Teneriffa 2014

Den 2 Mars lämnade vi Sverige för att flyga till Playa de las Americas på Teneriffa. Vi hade en lugn skön vecka där vi fick sola och bada mycket. Lite kallt på kvällarna och när solen ej var framme men vi hade ändå bra väder. Att resa med nu 6-årige Max var oftast ett stort nöje. Lite synd om Max att det var så få barnfamiljer på hotellet då det inte blev så mycket leka med andra barn för honom men han stortrivdes alla fall.

Vårt hotell: Dream Noelia Sur (4-stjärnigt Apollohotell)
Fint hotell med fräscha rum och trevlig personal. Hotellet ligger bra till centralt i Playa de las Americas med gott om restauranger, barer och bra shopping mm i närheten. Till stranden var det ca 10 minuters promenad. Poolområdet och maten var sådär samt att det var väl mycket pensionärer på hotellet denna period. Detta gör att vi nog skulle välja ett annat hotell om vi reser dit igen även om vi var nöjda med hotellet för det priset vi fick.

Om Playa de las Americas
En trevlig stad med den fina milslånga strandpromenaden som går ända till den mysiga staden Los Christianos. Vi shoppade ej mycket men i staden finns många moderna märkesbutiker och det sägs vara bra shopping till bra priser. Massor av trevliga restauranger och barer fanns det. Det finns flera olika stränder men jag kan rekommendera Playa del Vistas som var jättefin med ljus härlig sand.

Aktiviteter
I närheten av hotellet fanns två minigolfbanor som är uppskattade av barnfamiljer. En dag spenderade vi på vattenlandet Aqua Park där vi även i priset fick se en riktigt bra delfinshow. Det finns även ett jättestort vattenland som heter Siam Waterpark men vi valde Aqua för att den nog var lite mer för mindre barn som Max. Sedan fanns det ju massa andra djurparker, gocart, havsutflykter mm men inget vi provade på.
 
Bäst med resan:
Bara att få ligga i en solstol, lyssna på podcasts med en kall öl i solgasset är ju en enorm njutning i slutet av ännu en evighetsvinter hemma i Sverige. Att Max hade så kul, äntligen fick vara frisk på en resa och lärde sig simma var ju en stor bonus. En bra sak med Playa de las Americas är att flygplatsen ligger väldigt nära så vid ankomst och hemresa är det bara en 20 minuters bussresa.

Sämst med resan:
Att det var så mycket pensionärer både på hotellet och i staden kändes lite trist ibland. Lite bortskämd av Turkiethotellens fantastiska poolområden så kändes detta poolområde sådär. Kunde gärna fått varit lite varmare både dag och kvällstid. Till sist så skulle det förstås varit roligt om vi rest med någon annan barnfamilj men så blev det icke denna gång och vi är helt nöjda med vår resa.
 
 
 

Mitt 2013

Här är min årslista från 2013
 
3 bra filmer jag såg detta år: 
Django Unchained
Jakten
Prisoners
 
5 bra tv-serier jag såg detta år:
Breaking Bad Säsong 1-5
Mad Men Säsong 1-5
House of Cards Säsong 1-2
Får vi följa med (Filip & Fredrik)
Game of Thrones Säsong 1-3
 
Tre bra låtar detta år:
Håkan Hellström - Det kommer aldrig va över för mig (Hela albumet är suveränt)
Capital Cities - Safe and Sound
Miley Cyrus - Wrecking ball

Årets utlandsresor:
Danmark - Runt hela Jylland (Legoland, träff med Tinas släktingar, Skagen, tysklandsshopping mm)
Belgien - Brüssel med jobbet (Mysig stad, trevlig vistelse förutom att väskan försvann)
Liverpool - Fotbollsresa med Perra (Äntligen!) 

Årets feelgoodmoment 1:
På Anfield med Perra. Att sjunga You´ll Never Walk Alone på "The Kop" inför match mot Manchester United och efter allt strul som var med biljetterna. Det var ett minne för livet.
 
Årets feelgoodmoment 2:
Jag och  Persson såg Bruce Springsteen på Friends Arena 2 helger i rad och även om det fanns flera rysningsögonblick där så är det ju nåt speciellt med "Bobby Jean"
 
Årets mest obegripliga mediautrymme:
Rebecca Stella med sin innehållslösa blogg som Expressen ger obegripligt stort fokus på via nätsajten.
 
Årets mamma:
Min flickvän är verkligen en fantastisk mamma och jag förstår varför sonen Max dyrkar henne.
 
