Mitt 2011

JANUARI 2011
Här i Januari var jag redan trött på extremvintern med snörekord varje dag kändes det som. Roligt iofs för barnen att få en sån vinter igen med massa bobåkning o annat. Max hade här en fas med ganska rejäla trotsutbrott som delvis kan ha berott på sorgen efter hans älskade mormor som gått bort en månad tidigare. I Januari 2011 fick Max se sin första biofilm då Tina o han såg "Var Inte Rädd Långa Farbrorn". En stark trea i betyg av Max.

Själv försökte jag och Tina oss på att leva ett sundare liv med nyinköpt Promenadband, LCHF-diet som vi höll skapligt någon vecka alla fall. Tyvärr drog jag sönder ljumsken på innebandy o fick vila 7-8 veckor vilket alltid innebär träningsfrustration o ett sämre humör. Som Liverpoolare var det stor frustration när Torres lämnade klubben för att gå till Chelsea men värvningen av Suarez gladde alla fall en smula.FEBRUARI 2011
Hände inte så mycket denna månad, fortsatte försöka att leva nyttigt med lite LCHF-stuk men min träningsfrustration med muskelbristningen gjorde det lite svårare med nyttigheten. Brorsan med familj åkte till Thailand men hade sån otur att Felicia blev rejält sjuk o de fick en riktigt strulresa med Felicia på sjukhus större delen av tiden. Så trist då vi unnade dem så mycket en härlig solsemester efter det tuffa år 2010 då Olivia min brorsdotter förlorade kampen mot sin Leukemi. Som tur var hade bror och Anna en försäkring så de lär få en ny resa och vi håller tummarna för att de får det bättre då.


MARS 2011
Evighetsvintern fortsatte även in i Mars detta år o förutom några härliga soliga fina vinterdagar så var väl detta ingen bra månad för oss. Jag fick tillbaka mina hemska magsmärtor med tryck i bröstet så det blev två besök på akuten och fortsatt ovisshet om vad det beror på. Förutom detta åkte vi på magsjuka som gjorde att jag missade Håkan Hellström-konserten i Gävle. Senare i månaden så vaknade Max på natten o kräktes o ögonen svällde igen så det blev in på akuten igen. Det visade sig vara hans första allergiska reaktion mot nötter. Förutom detta o massa andra förkylningar mm. så började vi rusta ordentligt här hemma både på övervåningen o i köket.
APRIL 2011
Vintern slut äntligen och April månad bjöd stundtals på kalasväder så att grillen åkte fram några gånger. Ännu en magsjuka och några förkylningar hanns med så att jag missade cupen i Storvik som vi vann 2010 med IBK Underbar. Rusten slutfördes så vi fick vårt nya kök o övervåningen upprustad. Så enormt skönt då jag hatar att leva i ett kaos här hemma. Jag kunde äntligen sporta lite mer också så det blev både lite inomhustennis mot Wanke i Gävle o lite innebandy. Max var mer harmonisk här utan större trots och trivdes ute i vårsolen.
MAJ 2011

