Mamma är pensionär

Idag hade min mamma sin sista riktiga arbetsdag i väskaffären där hon arbetat snudd på hela livet. Hon började arbeta där redan som 20-åring eller nåt och tog sedan över affären från hennes låtsaspappa för 30 år sedan. Min mamma är en väldigt pigg 66-åring som förhoppningsvis har många goda år kvar i livet och jag tycker det känns skönt att hon äntligen slipper stå i den där affären sex dagar i veckan när livet har så mycket annat att erbjuda.

Säkerligen blir det lite ovant för henne men jag tror och hoppas verkligen att hon kommer trivas med livet som pensionär. Tänk vad skönt att slippa alla dessa dryga kunder som köper en plånbok för att 7 år senare komma in och klaga på att dragkedjan gått sönder eller liknande!

 Max tycker mycket om sin snälla farmor så han kommer säkert gilla att få umgås med henne ännu mer än tidigare framöver. Att utforska hennes väskor och halsband är det bästa han vet!


TV-hösten

En av väldigt få fördelar med att det är höst är väl att tv-utbudet blir bättre och de serier man följer oftast kommer igång med nya säsonger! I nuläget är det alltså nya säsonger igång av följande sevärda tv-serier:

- Entourage
- Californiacation
- Grey´s Anatomi
- Weeds
- Dexter

Ni som inte har sett den fantastiska tv-serien The Sopranos och inte vill ladda hem avsnitten eller slösa pengar på DVD-box kan istället följa serien från den första säsongen på SVT 1 och SVT 24 denna höst.
***
Ibland råkar jag slötitta på Extreme House Makeover  som sänds på femman. Visst är det underbara saker de gör åt familjer som verkligen är värd det men jag spyr på det där överamerikanska i den showen. Han som leder programmet blir bara för mycket och när sen hela byar står där och viftar med amerikanska flaggor när huset ska visas och till och med familjens hund gråter så blir det lite väl.
***
Vi kikade på första avsnittet av Färjan igår och det var väl sådär. Visst fan var den där kock-Håkan med i Baren på TV3 eller nån annan dockusåpa? Det finns nog en hel del resenärer som sitter hemma i familjesoffan och svettas nu ifall deras betende på kryssningen visas i tv kan man ana.
***
När det gäller sport på tv så kommer nu Glenn Strömberg att debutera som expertkommentator på Viasat istället för Glenn Hysén. Jag sticker ut hakan rejält och vågar påstå att det blir en viss höjning av nivån....
***
På Lördag börjar omtalade TV-programmet Stjärnor på Is att sändas i TV4. Jag tror inte att det blir särskilt roligt att se på men man kanske kikar ändå för att se när de ramlar eller för att se kändisarna i trevliga utstyrslar.


Ute och cyklar


Var ligger Uppsala?

Då är det roliga 24-timmarsdygnet (kändes som 24 minuter) i Uppsala över och här är en liten sammanfattning av vad vi gjorde. Persson hämtade upp mig med bilen vid 11-tiden i Sandviken för att åka till Uppsala och möta upp Bodare där. Vi pratade förstås en massa på resan ned och när jag satt och bläddrade lite i en Lundellbok minns jag att Persson sa - "Fan, vad långt det känns! Vart fan har Uppsala tagit vägen?" Jag tyckte också resan kändes ovanligt lång för att vara till Uppsala men tänkte inte mycket på det förrän jag såg skylten där det stod Arlanda 1 mil!!! Bara att vända och nu ser jag framför mig hur många av mina kompisar tänker - typiskt Mattias men betänk att jag läste lite bok och inte var chaufför. Fredde är den mest skyldige förstås, ha ha och komiskt/obegripligt att vi helt missade båda stora infarterna till den lilla byn Uppsala.

Vi vände och det blev bra tajming då vi kom till hotellet samtidigt som Bodare kom med tåget från Stockholm. Vi tog några öl på hotellrummet innan vi gick till O´Learys för att se Liverpoolderbyt och käka lite. Djäklar vilket stort O´Learys de hade i Uppsala och vad mycket Liverpoolare!!! Härligt att sitta där med grabbarna och dricka öl och se Torres stänka in två mål som gav Liverpool segern i derbyt.

Resten av eftermiddagen tillbringade vi på hotellet där vi körde lite musiktävling med Lundelltema då förstås. Det blev lite stressigt men vi hann i tid till konserten som började 19:30. Vi blev lite snurriga på eftermiddagen men var nästan helt nyktra när konserten väl började. Med facit i hand hade man lätt kunnat smuggla med sig en flaska rött eller nåt och njutit av under konserten. Synd att vi inte gjorde det och speciellt med tanke på att vi ändå bara satt som fågelholkar under mellansnacken då vi inte hörde den gode Uffes roliga berättelser.

Efter konserten sprang vi tillbaka till hotellet, tog några groggar och diskutterade konserten. Sedan gick vi ut på krogen Flustret där vi hade djäkligt roligt. Mycket schlager så det kändes lite som att vara på Golden Hits igen!!! Vid 3 tiden stängde krogen så vi gick hemåt. Skönt att sova i hotellets hästensäng och få hotellfrukost innan vi sen åkte hem rätt tidigt igår då Persson hade sin viktiga fotbollsmatch.

Jag har varit väldigt trött både igår och idag o kanske skulle de ha tagit med på Föräldrarutbildningen att bakfylla/trötthet inte är att rekommendera när man har småbarn :) Fast det var det värt och tack grabbar för den trevliga helgen! Tack även till Linda och Jerker som tog hand om Max medan Tina var och sålde lite barnkläder igår!


Ulf Lundell, Uppsala

Ulf Lundell, Konserthuset Uppsala 080927  + + +

Inte helt lätt att komma ihåg exakt hur man upplevde dessa 22 låtar men här är min recension från spelningen. De första sju låtarna spelar Uffe unplugged ensam på scenen innan bandet sen ansluter resten av konserten. Under de här första akustiska låtarna har han mer mellansnack än någonsin vilket är jätteroligt för oss Uffe-fans. Den enda lilla haken var att vi som satt på balkonger högt uppe knappt hörde nånting av det han sa!!! Det kändes fördjävligt att bli berövad hans roliga berättelser (enligt de som hörde) vilket också gjorde att den första Unplugged-delen av konserten kändes lite seg stundtals.

