Uppdatering

Skulle kunna blogga massor om bland annat följande ämnen...

- Foppas avsked till hockeyn och alla puckon som kommenterar felaktigt/negativt
- Egyptiska män som överfaller/våldtar känd kvinnlig journalist
- Vår rust av kök, sovrum mm.
- Om mitt hemliga skrivarprojekt jag vill börja med snart.
- Mysig VAB-dag med Max
- Min brors resa i Thailand och deras otur att Felicia fick lunginflammation
- Om alla motgångar jag och min familj haft på 2000-talet
- Om hur roligt det vore att twittra/blogga om man hade många läsare
- Om klassiska avsnitt av Pang i Bygget
- Om hur jag stör mig mer på de tysta på Facebook än de som skriver nåt
- Kommande Big Brother
- Älta om det trista i att vara långtidsskadad o ej kunna träna
- Älta om hur mycket jag hatar evighetsvintern
- Älta om kampen mot sockersuget och LCHF-kosten
- Skriva om rädslan för att det ska hända min Max något
- Om min rädsla för att bli gammal/döden
- Skriva om Liverpools nye 16-årige supertalang
- Om den fantastiska matchen Arsenal-Barcelona
- Om kvällstidningarnas tröttsamma negativa vinkling av melodifestivalen
- Om hur Marcus Birro ser Gattuso som ett geni, jag ser honom som idiot!
- Om twittervärlden
- Om kvällens Brynäsmatch som jag ser på plats med Persson och Emma
- Om våra funderingar på att rusta upp eller sälja stugan i Malung
- Om tankar på en Liverpoolresa i vår
- Min önskan att vi i framtiden kan få till bättre barnvaktsmöjlighet till Max men hur?
- Min yrkesframtid, vad ska jag göra tro?
- Roligaste fester/resor i mitt tidigare liv
- Om min HTC Desire som för femte veckan (4:e gången) fortfarande är på verkstad.

och mycket annat men skippar det just nu pga bristande motivation/tid!

Hellströms turnépremiär

Igår körde Håkan Hellström sin första konsert på sin vårturné! Spännande att se vilken låtlista det skulle bli och vid en första anblick så känns det väldigt bra måste jag säga! I Linköping igår så dök även en viss Lars Winnerbäck upp som gästartist, vilken höjdare det måste ha vart för publiken när hemmasonen dök upp!

Själv får jag vänta några veckor till innan jag ihop med kompisarna Wanke, Persson och Ubbe ska se honom i Gävle. Fast lite sugen är jag att se honom t ex på Cirkus i Stockholm också eller så väntar jag till sommaren och försöker att få tag på en dagsbiljett till Peace & Love i Borlänge istället.

Recension samt låtlista från Linköping 110210


Första hälsomånaden

På Söndag har det gått 4 veckor sedan vi påbörjade vårt nya hälsosammare liv (för tusende gången). Det går ju lite upp och ner men i det stora hela så har vi gjort en rejäl förändring av vårt leverne vad gäller kosten och godisintaget. Tanken är väl nu att vi ska unna oss lite godis och kanske även "vanlig" god mat vid ett tillfälle i veckan men utan att urarta som förr om helgerna.

Sockersuget har minskat en del men jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte är blir sugen t ex på jobbet när mina arbetskollegor varje dag frossar i tårtor, kanelbullar, ostfrallor mm. på fikat. Nån liten syndning har det blivit men inte så farligt. Trist bara att jag inte kan träna ett enda djävla steg pga min muskelbristning för annars hade nog viktnedgången varit väldigt bra istället för sådär.

Ungefär så här äter jag numera:

Frukost:
- 3 Ägg med en matsked bregott + 2 stora glas vatten.
- Yougurt Naturell 3%, lite blåbär eller hallon
- Grönt te och egengjort LCHF-Nötbröd

Lunch/Middag:
- Kyckling, grönsaker, beasås
- Tacogratäng, grönsaker
- Kebabsallad

Resetankar

Förra helgen började jag och Tina att kika på resor till Kanarieöarna då suget är enormt att åka iväg från denna evighetsvinter! Inte minskar det nu heller när ännu ett snökaos har dykt upp med ett snöoväder som gjorde att jag knappt tog mig till jobbet idag. Det känns lite kluvet att resa iväg och betala dyrt för att åka iväg en vecka nu när Max är i en trotsig treårsålder och kräver ständig passning vid poolen mm. I så fall skulle jag helst resa ihop med någon kompisfamilj så att vi vuxna kan turas om att göra lite egna saker någon kväll och så vidare.

