Max ordförråd

Det är på gott och ont att Max ordförråd utvecklas allt snabbara. Det finns inget härligare än när Max spontant säger "jag tycker om deej" eller "jag älkar deej" men den sista veckan har en del andra uttryck blivit allt vanligare. Max har börjat att ibland sucka högt och så säger han "fan, fan, fan" lite mumlande! Undrar vem han har fått det ifrån, ha ha.

Så nu måste jag börja vårda mitt språk lite bättre men det är svårt i dessa tider med stressiga svinkalla morgnar med en ibland supertrotsig son som kan göra mig galen. Andra populära ord i dessa trotstider som egentligen som för så många andra är värst tiden mellan kl 17-19 är INTE, INTE, INTE och NEEEEJ!

Jag har ingen som helst aning om hur duktig andra barn är på att räkna i den ålder Max är i (2 år och 9 månader). Fast alla fall så kan Max räkna till 29 nu även om det inte är varje gång han hamnar rätt. Ord han fortfarande har svårt med är farmor=saamoo, smörgås=fröllo, max=mask och lite flera andra som jag inte kommer på i nuläget.


Max bakar!

Idoljuryns sågningar

Först vill jag skriva att jag är ganska allergisk mot det här syndromet om att det ska daltas eller att man ska tycka synd om folk som är med i tv-program av fri vilja. T ex som att folk fördömer att deltagarna i Biggest Loser måste visa sig i underkläder vid vägning mm. Trots att deltagarna själva tydligen inte har några problem med det momentet alls. På samma sätt så har jag svårt att tycka synd om folk som bryter ihop för att de blir utröstade ur en dockusåpa eller liknande. Det finns liksom värre saker i livet.

Inte heller tycker jag synd om de Idol-deltagare som får nyanserad kritik inför miljoner tv-tittare men däremot tycker jag juryn och TV4 är stora hycklare när de påstår att de enbart gör unga människor en tjänst genom att bedöma dem kritisk när de inte sjunger bra. Självklart vill TV4 att det ska göras bra tv och i detta ingår enligt dem roliga sågningar från juryn så är det bara, även om de till en början fokuserade mer på det snälla i år.

Malins insats i gårdagens Idol var verkligen bedrövlig i mina öron men jag undrar på vilket sätt det kan vara nyanserad kritik att man sågar en 17-årig tjej i direktsändning genom att säga att hon låter som ett kolikbarn som skriker i en megafon? Detta sagt av den numera överdrivet tjurige Andreas Carlsson som efter hennes första audition sa att han inte trodde sånt artisteri fanns i Sverige.

I övrigt så har jag precis som alla andra år insett att många av Idolerna inte är så fantastiska som man hade hoppats efter deras första audition. Bäst igår var Daniel, Jay och Minha eller vad hon heter. De känns som tre spännande namn som bör komma topp 7 liksom Alice som sjöng i Tisdags. Hoppas att någon av de övriga kan lysa lite extra innan kvalfinalerna är över så att Fredagsfinalerna i vinter blir någorlunda roliga att följa.


Min HTC Desire är tillbaka

Min HTC Desire är nu äntligen tillbaka efter 9 veckors reparation där de nu har bytt moderkort på mobilen och den verkar äntligen fungera som den ska. Har läst hundratals positiva recensioner om HTC Desire men självklart skulle just jag få ett Måndagsexemplar! Jag och hemelektronik är ett kapitel för sig men skitsamma nu kan jag leka med min mobil alla fall. Tina har förresten också köpt en HTC Desire nu så vi får tävla om vem som inte ska köra bil framöver då det ju är mycket roligare att sitta bredvid och leka med mobilen. Fast det går nog över det också :)

Ett råd jag kan ge till andra som skaffar t ex en HTC Desire är att skaffa ett GMail-konto (Google) om man inte har det och att i så fall se till att man direkt när man startar telefonen första gången ange dess användarnamn och lösenord. Annars kan detta orsaka stora problem när man försöker göra det i efterhand och senare försöker få till det här med kontaktlistan via Sim-Kort till Googlekontakter och sedan synca mot telefonen mm. Jag tycker det är kanon att numera ha kontaktlistan på GMail så att man lätt kan gå in via datorn och redigera kontakter, ändra nummer mm. som sedan i samma sekund uppdateras i mobilen. Inget mera strul om man har kontakter på SIM eller telefonens minne alltså!

Appar är ju den stora grejen med Android-mobiler och här är mina i nuläget:


Lördagsmorgon

Det har varit en vecka med ganska lite sömn då Max har en dryg hosta på nätterna som fått oss att ha varit vakna ibland redan från kl 03:30. Jag var hemma med Max Ons-Tors men förutom det har jag jobbat och där har det varit väldigt stressigt denna vecka som det alltid är i slutet av månaden för oss. Väldigt ojämn fördelning på vår firma vad gäller hur mycket man har att göra och de dagar när jag jobbat Non-stop utan en minuts rast så kan man ju ibland svära lite över hur lite vissa andra har att göra och väljer att göra men men.

