En ny Zytomierska

Då har Katrin Zytomierska fått sin son Ringo till slut och jag hade inte läst hennes blogg på flera veckor när jag nu på lunchen fick för mig att kika in där. Tydligen har Katrin haft en väldigt jobbig förlossning och har det jobbigt även nu efteråt så det väntar säkert en tuff period för henne vad man kan utläsa av hennes blogg alla fall. Sen får vi se vad mammahormonerna tycker om att Bingo reser runt och fotar sexiga 20-åringar medan hon byter blöjor mm.

Förhoppningvis ordnar allt upp sig så småningom och det ska bli lite underhållande ändå att läsa hennes blogg sen när hon nu blir småbarnsmamma. För vad man än tycker om henne så skriver hon otroligt öppet om det mesta. Kanske förändras hon också en smula genom att ibland tänka färdigt innan hon spyr galla över människor. T ex så har hon ju tidigare skrivit mycket om alla mesiga kvinnor som skrivit om sina jobbiga förlossningar i bloggar. Efter denna upplevelse kommer hon knappast att skriva det igen.

Schlagerfiaskot

Nu har jag inte sett mer än någon liten glimt utav semifinalerna i Eurovision men kikade lite på de här inför-programmen så har väl hört en del låtar alla fall. Nu åkte vår svenske Anna Bergendahl ut igår och djäklar vilka krigsrubriker våra kära kvällstidningar kommer med! Av insändarkommentarer att döma så verkar även svenska folket rasa mot det mesta och nu låter det plötsligt som om alla visste att den här låten skulle misslyckas.

"Lägg ner skiten" "Avgå Björkman" är väl de två vanligaste rubrikerna och personligen tycker jag det är märkligt att så många vill avsätta Christer Björkman? Precis som om det är han som röstade fram vår segrarinna i Melodifestivalen eller på egen hand tar ut låtarna till deltävlingarna? Precis som om det skulle vimla av världsberömda svenska låtskrivare och stora artister i den svenska tävlingen ifall Björkman försvann? Dessutom är det ju sen svenska folket och en jury som avgör vinnaren.

Jag tycker nog tvärtom att han tillsammans med sina medarbetare har gjort den svenska melodifestivalen till en hyfsad succé och finalen i Globen håller ju oftast rätt bra klass tycker jag. (För att vara melodifestivaltävling alltså) Sen att man ibland har synpunkter på vilka vinnare vi har valt de senaste åren och att man år efter år häpnar över hur märklig musiksmak de andra länderna i Europa har är en annan sak.

Det hade ju varit spännande att fått sett hur Saleem Al-Fakir eller Eric Saade hade lyckats med sina låtar men ändå inte alls säkert att de hade gått vidare heller. Personligen kvittar det hur det går i den "stora" Eurovision för mig då jag tycker den svenska tävlingen är roligare men att dra sig ur låter väl onödigt? Det kan ju säkert vara en kul grej för artisterna som vinner melodifestivalen så det är väl bara att köra vidare ungefär lika och vill man inte se "eländet" så finns det ju en fjärrkontroll.


Folks status på FB

Det blev ju ett himla liv i media om Facebook och det handlade tydligen delvis om den här sajten där man kan söka på folks statusar i Facebook. Man söker alltså på ett ämne och får upp folk som skrivit om detta i statusen på Facebook.

http://youropenbook.org/

Shutter Island

SHUTTER ISLAND   + + + +

Ni som inte har sett filmen Shutter Island, SLUTA LÄS NUUUUUUUU!!!!!


Handlingen: Kriminalkommissarie Teddy Daniels (Leonardi DiCaprio) får i uppdrag att undersöka en patients försvinnande från det hårdbevakade mentalsjukhuset Ashecliffe på den ruskiga isolerade ön Shutter Island.

Trodde jag hade klarat mig denna gång från Max magsjuka men igår fick jag en lindrig variant av den så att jag fick gå hem från jobbet och kräkas. Finns inte många fördelar med det förutom att jag äntligen fick en bra möjlighet att se några avsnitt av tv-serierna Lost och 24 samt även den efterlängtade filmen Shutter Island som är en ruskig thriller gjord av demonregissören Martin Scorsese!

