Duffy - Rockferry

Någon som har lyssnat på Duffys album "Rockferry"? Den ligger ju i topp på de flesta albumlistor och jag tänkte lyssna lite mer eftersom hon blir så hyllad. Väldigt skön röst och ett speciellt sound har hon alla fall.



Jag kommer på mig själv med att alldeles för sällan lyssna på musik numera och i bilen kör man alltid samma tråkiga blandskivor. Därför tar jag gärna emot lite tips på ny bra musik!!! Jag gillar det mesta förutom Nordman, Death Melal och Hip-Hop.

Morgontankar

Det blev en lång dag igår eftersom jag gick upp redan kvart över tre på natten. Först NHL-hockey, sen jobbade jag mellan 6-12 och var sen ledig på eftermiddagen. Vi tillbringade hela eftermiddagen i trädgården. Tina oljade våra utemöbler medan jag klippte gräsmatta och kanter mm.



Sen var det innebandy i 40-gradig värme vid halv sex och djävlar vad jobbigt det var igå!! Precis som i Onsdags så blev det stundtals väldigt grinigt och man kan ju bara fashineras över hur många som får psykbryt så fort det är en boll med i leken. Jag tillhör inte en av dem och har inte alls nåt mot lite tufft spel men tycker det är trist med massa tjafs när man spelar på motionsnivå.

Sen på kvällen umgicks vi mest med Max och min långa dag tog väl ut sin rätt för jag somnade redan kl 22:15!!! Tyvärr borde jag nog gå till en sömnpsykolog eller nåt för sen vaknade jag vid kl 03 igen och har varit uppe sedan dess!! Funderade ett tag på om jag skulle gräva fram golfklubborna och gå niohålsbanan i Högbo men inte så djävla roligt att gå själv och vem kan man få med sig kl 4 på morgonen???


Nisse kanske hade vart sugen? Sist gick det ju bra som ni kan se på bilden!

Dessutom ska jag och Persson ju till Högbo-Hotellet på frukost-konferens med Hasse Backe halv åtta så jag grejar lite med datorn istället. Ska man fråga Hasse Backe om Svennis kvinnoaffärer eller nåt tro?


Jag o Persson på en av våra tusen efterfester hos Roffe....
(Inga sömnproblem där inte!)

Max kusin är här

Igår förmiddag åkte min broder och Anna in till BB. Någon timme senare hade de fått en liten pojke och därmed blev jag farbror för andra gången. Jag blev jätteglad och fan vad kul för brorsan att få en pojke som han så gärna ville ha. Dessutom får ju Max nu en liten kusinkompis att leka med i många år framöver. Stort grattis till brorsan, Anna, Olivia, Felicia och vovven Prinsen som numera har ännu en familjemedlem!


Tidig morgon

Vaknade kvart över 3 inatt och kunde inte somna om så lika bra att tassa ner för trappen för att se NHL-hockeyn. En jämn finalmatch där Pittsburg till slut vann med 3-2 på sin hemmaplan. Detroit slarvade lite mer än tidigare och spelade rätt dåligt i Powerplay denna match. Bäst i Detroit var för övrigt Johan Franzén som också gjorde ett snyggt mål. Väldigt intressant att höra intervjun med Gary Roberts i första periodpausen där han berättade lite om svenskar han spelat med mm. Nu blir det en spännande fortsättning och på sätt o vis roligt att Pittsburg gör lite match av finalserien.

Inslag i amerikansk TV om Niklas Kronwall och hans "Open ice hits"

Trots att jag sett NHL-hockeyn är jag på jobbet två timmar före de andra och efter detta blogginlägg ska jag jobba undan så mycket jag bara kan på förmiddagen. Sen tar jag förmodligen ledigt både på eftermiddagen idag och imorgon vilket ju blir härligt då solen skiner!!!



Sprutdags för Max

Idag blir Max 5 1/2 månad och på förmiddagen tog vi oss till BVC eftersom det var dags för Max att få ta ytterliggare två sprutor idag. Stackars Max var jätteglad och log busigt mot alla tills de elaka doktorerna stack honom i båda benen samtidigt!! Tio sekunders chock övergick till fem sekunders grin sen var det bra märkligt nog! Jag hade förberett mig för värre skrikattacker men det kan komma i efterhand. Nu ikväll har han fått feber som bebisarna ofta kan få efter att ha tagit sprutorna så vi får hoppas att han kan sova skapligt ändå.

Lite Maxfakta just nu då:
Vikt: 9300 Gram
Längd: 71 cm


Fuck off Papparazzi

Boktips

Jag har blivit usel på att läsa böcker nu för tiden men nu är det ju sommar och jag ska försöka återuppta läsandet. Jag har fortfarande bara läst halva boken "Snabba Cash" av Jens Lapidus som jag övergav för att istället läsa graviditetsböcker. Dessutom brukade jag och Tina lyssna på Jenna Jamesons "Att älska som en porrstjärna" via mobilen men vi har liksom glömt bort att lyssna klart på andra halvan av den boken. Sen har jag ju Steven Gerrards och Ulf Lundells självbiografier som ligger och väntar i bokhyllan också.



En bok jag gärna vill läsa är Henning Mankells nya bok "Kinesen" och sen har ju några av mina kompisar rekommenderat Stieg Larsson-böckerna. Den där boken "Mig äger ingen" verkar ju också väldigt läsvärd så det känns inte direkt som om jag har brist på uppslag vad jag ska läsa men tipsa gärna om ni har någon läsvärd bok som ni rekommenderar!

image218
Max gillar också att läsa...

Charterolyckan

Våra kompisar som väl precis kommit hem från Cypern verkar ha varit med om en del. Skönt att allt gick bra alla fall då och välkommen hem precis lagom till Högtrycket!


Sporten igår

Sverige-Slovenien 1-0
Det var inte direkt Premier League-tempo i träningslandskampen igår och Sveriges träningslandskamper i fotboll är ju inte alltid så underhållande får man erkänna. Kul för Linderoth att få lite speltid och få göra ett mål MEN personligen hoppas jag verkligen att Anders Svensson får spela i den defensiva rollen i EM! Våra motståndare i EM kommer försöka styra så våra mittbackar får sköta uppspelen vilket de är odugliga på och då behöver vi en Anders Svensson som för övrigt numera är grym defensivt också!

Lagerbäck brusade tydligen upp och självklart gör media en jättegrej av det. Visst förstår jag ibland att man som förbundskapten blir trött på journalister men den där irritationen kändes onödig av Lagerbäck vilket bara innebär fler liknande frågor framöver för honom att klara av.

Gårdagens bästa journalistinsats: Åke Unger till Henke Larsson efter matchen - "Sista frågan Henke. Nu är det snart EM och vill du då spela i startelvan"?

Detroit-Pittsburgh 3-0
Inte en lika lätt seger som i första finalen men ändå väldigt stabilt spel av Detroit. Stort att nolla målfarliga Pittsburgh i två raka finalmatcher måste man säga. På slutet blev det riktigt grinigt då Pittsburghs spelare bland annat flera gånger försökte ge tjuvsmällar på Johan Franzén och Henrik Zetterberg. Gary Roberts borde ju bli avstängd tycker jag när man så uppenbart försöker slå till en spelare i huvudet som alla vet har haft hjärnskakning.

Fortsätter det så här så är det inte Malkin eller Crosby som kan sno MVP förre "Zäta" utan istället den fantastiske Datsyuk! Nästa match blir på Onsdag natt och då har Pittsburgh hemmaplan!

Rosing-chock

Ja då är det slut mellan Linda Rosing och Fadde igen då och väldigt vältajmat av Linda då Fadde ska in i finkan snart! Dessutom har ju Faddes skattepengar förmodligen redan gått åt till Lindas flygvärdinneutbildning och 200 botoxingrepp. Läser man hennes blogg kan man nästan tycka synd om henne pga alla elaka påhopp hon får MEN samtidigt bjuder ju hon liksom in till det! Jag är elak om henne på avstånd istället då...

Eftersom jag både läser hennes och Catrin Schulmans blogg då och då är det ju ett ytterliggare bevis på att vissa av oss har nån märklig gen som gärna vill reta upp sig på saker. Med tanke på vad Linda Rosing skriver om sitt liv i bloggen så måste man ju undra om den tjejen aldrig tänker lära sig av sina misstag och hur stort bekräftelsebehov kan en människa ha?

