Den rätte för Rosing

Igår kikade vi på halva det första avsnittet av såpan "Den rätte för Linda Rosing" som sänds på Kanal 5. Som väntat blev det ett tv-program där man mestadels vill gömma sig bakom skämskudden när man tittar. Orkar inte kommentera så mycket vad jag tycker om Rosing men vilka djävla pajaser till killar som är med i programmet då!

En av de där "frusna männen som sökte kärlek" i TV4 var också med och man undrar ju hur tv-kåt folk kan vara när de ställer upp i en sån här såpa. Detta blir knappast ett tv-program som jag kommer sitta klistrad framför men tyvärr har man ju nån sjuk gen som vill se hur det går även om man tycker rätt illa om programmet/Rosing.

Stafett

Roligt att se Charlotte Kallas sistasträcka igår men det svider lite att hon inte fick silver när hon gjorde ett sånt bragdlopp. De andra tjejerna imponerade väl inte särskilt men man får ju betänka att de har varit sjuka eller var slitna samt att Britta och Lina inte direkt är världselit heller. Expressen visade igår upp ännu ett exempel på fantastisk journalistik precis som Jonas Karlsson skriver om i Vinterstudiobloggen.

Idag är det herrarna och det ska bli ruggigt spännande! Bara Daniel Richardsson hänger med på förstasträckan känns det som om Sverige har bra medaljchans. Ska det bli guld måste  Olsson eller Södergren rycka ifrån Norge på sträcka 2 eller 3 där de har lite svagare kort. Marcus Hellner tror att han har chansen att ta Norrtugg på en sistasträcka men det finns tyvärr inte på kartan. Kom igen nu Sverige!!! (Södergren sjuk, helvete!!!, adjöss medalj!)

Apropå sport så var det väldigt roligt att se Brynäs igår och nu är laget klart för slutspel!


Tillbaka på jobbet

Efter att ha varit borta från jobbet i hela åtta månader är det en rätt skön känsla att vara tillbaka och få börja det vanliga livet igen! Roligt att träffa kollegorna igen och nu gäller det bara att komma in i jobbet ordentligt. Det kommer nog bli lite körigt på jobbet framöver och jag har glömt mycket av hur en del saker fungerar men det ordnar sig nog. Jag är glad över att ha ett jobb som mestadels känns roligt att gå till och med trevliga kollegor.

Magen känns mestadels ganska bra och ikväll ska jag äntligen göra årsdebut på innebandyn. Det ska bli så djävla roligt att få träna innebandy igen och få börja bygga upp min kondition igen som nu är helt körd i botten. Det ska ju vara bra för mage/tarmar att röra på sig så jag hoppas lite motion får bort mina sista konstiga krämpor i magen.

När det gäller Max så är han mer vild än tam just nu. Han är helt galen i att knäppa på spisen, digitalboxen och allt möjligt och blir man irriterad eller arg så tycker han detta är hysteriskt kul! Han går ju mer och mer varje dag nu och längre sträckor än tidigare så nu börjar ett ny rolig men jobbig period där hemma då han kommer fara runt som en galning i hemmet gissar jag.Efter alla sjukdomar stackars Max har haft så fick han även ögoninflammation men inte så farligt och nu är han alla fall på dagis igen.

Seger mot Real Madrid

En härlig kväll igår då Perra och jag fick se vårt Liverpool vinna med 1-0 mot Real Madrid på bortaplan efter en helgjuten defensiv insats av Liverpool. "Skrällen som hela Europa talar om" skrev Expressen vilket känns löjligt då det inte kan vara en jätteskräll för någon fotbollsintresserad att Liverpool är starka i Champions League och har bra statistik mot spanska topplag.

Det var väl egentligen en ganska typisk 0-0 match men när formstarke Benayoun gjorde målet efter en fast situation är det bara att tacka och ta emot. Nu när Torres spelade halvskadad och utan att vara i mental balans samt Gerrard var på bänken så känns det förstås kanon inför returen på Anfield då Liverpool kan mönstra ett ännu starkare lag förhoppningsvis.

Victoria & Daniel

Kronprissesan Victoria och Daniel Westling har förlovat sig och nu väntar giftemål nästa år. Detta blev en jättenyhet idag med extra rapportsändningar på tv och massor av folk har tydligen samlats utanför slottet av nån anledning? Själv förstår jag inte riktigt vad det är som gör att detta blir sån jättegrej men då tillhör jag ju en av dom som mest ser på kungahuset med en axelryckning.

Som jag skrivit tidigare så har jag lite svårt att förstå att Daniel Westling "väljer" att ge sig in i ett liv som detta men han är väl riktigt kär och tycker baksidorna med kändisskapet som han ogillar så mycket är värd uppoffringen för henne.

