Sandvikendagarna

I helgen är det något som kallas för Sandvikendagarna där det händer lite grejor i staden. Bland annat ska Mora Träsk spela nere på stan idag vid 11-tiden så vi ska hämta Max hos mormor på morgonen och åka dit med honom tänkte vi. Sen ikväll är det "Cruising" på stan, öltält och lite annat så vi kanske tar en promenad ner på stan med Max ikväll också så får han somna i vagnen om han vill. Han kommer säkerligen gilla att titta på alla bilar kan jag tänka mig.

Jag har skrivit om detta för länge sen i bloggen men gör det igen. Nu när det verkar bli kanonväder och mycket folk på stan så önskar man verkligen att det fanns några bra uteserveringar i denna stad. Det finns kanske ca 10 ställen i stan där man kan sitta ute och ta en öl, glass eller nåt och nästan ingen av dessa platser har uteservering med sol. Möjligen Mulligans där det finns plats för ungefär 10 personer eller nåt.

En stor bra uteservering på vårt döda torg eller i Jansasparken utanför LivingRoom vore nåt och sen så önskar man förstås att Stadsparken med alla grönområden var en plats dit man kunde gå en dag som denna. Som det ser ut nu finns det absolut ingenting där förutom några A-lagsalkisar möjligen vilket känns så trist på ett fint stort grönområde. En liten minigolf, fikaservering, frisbeegolfbana, boule, fin lekpark som lockar människor vore ju kanon och dessutom ligger det ju precis bredvid vårt badhus som lockar mycket folk men det verkar vara omöjligt.

Nu ska jag gå ner och börja "baka" mitt nyttiga polarbröd till frukost men måste nog vänta tills Tina vaknar innan jag börjar den där långa elvispningen av äggvitorna. Sen ska jag nog ut och skrubba av framsidealtanen lite innan vi hämtar Max på hos mormor.

Ha en trevlig helg!


Barnfri natt

Inatt har Max sovit hos sin mormor för första gången på länge då hon ju tyvärr går igenom en tuff cellgiftsbehandling mot sin cancer. Fast igår ville hon prova att ha honom en natt igen och eftersom vi inte har hört något så verkar det ha gått bra. Max tycker verkligen om att vara där hos henne med alla spännande leksaker, bilarna som åker förbi på vägen och så var ju morbror Tim där också!

Det var länge sedan vi hade en barnfri kväll/natt så det kändes verkligen som höjden av lyx fast vi bara var hemma och myste. Det ska bli spännande att höra hur Max sov inatt då han tidigare alltid sovit extremt bra hos sin mormor de 4-5 gånger han sovit där. Jag kan väl tillägga att han de senaste veckorna med hans mått mätt sovit klart bättre här hemma också även om det ju blir några vakningar per kväll/natt men klart färre än tidigare skönt nog.


Klassiska 80-talsballader




Det finns ju massor av gamla klassiska ballader från det "ljuva" 80-talet som man har speciella minnen till. Här är några av dem jag kom på vid en kväll vid datorn när jag nostalgiskt "Youtubade" lite inom detta ämne.

Vad har ni för favoritballader från denna period?

Härligt Barca!

I Onsdags samlades grabbgänget hemma hos Roffe för att se CL-finalen mellan Barcelona-Manchester United. Det blev en djäkligt märklig match där Man United efter Barcelonas ledningsmål tappade allt sting och man kände inte alls igen Man United i denna match.

All heder åt fantastiska Barcelona som välförtjänt tog hem titeln och det finns ju inget lag som spelar en vackrare fotboll än dem måste jag säga! Måtte Samuel Etó lämna klubben så att det finns en liten chans att Zlatan kan få den rollen nästa säsong.

2 veckor med LCHF

Idag har jag kört med LCHF-kosten i två veckor och det har väl gått ganska bra får jag säga. Fast det är en djäkla stor omställning och tar nog lite tid innan jag kommer in i det. Ibland känns det väldigt svårt att veta vad jag ska äta pga dåliga planering, fantasibrist eller brist på ork efter t ex sen innebandyträning. Sen skulle det förstås underlätta om jag inte var så kräsen med maten men jag kan liksom inte hjälpa att jag avskyr fisk, vitlök, skinka och massa annat.

Förutom detta så kan jag även uppleva det lite jobbigt vid tillfällen som igår när vi var på utbildning med jobbet där vi bjöds på fika och lunch. Efter en dålig frukost så var jag svinhungrig på förmiddagsfikat då samtliga 60 personer utom jag åt goda smörgåsar/kakor och vid lunchen tog jag en kebabsallad på stan istället för den lunch vi blev bjuden på eftersom jag inte orkar "krångla".

I framtiden har jag förhoppningsvis fått bort min påbörjade diabetes och då kommer jag nog inte vara lika strikt vid såna tillfällen eller strunta i vad omgivningen tycker och begära kost som passar mig. Bara att kämpa vidare och det känns alla fall skönt att jag mår bra på många sätt av den här kosten och det är en befrielse att inte sukta efter sötsaker dygnet runt!


Peace and love

Funderar på att gå på Peace & Love-festivalen i Borlänge Fredagen den 26 Juni då Lundell/Winnerbäck spelar samma dag. Egentligen är det ju massor av konserter som jag skulle vilja ha sett denna sommar som Springsteen, Madonna, U2 och Coldplay bland annat men det blir nog tyvärr bara någon Lundellkonsert eller Peace and Love då.