Scream-chock

Jag tycker ju att det är djävligt roligt att skrämmas och brukar då o då skrämma Tina lite försiktigt! Eftersom min flickvän är minst sagt lättskrämd försöker jag inte skrämmas för mycket. I Lördags kikade jag in i sovrummet som på bilden nedan när hon hade nattat Max och detta gav bra effekt kan jag lova!

Roffe, Persson och några fler minns kanske när Lillsveds-Nicke använde den masken då vi satt på Mcdonalds efter att ha sett Scream sommaren -97. Den tjejen som blev skrämd har nog fortfarande inte hämtat sig. Spökrundan på Lillsved är för övrigt nog det häftigaste jag varit med om när det gäller skrämmningar. Återkommer kanske med berättelse om hur den gick till nån gång i framtiden i bloggen.


Helgen

Lördagen
I Lördags var vi mest hemma på dagen och tvättade o grejade en massa som vanligt. Jag hann med att köra lite innebandy med Wanke och gänget på eftermiddagen. Mina onda ljumskar är numera oftast helt frånvarande vilket gör att det är fan så mycket roligare att spela nu än tidigare. Nu blir det väl bara innebandy 2 veckor till innan det är slut på den säsongen och man får sikta in sig på lite mer tennis istället. Synd att det är så få av våra kompisar som spelar tennis. Många som säger att de vill, kan och ska men det blir inte mycket för dem!

Min kamp mot godissuget går fantastiskt bra!!! I veckan som gick åt jag bara godis Ons, Tor, Fre, Lör och Söndag. Beach 2012 here I come!!!



Eurovision
Senare på Lördagskvällen tänkte vi kika på lite film men harmoniske Max fick en liten skriktimme så vi gav fan i det. Istället lyckades Tina få både Max och sig själv att somna där vid 21-tiden så jag kikade jag på Eurovision själv jag. Nu såg jag nog kanske bara 6-7 låtar och förstår inte alls varför jag tittar på skiten egentligen? På sätt och vis skönt att våra nordiska vänner INTE gav Sverige fullt eftersom det alltid ska vara så MEN o andra sidan undrar man ju vad Finland, Norge o de andra har för musiksmak istället??? Dom där piraterna kom alltså före Charlotte Nilsson och Ukraina med samma upplägg som Sverige med sämre låt men kanske sexigare sångerska kom tvåa mm. Jaja Eurovision är inget jag ligger sömnlös över och inte Charlotte Perelli heller även om Expressen som väntat körde en förstasida där de skrek ut "Perellis hysteriska sammanbrott" vilket förstås var 0 % sanning.

Söndag - Mors dag
Igår var det mors dag och det blev inga stora presenter till Tina från mig och Max som hon egentligen är värd men o andra sidan kan det komma överraskningar framöver istället. Vi var borta större delen av dagen hos hennes och min släkt och firade våra mödrar. Jag är väl inte direkt killen som tycker att det är jätteroligt med massa släktfika en solig sommardag men det var helt ok ändå. Roligt att surra lite med brorsan och Anna som på Torsdag har tid för att "framkalla" en kusin till Max!!!! *SPÄNNANDE* Jag har på känn att det blir en liten kille förresten!!!



Trädgårdsarbete
Det blev inte så mycket gjort i helgen i vår lilla trädgård som vi hade tänkt pga Morsdag-fikande och annat. Jag körde lite med vår kanttrimmer som vi köpte billigt på Coop förra sommaren. Man får ju oftast det man betalar för vilket innebär en massa djävla strul med en kåpa som lossnar ideligen och trådarna som strular mm. Det går förmodligen fortare att ta bort alla kanter i vår lilla trädgård genom att krypa runt och riva bort gräset för hand men hur roligt är det? Nu i veckan ska vi försöka se till att få lite mer gjort så att man bara kan njuta lite mer av finvädret som verkar komma nästa helg!


Sexiga stränder

I Expressen listas de 10 sexigaste stränderna (vad journalisten nu grundat detta på?) Jag kan alla fall konstatera att jag har varit på 3 av dessa 10 stränder så det är bara sju kvar då *ler* Synd att mina besök på Miami Beach var precis efter att orkanen Andrew svischat förbi där 1991 vilket innebar en rätt folktom strand med uppflygna båtar mm. Om en "sexig strand" bedöms efter antalet lättklädda sexiga människor så borde nog Tofta, Gotland eller Magalufstranden platsa på en tio-topplista i denna otroligt viktiga fråga! Att spela lite strandfotboll och hänga på Copacabana var en av mina stora drömmar som yngre men det lär nog inte bli av :)

Talar man om finaste stränderna så är nog Bamboo Island, Thailand en av de finaste jag besökt alla fall. Jag och Tina var på den kritvita beachen för ett år sen och tyvärr hade vi legat däckad i magsjuka dagarna innan. Så därför var dagsformen inte den bästa så man orkade inte uppskatta paradiset så mycket som man borde ha gjort. Inte heller var det lyckat att jag lyckades sparka på den enda stenen på den beachen så jag fick ett djupt sår i foten vilket alltid är trevligt att ha på en badsemester då man bor i saltvatten!


NHL-finalen

Har nyss kikat på första Stanley Cup-finalen mellan Detroit-Pittsburg där svenskgänget Detroit tog en rätt säker 4-0 seger. Inte samma sprudlande dominerande spel av just Zetterbergfemman men ändå en väldigt bra insats av Detroit. Pittsburg hade inte mycket att komma med och av Malkin, Crosby, Hossa såg man inte mycket denna match. Detroit fick åter igen ett mål bortdömt för att Tomas Holmström interferat målvakten enligt domarna vilket var ett mycket märkligt domslut och klart felaktigt precis som mot Dallas!

Kronwall var som vanligt väldigt duktig och i nästa match hoppas jag han sätter in en "Kronwallian hit" på hatobjektet Jarko Ruutu i Pittsburg som spearade Micke Samuelsson fult i slutskedet och är en spelare som är värd att få stryk! Hoppas Franzén kan vara med nästa match som spelas natten mot Tisdag.

Lördag

Det bästa stunden i veckan är nog Lördagsmorgon. Nu har Max tagit en powernap och Tina vaknat så jag ska väl käka frukost och sen sätta igång o försöka göra lite nytta. Idag ska vi se till att bli klar med inoljning av utemöbler, klippa gräs och fixa lite annat. Sen har vi ju äntligen vår nya tvättmaskin igång så den lär ju få köra hela helgen med tanke på vår tvätthög.

Sen hoppas jag verkligen att jag får ihop folk till lite innebandy idag för det har blivit för lite träning på sistonde och så har jag godisfrossat ons, tors och fredag!!!! Jag har ju en karaktär som är sämre än sämst *Suck* Under fotbolls-EM blir det ju lätt att hålla en bra kost också förstås!

Ikväll kommer vi väl säkert kika lite på Eurovision även om jag oftast tycker att den svenska melodifestivalen är 10 ggr mer intressant. Det blir väl som vanligt väldigt mycket usla bidrag och sen stör man sig så in i helvete på när Grekland ger Cypern en tolva och tvärtom. Däremot om Finland ger Sverige en tolva tycker man det är hyfsat ok :) Av det jag har sett så gissar jag att Ukraina kommer ha bra vinstchans även om Charlotte Perellis låt är bättre enligt mig!


Max, 22 veckor

Max är verkligen inne i en harmonisk fas just nu och har har knappt gråtit nåt alls denna vecka förutom några korta stunder när han inser att han snart kommer vaggas till sömns. Han är väl precis som pappa att han inte vill sova för då kan man ju missa saker som händer. Trots att han flängt omkring en hel del i veckan till sjukhus, bvc, mitt jobb med mera och träffat massor av människor som vill hålla honom så har det inte varit några problem alls. Han är mest glad hela tiden och på jobbet blir det nästan bråk bland mina kvinnliga kollegor om vem som ska få hålla honom mest ha ha.

Det enda problemet med Max denna veckan är nog att han river sig på huvudet och sen klias ju såren så han river ännu mer. Nu har vi skaffat speciella handskar som han har när han sover så att han inte kan riva sig nåt mer på nätterna. Han ser ut som om han har försökt medla i ett kattslagsmål eller nåt vår lille gosse. Sen har han varit lite hård i magen och inte "bajjat" på 2-3 dagar men imorse när vi killar gick upp kan jag intyga att det problemet verkar löst. Fysatan vilket lass!!!