Daniel pluggade ju på Lillsved året före mig och flera av mina kompisar känner honom rätt bra. Jag har själv träffat honom några gånger i olika sammanhang både här i stan, på Lillsved eller i Visby några somrar. Han är verkligen en supertrevlig kille som var väldigt populär bland brudarna men vem kunde ana att han skulle få den blivande drottningen på kroken!

Kungens tillkännagivande >>


Foto från Aftonbladet

Oscarsgalan 2009

Har spolat mig igenom maratonsändningen av Oscarsgalan som sändes inatt på Kanal 9. Jag tycker det är rätt roligt att se dessa galor men som vanligt har man knappt sett någon av filmerna det pratas om vilket förstås känns lite trist. Man får väl kika på de prisade filmerna framöver och se om de är värda alla hyllningar eller om det enbart är så kallade kritikerfilmer.

Lite annorlunda gala i år känns det som där t ex tidigare oscarsvinnare fick hålla ett tal till varje nominerad skådis i kategorierna bästa huvudroll och bästa biroll. Annars var det väl som vanligt på Oscarsgalan, en del roliga presentatörer, en del minnesvärda tacktal, gråt, stående ovationer mm. Hugh Jackman var presentatör och skötte sig bra även om det blev lite mer musikalinslag än komik med honom vid rodret.

Någon som har sett de nominerade filmerna och kan rekommendera någon av dem?


Lars Winnerbäck

Jag gillar verkligen Lars Winnerbäck även om jag sjukt nog fortfarande inte har sett honom live! I sommar ska det bli ändring på det hade jag tänkt men då spelar han tydligen mestadels i Norge eller på stora festivaler så vi får väl se. Winnerbäck är ju precis som en viss Lundell väldigt sparsam med att figurera i media men på sistonde har han synts till lite mer som t ex hos Skavlan (SVT) och så sändes ju dokumentären Solen i ögonen också på SVT för en tid sen.

Han är verkligen inte den här kaxiga rockstjärnan utan verkar mer nästan vilja be om ursäkt för sin framgång och känner sig tydligen inte helt trygg med att stå på scenen heller. Fast som han själv säger i dokumentären så har han väl insett att det är på scenen han hör hemma.

Jag som  är ett stort Lundellfan kan ju se rätt stora likheter mellan dessa två artister men ändå så har Winnerbäck många fans som inte alls skulle kunna tänka sig lyssna på Lundell känns det som. Winnerbäck har ju en yngre och bredare publik än Lundell vilket inte alls är konstigt och har väl agerat lite annorlunda vad gäller val av singlar, massproduktion av album mm. Svårt att välja ut favoritlåtar med Winnerbäck men här nedan är två av dem jag gillar bäst.

Gillar ni Winnerbäck och vilka är era favoritlåtar?


Lars Winnerbäck - För dig


Lars Winnerbäck & Lisa Ekdahl - Kom Änglar

Lite ljusning

Nu har Max äntligen blivit friskare och börjar bli sig själv igen. Det var lite småjobbigt att vara hemma med honom i början av veckan när han inte mådde bra och jag själv inte var i topptrim men nu är den perioden över. Som tur var fick vi byta hans vidrigt äckliga penicillin mot ett annat "godare" så nu blir han nästan arg för att han inte får dricka mer av det, ha ha.

Mina magkrämpor känns också allt bättre och nu är jag helt inställd på att börja jobba på Onsdag vilket ska bli skönt. Tyvärr är det ju fortfarande inte helt bra så något är ju fel men jag hoppas den där röntgen längre fram kan visa nåt så jag vet hur jag kan hantera detta framöver med t ex anpassad kost eller så.

Nu när jag känner mig piggare så börjar träningssuget komma tillbaka rejält. Jag som brukar bli frustrerad över att inte få träna på några dagar har ju inte gjort ett skit på hela åtta veckor!!!!! Konditionen verkar vara i botten med tanke på att jag var helt slut igår efter lite pulkaåkning med Max. Om det känns hyfsat i veckan med magen hoppas jag kunna spela lite innebandy med grabbarna nån kväll och det ska bli så djävla skönt att komma igång igen!

Nu ser jag fram mot att börja jobba, träna och umgås med lite kompisar här framöver. Jag hoppas magen snart känns helt bra så kanske man kan våga ta en rejäl rolig fylla med några kompisar snart  för det skulle kännas välbehövligt just nu faktiskt! Känner mig rätt uttråkad just nu och behöver ha lite roligt helt enkelt!