I helgen ska vi slutföra en flytt för Tinas mamma då hon kommer att flytta till en lägenhet här i Sandviken. Glädjande nog så blir Tinas mamma sakta lite bättre och kommer nog att få komma hem till sin nya lägenhet imorgon Söndag. Systrarna Tina och Linda skulle ju inleda sitt nya jobb på Försäkringskassan men har fått ta ut många anhörigdagar och har haft väldigt fullt upp med att tillbringa dagarna på sjukhuset eller ordna med flytten som var nödvändig då Tinas mamma ju måste ha en handicapanpassad lägenhet utan trapp.

Med mig är det alla fall som vanligt nu vad gäller hälsan. Känner inget av magsmärtorna längre och nu är det som vanligt bara problemet med den ständiga smärtan i armen som besvärar mig. Förutom att greja med flytten så är det ju Liverpool-Sunderland idag på TV10 och den matchen får nog spelas in så jag kan kika ikväll. Har inga större förhoppningar om att Liverpools spel kommer glädja mig idag heller då inledningen av säsongen har varit katastrofal!

Max har fortfarande hosta men ingen större fara. Däremot har han börjat klaga på att han har ont i örat och det var ju absolut nåt vi inte ville skulle ske igen. Vi får se om det är en öroninflammation som har hittat tillbaka och blir det så att han sen får en till sådan inom kort så blir det säkerligen en operation framöver i så fall. Nu ska jag äta lite frukost med familjen och sedan ska jag åka till MediaMarkt och köpa en ny dammsugare innan vi kör igång med flyttfixandet.

Bröllopsfoton


Bröstsmärtor igen

Det var en trevlig eftermiddag/kväll i Fredags när vi först fick bevittna det fina bröllopet mellan Danne och Sara för att senare vara med på en trevlig bröllopsfest. Jag brukar inte vara lättrörd men det kändes väldigt rörande och fint att se brudparets lilla 2-årige son Wilmer springa runt i kyrkan medan en ung tjej vackert sjöng Lundells "Kärleken förde oss samman". Det var ju Wilmer som föddes med det allvarliga hjärtfelet och som med sina föräldrar genomled ett helvete hans första veckor i livet. Fast nu är han helt frisk och det kändes så glädjande att se honom springa runt i kyrkan med sin fina smoking och tuggandes på majskrokar. 

Bröllopsfesten var trevlig med den sedvanliga middagen med lite tal och annat som efterföljdes av dans eller mingel i soffrummet där den välbesökta baren fanns. Just middagen kändes väl ändå lite småseg ibland då det ju med bordsplacering kan bli lite stelt beroende på vart man hamnar. Festen pågick till ca klockan 02 på natten när vi förvånade upptäckte att de flesta var på väg hem! Eftersom vi som var kvar fortfarande var pigga och i bra partyform så bestämde vi oss för att åka hem till Jens och Pernilla på efterfest. Förutom mig och Tina så följde även Patte och Maria med dit.

Vid klockan 03 ungefär så började jag känna av lite symtom till bröst/magsmärtor som jag tyvärr känner igen väl vid det här laget men som jag inte har haft på ungefär ett år nu. Det blev bara värre och jag bad Tina om att få åka hem då jag bara kunde ligga och vrida mig i plågor. Svårt beslut det där då det kan vara något med hjärta och tjejerna beslöt ändå att kalla dit ambulans för att de skulle kunna kolla EKG. En av ambulansgubbarna var en kille som jag brukar spela innebandy med på friskvården på jobbet och eftersom det hade gått en timme nu så hade kramperna tack och lov börjat släppa lite så jag kunde beskriva mina smärtor/problem för dem.

Eftersom EKG:et visade nån avvikelse så bestämde ambulanspersonalen att jag måste följa med dem in till sjukhuset trots att jag bara ville hem då jag ju vet sen tidigare liknande händelser att de aldrig hittar felet på mig. Fast o andra sidan blev man ju orolig för att det var nåt med hjärtat så bara att lyda. Tina följde med i ambulansen in också. Där inne gjordes lite tester men det visade sig sen vara lugnt och jag mådde bättre så inget annat att göra än att beställa en taxi hem. Stackars Tina som också partajat rejält blev väldigt fylldålig där inne och fick kräkas lite så vi hade väl inte någon jätterolig Lördagsmorgon och kom i säng hemma klockan 7 på morgonen.