Näste Mike Tyson?

Igår (Fre) var jag pappaledig och jag ser verkligen fram emot att snart få vara hemma lite mer med min underbara son. Det känns lite lyxigt också att vi kan få vara hemma alla tre hela Juli-Augusti! Hoppas på en kanonsommar även om man kanske inte direkt kan steka på beachen hela dagarna när vi har lilla Max.


Oroväckande?             Banangröt mmm

Champions league

Man United vann ju till slut den rafflande finalen igår. En märklig känsla att se en match där man absolut inte vill att något av lagen ska vinna!!! Helt klart så har ju Man United gjort en fantastisk säsong och är värdiga dubbelmästare men har också haft det flyt man måste ha för att vinna så stora titlar. Det borde till och med Sur Alex kunna erkänna nu när han vunnit och slipper agera dålig förlorare den fantastiske gubbdjäveln!

Hoppas Drogba mår riktigt dåligt och slutar bete sig som en pinsam diva i framtiden. John Terry tycker jag däremot lite synd om för tänk vilken hjälte han hade kunnat bli! Om man nu kan tycka synd om en fotbollsmiljonär som har allt man kan önska sig i livet men fotbollsmässigt kommer han gräma sig resten av livet för straffmissen gissar jag.



För övrigt hatar jag att Van der Saar blev hjälte för jag tål inte den där mannen som ständigt ska psyka o hålla på. Tänk om det fanns en seriefigur som Super-Mac i den verkliga fotbollen som kunde skjuta en straff i huvudet på den dryge holländaren så han for in i målet!

Jaja det blev "scummens" säsong igen det här men nästa år hoppas hoppas jag verkligen att Liverpool kan hota i ligan men det beror ju helt på hur mycket de olika klubbarnas ägare vill slänga upp till "silly season". Tyvärr verkar Liverpools amerikanska ägare inte vilja punga ut så mycket utan bråkar hellre så det blir säkert svårt nästa säsong också är jag rädd. Nu ser vi fram emot EM istället hur som helst!!!

Apoteket säljer sexleksaker

Hörde på radion att Apoteket i samarbete med RFSU ska börja sälja sexleksaker. Det kan väl vara bra för dem som är rädd för att handla via Internet eller smyga in i någon sexbutik kanske. Undrar lite hur man ska lägga fram en beställning av kassörskan Elsa 62 år? .... "Jag vill ha lite Nässpray, Alvedon och en uppblåsbar docka, tack"



Bus med Max


Partyspel till PS3

Det har inte blivit mycket spelande på vårt Playstation 3 lär jag säga men nu till sommaren ska vi väl köpa något partyspel har vi tänkt. Frågan är ju bara om man ska köpa nya Buzz, Guitarr Hero 3, Singstar eller kanske tom vänta på häftiga Rockband som ju kombinerar Singstar/Guitarr Hero men kostar desto mera. Det blir nog ett köp av nya Buzz! Quiz TV som kommer till butik andra halvan av Juni och verkar väldigt bra måste jag säga! Singstar har man ju tröttnat lite på men det är fortfarande ett väldigt uppskattat partyspel och nu när det kommer massor av bra låtar man kan köpa online så kanske vi inhandlar det också lite längre fram.

Grand Theft Auto IV är ju också ett spel som verkar grymt på alla sätt men det får vänta. Jag måste först måste börja spela Fifa och NHL lite oftare och lära mig dem så jag kan spöa Pelle Ress, Salle, Högen och Flugan online så småningom.

Grattis Nisse!

Idag fyller min vän "Nisse" år så ett stort grattis!!! 40-årsfesten förra sommaren var ju nog den roligaste festen på hela året när hela gänget var samlat. Kanonväder, brännboll, roliga tävlingar, grillning och partaj hela natten!

image198

Quiz om The Sopranos

En liten frågesport om en av världens bästa tv-serier som jag alla fall vet att Wanke, Roffe och Persson av mina kompisar har följt. Vad kan ni om The Sopranos bloggläsare?

(Om någon mindre datakunnig skulle vilja svara kan det vara smart att markera frågorna, kopiera och sen klistra in dem i sin kommentar när man ska svara)

image196

1. Vad heter avsnittet där Paulie och Chris går vilse i skogen?
2. Vad heter Tonys ryska älskarinna?
3. Vart träffade Chris denna tjejen?
4. Vem har Ralpie sex med på toaletten hemma hos Tony?
5. Vem tystade Adrianna i skogen? *snyft*
6. Vilka två brände ned Artis restaurang?
7. Vem mördade Richie Aprile?
8. Varför åkte Furio hem till Italien igen för gott?
9. Vad jobbade Gloria med?
10. Vad heter Silvios fru?

Drömfinal i NHL

Inatt tog Detroit en säker bortaseger mot Dallas och drömfinalen mot Pittsburg är ett faktum!!! Det kommer bli en fantastisk finalserie med två spelande offensiva lag och självklart håller jag på Detroit med alla svenskar. Det blir Zetterberg vs Crosby både i kampen om Stanley Cup och utmärkelsen MVP gissar jag. Dessutom hoppas jag verkligen för Detroits skull att Johan Franzén snart bli redo för spel igen!


Foto AP

Ung bloggare

mn m edc b b- n . m m m m m m mµµ hm bhn bhn bhn m, bhn x jm

image193
Detta var innan Max kräktes på tangentbordet!

Välja tv-kanaler

Vi har ju sen ett år tillbaka ett Boxerabonnemang till vår tv i vardagsrummet men i sovrummet har vi haft analoga kaneler via Tele2 som ingått i föreningsavgiften. Det har varit perfekt för mig eftersom jag då har kunnat se Viasat Sport 1 & 2 t ex. Nu har de släckt ned det Analoga nätet och vi har bara ettan, tvåan och fyran i sovrummet vilket inte är nån höjdare. Vi har funderat på att skaffa ett tvillingkort till Boxer men igår fick vi ett brev från hyresföreningen om att vi i hyresavgiften som vi ändå måste betala kommer kunna välja åtta kanaler ur Tele2´s Intressepaket.

Det känns som om dessa sex kanaler är rätt givna: TV3, Kanal5, TV4 Sport, TV4 +, TV4 Fakta, ESPN Classic. Sen får vi grubbla lite mer på vilka två till kanaler vi vill ha på sovrums-tv:n. Någon som har koll på Travel Channel, Viasat History/Nature och de där?


Polisjakt

Bevittnade nyss en polisjakt genom fönstret här på jobbet. Såg en polisbil glida runt runt på parkeringen här utanför ICA och efter en stund kom Alkis-Kenta av alla människor cyklande genom parkeringen i en fart som hade fått Lance Armstrong (cyklist) grön av avund!! Polisbilen gasade på och tog upp jakten på honom och en tanke flög genom mitt huvud om jag kanske skulle ha filmat jakten!!! Man minns ju vilka tittarsiffror det blev när O.J. Simpson jagades av polisen i direktsändning men jag tvivlar i och för sig på att en flyende "Kenta" på sin damcykel från 1:a världskriget skulle ha samma genomslagskraft i tvrutan.

Hur denna spännande jakt slutade vet vi inte då Kenta försvann in på en cykelväg i skogen med polisen hack i häl men det kanske står nån notis i nästa veckas annonsblad eller så får det bli ett fall för Leif GW i efterlyst.


VM-finalen 2008

Gårdagens final mellan Kanada-Ryssland var verkligen en suverän ishockeymatch på alla sätt med högt tempo, fantastiska spelare, mycket tacklingar och stor dramatik. Lite skönt att Kanada för en gångs skull förlorade måste jag säga! Nu längtar man redan till OS i Vancouver 2010 där det just nu känns som om Ryssarna, Kanada och Sverige på papperet kommer ha de hetaste lagen!

Det snöar

Förra helgen satt man på altanen och drack en kall öl i 23 graders solig värme. Denna Lördag vräker det ner snö och är svinkallt i slutet av Maj!!! Vad roligt om den fantastiskt korta svenska sommarperioden är på väg att förkortas i framtiden!!! *suck*


Grillen står redo...