Ett annat lockande resealternativ vore ju en sista-minuten till exempelvis Turkiet i Maj. Problemet är väl att Tina får svårt att ta semester utan längre förvarning och nu har vi precis bestämt oss för att köra igång med mycket rust där hemma. Gissningsvis så kommer rusten med nya golv, nya köksinventarier, tapetsering mm. kosta alldeles för mycket för att sen ha råd till en resa. Så vi får nog sikta på att spara ihop till nästa vinter annars och då hoppas jag kunna vara borta minst 2 veckor i den jobbiga februarimånaden!


Thailand 2007 - En bild ska bort!!!

Chelsea - Liverpool

Får skriva mer senare men efter att ha haft en ganska dålig helg humör/måendemässigt så känns det ju helt djävla fantastiskt att få se Liverpool besegra Chelsea på bortaplan OCH att få se en likblek Torres bli utbytt dessutom! Är nästan lika glad nu som när Liverpool vann CL 2005 pga allt skit som hänt i klubben de senaste åren och jag trodde faktiskt aldrig att Liverpool skulle kunna besegra detta miljardbyggda Chelsea på bortaplan med tanke på historik och det laget de ställde upp med!

Ett stort beröm till Kenny och ledarstaben för det nya spelsystemet som verkligen givit stabilitet bakåt samt ändå gör att Liverpool i anfallsspelet får med mycket folk. Till skillnad mot för Roy H så har Kenny Dalglish verkligen fått ut det bästa av Meireles som återigen blev en viktiga spelare för Liverpool i denna match. Spelare som Lucas, Kuyt, Carragher och Maxi innebär en del svordomar hemma i tv-soffan men djävlar vilket hjärta de visar för klubben och ska ha stort beröm för sin insats. Vilken seger!!!!!!

Övrig sport denna helg!!!

- Foppa gör comeback, kanske inte håller men fan vad kul!!!!! Vakennätter väntar!
- Galen fotbollshelg med fantastiska matcher, vad fan hände med Arsenal???
- Messi är bäst i världen och Erik Hamren borde skämmas för sina nomeringar till guldbollen!
- Inter-Roma ännu en fantastisk match, toppmatcherna i Seria A är numera grymma!
- Daniel Sedin leder poängligan och tvillingarna dominerar i NHL, stort!!!!!!!!!
- Brynäs ångar på och nu blir det nog absolut slutspel, fan vad roligt!!!




Melodifestivalen igång

Igår började melodifestivalen och på temat schlager så var det även en stor fest i stadens Göransson Arena där de körde nåt stort jippo med schlagertema, mat, dans, schlagerbarer mm. Jag var djävligt sugen på att gå då många kompisar skulle dit men pga att jag vill undvika fyllor just nu, samt är så dålig i ljumsken så det bara hugger när jag går vanligt mm. så inget bra läge för fylla på ett dansgolv t ex så jag gav fan i det helt enkelt, känns ju alltid bra dagen efter alla fall!

De fyra låtarna i topp var precis mina val också. Dannys låt var ju främst ett bra proffsigt framförande, Jenny Silvers abba-disco var rätt bra och är den låt som Bert Karlsson på en föreläsning jag var på tippade skulle vinna hela svenska tävlingen. Pernilla Andersson som är en kvinnlig Winnerbäck hade också en skaplig låt liksom överraskningen nedan som svängde rätt bra och där Idol-Christoffer från ingenstans dök upp i rampljuset igen.


"Me and my drum"

Smetälskare Max


- mamma jag har inte ätit nå smet sa jag juuuu

Suarez debut

Det var med stor förväntan jag bänkade mig till Liverpools hemmamatch mot Stoke efter den senaste veckans omtumlande händelser. En timme före match fick vi supporters det trista beskedet att Suarez började på bänken men ledarstaben kan väl bäst bedöma riktigheten i det får jag hoppas.

I övrigt ställde Kenny Dalglish upp med en laguppställning som förvånade alla och med sex försvarsspelare i startelvan hemma mot Stoke så kan jag lova att det var en svärande Mattias som såg Liverpool spela bedrövligt den första halvtimmen. Sedan blev det tack och lov bättre.