Hela Lördagen sen var vi som två slakt och den där tilltänkta 40-årsfesten som jag skulle besöka var det bara att ställa in. Som tur var för oss kunde mamma ta hand om Max hela dagen så vi fick försöka pigga på oss lite. Nu några dagar efteråt mår jag fortfarande lite sådär men är alla fall på jobbet. Orkar inte dra hela historiken med mina krampanfall men jag har fått det här nu vid ca 8-9 tillfällen i mitt liv de senaste 10 åren och alla gånger utom två så har det varit efter rejäla fester. Så den stora frågan är ju vad det är med alkohol som triggar igång de här bröst/magsmärtorna ibland? Jag har ju dessutom under våren 2009 gjort en massa dryga magundersökningar och pratat med 5-6 olika läkare så känner mig rätt villrådig nu. Många talar om att ångest/stress kan ge såna här enorma smärtor men varken läkare eller jag tror riktigt på den teorin när det gäller mig även om jag tyvärr inte saknar områden just nu i livet att få dessa symtom.

Vi får se hur det blir framöver. Jag vill verkligen inte få tillbaka de där anfallen igen och eftersom risken för att få dem ökar rejält i fyllan så får jag se hur jag gör med partajandet i framtiden. Hoppas inte det låter som om jag har alkoholproblem nu för det har jag inte men det känns ändå lite trist då jag ju inte partajar så ofta numera men alltid har väldigt roligt när jag väl gör det. Det brukar ju liksom ingå lite när vi har parträffar eller när man tar en grabbkväll men samtidigt så finns det inget viktigare än hälsan och kan jag slippa att få dessa krampanfall genom att undvika alkohol så är det ju värt att helt enkelt ge sjutton i att dricka nåt men vi får se hur det blir.

Festligheter på G

Idag Fredag ska jag och Tina på bröllop då min kompis Daniel gifter sig med sin Sara i Högbo Kyrka. Sedan blir det partaj förstås hela kvällen/natten. På Lördagen så ska jag gå på Caritas 40-årsfest men då är Tina hemma med Max. Lite synd att båda festerna blev samma helg då jag ju vet att man numera blir som ett slakt i flera dagar efteråt efter en tvådagars samt att Max absolut inte tar någon pardon över sånt på Söndag! Sedan går det ju förstås att ta det lite lugnt också och jag är ju inte direkt den som blir kanonfull på fester men samtidigt tycker jag det är roligt att partaja, så vi får se hur det blir.

Det hade förstås varit ännu roligare med festerna om läget med Tinas mamma vore lite annorlunda men nu är situationen med henne alla fall bättre än förra veckan så det är inte samma kritiska oro men ändå förstås en väldigt jobbig situation för Tina, hennes syskon och mamma förstås! Samtidigt kanske det kan vara värt mycket för Tina att försöka koppla bort allting några timmar och bara ha roligt samt att vi inte är direkt bortskämda med att ha barnfria nätter numera. Max kommer att få sova hemma hos Farmor och hennes gubbe för första gången på rätt lång tid men jag tror det kommer att gå hur bra som helst.

Dessa festligheter kräver ju lite fina utgångskläder och med mina nya trivselkilon på magen så sitter vissa byxor/skjortor väl tajt efter sommaren så det blev ett besök på Valbo Köpcentrum i Tisdags. Jag gillar verkligen affären Jack & Jones som jag tycker har både prisvärda och snygga kläder så där hittade jag en del. Jag köpte 3 nya skjortor, en slips, en kavaj, en tröja och ett par svarta byxor som var ett mellanting mellan jeans och finbyxor. Nackdelen med att köpa skjortor i storlek M istället för S som tidigare är ju att jag tänker gå ner dessa 3-5 kilon igen och då blir de skjortorna kanske lite för stora igen men det är ett angenämt problem i så fall.

En annan höjdare ihelgen är förstås Söndagens fotbollsmatch mellan Manchester United och mitt Liverpool!!! Matchen med stort M men efter Liverpools tröga inledning av säsongen så törs jag verkligen inte ha alltför stora förväntningar på en skräll i den matchen. Jag är väldigt besviken på Liverpools nya tränare Roy Hodgson hittills för även om han pga ekonomin inte har den trupp han kanske hade önskat så har hans matchcoaching och laguttagningar inte alls varit som jag hade hoppats på. Defensivt tänk och passiv matchcoaching precis som det jag störde mig på hos hans föregångare Rafa Benitez alltså. Jag hoppas det blir bättre framöver!

Den här veckan har annars varit lite upp och ner i humöret även för mig. Dels är det förstås en jobbig situation med Tinas mamma men sedan har jag mycket grubblerier om min yrkesframtid som känns väldigt osäker. Även om jag skulle bli kvar på jobbet efter Nyår då många stora reformer äger rum inom vårt yrkesområde så känner jag ibland att jag verkligen måste bort pga skäl som jag inte tänker skriva om här. Sedan har vår älskade Max varit väldigt trotsig igen den här veckan och ibland blir man ju bara galen av ilska! Jaja, sån är den åldern och det kommer nog större problem än så i framtiden så det är bara att bita ihop. Nu hoppas jag helgen blir trevlig alla fall med alla festligheter!