Förmiddagens städdag i vårt villaområde blev tack och lov inställt pga ösregnet men skjuts upp till imorgon då vi kanske får skotta snö istället för kratta löv då. Medan Tina och Max hälsade på "mormor" så var jag iväg och spelade lite innebandy på eftermiddagen. Senare ikväll blir det Tacos och om Max tillåter kanske vi kikar på nån film. Jag plöjer topplistor på filmer men tycker inte någon av de senaste filmerna som kommit verkar sådär jättebra så att det är värt att "fixa" hem den. Ge oss gärna tips om ni har sett någon bra film på sistonde?

Lördagskväll innebär lite smågodis och ostkrokar och för rättvisans skull så fick Max mumsa lite på en majsostkrok också som ni kan se på bilden.


Förlust

Förlust mot Kanada igår och det känns nästan lite konstigt att Tre Kronor trots en ganska medioker insats av Lundqvist och flera andra spelare ändå var så nära resultatmässigt. Sverige har gjort ett bra VM hur det än går ikväll mot FInnarna MEN jag kan nog tycka alla superlativ i media om våra hjältar blir lite överdrivet! Det finns många spelare i detta Tre Kronor som varit medelmåttiga denna turnering!

Jag tycker Niklas Bäckström måste visa mer tuffhet och pondus om han ska bli en ny Zetterberg som många tror. Han har gjort en kanonsäsong i NHL men man får inte glömma vilken kedja han har spelat i. Jonas Frögren har imponerat stort på mig och måste ju vara värd en chans i NHL med tanke på att den enligt mig sämre Niklas Wallin är given i Carolina. Jag tycker gott och väl Daniel Widing kunde fått lite mer speltid istället för spelare som Karl Fabricius eller Robert Nilsson men annars har jag väl inga större klagomål på Bengt-Åke i denna turnering.

I Andreas Johansson har TV3 hittat en bisittare som är lika blågul och enögd som Wikegård. Jag gillar egentligen Andreas J hyfsat som bisittare men ibland blir han och Åke "dryg" Unger bara för mycket!

Jag har ju sett alla matcher med Sverige hittills i VM så jag får se hur det blir ikväll mot Finland i bronsmatchen. Desto intressantare känns det ju med Detroit-Dallas där man är garanterad bra ishockey med svenska världsspelare inblandade.

Lite fotboll till sist:
I Gävle spelas denna helg 5 matcher i svenska cupen!!! Det är något geni inom Svenska förbundet som ska höja värdet på den lågt prioriterade cupen genom att göra en fotbollsfest i en neutral stad??? Matchen mellan Elfsborg-Örebro sågs av hela 350 människor på plats. Vilken succé!!! Trist för lagen från lägre divisioner när de får möta spelare som Henke Larsson och Anders Svensson men inte kan göra en fest av detta på hemmaplan och tjäna lite pengar.

2 år sen - Alanya

För precis två år sen tog jag och "Nisse" en sista -minuten till Alanya, Turkiet. Det "slumpade" sig så att Tina och hennes kompis Sandra också åkte hade bokat resa dit samma period men vi var inte ett "riktigt par" då. Vi åkte på samma plan ner som tjejerna men bodde på olika hotell och de stannade en vecka längre än oss. Resan började djävligt illa då vi fyra kom ner tidigt på morgonen till Arlanda och när vi skulle checka in var min plånbok borta!!! PANIK!!! Efter en hastig taxiresa ut till bilparkeringen då man hann se framför sig allt krångel detta skulle innebära OCH att vi kanske skulle missa planet så låg den förstås i bilen *pust* Denna glädje firades med lite starkare drycker där halv sju på morgonen.

Det blev en härlig vecka då det var som en svensk högsommar i Alanya den här perioden och ett roligare resesällskap än Nisse kan man nog inte ha! Dessutom hade vi ju mycket roligt ihop med Tina o Sandra där nere också! Vårt hotell hette Sun Park Marine och det var vi helnöjda med. Fräscha rum, stort poolområde, beläget vid populära Kleopatra beach och med TV3 på hotellet som förstås var en stor bonus då det var hockey-VM!



Förutom att ligga vid poolen eller beachen på dagarna så hann vi även med en båtutflykt med tjejerna. Det kan jag rekommendera andra som besöker Alanya att göra och vi såg förresten delfiner vilket jag tyckte var coolt. På eftermiddagarna blev det oftast lite after beach med några kalla öl eller drinkar i solskenet vid poolen. Sen var vi väl ut de flesta kvällarna/nätterna och partajade förutom två kvällar då vi kikade på hockey-VM och vilade upp oss.



Alanya är en riktig partystad med massor av häftiga stora nattklubbar som har öppet till 4-5 på morgonen. En kväll kunde ha slutat riktigt illa då vi var på Skandinavisk fest på "Robin Hood" där Tina och Sandra antingen blev drogade eller kanske skulle ha undvikit den där tioende gratis-shotsen. Efter lite sjukhusbesök och annat rabalder ordnade allt till sig hyfsat till slut. En annan sen natt när Nisse och jag skulle hemåt vid 4-tiden på natten så försökte några killar till varje pris få in oss i en svarttaxi som vi hade hört så många varningar om. Vi klarade oss ur den situationen men fick se hur de istället misshandlade någon annan stackars kille där mitt i stan. Inte verkade polisen bry sig heller så det är inte världens vänligaste stad Alanya och tjejer bör vara på sin vakt där speciellt.

Mina omdömen om Alanya som resmål

+ Vacker stad med fina stränder och havsmiljöer
+ Hyfsad shopping för den som orkar med de dryga försäljarna
+ Bra aktivitetsmöjligheter som Turkiskt bad, shopping, tennis, golf, båtturer, vattenland mm.
+ Bra party men kanske främst för yngre än mig numera
+ Ganska kort flygtid och bra chans att hitta billiga resor hit

- DRYGA och ibland djävligt otrevliga Turkar som inkastare till butiker, nattklubbar, restauranger gör att jag är tveksam till fler resor just till Alanya i framtiden. Slår man upp ordet Framfusig i en ordbok ser man säkerligen en bild på en turk! Man kanske tar en resa dit och bor på All-Inclusive någon gång i framtiden med familjen det får vi se.

image184

Sverige till Semifinal

Det blev ingen jättematch direkt mellan Sverige-Tjeckien men däremot var det djävligt spännande som så ofta förr mellan dessa två lag. Tre Kronor spelade väldigt försiktigt men det gick ju vägen till slut. Det ska bli djäkligt roligt att se en semifinal mot Kanada som förstås är storfavoriter men man vet ju aldrig. Det ska även bli roligt att se Finland-Ryssland som kan bli en väldigt bra match.

Hyfsat självmål av Schweizbacken mot Ryssarna igår >>

I nattens NHL-match blev Detroit bestulna på det viktiga första målet i matchen när domarna ansåg att Holmström skymde innanför målområdet  vilket inte var fallet. Nu gjorde istället Dallas 1-0 och var det bättre laget denna match av det jag såg eftersom det blev nåt fel på sändningen ett tag. Zetterberg var grym som vanligt och sen måste jag även berömma Dallas-svenskarna som också har tongivande roller i sitt lag förutom den evigt bänkade Honken då. På Lördagkväll kl 19:30 kan ni med Canal + se Detroit avgöra denna matchserie då de har hemmaplan!

Max, 5 Månader

Igår blev vår älskade son Max hela 5 månader gammal!!! Dessa 5 månader har förstås varit en stor omställning för oss men samtidigt på många sätt de härligaste i våra liv även om jag ibland är "klagig". Förutom att han ibland vissa kvällar har sina "faser" så är Max världens gladaste underbaraste kille. Tidigare i livet undrade jag ofta om jag verkligen skulle vilja skaffa barn men det är helt klart det bästa beslutet jag tagit i mitt liv.

image183

Ny tvättmaskin

I helgen pajade vår tvättmaskin rejält så nu kommer vi inte undan den utgiften längre. Inte helt lätt att veta vad vi ska köpa men vi får väl kolla lite på Internet som vanligt. Viktigt med bra centrufigering och förstås bra om den inte drar alltför mycket energi. Tvättmaskinen bör kosta runt 4000-5000 kr och helst skulle jag bara vilja knäppa med fingrarna så stod den i vår tvättstuga installerad och den gamla var bortkörd! Tretti.se verkar vara en populär sajt när det gäller tvättmaskiner men vi ska kolla Onoff också där Tina har lite rabatt.