En höjdare denna Maj månad var när jag och Jonny åkte ner till Stockholm för att tillsammans med Pelle Ress och Johan Bodare överraska vår nyblivne 40-åring Henke Larsson. Efter en överraskningschock då vi 4 spöken väckte honom i stugan ute vid mysiga Bullandö så tillbringade vi helgen där och hade jättetrevligt. Bland annat var vi till Siggesta Gård som ligger alldeles nära vårt kära Lillsved där vi lärde känna varandra en gång i tiden. Efter lite fotbollsgolf och käk åkte vi tillbaka till Bullandö. Där blev det grillning och lite stillsamt hemmafestande och så fick vi njuta ännu en gång av en frågesport ihopsatt av quizskaparmästaren Bodare.I Maj åkte vi även på en charterresa till Turkiet. Vi bodde på Aqua Fantasy ett jättehotell som ligger strax utanför KusaDasi. Där hade vi en härlig All-Inclusivevecka tillsammans med Fredrik, Vicky & Emma som var där samtidigt som oss. Max trivdes enormt där förutom att det tyvärr var lite kallt i poolerna som gjorde att han inte uppskattade det enorma utbudet av vattenland/pooler som fanns. I övrigt fanns det massor av sportaktiviteter man kunde göra där som tennis, fotboll, beachvolley, minigolf, vattensporter, hästridning mm. Det negativa med Aqua Fantasy var väl maten och miljön vid luncher/middagar som var lite väl livliga o stressiga med alla dessa människor, lite som en skolmatsal. Sedan kunde stranden varit finare men i det stora hela ett underbart hotellområde lär jag säga!
JUNI 2011
- Årskort i Furuvik o flera besök där för Maxen
- Värmebölja i mitten av Juni, några besök på Storviksbadet
- Min tredje magsjuka för året var ett faktum, tackar!
- Härlig partysommarkväll i Gävle med Persson, Perra, Åsberg o Wanke
- Trevlig midsommarafton hos Nisse o Susanne.
- Jag o Persson till Högen på fest o sen till G-Hammarby på m-dagen, jättekul!!
- Max lärde sig vara utan blöja dagtid och älskar att cykla (med stödhjul).
- Vi bytte in vår Saab 9-5 mot en ny Saab 9-3. Se bilden.JULI 2011
Dags för semester och vi började den i Stockholm då jag, Tina o Max återigen fick låna familjen Bodares radhus i Orminge en vecka. Vi hade det kanon där nere o träffade Maria, Johan o Theo på Gröna Lund, brorsans familj dök upp i huvudstaden o så träffade vi även Pelle, Anna-Linda o deras barn ute vid Siggesta Gård på värmdö där det fanns massor av roligt att göra för oss/barnen. Vi hann även med att besöka Skansen, hänga i Humlegården o strosa runt i stan en hel del. Både Max och vi trivs enormt bra i Stockholm!

I slutet av Juli tog jag och Tina en egen 2-nättersweekend på Clarion Söder i Stockholm utan Max som fick vara hemma hos Farmor o "Svängen". Detta var första gången sedan Max föddes för 3,5 år sen som jag och Tina sov borta från honom 2 nätter ihop. I Stockholm sprang vi ihop med Camilla Sköld o Micke Svahn från hemorten o hängde med dem på kvällarna så det blev mycket goda drinkar på härliga uteserveringar i stekhett Stockholm. Dagtid blev det shopping, goda restauranger och besök på Gröna Lund bland annat.

Annars på semester så var vädret lite upp och ner. När det var fint blev det mycket grillning, bad mestadels vid Storviksbadet och nåt besök med kompisar på stans nya trevliga uteservering som öppnade denna sommar (Äntligen!!!). Mycket tennis mot Wanke blev det också o mestadels på Storviks fina grusbana. Tyvärr så spelade jag väldigt ojämnt denna sommar o förlorade många superjämna fajter. Efter en bra spurt snyggade jag till siffrorna lite men förlorade utesäsongen rätt stort med 11-6 i matcher. (bättre inomhus sen...).

Den 22 Juli hände något i Norge som man inte kommer glömma bort någonsin då en sinnessjuk norsk terrorist dödade massor av människor. Främst var det politiska aktiva engagerade ungdomar på ön Utöya som han utklädd till polis mejade ner en efter en. Precis som under 11 September när World Trade Center attackerades kunde man inte slita sig från tv:n på några dygn nu heller. Det är en sjuk värld vi lever i och det känns extra djävligt när helt oskyldiga ungdomar som dessutom vill skapa en bättre värld dödas på detta ofattbara sätt.
AUGUSTI 2011
Tina åkte upp till Leksand en vecka med sina syskon och på Onsdagen hämtade hon upp Max dit så att de fick lite familjeumgänge några dagar. Max hade det förstås fantastiskt bra där uppe vid Leksand Sommarland många av sina favoritsläktingar på plats i samma stuga. Även jag hade det rätt bra då jag ju trivs med att få vara lite själv ibland. Annars i Augusti så började vi jobba igen och det blev aldrig något högtryck på sensommaren men vi hann med några grillningar till och jag spelade några fler tennismatcher alla fall. I Augusti fick Max också besöka sin första konsert då han ihop med Tina, Camilla och Elliot såg på Eric Saade i Furuvik.