När det gäller Max så är han snart en gående liten pojk. Han går ju längre och längre sträckor utan stöd men blir lite försiktig och inser inte fullt ut att han faktiskt kan gå bara han vill. Nu hoppas jag att Max får vara frisk ett tag framöver när han börjar på dagiset igen imorgon eftersom även han varit sjuk större delen av 2009.


Härligt Södergren

Trots att svenskarna åter igen hade otur med vädret på längskid-VM i Tjeckien blev det en härlig silvermedalj för Anders Södergren i dagens dubbeljakt. Att Norrtugg skulle vinna var ju ingen större skräll när det vankas spurt där han är äckligt överlägsen resten av världseliten.

Jag måste säga att svenskarna haft otur med sjukdomar, skidval och väder hittills i VM men djäklar vad skönt att Södergren äntligen fick en medalj efter att ha dragit större delen av loppet. Han är en idrottsman man unnar all framgång och det blir spännande med stafetten och femmilen framöver!

Max åker polisbil


Saab i kris

Mycket prat om Saabs kris just nu och nyligen kom jag på att mina fyra senaste bilar har varit Saabar även om jag inte alls ser mig som någon Saabfreak på nåt sätt. Det började med att jag hade två olika Saab 9000 innan jag sedan köpte min vita Saab 9-3 (Se foto) som vi sedan bytte ut mot en svart Saab 9-5 Sportkombi nu när vi fick Max.

Det som framförallt gjort att jag/vi valt Saab de sista fem åren är ju att både Saab 9-3 och 9-5 i mina ögon har kännts som mycket mer bil än konkurrenter inom samma prisklass. Nu får vi se hur framtiden ser ut för Saab men jag hoppas företaget kan fortsätta tillverka bilar eftersom jag tillhör en av de nöjda kunderna som gärna kör Saab i framtiden också.

Några fler som gillar Saab?



Min gamla favvobil...

Bara i USA

En änka i USA har alltså tilldömts ett skadestånd på 8 miljoner dollar från tobaksföretaget Philip Morris eftersom hennes man som var storrökare gick bort i lungcancer vid 55 års ålder. Han hade rökt tre paket om dagen i ca 40 år och nu blir änkan miljonär då om domen håller i högre instans?

Det finns ju massar av sådana här sjuka exempel "där borta" som t ex när överviktiga människor stämmer McDonalds och allt möjligt. Jag kan störa mig som fan på att det finns så många människor som enbart pga slöhet/idioti inom olika former gör så att de belastar sjukvården enormt! Då menar jag de extrema fallen alltså.

Alla har vi våra mer eller mindre farliga laster men jag är väldigt glad över att jag inte röker/snusar. Jag skulle även ha svårt att ha en flickvän som röker och hoppas att Max kommer vara snus/rökfri om ca 17 år eller nåt.


Postis Per

Tack och lov så är det inte bara Teletubbies som duger numera för Max när vi ska se på tv. Nu när Max varit sjuk så mycket 2009 så har det ju blivit en hel del tv-tittande på dagar/nätter med honom. Det Max och vi kikar på mest numera är nog Postis Per. Det barnprogrammet gillar han verkligen och hans föräldrar föredrar ju också det framför astrista Teletubbies!

Andra barnprogram som  väcker Max nyfikenhet är Dora utforskaren, Tomas Tåget och Backyardigans. Dessutom gillar han verkligen när syskonen Wahlgren kör sina musikvideos så han kan få dansa lite. Själv längtar jag lite tills jag får plöja igenom att filmer som Lejonkungen, Pocahontas, Ice Age och liknande med min son i framtiden!

Vad gillar/gillade era 1-2 åringar för barnprogram på tv?


Prioriteringar från åklagare

Angående hockeybråket där Brynäs sportchef och matiarförvaltare hamnade i "gurgel" med Linköpings Andreas Jämtin så har det ju fått lite efterspel. Sundlöf och Pettersson fick ju böter på 25000/20000kr för sin del i bråket medan Jämtin blev avstängd en match. Rätt hårda straff för Brynäsarna men de får skylla sig själva och stå sitt kast. Därmed borde saken vara utagerad tycker jag men icke!

Nu finns det en i Gästrikland rätt känd åklagare som minsann ska granska fallet eftersom det ju är bråk som sker utanför isen. Åklagaren måste vara mediakåt eller nåt för det måste finnas viktigare saker för honom att göra än att granska en glappkäftig sportchef som visade dåligt omdöme genom att verbalt attackera en ilsk hockeyspelare. Speciellt med tanke på att de fått sina straff och direkt inte kan anses som några återfallsförbrytare ute i samhället eller nåt.

Nya stjärnor på slottet

Mycket rykten om nästa års Stjärnor på Slottet i tidningarna nu. Stämmer det att de manliga medverkande blir Kjelle Bergqvist, Björn Ranelid och Tommy Körberg så kan jag knappt bärga mig tills det blir nästa vinter. Hur mycket ego får det plats i ett slott med tanke på Körberg/Ranelid?