Någon som har tips på vad man ska tänka på eller t om tips på någon bra modell?


EM-Truppen

Den stora snackisen i gårdagens EM-Trupp blev ju förstås Henke Larssons comeback i landslaget. Ett Nej blev för tredje gången i Henkes karriär ett JA!!! Jag blev väldigt glad men är samtidigt väldigt medveten om att Henke t ex i VM-06 var helt oduglig och inte alltid är den här världsspelaren som folk tycker. Fast hur som helst förstärker han förstås truppen rejält i den formen han är nu och ger flera intressanta alternativ för Lagerbäck/Andersson.

Annars var det en väldigt Lagerbäck-aktig EM-trupp förstås där spelare som Daniel Andersson som väntat valdes istället för Rasmus Lindgren mm. Jag har inga större åsikter om det och det enda jag reagerade på är förbundskaptenernas sätt att "övertala" Teddy Lucic och Henke. Om det nu var så som sägs så tycker jag det är märkligt att Lagerbäck/Andersson inte förvarnade dessa två spelare tidigare istället för att ringa typ dagen innan och kräva ett svar inom någon timme??? Längtar redan till Juni...


Zäta dominerar

Ännu en seger för Detroit inatt och nu är det 3-0 i matcher för "Red Wings". Kedjan med Henrik Zetterberg, Datsyuk och Holmström dominerar verkligen den här matchserien och nu leder Zetterberg poängligan i Stanley Cup-slutspelet. Med tanke på att "Zäta" också är nominerad som ligans bäste defensiva spelare så förstår man nu hur enormt stor han har blivit där borta. Han var enormt bra inatt och påminde lite om "Foppa" när denne dominerade i slutspelet för 6-8 år sedan.

Jag kan inte tänka mig att Dallas har en chans att vända detta och det tror inte Per Bjurman heller som skriver följande i sin härliga NHL-Blogg"Att vända ett 0-3-underläge är praktiskt taget omöjligt mot vem som helst ? och det har därför inte heller skett på 33 år. Mot ett Detroit Red Wings som spelar som Detroit Red Wings spelar just nu...ja, skulle fan vara lättare att få Gudrun Schyman vald till guvernör i Texas"

Max softar

image178

High Chaparall

100 Höjdare, USA var verkligen inte något av det bästa som Filip & Fredrik har gjort. Själv ser jag mest fram emot den nya säsongen av Boston Tea Party som väl kommer sändas i höst eller nåt. Ikväll däremot är det dags för en ny säsong av High Chaparall som kan vara underhållande ibland lite beroende på vilka personer de besöker i programmet.

Ett av de bästa ögonblicken från första säsongen av High Chaparall är ju när klantige Filip får hjärnsläpp och kör in i Fabio med sin motorcykel. Tänk om det varit Gary Busey!


Dryga insekter

Älskar sommaren på alla sätt men nåt som är drygt är ju dessa djävla insekter! Fick jag bestämma skulle Getingar, Bromsar och Mygg/Knott förintas eftersom jag inte alls kan se vad de har för funktion i samhället. Bromsar är på sätt och vis de värsta för de ger ju aldrig upp de envisa djävlarna. Dessutom gör det ont när de tar sin lilla tugga på en med kniv och gaffel! Jag minns alla båtturer på somrarna när vi skulle genom kanalen till Storsjön där man blev attackerad av en bromsarme samtidigt som det var världens smalaste kanal man skulle ratta båten igenom. Mina sjyssta kompisar gömde sig oftast i ruffen medan jag ilsket svingade min t-shirt runt huvudet i panik medan jag vinglade genom kanalen med båten.

Getingstick är ju inte heller skönt och de senaste somrarna känns det som om det varit mycket getingar. Hatar det där när man sitter ute och äter eller dricker en öl och så kommer det getingar. Inte lätt att slappna av då även om jag väl inte direkt får Perra-panik heller. Däremot sitter jag inte lugnt om getingen befinner sig på min arm eller nåt. Min gode vän Nisse är ju coolheten själv i såna situationer vilket straffade honom med tre getingstick förra sommaren. Den här sommaren kommer det kännas extra drygt eftersom vi ju måste tänka på att skydda lilla Max mot de otäcka bestarna. Vi har köpt en sån där getingdödare men ej provat den ännu. Jag ska se till ryktet sprids bland insekter att man inte har nåt att hämta i stadsdelen Vallhov!!!


Solig helg

Lördag
Vilken underbar Lördag det blev med riktig sommarvärme och vi fick en hel del gjort här hemma dessutom. Det kändes väldigt också med tanke på vädret att vi inte valde att sitta i en bil halva lördagen för att åka ner på elevträffen på Lillsved. Pelle ringde dessutom och berättade att det var väldigt lite folk där ute från andra klasser också så jag missade inget speciellt. Fast en sommardag i Stockholm hade ju förstås varit underbart på många sätt också men det hinner vi med senare i sommar!

Vi tillbringade största delen av vår lördag hemma i den lilla trädgården. Jag klippte gräs, körde bort jord, sådde nytt gräs bland annat medan Tina oljade lite utemöbler och rensade rabatten mm. Undrar om jag börjar bli vuxen till slut när jag kan tycka att det är roligt att "greja i hemmet" hela dagar numera??? Mot kvällningen blev det grillpremiär på hemmaplan för oss och som så ofta förr blev det Fläskfilé, Potatiskrocketter och Grönpepparsås. Jag tog en kall öl i värmen och lite vitt vin till maten. Märkligt hur extra gott det blir med öl/vin när solen gassar på och man längtar ju lite efter att sitta på uteservering senare i sommar. Fast inte här i S-viken där utbudet av mysiga uteserveringar är lika med noll tyvärr!

Maxen hade också en ganska skön dag där han spenderade mycke tid i vagnen där han trivs. Efter sin sedvanliga fasperiod på kvällen så somnade han sen i sin egen säng igen och det gick bra igen!!! Max har börjat med lite konstiga ljud nu där han låter lite tjejig typ som en häst i målbrottet eller nåt, ha ha. När det gäller mat så är fötterna fortfarande mycket godare än potatis och morötter som vi nu provat med.



På kvällen kikade vi lite på Körslaget som inte direkt är nåt av mina favoritprogram men duger att ha på då man oftast har fullt upp med Max den tiden på kvällen. Jag noterade alla fall Gry Forsells genomskinliga klädsel och uringning och sa genast till Tina att nu kommer vissa tittare att "rasa" som det heter på kvällstidningsspråk. Vilka är egentligen de där donkarna som orkar bemöda sig om att ringa in och klaga till tidningar, TV4 om en sån sak???



Söndag

Inte lika kanonväder men ändå hyfsat så vi tog en förmiddagspromenad till Prix för att köpa lite muttrar mm. så vi kunde laga vår hypermoderna handjagare som vi klipper gräset med. På eftermiddagen åkte Tina, Max och hennes syskon in till "mamma" på sjukhuset för ett besök.

Själv åkte jag till Storvik för att göra årsdebut på tennisbanan mot Wanke, min evige rival! Djävligt roligt att komma igång med tennisen även om det kändes rätt ovant. Efter ledning med 5-1 i första set kändes allt kanon och jag hade nog redan börjat fundera på någon fyndig matchrapport i bloggen om min förkrossande seger när allt rasade!!! Både Wanke och jag är oftast som bäst när vi har hopplösa underlägen och nu gjorde han en jättevändning och vann setet med 10-8 i Tiebreak!!! I detta Tiebreak ledde han med 5-0 då jag vände och hade flera setbollar men ibland är jag ju bara för usel på att avgöra och blev därmed straffad brutalt av Wankovic! I andra spelade han klart bättre än mig och vann med 6-2 så det blev förlust med 2-0 i årets första match. *tungt*

På kvällen hade vi besök av Tinas syster Nathalie som sov över hos oss. Vi kikade mest på tv på kvällen och käkade lite varma mackor. Vi tittade lite på Tv-programmet Sanningens Ögonblick som jag inte hade sett så mycket av tidigare. Lite sjukt program på sätt och inget jag kommer följa slaviskt men lite småroligt med vissa pinsamma frågor som ni kan se exempel på via länken. Igår dök det upp en del obehagliga frågor som inte kan ha vart så roliga att svara på. Inte så kul som tjej kanske att bekänna för tusentals tv-tittare och inför sin mor att man samma dag har haft sex med fler än två killar eller att man är rädd för att se ut som sin mor när man blir äldre. Förnedrings-tv brukar många tycka men o andra sidan är det ingen som släpar dit deltagarna med våld heller så de får skylla sig lite själva helt enkelt.

