sedan talade prästen lite igen och musik spelades. Som avslutningslåt hade kyrkans personal valt Tröstevisa vilket ju är precis samma låt som spelades på min pappas begravning. En väldigt fin låt men som ju känns så otroligt sorgsen nu när jag för alltid kommer att koppla ihop den låten med de här två begravningarna för min pappa och brorsdotter.

Efter Tröstevisa ringde klockorna och vi var sex personer som bar Olivias kista till hennes grav. Detta hade jag också bävat lite för men även om det var hemskt på många sätt så kändes det ändå bra på nåt sätt att vi följde med henne till graven. Däremot kändes det svårt att lämna henne där och då kan jag ju inte ens tänka mig hur min stackars bror kände. Sedan var det lite fika i en närliggande lokal och det kändes på nåt sätt ändå efter omständigheterna ganska bra med den stunden med båda våra familjer. Där läste prästen upp hälsningar som skickats till Olivias minnesfond innan vi sedan åkte hemåt.

Det känns på något sätt skönt att begravningen nu är gjord och sorgen blir ju väldigt olika för oss närstående till Olivia. Ingenting kan ju bli värre än var det var den sista tiden då hon var i livet och led men för min bror och Olivias mamma blir det förstås en tung period nu då vardagen ska börja där de ständigt påminns om det ofattbara att deras dotter inte längre finns i livet. För oss andra är det förstås fortfarande en saknad och man känner sig bitter över att just hon råkade ut för detta men vi påminns inte lika ofta om detta i vardagen även om man kommer tänka på det här som har hänt väldigt ofta resten av livet.

En sak är säker och det är att vi aldrig kommer att glömma dig Olivia!


Gudomliga Messi

Det är alltid svårt att jämföra fotbollsspelare från olika tidsepoker men under mina levnadsår så har jag aldrig sett än bättre fotbollsspelare än Barcelonas Lionel Messi! Gårdagens uppvisning där han nästan helt ensam med sina fyra fantastiska mål sänkte Arsenal var ju grym men ändå bara en i raden av många uppvisningar från denne lille fotbollsartist som nu är större än Diego Maradona i mina ögon. 

Det ska bli fantastiskt att få se honom live snart bara han nu inte vilas den matchen!
Påsken över

Ja då är påskhelgen över och den var väl helt ok även om jag inte direkt har kännt mig på något strålande humör av lite olika anledningar. Tina var ju i Ullared några dagar så Max och jag försökte roa oss genom att hälsa på lite släkt och vänner de här dagarna. Tina kom hem på Lördagskvällen och hade ju köpt väldigt mycket saker i Ullared då förstås men det gjorde hon ju rätt i för annars vore det liksom ingen mening att åka så långt för shopping. Roligt för Max att få en massa nya spännande leksaker också samt en hel del bra kläder också. Själv fick jag lite träningskläder, tennisbollar och strumpor medan Tina själv hittade två jackor och lite andra kläder till sig själv.


Max på barngympa

Nu fungerar den här filmen att se! Jag tänkte göra en specialgrej o trodde den skulle kunna ses på bloggen ändå men det gick inte. Eftersom det är andra folk med barn med på filmen så tar jag nog bort den sen men om någon vill se hur Max gympar loss så är det bara att klicka.


Barcelonatankar

Max bökade och grejade som vanligt mycket inatt så vid klockan 5 imorse gav jag upp och åkte till jobbet. Har hunnit med massor denna morgon när jag får jobba i lugn och ro så det var nästan bara bra att Max väckte mig. Det är mycket som ska hinnas med nu när jag ska åka till Barcelona om 2,5 vecka. Just den resan har jag helt lagt åt sidan de sista veckorna pga allt det här som har hänt med Olivia men nu börjar det ändå någonstans kännas lite roligt att få åka till värmen med kompisarna. Barcelona verkar ju minst sagt i bra form i fotbollen också efter gårdagens utspelning av Arsenal så det ska bli fantastiskt roligt att se dem live!

Det som oroar mig lite just nu är att jag har så ont under ena hälen och jag hoppas verkligen det har försvunnit när vi ska till Barcelona då jag inte vill gå och halta omkring där nere. Jag hade ju storslagna planer på att tokträna lite de här sista veckorna innan Barcaresan så att jag skulle fixa bort 3-4 kilon och trivas bättre med mig själv och sommarkläderna men det är djävligt svårt när hälen gör att jag inte kan gå/springa. Att det är påskhelg nu med allt vad det innebär underlättar ju inte direkt heller men men det finns ju större problem i livet än min onda häl och begynnande gubbmage.
Påskplaner

Då börjar den stora påskhelgen närma sig och jag har egentligen inga speciella planer alls. Min flickvän fyller ju år på Fredag men då kommer hon att vara bortrest eftersom hon och Heidi ska åka ner till Ullared från Torsdag natt till Lördag natt för att shoppa järnet. Tina gillar ju att åka till Ullared så jag hoppas att födelsedagen blir lyckad shoppingmässigt för henne och så får Max och jag fira henne senare i helgen istället. Sist Tina var i Ullared hittade hon ju massor av bra saker till Max för kanonpriser så det blir spännande att se vad hon kommer hem med denna gång!

Själv blir jag ledig från Torsdag lunch tom Tisdag så det blir lite långledigt. Vi får se vad jag och Max ska hitta på i vår ensamhet i Påsk då men just nu bävar jag lite för att han ska bli sjuk ännu en gång då han hostade mycket i natt och var rejält täppt i näsan. Blir galen om det blir flera ytterliggare såna här sjukhemmadagar för annars hade jag tänkt att vi skulle vara ute en hel del och även passa på att hälsa på lite kompisar i helgen. Förhoppningsvis blir det lite soligt väder så att snön fortsätter att smälta i en rask takt. Förhoppningsvis kan min mamma vara lite barnvakt några timmar också så att jag får lite efterlängtad egentid hemma själv.

Glad Påsk!!!RSS 2.0