Jag kommer på massor med manliga "stjärnor" som skulle vara spännande men på det motsatta könet känns det inte lika lätt att komma med förslag. Lill-Babs, Lena Endre, Lena Olin, Carola är väl några namn som flyger genom huvudet.

Några som har sina egna drömuppsättningar till detta program?



Melodifestivalen, Skellefteå

Lite kort om Melodifestivalen i Lördags då. Den såg ju rätt bra ut innan på papperet men kändes väl sådär tycker jag. Måns, Lili & Sussie och hårdrockarna H.E.A.T tyckte jag nog var de tre bästa låtarna. Måns låt var bra men kändes inte lika vass som t ex Charlotte Perellis låt Hero gjorde ifjol vid första lyssningarna.

Markoolio gjorde ingen succé och jag har aldrig förstått varför han inte gjorde sin schlagerdebut för något år sen med den suveräna schlagerlåten Värsta Schlagern ihop med Linda Bengtzing? Den hade ju absolut varit topp 3 i Sveriges melodifestival om den hade varit med och där passar Markoolio klart bättre än i en ballad minst sagt.

Hälsoläget

Vi har väl förmodligen haft den minst romantiska Alla hjärtans dag man kan ha jag och Tina men det överlever vi. Min magsjuka är alla fall bättre idag efter några jobbiga dygn. Jag kan inte direkt påstå att det spritter i kroppen men jag har alla fall fått i mig lite mat nu och är på benen. Tyvärr hänger magkramperna kvar så vi får se vad läkaren säger imorgon när jag ska ha ett snack med honom igen.

Max har ju varit sjuk en stor del av de här sex helvetesveckorna och är nu rejält hängig igen då magsjukan verkar ha hittat tillbaka till honom. Han kräks, vill inte äta, har feber, hosta och vill mest vara i famnen vår lille gosse. Mestadels Tinas famn då hon ju är den piggaste i familjen trots att hon är väldigt förkyld. Nu när jag på Söndagskvällen skrev detta så har jag gjort flera pauser för att Max har kräkts flera gånger. Så djävla typiskt nu när vi trodde att han var på bättringsvägen och det tar aldrig slut på elände här hemma känns det som!

Eftersom Max varit hängig såpass länge och inte får i sig så mycket näring som vi önskar så fick vi rådet av sjukvårdsrådgivningen att besöka läkare med Max imorgon. Nu gäller det ju för oss att fortsätta försöka få i honom näring genom vätskeersättning mm. så gott det nu går. Jag hoppas han slipper kräkas mer inatt och känner sig piggare imorgon vår son.

UPPDATERING MÅN 16/2
Besökte läkare idag med Max och det visade sig att han förutom sin förkylning och magsjuka hade åkt på öroninflammation. Så nu blir det penicillin för honom som verkar vara djävligt svårt att få i honom då det smakar pest även om man blandar med glass mm. Bara att kämpa vidare för vi är nog inte de första småbarnsföräldrarna som har svårt att få sina barn att ta mediciner.

Max hosta är lite värre ikväll men annars verkar han piggare och har inte kräkts sen igår kväll. Nu återgår ju Tina till sin praktik imorgon så Max blir hemma med mig några dagar. Jag hoppas att jag blir ännu piggare till imorgon för det här kan bli några långa dagar när jag själv inte mår så bra och ska hand om en stackars sjukling till son.

Sportsurr

Fotbollslandskampen mot Österrike
Väldigt roligt att Lagerbäck valde att ge Bröderna Elm chansen från start tycker jag även om jag också kan tycka lite synd om Sebastian Larsson som aldrig får det riktiga förtroendet från Lagerbäck. Nu blev det ju ännu en succé för Rasmus Elm med sitt drömmål och tidningarna öser ju på i vanlig stil.

Kim Källström blandade lite som vanligt men slog ju en underbar frispark och visade att man från den defensiva mittfältsrollen kan slå massor av fina uppspel i djupled och inte lämna över ansvaret till våra spelodugliga mittbackar som Svensson/Linderoth/Andersson gärna gör.

För övrigt hoppas jag det var sista gången Eurosport fick sända en landskamp!

Elitseriens spännande slutspurt
Brynäs har glädjande nog ryckt upp sig igen och har fortfarande läge på slutspelsplatsen samt verkar slippa kvalserien vilket är det absolut viktigaste förstås. Mycket rubriker om bråket mellan Jämtin och Sundlöf och det var ju ingen jätteskräll att dessa två orsakar nåt sånt här. Jag minns när vi på 90-talet mötte Brynäs i en innebandymatch och Sundlöf fick psykbryt även i en sån plojmatch.