Har ordat massor om matchen på andra ställen men det som gladde mest var förstås att se Suarez få spela 30 minuter och efter en nervös inledning så såg han väldigt pigg ut med fina skarvar mm. Dessutom fick han ju till allas stora lycka göra mål redan i debuten efter ett friläge som sedan en Stokeback hjälpte till med att få bollen in i eget mål. Härligt!

På Söndag väntar Chelsea borta med Torres, brrr!!!


Bilboard Top 50


Träningsfrustration

Tar en välförtjänt paus på jobbet nu efter att ha jobbat som en dåre idag. Mina kollegor har ju suttit ute i soffan en bra stund där de dukade upp till bull och kubbfrossa! Jag brukar ju aldrig fika på jobbet men nu när vi har inlett ett nyttigare liv så kan jag få oerhört sug efter godsaker ibland så det kändes tungt att hungrigt beskåda deras fikastund. Min lilla Lövbiff med lite sallad till lunch var bevisligen för litet och det är när jag blir så här hungrig och trött som jag bara vill rusa in på Ica och köpa Ostkrokar o choklad o skita i det här nyttiga livet.

Känner mig lite småless ibland just nu beroende på lite olika saker. Förutom den dryga evighetsvintern så sätter det ner mitt humör som fan att jag inte kan träna något alls! Jag åkte ju på muskelbristning i båda ljumskarna för ca tre veckor sedan och jag var till en kompis som är sjukgymnast i Brynäs som konstaterade att mina höftböjare helt saknade styrka pga skadan. Jag hade hoppats kunna börja gå på promenadbandet eller alla fall styrketräna men som det är nu kan jag inte göra ett skit och det gör mig grinig! Så fort jag ska lyfta in Max till bilen när vi ska till dagis eller om jag bara tar ett lite för snabbt promenadsteg så hugger det i ljumsken, suck.

Annat som påverkar humöret lite är väl också att det känns som evigheter sen vi gjorde något roligt en helg. Självklart ganska självförvållat men med alla tråkigheter bakom oss och med tanke på att jag riskerar bröstsmärtor om jag partar samt att vi ska försöka vara nyttiga så blir det ju inte så mycket sånt helt enkelt. Jag längtar verkligen efter att göra något kul med polarna nån helg eller att Tina och jag skulle kunna åka iväg själva om vi kan få till det med barnvakt på nåt sätt. Helst skulle vi ju vilja resa till solen men blir det nåt så åker vi nog i Maj till Turkiet eller nåt. Vi kikar lite på en hotellsväng i Sth nån helg framöver så får vi se om vi kan få till nåt.

Vi är fortsatt väldigt duktiga med kosten måste jag säga. Tina är en klippa på att fixa maträtter i LCHF-stil nu och bara man har planerat så fungerar det helt ok. Fast det blir ju mot helgerna som värsta godisabstinensen infinner sig och vi får nog försöka hitta ett läge med lite sunt Lördagsgodisätande framöver tror jag. I helgen är det nån speciell fest på Göransson Arena i stan, det låter djäkligt roligt men som sagt min tveksamhet till att våga festa till samt att jag inte vill förstöra den här nyttiga dieten med ett partaj så jag går upp två kilo gör mig tveksam.

Det är ju liksom så typiskt mig att jag blir långtidsskadad när jag verkligen är bestämd över att gå ner i vikt och ju mer less jag blir över att inte kunna röra mig så ju mer frestad blir jag på att ge upp nyttiga livet! Min mamma fyllde ju år här i veckan så då blev det kalas med massa fikafrestelser. Jag åt två kakor mest för att slippa morsans tjat, vad är det med våra föräldrars generation och deras eviga tjat om att man måste ta mer mat, mer fika, ät så du nästan kräks typ? Blev irriterad på morsan till slut som är så mån om min hälsa o när jag då försöker få bort mitt sockerberoende så ska det tjatas så mycket om att jag måste fika???

Ikväll ska jag hem till min kompis Roffe på lite fika och grabbträff med Brynäs på tv:n. Det ska bli kul och Roffe kan man alltid lita på när det gäller att dra ihop grabbarna! Nu kommer jag ju hamna i ett dilemma igen om jag ska hålla mig helt från godsaker, synda lite eller bara göra som det känns mest frestande att göra vräka i mig som de andra nog kommer göra :) Brynäs har ju spelat väldigt bra på sistonde och matchen ikväll mot Frölunda är ju otroligt viktig vad gäller slutspelsplats eller inte för Gävlelaget. Hoppas på seger!