Trevlig helg!!!

Ensamma mammorna

Då var det dags för Ensamma mammorna och det kändes inte lika spännande den här säsongen som förra då Madde från stan ju var med. Det blir ett sånt där program som vi nog kommer att spela in och sen kan man kika på det medan man läser Söndagstidningarna gissar jag. Att skämskudden måste finnas nära till hands märkte jag direkt i första programmet, herregud vilka människor det finns i det här landet, ha ha.

Programmet kör annars på i samma stil som tidigare säsonger. De vevar gamla Svenska hits och den dryga speakerrösten missar inte ett tillfälle om att upprepa vad programmet handlar om eller så namnger hon vissa av grabbarna med några adjektiv som snygg-Danne, käcka-Fredrik och så vidare. Även i år hade vi tydligen en lokal kändis med i programmet men jag tror inte att han blev så långvarig >>.


Foto: Karin Törnblom, TV3

Grabbar jag vill festa med

Igår under tv-programmet "Här är ditt liv" med Kjelle Bergqvist så kom jag att tänka på att det ju finns några kändisar som man väldigt gärna skulle gå ut och ta en drink med! Kjelle Bergqvist är ju en given sådan person i mina ögon och det finns förstås flera som jag har glömt i hastigheten när jag fått ihop följande gäng.

Här är ett underbart grabb/gubbgäng som jag gärna skulle vilja partaja med!

Kjelle Bergqvist - Rolig, rapp i käften och har säkert underbara stories!!!
Filip och Fredrik - Jag skulle trivas som fisken i vattnet ihop med dem (tror jag)
Björn Hellberg - Sportorakel med stor humor! Kanske ingen festprisse men...
Claes Malmberg - Går knappast att ha tråkigt i hans sällskap!
Alexander Skarsgård - Sportintresserad, skvaller från Hollywood och lockar brudar!
Peter Forsberg - Min hockeyidol! Skulle fråga om allt, UTOM FOTEN!
Ulf Lundell - Han lova att inte vara vresig och oj vad frågor jag har till honom!

Vilka tjejer/grabbar skulle ni vilja parta med?


Röstfunderingar

Igår kikade jag i efterhand på den stora utfrågningen av "Alliansen" i TV4. På sätt och vis tyckte jag det var skönt att slippa debatt mellan dem och de Röd-Gröna då det blir en annan typ av svar på frågorna när de inte ställs mot varandra. Stundtals tyckte jag det var en bra utfrågning men ibland tycker jag att utfrågarna Jenny Östergren och Malou Von Sivers helt missade att ställa relevanta följdfrågor.

Jan Björklund (FP) blev ju arg på Jenny Östergren vilket blev en stor grej i kvällstidningarna. Jag kan förstå hans irritation då han istället för att få utveckla hur han ser på problemen med Integrationen ständigt får svara på om inte deras förslag kan misstolkas eller verka främlingsfientliga mm. Jag håller helt med Björklund om att man ju måste kunna diskutera Integration på ett mer avspänt sätt än vad som är fallet här i landet i nuläget.

Jag arbetar ju själv inom Integration och har förstås en massa åsikter om vad som behöver göras bättre mm. Synd bara att de stora partierna inte verkar vilja diskutera problemen på riktigt. Visst är det bra att man har mer jobbfokus nu än tidigare som Reinfeldt tjatar om men det finns så många fler problem än det som man väljer att inte ta upp till diskussion! Det är beklagligt för när problemen sopas under mattan så är ju risken stor att ännu fler röstar på SD vilket vore olyckligt på flera sätt.

Vad gäller Alliansens ständiga jobbfokus så tycker jag att de genomförde helt nödvändiga förändringar när de kom till makten. Det håller inte att Sverige i så många år har haft människor som har känt sig nöjda med att vara arbetslösa eller sjukskrivna. Däremot är det förstås synd om väldigt många människor som har hamnat i kläm efter deras reform och jag hoppas Alliansen om de får fortsätta regera visar att de försöker göra sitt bästa för att stötta dessa människor framöver.

Jag är lite trött på att Reinfeldt ständigt tjatar om jobbfokus men nästan aldrig beskriver vad de vill göra med dem som av olika anledningar faktiskt aldrig kommer att kunna få ett jobb. Tro mig det finns många sådana människor också vad än politikerna säger! Däremot jättebra att Alliansen vill förändra skolans värld där de inser att alla inte är teoretiska människor och att man inte kan stöpa alla ungdomar i samma form. Jag tycker det lät bra med lärlingsutbildningar mm. som de pratade om och sen tror jag inte att det är fel med hårdare disciplin heller.

