Helg igen

Då var det dags för helg igen och imorgon ska Tina åka till Stockholm från tidig morgon till sen kväll. Min flickvän ska ju bli säljare för barnklädesmärket Gangstar och nu ska nya vårkollektionen visas. Kul för min flickvän att få komma igång med sitt extrajobb och om det finns någon småbarnsmamma som vill anordna ett klädparty och inte bor 50 mil bort så kan ni väl hojta till. Likaså om ni bara vill beställa något från Gangstar via Tina!

Denna vecka har Max varit på dagis hela dagarna mellan kl 8-16 förutom i Onsdags när han var hemma med mig då dagiset var stängt. Det har fungerat jättebra säger personalen. Den enda surläpp som blir på dagarna är när han får syn på mig vid hämtningen men så fort han kommer i min famn går det över. Otroligt att han är såpass glad på dagarna när han vissa nätter bara sovit några timmar pga natthostan men han har väl fått mina gener som gör att vi klarar oss bra på dagarna trots sömnbrist.

Mina planer för helgen är väl mest att bara härda ut och vänta på bättre tider. Jag hoppas det känns skapligt med magen imorgon när jag kommer vara själv med Max hela Lördagen. Ikväll ser jag fram mot att se Filip & Fredrik i kvartsfinalen av På Spåret och kanske unna mig något gott att  äta som inte är alltför mag/gallfientligt. Tyvärr inte choklad eftersom det förmodligen är bland det sämsta man kan äta om jag nu skulle ha problem med gallan.

På Söndag fyller morsan år så vi kanske åker dit en sväng på dagen. Samma dag fyller min kompis Roffe år och känner jag mig ok ska jag dit på lite födelsedagsfika och se fotboll ihop med grabbarna. Det är ju supermatchen Liverpool-Chelsea på tv och där kan man prata om en viktig match för laget i mitt hjärta!

Vad har ni andra för roliga helgplaner?



Falling Down

Ni vet den där filmen Falling Down där Michael Douglas en varm dag när allt går emot honom får tokspelet och går bärsärkargång i raseri. Så känner jag ibland att jag vill göra nu när magkramperna har kommit tillbaka och under sömnlösa nätter med en hostande gråtande Max mm. Även om jag mycket väl vet att det finns många människor som har det värre än mig så med mina mått mätt har Januari 2009 varit en riktig pissmånad!

Jag kände mig ju riktigt hyfsad här över helgen och i början av veckan så min plan var att börja arbeta i Torsdags. Tyvärr så kom kramperna tillbaka I Onsdags fast på ett lite annat sätt längre ned i magen och främst mot vänster sida. Inte lika smärtsamma som när skiten började men alldeles tillräckligt kan jag lova.

Min läkare som ännu en gång inte har ringt upp fast det var bestämt har tydligen åkt till Brasilien 5 veckor nu så visar inte ultraljudet på Tisdag något så får jag väl träffa någon annan läkare. Kanske lika bra det då så man får en läkare som ser på mina problem med nya ögon. På Måndag ska jag försöka jobba till varje pris och sen får vi se vad som händer efter ultraljudet då. Tyvärr gissar jag att de inte kommer hitta några gallproblem heller men vi får väl se. Mycket mycket gnäll nu men det är så här jag känner just nu helt enkelt.


Poster för Falling Down 2

Semestersvenskar

Kikade på ett inspelat avsnitt av tv-programmet Semestersvenskar igår där TV4 följer lite olika reseledare/turister i Thailand (Phuket). Jag känner en rätt stor längtan till Thailand när jag ser programmet även om tv-programmet i sig inte alltid visar den biten av Thailand som jag längtar efter.

Staden Patong där de visar mest ifrån kanske inte heller är det som lockar mig främst. Eftersom de inte gärna visar det riktiga nattlivet i Patong så kan jag nog tänka mig att en del äldre människor eller småbarnsfamiljer som inte har någon koll på Thailand känner sig lite lurade om de pga tv-programmet bokar en resa just dit och sen får se hur det verkligen är.

Lite komiskt att se vissa av turisterna i Semestersvenskar när de shoppar och misslyckas med prutning. "Nu blev jag nog lurad" sa Mona Sahlin röstkopia-tanten när hon fick betala 250 Baht istället för 200, dvs ca 50 kr istället för 40 kr. Visst kan det vara roligt att pruta ibland i Thailand men jag tycker också man kan undvika att bli tjurig och istället se att de fattiga arbetarna i Thailand som sliter så hårt har större nytta av de där 10 kronorna än vad vi svenska turister har! O vad ska man säga om donkarna som inte kunde förstå att ett dubbelrum bara var ett rum!

Jag kan ibland känna lite ånger över att man inte drog till Thailand när man var yngre som så många 20-25 åringar gör nu för tiden. Istället för att bränna 10 000 kr på en vecka i Visby varje sommar under några år borde man rest iväg till Asien istället och fyfan vad roligt man hade haft då! Dessutom hade det ju inte varit lika sönderturistat som det är nu men det kan ju inte hjälpas. Jag längtar alla fall till Thailand och man måste ju inte vara 20-åring för att ha kul där så när Max blivit lite större ser jag fram emot att åka dit med familjen och ha det bra.



Lite foton från vår tripp till Thailand i Mars, 2007

Helgens sport

FA-cupen
Mitt Liverpool spelade ännu en oavgjord match där man borde ha vunnit. Nu slutade matchen 1-1 mot Everton och det blir omspel på Goodison Park längre fram. En bedrövlig första halvlek av Liverpool och lite bättre spel i andra halvlek men många spelare underpresterade. Dock inte Steven Gerrard som var lysande och just nu mer eller mindre skapar allt offensivt spel hos Liverpool. Nu måste fler spelare kliva fram om det ska bli någon titel denna säsong!

Bandy VM
Bryr mig inte mycket om bandy i vanliga fall trots att jag bor i en bandytokig stad men finalen mellan Sverige och Ryssland var rätt sevärd måste jag säga. Kul att Sverge vann men i framtiden måste bandyn förändra detta Kalle Anka-VM till något annat. Kanske lite synd om Finland men en finalserie mellan Sverige-Ryssland över 3-5 matcher varannat år hade ju varit mycket mer intressant.

Elitserien
Det känns trist att konstatera att Brynäs nu som jag hela tiden befarat är på väg att missa slutspel och kanske till o med hamnar i kvalserien igen, brrr! Brukar inte vilja såga domarna på ett Lasse Anrellskt vis men Uffe Rådbjär hade verkligen inte sin bästa kväll när han "hjälpte" Djurgården att vinna mot Brynäs nu i helgen. Att HV71, Färjestad och Linköping nu ligger i toppen där de hör hemma är inte ett dugg förvånande även om många journalister som vanligt tror att en dålig placering i November är lika med en hel usel säsong för ett lag.

Foppa
Det lär inte bli någon Foppa i Sweden Hockey Games och tydligen fungerar inte den där fotdjäveln nu heller. Det är väl märkligt att man kan byta hjärtan hos människor, operera bort hjärntumörer och en massa annat men Foppas djävla fot kan ingen läkare fixa till. Egentligen ska man inte tycka synd om en människa som egentligen har allt men jag lider ändå lite med Foppa som ju älskar sin sport så mycket och bara vill få lira lite till och visa hur bra han är. Nu gissar jag att karriären är över vilket känns jättetrist!