Inga speciella planer för denna vecka förutom att vi ska fortsätta försöka sälja lite prylar via blocket och så. Förhoppningsvis blir vi av med Tinas soffor ikväll vilket ger lite välbehövliga pengar till vår skrala kassa inför sommaren. Nu ska jag vara lite social och sätta mig o titta på när mina kollegor äter princesstårta här på jobbet.

mer Hockey

Jag har nyss kikat på Ryssland-Vitryssland och det var en väldigt underhållande match där Vitryssland med sin fantastiske målvakt bjöd på hårt motstånd och torskade till slut efter straffar. Ryssarna har ju ett grymt lag på papperet men som vanligt fungerar inte stjärnorna som ett lag. Det är väl det som är Sveriges chans ikväll även om jag tror det blir väldigt svårt. Undrar om Åke Unger har pluggat Ryska eller bara är helt ute och cyklar när han som den enda kommentatorn i världen benämner de ryska spelarna som : Morozov=MArozov, Semin=SÅÅmin, Ovechkin=Avechkin med mera. Jag ska fråga min ryska kollega på jobbet om denna enormt viktiga fråga på Måndag!

Hockey är ju en populär sport i Sverige och även om den inte kan jämföras med fotbollen tycker jag bevakningen av NHL i svensk media är märkligt liten. När Foppa vinner MVP i NHL nämns sådant med en notis medan det slås upp stort att Henke Larsson är nominerad som en av de 50 bästa spelarna i Europa mm. I gårdagens Sportnytt nämnde de INTE ens Detroits seger mot Dallas vilket är väldigt anmärkningsvärt. Hade Zlatan och fyra svenskar till spelat semifinal i Champions League och dominerat på motsvarande sätt hade det varit extra-bilagor i tidningarna idag. Fast ansvarige Albert Svanberg tycker tydligen att det var intressesantare med reportage om Segling, Längdskidor och damfotboll i gårdagens Sportnytt. Härligt med Public Service!

Ingen Lillsvedsträff

För 10 år sen gick jag ut Fritidsledarlinjen på Lillsveds Idrottsfolkhögskola. I Maj varje år är det stora elevträffen på Lillsved där före detta elever åker dit och många "gamlingar" brukade alla fall tidigare år sova kvar och ha lite partaj där ute i den idylliska skärgården på Värmdö. Jag hade verkligen sett fram emot att åka ner och träffa gamla skolkompisar i helgen men det får bli en annan gång eftersom det inte passar så bra för oss att åka ner den här helgen. Dessutom hade jag sett fram emot att visa Tina och Max det mysiga Lillsved där jag tillbringade två fantastiska år av mitt liv men det hinner jag göra någon annan gång.

Flera av mina andra klasskompisar kunde inte heller denna helg så jag hoppas vi kan ordna någon annan träff här längre fram. Första åren efter Lillsved var vi väldigt många elever som behöll en unik kontakt och träffades många gånger per år men de sista åren är vi bara ett litet gäng som träffas. Tyvärr har vi i järngänget också allt mindre träffar de senaste två åren men sånt är väl livet när alla skaffar familjer/sambos mm.

Precis som med några av mina kompisar här hemma tycker jag det finns vissa av mina Lillsvedskompisar som verkligen är dåliga på att höra av sig eller bjuda till genom att anordna saker och ting!!!

Av de tre jätteroliga festerna/evenemangen som stod i kalendern denna månad blev resultatet en halv kväll hos Nisse! Så kan det vara och det finns ju viktigare saker i livet än några missade fester. Nu är det lunch och bara några timmars jobb kvar innan vi avslutar veckan med lite friskvårdsinnebandy. Sitter mest och längtar ut till solen idag och ikväll måste altanmöblerna oljas in så kan det bli lite grillning i helgen! Skulle gärna ta med mig Max och se på Kungsgården-SAIK ikväll och få träffa lite folk men det blir kanske lite sent för honom så det får bli en annan gång. Trevlig helg!


Istället för napp

Igår kväll efter innebandyn kände jag mig väldigt trött, grinig och frustrerad pga lite olika orsaker. Inte blev det bättre när Max var övertrött och hade en skrikattack igen. Jag brukar verkligen ha bra tålamod i de flesta lägen men som jag skrivit tidigare tycker jag det är skitdrygt när Max blir sådär tokledsen och skriker så han blir sjöblöt av svett vår stackars gosse. Självklart blir jag inte arg på honom utan på själva situationen och jag tycker de här timmarna mellan 19-22 när vi ska få honom att somna är rätt dryga helt enkelt. (Ja jag vet att ett barn är ingenting och bla bla bla) Det är tur att jag har Tina som har ett fantastiskt tålamod trots att hon ändå är hemma med Max hela dagarna och har mycket annat jobbigt i livet just nu!

Jag kan också känna viss frustration över att det känns som om de flesta jag känner har det himla perfekt med massor av släktingar som kan/vill vara delaktig i barnens uppväxt medan vår situation inte är riktigt sån. Nu har vi det säkert ändå bättre än många andra men inte som jag skulle önska att det var!

För övrigt så sov Max sen faktiskt i sin egen säng inatt efter skrikattacken och helt plötsligt gick det ganska bra??? Vi har bestämt oss för att försöka vänja av honom från att ligga o "tutta" halva kvällar/nätter och kanske även sova lite mer i sin egen säng. Vi får se hur det går med detta framöver men det kan ju vara värt inför framtiden att kämpa lite för att få sånt att fungera.

En kväll här i veckan märkte vi hur Max var väldigt mån om att kunna nå fram till sina fötter. Eftersom han är lite mullig trodde vi inte han skulle klara det men skam den som ger sig. Så efter mycket stön och stånk från Maxens sida fick han sin belöning som ni kan se på bilden till höger här nere. Mmmmmm

image170

Hockeynight

Sverige-Danmark 8-1
Kikade på Tre Kronors match mot Danmark lite i efterhand och det var ju en klar uppryckning jämfört med Schweiz-matchen men egentligen ett prov utan värde. På Lördag kväll får vi se hur laget kan stå upp mot Ryssland! Ofta efterlyser man mer engagemang hos svenska kommentatorer men i fallet Åke Unger blir jag så trött när han vid 8-0 ledning kan höja rösten om en offside eller vad fan som helst! För övrigt håller jag med Boorken om att Sverige borde försöka få till en "leading line". Tyvärr vimlar det inte av stjärnor att sätta ihop med Hörnqvist och Bäckis men vore jag Bengt-Åke skulle jag testa med Nisse Ekman där.

Detroit-Dallas 4-1
Vid 00:30 la jag mig på soffan för att sova och vid 04:30 vaknade jag för att se nästa match, Detroit-Dallas. Djävlar vad "The Red Machine" imponerar och svenskarna fortsätter leverera i världsklass! Detroits powerplay måste vara det absolut bästa i världen och ska Dallas ha en chans får de inte ta så många billiga utvisningar. Franzén och Holmström är enligt kommentatorerna och mig de två bästa spelarna i världen just nu i arbetet framför målet och jag hoppas de startar egna hockeyskolor och lär ut denna konst till unga svenska spelare i framtiden.

Niklas Kronwall är en helt underbar back och vilka tacklingar han delar ut i match efter match!!! I nattens match fick den finske Dallasspelaren Miettinen smaka på "Another Kronwallian hit" och han funderar nog fortfarande vilken buss han blev överkörd av. På Lördag natt är det dags för nästa drabbning mellan lagen och jag rekommenderar verkligen er som gillar hockey att se de här matcherna.

Highligts från matchen finns bland annat här >>

Mät avstånd på karta

Hitta.se har de en tjänst som jag inte hade sett tidigare där man kan mäta avståndet mellan olika platser på en karta. Perfekt för oss som är nyfikna på hur lång en viss promenadsträcka eller joggingtur är. Klickar ni på bilden nedan ser ni en promenadslinga som jag och Max har gått några gånger.