Kul med lite poäng av Foppa i de första matcherna och jag hoppas få se honom i slutspel men absolut inte på Brynäs bekostnad! Tyvärr märks det ju på honom att fotdjäveln inte är bra för han åker ju skridskor som det är All-Starmatch så jag tror tyvärr att det är kört snart!

Skidskytte VM
Vad roligt att Helena Jonsson tog VM-guldet idag och när någon svensk lyckas i skidskytte så tillhör det ju en av de allra roligaste tv-sporterna helt klart. Mindre roligt att massa ryssar får medaljer och komiskt att de protesterade i dagens herrlopp med motiveringen "regler är till för att följas".

Till sist:
så har jag aldrig längtat så mycket efter ett skid-vm som nu när jag tillbringar större delen av dygnen i en soffa eller säng framför tv:n! Roligt med helgens VC-tävlingar som ger lite förhoppningar om svenska framgångar!



Min tur att få magsjuka

Trodde jag skulle klara mig från magsjukan men icke! Igår kväll började jag må riktigt illa och på natten var det kört. Har inte sovit en enda minut inatt och mestadels bott på toaletten eller stånkat i soffan. Det var inte direkt en magsjuka light jag åkte på och trots att jag spytt/haft diaré som fan så går illamåendet inte över. Det här var väl inte vad mina redan känsliga tarmar behövde och kramperna i magen gör ont som satan.

Meningen var ju att Max skulle vara hemma med mig idag men som tur är så kunde Tinas mamma ha honom på dagen. Jag känner mig totalt slut som människa nu och orkar knappt sitta upp men känner att jag vill spy lite innan jag återgår till sängen och måste maila min chef också. Nu hoppas jag Tina klarar sig och att jag snart återgår till mitt normala sjuktillstånd som ju kändes klart bättre innan magsjukan dök upp igår.

Jag får önska er andra en trevlig helg i alla fall!


Lili & Susie

På Lördag gör ju de gamla discobrudarna Lili & Susie comeback i melodifestivalen. De var ju som hetast mellan 1985-90 och djäklar vad man dreglade efter dem som tonåring! Jag minns hur de slog igenom med sommarplågan Sommar i natt och att jag bland annat såg dem live i Årsunda av alla ställen 85-86 på en högsommarfest.

Fast det var ju inte bara att man som ung kille hade förbjudna drömmar om de läckra systrarna (tyckte man då) utan jag gillade många av deras låtar också som t ex Sommar i natt, Bara du och jag, Robert and Marie med flera.

Gillade ni andra  Lili & Susie och vad var er favoritlåt?


Magsjuk Max

Igår när jag hämtade en lycklig frisk Max på dagis så kände jag mig rätt bra i magen och tänkte att äntligen börjar allt ordna upp sig efter sex veckor av strul. Den lyckan varade inte särskilt många timmar! Tina hade hört att det gick magsjuka på dagiset och som ett brev på posten blev Max magsjuk senare på kvällen då han spydde ner hela sängen. SKJUT MIG, tänkte jag då!

Efter någon timme spydde Max ner sängen igen och fortsatte sen att kräkas 7-8 ggr till under natten. Jag tyckte så synd om honom för de små liven förstår ju inte alls vad som händer. Eftersom Tina absolut inte kan missa något mer av sin praktik så fick ju Max vara hemma med mig då.

Tack och lov så har jag inte haft så jätteont längre stunder idag men det var en jobbig dag när vår lille sjukling helst ville vara i famnen hela tiden och det är ju verkligen ingen höjdare att ta hand om barn när man inte mår bra själv. Synd om Tina också som ständigt får vara supertrött på sin praktik men vi är rätt vana vid strulnätter numera så det går.

Förutom att Max har varit lös i magen på eftermiddagen så har han inte kräkts på flera timmar nu. Vi håller tummarna för en bra natt för Max och för att ingen av Tina eller mig blir magsjuk under natten.


Lite nya Maxfoton där han bland annat visar hur han numera kan krypa ner från soffan.

Melodifestivalen del 1

Ska bara lite kort skriva vad jag tyckte om förra helgens melodifestival. Jag tyckte det var en väldigt blek delfinal där Alcazar rättvisst gick vidare och sen tyckte jag det var ganska slätstruket. Gillar inte Caroline Af Ugglas men tyckte ändå hennes Snälla snälla snälla-låt var rätt skön måste jag säga.

Röstsystemet var inte så svårt att förstå men däremot djävligt omständigt och verkar mest vara ett sätt att dra in mycket pengar. Nästa deltävling känns alla fall på papperet mycket mer spännande än vad denna gjorde så hoppas på bättre låtar nu på Lördag!