Handbolls VM
Det som kändes så bra för Sverige slutade tyvärr lite sämre och med ett otäckt uppvaknande efter utklassningen de fick mot Frankrike. Det känns ändå roligt att Sverige är tillbaka i världseliten och tydligen har många bra juniorer på gång. Ändå är jag lite frågande till hur så många "experter" kan tro att Sverige ska slåss om VM-guldet på hemmaplan om två år? Förutom Carlén och målvakterna så är det väl inte direkt så att det vimlar av unga spelare i detta landslag som kommer att vara hysteriskt mycket bättre år 2011? Fast ingen blir gladare än jag om jag har fel!

Windows Vista

Det har blivit en del datatimmar på sistonde då jag lagt ned ett stort jobb på att få Windows Vista att fungera så smidigt som möjligt på den bärbara datorn. Bara man orkar lägga ned lite tid på sånt här så märker man ju direkt en skillnad i hur smidigt och snabbt datorn arbetar jämfört med innan.

Från början så hatade jag Windows Vista och även om jag fortfarande har svårt för en del saker så gillar jag det mer nu när jag har lärt mig att få bort allt onödigt skit. Nu finns ju Windows 7 ute i en betaversion också så nu när stationära datorn snart behöver ominstalleras kanske man skulle prova det.

Bra länkar för att optimera och anpassa Windows Vista

Sweclockersforumet - Guide för att optimera Vista
Vista Tweakguide
Windows Vista - How to
Alltomvista.se


Jag har testat mycket nya gratisprogram på sistonde och här är några tips

Defraggler
Windows inbyggda Defragmenteraren är enligt de som vet inte mycket att ha så jag kör denna istället för Defragmenteringen som man bör göra lite då och då.

CC Cleaner
Verkar vara ett bra städprogram som bland annat rensar oanvändbara filer från registret, hårddisken mm.

Songbird
En musikspelare som verkar intressant då den precis som Firefox kan anpassas med en massa häftiga tillägg. Tidigare har jag ju kört Winamp eller Mediamonkey när jag inte använder Spotify då men nu ska jag testa Songbird som verkar spännande.

Xnview
Tidigare har jag mest kört ACDSEE i olika versioner som bildvisare men tycker att Xnview verkar vara ett bra gratis bildvisningsprogram om man vill ha lite bättre funktioner än Windows inbyggda bildvisare.

Apatch (Till Windows Messenger)
Detta har jag tipsat om förr men gör det igen. Ladda hem Windows messenger och ladda sen hem Apatch för att på ett enkelt sätt anpassa ert "Msn"! Ni kan ta bort all reklam, onödiga knappar, ordna så att man kan logga in på fler msn på samma dator och mycket annat.


En guide till massor av bra gratisprogram hittar ni här >>

Tid för ultraljud

Nä, Tina är inte gravid och inte jag heller även om grannarna kanske tror att jag haft värkar här hemma när jag krystat under mina "magattacker". Däremot har jag fått tid för ultraljud den 3 februari för att kolla upp eventuella gallproblem. Lite väntetid förstås men det går an nu när jag i helgen har kännt mig lite bättre. Förra veckan var inte rolig däremot då jag fick tillbaka kramperna och även en annan sorts konstig smärta i magen som inte går att beskriva.

Imorgon är det ju slut på min pappaledighet och dags för jobb igen. Nu blir det väl så att jag blir hemma någon dag till men jag hoppas snart att det känns bra så jag kan börja jobba för det ser jag fram emot . Både Tina och jag är rätt uttråkade på det liv vi levt de senaste tre veckorna med magsjuka, ryggskott, förkylningar, magkrämpor och en del andra problem som jag inte vill skriva om i bloggen.

Just nu längtar jag efter att få träna en massa, träffa folk, jobba och kunna göra lite roliga saker ihop med familjen/vänner. Fast först får jag väl ta några ytterliggare hemmadagar och hålla tummarna för att det magonda försvinner för gott.


Känns Max igen? :)

Max dagisinskolning

Max fick ju skjuta på sin dagisinskolning någon dag pga mina magproblem och fick ju dessutom själv vara hemma en dag pga förkylning men nu är han alla fall inskolad klart! Eftersom det kan vara roligt att ha kvar till framtiden ska jag försöka sammanfatta hans inskolning lite.

Dag 1 - Kl 09:00-10:30, Onsdagen den 14/1
Första dagen för Max och när vi kom dit var han först lite avvaktande till en början men efter en stund kröp han omkring bland leksakerna och vågade till och med sno leksaker från de andra större barnen. Favoritlekplatsen var nog att stå vid rutschkanan där han nog kommer råka ut för en hel del påkörningar vår lille skrutt som ju är minst på dagiset. Personalen på dagiset var jättetrevliga så allt kändes kanon.

Dag 2 - Kl 09:30-11:00, Torsdagen den 15/1
Den här dagen var vi lite mer passiva och lät Max leka lite mer själv med sin dagisfröken Anna-Karin o de andra barnen. Han kollade lite ibland vart vi var men följde även med Anna-Karin till andra rum mm. utan att det var några problem.

Dag 3 - Kl 09:30-11:00, Fredagen den 16/1
När vi kom dit lekte Max med alla leksaker innan vi efter ca 20 minuter sa hejdå till honom för en stund. Tina och jag gick till personalrummet där vi skulle vara en halvtimme för att se hur han klarade sig utan oss. Det var en spännande halvtimme och när vi hörde barngråt en längre stund trodde vi att det var kört men det visade sig att det inte var Max som hade gråtit. Allt hade gått jättebra och när han fick se oss igen gnällde han till lite men inget farligt. Medan vi pratade lite med dagispersonalen kröp Max själv ut till köket där det fanns andra barn och en massa lego. Det blir nog ett favoritrum för han känns det som.

Dag 4 - Kl 09:00-11:00, Tisdagen den 20/1
Max fick vara hemma på Måndagen pga förkylning och sov väldigt dåligt natten till denna Tisdag. Fast vi bedömde ihop med Max dagisfröken att han skulle få komma dit en sväng och prova vara själv där en stund också. Tyvärr var mina magkrämpor sämre igen så Tina fick sköta lämningarna den här veckan. På dagiset så fick Tina vara i personalrummet i ca en timme medan Max lekte med dagispersonalen o de andra barnen. Det gick jättebra igen så helt klart trivs han bra på sitt dagis.

Dag 5 - Kl 09:00-12:00, Onsdagen den 21/1
Idag lämnade Tina Maxen på dagiset och gick hem de här tre timmarna. Väldigt spännande igen hur det skulle fungera och eftersom vi bara har fem minuters promenad till dagis hemifrån så var det ju inga problem om det mot förmodan skulle bli nåt strul. Idag fick Max även käka lunch där och på bästa sätt försöka sleva i sig själv med sked/händer. När Max skulle bli hämtad trotsade jag magsmärtorna eftersom jag vägrade missa första riktiga "hämtningen".

När vi kom till dagiset och Max fick syn på oss så kom han krypande med världens fart och upp i min famn. Då vände han sig om mot fröknarna och visade sitt härliga leende. Sådana moment gör verkligen livet värt att leva. Självklart ville han krama sin älskade mamma också för att sen fortsätta leka lite. Allt hade gått jättebra igen och dagisfröknarna verkar tycka väldigt bra om sin nya glada minsting känns det som. De hade gjort ett fotokollade på vad de gjort under dagen med Max som vi fick ta hem. De hade lekt med trolldeg, lego och en massa annat.