Om Olivia levt

Idag har många tankar funnits hos Olivia som om hon hade levt skulle ha fyllt 16 år idag! Det känns ju fortfarande så sjukt overkligt att hon är borta och jag minns så väl den här hemska perioden av fjolåret när hennes leukemi började bli allt svårare. Jag minns också hur jag kände en sån ilska över att hon fick fira sin 15-årsdag liggandes i sjuksängen så djävla tvärtom mot för hur det borde vara för en ung tjej i sina bästa år.

Läste Olivias blogg lite idag för första gången på länge länge och det var hemskt

Det har varit tufft för min bror nu med först julen och nu "Lias" födelsedag som gör sorgen extra kännbar. Imorgon åker bror med familjen till Thailand och jag unnar dem verkligen en härlig underbar semester i värmen. Den här låten nedan får mig alltid att tänka på Lia eftersom den spelades mycket på hennes minnesstund och Jill Johnson sjunger ju om Lia eftersom hon sjunger om en "ängel som flög förbi och lämnade vår jord".



Vi saknar dig älskade Lia!

Bye bye Torres!

Oj vilken dag/kväll det var igår när det var sista dagen innan transferfönstret stängde. Som tur är har jag ett jobb där jag kunde ha liverapportering blinkades på ett hörn på dataskärmen medan jobbet sköttes (sådär). När jag kom hem vid 17-tiden så fastnade jag sen i 7 timmar framför datorn med sju olika flikar uppe samt Sky Sports grymma maratonsändning om övergångarna i Premier League. Vilken djävla thriller det blev och det enda jag saknade var ett ännu lyckligare Liverpoolslut!

Jag anade ju att Torres skulle försvinna till Chelsea men hade ändå under eftermiddagen/kvällen en ganska positiv syn på Liverpools affärer då det vid flera tillfällen förutom Andy Carroll ryktades från ganska trovärdiga källor att spelare som Ashley Young och Charlie Adam nästan var klara för Liverpool! Under kvällen kom även andra rykten som att Liverpool bjöd på Manchester Citys försvarare Micah Richards för att nämna ett av flera rykten som gav förhoppningar om en starkare Liverpooltrupp!

När jag gick till sängs vid kl 01 kunde jag lite besviket konstatera att det inte blev några fler värvningar för Liverpool förutom svindyre Andy Carroll från Newcastle och den tidigare värvade Luis Suarez från Ajax. Carroll från Newcastle köptes för hutlösa £350 men detta skedde ju pga en viss Fernando Torres som med sitt sena besked till Liverpool satte klubben i en rävsax! Carroll och Suarez känns som två väldigt spännande unga forwards som jag hoppas gör succé i LFC men kan de axla Torres mantel?

Att Torres lämnar till Chelsea känns fördjävligt även om mina sympatier för honom sjunkit under säsongen pga hans miserabla kroppsspråk och uppvisade lojhet på planen. Efter alla hans fina ord i olika sammanhang om Liverpool/fansen och vad han sen gjorde så försvann resten av sympatierna för Torres från min sida! Jag är ingen person som bränner tröjor eller så och kan förstå att man vill gå vidare för att vinna titlar mm. i karriären men sättet han lämnade på känns surt och jag kommer inte att gråta om han misslyckas eller blir skadad i Chelsea.

Januarifönstret är svårt att göra fynd i och med tanke på att våra nya ägaren nu knappt gjort av med några pengar alls på värvningar i och med att Torres såldes för ca 550 miljoner så förväntar jag mig en sommar med några stora namn till Liverpool men känns långt dit. Chelsea däremot fick Roman att öppna plånboken då de förutom Torres även värvade den spännande duktige mittbacken David Luiz från Benfica. Så var det med att slutvärvat för Chelsea som det sades, 700 mille iväg bara liksom!

Imorgon är det match mot Stoke för Liverpool hemma på Anfield. Eftersom Carroll har en lättare skada så är han ej disponibel för spel men Suarez kan ju komma att debutera! Dessutom gör Jamie Carragher en efterlängtad comeback och jag förutsätter att detta äntligen skickar ut Skrtel på avbytarbänken! Ikväll är det också Premier League med bland annat Chelsea men jag tänker inte utsätta mig för att se Torres i den blå tröjan så jag kikar säkerligen på Milan-Lazio istället!


Välkommen till Liverpool Andy Carroll och goodbye Torres!

RSS 2.0