Att Leonardi DiCaprio spelar huvudrollen innebär ju ofta en kanonfilm numera men jag tycker den här filmen var väldigt svår att sätta betyg på. Stundtals tyckte jag att det var en femma men ibland inte alls. Det omtalade slutet höjer på sätt och vis upp betyget men synd bara att jag inte riktigt är säker på vad det innebar??? Inte ens de som har läst boken verkar vara säkra på detta men någon av mina bloggläsare kanske vet?

Någon annan som har sett Shutter Island och gillade/ogillade filmen?Sommar-Max


Tjurfäktaren

Veckans värstingbild måste väl ändå vara den nedan när en spansk tjurfäktare fick smaka på sin egen medicin. Tydligen så ligger tjurfäktaren nu på sjukhus men ska ha klarat sig. Väldigt otäcka bilder och tjurfäktning i sig är inget jag någonsin kommer att vilja titta på! Jag har djävligt svårt för djurplågeri och kan inte direkt påstå att jag tycker synd om denne tjurfäktare som valt ett yrke där han inför publik plågar djur till döds!

Nu vet jag att det finns folk som tycker att vi som månar om djur men ändå äter kött är hycklare men man kan ju vara köttätare men ändå tycka att djuren har rätt att leva och avsluta sitt liv på ett värdigt sätt! Nån bloggare hade skrivit om detta och skrev då att man var en idiot om man kunde äta hamburgare men inte se på tjurfäktning? Väldigt märkligt resonerat tycker jag!


Sporten i helgen

I Lördags blev det ju inte mycket vettigt gjort då Max var helt slut efter nattens kräkningar och "vi andra" var inte så pigga heller. Så trots finväder blev det mest en innedag där vi alla fall fick lite plantering gjord. Jag var hos Roffe en hel del timmar på eftermiddagen/kvällen för att ihop med Perra, Persson och Togga se Sveriges semifinal i hockeyn samt finalen i Champions League på kvällen.

Vad gäller hockeyn så sved den onödiga förlusten mot Tjeckien enormt men sån kan idrotten vara och även om jag inte är något stort fan av Bengt-Åke Gustafsson så tycker jag kritiken mot honom för timeouten blev sjukt överdriven!!! Sen att Tjeckien slog Ryssland igår var ju fantastiskt gjort men de har haft enormt flyt i detta VM och trist att domarna hjälpte dem i sista perioden genom att ge en Ryss en horribel femminuters utvisning.

Skönt att Sverige fick vinna sista matchen och ta bronset alla fall och jag tycker att Tre Kronor har gjort en fullt godkänd VM-turnering där jag tycker att spelare som Magnus Pääjärvi-Svensson, Niklas Persson, Jonas Gustafsson, Jonathan Ericsson, Jonas Andersson, Linus Omark, Viktor Hedman, Magnus Johansson och några flera har imponerat mycket. Kul för Bengt-Åke också att avsluta med medalj även om semifinalförlusten kommer svida ett tag.

I Champions League-finalen så höll jag på Bayern München men fick se den odräglige Mourinho jublad igen istället då Inters gnet-taktik återigen lyckades mycket tack vare fantastiske Milito. Man kan ju lugnt säga att Inter måste vara nöjd med Zlatan-affären då man förutom Etoo även bland annat kunde värva Milito och Sneijder. För Zlatan måste ju Inters seger svida rätt bra men samtidigt förstår man ju honom helt att han ville till Barcelona. Stort grattis ändå till Inter som gjort det fantastiskt bra men de har precis som Tjeckien haft mycket stolpe in också!


En bitter man idag på Max t-shirt kanske...

Magsjuk Max

Tar en liten surfning denna Lördagsmorgon efter en natt med väldigt lite sömn då stackars Max har åkt på magsjuka. Efter en tid med flera veckors lyx med en frisk Max som har sovit bra oftast så kändes det liksom som om det var dags för nåt snart och nu kom det. Han har kräkts ganska många gånger men har mellan kräkningarna varit på ett strålande humör ändå vårt lilla charmtroll. Lite skillnad mot för oss vuxna som blir döende när vi har magsjuka och man mår ju illa bara man tänker tanken att man kan bli smittad, brr!