En riktig höjdarlördag fick jag dock en het sommardag i Aug då Elisabeth Jäder bjöd på stor 40-årsfest! Tina var tvungen att vara hemma med Max denna Lördag så jag cyklade dit med Perra o hade en jättetrevlig fest med gamla vänner fram till klockan 5 på morgonen när det bara var jag, Annelie D, Sussi F, Perra, Carita och nån till som hängde i. Festen var som vanligt storstilat anordnad av Anders E med frågesporter, tävlingar, god mat o dryck o disco mm. 

SEPTEMBER 2011
Hösten anländer och vi fick för oss att åka till Turkiet igen tack vare att vi kunde fixa en väldigt billig resa dit då vi skulle hyra lägenhet av en kompis i Mamuthlar som ligger strax utanför Alanya. Efter lite strul med dubbelbokningar o annat så skulle vi bo i lägenheten halva resan o sen på ett hotell som heter Gold City. Dag 2 upptäckte vi några utslag på Max som visade sig vara Vattkoppor! Därefter följde några struldagar med läkarbesök, mängder av telefonsamtal till SOS International då vi fick flygförbud hem på det tilltänkta hemresedatumet o därmed behövde ett till boende, nytt flyg, transfer mm. Det var alla fall kanon att vi bodde i Johan och Carros fina lägenhet när Max vattkoppor var som värst då han de dagarna kunde kika på mycket tv, spela dator mm. Synd ändå då Max hade trivts fantastiskt vid poolområdet utanför lägenheten o hade bekant familj hemifrån vars son gärna ville leka med Max men då fick han hålla sig inne istället 2 dagar.

Max hade mycket utslag när vi flyttade till Gold City men var ganska pigg så vi kunde ha med honom ute vid det magnifika poolområdet på detta 5-stjärniga hotell uppe i bergen utanför Alanya. Tur vi hade dvd-spelaren med så att Max var ganska nöjd ändå vid poolen utan att få bada så mycket. På kvällarna hade vi det väldigt trivsamt på de mysiga restaurangerna med fantastisk utsikt över Alanya. Sedan fick vi avsluta med 3 extradagar med boende på ett lite mindre hotell mitt inne i Alanya. Då var Max piggare så vi kunde hinna med en dag på vattenland och vid regnig sista dag en heldags shopping. Trots allt strul som vattkopporna innebar var vi ändå hyfsat nöjda vid hemkomsten. Kanonväder nästan hela veckan o tre bra olika boenden fast självklart hade vi gärna sluppit allt rassel men nu har han haft sina vattkoppor alla fall!

Förutom Turkiet så åkte jag på årets fjärde magsjuka. Satt hemma hos Perra ihop med Persson o kikade på Brynäsmatch en Lördagskväll o mådde så djävla illa. Sen kom magsjukan men både polarna o familjen klarade sig. Mitt immunförsvar är bevisligen sämst i världen och 4 magsjukor på ett år är 4 för många! En otäck flygolycka skedde i September då ett ryskt hockeylag med Stefan Liv ombord skulle flyga till seriepremiären i KHL och samtliga ombord på planet utom en person omkom, tragiskt!!!! I September så började vi tömma mammas hus också då hon äntligen satt ut det till salu. Som jag längtat efter detta beslut!!!


OKTOBER 2011
Den 1:a oktober en Lördag hade vi en försenad svensexa för "Nisse" som gifte sig med Susanne i somras i hemlighet. Jag, Anders E, Frölla, Perra, Tommy, Kajan, Henka A, Patrik E och Micke var det spenderade dagen/kvällen ihop. Det blev lite golf, aktiviteter vid fotbollsmatch och trevligt umgänge ute på Patriks golfrestaurang innan vi gick på Oktoberfest på Göransson Arena där Nisse gjorde stor succé med sin läderhosen-dress. En väldigt rolig dag men själva oktoberfesten var sådär. Huvudsaken att Nisse var nöjd!