Dag 6 - Kl 10:00-14:00, Torsdagen den 22/1
Denna dag skulle Max igen vara på dagiset själv utan oss och även få prova sova lite efter lunchen. Tina lämnade honom vid tiotiden och det var inga problem alls som vanligt. Sedan hade han somnat hyfsat fort i vagnen utomhus efter lunchen och utan napp vilket var lite förvånande. Skönt att det fungerar bra med middagsluren där också då och när dagisfröken hade kikat ner i vagnen när han vaknade hade han fyrat av ett sånt där jätteleende.

Dag 7 - Kl 10:00-14:00, Fredagen den 23/1
Sista dagen på inskolningen och när Tina lämnade honom var Max på ett strålande humör igen. Skönt för Tina att det inte blev några jobbiga lämningar med gråt den här första tiden även om det förstås kommer bli sådana tillfällen framöver hur ogärna vi än vill det. Sen vet vi mycket väl att det går bra efter någon minut där inne när det kommer bli så. Enligt Max dagisfröken Anna-Karin var Max nu helt inskolad och det hade ju fungerat hur bra som helst på dagis för honom.

Nu till veckan som kommer blir det ju lite längre dagar från ca 07:45-16:00 eller nåt lite beroende på hur det blir med mina magproblem och jobbet. Tina känner sig nog lite mer orolig än mig för att han ska vara på dagiset så långa dagar redan nu. Jag tror det kommer fungera kanon men ska försöka att börja jobba lite tidigare så småningom när jag är tillbaka på jobbet för att kunna hämta honom i skaplig tid på eftermiddagarna. Jätteskönt att det blev en sån smidig inskolning alla fall och nu börjar en spännande, rolig, utvecklande tid på dagis för vår lille son!


The Bubble boy


24, sjunde säsongen

Nu har jag börjat kika på den sjunde säsongen av 24 med überhjälten Jack Bauer i huvudrollen. 24 är en serie som tidigare i livet kunde få mig att sträckkolla på en hel säsong under ett dygn om tiden fanns.

Även om man ibland känner att det blir lite samsamma med dryga chefer som hatar Bauer, korrupta regeringsmedlemmar mm. så ska det ändå bli spännande att följa fortsättningen av säsong 7!


En riktig sportkväll

Den där onda magdjävulen som lever i min mage var hyfsat snäll igår kväll så att jag alla fall kunde få avnjuta en  sportkväll framför tv:n med endast lite små krämpor. Sen blev det istället en helvetesnatt med långa stunder av jobbiga magkramper och där min stackars flickvän fick kämpa stora delar av natten med en gråtande snörvlig Max som inte kan sova. Livet leker just nu men det är inget att göra åt, över till lite sport istället då.

Handbolls VM
Vilken härlig inledning på detta VM av de svenska handbollsgrabbarna. Otroligt stort att slå Spanien igår och speciellt med tanke på skade/sjukproblemen på våra spelmotorer. Nu kunde ju magsjuke Doder ändå spela och som han gjorde det med sina 11 mål!

Sen imponeras man ju av våra förbundskapteners mod som har provat tre olika målvakter i matcherna hittills och som 21-åriga Johan Sjöstrand spelade igår var det förstås ett genidrag. Att följa svenska handbollslandslaget i ett stort mästerskap när de spelar bra är en höjdare och jag ser verkligen fram emot fortsättningen av VM!

Idrottsagalan
Kikade på den i efterhand inatt och med tanke på det magra idrottsåret 2008 kändes galan inte så jättehet. Jag har väldigt svårt att köpa att svenska ishockeyspelare snudd på aldrig belönas i såna här sammanhang. Speciellt med tanke på vad exempelvis Henrik Zetterberg och Niklas Lidström exempelvis uppnådde med Detroit när de vann Stanley Cup.

Ridsportsförbundet har tydligen jobbat stenhårt för att alla ridsportsentusiaster ska tokringa på Rolf-Göran Bengtzon för att denne ska ta hem Jerringpriset. Jag har djävligt svårt att förstå sånt där för inte fan skulle jag rösta på innebandylandslaget eller Niklas Jidhe bara för att jag själv spelar innebandy! Jerringpriset är ingen tävling i att ge uppmärksamhet till sin idrott!!!

Jag inser förstås att många ridsportsälskare tycker det han gjort är en bragd och röstar vilket är ok men att han kommer före idrottsmän som Zlatan eller Henrik Zetterberg i Jerringprisets omröstning känns konstigt enligt mig. Att Charlotte Kalla vann Jerringpriset kändes väl helt ok och just när hon vann Tour de Ski tillhörde nog ett av de största idrottsögonblicken 2008 även för mig.

Liverpoolderbyt
Liverpool tog emot Everton hemma på Anfield och detta var en typisk derbymatch med mycket kamp. Allt kändes så bra när Steven Gerrard (VEM ANNARS?) dundrade in 1-0 i den 68:e minuten. Sen tycker jag tyvärr Liverpool spelar alldeles för fegt i slutet av matchen och i slutminuterna gör Everton 1-1 efter att Benayoun dragit på sig en onödig frispark nära Liverpools straffområde. FYFAN vad surt det kändes och ännu ett poängtapp så det är bara att gratulera Man United till ligatiteln känns det som.

Jag känner också en viss besvikelse mot Rafa Benitez som i flera matcher vid oavgjort resultat matchat laget alltför försiktigt! Ibland är anfall bästa försvar och fegheten ihop med matchcoachningen tycker jag är Benitez svaghet som tränare. Självklart finns chansen till ligatitel kvar men jag har svårt att se hur vi ska kunna hota United i längden tyvärr.

Vilken skithelg

Vaknade i Lördags morse av att jag hade fått tillbaka de där djävla magkramperna igen. Har sen haft dem från och till hela helgen och även om de inte är lika kraftiga som de jag fick i början av veckan så gör det väldigt ont stundtals. Framförallt känns det som ett bakslag nu när jag ändå trodde att det var på väg att gå över. Under de första dagarna har jag inte varit så orolig för vad detta kan vara men nu börjar jag ju att bli lite bekymrad eftersom det är så konstiga smärtor jag har i magen.

Mot Lördagskvällen blev Max jätteförkyld med feber vilket innebar en jobbig natt med mycket gråt från Max sida. Tina fick ta det mesta av jobbet med Max inatt då jag hade lite fullt upp med mina magkrämpor och vi blev vakna nästan hela natten alla tre. Stackars Max håller dessutom på att få en tand och dreglar mer än någonsin så jag gissar att det inte kommer bli någon höjdarnatt den som kommer heller.

Imorgon (mån) ska jag försöka kontakta min husläkare på Hälsocentralen och få komma dit. Förhoppningsvis får jag senare göra ett ultraljud för att utesluta problem med Gallan men sen är jag rädd att de inte har så mycket att komma med som det har låtit hittills på doktorerna.

Tina skulle egentligen ha börjat sin praktik imorgon men måste nog vara hemma då jag ju förmodligen ska åka till sjukhuset mm. Vi får se om Max blir nåt piggare tills imorgon så han kan fortsätta sin inskolning på dagis eller måste vara hemma hela dagen.