Jag tycker det var en bra konsert med en Uffe som var på strålande humör och just nu sjunger väldigt bra. Många vill se en hel konsert med honom Unplugged men jag tycker detta var en lagom mix och kände mig rätt nöjd när bandet anslöt efter sju låtar. Jag tycker låtlistan i Uppsala kändes lite vassare än premiären i Gävle även om man som Lundellfan aldrig blir riktigt nöjd då man alltid har hundratals favoritlåtar som inte spelas. Nu när Lundell inom något år kommer lägga gitarren på hyllan känner jag ju förstås att jag vill gå på någon mer konsert i höst men vi får se hur det blir.

Låtlistan i Uppsala (Länkarna är till Youtubeklipp från konserten)

01. kom in kom in - + + +
Bättre här än på albumet En Eld Ikväll

02. den vassa eggen - + +
Det tog lite tid innan vi förstod att det var klassikern DVE som spelades. Roligt att höra men ingen av de bättre versionerna jag hört av den här fantastiska låten.

03. ryggen fri - + + + +
Första gången jag fick höra den här bra låten live! Lät bra akustiskt!

04. orkney - + + +
Inte den låt jag helst hade önskat från Club Zebra skivan men helt ok.

05. xavante - + + +
Ännu en låt jag inte hört live förr. Ok men det finns ju så många lugna låtar man hellre hade hört i det här upplägget.

06. ute på vägen igen - + + +
Från albumet "Måne över haväng" -91. Bra låt!

07. din tid är ute - + + +
Ny låt som jag tyckte lät väldigt bra

08. en bättre värld - + + + +
Bra version och bra energi när bandet anslöt på scenen

09. folket bygger landet - + + +
Skön refräng men annars ingen höjdarlåt

10. evangeline - + + + + +
Överraskande bra version av denna låt!

11. jag är på din sida - + + +
Helt ok men med risk för att bli tjatig. Tänk att få höra Coco, Rialto, Jolly Roger eller någon sån låt istället...

12. förlorad värld - + + +
Den har nog spelats på alla konserter jag besökt och personligen är jag rätt less på den. Fast folk blir glada av denna Springsteen influerade låt förstås. "Ta på dig din vackraste klänning ikväll...."

13. utanför byggnaden - ++
Bluesrock från Lazarusalbumet är inget jag blir lyrisk över

14. hon gör mej galen - + + +
En väldigt annorlunda version men ingen av de bättre jag har hört av denna klassiker

15. jag saknar dej  - + + +
Äntligen fick jag höra den sagolika låten på en konsert!!! Fast låten gör sig bättre på skiva

16. lycklig man - + + +
Trallvänlig låt från albumet Vinterland

17. gå ut å var glad - + + + +
En härlig låt som jag lyssnat mig rätt trött på tidigare men som alltid gör mig och många andra glada när den spelas live! En taggad Uffe öser på bra i den här låten och vi i publiken gillar det! En väldigt bra tänkvärd text om att ta tillvara på livet!   Videon på Youtube här >>

18. baby om morgonen - + + + + +
Enbart Uffe och pianospelande Marcus Olsson på scenen! Vackert!

19. st. monica - +
Den här låten slipper man aldrig om man inte som jag tog en välplanerad pisspaus

20. skaka på dom - + +
På skiva är låten en överkorsad geting men med band svänger denna bluesrocklåt lite mer

21. ut ikväll - + + + +
Lite mer Springsteenparty igen. Skön låt som ju säkerligen fler än mig inte haft järnkoll på förrän denna turné

22. en eld ikväll - + + + + +
Underbar version av denna låt och en fin avslutning på konserten. Se klippet!



Grabbhelg

Detta har varit en skön vecka måste jag säga. Ljuvligt väder som gjort att vi kunnat ta en del långa promenader och så har Tina pluggat hemma och kunnat vara en hel del med Max också. Idag var Tina och Max till badhuset för första gången med en kompis och hennes son. Det gick jättebra och Max trivdes som fisken i vattnet så nu ska vi se till att börja gå dit lite framöver.



Denna Fredagskväll är jag och Maxen ensamma hemma då Tina är på nåt smyckesparty i Gävletrakten. Läggningen gick skapligt och nu sitter jag vid datorn och lyssnar på lite Lundell inför morgondagens konsert. Jag ska nog käka lite godis och se på filmen The Bourne Ultimatum tänkte jag. Tina gillar ju mest tv-serier eller romantiska dramakomedier så jag passar på att se lite action nu när jag är själv.

Imorgon åker jag och Persson till Uppsala där vi möter upp Johan vid 13-tiden. Sedan ska vi bara umgås, kika på fotboll och ladda med uffemusik på hotellrummet innan vi går på konserten på kvällen. Fan vad roligt det ska bli att umgås lite med grabbarna och det kommer förstås kännas lite ovant/skönt att inte bli väckt på natten/morgonen av Max då det bara gäller en natt borta. Återkommer med recension av konserten på Måndag eller nåt! Trevlig helg på er!

Mot Lanzarote

Den 5 December åker jag, Tina, Max och min då pensionerade mamma till Lanzarote (Puerto Del Carmen) en vecka!!! Vi kommer att bo på fyrstjärniga hotellet Sol Lanzarote och dessutom ha All Inclusive! Jag har ju haft väldigt kluvna känslor om att resa utomlands med lille Max men genom bekantas bekanta fick vi chansen att nappa på ett erbjudande som var väldigt svårt att avstå! Max reser ju gratis medan vi vuxna får betala ca 5000 kr var vilket jag tycker är ett kanonpris med All-Inclusive!

Eftersom jag varit på Gran Canaria och Teneriffa så kändes det ju extra roligt att det blev Kanarieön Lanzarote denna gång. Hotellet ligger precis vid stranden/havet vid Puerto Del Carmen där det verkar finnas en mysig strandpromenad fylld med restauranger, nattklubbar och även lite shopping som kan tilltala de kvinnliga resenärerna.

Jag vet att vissa som reser med småbarn känner sig mer slitna än utvilade när de kommer hem från charterresor men nu när vi är tre vuxna och endast lilla Max vore det ju märkligt om det blev så. Jag ser mest fram emot att bara njuta av solen,  bad, kanske lite morgonjogging på stranden nedanför hotellet samt förhoppningsvis kanske jag hittar någon att spela lite tennis mot på hotellets egna bana!!! Dessutom ska det bli spännande att för första gången ha All-Inclusive även om det kan innebära en chock för vågen när man kommer hem!