Nu blev planerna för helgen för oss lite omkullkastade men bara att smälla i sig vitpepparkorn och hoppas att vi vuxna klarar oss denna gång från otäcka magsjukan. Idag ska jag alla fall se när Sverige spelar semifinal i hockey-VM samt senare ikväll kika på Champions League-finalen. Jag hade tänkt kika med det vanliga sportgänget Persson, Wanke och Roffe men får se hur det blir och om de vill ha mig med i tv-soffan nu också.

Vi hade väl också tänkt göra lite nytta i trädgården men får turas om att vara inne med sjuklingen i så fall. Just nu är det många projekt som vi har tänkt sätta igång med men det blir väldigt lite gjort just nu. Vi har målning, tapetsering inomhus att fixa, målning utomhus, nytt staket ska göras, lägga betongplattor bredvid altanen och lite annat. Samtidigt så vägrar jag bli en sån som varenda lediga minut ägnar tiden åt rust men nåt projekt ska vi nog sätta fart med snart alla fall då det är är skönt att få saker undanstökade.Westernspel på önskelistan

Idag släpps ett nytt Westernspel till Playstation 3 som verkar väldigt intressant. Spelet heter Red Dead Redemption och får ju bra recensioner och blir ett "måste-ha-spel" för mig framöver som den westernfantast jag är. Fast först måste jag ju nån gång komma igång och spela de spel jag redan har så jag kan nog ge mig till tåls några månader då spelen brukar kosta ungefär halva priset efter en tid. Låter som något jag kan önska mig när jag fyller i November!


Hockey i Ryssvärmen

Idag vill jag vara ledig! Vilken värme det blev men eftersom jag började jobba tidigt får jag alla fall sluta tidigare idag. Ikväll är det ju två höjdarmatcher att se i hockey-VM då Sverige först förhoppningsvis ska besegra Danmark och sedan är det stormatchen Kanada-Ryssland där jag hoppas Kanada kan visa lite vilja och bjuda upp till kamp mot det stjärnspäckade Ryska laget som jag hoppas Tre Kronor kan få ta sig an i en final på Söndag!

Frågan är ju om Max kommer att tillåta mig att se hockeyn live då Tina jobbar hela kvällen. Ich betwievlich! Fast då har jag ju min älskade inspelningsbara digitalbox, den bästa uppfinningen sen hjulet uppfanns! Jag tycker att Tre Kronor i de två senaste matcherna har imponerat stort så just nu ser det ju bra ut för laget att ta medalj men först ska kvartsfinalen avklaras. Inget nytt Vitryssland tack!

Tips: Sverige-Danmark 5-2


Findus fittgratängNytt jobb

Min flickvän har efter någon veckas funderande bestämt sig för att säga upp sig från sitt nuvarande arbete inom äldrevården. Hon har erbjudits en av två utsatta sommarlovstjänster vid F-Kassan i Falun. Glädjande nog så fick hennes syster Linda den andra tjänsten så att de kan samåka mm. Dessutom måste det kännas skönt att känna någon när man börjar ett nytt jobb för det vet man ju själv hur det brukar kännas.

Inget lätt beslut att säga upp sig från en fast tjänst förstås men jag tycker hon gör helt rätt och tror nog att det kommer ordna sig med ett nytt fast jobb så småningom. En bra början att få sommarjobba inom ett av områderna som hon har utbildat sig till och som en liten säkerhet så har hon ju förutom a-kassestämplingen även fått löfte av sin nuvarande chef att få komma tillbaka dit i framtiden om hon vill.

Tina har ju haft praktik inom Försäkringsbranchen så kan ju vara bra nu att även få prova på arbete inom Försäkringskassan så att hon har lite erfarenhet från de båda områden som utbildningen riktade in sig på och bäst av allt är ju att hon slipper fortsätta slita ut sin kropp inom äldrevården för en dålig lön. Lite trist förstås att Tina måste arbeta hela sommaren förutom en vecka men det går nog och vi får hoppas på lite soliga helger!