Jaja, ännu en helg då man inte har gjort något annat än att hasat runt här hemma eller varit sängliggande. Jag är så djävla less på detta och hoppas verkligen jag kan få lite hjälp av sjukvården nu. Nu har jag uppfyllt kvoten av gnälliga inlägg för hela 2009 redan de första två veckorna av året men snart så vänder det hoppas jag.


Max, 13 månader

En liten sammanfattning om hur Max är nu när han blivit 13 månader.

Sysselsättning
:
Har precis gått sina första tre dagar på dagis! Idag fick han för första gången vara själv med barnen och fröknarna utan oss i ca en halvtimme. Det var inga problem alls och han lekte så bra så. Nästa vecka fortsätter vi inskolningen med lite längre ensamma stunder där för Max.

Rörelseutveckling:
- Har äntligen ibland börjat gå med hela foten istället för balettstilen när vi gåtränar
- Förflyttar sig väldigt snabbt i sidled mot spis, väggar, soffan mm.
- Han står ibland helt utan stöd några sekunder så snart så...
- Klappar händerna och speciellt om det är ett tv-program där det apploderas
- Försöker göra rörelserna till Imse Vimse Spindel
- När det spelas musik så försöker han dansa genom att gunga i sidled

Maten:
Tycker om det mesta som bjuds och provar ibland att äta själv med blandat resultat.

Sömnen:
Strular tyvärr fortfarande och jag är ruskigt less på detta problem om det nu har undgått någon som läser den här bloggen! Vi hoppas på ändring nu när han snart har lite längre dagar på dagiset och bör vara utpumpad på kvällarna.

Talet:
- Säger mamma väldigt ofta. Inte lika ofta pappa numera
- Kan härma hund och katt genom att säga vov och mjau
- Säger hej i telefonen ibland, kan även säga aj aj
- Pekar på allt möjligt och säger där

Övrigt Max gillar:
- Totalt galen i fjärrkontroller, mobiler mm.
- Har skickat flera sms, mms från tinas telefon utan vår vetskap
- Knäpper av och på de lysknappar som han når upp till
- Spela munspel, blåsa i visselpipor har blivit en favorit hemma hos mormor


Sett på tv...

Chartersvenskar (TV4)
En serie i samma anda som Färjan kan man säga men som denna gång utspelar sig på Phuket i Thailand. Den här serien kommer vi säkert att följa då det ju är roligt att se platser man själv har varit på och drömma sig bort lite grann. Dessutom kan det ju vara roligt att följa vissa turister eller reseledarna som det ska handla om.

Frånvarande (TV8)
Just nu sänder TV8 rätt många avsnitt av denna serie på dagtid har jag sett. Programmet handlar alltid om en känd huvudperson där två programledare och en kändispanel diskutterar om huvudpersonen som inte är med själv i programmet. Tyvärr gillar jag inte programledarna men är det en bra panel och intressant huvudperson kan det vara sevärt. I veckan har jag kikat på ett avsnitt där det handlade om Ulf Lundell och det avsnittet var väl sådär då panelen inte hade så mycket att komma med om Uffe tyckte jag. På hårddisken väntar ett avsnitt som handlar om Filip & Fredrik vilket ska bli roligt att se.

Mästarnas mästare (SVT)
En grupp svenska fd idrottstjärnor ska leva ihop och tävla i olika former för att kora mästarnas mästare. Det första avsnittet var väl sådär men som sportintresserad kommer man förstås att kolla i fortsättningen också. Det är egentligen mer om hur de här stjärnorna kommer fungera ihop socialt som jag tycker är mer intressant än tävlingarna. Jag tycker också att en del stjärnor inte känns så jättespännande och hade hellre haft med lite andra namn där men men.

Sexturisterna i Venezuela (Kanal5)
Fyfan vad man tyckte synd om de stackars tjejerna. Det handlade bland annat om en 160 kilos vidrig amerikansk man i 60-års åldern som skulle köpa sig en tjej för flera dagar. Han kallades för "Valrossen" och han behandlade verkligen tjejerna som djur. Ingen sensationell dokumentär då det ju ser ut så här runt om i världen men likförbannat tragiskt att se.

På bättringsvägen

Med mig är det alla fall mycket bättre efter den där pärsen med magkramperna. Tyvärr har jag fortfarande magknip till och från men på ett mer normalt "skönt" sätt än det där andra. Jag har ju alltid svårt med sömnen men de två senaste nätterna är det mer magknip som gjort att jag har fått gå upp redan vid 4-5 tiden på morgonen. Nu ikväll har jag ätit en full portion mat och det känns rätt bra med magen så nu djävlar vill jag sova normalt inatt tack!

Eftersom läkaren på hälsocentralen inte hörde av sig fick jag ringa upp idag och de prover han tog på bukspottskörtel, levervärde mm. hade inte heller visat några fel. Jag skulle fortsätta äta de där tabletterna även om det ju inte var det där problemet med magsyra som han trodde. Det känns väl lite kluvet att jag inte vet vad som är felet men bara magknipen nu går över helt så får jag väl hålla tummarna för att magkramperna med bröstsmärtorna aldrig kommer tillbaka då.

Min gode vän Herr Wanke som alltid är snabb att ställa en diagnos vid sjukdomar på mig trodde på för mycket tacos och en evig sömnbrist, ha ha. Jag får hoppas att du har rätt Stefan så ska jag absolut minska på antalet tacoskvällar och även lägga mig lite tidigare framöver. Får jag göra en motdiagnos tror jag inte dina 10 Vodka & Redbull varje Lördag heller är det bästa för kroppen ;)

Dagisstart för Max

Imorgon kl 9 ska vi till dagis med Max för första gången. Det känns både roligt, nervöst och lite skrämmande då man ju tycker att han är så liten ännu. Fast jag tror det kommer bli kanon och Tina känner nog lite mer vånda än mig gissar jag. Fast samtidigt kommer det ju skära i hjärtat de gånger man ska lämna honom där och speciellt om han är ledsen.

Det fungerar alla fall ofta bättre att skola in barnen vid 1 års ålder jämfört med 1,5 år då de är mer medvetna säger de som vet. Imorgon kommer vi ju bara vara där en timme och sedan trappas det väl upp för varje dag. Jag får återkomma med mer tankar om dagis och hur det fungerar så småningom. Nu hoppas vi på en skön natts sömn här hemma för hela familjen!


Teknikgalningen Max

Gastroskopin avklarad

Jag känner mig klart bättre idag med endast "vanligt" magont och lite huvudvärk. En stor lättnad att slippa de där värsta krampanfallen idag måste jag säga. Jag kunde bara sova till femtiden på morgonen så jag gick upp och kikade lite på Guldbaggegalan som vi hade spelat in.

Jag gillar märkligt nog att se just den galan även om jag aldrig sett de filmerna som prisas. Alltid duktiga, roliga värdar för galan som Sissela Kyle, Björn Kjellman eller som igår Johan Glans. Dessutom är ju vinnarna på den här galan alltid glada för sina priser och minst sagt vältaliga till skillnad mot en del andra artister.

Vid kl 10 var det sen dags för att göra den där Gastroskopin inne i Gävle. Jag var ju lite nervös för att göra den men inte så att jag hade nån panik eller så. Sen var jag ju förstås också orolig för att de skulle hitta nåt som inte alls var bra i min mage. Jag tänkte berätta lite hur den går till om någon som ej gjort en gastroskopi är nyfiken. Själv hade jag både hört om folk som tycker det inte varit så jättefarligt men även en del som får panik, gråter mm.