Jag är ingen ekonomiexpert men inser att det är viktigt för ett land att ha en stark regering som kan styra landet med egen majoritet. Jag tycker Alliansen verkar ha skött Sveriges finanser på ett väldigt bra sätt när den ekonomiska krisen slog till och med tanke på att det tydligen ser ljust ut för Sveriges ekonomi framöver så hoppas jag att de får majoritet för att styra Sverige under de kommande fyra åren. Jag ska även kika på de kommande dagarnas debatter så Mona och gänget kanske omvänder mig men tror inte det.


Foto: Björn Lindahl

Vem vinner Idol 2010?

Varje säsong när Idol tar slut så tänker jag att det väl ändå räcker nu då de talanger som verkligen är värda att få se nog redan har kommit fram. Fast sedan efter att ha spelat in och senare kikat igenom de två första avsnitten så är man fast igen och jag tycker Idol är som allra bäst de här första avsnitten när man får se duktiga människor som gör juryn lyriska.

Alla pajaser/donkar som inte förstår att de inte kan sjunga är inget jag sitter och gapskrattar åt. Inte heller gillar jag när juryn säger elaka saker till sjungande 16-åringar som inte sjunger alltför illa. Finns ingen som helst mening med att säga att det låter fördjävligt eller såga dem totalt men det handlar förstås om att göra bra tv. Skönt ändå att den sortens inslag har minskat i år tycker jag.

Bland dessa 5 duktiga Idoler kanske slutvinnaren återfinns?


Olle HedbergSebastian KrantzAlice HagenbrandtJanine NymanDaniel Norberg

Hellströms nya singel

I helgen släpptes Håkan Hellströms nya singel med låtarna "Saknade te havs" och den omtalade "River en vacker dröm". Den sistnämnda låten sjöng han ju på Way Out West-festivalen i Göteborg som avslutning på sin hyllade konsert och den var från början tänkt att endast spelas denna gången men finns nu alltså som B-sida på denna singel. Det tackar vi för!

Den 13 Oktober kommer hans nya album "Två steg från paradise" att vara ute och det är en skiva som jag ser fram mot mycket nu när jag på senare år har blivit ett fan av Håkan Hellström. Vad gäller de  här nya singlarna så har jag än så länge lyssnat för få gånger för att komma med ett slutbetyg men det låter lovande inför albumet som kommer ut om en månad.Håkan Hellström - Saknade te havs


Håkan Hellström - River en vacker dröm

Nervproblemen

Som jag ofta brukar skriva så är ju mina problem med vissa krämpor väldigt små t ex jämfört med det som Tinas mamma och många andra går igenom just nu. Fast det ändrar ju inte på det faktum att jag så gärna vill få bort mina krämpor som numera framförallt ställer till problem med jobbet. Min vänsterarm är det största problemet där jag pga irriterade nerver har mer eller mindre konstant ont förutom när jag sover eller rör på mig t ex genom motion som innebandy, jogging eller tennis. Tidigare i veckan så var jag åter till min sjukgymnast och sedan samma dag även till en läkare för att kolla upp armen.

Läkaren hade väl inte så stor koll och pratade om tennisarmbåge vilket det inte är men efter inrådan från min sjukgymnast så fick jag alla fall göra lite tester för att kunna se om jag har någon brist på något ämne i kroppen som satt igång problemen med lättirriterade nerver. Eftersom detta även var orsaken till det konstiga problemet med foten som jag hade i våras när vi skulle till Barcelona. Får svar om detta om ca 1-2 veckor och sedan diskuterade vi även att en del folk faktiskt har fått reumatiska problem efter att ha tagit vaccinet mot svininfluensan men om det vore anledningen så får man ju ändå aldrig reda på det. Vore lite typiskt mig om jag är en av dem som får konstiga biverkningar iofs.

Jag älskar ju att skriva på internet via bloggar, forum, facebook samt att jag på jobbet använder tangentbordet väldigt mycket för att dokumentera samtal, skriva blanketter mm. Detta är ett stort problem då jag får extra ont i armen av att skriva på datorn så nu är det dags att jag trappar ner onödigt användande i den mån jag kan/vill för att slippa ha alltför ont i armen på kvällarna t ex framför tv:n. Därmed blir det nog lite mindre bloggande framöver och så måste jag bättra mig på att ta pauser på jobbet mm. Synd bara att jag på jobbet just nu ibland bara inte orkar ta fikapauser pga vissa pladderkusar som bara är för mycket ibland.