Mix topp 1000

Mix Megapol kör ju en omröstning där de spelar upp de 1000 bästa låtarna som röstats fram av radiolyssnarna. Ska man välja ut t ex de fem bästa låtarna genom tiderna tycker jag det känns snudd på omöjligt. På Mix Megapols lista så hamnade låten "Someone New" med Escobar feat Heather Nova på plats 112 och den skulle nog platsa på min 10 i topplista över favoritlåtar. Får kanske återkomma med en topplista senare.

Har ni någon favoritlåt genom alla tider?


R.I.P. Ronnie James Dio

En av hårdrockens största ikoner har gått bort då Ronnie James Dio i Söndags förlorade kampen mot cancern. Den lille mannen med den stora rösten blev 67 år gammal och har ju en grym meritlista inom hårdrocken. Han har ju varit sångare i grupper som Elf, Black Sabbath, Rainbow, Dio och så gruppen Heaven and  Hell med de gamla polarna från Black Sabbath som han ju skulle ha turnerat med i sommar men så blev det ju tyvärr inte. Just Heaven and Hell har jag inte lyssnat så mycket på men måste se till att göra det.

Mina starkaste minnen av honom är ju främst från hans tid med den egna gruppen DIO under 80-talet då de släppte några grymma album som "Holy Diver", "The Last in Line" och "Sacred Heart". Om någon Spotifylyssnare vill höra på 80-tals hårdrock när den är som bäst så kan ni t ex lyssna på samlingsalbumet Diamonds med Dio från 1992. Det känns lite sorgligt att Ronnie James Dio är borta och jag ångrar att jag aldrig tog tillfället i akt att se honom live men hans musik kommer alla fall leva vidare!

Här nedan är fem fantastiska hårdrockslåtar med Dio!


Rainbow in the Dark


Rock´N´Roll Children


Holy Diver


The Last in Line


Don´t Talk to Strangers


Bilboard Hot 100

Det finns kanske fler än jag som ibland surfar runt på topplistor inom musik för att kunna uppdatera senaste Spotifylistan eller nåt. På Youtube kan man ju hittta mycket bra som t ex den senaste singellistan från Bilboard.


Tvåbarnspappa!

Igår fick jag prova på livet som tvåbarnspappa då kusin Milton var här på dagen medan brorsan och Anna passade på att shoppa lite i Valbo/Gävle några timmar. Max och Milton hade roligt ihop och kommer ju förhoppningsvis att kunna leka ihop ofta den här kommande sommaren nu när Milton "växt" ikapp Max lite mer. Dessutom vet jag att brorsan uppskattar enormt ifall han får lite mer egentid då han och Anna inte heller har sådär jättemycket barnvaktsalternativ.

Eftersom Tina jobbade eftermiddag/kväll så var Max och jag själva igår när Milton åkt hem. Då fick Max prova sin nya El-Motorcykel som vi köpte begagnat av en granne för 250 kr. Han tyckte att det var jätteroligt att köra den så det blev några varv runt kvarteret med mig promenerandes bredvid förstås. Vilka djävla grejor det finns nu för tiden för ungarna, nästan så jag blir lite avis!

Senare mot kvällen fick Max prova spela lite mer Playstation 3 då jag laddat hem nåt lämpligt fiskspel åt honom som han tyckte var jätteroligt. Man får se till ändå så att han inte blir sittande allt för länge precis som med tv då han ju är en stor Dora Utforskaren-fanatiker. Vi hann även med lite dammsugning som är en favoritsysselsättning för Max innan det var dags för honom att sova tidigt denna Fredag.

Idag Lördag så jobbar Tina igen så Max och jag hade ju tänkt att ta en riktig utedag då det ju hade utlovats kanonväder. Tyvärr regnade det nu på morgonen så vi får väl se vad som händer. Har messat lite kompisar om någon annan småbarnspappa vill ses under dagen. Max har en ny rutschkana på gräsmattan som han nog gärna vill använda och så kanske vi kan försöka spola av något altangolv eller så.