Två trevliga sköterskor berättade lite kort vad de skulle göra och gav mig sen bedövningen som många tydligen tycker är det värsta med Gastroskopin. De sprutade in nåt surt medel i halsen som gjorde att man domnade bort där och det kändes faktiskt rätt obehagligt. Det kändes som om man inte kunde svälja och som om någon tryckt en blöt pappkasse i hela munnen eller nåt så man fick lite svårt att andas.

Därefter kom en ung manlig doktor (regissören) in som skulle filma min mage. Han tog på sig värsta Dextermördardräkten i plast så jag tänkte lite vad fan ska jag vara med om! Jag fick nån slags bitskena att sätta tänderna i och sedan körde doktorn ner slangen genom munnen, halsen och ner i magen utan någon större förvarning.

Jag skulle ljuga om jag skrev att det inte var obehagligt med slangen. Kräkreflexen slog ju till några gånger och när han flyttade kameran upp och ner gjorde det lite ont. Fast jag var så fokuserad på att bara andas lugnt och klara av det där bra så det gick ändå väldigt bra. Som tur är filmar de inte i magen alltför länge så det gäller ju bara att uthärda den obehagliga känslan några minuter.

Tina hade kikat på monitorn och sa att det såg skithäftigt ut. Jag frågade om det fanns mycket smågodis där men det hade de inte sett till. Hur som helst så såg allt jättebra ut vilket både var skönt men ändå lite synd då jag nästan hade hoppats att det skulle vara det där problemet med magsyra, brockbildning som familjeläkaren på HC gissade på.

Man blev lite medtagen direkt efteråt så jag sa till sköterskorna att jag skulle piggna på mig en minut för att inte skrämma slag på de som satt ute i väntrummet och stod näst på tur. Skojade med Persson idag när han ringde och sa att man egentligen borde gjort tvärtom och krypit ut ur salen förbi väntrummet helt förstörd. Lite väl elakt kanske för oj vad tjejen som skulle in efter mig tittade när jag kom ut. Förstår precis hur orolig hon kände sig innan.

Eftersom allting såg bra ut så får jag istället vänta på att HC-läkaren hör av sig med provsvaren om bukspottskörtel och lite annat. Vi får väl se om de kommer fram till något. Man vill ju gärna veta vad som är fel men man vill o andra sidan inte få beskedet om att man har något farligt. Jag kanske blir ett fall för Dr House vem vet?

Tack igen för alla vänliga kommentarer här och till kompisar som visar omtanke!


Det är inte stackaren på bilden som skrev inlägget

Till akuten

Vårt 2009 har minsann inte börjat så bra måste jag säga. Mådde lite illa när jag la mig inatt och gick upp vid 01-tiden för jag trodde att jag skulle behöva spy. Så blev det inte men när jag sen skulle lägga mig fick jag enorma kramper och bröst/magsmärtor så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Blev alldeles svettig, fick svårt att andas och stånkade som att jag skulle föda barn här hemma. Jag väntade bara på att en Alien skulle hoppa ut ur magen som i den filmen ni vet.

Tina ringde sjukvårdsrådgivning men när det släppte efter 5-10 minuter tyckte jag det var onödigt att åka in. Efter en 25 minuter kom de där djävla kramperna igen så Tina kom ner och fick ringa till akuten. Så de kom hit med ambulans och hämtade mig. När jag väl satt i bilen in kändes det skapligt ok igen när kramperna släppt så det kändes rätt löjligt att ligga på en bår med syrgas och få ta EKG mm. Trevliga ambulansgrabbar som man kunde skämta lite med och en av dem skulle precis bli pappa så jag fick ge några experttips.

Väl inne på sjukhuset fick några trötta buttra sköterskor ta lite mer prover på mig innan jag fick vänta en timme på en också väldigt trött doktor. Han ingav inte direkt något stort förtroende den unge doktorn och det kändes lite som om de tyckte man var där i onödan fast alla samtidigt sa att man absolut ska åka in med den typen av smärtor.

En sköterska tyckte jag kunde ta bussen hem vilket känns som ett litet bevis på att de inte insåg hur jag mår när jag får mina magkramper. Tänk om jag dessutom skulle behöva spy eller springa på toa. Nä, istället kunde Tinas mamma som tur är komma in till Max så att Tina kunde hämta mig där vid sextiden på morgonen. I väntrummet på väg hem fick jag nya kramper men kände inte att det var nån mening att vända om eftersom ingen där ändå kunde hjälpa mig.

På morgonen hemma fick jag några nya rejäla krampattacker med enorm smärta och domnade bort i båda händerna mm. Enligt läkaren kan man domna bort så för att man hyperventlirar av smärtan. Så vi ringde HC och fick tid hos en doktor där på förmiddagen. Även på besöket där fick jag en sån attack som gjorde att läkaren kanske lite bättre förstod allvaret i det hela och gjorde en rad undersökningar av bukspottskörtel, galla mm.

Imorgon ska jag få åka in till Gävle för att göra en sån där Gastroskopi eller vad det heter när de skickar ner en videokamera i magen, brrrr. Jag känner lite rädsla inför att göra en sån och bara jag inte får mina kramper då så jag inte kan ligga still. Samtidigt självklart skönt att få kolla upp så att allt är ok. Doktorn på HC verkar misstänka att det är något med magsäcken och magsyran som kan krångla ibland och ge väldiga smärtor men vi är lite skeptisk till det. Jag fick alla fall några tabletter att äta den närmaste månaden för att justera eventuella sådana problem.

Nu på kvällen har jag kännt mig skaplig lite längre perioder och de senaste kramperna är inte lika hemska tack och lov. Jag har bara ätit en banan och två knäckebrödmackor på ett dygn så jag kanske ska försöka få i mig nåt mer då man ju inte får äta de närmaste fem timmarna före den där gastroskopin imorgon bitti.

Det blev ju ingen sömn natten som var och inte för min underbara flickvän heller så jag hoppas vi kan sova skönt inatt och att magen känns bättre imorgon. Nu blev det otroligt mycket gnäll igen från min sida men det känns som om vi har haft lite missflyt nu med magsjuka, inbrott, ryggskott och sen detta. År 2009 blir förhoppningsvis bättre framöver!

Hatkärlek till sex

I sann kvällstidningsanda blev rubriken lite tillspetsad! Detta inlägg handlar om att det finns en del kändisar som jag både gillar och ogillar samtidigt helt enkelt. Här är sex kändisar som jag har dessa motstridiga känslor för:

- Alex Schulman
Jag tycker hans mobbing mot vissa personer ibland känns fördjävlig och när man hör honom i radio mm. ibland så undrar man bara varför han måste vara så djävla spydig och elak mot vissa människor. Samtidigt tycker jag ibland att han är hysteriskt rolig, lysande skribent och stundtals även verkar rätt sympatisk.

- Carolina Gynning
Hade otroligt svårt för henne i Big Brother-huset och ofta även efteråt då jag tycker hon är en egoistisk överskattad programledare framförallt. Fast ibland tycker jag hon är rätt rolig på sitt egna vis och skriver sunda saker i sin blogg de få gånger jag läst den.

- Anders Timell
Mannen som aldrig drar sig för att säga chockerande nedsättande saker om folks utseende och mannen som ska prata sport hos Adam & Gry utan att ha någon koll alls på detta område. Samtidigt en sjuk, galen och rolig människa.