Flyget hem blir det jag bävar mest för då det blir på eftermiddag/kväll. En övertrött skrikande Max då som stör alla medpassagerarna kan nog få den superhöjdrädda Mattias att vilja prova fallskärm för första gången i sitt liv är jag rädd. Nädå, säkerligen kommer det gå bra och detta känns underbart att se fram emot i höstmörkret framöver.


Bästa hockeybloggen

Det gläder mig mycket att Per Bjurman kört igång sin utmärkta NHL-blogg igen! Han skriver djäkligt bra om NHL och hans liverapporter från matcherna är verkligen underhållande. Inte gör det något att han tappade sin medskribent heller då Bjurman sköter det där bäst själv. Det enda felet med honom är ju att han är mas och Leksing men ingen är ju fullkomlig...
***
Förlust för Brynäs ikväll efter en lysande inledning av säsongen. Skönt ändå att Markström börjat så bra och visat alla som gnällde när Honken inte värvades för svindyra pengar som klubben absolut inte har. Nu gäller det bara att utespelarna gör sitt framåt och att någon annan än Micke Lind kan producera poäng framöver.

Sex And The City

Sex And The City  + +

Jag gillar tv-serien Sex And The City där handlingen kretsar kring sex/relationer och innehåller en hel del humor. Igår såg vi långfilmen med samma namn och jag tycker väl att den var sådär. Filmen var ju mest en kärleksfilm och man saknade en del av det som utmärkte tv-serien tycker jag.


Härligt höstväder

Äntligen kom det lite fint höstväder till slut vilket har gjort att vi har kunnat varit ute en hel del denna helg. En del promenader har det blivit , rensning av förråd som vanligt, gräsklippning mm. och sen så har Max fått varit i lekparken här utanför lite. Där har han bland annat provat att gunga, åka rutschkana och förstås smakat på lite sand.


Max tränar på att gå med mormor (Foto 1) och sen tre foton på vår fina gosse i finvädret

En hel del sportande blev det under förra veckan vilket kändes skönt då jag stundtals var lite less på hemmapappalivet och alltid blir som en ny människa efter träningarna. Jag tränade innebandy Ons, Tor, Lör samt hade rinkbandypremiär i Fredags med kommungubbarna. Min kompis Ubbe var också med o lirade och säkerligen kommer vi behöva folk kommande fredagar så att ni kompisar vet. Hör gärna av er om ni är intresserade av att hoppa med de gånger vi saknar folk (alltid) för jag orkar nog inte fortsätta messa 10-15 polare varje Fredag för att få ett enda positivt svar.

Nu har Tina hemstudier i tre veckor och även om hon har mycket pluggande så känns det ändå lite skönt då jag inte kommer vara lika uppbunden varje minut av Max. Nu kommer ju Tina alla fall vara hemma lite då och då vilket innebär att jag inte behöver stressa som fan när jag ska duscha, gå på toa eller äta mm. Bara att hoppas att det fina vädret håller i sig ett tag nu vilket vore ljuvligt!


Foton där Max visar hur han älskar dragkamp och att han faktiskt kan sova ibland.....

Snyftfilm

Ikväll sändes den sevärda filmen "Pay it forward" på Kanal 5. Den kan jag verkligen rekommendera er som gillar drama/snyftfilm. Det finns ju en hel del filmer som med starka scener där man haft nära till tårarna antingen av något lyckligt eller sorgligt. Några filmer jag kommer på just nu som har berört mig på olika sätt är Den Gröna Milen,  Plutonen, Armageddon, Nyckeln till frihet, Top Gun, Gudfadern 3 och förstås Million Dollar Baby!

Vilka filmer/scener har berört er?


Scener ur Pay it forward! Titta inte om du ej har sett filmen men vill se den!

Glädjande samtal

I Fredags kväll fick jag ett glädjande telefonsamtal från min kompis Danne (Fagge). Förra helgen fick ju han och Sara en son som ska heta Wilmer. Förlossningen gick bra men dagen efter blev Wilmer blå i ansiktet med syrebrist och fick föras med ambulansflyg till Göteborg. Danne och Sara fick åka taxi (ca 60 mil) efter vilket förstås måste ha varit vidriga timmar. I Göteborg konstaterade läkarna att pojken led av ett extremt unikt hjärtfel och sedan är det ju en lång historia med flera långa dagar/nätter på sjukhuset där tillståndet för Wilmer varit kritiskt flera gånger. Detta har förstås varit en mardrömsvecka för Danne och Sara men efter en lyckad operation i Onsdags verkar det alla fall nu gå åt rätt håll, tack och lov!

Pojken ligger kommer ligga kvar i respirator några dygn och sen gäller det ju också att han klarar av bra när de tar bort medicineringen mm. Enligt läkarna bör allt gå bra och dessutom behöver han inte göra ytterliggare operationer i framtiden eftersom hjärtat nu fungerar precis som det ska. Vi håller alla tummar för att de så småningom ska få åka hemåt till radhuset här i vårt område med en fullt frisk Wilmer!

Vad hände i Alanya?

För er som inte vet så är Alanya en turistort i Turkiet dit många svenska ungdomar åker och partar precis som den här killen har gjort. Har kanske lagt ut det här klippet på min gamla blogg men det är ju så djävla bra så jag lägger ut det igen....


Max pratar (nästan)


Min hockeyfrilla

Här kommer ett fantastiskt självförnedrande inlägg från min sida! Detta klassiska skolfoto från gymnasiet är heller ingen nyhet för alla Lillsvedare då Jonny och grabbarna affisherade hela Idrottsfolkhögskolan med stora planscher av detta foto när jag fyllde 25 år. Dessutom fick jag springa runt i hockeyhjälm hela den dagen minns jag.

Jag var 17 år, året var 1987 och till mitt försvar måste jag få skriva att ganska många killar lekte tjeckiska hockeyspelare utseendemässigt under de här åren. Dessutom hade jag en förmodad halvblind dåvarande flickvän som absolut inte ville att jag skulle klippa mig kort. Det var lite svårt för mig att odla denna frilla eftersom jag har sånt självlockigt hår men trots smeknamn som Lugnet efter hoppbacken i Falun blev det ju riktigt "bra" till slut.

Lägg märke till de vita strumporna, de uppvikta stentvättade jeansen, collegetröja instoppad med smalt skärp i jeansen och så moppemusch på det! Välkommen tillbaka till 80-talet!