Genom att klicka på länken Karta och sen länken Fler Kartfunktioner kan man även hitta andra trevliga finesser som t ex Kartnålen där man själv kan skapa en karta med egen informationstext på olika platser.

Det finns ju flera sådana här tjänster och en annan populär tjänst för att mäta sina joggingrundor/promenader finns på sajten Jogg.se



Chilirec

Jag får väl tipsa om en webbtjänst som säkert många redan har hört talas om. Sajten heter Chilirec och via den kan man ladda ned musik från tusentals radiokanaler för att spela upp på sin dator. Låtarna läggs på ett utrymme på Internet så man behöver inte belasta sin hårddisk men man kan även ladda ned låtarna som Mp3-filer.

image168

Stackars burmeser

Landet Burma där så många människor redan lider drabbades ju av en cyklon här i veckan och tydligen kan dödssiffran så småningom hamna upp mot 100 000 människor. Jag jobbar ihop med en burmeskille som är världens trevligaste kille och som har berättat en hel del om hur de har det i Burma. Inte lär livet bli lättare efter den här katastrofen heller. Hoppas världens hjälporganisationer kan bistå men Burma styrs ju av en vidrig militärregim som inte direkt underlättar för omvärlden att hjälpa heller.


Uselt Tre Kronor

Förlust mot Schweiz igår med 4-2 och det värsta är att Sverige inte ens var nära segern. Man tycker ju att detta anonyma Tre Kronor med massor av spelare som bör vara motiverade borde kunna visa mer vilja. Inget drag alls i skridskoåkningen och inga tacklingar förutom de där två på slutet som renderade i två matchstraff. Vissa spelare som blivit heliga kor bland kommentatorerna bör också ha kritik som t ex Niklas Bäckström. Igår gled han mest omkring och dolde väldigt väl hur han tränat extremt hårt för att förbättra sin skridskoåkning.

Nu hoppas jag Bengt-Åke provar lite nya kedjor och jag tycker verkligen Per Ledin ska få mer speltid. Ser hellre honom än spelare som Karl Fabricius eller Johan Andersson. Det ska också bli roligt att se 110 kg tunge Douglas M och hoppas han kan smälla på lite sen när det börjar gälla nåt.

Efter att ha sett Ryssland, Kanada, USA och Tjeckien som alla imponerat så känns det som en stor risk att VM tar slut för Tre Kronor redan i kvartsfinalen. Det som talar för att Sverige ska kunna gå längre i turneringen är väl att Henke Lundqvist anslutit till truppen. Lite komiskt hur vissa fick Stefan-Liv hybris för att han höll nollan mot FRANKRIKE och nästan tyckte att Lundqvist kändes överflödig. För mig är Stefan Liv en helt ok målvakt men inte mer och inser man inte skillnaden i kvalité mellan dessa två målvakter så är det dags att öppna ögonen!


Bild från Aftonbladet

Tuffa killen

image165

Vidrig sjukdom

Det mesta som händer just nu i livet överskuggas av det som min flickväns mamma får gå igenom. Det har varit några tuffa veckor för henne sen hon upptäckte en stor knöl vid äggstocken som senare visade sig vara massor av knölar. Tinas mamma har hela tiden varit övertygad om att det är cancer och i Söndags när hon besökte oss så såg det ut som hon var gravid eftersom magen svällt så mycket. Tyvärr har det visat sig att hon hade rätt i sina farhågor om cancer och igår opererade hon bort livmoder, äggstockar mm. Tinas mamma är ju bara 48 år och det känns alltid extra märkligt när någon såpass ung drabbas av detta.

Nu väntar en tuff, jobbig tid framöver då hon ska gå igenom cellgiftsbehandlingar och kanske någon ytterliggare operation. Vi kan bara hålla alla tummar för att allt går bra och jag får försöka att på bästa sätt att stötta min kära flickvän och hennes syskon så att de i sin tur orkar stötta sin mor i den här kampen mot den vidriga sjukdomen som tog min pappas liv alltför tidigt för några år sedan.

Nyinstallerad dator

Nu är vår dator nyinstallerad och det är en hel del som ska fixas. Även om det kan vara drygt med ominstallationer så känns det ju alltid bra med ett "rent" Windows och lite nya drivrutiner till hårdvaran. Förutom Windows och alla drivrutiner så är det ju en hel del program/spel man måste fixa till datorn.

Här är de viktigaste programmen jag lagt in. Något jag missat?

Webbläsare: Firefox + alla tillägg, Internet Explorer 7 (Till Tina)
Filmspelare: VLC-Player, Real Alternative, Media Player Classic, FFdshow
Säkerhet: Avast Antivirus, Ad-Aware, Win Brandvägg
Nedladdning: DC ++, Utorrent, Daemon Tools
Digitalboxen: Altair XP, XmlTv.mei, Notepad ++
Winamp (Musikspelare)
Microsoft Office (Word, Excel, Access, PowerPoint)
Winrar (För att packa upp rarfiler mm.)
Windows Messenger +A-Patch
Adobe Reader (Läsa PDF-filer)
Photoshop CS3 (Bildredigering)
Acdsee (Bildvisningsprogram)
Nero 8 (Bränningsprogram)


Tillbaka på jobbet

Igår var jag ledig då jag skulle upp till Hudiksvall för att besöka en tandläkarspecialist. Det har att göra med att jag för flera år sen pga innebandyskada fick operera in en titanskruv i tandbenet och har en porslinstand. Tina och Max följde snällt med som sällskap och det var ju första långturen för "junior" också. Eftersom vi skulle upp tidigt tänkte vi lägga oss tidigt alla tre på Söndagskvällen men då hade Max en lång lång skrik/gråt-attack. Trots att pappa sakligt och lugnt informerade honom om att om han fortsatte skrika sådär så försämrades oddsen kraftigt för honom att få ett syskon i framtiden :)  Hur som helst så somnade han till slut och sov nästan hela vägen upp till Hudik i den nya bilbarnstolen. Jag har ju många minnen från just Hudiksvall där jag dels spelat mycket innebandymatcher/cuper genom åren men framförallt haft flera "Lillsvedsträffar" med mina Hudikpolare.

När vi kom hem oljade jag in altanen igen och tänkte så gräs men skjöt upp det tills ikväll. Istället lyckades vi titta på en hel film med en sovande Max i famnen. Jag hade fått tips från Persson om en ungdomsfilm på Canal + som heter Linas Kvällsbok. Det var en ungdomsfilm med lite Fucking Åmål-stuk kan man säga och handlar om tonåren och de problem man kan ha i den åldern. En underhållande och sevärd film som får en att tänka tillbaka på tonåren och inse att det kan vara rätt skönt att bli vuxen. Ibland tänker jag lite på hur det kommer att bli när Max är tonåring och hur man ska vara i sättet som förälder mm. Fast det är ju en bra bit kvar tills dess förstås *ler*

Gick upp kl 5 imorse för att i efterhand kika på nattens VM-match där Sverige krossade Frankrike med 9-0. Svårt att dra några större växlar på den matchen. Det blir tuffare mot Schweiz på Onsdag kväll helt klart!

Nu måste jag sätta igång med att beta av min jobbhög och ikväll efter jobbet blir det nog en långpromenad eller lugn joggingtur. Nu är jag mer eller mindre på ruta noll igen motion/viktmässigt så det är bara att köra igång igen!



Ny klocka

Om jag bortser från att ekonomin just nu inte tillåter allt för mycket shoppande så skulle jag gärna vilja ha en ny klocka till sommaren. Detta trots att jag för ett år sedan i Bangkok köpte 5 st klockor! Problemet med de märkeskopierna är ju att de inte fungerar så bra, spännen går sönder mm. Nu skulle jag vilja ha en svart klocka men tycker det är svårt att hitta någon snygg. Kanske nåt liknande den klockan på bilden vore nåt? Från Nelly.se


Helgen

Medan Max och jag sakta blir allt piggare så har Tina däremot blivit rejält däckad av sin förkylning. Igår blev det inte heller många knop för oss och Tina låg mest utslagen i sängen/soffan medan jag försökte underhålla vår son. Han har fått hjälpa pappa med att installera massa program på datorn, provat sin nya gåstol och lite annat. Han är ju lite för liten för gåstolen än men tyckte ändå att det var lite roligt med nåt nytt att göra.