- Patrik Sjöberg
En tjurig diva som säkerligen inte var lätt att umgås med för landslagskompisarna under dennes höjdhopparkarriär. Samtidigt skönt osvenskt rak, ickehycklande och ärlig i många sammanhang.

- Göran Persson
Vår fd Statsminister verkar ju vara en rätt osympatisk buffel både inom och utanför politiken men har ju i en del andra sammanhang som t ex. hos Filip & Fredrik visat en väldigt sympatisk sida.

- Jonas Gardell
Det mesta i Stjärnorna på Slottet har ju handlat om honom vilket gjort serien väldigt sevärd på många sätt. Jag är ju ingen expert på Gardell men har alltid haft väldigt svårt för honom även om han självklart är enormt duktig på mycket av det han gör. Sen ibland när man hör honom i intervjuer mm. kan jag också känna att jag ju gillar den mannen ändå.


Har ni andra några kändisar ni känner hatkärlek till?

Söndagsfrukost

Max är ju oftast en glad och harmonisk kille men vid frukostar finns det ingen hejd på otåligheten. Även om jag skulle hälla ut en hel leksaksaffär på golvet medan jag gör frukost åt honom så blir han otålig. När man sen ger honom gröten så har han den senaste tiden blivit jätteledsen av nån anledning och gnäller, gråter mm. Kanske blir han för hungrig och uppspelt på morgonen eller har ont i sina tänder som ständigt ploppar fram, det kan bero på tusen saker men även om man inser det så blir jag ändå ibland väldigt irriterad när det blir gnälliga morgonstunder.

Inatt har vår älskade buspojke sovit hos mormor igen och jag känner mig så skönt utsövd då jag har sovit från halv två inatt tills klockan åtta imorse utan vakningar. Nu fick jag en sån där skön morgon där jag kan sitta vid datorn i lugn och ro också. Nu har Tina vaknat också så jag ska gå ner och äta en lugn härlig frukost innan vi sen ska hämta hem vår son.

Som vanligt sov han tydligen bättre än någonsin hos mormor och under kvällen hade han varit i kalasform. Han fick bland annat lära sig spela munspel och vägrade sen att släppa det ifrån sig, ha ha.

Imorgon ska jag och Tina till Max dagis för att träffa personalen men utan Max. Sen på Tisdag börjar han skolas in där på riktigt! Självklart känns det väldigt spännande och lite nervöst inför dagisstarten men det ska nog gå bra. Det känns skönt att Tina har hemmastudier och kan vara med den här första inskolningsveckan tycker jag men sen veckan efter är vi grabbar själva. Jag får återkomma med en dagisrapport!


Frukostar med Max innehåller ibland både skrik, gråt , bus och skratt

Bondehybris

Att tv-programmet Bonde Söker Fru är populärt har jag förstått men finns det inga gränser för hur mycket TV4 kan mjölka (Arne Hegerfors) ur programmet i efterhand. När jag såg reklamen om någon ny Dubbel-CD med kärlekslåtar där de visar bilderna på de kärleksfulla bönderna så bara funderar jag om det verkligen finns folk som köper en sån skiva år 2009! I dessa tider när folk laddar ner, använder Spotify eller helt enkelt bara rattar in Lugna Favoriter om man nu vill höra kärleksballader så har jag svårt att tänka mig att skivan ger några större inkomster.

The Devil Wears hade exakt samma åsikt som mig för övrigt.

När jag sen skulle läsa Aftonbladet på nätet igår så var det 3-4 artiklar om Bonde-Magnus bröllop som dessutom TV4 ska sända i TV!!!! Man kan ju tro att det är Prinsessan Victoria som ska gifta sig eller nåt men men nu är detta inget jag ligger sömnlös över men ett märkligt fenomen hur vissa dockusåpakändisar kan bli så omskrivna. Ungefär som Ensamma Mamman-Susanne syndromet 2007.

Apropå Giftemål så är det tydligen två syskon som är på G att besöka prästen...


Pins & Nålmärkestavla

Igår ägnade vi en stor del av dagen till att söka information på nätet om metallmärken (Pins). Min mamma har två tavlor med en massa såna här pins av olika slag som hennes farbror har samlat på. Det är klubbmärken, vasaloppsmärken från början av 1900-talet, krigsmärken från första och andra världskriget med mera.

Den ena mindre tavlan har en bekant till mamma tagit hand om då hans dotter pysslar mycket med Tradera-auktioner och ville prova sälja märkena där. Den lilla tavlan som vår bekante just nu säljer via tradera var ca 150 märken och då har hon fått ca 6000 kr i nuläget när auktionerna avslutas imorgon. Då säljer man ju märkena en och en vilket innebär ett djävla jobb förstås.

Nu har den här grannen erbjudit morsan en skaplig summa pengar för den stora tavlan men då tog vi hem den hit för att kolla upp lite vad den kan vara värd. Vi funderar just nu på om det är värt att jag och Tina istället säljer de här tusen märkena en och en på Tradera och då delar pengarna med morsan eller om hon ska sälja den till grannen.

Väldigt svårt att veta hur mycket den är värd men efter lite mailkontakt med någon samlargubbe som vi hittade på ett forum så verkar det som om budet vi fått på hela tavlan är skapligt men han kunde ju inte vara säker på om den är värd mycket mer eller mindre. Det skulle ju kännas lite jobbigt om vi säljer tavlan och de sen håvar in en jättesumma när jag och Tina i så fall kunde gjort jobbet lika bra på Tradera.

Finns det någon samlarexpert bland mina bloggläsare så får ni ju gärna tycka till!


Let´s Dance premiär

Ikväll är det premiären på Let´s Dance och det är ett tv-program som jag brukar slötitta lite på ibland fast jag egentligen tycker det är rätt trist precis som Stjärnor på Is och Körslaget. Gissar att vi kommer att kika ikväll då Tina brukar vilja se programmet och det är ett lämpligt tv-program för mig att läsa Fredagsbilagorna till.

En stor snackis är ju att Blondinbella är med vilket är smart av TV4 då antalet tv-tittare i åldern 15-20 år säkerligen kommer att öka. Tvivlar dock på att hon kan bli folkkär hos den stora allmänheten bland äldre och speciellt kanske om folk får reda på lite mer vad hon brukar kunna skriva i sin blogg.


The Dark Knight

The Dark Knight + + +

Nu har jag äntligen sett den senaste Batmanfilmen där den numera avlidne Heath Ledger gör sin omtalade roll som Jokern. På imdb.com får den 9.0 i snitt vilket jag tycker är väl högt betyg på filmen. Jag kanske hade för höga förväntingar efter den förra filmen Batman Begins som jag gillade skarpt men The Dark Knight får en tre plus av fem möjliga från mig.

En Batmanfilm ska förstås innehålla överdrivna scener och kanske även viss ologisk handling men jag tycker det blev för mycket att reta upp sig på. Märkliga biljakter, klantiga amatörpoliser som släpper ut århundradets största bov ur fängelse och lite annat som man retade sig på drog ned betyget helt enkelt.

Heath Ledger gör förstås en karismatisk roll som Jokern och kommer säkerligen belönas med Oscar.  Att suveräna skådisar som Morgan Freeman, Gary Oldman och Michael Caine är med höjer också filmupplevelsen tycker jag. De första Batmanfilmerna med helt andra skådisar gillade jag inget speciellt men förra filmen var som sagt grym och den här var klart sevärd trots att jag nog hade lite högre förväntningar.