Nya Viasat Sport

Stor Champions League kväll igår på Viasat med nye programledaren Ola Wenström i studion. Till sin hjälp hade han Rit-Ola och Sladjan som också värvats till kanalen. De skötte som väntat sitt jobb väl men problemet för Viasat är ju nu deras kommentatorer/bisittare. Att höra Glenn Hysén gång på gång få vara "expert" på sitt favoritlag Liverpools matcher utan kunskap om laget är en plåga och det hjälper inte till att Lasse Kinch är kommentator då heller.

Otroligt skön seger för Liverpool igår efter två mål av mästerlige Steven Gerrard! Bra spel i första halvlek av Liverpool men en sämre andra halvlek där Marseille skapade en del chanser och mycket väl kunde ha fått oavgjort. Roligt att se Ryan Babel få chansen från start och han gjorde en bra första halvlek. Skönt också att Torres/Gerrard kunde spela utan att slå upp skadorna. I helgen är det match mot Hull i ligaspelet och även om jag inte vill att Benitez roterar för mycket så hoppas jag dansken Agger får lite speltid som mittback i den matchen.

Till sist: Ser att Expressen fortsätter göra stora rubriker om Zlatans så kallade tjafs med Ralf Edström! Visst kan Ralf vara alltför Zlatan-negativ ibland men angående hans insats i Ungern-matchen var det ju ingen hutlöst orättvis kritik från Ralf egentligen? Canal Plus utmärkte Jonas Dahlqvist hade ju en mycket värre sågning av Zlatan i sin blogg men den verkar inte journalisterna hittat till ännu. Apropå Zlatan så var det två imponerande framspelningar han gjorde igår!

Kommisarie Clouseau

När jag och polarna var i tonåren kikade vi ofta på Rosa Pantern-filmerna med Peter Sellers i huvudrollen som den klantige Kommisarie Clouseau.  Man skrattar kanske inte lika mycket om man ser filmerna idag men vissa scener håller ju än.  Se här >>

Några fler som gillade Rosa Pantern-filmerna?


En underbar natt

Igår kväll somnade Max vid kl 20 och sov sen bättre än på mycket mycket länge! Han vaknade en gång vid kl 20:40 och en gång till vid kl 03 innan jag sen hörde honom "prata" vid kl 6:15. Då satt han i sin spjälsäng och var pigg o glad så jag tog in honom till oss så vi kunde mysa till lite Teletubbies på tv:n. Fler såna här nätter vore ju mumma!!!

Hur mysigt det än är att vara pappaledig så finns det förstås dagar då jag upplever det mer mer trist/jobbigt än andra dagar. Igår var en sådan dag lite beroende på att jag hade magknip hela dagen och dessutom kände mig uttråkad på att plocka, byta blöjor, ta på/av kläder, mata och framförallt leka/underhålla vår superaktive son. Det var djäkligt skönt när Tina kom hem vid 17:30 tiden från skolan och jag har det ju ändå lyxigt eftersom hon kommer plugga en del hemifrån i höst och kan byta av mig lite ibland.

Framöver ska jag försöka se till att jag och Max kommer ut på lite fler saker än vad vi gjort hittills. Det blir lätt att man stannar inne när det är svinkallt höstväder med regn och Tina har bilen. Dessutom har ju alla mina pappakompisar naturligtvis slut på sin pappaledighet vilket är trist men det finns ju öppna förskolan mm. som vi kan besöka.

Apropå att gå ut i kallt regnigt höstväder så är det precis vad vi ska göra nu snart då Max har blivit kallad till tandhygienisten. Gissar att det väl mest är lite info om hur vi ska sköta om hans tänder eller nåt för de ska väl knappast borra i Max två små gaddar. Efter tandläkarbesöket kanske jag tar en promenad hem till Persson, Vicky och Emma som ju har kattungar som vi lär spana in.


Elitseriepremiär

Då är det alltså dags för en ny säsong av Elitserien och tyvärr känns det ju inte alls som förr när man var lyrisk över denna premiär. Det är väl en kombination av att Brynäs inte känns så heta, andra intressen, samt att många matcher i Elitserien nu för tiden är rätt bedrövliga att se på underhållningsmässigt. I år känns ju förstås Frölunda väldigt heta som har värvat bra både på spelar och ledarsidan. Det blir väl de ekonomiskt välbärgade lagen HV71, Frölunda, Linköping och Färjestad som gör upp om guldet gissar jag. Släng gärna in era tips och åsikter om säsongen bland kommentarerna!

Mina Tips:
SM-Guld: Frölunda
Poängligan: Tomi Kallio, Frölunda
Till kvalserien: Rögle och Skellefteå
Brynäs placering: 10:a

Brynäs lär väl säkerligen få kriga för att undvika nerflyttning är jag rädd. Jag tror att de unga målvakterna kommer klara säsongen bra men problemen är ju vem fan som ska göra Pavel Brendls alla poäng framåt? Ungraren Janos Vas??? Jag hoppas Brynäs nye tränare låter väldigt många juniorer få förtroende i år eftersom det är enda chansen till någon ljusning kommande säsonger. Som Brynäsare får man leva på minnen från förr som t ex det senaste SM-Guldet 1999!


Max, 9 månader

Då har Max hunnit bli hela 9 månader gammal och jag ska väl som vanligt försöka skriva lite om hur hans liv ser ut just nu. Detta helt för min egen skull då jag tycker det kan vara roligt att gå tillbaka och läsa om det här längre fram i livet.

Rörelse:
Max kan ju numera sätta sig upp själv vilket han förstås vill praktisera hundratals gånger per dag och främst då i vagnen, på skötbädden eller vid läggningen. Han kryper inte riktigt bra än och det blir lite vältningar när han sitter på golvet och leker. Gåstolen är alltjämt  en favorit hos Max och tittar man inte till så kommer han stolt springande med precis alla möjliga prylar som man inte trodde han skulle kunna komma åt. Han tycker om att gå när vi håller i hans armar men går fortfarande på tårna istället för hela foten men det är rätt vanligt säger de som vet. Nästa månadsinlägg kanske jag skriver om hur Max har tagit sina första egna steg?

Mat:
Max käkar Havregrötsfrukost+Smörgås vid kl 8,  mellis vid 10, lunch vid 12, mellis vid 15, middag vid 17 och så får han välling vid 19-tiden. Han äter numera en hel burk barnmat + efterrätt vid både lunch och middag. Väldigt skönt att slippa ge honom mat på nätterna alla fall. Matmässigt så gillar Max det mesta som bjuds till skillnad mot för pappa.