Glädjande nog så är nervproblemen som orsakar kramper i vaderna vid träning lite bättre. Jag gör övningar varje dag som verkar göra nytta samt att jag på en annan sjukgymnasts inrådan körde en 10-dagars kur med saltvatten för att motverka den eventuella bristen på salt i kroppen. Tränade innebandy igår och kände nästan ingenting i vaderna, ljumskarna eller nånting annat. LJUVLIGT! Ikväll är det träning igen och det finns inget som får mig att må så bra psykiskt som ett stenhårt träningspass! Just därför blir det ju så djävla frustrerande med alla dessa småkrämpor men förhoppningsvis blir jag 2011 en person med en mindre krämpig kropp!

Kungarna från Tylösand

Igår hade det omtalade tv-programmet Kungarna från Tylösand premiär på Kanal 5. Spolade igenom programmet lite i efterhand och det var väl INTE ett tv-program jag känner att jag måste följa i framtiden men förmodligen ändå kommer att kika på någon gång ibland. Bland annat för att jag skamset får erkänna att det kan vara lite spännande att se dryga fulla människor i tv som gör bort sig, har sex mm. Det är väl det som är programiden också.

Fast man förundras ju över hur en del människor är och jag hoppas verkligen inte att Max kommer vara i närheten av att bete sig sådär när han är i 20-års åldern. Även om jag vore ung igen så skulle jag aldrig orka hänga med en del av de där grabbarna som hade några bokstavskombinationer för mycket enligt mig. Känner mig gammal nu men vore jag förälder eller släkting till några av de där deltagarna så hade jag inte varit glad kan jag säga.


Foto: Olle Sporrong, Expressen

Sverige-San Marino

Även om jag ingen bryr sig eller läser så tycker jag det är roligt att efter detta EM-kval kunna läsa om vilka spelare som har varit bäst mm. Matchen mot San Marino blev förstås en enkel seger där laget förstås borde ha gjort ännu fler mål med lite större skärpa i avsluten. Fast ändå trots dåligt motstånd, stundtals väldigt positivt spel där det ändå svider med Mellbergs hjärnsläpp som gav domaren chansen att visa ut honom och därmed är han ju avstängd mot Holland, aj aj!

Sverige-San Marino 6-0 (Spelarbetyg)

Johan Wilandh + + (Inget att göra)

Mikael Lustig + + +(Helt ok i offensiven men håller han mot Holland?)
Olof Mellberg + (Egentligen en godkänd tvåa men utvisningen!!!)
Daniel Majstorovic + + (Ok, offensivt)
B Safari + + (Förväntar mig ännu lite mer offensivt av fjolårets succeback)

Sebastian Larsson + + + (En bra insats av Seb som bör få starta mot Holland)
Pontus Wernblom + + + (Visade upp fin teknik med skarvningar o slet som vanligt)
Kim Källström + + + + (Uselt motstånd men han skötte sin roll som playmaker utmärkt)
Emir Bajrami + + (Glimtar till ibland men för ojämn ännu)

Zlatan Ibrahimovic + + + (Briljant ibland, gnällig och nonchalant ibland)
Ola Toivonen + + (Har talangen men lite ojämn och bör kunna få ut mer en sån här match)

Avbytare med ganska mycket speltid:
Andreas Granqvist + + + (Kul för honom att få hoppa in och var farlig på fasta situationer)

Landskamp på TV10

Ikväll spelar fotbollslandslaget nästa EM-kvalmatch mot San Marino inför en fullsatt Swedbank Arena i Zlatanland. Matchen sänds på den nystartade kanalen TV10 och som tur är får jag nog in kanalen på båda mina tv-apparater. Nu hoppas jag bara att de som ger mig möjlighet att få 14 dagars EPG (Tv-guide) till min digitalbox kan fixa till så att TV10-programmen finns med där i framtiden så att jag kan spela in när det sänds bra sport mm.

Glädjande nog så valde Erik Hamrén exakt den startelva som jag hade önskat till kvällens match!!! Visst får väl Anders Svensson anses given i vanliga fall men när han har lite krämpor i kroppen så tycker jag att det är helt rätt att Källström/Wernblom får starta. Dessutom anser jag nog att Källström kan göra mer nytta än Svensson i den här typen av matcher mot uselt motstånd. Bra också att Sebastian Larsson äntligen fick starta i en "riktig" tävlingsmatch, det är han väl värd!

Mitt tips inför kvällen är: Sverige - San Marino 4-0!


Fotot från Expressen.se

Slöa bortskämda ungdomar?

Efter Linda Skugges utspel på Aftonbladet debatt om att det inte finns någon jobbkris för ungdomar utan att de helt enkelt är för slöa eller bortskämda vad gäller valet av jobb så har det debatterats friskt om detta. Bert Karlsson som gillar att synas och höras var inte heller sen att hänga på i den kritiken mot ungdomar när han deltog i SVT-debatt för några dagar sedan.