Skrällarnas hockey-VM

Ja det är verkligen mycket skrällar i årets hockey-VM och detta beror förstås på flera orsaker. Dels har ju t ex Danmark blivit klart mycket bättre som lag samtidigt som många andra lag i VM förutom Ryssland inte har fått med så många av sina bästa spelare samt att upplägget i VM gör att många lag sparar sig till kvartsfinalerna. Fast det är ju jätteroligt med Danmark och om nu USA hade tänkt spara sig så gjorde ju detta att de missade slutspelet helt istället. Efter gårdagens otroliga 6-0 mot Slovakien så gissar jag att Danmarks Svenske tränare Per Bäckman snart står staty i Köpenhamn!

Vad gäller Sverige så har det ju sett lite bättre ut spelmässigt mot Tjeckien och Lettland men just nu har man svårt att se Tre Kronor ta medalj faktiskt. Jag blev väldigt less på Bengt-Åke Gustafsson när han valde att ställa Magnus Pääjärvi-Svensson utanför VM-truppen till en början då Pääjärvi ju varit den klart bästa spelaren i träningslandskamperna och har allt det där som man vill att en forward ska ha. Tack och lov både för Bengt-Åke och oss tittare så rasade återbuden in så att Pääjärvi fick vara med i VM där han nu tillsammans med Micke Nylander och Jonas Andersson varit bästa forwards!

På Söndag väntar Kanada och det ska bli roligt att se hur de svenska unga laget klarar sig då!


Magnus Pääjärvi-Svensson

Köksmästaren Max

Vår snart 2,5 årige son älskar att vara med i köket och försöker man lite i smyg att bre en smörgås åt honom eller hacka en sallad utan att han får vara med och hjälpa till så kan man få sig en avhyvling! Max gillar grönsaker och på bilden nedan så är det favoritsorten gurka som hackas och äts upp!


Lady Gagas outfit

Lady Gaga gjorde ju tydligen succé med sina två konserter i Stockholm i helgen och hon blir ju bara större och större. Hon gör ju sköna partylåtar men jag hade svårt att tro att hon skulle kunna vara bra att lyssna på live med den sortens musik men många verkar ju vara lyriska så vem vet, man kanske ska se henne live nån gång i framtiden.

Den här kvinnan är ju berömd för sina galna outfits och här på bilden är hennes krogsklädsel i Stockholmsnatten nu i helgen. Många tar ju kända personer vad gäller kläder så detta är väl något att apa efter för er tjejer när ni besöker krogen i framtiden?
Bäst i byn

Helgens innebandyturnering blev väldigt lyckad och efter fyra segrar med 4-1, 10-2, 17-2 och 4-2 så stod vi segrare med epitetet "Bäst i byn" då vi ju var 5 lag med Storviksanknytning som deltog. Vi hade ju ett lag mest bestående av spelare runt 40-års åldern som har lagt av sedan länge men hade också lite välbehövlig förstärkning av de något yngre Bröderna Pelle och Thomas Jansson som ju spelar i GGIK i division 1 numera.

Vi tappade ju några spelare under turneringens gång pga skador då man ju inte är riktigt tränad för att spela flera matcher numera. Så i finalen mot Storviks SK som hade förstärkt med Thomas Holmgren en Storvikskille som numera spelar med Umeå City i Elitserien så var det ett gäng rejält slitna gubbar hos IBK Underbar som vi kallas. Efter en rolig tuff final så lyckades vi ändå vinna och även om det var en plojturnering så var det mycket prestige i den sista matchen!