Annars handlade Oktober mycket om att rensa mammas hus då hon mycket glädjande nog fick en köpare som skulle flytta in i huset i November. Med tanke på att mamma och pappa sparat varenda pryl de haft sedan vi flyttade dit 1980 så blev det oräkneligt antal besök på miljöstationen. Tur att mammas nya gubbe är ett fysiskt unikum o gjorde ett hästjobb under denna flytt. Nu bor mamma på övervåningen av ett hus i Storvik där hon får hyra som en lägenhet, en kanonlösning.  Jag har bävat så inför denna flytt men nu är den gjord, pust!I Okbober fick jag även göra en minnesvärd resa med jobbet då vi åkte till Krakow 4 dygn. Huvudsyftet med resan var ju att besöka Auschwitz vilket var en omskakande upplevelse men som känns så bra att få ha gjort. Som alla andra så har jag ju sett massor av filmer från andra världskriget om vad som hände i Auschwitz men att vara där på plats och få ta del av alla bevis mm. var enormt berörande kan jag lova. Svårt att beskriva känslan när man gick runt där med en stor klump i magen och fick se allting live med tolkens berättelser i hörlurarna om allt ofattbara som hände. Nu när de få överlevande från Auschwitz börjar dö ut så är det ju otroligt viktigt att vi som vet vad som verkligen hände för detta vidare till våra barn så att ingen glömmer.

Även om vi hade ett ganska uppstyrt schema så hann vi ju med att se en hel del av Krakow också och det var en härlig stad att besöka. Vi var mestadels i gamla stan på kvällarna där det finns ett stort torg som man kan utgå ifrån. Så fint där i Krakow och billigt med mat och dryck också. Det var roligt att åka med folk som jobbar inom andra områden på kommunen och vi var ett gäng som umgicks rätt mycket på kvällarna där med lite besök på trevliga uteserveringar mm. Inte helt fel heller att få uppleva lite sensommarväder som det var i Krakow de första dagarna. Till den fina staden Krakow skulle jag gärna åka tillbaka på en weekend nån gång i framtiden och kanske även när Max blivit vuxen ta med honom till Auschwitz o visa honom den viktiga delen av historien.


NOVEMBER 2011
I år kom det ingen vargvinter redan i November och personligen tyckte jag det var rätt skönt även om det var mörkt dygnet runt som det kändes. Denna månad så spelade jag en del innebandy och även lite minitennis mot Wanke, så kul och den jobbigaste sport som finns där vi kör totalt slut på varandra. Vi fortsatte även att ha våra gympalördagar med Max och lite andra kompisar med sina barn. Något som Max tycker är jätteroligt även om det inte är så organiserat, jag bokade upp lördagarna hela hösten fram till jul då barnen under en timme springer runt o leker ganska fritt i gympahallen.

Jag fyllde även 40 år denna månad men det blev inget stort firande utan bara med min och Tinas familj. Jag har istället planer på att ha nån fest mot vårkanten istället och den lördagen när jag hade fyllt så hade istället Nisse och Susanne sin bröllopsfest samt att även Susanne firade sin 40-årsdag i November. Det var en rolig fest ute i Årsunda med kompisar som Perra o Karin, Henka o Annelie, Anders o Elisabeth, Stefan o Sussi, Vickis o Micke med flera. Max sov hos farmor o Svängen.
DECEMBER 2011
Sista månaden på året och snön lyste mestadels med sin frånvaro. Vår älskade son Max fyllde ju 4 år den 14:e och då hade vi ett litet kalas ute i festlokalen där han och kompisarna körde pirattema. Det tyckte han var såååå roligt och var förstås även nöjd med att bli firad med paket av våra familjer och oss också. Sedan kom ju julafton där vi år firade den hos broder o Anna ute i Årsunda där mamma var med också. Väldigt kul för Max och kusin Milton att fira ihop och det kom ju en tomte även i år till deras stora förtjusning. Dagarna efter jul blev det middagar hos svärfar och med Tinas syskon också så det blev 3 dagars-firande som det lätt blir när man ska få till det så att alla kan träffas.

Nu när Max är fyra år så är han inne i en ganska skön fas i livet där de stora trotsanfallen uteblir och så är han en väldigt kärleksfull son som gärna överröser oss med fina ord om hur mycket han älskar oss mm. Lite förkylningar då och då för främst Max o mig som vanligt som gör att det blivit lite Vab nu på vintern men tack och lov inga öroninflammationer under hela året för honom. Max älskar fortfarande sitt dagis o blir så glad efter Vab-perioder när han får komma dit och leka med kompisarna igen. På Nyårsafton kom Johan, Maria och Theo hit och vi hade en trevlig kväll med god mat och dryck samt lite sedanlig spelkväll där tjejerna som vanligt vann mot mig och Nana.

Nu ser jag fram mot ett underbart 2012!!!

RSS 2.0