Min åsikt är att det självklart finns massor av duktiga hårt arbetande ungdomar som dessutom inte är rädda för att ta sk skitjobb och det tror jag även Linda Skugge och Bert Karlsson håller med om. Däremot tror jag att de har lite rätt i att dagens ungdom generellt är lite mer bortskämda än vad vi var! Precis som att min generation är mycket mer bortskämda än vad våra föräldrar var och så vidare. Tiderna förändras vilket ju är på gott och ont på många sätt.

Vad gäller mig själv så kan jag inte påstå att jag har varit en hårt arbetande människa hela livet då jag t ex i yngre år hellre tillbringade dagarna på badet än att söka sommarjobb. Däremot har jag i hela mitt vuxna liv gjort rätt för mig genom att antingen studera eller arbeta även om det har inneburit så kallade skitjobb på t ex industrisanering eller något liknande.

Max sjunger högt

Max älskar att kika på foton eller små videoklipp med sig själv på digitalkameran. Ibland när han sjunger sånger så är han lite väl tyst för att det ska bli bra på film så när jag sa åt honom att ta i så lydde han order även om detta innebar att han glömde lite text och tappade lite musikalitet istället.


Max sjunger Blinka lilla stjärna inför en road farmor

Lite sällskap

Ikväll på kl 22:00 på Kanal 5 är det premiär för Filip och Fredriks senaste programserie som heter Lite sällskap. Denna gång håller grabbarna till i Värmland där de försöker hjälpa några singlar att hitta kärleken i livet. Eftersom jag gillar Filip och Fredrik så kommer jag absolut att följa detta program framöver som jag tror kommer vara rätt underhållande.


Foto lånat från Kanal 5

Max vinterkollektion -2010


Lundells bästa

Slänger in detta gamla inlägg som jag av nån anledning haft som utkast en tid. Inspererad av en tråd på Lundellforumet så tänkte jag göra min egen lista över Ulf Lundells bästa låtar på 2000-talet. En omöjlig uppgift egentligen men roligt att försöka sålla ut mina 10 favoriter inom denna kategori.

 

De fem översta låtarna känns för mig givna men sedan kunde det blivit vilka som helst av de jag nämner. Nu när jag publicerar inlägget så känns valet av låten Butiken lite felaktigt men orkar inte ändra. Annars känns listan ok!

 

Här är min lista över Lundells bästa låtar under 2000-talet


- Jag saknar dig (Kanske Lundells bästa och otroligt att den är så okänd bland folket?)

- Coco (En underbar ballad som jag tyvärr aldrig verkar få höra live)

- Ut ikväll (Somrig partylåt)

- Jolly Roger (Ännu en underbar ballad)

- Senare År ("40 är din ungdoms ålderdom, 50 är din ålderdoms ungdom", grym låt!)

- Roadhouse Kirscheim ("När vi inte har det vill vi ha det o när vi har det vill vi inte ha det")

- Baby om morgonen (Det här framträdandet såg jag, Bodare och Persson i Uppsala 2008)

- Gå ut och var glad (Underbar låt med text som man bör lyssna på när man gnäller i onödan)

- Kapten Kidd (En favoritlåt som även Uffe verkar gilla då den spelas ofta på konserter)

- Butiken (Ihop med Koltrastsången, Innan 20 på 19 den bästa låten från senaste albumet)


Nästan på listan:

Alla hjärtans dags blues, Kvar där för gott, Odysseus Park Avenue, Club Zebra, Älska med främlingen, Baby Hollywood, Blint förälskade igen, En droppe vatten, Tillsammans vi två, Om sommaren, Förlorad värld och många många fler!!!Dyster Lördag

Det känns inte som någon jätterolig helg det här heller då de senaste dygnen har varit oroliga då Tinas mamma de senaste dagarna blivit sämre i sin cancer.  I Torsdags var det riktigt illa och den natten blev det inte många timmars sömn då jag med den här välbekanta klumpen i magen befarade det allra värsta. Idag Lördag verkar det alla fall lite stabilare och läkarna har äntligen lyckats hitta rätt med smärtlindringen så att stackars svärmor har kunnat sova bra inatt.

Lider så enormt med henne som endast 51 år gammal råkat ut för denna vidriga sjukdom och som om det inte är nog med det så får hon ju lida massor dessutom. Jag kan inte klandra sjukvården men tycker att det känns fördjävligt att människor på 2000-talet ska behöva lida så mycket när de råkar ut för den här sortens sjukdomar. Min pappa gick igenom ett helvete, min brorsdotter Olivia likaså och nu är det Tinas mamma som på ett ovärdigt sätt får kämpa mot sjukdomen.