Grammisgalan 2008

Har precis kikat på Grammisgalan lite i efterhand men det var väl ingen höjdartillställning direkt. Som vanligt en massa rockstjärnor som vinner priser och ska tävla i att vara lite rockstjärnemärkliga vid tacktalen och en del fylla förstås.

Jag tycker att de hade nominerat rätt märkligt i kategorin till Årets Låt men som väntat vann ju E.M.D med sin "Jennie let me love you" vilket jag tycker är ett skämt. Fast de hade ju kunnat vara nominerade med låten Gubben Noak och ändå vunnit eftersom tjejer röstar på dem oavsett. Av de fem nominerade hade jag röstat på Kleerup helt klart!

Hur som helst så fanns det vissa skivor/artister man blev lite nyfiken på när man såg galan så jag får använda mitt Spotify och tanka hem lite nya svenska album och se om man hittar några guldkorn.


Foto Scanpix


Ensamma igen

Idag har Tina börjat i skolan igen så nu är det bara vi grabbar här hemma igen. Förutom lite missflyt den här senaste helgen har vi alla fall haft en lång skön ledighet ihop hela familjen. Skönt nog så är min rygg mycket bättre idag så jag behöver inte ha jätteont när jag ska bära/leka med Max och så här hemma idag. Vi trodde ju att Max var frisk från magsjukan men på Måndagskvällen kräktes han på kvällen igen. Precis som de andra gångerna förstod han ingenting vad som hände och så var det bara att byta sängkläder och duscha av honom då. Nu gäller det att få i Max mycket vätska och ge honom skonsam mat de första dagarna så hoppas jag att han snart blir frisk. Själv har jag otroligt nog klarat mig från magsjukan än så länge även om jag haft en del perioder med illamående då jag trott att det ska vara kört. Inbillningsmagsjuka kanske?

Eftersom jag har ryggskott så fick stackars Tina dammsuga ren bilen från allt djäkla glas i det kalla vintervädret. Sedan kom svärmor hit så att vi kunde köra bilen till glasfirma och få sån där plastfilm fastsatt tillfälligt tills de förhoppningsvis kan byta rutan imorgon. Jag ska ringa Länsförsäkringar idag och sen måste vi ta kontakt med olika firmor som kan fixa till plåtskadorna på dörren och låset bland annat. Även om det svider med självrisken så är det nästan ändå värst med allt strul som blir omkring en sån här händelse. Jag börjar i och för sig bli van då mina bilar genom åren ofta har varit utsatta för inbrott mm.

Nu är jag inne på mina sista pappalediga dagar för denna gång eftersom vi ju börjar skola in Max på dagis nästa vecka. Jag kommer självklart sakna den här tiden väldigt mycket men tycker också att det ska bli rätt skönt att börja jobba. Det kommer självklart kännas väldigt tufft att lämna vår lille Max på dagis nu när han inte kan gå lillkillen men det ska nog gå bra. Bara man känner att han är trygg och trivs där så bör det ju inte vara några problem. Sen när jag kommer jobba så kommer jag ju få tillbaka lite mer lekenergi som jag saknar nu och vilja tokbusa med honom efter jobbet istället.

Idag har jag och Max kikat lite på Postis Per, badat och lekt en del på hans rum innan han sen somnade gosande med mig i sängen nyss. Jag hade lovat besöka mitt jobb idag med Max men vi får nog hålla oss hemma några dagar så att han inte smittar ner någon med sin magsjuka.

Nu ska jag skynda mig ringa lite viktiga samtal, plocka lite disk och sen kanske lägga mig bredvid Max för att kika på The Dark Knight som ligger i DVD:n. Idag får jag förhoppningsvis FIFA 09 i postlådan också så då ska jag nog lira lite senare ikväll när familjen sover och så småningom kanske man törs möta Högen och grabbarna online.


1. Max i sitt nya Nalle Puh-tält
2-3. Max leker på sitt rum
4. Max i badet med de underbara tapeterna från -79 i bakgrunden. Vi ska snart rusta!

Inför JVM-finalen

I natt är det dags för den stora finalen i JVM mellan Kanada-Sverige! Tidigare har jag tyckt att svensk media skrivit upp "småkronorna" lite väl vad gäller guldläget men helt klart har Sverige en bra chans. En seger mot kaxiga Kanada på deras hemmaplan skulle skänka mig en enorm glädje så jag är oerhört förväntansfull inför denna drabbning!

Vår Brynäshjälte Jacob Markström blir förstås oerhört viktig i målet och så hoppas jag det blir en domare som står emot trycket. Det finns ju otaliga matcher där Kanada på ett tveksamt sätt nått stora framgångar och det vill jag inte uppleva inatt.

Uppdaterat! - Guldet till Kanada!

Klev upp kl 5 imorse för att se matchen och tyvärr tycker jag inte Tre Kronor alls kom upp i den nivå man hade hoppats på. Framförallt var lagets Powerplay uselt för vad man än tycker om domarna så fick Sverige många chanser att spela PP som man utnyttjade fantastiskt dåligt. Småkronorna fick förstås en mardrömsstart när Mikael Backlund drar på sig en idiotutvisning i första bytet som resulterar i mål för Kanada direkt. Så onödigt av Backlund som även drog på sig en till onödig utvisning i slutsekunden av andra perioden som resulterade i 3-0 målet!

Jag hatar verkligen Kanada och är så trött på sättet denna duktiga hockeynation alltid tar sina titlar. Fem djävla sekunder kvar mot Ryssland i semin när de kvitterar också men det är väl tyvärr ingen slump att just Kanada ofta har det där flytet.

Även om jag har sett värre pååkningar av svenska målvakter från Kanadicker förr så svider det verkligen att de i samband med två av dessa situationer gjorde mål strax efter. Speciellt när vi i dessa lägen inte fick domsluten med oss på det sätt man kunde ha hoppats på. Fast domarna var inte alls orsaken till förlusten och förutom några missar och märkliga beslut var de ändå ok tycker jag.

När publiken sen buar ut de två 18-åriga svenskarna Markström och Hedman EFTER matchen när de fick diverse priser så önskar jag att Wikegård fått gått bärsärkargång på läktarna, grrrr. Sportsligt verkligen med tanke på att Victor Hedman var så snäll mot Kanadicken efter kollisionen med Markström och den senare blev alltså utbuad för att han blev pååkt 3-4 gånger under matchen. (De syftar väl på filmining men ändå! Djävla svin!)

Nästa år avgörs JVM i Kanada igen och jag hoppas de svenskar som får vara med då lärde sig en massa av den här matchen. Sverige kommer ha ett bra lag nästa år då flera av nyckelspelarna får vara med även då. Då djävlar ska vi ta Kanada!!!