Smörgåsbord, mmmm

Sömn:
Ja det är väl lite upp och ner som vanligt. För tillfället är det väl läggningen på kvällen som är mest dryg då Max vill sätta sig upp hela tiden. När han väl sen inte orkar sitta mera så ska det gnussas i ögonen så nappen flyger ut några hundra gånger. Fast o andra sidan fungerar nattsömnen helt ok de senaste nätterna vilket ju är skönt.

Vi brukar hämta in Max till oss någon gång på natten när han vaknar och sen vill han kliva upp runt kl 6-7 på morgonen.  På dagtid tar en han sig oftast en powernap både på förmiddagen och eftermiddagen. Dessa varar väl ungefär mellan 30-90 minuter och känns ofta ljuvliga för en hemmapappa!

Tal:
Han pratar ju rätt mycket och säger ord som Da-Da, Gog, Tat, näe, mam, ba-pa. Snart så kommer nog tillfället då vi löjligt stolta kan hävda att han verkligen säger Mamma och Pappa! Han tycker om att bara skrika ibland och hans otålighetsskrik kan få mig galen, grrr.

Tänder:
Max har ju två färdiga tänder i nedre käken och nu är två till på väg i den övre käken. Jag har slutat tycka att det är mysigt när han mumsar på mitt finger efter att ha upptäckt krokodilstyrka i hans bett.


Vilka kändisar?

Vilka fyra skådisar finns med på dessa bilder?


Max första tjej

Max älskar ju att kika på Teletubbies och nu när Tina kom hem från Ullared hade hon köpt en Teletubbiedocka (Lalah) åt honom. Max blev förstås stormförtjust och överöser nu Lalah med pussar!


Äntligen Liverpool!

Efter sju tunga år utan seger hemma på Anfield mot ärkerivalen Man United kom äntligen vinsten idag när Liverpool vann med 2-1 hemma på Anfield. Detta utan Gerrard/Torres från start och med tanke på hur miserabelt laget spelat i inledningen av ligan så vågade jag inte tro på detta. Efter en dålig första kvart där Man United var klart bättre tycker jag Liverpool gjorde en bra match och vann helt rättvist!

Bäst på plan (förutom vid första målet!) var ju som så ofta förr J Mascherano som ju är en övergrym bollvinnare och kan löpa hur mycket som helst. Stort beröm till hela backlinjen och nye Riera verkar ju kunna bli en hyfsad kantspelare hoppas jag. Babel gjorde ett väldigt bra inhopp och bör väl få starta en match snart kan jag tycka.

Spelaromdömen Liverpool, betyg 1-5:

Reyna 3 - Gjorde det han skulle
Arbeloa 3 - Bra match av spanjoren som startat säsongen sådär
Carragher 4 - Ingen ville vinna hellre än Carra som gjorde en kanonmatch
Skrtel 4 - Förutom misstaget vid baklängesmålet var han strålande
Aurellio 2 - Skaplig men ingen favoritspelare för mig. Ruggigt ojämn!
Benayoun 3 - Löper enormt och är ofta kreativ men ändå ingen startspelare i ett ligavinnarlag
Mascherano 4 - En given femma om han inte struntat löpa med hem vid Uniteds mål. GRYM!
Alonso 3 - Några missade pass men annars en bra match av Alonso
Riera 3 - En bra debut med några lyckade dribblingar. Blir spännande att följa.
Kuyt 3 - Bra match av kämpen Kuyt förutom två dåliga avslut som borde ha varit mål
Keane 1 - Med hans mått mätt ännu en dålig match i Liverpooltröjan.


Sur Alex!!!!!!!!!!!!!

Suverän startsida - Netvibes

Jag tipsade om tjänsten Netvibes i min gamla blogg men gör det igen. Jag vet att vissa kompisar knappt använder favoriter men för er som gillar bloggar, forum mm. så kan jag verkligen rekommendera er att använda Netvibes. Där kan man på ett smart sätt lägga in webbflöden över sina favoritbloggar, forum, tidningar, bildsajter mm. Detta gör att man slipper besöka alla sina favoritsajter utan ser nu istället via Netvibes när någon skrivit på forum eller bloggat mm.

Man registrerar sig med användarnamn och lösen på www.netvibes.com och skapar sedan sin egen startsida på Internet som man förstås kommer åt från alla datorer med Internetuppkoppling. Klicka på bilderna här nedan så förstår ni kanske lite mer hur det fungerar och vill någon ha hjälp så hör av er!


Idoltörstande idioter

Tänk om de som producerade tv-programmet Idol kunde sluta att visa falsksjungande donkar större delen av programtiden! Jag inser att många vill se detta men de kunde ha en bättre balans i programmet tycker jag. Hur kan det finnas så otroligt mycket blåsta tv-sugna människor? Det värsta är ju att alla inte är pajaser som vill synas i tv heller utan de verkar mest vara efterblivna och inte förstå bättre??? Jag spolar förbi alla sopor och tycker att det som är sevärt ju är när någon imponerar som denna Anna Bergendahl gjorde!

Jag blev kanske inte riktigt lika impad som juryn men när de tre med sin imponerande bakgrund blir sådär lyriska så måste hon ju vara väldigt speciell. Det blir roligt att höra henne sjunga annat framöver! Ännu ett klipp för att fresta Johan och Frippo att bryta sitt löfte om att inte se en enda sekund av årets idol!


Vart tog Joey vägen?

I bilen har jag just nu en skiva med lite gamla godingar och bland annat då Europes grymma 80-talsklassiker Open your heart. Djäklar vad man lyssnade mycket på Europe just när de kom fram i mitten av 80-talet.

Jag funderade lite över vart Joey Tempest tog vägen? Han gjorde ju nån soloskiva som jag tyckte var rätt bra men annars är det väldigt tyst kring honom förutom när Europe ibland återuppstår då förstås.

Någon annan dinosaurie som var med på 80-talet och gillade Europe?


När två blir en

Känner just nu att jag skulle vilja pyssla med Photoshop igen en period framöver. Det är ju så djäkla roligt det programmet och det finns så otroligt mycket att lära sig. Imorse halkade jag in på lite tips om hur man kan göra lite partytrick med foton som bland annat att slå ihop en bild på två personer till en. Jag var ju tvungen att testa lite och så här skulle alltså en man kunna se ut i framtiden om två av mina grabbpolare skulle kunnat skaffa barn ihop!