Ska ni gå på några roliga konserter denna sommar?


Robbie Willams, Ullevi 2006

Jag och el-vispen

Efter två väldigt stressiga arbetsdagar så hade jag tänkt att bara ha en lugn skön tv-kväll igår men det slutade med att jag mest stod i köket med el-vispen i högsta hugg istället.  Jag fick för mig att både prova göra blomkålsmos och det där polarbrödet som jag tipsade om tidigare i bloggen.

Jag visste knappt vad ett blomkålshuvud var innan igår där jag stod vid diskbänken och kliade mig i huvudet när jag funderade på vad man skulle använda för kroppsdelar av blomkolsvarelsen. Efter mycket receptläsande så fick jag alla fall till en maträtt bestående av köttbullar och blomkålsmos vilket var helt ok.

Mina polarbröd blev inte riktigt lika goda denna gång men ändå helt ok. Det tog en djävla tid att göra brödet den här gången då äggvitan som man ska vispa hårt inte stelnade till förrän efter en halvtimmes visp. Helt sjukt då Tina fixade det på 5-10 minuter senast men mästerkocken jag kan lyckas med det omöjliga.

Jag tycker alla fall att jag har lyckats bra med att följa den här LCHF-dieten de första 10-12 dagarna även om det varit lite svårt ibland vad jag ska äta vid dålig planering. Jag äter extremt mycket ägg i olika former nu så det är nästan så att jag skulle ha skaffat en höna hemma i trädgården, ha ha.

Nu ska vi iväg med jobbet två dagar där det blir luncher, fika mm. och det kan ju vara lite svårt med kosten då men jag får försöka lösa det på nåt sätt. Bara att kämpa på och jag tycker sötsuget har minskat rejält redan även om jag fortfarande har våta drömmar om en skål med ostkrokar och choklad t ex.

***
Vid 22-tiden igår slängde jag mig i soffan för att se klart Henrik Schyfferts roliga show om 90-talet. Många som grämer sig över att de missade den men förutom att den sänds på Torsdag i SVT 24 så  finns det ju något som heter SVT Play!!
***
Ikväll blir det innebandyträning och senare ikväll kanske ett besök i Roffes fotbollsstudio med grabbarna för att se CL-finalen mellan Manchester United-Barcelona!!! Måtte Barcelona vinna för jag orkar verkligen inte se Sir Alex gäng vinna Champions League också!


Sami Hyypiäs avsked

I helgen spelade Liverpool ju säsongens sista match mot Tottenham hemma på Anfield vilket också var den finländske mittbacken Sami Hyypiäs sista match för klubben. Han värvades för 2,65 miljoner pund för 10 år sedan från Holländska klubben Willem II och anses t ex av Liverpoollegenden Ian Rush vara den bästa värvning Liverpool gjort någonsin vilket jag kan skriva under på med tanke på den billiga övergångssumman.

Sami Hyypiäs svaghet som mittback är hans långsamhet men istället så läser han spelet bättre än de flesta andra och behöver sällan tackla när han gör sina brytningar. Hans huvudspel måste också nämnas där han alltid varit ett vapen offensivt på fasta situationer. Sami Hyypiä kommer att vara saknad på Anfield och vi Liverpoolfans kommer att minnas honom som en av de bästa spelarna i klubbens historia. Lycka till i Bundesliga Sami!


Hyypiä bärs runt av spelarna på Anfield

Gefle-AIK

Igår åkte jag, Jonny, Persson och Emma in till Gävle för att se Gefle-AIK på Strömvallen. Det var en underbar sommarkväll med storpublik och inte blev det sämre av att GIF spelade väldigt bra då man vann matchen med 1-0 vilket var klart i underkant mot ett blekt AIK. De röststarka kaxiga AIK-fansen som pinsamt nog skanderade fotbollsmördare åt Gefle tystnade ganska rejält i andra halvlek när deras eget sk storlag inte skapade ett smack offensivt!

Jag tycker egentligen att det är jätteroligt att gå på fotboll och se Gefle men det blir ändå oftast bara några besök per sommar högst. Jag önskar verkligen att Gefle Stad kunde komma till skott och bygga en ny arena för det behövs verkligen och skulle göra det ännu roligare att åka in på matcherna. Helt sjukt hur bland annat några djävla kulturdonkar kan stoppa upp dessa planer pga att de gamla träpelarna på arenan är K-märkta.

Gefle IF ligger nu fyra i Allsvenskan vilket ju är otroligt imponerande!

Plusliga Gefle:
+++++ - Yussif Chibsah
++++ - Amadou Jawo
+++ - Andreas Dahlén
++ - Omar Jawo
+ - Hans Berggren

Henrik Schyfferts försvarstal

Vi spelade in Schyfferts föreställning "The 90´s - ett försvarstal" som ju sändes direkt på SVT i Lördags. Jag har bara sett halva föreställningen ännu men jag tycker att Schyffert gör en suverän föreställning med mycket "igenkänningsskratt" Hans show sänds igen på Torsdag kl 22:00 i SVT 24 om någon vill kika.

Några fler som såg programmet och vad tyckte ni?