Själv hade jag inga bra förutsättningar att spela denna cupen med mina skadekrämpor men lyckades spela alla fyra matcherna trots allt även om jag i finalen hade svårt att springa ordentligt. Tyckte själv inte att jag spelade särskilt bra men kom tydligen tvåa i totala poängligan så det var väl ok ändå stundtals. Djävligt imponerad av många av mina duktiga lagkamrater i cupen! Nu två dagar efteråt kan jag väl säga att jag aldrig någonsin haft en liknande träningsverk i varenda kroppsdel som jag har just nu! Har svårt att ta mig ur sängen och att ta på sig strumporna känns svårare än att bestiga Mount Everest :)

På kvällen var det dags för bankett på Living Room (gamla Princess) där vi bodde varje Lördagskväll under 90-talet. Vi samlades vid kl 20-tiden för en supergod grillbuffé och sedan blev det mest barhäng innan Dr Alban dök upp på scenen och körde sina hits som fyllde dansgolvet! Vi hade en unik sammanhållning i Storviks IF där i början av 90-talet och det var så djävla roligt att få umgås med grabbarna en sån här heldag igen. Dessutom fick vi visa rätt mycket Storvikspublik att vi fortfarande kan spela en väldigt bra innebandy så det kändes ju bra.

Laguppställning i cupen för IBK Underbar (gamla Storviks IF-spelare)

MV:  Jens H, Micke A
B: Staffan, Wanke, Jeppo, J Svedvall, Leffa S
F: Pelle J, Thomas J, Matte O, R Schröder, Patte E, Abris, Jompa, S Siesing


Åsberg, Pelle J, Patte, jag och Siesing firar segern!

Bra Facebook

Jag tycker att Facebook har blivit lite roligare att använda på sistonde och det beror främst på att man har fler intressanta grupper, fansajter och liknande att kunna gå med i. T ex så tycker jag det är roligt med SVT Sport och Fotbollskanalen på Facebook liksom smarta användningsområden som Köp, Sälj eller skänka bort prylar-gruppen här i staden där man kan annonsera. Även om jag kanske är så jättesugen på att fynda den där grabbens begagnade tidningar som i annons två i bilden nedan. (klicka för att se bilden större)

Som jag kanske tidigare har skrivit så vet jag också att många stör sig på folk som uppdaterar sin status ofta då det kanske gäller ointressanta saker som när de tvättar eller så men personligen föredrar jag det framför alla dessa gamla kompisar som jag har som bevisligen är inloggade ibland men aldrig hörs av på något sätt. Inte ens ett töntigt "Gilla" orkar de göra hos någon vad det verkar.


Innebandycup i helgen

Igår fick jag äntligen träna lite innebandy med Onsdagsgänget igen efter flera veckor av soffliggande pga fotproblem mm. Så djävla härligt att få svetta ur sig rejält och lira lite igen även om flåset just nu är rätt bedrövligt. Kul också att surra lite med Wanke, Roffe och de andra också då jag inte har träffat dem på flera veckor.

Tyvärr så har mina "nervproblem" i rygg, skinka, ben och fot blivit lite sämre igen nu märkligt nog då det kändes så pass bra i Barcelona. Även om det gick ok att träna så fick jag rätt ont i foten efteråt så nu lär jag skippa träningarna ikväll och imorgon med tanke på att vi ju ska spela innebandycup i Storvik hela Lördagen o den vill jag inte missa! Förhoppningsvis kan min duktige sjukgymnast få kroppen i lite bättre skick när jag ska dit på Fredag.

Det blir en innebandycup där vi som spelade ihop i Storviks IF under 90-talet i lite högre divisioner ska återsamlas för att möta tre andra Storvikslag med lite yngre förmågor som är aktiva för närvarande i seriespel i div 4 och 5. Även om inte alla från det gamla järngänget kunde komma så blir det många som dyker upp och det ska bli så djäkla kul att spela ihop igen. På kvällen avslutar vi dagen med en middag och lite partaj på krogen Living Room här i stan!

När vi gjorde senaste återföreningen 2004 med IBK Sandviken så gick det ju rätt bra alla fall!


Anden gissar rätt

Jag hittade en rolig sajt där en ande får ledtrådar av dig om t ex en person du tänker på och sen ska den gissa rätt. Själv testade jag med två olika tv-karaktärer och den gissade rätt häpnadsväckande snabbt!

Testa själv på Akinator, the Webgenius >>


Max sömnsucce

Efter att ha provat massor av olika sätt när vi lägger Max så har vi de senaste månaderna gjort så att en av oss läst bok för honom och sedan har vi suttit vid sidan av sängen tills han somnat. Med tanke på allt strul vi har haft med hans sömn så har detta fungerat bra och kännts som en ok lösning även om det ibland känns lite drygt att sitta där på golvet i mörkret de gånger Max har haft svårt att somna.