Gissar att det är enkelt men vilka två skönheter föreställer bilden? (Klicka på bilden för att se den lite större) Den kompis som svarar rätt först kan få en grogg eller nåt på min fest i oktober!


Havregrynsgröt

Nu är det dags att åter igen försöka sluta med Te & Smörgås på morgonen för att istället gå över till Havregrynsgröt. De få gånger jag äter nyttig frukost så blir det oftast Havregrynsgröt med äppelmos, linfrön och mjölk. Egentligen borde jag ha havremjölk till gröten istället då jag inte tål mjölk så bra men hur gott är det!

Någon som har förslag på hur man får en havregrynsfrukost att fresta rejält?


Turlig seger

Ungern är ett av Europas sämsta landslag men gjorde en bra match igår och visade i första halvlek att det gick att spela fotboll även på ett regnfylld Råsundagräsmatta. Sveriges första halvlek igår var så usel så att svordomarna duggade tätt framför tv:n igår (också!) Det är en skräckfilm att se Sveriges försök till passningsspel där man ständigt sätter näste man i knipa och oftast blir av med bollen efter 1-2 passningar. När man väl lyckades med uppspel till spelare som Henke eller Samuel Holmén så blev de ju alla fall av med bollen 8 gånger av 10.

I andra halvlek blev det lite bättre men som helhet så är det enda positiva med denna match att vi fick tre poäng och att jag inte var på plats. Jag ser gärna att man slutar spela 3-5-2 även om man inte kan beskylla systemet/Lagerbäck för svenskarnas dåliga passningspel och bedrövliga förstatouch. Problemet med 4-4-2 är ju att Kim Källström säkerligen då blir petad igen och det vill jag inte heller men vi får se hur det blir. Lite spelaromdömen:

Isaksson - Stabil match förutom spelet med fötterna då förstås
Träbackslinjen - Skötte sig ok bakåt men spelet med boll = hemskt
S Holmén - Blek och dålig med bollen tills prestationen vid målet som var superb
M Nilsson - Var han med?
S Larsson - Inte alls lika tongivande som mot Albanien även om han slet enormt
D Andersson - Usel insats! Bedrövlig med boll och långsam. Ta bort!!!
K Källström - Lite upp och ner igår. Kan klart bättre men var inblandad i det mesta framåt
Zlatan - Verkade oinsperad och en dålig match av vår världsstjärna!
Henke - Två fina ass men förlorade varje duell på marken/luften och var blek igen

Lagerbäck/Andersson - Kan inte beskyllas för Sveriges dåliga insats/passningsspel MEN jag kommer aldrig kunna förstå/acceptera varför de är så rädd för att göra byten??? Helt sjukt!

Släpp fångarna loss


Vem kan slå F & F

Kikade på Filip och Fredriks nya tv-program igår där en av mina gamla tv-idoler Ingvar Oldsberg också är med samt min favoritsportkommentator Niklas Holmgren. Detta borde ju innebära ett fantastiskt program men jag tycker inte alls det levde upp till mina förväntningar. Visst kommer jag att titta på programmen men jag ser hellre Filip och Fredrik i andra programformer som Ett Herrans Liv eller Boston Tea Party!

Skötbäddsupproret

Innan jag fick barn bävade jag lite för det här med blöjbyten men det har inte kännts jobbigt alls förutom ibland när man lagt honom eller precis har bytt och måste göra det igen. De här stunderna vid skötbädden har fram tills NU varit väldigt mysiga, lugna och harmoniska som på bilden nedan MEN nu är är det nya tider!



Nu när Max kan sätta sig upp själv så vill han absolut utforska hur det känns att ramla ner i diskhon eller ner på golvet (brrr) trots att pappa väldigt pedagogiskt förklarar hur ont det skulle göra. Så nu törs man inte släppa greppet om honom en sekund längre och han tycker inte alls om att man hindrar honom från att upptäcka nya saker på det här viset.

Så de här långa sköna blöjbytarstunderna vi hade förr då man kunde busa med honom och kanske till och med plocka lite med tvätten mm. är ju numera ett minne blott. Inget konstigt alls utan ett naturligt steg i utvecklingen men det var ju enklare tidigare när man inte behövde gå en brottningsmatch med honom för att byta blöja eller kläder :)


Pinsamheter från forum

Till skillnad mot för min flickvän så är jag väldigt sällan på sajten Familjeliv. Halkade dock in på forumet där och hittade en jättestor rolig diskussionstråd där folk berättar om pinsamma sexhändelser som när barnen kommit på dem eller kanske sagt roliga men lite olämpliga saker i affären eller på dagis mm. Några exempel...

Kusinen hade också problem med att säga "ficka" som liten, vilket min mamma fick erfara när hon tog med henne för att handla. Min kusin satt på en sådan där barnsits i kundvagnen och tyckte det var tråkigt att all mat hamnade bakom henne, så att hon inte kunde se den. Mamma försökte förklara att det var nödvändigt, tog en gurka och låtsades försöka få ned den i barnets jackficka. "Ser du, vi måste lägga sakerna i vagnen, för fickan är för liten." Väl framme vid kassan spänner min kusin ögonen i kassörskan och säger högt "jag kan inte ha gurkan i min fitta för den är för liten, men min moster kan nog ha flera stycken för hennes fitta är myyycket större
***
Jag gillar att suga av min man . I början av vårat förhållande skulle vi skoja till det lite så vi doppade godingen i nutella...ohh gud så gott det va! Vi lät burken stå kvar på bordet i hans pojkes rum och när vi kom hem nästa gång va burken tom......Där var pojkens mamma och visade stolt upp att hon minsann i mej hade ätit upp vår choklad...ååå herregud om hon bara visste, ha ha!
***
En annan gång var jag på ica maxi och handlade, det var fredag och löning fullt med folk i kön, där står en pappa och hans lille son på kanske fyra år, pappan säger får jag en puss? Sonen säger då ganska högt, Nej du pussade mamma i stjärten igår! Alla som stod i närheten höll på att dö av skratt! Och för att inte tala om pappan som var väldigt röd i ansiktet...
***
Vår treårige son kom in i vårt sovrum precis när min man slickade upp mig i brygga. -Är du gosig mamma frågade min son? Dagen efter när jag hämtade honom på dagis sa min son till en 25 årig skitsnygg manlig "dagisfröken"  -Pappa pussade på mammas snippa igår! Resten av veckan fick pappa sköta hämtningen...
***
I vårt förra bostadsområde så fick min ena son som var då 4 år gammal tag på min dildo..
Vad gjorde ungen? Jo han sprang ut och jag visste inte ens om att han tagit något med sig ut..
Efter ett tag kom grannens tonårsdotter som hade jagat min son för hon såg vad han sprang runt med. Hon plinga på dörren och där stog jag skamsen och tog emot min dildo..