På Lördagskvällen fick jag göra en liten nödutryckning till Storvik då morsan lyckats trycka på fel knapp på fjärrkontrollen så hon inte hade någon bild på tv:n. Jag behövde inte åka tyckte hon men det är ju bara en kvart härifrån så det var snabbt fixat. Det är inte första gången det händer min fantastiskt otekniska mor kan jag berätta.

Idag (Söndag) har jag varit ute en del och oljat in båda altanerna medan Max sov i hela två timmar ute i vagnen *skönt* Senare ska jag nog ta en promenad med honom på eftermiddagen och så är det ju Liverpool-Man City på tv:n också. Om vi orkar ska vi nog försöka installera bilbarnstolen också och så lite nytt gräs där vi hade vinbärsbuskarna.

Jag har surrat med några Lillsvedare från Sth idag och jag hoppas verkligen att vi kan åka ner till Sth nästa helg för det vore ju djävligt roligt att träffa lite Stockholmskompisar igen! Dessutom skulle det inte vara helt fel med lite shopping och besök på uteserveringar mm.

image160

Frustrerad

Det känns lite trist när man är långledig från jobbet och alla tre är förkylda. Vi blir i snigelfart allt piggare men jag känner att jag börjar bli lite smågrinig och frustrerad utan större anledning nu när jag inte kunnat träna eller göra lite nytta här hemma på en vecka! Sen kräver ju Max en hel del just nu också när han är sjuk stackarn och man känner sig rätt låst eftersom han ju inte gärna gör något själv inte. Jag har verkligen tyckt att den här perioden med Max är helt underbar men längtar lite tills han kan krypa/gå och göra lite mer saker även om det förstås också innebär dryga stunder på ett annat sätt.

Eftersom min förkylning vägrar släppa och pga vissa andra skäl så skippar jag "Högens" 30-årsfest imorgon. Trist då såna där stora tillställningar ju alltid är djävligt roliga och dessutom vill man ju fira den som fixar festen. Inte så många i gänget som ordnar fester vid inflytt, födelsedagar för övrigt! Jag får väl istället se hur de hade det via Youtube istället där Henke Lundqvist-kopian Höglund alltid hamnar!!!

Det blir väl ännu en innedag och jag tänker ge mig på en liten städning, fortsätta installera datorn som äntligen hittat hem och ta hand om vår hostiga sprattelgubbe här hemma. När jag blir förkyld och bara är hemma får jag en oerhörd godisaptit så dieten är fortsatt en katastrof och oj vad jag längtar efter att tokträna nu! Nu ska jag gå och "göra dag" med Max här men ni får ha en trevlig helg!!

Max, 20 veckor

Den här veckan har ju mest handlat om hostningar och snörvel då alla tre i familjen varit/är förkylda. Max hade lite feber i början av veckan men den har försvunnit och nu hoppas vi bara att hostan försvinner snart också. Dagarna handlar nu mest om att få Max att sova och äta känns det som.  De här veckoinläggen om Max utveckling har jag skrivit mest för min egen skull då jag tycker det ska bli roligt att gå tillbaka och läsa senare i livet. Nu kommer jag nog göra lite annorlunda framöver och skriva mer om Max lite då och då när jag känner för det helt enkelt.

image158

George Costanza

Kikade lite på Seinfeld inatt och såg avsnittet där George till sin stora fasa får massage av en MAN. Dagen efter kommer han med sin klassiska kommentar - I think it moved. Ja det finns ju tusen roliga klipp med den ultimata loosern George som spelas så djävla bra av Jason Alexander.

I första klippet nedan "The Opposite" bestämmer sig George för att börja göra allting i livet tvärtemot vad hans instinkt säger honom. Det andra klippet är när George dejtar en tjej som tror att han är en Marinbiolog.



Fantastiska Detroit

Har nyss sett Detroit krossa Colorado med 8-2 på bortaplan och är nu alltså klar för semifinal. Herregud vad bra Detroit är och svenskarna dominerar ju totalt. Alla åtta målen gjordes av svenskar och åter igen gjorde Johan Franzén alltså hat-trick *sjukt*  Nu väntar förmodligen Dallas i en hård conferensfinal men det känns ju ändå som att det kan bli en rolig Stanley Cup-final mot Pittsburgh så småningom. Som svensk håller jag alla fall alla tummar för att Detroit ska ta hem detta och frågan är ju om det någonsin kommer finnas ett lag där så många svenska spelare har huvudrollerna?

Foppa kunde inte spela denna matchen heller och nu är väl risken enormt stor att han lägger av och det vore inget konstigt beslut om man säger så med tanke på allt skadeskit han får dras med. *trist* 


Program om Engla

Nu ska jag för sista gången skriva lite kort om det här Engla-mordet. På SVT sändes ju nyligen programmet Engla och jag såg reprisen av det igår. Självklart blir det extra intressant att följa detta pga att Anders Eklund bodde i Torsåker och i programmet intervjuades ju personer från Storvik mm. När man fick höra vad Eklunds kompis berättat för polisen så är det ta mig fan helt djävla sjukt hur poliserna i både Dalarna/Gästrikland kunnat undgå att göra "topsningen" på honom. Den polis som tog emot "kompisens" samtal och inte la högsta prio på det borde få sparken direkt för den personen kan inte ha alla hästar hemma!

Sen kan jag fortfarande inte förstå att det år 2008 fortfarande inte finns en lag som tvingar återkommande sexualförbrytare att få vård under fängelsetiden! Programmet sänds i repris ännu en gång på Lördag eller nåt på SVT om någon vill se.

Liverpool utslagna

Då sitter man här vid datorn kl 01:30 och deppar eftersom Liverpool ju blev utslaget i semifinalen av Champions League. Det enda positiva med den här förlusten är väl att en eventuell förlust mot Man United i finalen hade varit OUTHÄRDLIG att ta om det blivit så men det är knappast nån tröst i nuläget. En enormt bra match mellan två väldigt jämna starka lag hur som helst. Chelsea var stundtals i första halvlek väldigt starka och dominerade medan Liverpool ryckte upp sig periodvis i andra och skapade dessutom några väldigt bra målchanser i början av förlängningen.

Inget att säga om straffen som Ballack får och när Hyypiä senare ramlar så ser det ju ut som klar filmning i mina ögon. Gubbarna i studion tyckte det var solklar straff så jag får väl kolla på min inspelning nån mer gång vad det nu skulle hjälpa. Jag tycker Samis reaktion efteråt ändå tyder på att det var filmning. Jag hatar för övrigt filmningar vilka som än står för dem men det blir ju stor humor när Drogba av alla människor blir mest upprörd när en Liverpoolare filmar. Härlig självinsikt de har fotbollsspelarna! Liverpool hade lite flyt med domare och medstuds mot Inter och Arsenal men mot Chelsea i de här två matcherna blev det tvärtom, så kan det va.

Nåt som domarna MÅSTE TA TAG I däremot vilka som än spelar är detta med avståndet vid frisparkar. Jag skriker som Linda Bengtzing -HUR SVÅRT KAN DET VA??? Hur i helvete ska Riise kunna slå en bra frispark när en spelare står tre meter framför honom när han ska avlossa skottet. Sedan ska Gerrard lägga en hörna och domaren låter Makelele stå någon meter från bollen och styra bort två hörnor *tackar* År efter år pågår detta som förstör klara målchanser gång på gång men INGEN domare gör något. Måste maila domarbasen Bosse Karlsson någon vacker dag och spy ur mig galla över detta! Grrrr!

Jag tycker några spelare i Liverpool tyvärr inte presterade på topp och lite besviken är jag på Benitez över att Babel inte fick mer speltid. Fast o andra sidan vet han ju bäst hur trötta spelarna är med mera så inte mycket att klaga på idag ändå. Helt klart syns det att Liverpool måste värva någon spelare av världsklass på kanten för att kunna mäta sig ännu mer med Chelsea och Man United. När motståndarna får bort Gerrard har Liverpool tyvärr inte alltför mycket att kommma med i och med att Alonso o Mascherano ligger så defensivt i planen. Hur som helst så har Liverpool ännu en gång presterat fantastiskt i Champions League och föll med flaggan i topp. YNWA!!!


RSS 2.0