Foto: Mia Carlsson

Polarbröd

Till min stora glädje har jag hittat recept på gott bröd även inom LCHF-kosten!

Ingredienser för ca 6--8 polarbröd:
1/2 burk Keso (125g) (låt den rinna av ordentligt)
2 dl riven ost
3 ägg (separera gulan från vitan)
Salt och peppar
Vid önskemål, smaksätta med andra kryddor som pizzakrydda, basilika t ex.

Så här gör du:
Hårdvispa äggvitorna i en bunke till hårt skum och ha gärna i lite salt.

Låt keson rinna av ordentligt och mosa den ihop med äggulorna i en annan bunke. Rör i osten med en slickepott och krydda med lite salt och peppar.

Vänd försiktigt ner äggviteskummet i kesoblandningen.

Klicka ut på bakplåtspapper ca 1-2 msk per bröd, tänk på att de flyter ut litegrann. Kan även hälla ut smeten på flera plåtar för att få stora bröd. Klipps eller skärs sedan i önskade storlekar.

Vill man krydda brödet lite extra med något så gör man det nu.

Grädda i 175° C i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.

Förvara i en burk i skafferiet eller frys in dem!


Ett alternativ till på bröd för LCHF-kost hittar du här >>

Kommentar:
Jag tyckte de här polarbröden blev jättegoda även om de var lite sladdrigare än vanligt bröd. På Lördagskvällen gjorde jag varma mackor av dem med lite ost, tomat och pizzakrydda på, mums! Jag har läst lite på bloggar att andra har gjort bröden med fyllning (korv, bacon, majonäs mm.) eller gjort pizza, tacobröd mm. Bara att prova sig fram!


Källa: Jag tror receptet ursprungligen kommer från sajten kolhydraterifokus.se

Lite om helgen

Fredags
Jag var egentligen ledig men åkte ned till jobbet på förmiddagen för vi har väldigt mycket att göra just nu. På eftermiddagen åkte vi till Storvik för att hälsa på morsan och kika på en oduglig marknad. På kvällen åkte vi och morsan in till Valbo Köpcentrum för lite shopping och för att göra några ärenden.

Vi käkade lite på Ikea och jag valde 20 st köttbullar med gräddsås och grönsaker trots kassörens flerfaldiga frågor om jag verkligen inte skulle ha någon potatis? Max fick lite nya leksaker som en dockvagn med docka, ett städset och en nallehund som han verkar väldigt förtjust i och gosar mycket med. Dockvagnen gillar han också mycket och har nog gått tusen varv med den här i huset.

Lördagen
Spelade ju tennis i Storvik på förmiddagen och senare på eftermiddagen kom Johan, Maria och Theo hit på besök. Precis som senast så ville Theo så gärna krama om Max som blir livrädd och börjar gråta. Konstigt att Max som går på dagis är så rädd just för Theo när vi träffas men det går nog över snart hoppas vi.

Den här Lördagen hade jag planerat att vara med på en straff-svensexa för en kompis som numera bor i Stockholm men som skulle bli kidnappad upp hit till Sandviken. Det hade förstås varit roligt att ha varit med men av flera skäl så valde jag att inte vara med och förhoppningsvis kan jag träffa Anders lite i Stockholm senare i sommar eller nåt istället.

Så det blev ännu en lugn Lördagskväll och även om jag kände lite krogsug så har jag ju bestämt mig för att leva väldigt sunt en tid och att gå på krogen nykter är inget som lockar mig mycket hur omoget det än låter. Vi kikade bland annat på Babbens talkshow som blivit klart bättre i år måste jag säga. Tina käkade lite popcorn och drack Trocadero medan jag festade med mitt nybakta bröd (ägg+keso) med Grönt Te som Lördagsdryck, ha ha.

Söndag
Min flickvän har nu varit rejält förkyld i två veckor med värk i kroppen, rejäl huvudvärk och toktäppt i näsan mm. och det verkar aldrig gå över heller. Så idag har Max och jag mestadels hittat på lite saker så att Tina fått vara lite själv. Senare på eftermiddagen blev det kanonväder så vi gick ut lite hela familjen och jag började klippa gräskanterna med en trimmer. Det tog över två timmar att bli klar och man måste ju gå lite hukad så nu vill jag ha en ny rygg av någon.

Tina hade badat Max när jag kom in och efter lite kvällsmiddag så la jag vår trötte son nyss. Max har verkligen varit på kanonhumör idag. och han är ju så djävla rolig/charmig vår son så man vill äta upp honom! Visst kan jag ibland längta efter lite mer ensamtid, sömn och annat men att ha en egen liten underbar grabb som honom är ju det bästa som hänt mig!


Tennispremiär i Storvik

Lördagen den 24 Maj fick jag äntligen göra årsdebut på tennisbanan då jag och Wanke spelade en stenhård tresetare på Storviks fina grusbana. Så djävla roligt att vara igång med tennisen igen och stundtals väldigt bra spel för oss båda för att vara premiär. Servarna fungerade skapligt efter en stund och mitt favoritslag dubbelfattad backhand satt väldigt bra. Måste bara träna mer på volley den här sommaren där jag är kass.