Igår kände jag att det var dags att prova låta honom somna själv även om vi var rädd att försöket skulle förstöra en hel del som vissa av våra tidigare förändringsförsök har gjort. Jag pratade lite med Max om hur vi skulle göra innan läggning och sedan när vi hade läst boken och pratat lite så sa jag god natt och gick ur rummet för att sätta mig vid datorn i hallen utanför med dörren lite på glänt men inte så att han såg mig.

Jag trodde nog att Max skulle försöka med allt och komma springande ut ur rummet eller ropa på mig men det var tyst där inne så han somnade helt själv efter några minuter. Jag gjorde samma sak igår och även om han ropade in mig en gång så fungerade det sen. Det bästa av allt var att Max kvällen/natten till idag inte vaknade en enda gång förrän klockan 6 imorse och det är ju något helt unikt för honom!!!

Max sover ju numera mycket mycket bättre än tidigare men brukar oftast vakna någon gång runt kl 23-00 och då vilja komma in för att sova mellan oss i sängen. Hur mysigt detta än är så känns det ändå skönt ifall han sover lite längre i sin egen säng då jag har så svårt att somna om när vi har den lilla nattbökande virvelvinden mellan oss på natten. Hur som helst så är det alla fall djävligt skönt att de två första sömnstruleåren ligger bakom oss och det är ju bara att hoppas att Max fortsätter sova skapligt och kan somna själv framöver också!


Nya hälsomål

Måndag igen och undrar hur många sådana här dagar man har tänkt att nu djävlar ska jag vara nyttig en tid framöver efter ännu en svullarhelg. I Barcelona brydde jag mig inte ett skit om vad jag åt eller drack utan levde stora delar av dagarna på hamburgare, öl och godis. Det visar ju sig på vågen också förstås och sockervärdet törs jag som har en viss diabetesrisk inte tänka på men förhoppningsvis kan jag leva lite sundare igen nu framöver.

Jag har ju knappt tränat på 5-7 veckor pga mitt konstiga fotproblem men i Barcelona fungerade det bra med promenader och enligt min sjukgymnast så verkade alla onda nerver i både rygg, skinka, ben inte alls lika irriterade som tidigare. Så även om det inte känns helt bra så ska jag nog kunna komma igång med lite träning också och sen har vi en rolig innebandycup i helgen då vi som spelade ihop på 90-talet ska vara med i en turnering. Ser fram mycket mot det och hoppas bara den rassliga kroppen håller för några matcher!

Planering är ju A och O om man ska försöka äta lite bättre och slippa den här panikhungern som på helger ofta innebär ett besök på McDonken eller Pizzerian. Sedan är det ju svårt att få bort det här mysbeteendet man har invant att man ska ligga i en soffa med smågodis o se på tv både Fre-Lör men det finns ju andra saker man kan sysselsätta sig med! Vi får se hur det går denna gång, träningen är inget problem bara kroppen håller men det är ju det här med kosten/godiset som är det svåra!

Beach 2010 närmar sig med stormsteg vilket ju borde vara en motivator!


Sista April

Jag kom ju hem på Torsdagen och på dagen efter på Sista April så var vi bortbjudna hem till Nisse och Susanne på lite barnfritt partaj men eftersom morsan skulle till sin "gube" i Rättvik så hade vi ingen barnvakt och fick ta en lugn hemmakväll istället. Det gjorde mig inget att missa partajandet eftersom det blev en del sånt under resan men det hade ju förstås varit roligt att få umgås lite med de andra paren.

Under kvällen small det rejält runt huset då det sköts fyrverkeri och smällare för fullt. Med risk för att låta som en gammal gubbe tycker jag inte att det finns mycket som är bra med sånt då det mest innebär att en massa djur är skräckslagna och sen så skadas ju massor av ungdomar denna helg. Så även om jag själv som grabb gillade att pyssla med smällare så skulle jag inte ha något emot ett förbud. Sen kan folk lägga pengarna på bättre saker istället!