Rektoskopi

I Måndags morse hade jag tid för den roliga undersökningen som kallas rektoskopi. Det känns alltid lite pinsamt att skriva eller prata om en sån men vafan skitsamma! Natten till Måndagen hade jag stundtals enorma smärtor i magen efter att ha tagit sånt där klyx-lavemang som man måste göra innan undersökningen.

Även om ingen vettig människa tycker det känns roligt att göra en rektoskopi så är det ju ett nödvändigt ont en sån här gång om man ska kolla vissa saker. På nätet hade jag också läst att många inte alls tyckte den var lika jobbig som en gastroskopi som jag ju gjorde tidigare. Detta stämde inte för mig kan jag lova!!!!

FY SATAN I HELVETE vad ont det gjorde för mig och jag frågade doktorn efteråt vart han hade ställt spjutet som han försökte köra igenom min mage? Eftersom jag är en omtänksam kille och vet att några av er som läser förmodligen kommer behöva göra en rekto... någon gång så kan jag berätta att det inte gör sådär ont för alla utan det kunde bero på lite olika orsaker i mitt fall.

Hur som helst så såg allt bra ut och efteråt pratade jag lite med den sjätte läkaren på sex veckor som hade samma teorier om mina problem som föregående läkare. Han tror att mina tarmar inte arbetar som de ska (en form av IBS) samt att jag förmodligen utvecklat laktosintolerans som jag förövrigt misstänkt själv rätt länge. Jag har tagit blodprov för att kolla om laktosgrejen och nästa steg nu blir att vänta på en röntgen av tarmarna som görs på Gävle sjukhus och som inte alls ska vara en lika vidrig undersökning.

Nu är det bara att fortsätta äta medicinerna jag fått och försöka anpassa kosten en del efter mina problem och hoppas att jag snart slipper mina smärtor. Jag har egentligen aldrig upplevt att jag haft några problem med magen men hoppas ändå att det som läkarna säger då det ju finns värre sjukdomar att råka ut för som man inte vill ha. Jag är sjukskriven veckan ut och hoppas kunna återgå till jobbet på Måndag!

Angående bloggtimeout

Jag tycker ju egentligen att det är väldigt roligt att blogga så jag kommer säkerligen fortsätta ett tag till men jag kommer nog minska ned tiden som jag lägger på att blogga eller att läsa andras bloggar. Egentligen har jag inga svårigheter med att komma på vad jag ska skriva men ibland håller jag på och ändrar i texten mm. alldeles för lång tid. Jag ska försöka bara skriva ned vad jag tänker och att vara lite mer kortfattad eftersom jag är dålig på det skriftligt.

Precis som Fru P, Jama och andra bloggare kommenterat så är det ju lite terapi för oss som gillar att skriva att ha en egen blogg där man kan gnälla lite eller få ur sig ilska över saker man retar sig på, viktiga som oviktiga. Dessutom tycker jag det är väldigt roligt att skriva om Max uppväxt, sport, tv och lite annat i denna bloggen så jag kör ett tag till då.

Kom ihåg att det alltid är roligt med respons på det man skriver!

Ultraljudet gjort

I Tisdags gjorde jag ju ultraljudet på buken men de hittade inga gallstensbebisar eller några andra problem som de kan se vid den undersökningen. Jag hade hoppats på en bra läkare som jag kunde fråga lite om mina problem men den kvinnliga polske läkaren var inte särskilt intresserad av att diskutera och försvann inom fem sekunder när testet var klart. Visste inte riktigt om jag var klar med allt och bara skulle gå eller vad som skulle hända sen men fick tag på en sjuksyster som informerade mig att de skulle kontakta min HC som sen kontaktar mig.

Självklart har jag inte hört något från Hälsocentralen och får nog ringa själv dit idag. Tyvärr har jag haft rejäla smärtor det senaste dygnet och nu en annan slags smärta än tidigare som sitter längre ned i magen. Inatt har jag haft en brännande smärta i magen ner mot vänster sida och inser nu efter 25 dagars problem att mina magsmärtor inte kommer att försvinna av sig själv, tyvärr.

Eftersom min husläkare som har någorlunda koll på vad jag har haft för besvär nu är utomlands fem veckor och den HC-läkare jag hade sist var ett skämt så känner jag mig väldigt osäker på hur jag ska kunna få vettig hjälp. Provade kontakta en privat läkare i Sandviken men de tar ej emot sjukbesök utan gör bara hälsokontroller. Jag kanske ska prova med någon privatläkare i Gävle annars om jag känner att Hälsocentralen inte kan erbjuda mig den hjälp jag vill ha. Jag ska alla fall försöka få en annan läkare på Hälsocentralen idag eller imorgon när jag kontaktar dem.