Matchen slutade med en blytung förlust för mig med 6-4, 5-7, 7-5 i en sanslöst jämn match där jag mestadels spelade bra men missade en del avgörande bollar på slutet mot kämpen Wanke som ju är beundransvärd när det gäller att kämpa och hinna upp omöjliga bollar när jag för spelet. Nu ska jag vila min fot med uttänjt ledband några dagar men ser fram mot returmatch nästa helg igen! 


Knacka på

Nu har jag beställt lite barnböcker till Max från Adlibris och bland annat Knacka På! som är skriven av Anna-Clara Tidholm och verkar vara väldigt populär bland småbarnen.

Crazy Joe Devola

Skrev detta på Facebook men gör det här också. Seinfeld sänds ju på Kanal 5 och nu är serien inne i ett djävligt roligt skede med massor av höjdaravsnitt. Just nu handlar det bland annat om hur Elaine dejtar galningen Crazy Joe Devola som bland annat ger Kramer en karatespark i huvudet så att han blir lite knäpp. YoYoMa!


Grubblerier om LCHF-kost

Just nu funderar jag mycket på hur jag bäst ska hitta ett sätt att leva efter en kost som vänder min påbörjade diabetes, tarmproblem och förstås får mig att må bra i övrigt också. Stackars Tina som får lyssna på mitt ältande om recept och annat ideligen nu men jag måste gå in för detta ordentligt annars funkar det inte för mig och alternativet är inte lockande heller. Tyvärr har jag också fått tillbaka de här obehagliga tuggningarna i vänstra delen av magen men det är bara att vänta på provsvaren angående tarmallergi så får jag se om det visar någon födoämnesallergi mot några speciella livsmedel.

Som jag skrev tidigare är jag numera efter mycket läsning helt övertygad om att LCHF-kost fungerar fantastiskt bra för väldigt många människor.

Läs den här kvinnans blogginlägg om varför man ska välja LCHF-diet  >>

Problemet är ju hur i hela friden jag ska kunna undvika att äta allt som jag tycker är så gott och som jag levt på i 37 år. Läser jag 20 LCHF-recept så tycker jag kanske högst fem ser goda och lockande ut för mitt kräsna mattycke så jag måste leta rejält bland alla hundratals LCHF-sajter så jag får ett urval av nya maträtter att prova. Jag ska även beställa hem en kokbok som mångar rekommederat mig.

GI Noll - Hälsokosten som retar alla läkare!

Min plan är att försöka vara så strikt som möjligt efter LCHF-kosten i en månad och sen får jag utvärdera hur jag ska göra framöver. Sen vet jag ju att det blir snudd på omöjligt för mig att ideligen äta väldigt lite kolhydrater så jag kommer säkert ta någon fullkornsmacka eller så ibland. Grejen är att det inte fungerar för mig att tänka att jag kan unna mig nåt ibland och med diabeteshotet så är det ju viktigt att så fort som möjligt vända detta och även få bort sockersuget vilket man inte får om jag ska lyxa med smågodis mm. på helgerna etc. Sen kanske jag kommer unna mig lite mörk choklad eller rött vin t ex nån gång men helst så lite som möjligt.

Nåt som kommer bli jobbigt är ju när vi ska bort på konferens med jobbet eller när man ska ut och äta på restaurang eller gå på party hos kompisar mm. Ofta går det nog att lösa men sen får jag nog räkna med en del trista kommentarer då väldigt många människor tycker dessa LCHF-teorier är enbart märkliga och blaha blaha.

Jag uppskattar alla fall att vissa kompisar visar förståelse och lyssnar på mig så att jag får lite peppning istället för dryga kommentarer som en del människor kommer med! Jag skulle knappast sluta äta precis allting jag gillar om jag inte själv sett mina dåliga testvärden och fått diagnosen på vad som händer om jag inte tar detta på allvar och gör en stor förändring i mitt liv.

Jag kommer nog att lägga in en del recept i bloggen av den LCHF-mat jag provar. Ett bra sätt  för mig att kunna ha de maträtter jag gillar sparade på en plats och kanske finns det någon bloggläsare som vill prova också.

Min Torsdag såg ut så här kost/träningsmässigt:

Frukost: Ostomelett med lite körsbärstomater
Mellis: Finncrispsmörgås med Philadelfiaost
Lunch: Pga trötthet/slöhet, fantasibrist en färdig Proteindrink som är bra för LCHF-kost
Mellis: Jordgubbar med grädde
Middag: Kycklingfilé med grönsaker och fetaost

Träning: Nästan två timmars innebandy i 30-gradig inomhushall, PUST!


Här är några bra länkar för er som vill läsa om LCHF

Kostdoktorn
Kolhydrater iFokus
LCHF-kost

The Sopranos blir film

Hade helt missat den här spännande nyheten tills jag fick ett mess från Persson om det. Det verkar alltså som en av världens allra bästa tv-serier ska bli film!!! Det kom som en rejäl överraskning trots det något luddiga slutet i säsong 6 av den fantastiska serien. Längtar redan tills filmen/filmerna kommer!


Vinner Detroit igen?

Om min kelsjuke son kommer vara lika kramig som natten som varit så finns ju risken/chansen igen att jag kommer vara vaken några timmar inatt och kan smygkika lite på Detroit-Chikago. Min vän Roffe lär inte hålla med mig men jag hoppas verkligen att Detroit tar hem den här semifinalserien mot Chikago för då tror jag Lidström kommer få lyfta bucklan igen.