Istället för partaj blev det en vanlig Fredagskväll för oss om innebar godis framför tv:n. Under Lördagen så blev det en väldig massa städning, tvättning hela dagen då vårt hem sett ut som ett bombnedslag de senaste veckorna då vi har så djävla mycket prylar överallt just nu. I veckan ska vi åka till sopstationen flera ggr då hela altanen är full med grejer som blivit kvar där hela denna Sibirienvinter!

I Söndags jobbade Tina så Max och jag fick umgås lite själva denna soliga dag. Förutom att jag med Max hjälp städade lite ytterliggare så var vi utomhus en hel del. Vi tillbringade någon timme i lekparken, krattade lite löv på vår gräsmatta och så fick Max erbjudandet att prova grannens el-motorcykel som dessutom var till salu så den kommer säkert hamna hos oss inom kort gissar jag, ha ha. Fan vilka roliga grejor dagens kids får leka med, blir ju lite avis!!!

På eftermiddagen kom Tina hem och skyndade sig förbereda ett barnklädesparty för några tjejer så jag flydde till övervåningen där jag kunde kika på lite spännande avsnitt av 24. Senare på kvällen kikade jag på lite inspelad ishockey samt såg hur Liverpool hjälpte Chelsea att förmodligen vinna ligen. Vilken skitsäsong detta har varit för mitt Liverpool och nu får man hoppas på både nya ägare och ny tränare till nästa säsong!

Nu väntar ny jobbvecka!

Hemma igen

Då är jag hemma från Barcelona igen efter en härlig resa ihop med Persson!

Efter inledningen med två dagar där vi hade dåligt väder så blev det bättre med ganska mycket sol de sista fyra dagarna. Vi bodde bra på två fina olika hotell, fick sola vid poolen på hotellet och vid havet, uppleva nattlivet och dricka många många goda öl i värmen. Jag och Persson hade alla fall väldigt roligt och det känns som en väldigt lyckad resa även om det förstås var väldigt trist att vi "tappade" två resekompisar pga askmolnet.

Förutom solning, partaj och rundvandringar i staden så var vi ju förstås på fotboll samt besökte tennisturneringen Barcelona Open där vi bland annat såg Robin Söderling vinna i kvartsfinalen. Vi flängde runt en hel del i Barcelona så nu har man alla fall rätt bra koll på tunnelbanan och de vanligaste turiststråken som Las Ramblas, Gaudikyrkan, Port Olympic och hela Barcelonetastranden mm.

För mig som småbarnspappa där jag i vardagen ibland kan sakna egentid, sömn mm. så kändes det otroligt lyxigt att bara få vara på semester med en polare helt utan några måsten. Bara att få ligga vid den underbara takpoolen på hotellet med en öl i handen i solen och få snacka fotboll med trevliga engelsmän en hel eftermiddag kändes som en jättelyx. Sedan är det ju alltid skönt att bo på fina hotell och bara äta ute under en veckas tid också!

Det var ju lite speciellt att för första gången vara borta från Max i flera dygn och visst längtade jag mycket efter honom men jag visste ju samtidigt att han hade det bra hemma med Tina. Vi pratade lite via webcam ibland också så att jag fick se den lilla solstrålen live. Just att jag hade med laptopen var ju kanon då vi hade stor nytta av den som t ex för att fixa fotbollsbiljetter, nytt hotell eller söka information mm. Sedan var det ju skönt att kunna lyssna på Spotify på förfesterna och kolla runt lite på nätet ibland.

Även om jag kommer att längta tillbaka ibland så kändes det ju ändå skönt att komma hem till min kära familj igen. Helt underbart att få se en glad Max komma springande och hoppa upp i famnen vid hemkomsten och ett stort tack till min underbara flickvän som ställt upp så mycket genom att trixa med jobbtider, skjutsa oss både till och hem från flygplatsen i Skavsta (120 mil sammanlagt). Återkommer som sagt med mycket mer om resan så småningom men vet redan nu att jag kommer att åka till Barcelona snart igen!

RSS 2.0