Nils Fredriksson - Idol


Myggan - Lundell


Även om jag älskar Filip och Fredrik så kikade jag aldrig på deras tecknade serie Myggan då den verkade väldigt ojämn. Min kompis Bodare skickade det här klippet på Facebook där Ulf Lundell, Väder-Tone, Bengt Magnusson är med mycket i handlingen, ha ha.  Apropå Filip och Fredrik så kan jag tipsa om Ett Herrans Liv som sänds ikväll kl 22 där de har Ingvar Oldsberg som gäst. Sevärt om ni ej har sett det avsnittet. Återkommer om deras nya show som börjar sändas imorgon kväll och även där med Oldsberg med.


Arbogabilderna

Nog för att man kan ha en sida som är nyfiken på det mesta men jag skulle ALDRIG, ALDRIG i hela världen gå in på Pirate Bay för att se bilderna på de två mördade barnen i Arboga. Pappan och hans flickvän mailade ju Pirate Bay och bad dem att ta bort bilderna. När jag läste de spydiga svaren de ansvariga idiotdjävlarna gav via mail önskar jag saker hände med de personerna som jag inte ska skriva i bloggen.

Fyfan vilka vidriga människor det finns i det här landet och precis som bloggkompisen Malla så spyr jag snart på alla ursäkter man har för att skydda yttrandefrihet/tryckfriheten. Jag hoppas att något görs så att fler brottsoffer i framtiden inte behöver utsättas för sånt här!



Fotbollskväll

Idag spelade Wanke och jag förmodligen säsongens sista tennismatch. Roligt som fan med mycket långa bollar som vanligt mellan oss. Som så ofta förr slutade det också oavgjort med mina siffror först 4-6, 6-2. Längtar redan till Juni 2009 då man får köra igång nästa tennissäsong på grus igen! Då hoppas jag även att Nisses hälar är redo för mycket spel så att man har ett större utbud av partners!

Ikväll ska jag hem till Roffe för att se VM-kvalet ihop med lite kompisar. Viktigt att Sverige får en bra start i kvalet och spännande att se hur 3-5-2 kommer fungera. I mina ögon tycker jag Sebastian Larsson är värd en startpositon till höger men är rätt säker på att Lagerbäck väljer Micke Nilsson där och någon ytterback till vänster på mittfältet.

TIPS: 2-0 till Sverige!

Sångstund med Max

Igår var vi på sångstund på den öppna förskolan med Max. Vi satt oss i en ring med barnen framför oss och en kvinnlig ledare sjöng lite barnsånger som man fick sjunga med i bäst man ville/kunde. Jag hamnade bredvid henne så jag bara bävade för att det skulle bli nåt som - Max pappa kanske kan inleda denna sång? Så blev det inte vilket kändes som en stor lättnad både för mig och för de andras öron.

Jag tyckte att det var överaskande trevligt och framförallt spännande att se hur Max och de andra barnen agerade under denna halvtimme. Max tittade inte alls på de andra barnen utan var helt betagen i kursledarens trumma som han sen fick slå lite på när sångstunden var över. Jag ska försöka se till att ta mig till öppna förskolan lite mer framöver här så att Max får träffa lite andra bäbisar och jag får umgås med lite mammor/pappor på dagarna också.


Nye Federer/Schumacher


Nya Idol 2008

Ikväll har vi kikat på de två första avsnitten av årets Idol! Som jag skrev tidigare klarar jag mig bra utan alla puckon som inte kan sjunga och tycker inte det är särskilt roligt heller. Däremot gillar jag att se talanger som överraskar som t ex den där bohemen Lars Ericsson som sjöng Bob Dylan och sen en egen djäkligt skön låt >>  Det är såna auditions som är roliga att se och det är alltid spännande att se hur de duktiga klarar olika musikstilar längre fram i programmet. Sen var ju han Nils som sjöng The Ark djäkligt rolig också!

Angående nya juryn så gillar jag dem! Särskilt den där Anders Bagge verkar vara en cool snubbe. Med tanke på vad de har jobbat med tidigare kan ingen tvivla på deras lämplighet och hittills tycker jag de klarar av att vara elaka på ett lite bättre sätt än den tidigare juryn. Dessutom klarar jag mig bra utan att behöva se Kischti få psykbryt då och då.



Min pappa

Idag skulle min pappa ha fyllt 66 år men tyvärr tog cancern hans liv för 5 år sedan. Jag och farsan hade en väldigt bra kontakt hela livet och jag saknar ju honom enormt förstås. Min pappa var en väldigt snäll, omtänksam och tålmodig förälder som jag nästan aldrig såg arg någonsin. Hans enda brist som förälder som jag ska försöka göra annorlunda med Max är att han ibland var för snäll och alltid hjälpte mig med saker utan att se till så jag skulle klara det själv framöver.

Min mamma är också 66 år och ska nu äntligen stänga sin väskaffär för gott för att bli pensionär. Det känns sorgligt att pappa och hon som var tillsammans från 18-års ålder inte får möjligheten att leva ett gott pensionärsliv ihop. De hade förmodligen motionerat mycket, åkt på massa dans, gjort resor till varmare länder, tillbringat tid med sina barn/barnbarn och haft ett fantastiskt bra pensionärsliv är jag övertygad om.

Nu när mamma blir pensionär så hoppas jag ändå att hon kan få många fantastiska framöver även om det blir utan farsan vid hennes sida. Mamma är ju väldigt pigg och fräsch för sin ålder och har bra förutsättningar för att skapa sig ett bra liv  bara hon vågar bryta lite mönster jämfört med hur hon levt tidigare. Kanske hon så småningom kan träffa en ny man att dela livet med vilket både jag och brorsan förstås unnar henne. (Pappa också säkerligen)

Tittut Max

Max förkylning blir sakta bättre för varje dag men han har förstås extra svårt att somna då han har hosta på kvällarna. Igår kämpade vi länge länge och när jag till slut lyckades få honom att somna så råkade jag nysa. Max blir i vanliga fall ganska rädd för mina nysningar och ännu mer nu som nysövd liggandes i min famn. Han spottade ut nappen imponerande långt kan jag berätta och tittade på sin pappa med frågande blick och surläpp :)

Den senaste tiden har han verkligen börjat gilla den klassiska Tittut-leken! Han tycker det är fantastiskt roligt när vi slänger en filt eller täcke över hans huvud och frågar -Vart är Max? Sen tycker han om sin lilla hink som han kan gömma sig i som på bilden nedan.