I så fall vinner han och Tomas Holmström Stanley Cup för femte gången vilket är otroligt imponerande. Någon som också imponerar i Detroit är förstås Johan Franzen som numera är en powerforward i högsta världsklass. Ska bli enormt roligt att se honom spela i Tre Kronor i OS nästa år för övrigt. Heja Red Wings!!!


Kryssningar

Jag och Tina har precis sett det senaste avsnittet av Färjan och det är verkligen "the leader of the pack" som samlas på båtarna. Jag har ju själv åkt på kryssning massor av gånger men inte alls tänkt på att det är så många orginal på båtarna som det känns nu när man ser tv-programmet. Mycket skämskudde blir det när man ser programmet, ha ha.

En av de roligaste kryssningarna jag har gjort var nog när Hälsopedagogklassen på Lillsved Åk -96 med enbart 25 tjejer och en kille som var gay skulle åka på kryssning. Jag och fem andra killar från skolan hängde på och hade ju en grymt rolig kryssning trots att tjejerna hade bokat Onedinlinjen av alla sunkiga färjor! Där kunde man bara sitta en och en och grogga i de pyttesmå hytterna som var byggda för smurfar eller nåt och snittåldern på båten var väl ca 80 år. Fast det blev roligt trots allt eftersom vi var ett fantastiskt roligt gäng som åkte!

En annan klassisk kryssning gjorde vi ju för ca 5-6 år sedan då vi kidnappade vår vän Bodare. Efter en dag med massor av sjuka/roliga uppdrag för honom så fick han ta av sig ögonbindeln i en hytt med 10 tanter som bad honom att strippa, ha ha. Så djäkla roligt att han inte visste vilka vi var under hela eftermiddagen/kvällen förrän han fick en ledtråd av den finska bordellmamman om i vilken hytt hans kompisar fanns.

Kryssningar kan ju vara roliga bara man åker med rätt folk och har lite flyt med vilka andra som är med på resan. Ska man åka är det ju härligast på sommaren då man kan njuta av den härliga skärgården tycker jag.

Gillar ni kryssningar?



Kaptenen på riktiga Onedinlinjen...

80-tals klassiker

I helgen hörde jag en 80-talsklassiker som jag nog inte har hört sedan 1987 eller nåt. Jag tyckte den här låten var superbra då minns jag. Några fler som lyssnade på gruppen Munchener Freiheit?




I helgen

I helgen var vi mest bara hemma och har fortsatt greja lite i vår trädgård genom att plantera lite jordgubbar, smultron och sånt. Jag håller på att så nytt gräs på lite olika platser och får stup i ett jaga bort fåglar som ska äta upp alla gräsfrön, grrr. Vi ska även plantera massa tomater framöver men eftersom vi hade en otålig Max med oss när vi besökte "Storsjöstrand" i helgen så orkade vi inte kolla upp det då.

Söndagen var rätt mysig med fint väder och på eftermiddagen åkte vi upp till mysiga Högbo där jag tog en löprunda runt sjön medan Tina och Max utforskade lekparker, djurhagar mm. Efteråt åkte vi hem och grillade lite. Jag med min nya kost åt fläskfilé med grillad tomat/paprika och en grönpepparsås utan massa socker. Dryck, vatten!

Vår lille Max är väldigt ojämn i humöret numera. Ofta supercharmig, busig och glad men djävligt ofta är det gnäll också som får mig att bli så irriterad ibland. Sen kan han vara busig och glad vid fel tillfällen också som vid läggningarna de senaste kvällarna och då blir pappa också irriterad så det kan inte vara lätt att vara Max inte, ha ha.

Han älskar verkligen att vara utomhus så det första han gör på morgnarna numera är att ta på sig skorna. Sen om det är våra skor eller hans egna spelar inte så stor roll som ni kan se på bilderna nedan. Oftast vill han gå till lekparken och gunga men igår spelade vi lite fotboll på den stora gräsplätten och han tyckte det var roligt till min stora förtjusning.


Trista hälsobesked

I Fredags var ju morsan och jag till en läkare i Uppsala som vi brukar besöka ca en gång varannat år. Det finns förstås värre besked man kan få av läkare men för mig kändes det lite trist och oväntat att det var så mycket som verkade vara "fel" med mig. Vissa av mina värden var alltså som för en 58-åring och som jag skrev på Facebook så är det enda positiva med det att jag snart går i pension.

Mina magkrämpor misstänker han att det beror på en Tarmallergi och han har skickat iväg blodprover på analys så det får jag svar på om en månad eller så. Det han sa om detta och med mina symtom låter ändå mer trovärdigt för mig än att jag skulle ha IBS vilket han också var rätt säker på att jag inte hade.

Förutom det hade jag en del värden som inte alls var bra som t ex att mitt hjärta är för hårt belastat ständigt, mina blodådror, lungor, halsmandlar var enligt honom inte alls bra och tyvärr så har jag börjat utvecklat diabetes. Enligt honom så kommer jag ha en fullt utvecklat diabetes inom ett år om jag inte kan vända detta drastiskt genom att utesluta kolhydrater, godis, alkohol, socker så mycket jag bara kan i min kost. Dvs det mesta som är gott i livet!