Allt jag begär är en kunnig läkare som förstår språket och som tar sig tid att lyssna  på hela min berättelse om hur magsmärtorna förändrats och vilka undersökningar jag har gjort. Är det att ställa orimliga krav på sjukvården det år 2009 i Sverige???

Nu när vår kvälls/nattgråtande Max är på dagis så ska jag gå och lägga mig och försöka sova en timme tänkte jag. Svårt att sova när det brinner i magen eller Max har host/gråtattacker stora delar av nätterna. Apropå det där med att skaffa fler barn så kan man väl lugnt påstå att det var "roligare" att vara sjuk innan jag blev småbarnsförälder. Jag tycker också lite synd om Tina som just nu säkert är en ganska trött praktikant på Folksam.

Hade svårt att koncentrera mig på Liverpoolmatch igår pga magsmärtorna men som lite extra salt i såren förlorade Liverpool derbyt i FA-cupen mot Everton som avgjorde i slutet av förlängningen. Dessutom klev Steven Gerrard av planen skadad efter 15 minuter. Ett Liverpool utan Steven Gerrard är inget topp 4 lag så jag hoppas han snart är hel igen.

Har funderingar på en bloggtimeout och kanske är det lämpligt nu så jag slipper förvandla bloggen till en gnälldagbok! Vi får se hur det blir men mina vänner vet ju vart jag finns och mina bloggkompisar besöker jag ju ändå ibland. Ha det!

A Camp

Lyssnar lite på A Camps nya album Colonia via Spotify och tycker skivan verkar riktigt bra. Lyssnar alldeles för sällan på musik numera men ska jag skärpa mig på den fronten.

Tipsa gärna om fler nya album som är värda att lyssna på?



Familjen Annorlunda

Igår hade tv-programmet Familjen Annorlunda premiär på TV4. Där får man följa några olika familjer som alla har gemensamt att de har massor av barn.Jag har aldrig riktigt kunnat förstå varför man vill skaffa fler än 4-5 barn men tydligen finns det en hel del sådana människor. Hur som helst så var det roligt att titta på programmet och få följa en vardag som jag inte är så avundsjuk på! Hur orkar de???

Jag blev lite paff när en av mammorna i serien är en gammal skolkompis till mig från Lillsveds Idrottsfolkhögskola där vi gick mellan 96-98. Maria som hon heter och hennes kille hade två barn och när hon sen blev gravid fick de trillingar!!! Snacka om att man skulle bli chockad på det ultraljudet! Så för dem var det egentligen inte helt självvalt att bli en jättefamilj men de verkade ju klara av det rätt bra.

*******************************************************

Själv funderar jag rätt ofta på hur jag känner angående syskon till Max i framtiden. Jag vet ju att Tina kommer vilja skaffa ett till barn och egentligen unnar jag ju förstås Max att få en bror/syster. Detta kan ju ändras rejält inom något år men just nu känner jag tyvärr inte för att skaffa fler barn!

Jag blir nog lite skrämd av alla dessa par med två eller fler barn som separerar eller lever i ett förhållande där allt det där man hade i början verkar som bortblåst. Sen så är jag lite skrämd av Tinas tvillinggener som lurar i vassen eftersom hennes pappa är tvilling. Med min otur blir det väl fyrlingar eller nåt om vi väl skaffar fler barn! (Förstå mig rätt när jag skriver otur)

Max struliga nattsömn, mindre egentid 15 år framåt, dålig barnvaktssituation, eventuell flytt till ett större boende och en del annat är väl några andra orsaker som får mig lite tveksam till att skaffa fler barn i nuläget. Sen finns det förstås många saker som talar för också men just nu leder motsidan rätt stort.

Många tycker ju att det är självklart att man ska skaffa fler än ett barn och jag kan ibland störa mig på det där liksom jag stör mig på människor som tjatar på de som inte vill skaffa barn av olika anledningar. Alla har sina egna skäl och man kan förstås vara lycklig i livet även utan barn eller med endast ett.

Vi får se hur det blir för om något år? Då kanske jag längtar ihjäl mig efter en bebis eftersom det ju är så underbart med barn på många sätt men just nu känner jag mest att det vore jobbigt att ha en till skrutt att ta hand om.

Djurplågeri

Jag blir väldigt illa berörd av djurplågeri och även om jag är en ganska fredlig person så kan djurplågare plocka fram sidor hos mig som är allt annat än fredliga. Jag har inte sett det senaste avsnittet av Kalla Fakta men har ju läst om reaktionerna efter programmet och om hur de stackars fåglarna behandlas!