Film med text i PS3

Igår tankade jag ned de två sista avsnitten av Dexter (Säsong 2) och ville kika via vårt Playstation 3 eftersom vi ju flyttat upp vår dator på övervåningen. Tyvärr har det ännu inte kommit en uppgradering som gör att PS3 klarar av att spela upp xvid/divx-klipp ihop med separata undertexter som srt-filer.

Efter lite Googling så hittade jag denna forumsida och använde sedan programmet Aviaddsubs.exe som på någon minut fixade ihop film + textfil till en DivX- fil. Sedan var det bara att koppla i vår externa hårddisk till PS3 och titta på avsnitten med svensk text! Kanon!!!

Sexchock i SVT

TV-tips Onsdag

Ikväll börjar alltså en ny säsong av Idol med en helt ny jury. Jag brukar ofta tänka att jag inte ska titta men det brukar ändå bli så att jag gör det till slut. Till skillnad mot för många andra tycker jag sällan det är roligt med alla de här blåbären som oftast är pajaser som vill bli med i TV eller lite halvt begåvningshandikappade människor som inte förstår bättre. Frågan är ju bara om det finns några stora talanger kvar i landet som gör att det är värt att titta på Idol även denna säsong?
***
Ikväll börjar även den uppskrivna HBO-serien Generation Kill med Alexander Skarsgård i huvudrollen. Miniserier från HBO brukar alltid hålla hög klass så digitalboxen är inställd på inspelning kl 22:00 på Canal Plus First.
***
Jag har ju skrivit tidigare i bloggen om en annan HBO-serie som heter Tell me you love me och har visats på Canal +. Nu har den första säsongen börjat sändas på Onsdagar kl 22 i SVT 1 om någon vill kika. Det är en dramaserie om relationer som blivit omtalad pga alla vågade sexscener. Med tanke på hur våra kvällstidningar arbetar numera så är jag en smula förvånad över att det inte skrivits något om sexchock på SVT eller nåt.


Generation Kill

Videokväll hos Luuk

Ikväll börjar en ny säsong av videokväll med Luuk som sänds i SVT kl 21:00. Ikväll är Peter Stormare gäst och som jag skrev förut en gång i bloggen så gillar jag den här typen av program. En bra programledare, en intressant gäst och ett avslappnat samtal är allt som krävs för att få mig att fastna vid tv:n ibland.


Godaste chokladen

När man är sjuk måste man förstås tröstäta lite godis. Igår köpte jag Marabous Digestivekex choklad och satan vad god den är!!! Kan gärna blandas ihop med lite ostkrokar som jag gjorde igår men där tycker en del jag är lite konstig vet jag, ha ha. Förutom vanliga Marabou och denna sort så gillar jag också Geischa väldigt mycket.

Vilken är er favoritchoklad undrar chokladmissbrukaren?


Transferfönstret stängt

Det var en spännande kväll/natt igår då transferfönstret för värvningar till Premier League stängde kl 01 inatt. Manchester City har ju numera nya ägare som verkligen vill pumpa in pengar till klubben och försökte ju värva en massa igår. Undrar vad tränare Mark Hughes tänkte när de ringde upp honom och sa att han har 100 miljoner pund att köpa spelare för men måste göra det inom 12 timmar? Nu lyckades Man City tyvärr inte sno Berbatov framför Man United men däremot köpte de Robinho för dyra pengar. Man trodde väl aldrig någon klubb skulle kunna snuva Romans Chelsea på en sån spelare! Dessutom verkar Citys nya ägare inte nöja sig med det utan lovade i framtiden att man ska värva massor av spelare i 350 miljonersklassen!!! Brrrr!

Liverpool fick äntligen sin kantspelare då man värvade Albert Riera från Espanyol. Ingen världsspelare som man hoppats på men som förhoppningsvis blir ett framgångsrikt nyförvärv. Ska jag sammanfatta sommarens "Silly Season" för Liverpools del så är jag rätt missnöjd. Klubben har inte alls fått en så mycket starkare startelva som jag hade hoppats och just nu känner jag stora frågetecken inför Rafas prioriteringar denna sommar! Nu gäller det att få till ett spelsystem som fungerar och att spelarna får spela på positioner där de kommer till sin rätt!

Så här tippar jag att top 8 i Premier League slutar och räknar då med att t ex Tottenham och Man City säkerligen kommer värva stort i Januari.

1. Chelsea
2. Man United
3. Arsenal
4. Liverpool
5. Man City
6. Tottenham
7. Portsmouth
8. Everton

Pappaboktips

Eftersom jag nu har några kompisar som ska bli pappor så småningom så tänkte jag tipsa om en bra och rolig pappabok jag läste i Thailand 2007 vid den tiden då Max förmodligen blev till. Det är Aftonbladets förre nöjeschef Ronny Olofsson som skrivit boken som heter Värsta Pappan. Den är väldigt lättläst, skriven med humor och jag kände alla fall igen mig i en hel del av det han skrev om tankar man hade om att bli pappa för första gången. Rekommenderas varmt!


Orkanen Gustav

Senare idag kommer Orkanen som döpts till Gustav att slå till mot den utsatta staden New Orleans. Jag skulle ha väldigt svårt att bo i en sådan stad måste jag säga men självklart finns det tyvärr väldigt många fattiga människor där som inte har så mycket val och dessutom är de som drabbast hårdast vid såna här  tillfällen. Det blir spännande att följa nyheterna senare idag för att se hur det går.

Jag minns orkanen Andrew som 1992 for in över Florida bara några dagar innan vi skulle åka dit för att fira min pappas 50-årsdag. Det var helt sjukt någon vecka senare att se den enorma förödelsen som orkanen orsakade i Miami och andra städer. En djäkla tur att vi inte åkte en vecka tidigare hur som helst!

För övrigt så älskade jag att vara i Florida och bestämde mig då för att dit skulle jag minsann åka väldigt ofta men så har det tyvärr inte blivit. Fast när Max blivit lite större ska vi dit har vi bestämt fast vi undviker nog September månad som är den stora orkanperioden där borta.


RSS 2.0