Lite överraskande besked då mina värden 2007 var rätt bra och då jag försöker leva ett sundare liv nu än många andra i min omgivning och inte heller är överviktig. Fast det har ju även med ärftlighet/anlag att göra och hur jag levt tidigare i livet. Jag har ju alltid ända sen jag var liten varit en sockerråtta med mycket socker i te, mycket ketchup i maten, mycket godis med mera.

Vår läkare Jörgen tycker att LCHF-kosten är fantastisk och speciellt för mig med påbörjad diabetes. Så han rekommenderade mig verkligen att försöka leva efter den men med vissa restriktioner. I helgen har jag läst en massa om LCHF-kosten och kan ju lugnt konstatera att den förmodligen skulle vara enormt bra just för mig men synd bara att en del av den maten inte tilltalar mig så mycket. Förhoppningsvis kan jag hitta en lagom nivå där jag ibland kan unna mig lite mindre onyttiga kolhydrater som fullkornspasta, havregrynsgröt mm.

Jag tänker alla fall göra ett ordentligt försök för att vända det här och prova mig fram med lite nya LCHF-recept / GI-recept framöver. Detta kommer ju innebära att jag verkligen måste välja mina tillfällen om jag ska synda med alkohol, festmat mm. Det kommer att kännas djävligt trist i sommar då det brukar bli en hel del festtillfällen då man får umgås med kompisar men det är som det är och jag vill ju vara frisk!

Kommer säkerligen återkomma här i bloggen med lite tankar om det här med LCHF-kost som jag vet att min bloggkompis Pangbruden verkligen förespråkar. Till skillnad mot för många andra trångsynta människor så har jag inte starka åsikter om något man inte har full kunskap om. Så jag tänker fortsätta läsa om detta men kan redan nu lugnt konstatera att det finns tusentals människor som fått positiva effekter av denna kost.


Sorgligt Grey´s

Min flickvän hade berättat att hon hade storgråtit efter senaste avsnittet av Grey´s Anatomi och när jag också såg det avsnittet senare så förstod jag ju varför. Fyfan, det finns inget värre än när barn råkar ut för allvarliga sjukdomar och det blir olidligt om man sen tänker på hur man skulle må om ens egna barn råkade ut för något.



Singstar Svenska Stjärnor

Nu till sommaren måste det ju bli lite mer partaj i vårt radhus och då kan det vara passande med ett nytt Singstar med trådlösa mikrofoner!! I dagarna släpps spelet Singstar Svenska Stjärnor som har en helt ok låtlista även om man alltid förundras över att det ska vara så svårt att göra en helt bra skiva?

Vårt Abba Singstar är alla fall till salu med mikrofonerna för 300 kr om någon skulle vara intresserad? Abba Singstar var inte en sån höjdare att ha som "grundskiva" som vi trodde så Svenska stjärnor-skivan blir nog klart bättre hoppas jag. Trist ändå att man alltid måste ha en halvkass skiva och inte bara kan få köra med låtarna man köpt online.


Eurovision 2009

Jag brukar sällan bry mig särskilt mycket om Eurovision då jag tycker den svenska melodifestivalen är klart bättre och mer intressant. Nu har jag alla fall kollat på de där programmen med Christer Björkman och en panel som sänds inför tävlingen. För övrigt ett ganska underhållande program tycker jag och några av bidragen var ju i alla fall skapliga vid första lyssningen som t ex Island, Norge och Azerbadjan.

Jag spelade in första semifinalen så jag ska kanske spola igenom bidragen någon kväll eller så får jag kanske kika på finalen på Lördag. Om man inte tycker att det är några musikaliska höjdare så brukar det alla fall finnas en del bidrag att skratta eller drägla lite åt. Malena Erhman gick ju tydligen vidare till final och det var ju roligt för henne men själv tycker jag hennes låt var en av de sämre från den svenska finalen.


Dora utforskaren

Först var det Teletubbies, sen Postis Per och nu är Max favoritprogram på tv:n serien Dora Utforskaren. Mest gillar han ju när det spelas musik då han numera är en väldigt dansant kille. Med Dora får ju barnen även lära sig lite engelska så Max kanske blir en djävel på språk när han blir större.

Några fler som har barn som gillar Dora?


Sjukstuga

Tina och Max är hemma idag då de båda är rejält förkylda. Jag var hemma med Max Måndag-Tisdag men sen igår blev även Tina sjuk och låg däckad i soffan större delen av kvällen. Idag var hon lite piggare så hon orkade med att vara hemma med vår sjuke men ändå överaktive son. Förhoppningsvis kan Max få gå på dagis imorgon igen och så hoppas jag verkligen att hans natthosta börjar försvinna snart.

Själv är jag frisk som en nötkärna och när det gäller min mage så känns den mer eller mindre helt bra faktiskt! På Fredag ska jag till Uppsala där jag och morsan ska göra vårt årliga besök hos en läkare som är bekant till oss. Även om jag känner mig bra nu så kan det ju vara intressant att i lugn och ro få berätta om mina besvär för en duktig läkare som verkligen tar sig tid.