Jag lider förstås även mycket med min älskade flickvän och hennes syskon som har det tufft just nu. Sedan har vi ju lilla Max! Han och mormor har ett väldigt speciellt band till varandra och han har alltid dyrkat henne så det blir tufft framöver det här. Nu hoppas vi bara att läkarna kan hålla smärtorna i schack och förhoppningsvis på stopp på spridningen av cancern så länge det bara går. Idag är Tina tillsammans med sina tre syskon på sjukhuset och bra att de får umgås lite och stötta varandra samt att Tinas mamma förstås blir glad när alla är samlade hos henne.

Nu ska jag och Max ta en promenad i det soliga höstvädret!

Seger mot Ungern

Det blev en skön 2-0 seger igår kväll i Sveriges första EM-kvalmatch hemma mot Ungern. Det var inte någon glimrande insats av vårt landslag men stundtals såg det väldigt bra ut och framförallt gladdes man åt Zlatans fina insats. Igår glödde han på ett sätt som man tyvärr inte har sett så ofta i landslaget tidigare och synd bara att medspelare som Toivonen, Bajrami med flera inte bättre kunde utnyttja hans geniala framspelningar. Ett litet minus till Zlatan för efterslängen som hade kunnat renderat i ett rött kort vilket hade inneburit spel med 10 man för Sverige men tur att domaren inte såg den.

I övrigt så var det ju olyckligt med skadorna men spelmässigt innebar det ingen nackdel då Kim Källström med sina egenskaper hjälpte våra mittbackar med deras ständiga uppspelsproblem på ett bra sätt samt att han slog väldigt bra hörnor och frisparkar. Att Elmander skulle bli skadad stod liksom skrivit och jag sms:ade precis Bodare om det då Elmander 10 sekunder senare fick kliva av. Elmander är en kämpe av stora mått men med bristfällig teknik och Sebastian Larsson spelar alltid med stor pondus i landslaget trots att han gång på gång blir petad. Väldigt bra insats av honom också igår när han fick komma in!

Skönt med en bra start där seger mot ett Ungersk landslag som Sverige bara ska vinna mot om de vill ha något med tätplatsen i gruppen att göra. Roligt att se en del fina sekvenser i andra halvlek där svenskarna visade upp väldigt fint passningsspel och tog sig ur situationer på egen planhalva utan att behöva tjonga iväg bollen. Gissar att den biten till viss del kan tillskrivas vår nye förbundskapten. För övrigt tycker jag det känns väldigt skönt att vi har en ny landslagsledning och framförallt så verkar spelarna trivas vilket ju är viktigt.

San Marino nästa och här är mina betyg på spelarna igår!


Startelvan:

Andreas Isaksson + +
Mikael Lustig + + +
Olof Mellberg + + (Precis som för Majstorovic, bra bakåt men problem med uppspelen)
Daniel Majstorovic + +
Behrang Safari + +
Anders Svensson + + (utgick tidigt pga skada)
Pontus Wernbloom + + + (problem i första men succe i andra!)
Johan Elmander + +
Ola Toivonen + + + (För lite delaktig i spelet men när han fick bollen gjorde han det bra)
Emir Bajrami  + +
Zlatan Ibrahimovic + + + + (Snudd på en femma för Zlatan men målet saknas)

Inbytta:

Johan Wilandh ++ (Sattes aldrig på några prov)
Kim Källström + + + (Bra uppspel, bra fasta, bra karaktär efter ännu en petning att prestera)
Sebastian Larsson + + + + (Presterar alltid bra i landslaget de gånger han får spela)

Glädjande besked

Tinas sommarjobb på Försäkringskassan i Falun skulle egentligen ha tagit slut idag men igår fick hon besked från sin chef om att både hon och syster Linda erbjuds en fast anställning! Jätteroligt för båda tjejerna som slitit hårt hela sommaren och verkar vara så uppskattade från kollegor och chefer där i Falun. För oss blir det förstås väldigt skönt att ha två fasta jobb med två löner, något vi inte har haft på ca 2 år. Nu har ju varken jag eller Tina arbeten där vi kommer att få feta lönecheckar men det blir ju ändå lite skillnad jämfört med när hon studerade. Viktigast av allt är ju att Tina efter många år inom äldrevården verkar trivas bra med kontorsjobbet på FK och nu får vi se till att köpa någon ny touchmobil så att hennes ständiga pendlande med struliga SJ blir lite roligare!

Vi har också funderingar på om Tina ska vara föräldrarledig med Max på Onsdagarna vilket ju också innebär lite sämre ekonomi men vore bra på många andra sätt. Dels så får både Tina och Max ett välbehövligt break från sina långa dagar på jobb/dagis och sen rent egoistiskt för mig så vore det skönt att slippa hämta/lämna på dagis en dag i veckan då jag även får chansen att jobba över nån timme om det behövs. Dessutom skulle det innebära att jag utan problem med att skaffa barnvakt direkt efter jobbet kan åka och träna innebandy med Onsdagsgänget! Sånt är mer värt än en tusenlapp på lönekontot!

RSS 2.0