SM-Guldet till Brynäs!

Torsdagen den 19 April, 2012 tog 100-årsjubilerande Brynäs IF hem sitt 13:e SM-guld efter att ha besegrat Skellefteå AIK med 2-0 i den sjätte finalmatchen hemma i Läkerol Arena. Därmed vann Brynäs matchserien med 4-2 i matcher och efter att tidigare ha slagit ut Frölunda och Färjestad så kan ingen diskutera om att inte rätt lag vann. I Söndags var jag ju på plats och skulle se Brynäs ta hem matchserien med 4-0 på hemmais men efter att bland annat Jacob Silfverberg i sudden death skjutit en straff i stolpen så vann Skellefteå till slut och det blev ett enormt anticlimax. Så skönt nu att Brynäs orkade resa sig igen och fick ta hem guldet på hemmaplan i nästa försök.

Stor stor matchhjälte IGEN blev Jacob Silfverberg som med sitt fantastiska 1-0 mål visade vägen i den avgörande finalmatchen. 13 mål i slutspelet gjorde glödhete Silfverberg vilket är rekord i svensk slutsspelshistoria. En annan stor hjälte i den sista finalmatchen och hela slutspelet är ju målvakten Niklas Svedberg. Johan "Honken" Holmqvist var ju Brynäs förstemålvakt i kvartsfinal 1-3 men sen fick Svedberg chansen och som han har tagit den. I den sista finalmatchen var han som en vägg och höll nollan, fantastiskt. Återkommer senare med mina omdömen om spelarna i guldlaget Brynäs.

Det svider ju att vi inte fick några biljetter till den avgörande finalmatchen efter att ha haft en massa djävla otur men i det stora hela känner man bara en enorm glädje just nu över Brynäs SM-guld. Jag har alla fall haft nöjet att se alla hemmamatcher i slutspelet utom två stycken och stämningen i Läkerol Arena har varit helt fantastisk måste jag säga. Efter matchen så åkte jag, Jonny och Persson in till Läkerolen för att fira och det var härligt att få ta del av lite av glädjeyran på plats och senare på stan så var det underbar Brynäsglädje i hela stan. Här nedan slänger jag in lite länkar som kan vara roligt att se tillbaka på i framtiden.


Brynäs till SM-final

SM-slutspelet i hockey har ju hittills varit en stor succé för Brynäs där laget efter att ha besegrat Frölunda (4-2) och Färjestad (4-1) i kvart/semi nu äntligen får spela SM-Final igen. Motståndare i finalen blir Skellefteå som slutade 2:a i grundserien vilket innebär att de får hemmaplansfördelen i en eventuellt avgörande sjunde match mot Brynäs. Med tanke på det känns det otroligt bra att Brynäs spelat så bra borta hittills i slutspelet.

De senaste åren har jag ju inte alls gått lika mycket på hockey som förr men nu när Brynäs spelar en sån rolig hockey och är framgångsrika så är det ju fantastiskt kul att besöka Läkerol Arena igen. Hittills har jag sett alla hemmamatcher i slutspelet utom en och har som tur är tack vare att Persson är medlem biljett både till SM-final 1 & 2 hemma i Läkerol Arena.

Stämningen i Läkerol Arena har i slutspelet varit enormt bra. Den tredje semifinalen mot Färjestad hemma i Läkerolen där Brynäs vann med 4-2 utspelades en Fredagskväll och stämningen då var verkligen magisk! Jonny, jag och Persson åkte in då och hade kanonplatser på bänkrad tre vid rödlinjen. Det blev lite alkohol och en fantastisk hockeyupplevelse med bästa polarna.

Introt där det som visas på storbildsskärmen från svunna tider alltid ger mig ståpäls >>

Stämningen i slutminuterna och när Jaboc Silfverberg avgör i öppen kasse >>

Slutminuter och firandet när finalplatsen blev klar efter vinst mot Färjestad >>

Den stora stjärnan i Brynäs under detta slutspel har ju förstås varit Jacob Silfverberg som också leder poängligan i slutspelet. Kolla bara insatsen han gjorde mot Frölunda i den fantastiska kvartsfinal 4 där Brynäs vann med 5-0 på bortaplan!!! I början av slutspelet så stod Johan "honken" Holmqvist i mål men blev sen sjuk och har ersatts på ett fantastiskt sätt av Niklas Svedberg.

Andra spelare som varit framträdande hos Brynäs i detta härliga slutspel är förstås den eminente Calle Järnkrok, den smarte Mads Hansen, ynglingen och doldisen Jocke Rohdin som var så blek i grundserien och Jesper Ollas som är en av årets bästa värvningar i hockeysverige. Slitvargen Granström har också varit otroligt viktig. På backsidan beröm till Bertilsson och Gunderson samt även Lasse J/Simon Lööf som turas om att spela.

Finalserien mot Skellefteå känns omöjlig att tippa men chansen till guld finns absolut!
Årets tv-program?

Filip & Fredrik fortsätter ju producera nya tv-program som inga andra och deras senaste skapelse i tv heter "Får Vi Följa Med" där de reser runt i landet och slumpmässigt träffar nya människor som de får följa med. Förutom Podcasten där de är lysande så är detta deras riktiga hemmaplan. De är suveräna på att hitta lite udda härliga människor och så trivsamma att följa med på deras resor.

Kanske har Filip & Fredrik redan nu i Mars 2012 gjort årets bästa tv-program!


Ljust & Fräscht

Jag har nästan aldrig sett någon krogshow men en Lördagskväll i Februari var det dags då jag hade fixat biljetter till krogshowen Ljust & Fräscht. Henrik Schyffert & Fredrik Lindströms hyllade show handlar delvis om den här renoveringshysterin som många i min generation nog känner igen sig i och det blev en kväll i Läkerol Arena där man skrattade från första minuten till sista.

Trist nog så hade jag haft magsjuka dagarna innan så den planerade festkvällen ihop med Nisse & Susanne fick vi ställa in men jag är så glad att jag var såpass pigg så vi kunde åka in. Ljust & Fräscht får absolut +++++ av mig då Schyffert & Lindström var hysteriskt roliga och showen var genial! Har ni inte sett denna krogshow så kan jag varmt rekommendera den då de fortsätter köra den i Stockholm i vår/höst.
Vår näste HellnerMax testar åka lite längdskidor med oss för första gången och vi blev förvånade över hur bra det gick. Efter detta så gick vi till en stuga vid sjön i Högbo och grillade korv och njöt av det våraktiga vädret. En härlig dag!

Februari 2012

Lite vad som hände i Februari

- Inledde februari med magsjuka för hela familjen, dock ganska lindrig.
- Ranelid i Melodifestivalen blev en stor snackis. Loreen gjorde succé!
- Marcus Hellner imponerade i Tour De Ski
- Max provade att åka skridskor och skidor några gånger
- Vi besökte Sandra och Palle i Bollnäs en helg, trevligt!!!
- Prins Daniel & Viktoria fick sin kungabebis
- Vi bokade resa till Turkiet igen. Vi åker i Maj med Johan & Maria +barnen.RSS 2.0