Jag undrar ju ibland vad fan det där med magen var men huvudsaken det inte kommer tillbaka och kanske var det någon elakartad bakterie från Kanarieöarna eller nåt? Jag tror alla fall inte att jag har den där tarmsjukdomen IBS som min senaste läkare här hemma gissade på. Hur som helst så är det alla fall djäkligt skönt att få vara frisk och måtte besvären aldrig komma tillbaks
!

Max & Theo


Hjäääälp!!! Monstret Mattias jagar oss....


Buääh.....Varför får Theo sitta i sin barnvagn och inte jag?


Efter lite lek måste man softa en halvminut...


Nä, dags för lek igen. Sist upp får städa undan!


Nu du Max! Pappa Johan har lärt mig brottas sörru..

Lindström/Söndagsparty

Den gamle Hassan-busringaren Fredrik Lindström som på senare år är mer känd för lite seriösare program som Värsta Språket blir alltså den "nye" Björn Hellberg i På Spåret. Jag tyckte inte att valet av Kristian Luuk som Oldsbergs efterträdare kändes klockrent men Fredrik Lindström gillar jag och de kan nog göra ett bra program ihop.
***
Apropå tv så tycker jag Filip och Fredrik gjorde sitt bästa Söndagsparty nu senast där Micke Persbrandt var gäst. Annars tycker jag den här programserien hittills varit sämre än väntat så hoppas de fortsätter att förbättra det. De får gärna fixa till ljudet och den odugliga textningen också!

Avbruten barnledighetskväll

På Lördagen var vi och hälsade på Johan, Maria och Theo. Jättespännande att följa hur Max och Theo leker nu när båda kan gå och är rätt jämnstora. Theo var lite mer framåt än Max som inte alltid uppskattade Theos försök till lite kroppskontakt, ha ha. Fast även om Max grinade lite några gånger så gick det ju bra och de hade roligt också.

På kvällen var det tänkt att vi äntligen skulle prova låta Max sova hos farmor. Det har varit på gång massor av gånger men av olika skäl har det inte blivit av förrän nu. Det hade tydligen gått bra att få honom att somna och så men sen hade Max vaknat o varit otröstlig så till slut fick vi hämta hem honom eftersom morsan tyckte det kändes bäst.

Det kändes lite trist då jag hade längtat väldigt mycket efter en kväll med lite egentid för oss och att få sova ut ordentligt för en gångs skull. Fast det är ju bara att prova igen så småningom för det har ju gått bra tidigare för Max att sova hos Tinas mamma så det ska nog kunna fungera med farmor också.


Max ville ej vara med på bild...

Hockey-VM 2009

Då är hockey-VM över för denna gång och Ryssland blev alltså världsmästare efter seger med 2-1 mot Kanada i en väldigt rafflande underbar hockeyfinal. Vet att många spyr på hockey-VM pga upplägget där allt avgörs efter vilka NHL-proffs som blir tillgängliga men så är läget och det har alla fall varit många bra hockeymatcher tycker jag.

Även om våra pinsamma kvällstidningar dundrade på med rubriker om fiasko efter Tre Kronors förlust i semifinalen mot Kanada så tycker jag Sverige har gjort ett bra hockey-VM med de förutsättningar man haft. Vi var inte på nåt sätt utspelade mot Kanada men förlorade mot ett bättre lag och en bronsmedalj tycker jag var bra gjort.

Nu längtar jag redan väldigt mycket till OS i Vancouver då hockeyturneringen där kan bli den bästa någonsin känns det som. Där kommer Ryssland och Kanada att ha fantastiska lag men förhoppningsvis kan Sverige utmana som ju också får ett superlag. Från detta VM-lag gissar jag att ca 3-4 spelare kommer med till OS men jag får återkomma om det längre fram.

Så här betygsätter jag svenskarnas insats under detta VM. (skala 1-5)

Målvakter:
Jonas Gustafsson, 4 - Internationellt genombrott och spelar ju i NHL nästa säsong
Johan Holmqvist, 2 - Blev skadad och hann inte visa upp så mycket
Stefan Liv, 4 - Förutom ett av målen var han strålande mot USA. Kul för honom!

Backar:
Magnus Johansson, 4 - Lite ojämnare än ifjol men ofta lysande. OS-back?
Jonny Odoya, 4 - Imponerade stort ! Har utvecklats enormt och kanske blir OS-back.
Kenny Jönsson, 5 - Lika strålande som vanligt och måtte han inte sluta nu!
Niklas Grossman, 2 - Använde kroppen bra stundtals men gjorde en del misstag.
Anton Strålman, 3 - Lite ojämn men kreativ offensivt och tuff i närkamper
Carl Gunnarsson, 4 - Utmärkt i de matcher han fick chansen i. En skräll!