Årets pappa:
Alla pappor som verkligen är närvarande och finns där för sin familj. Då menar jag inte de som blir årets pappor i media. Det är ju oftast personer som nästan aldrig kan vara hemma men som tar varje chans i media att berätta hur de dyrkar sina barn och då blir de automatiskt fantastiska pappor enligt vissa.
 
Årets klimat:
En härlig sommar med väldigt mycket sol och för mig som tycker vintern är alldeles för lång så känns det helt ok att det har varit en varm snöfri vinter tills nu. Nu ska det bli lite kul med snö från Januari o framåt.
 
Årets mest oväntade bild:
kommer när jag hittat den bland alla mappar
 
Årets reunion:
I Mars lirade vi en innebandycup i Storvik med det gamla gänget från Storviks IF. Vi gubbar vann cupen ganska enkelt och sedan hade vi en rolig fest hemma hos Wanke. Så kul att träffa grabbarna igen.
 
 
Årets podcast:
Alex & Sigge (Andra som förgyllt år 2013 är Filip & Fredrik, Värvet, Boork vs Nyström m.fl.)
 
Årets modigaste:
Max på skolans julfest när han läste en dikt i mikrofon inför alla barn, lärare och vuxna.
 
Årets nostalgikrogbesök:
När Persson och jag var ner på Bruce Springsteen i Stockholm så lyckades vi även få till en sittning på klassiska Golden Hits med Salle och Snuttis. Två gamla vänner som det var åratal sedan jag träffade.
 
 
Årets trollkarl:
David Blaine "Real or Magic" (Se själva!)
 
Årets grussäsong i tennis:
Med sedvanliga krämpor så spelade jag bra och stabilt denna sommar och vann inbördes mot Wanke med 13-7 eller nåt. Nu har W flyttat till Gävle och jag kommer sakna alla våra morgondrabbningar i Storvik.

Årets ledsammaste:
Ja situationen med mamma är ju allt annat än rolig. Jag lider med henne så och jag lider även med oss nära anhöriga då hennes sjukdom ju inte för inte kallas för en anhörigsjukdom. Blir tufft framöver också.

Årets konsertbesök:
Winnerbäck - Robyn - Kent på Tele2 Arena
Bruce Springsteen såg vi 2 ggr på Friends Arena

Årets cupvinst:
Sandvikens IF lyckades precis som mot Malmö FF året innan att göra sin bästa match för säsongen mot Allsvenskt motstånd och slog AIK i Svenska Cupen inför storpublik på Jernvallen. Jag var där, ett härligt minne.
 
Årets stora inköp:
Inför vår bilresa till Danmark sommaren 2013 så kände vi att det var dags för ett bilbyte och köpte en Hyndai i30. Vi har inte ångrat oss även om man ibland vid omkörningar saknar turbon i Saaben.

 
Årets skrattfest:
Lite minnesluckor men dagen/kvällen när Jonny och jag var i Stockholm och partajade med Lillsvedarna var ju underbar. Jockes berättelser, Bodares plötsliga tokfylla då han plötsligt simmade på golvet i bowlinghallen, Kronas sanslösa historier och bara att äntligen få umgås lite igen. Synd att Henke B ej kunde åka med och att Kalle & Pelle ej kunde vara med på kvällen.
 
Årets gråtfilm
Tsunamin den där julen 2004 berörde mig starkt precis som för många andra. Filmen "The Impossible"  bygger på en sann historia från när Tsunamin slog till i Asien och herregud vad jag snyftade till denna starka film.
 
Årets krämpor:
Armsmärtorna hänger i men i början av 2014 ska jag till slut få göra det där nervtillförseltestet och se vad det visar. Första halvåret hade jag stora problem med hälseneinflammation som eskalerade då jag körde badmintonmatch mot Lillsvedarna i April och sedan helgen efter lirade innebandycupen med gamla Storviksgänget. Mot slutet av år 2013 kändes dock underdelen av min kropp bättre än på flera år.

Sportåret 2013:
- Liverpool gjorde en bra vårsäsong och har inlett säsongen 2013-2014 strålande. Stor chans på topp 4.
- Sverige missade Fotbolls-VM i Brasilien efter kvalförlust mot Portugal, enormt besvikelse.
- Zlatan Ibrahimovic har varit helt fantastisk i PSG och landslaget. Given topp 5 i världen just nu.
- Johan Olssons VM-guld på 5-milen när han åkte ifrån ensam var ett stor idrottsögonblick.
- Brynäs kunde inte upprepa succén från guldåret 2012 och är ett svagare lag numera igen.
 

RSS 2.0