Gardells slottraseri

Igår kikade vi lite på två avsnitt av Stjärnorna på Slottet och fick bland annat se det kvällstidningsomtalade avsnittet där Jonas Gardell blir "rasande" på pianisten Staffan Scheja. Jag tycker om den här typen av tv-program men årets "stjärnor" är inte de mest intressanta i mina ögon. Jonas Gardell livar ju upp programmet en del får man erkänna men samtidigt retar man sig ju på honom när han beter sig som en pinsam bortskämd 5-åring i det omtalade avsnittet. Fast det är ju Gardell det och i vilket fall ska det bli intressant att följa nästa avsnitt när det är hans dag. Då lär han väl trivas när han får vara i centrum och bestämma allt gissar jag. 
***
Apropå tv-program med äldre deltagare så såg vi även ett avsnitt av På Spåret med Siw Malmqvist och hon verkar inte längre ha alla hästar hemma måste jag säga. Så kändes det även när hon var med i Dobedoo tidigare och tänk vad mycket mer underhållande ett På Spåret program blir om det är "bra" tävlande gäster som exempelvis Filip och Fredrik. För övrigt har jag tagit många tågresor tidigt denna säsong då Herr Oldsberg gärna vill klämma in sportgåtor tidigt bland ledtrådarna.


Sunday Bloody Sunday

Allt skit började igår förmiddag då jag åkte på ryggskott medan jag busade med Max. Resten av dagen fick Tina trots att hon kände sig lite frusen och illamående mestadels ta hand om Maxen medan jag försökte hitta ett någorlunda skönt sängliggande ryggläge. På kvällen så blev det tidig kväll både för Tina och Max medan jag kikade på massa sport. Härliga segrar för Liverpool och Småkronorna i Junior VM i ishockey för övrigt!!! Tedenby!!!

När jag somnat vid halv ett tiden vaknade vi snart av att Max började kräkas helt plötsligt. Stackars killen hade fått magsjukan och kräktes igen sen på morgonen då vi även kunde konstatera att Tina fått det också. Via MSN fick vi sen reda på att Johan, Maria och Theo som vi firade nyår med också hade åkt på magsjuka igår! Så nu är det alltså bara en viss kille som är kvar och jag får väl hoppas att ryggskottet blivit lite bättre tills jag får magsjukan så att jag kan böja mig och hulka alla fall, brrrr. Hatar magsjuka!!!

På förmiddagen idag tänkte jag skynda mig till affären för att bunkra upp med lite blåbärssoppa, majsvälling till Max mm. innan det är för sent. Jag lämnade mina sjuklingar här hemma och skyndade mig ut till garaget där jag märkte att någon försökt bryta sig in i granngaraget. När jag sen skulle kliva in i min bil så var rutan på bilen krossad och glassplitter i hela bilen! TACKAR!!! Av alla djävla bilar i vårt garageområde var de förstås tvungna att smascha vår ruta och tydligen hade de sen snott bilen bredvid vår som var en gammal skruttbil.

Jag kunde nästan bara skratta åt eländet och fick vända in igen för att berätta för Tina om den roliga upptäckten. Nu ska det ringas till polis, försäkringsbolag och så måste man damsuga ur bilen och frakta den till en glasfirma utan fönsterruta. Detta känns otroligt lockade i den dagsform vi har nu och med tanke på att det är ca 17 minusgrader ute. En självrisk på några tusen kom inte heller särskilt lämpligt men men det gör det väl aldrig!

Jaja, som jag alltid brukar säga så finns det många som har det värre men jag kan alla fall utnämna denna dag till den sämsta hittills år 2009 utan konkurrens. Nu ska vi passa på att vila lite medan Max sover lite middag och så hoppas jag vår lille kille snart blir frisk för det är ju honom man lider mest med förstås! Han såg så frågande ut inatt när han bara plötsligt var vaken och kräktes en massa, stackars Max.

Hoppas ni andra har en lite trevligare Söndag än vad vi kommer att ha!

Glad Max river byggnader


Groggvirke

På nyårsaftonen testade jag ett nytt groggvirke! Jag drack Bacardi Razz ihop med Ramlösa och det var faktiskt riktigt gott. Vi drack också Bacardi Razz ihop med Sprite och frysta hallon vilket var ännu godare.

Jag blandar ju helst ut spriten med Red Bull men efter att på Lanzarote för tredje gången i mitt liv fått bröstsmärtor i samband med festande där Red Bull varit inblandad så ska jag nog börja leta alternativa groggvirken. Vilda Bär som de tyvärr har slutat med var ju en bra dryck att blanda drink med liksom Schweppes Lemon som alltid håller.

Hur ser era favoritdrinkar/groggar ut?



Nyårslöften för 2009

Brukar inte så ofta avge nyårslöften men här är fem löften som ska uppfyllas detta år!
 
- Äta mindre godis och ha en bättre kost är ett måste för både Tina och mig
- Morsan ska under detta år sälja huset och hitta nytt boende
- Vi ska göra om badrummet och måla radhuset till sommaren
- Mindre bloggande, mindre forumläsande
- xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx = hemligt!

Har ni några nyårslöften?

Nyårsafton 2008

Vår nyårsafton firade vi då hemma hos Johan, Maria och Theo. Jag var lite trött på dagen eftersom jag bara sovit tre timmar på natten innan men med lite groggar och vilja så var det inga problem att vara uppe till kl 5.

Vi åkte dit rätt tidigt så att våra grabbar skulle hinna leka lite innan Theo skulle sova. Max var inte sådär helnöjd med livet på dagen här hemma men när vi väl var hos Johan och Maria så var han på bra humör hela kvällen/natten. Det var en en nyårsafton helt i min smak där vi åt och drack en massa gott samt spelade lite olika spel.

Vi körde bland annat Nintendo Wii där bland annat Tina imponerade stort i bowlingen med ca 170 poäng! Bra att min flickvän gillade spelet för då finns det ju förhoppningar om att vi i framtiden inhandlar ett Nintendo Wii till hemmet vi också. Vi spelade även två olika sällskapsspel killarna mot tjejerna där man ska förklara ord på lite olika sätt. Roligt men frustrerande att tjejerna hade sån djävla flyt med sina kort och alltid fick de enklaste uppdragen!!!

Tiden gick otroligt fort denna kväll/natt så helt plötsligt var klockan 4 när vi tog en taxi hem. Vi somnade väl framåt kl 5 och sen vid halv nio ville Max förstås upp och ha frukost. Konstigt nog var jag inte särskilt trött så jag studsade upp med honom och lät Tina få en sovmorgon. På eftermiddagen fick jag några timmar att sova ikapp på men kunde som vanligt inte sova och fastnade i den hysteriskt spännande avslutande avsnitten av Dexter istället.

På kvällen var vi till Tinas mamma med Max som fick sova där. Stackars Tinas mamma hade lite ont i lederna så vi tyckte först att Max skulle vara hemma men hon ville verkligen ha honom så det blev så och annars kunde hon ju bara ringa. Så skönt att få vara lite bakistrött en barnfri hemmakväll och frossa godis framför tv:n mm. Dessutom fick jag idag en sån där härlig morgonstund i lugn och ro vid datorn som jag alltid brukade ha förr på helgerna.

Stort tack till er Johan och Maria för den trevliga nyårsaftonen!!!





Fyrverkerier

Visst kan det vara fint med fyrverkerier och när man var yngre gillade man ju verkligen att hålla på med raketer mm. Ändå tänker jag varje Nyår på hur många miljarder kronor som bara slängs bort på något som skjuts upp i luften! Dessutom är det ju massor av människor som skadas/dör varje år pga detta samt en djävla massa stackars oskyldiga djur som lider enormt denna dag på året.

I en bättre värld hade man ju drömma om att folk köpte mindre fyrverkerier och istället skänkte resten eller hela beloppet av den tilltänkta köpesumman till Rädda Barnen, Cancerfonden eller nåt.




RSS 2.0