Forwards:
Mattias Weinhandl, 5 - Tre Kronors bäste forward!
Tony Mårtensson, 4 - Passningsgeni som igen gör ett bra VM
Loui Ericsson, 3 - Lite för få mål men gjorde ändå ett bra intryck i bästa kedjan
Martin Thörnberg, 1 - Svår uppgift att spela med puckkäre Omark men blek. Skadad?
Johan Harju, 2 - Helt ok VM-debut och bra i matcherna mot sämre motstånd
Linus Omark, 3 - Strålande stundtals men lite för puckkär och sämre mot bra motstånd
Kristian Huselius, 3 - Utmärkt mot Tjeckerna men lite ojämn och slarvig stundtals
Rickard Wallin, 3 - Bra defensivt och i boxplay, gör alltid sitt jobb. Jörgen Jönsson light..
Marcus Nilsson, 4 - Hans typ av spelare behöver Tre Kronor fler av. Gjorde ett bra VM!
Patrik Berglund, 1 - Fick ej förtroende och såg väldigt tung och seg ut mest hela tiden
Niklas Persson, 3 - En bra VM-debut av ex-Leksingen som nu försvinner till Ryssland
Johan Andersson, 2 - Anonym men slet bra som vanligt och speciellt i boxplay


Ryssarna firar efter Radulovs briljanta 2-1 mål

Max första vattenpistol


Underbara Basil Fawlty


Hälsovecka 2

Vår andra sk hälsovecka gick ju lite sämre då helgen tyvärr inte var någon höjdare kostmässigt. När det kändes som att varenda människa utom vi var barnfria och iväg på roliga fester på Valborg så unnade vi oss godis i helgen istället för alkohol. Tänk att man inte ens kan hålla sig mer än en vecka!!! Matmässigt var väl veckan skaplig med fortsatt mycket grönsaker och hyfsat nyttiga luncher/middagar förutom en grillkväll och en kebab med strips.

Träningsmässigt blev det ok men bara innebandy ons-tors och två joggingrundor på ca 4-5 km samt en långpromenad i helgen med Max. Känner mig lite sugen att prova på någon längre joggingrunda uppåt en mil någongång snart bara jag klarar mig från skavsår och mina ljumskar känns hyfsade. Snart är det väl slut på innebandysäsongen tyvärr men istället är det dags för lite tennis vilket ska bli helt underbart roligt!

Nyttiga mellanmål

Ska man försöka leva att nyttigare liv vad gäller kosten är det väldigt viktigt att man äter mellanmål så man inte blir jättehungrig när det blir dags för lunch/middag/sömn. Helst skulle jag ju leva på banan som mellanmål men det är ju bra att variera och vill jag gå ned nåt hekto är det inte så lämpligt att vräka i sig bananer dagligen.

Smothies, yogurt mm. är säkert jättebra men jag försöker ju undvika mjölkprodukter så jag skippar det. Frysta bär har vi börjat äta lite mer av hemma på kvällarna när man är som mest godissugen och det är ju både nyttigt och gott i lagom dos. Snart är det ju sommar så man kan äta lite mer färska jordgubbar och sånt också, mums!

Lite av de mellanmål jag äter just nu:
Frukt (Banan, äpple, kiwi), Frysta bär (hallon, blåbär, jordgubbar), Ägg, Körsbärstomater

Lite av de mellanmål som jag borde prova äta lite mer av:
Avocado, något nyttigt grovt bröd/hårdsmörgås, nötter, morötter


Någon som har fler förslag på enkla goda nyttiga mellanmål?


Barcelona till final

Efter att ha sett Barcelona presterat något av det bästa spel jag sett inom fotboll i Lördags mot Real Madrid så trodde jag nog att  de skulle spela ännu bättre mot Chelsea igår. Nu räckte det ju till final ändå genom ett sent sent kvitteringsmål och en stor portion tur med en domare som ju inte kan anklagas för att vara hemmadomare.

Även om jag jublade över Barcas avancemang så kan jag tycka lite lite synd om Chelsea som gjorde en sån bra match och som hade så många straffsituationer utan att få med sig ett enda domslut i de lägena. Någon jag inte tycker synd om är den vidrige Didier Drogba (the dragqueen) som saknar motstycke i fotbollsvärlden när det gäller att filma, spela över och bete sig pinsamt!

Kan inte låta bli att skratta åt Drogba när han filmar skada så mycket så att hans tränare till och med mot hans vilja byter ut honom! Hade den gode Drogba dessutom inte filmat så mycket genom åren kanske domaren hade givit honom straff och dessutom hade Barca inte haft så mycket övertid att kvittera på.

Nu håller jag alla tummar i världen för att Barcelona krossar Man United i finalen!!!


Max dansar


Hyypiä lämnar

Nu är det klart att Liverpools finländske mittback Sami Hyypiä flyttar till Tyskland för spel i Bundesliga nästa säsong. Det var inte alls oväntat eller konstigt men som Liverpoolsupporter fick man nästan en tår i ögat när man fick beskedet. Hyypiä är en av de bästa värvningar som klubben har gjort genom tiderna och han avslutade med en säsong där han varit lysande vid de tillfällen han har fått speltid. Måtte Rafa låta honom starta i någon av de sista matcherna i ligan nu så att fansen kan hylla honom! En legend lämnar Anfield!

Tyvärr ångar ju Man United vidare i ligan så ligaseger för Liverpool känns som en utopi. Liverpool mötte ju Newcastle i Lördags och spelade ut dem totalt då man vann enkelt med 3-0 hemma på Anfield. Newcastle har ju en viss Joey Barton i laget och han lär sig tydligen aldrig något av sina misstag den idioten. Ny utvisning för Barton efter den här nödvändiga tacklingen nere vid hörnflaggan på Liverpools eminente Xabi Alonso i 82:a minuten vid ställningen 0-3! Smart Joey!


RSS 2.0