Jag kan inte förstå att det finns så många människor i världen som helt saknar empati för djur? I min värld inbillar jag mig att de flesta människor som plågar djur inte heller kan visa empati mot andra människor.

Man läser ju ofta i tidningar om djur som har vanvårdats eller plågats av sjuka människor som jag önskar fick smaka på sin egen medicin. Väldigt bra att Kalla Fakta gör de här reportagen så att det kan göras något  så att all fall några djur mindre utsätts för plågeriet!


Fotot från Tv4.se

Status

I helgen kände jag mig rätt bra långa stunder men inatt och idag har det varit sämre igen med magsmärtorna. Idag har jag varit på Hälsocentralen där det var enorma köer bara till att få betala i receptionen. Oj vad pensionärerna där klagade högljutt och jag tyckte nästan synd om den ensamma kvinnan som arbetade i receptionen. Det är knappast hon som har bett om att få arbeta själv för att hon tycker det är roligt att ha 20 arga/sjuka människor i kö utan det handlar väl om resurser som vanligt inom sjukvården.

Min läkare är ju utomlands nu så jag hade lite förhoppningar om att få träffa en duktig läkare som kunde se på mina problem ur en ny synvinkel. Tyvärr kändes det inte alls bra med den här läkaren jag fick och när han dessutom verkade ha lite svårt att förstå språket då han var invandrare så kändes det rätt värdelöst att försöka diskutera och förklara alla turer med mina magkrämpor under dessa tre veckor. Jag blev sjukskriven även denna vecka och hoppas att jag får träffa någon bra läkare imorgon vid ultraljudet som det går bättre att prata med!

Tv-surr

Skavlan
Jag gillar ju talkshows och detta Parkinsoninfluerande program är klart sevärt. Roligt med gäster från olika områden inom nöjesvärlden och Skavlan själv är en duktig programledare av det jag har sett hittills.

24-maraton
Har ni inte sett serien 24 så kan ni slå på TV4+ ikväll och kika resten av veckan! De sänder alla sex säsongerna dygnet runt och jag minns själv när jag såg säsong 1 och 2 mer eller mindre dygnet runt för de var så spännande.

Sveriges sämste bilförare
Detta program såg jag bara fem minuter av men det räckte. Det är väl ungefär som med många av de här falsksjungande i Idol att det är folk som är lite bakom flötet som är med i programmet gissar jag. Jag tycker inte heller det är särskilt roligt när nån puckad kärring kör mot rött och är livsfarlig i trafiken.

På Spåret
Väldigt underhållande program i Fredags med Filip/Fredrik mot Peter Apelgren/Fredrik Lindström i en kvartsfinal. Tänk om Oldsberg och redaktionen kunde ha lite fler gäster av den kalibern i programmet. Jag är rätt hyfsad på tågresorna och klarade väl de på 8,8,6 poäng men när frågorna på städerna kommer är jag klart mer lost.

Sportsurr

Liverpoolseger
Ännu en seger i en match mot ett storlag och denna gång var det ett blekt Chelsea som besegrades på Anfield. Ingen höjdarmatch och Liverpool fick förstås viss hjälp av den bedrövlige domaren Mike Riley som enligt mig felaktigt visade ut Frank Lampard. Gult kort hade räckt och sen hur domare Riley och assisterande kunde missa Boswingas karatespark på Benayoun nere vid hörnflaggen i slutet är för mig en stor gåta. En underbar seger med 2-0 hur som helst och roligt med två mål av Torres! Idag stänger Transferfönstret och det blir spännande att se vad som händer med Robbie Keane!

Foppas comeback
Som mina bloggvänner känner till så gillar jag Foppa väldigt mycket och jag hoppas hoppas att hans fotdjävel håller denna gång även om det är tveksamt. Vad jag inte riktigt kan förstå är varför så många retar sig på hans ständiga försök att komma tillbaka? För mig får han gärna försöka hur mycket som helst och en kille som älskar sin hockey så enormt är väl värd att få prova allt innan han lägger av tycker jag!

Skid VM närmar sig
Längtar lite till skid-VM nu och måste säga att Svenska skidförbundet gjorde bort sig rätt rejält när de anordnar SM som ett slagt uttagning inför VM men lägger exempelvis sprinten i klassiskt när den avgörs i fristil i VM!

Nadal vs Federer
Ännu en rysare mellan dessa två tennisgiganter och vilken tennis de spelar!!! Snacka om att tennisen har utvecklats enormt de senaste 15 åren. Mats Wilander med sin trötta-ut-taktik hade nog inte fått många bollar mot dessa två herrar. Synd att Federer inte vann för jag känner mer sympati för honom än Nadal.

Let´s Dance


Max dansar lite till dansbandsklassiker med Black Jack

RSS 2.0