Gott Nytt år!

Denna nyårsafton ska vi fira ihop med våra vänner Johan, Maria och Theo. Vi ska åka hem till dom rätt tidigt så att våra smågrabbar hinna leka lite innan det blir läggdags för dem. Det ska bli roligt att bara umgås lite och att få parta lite också!

Jag får önska alla ett Gott Nytt År!


Årslista 2008

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var pappaledig, bytte 5000 blöjor och tyckte livet var fantastiskt om Max sov fler timmar i sträck

Höll du några av dina nyårslöften?
Om jag hade något så förmodligen inte eftersom det brukar ha med godis att göra

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jajamen,  flera stycken och nästa år också glädjande nog!

Dog någon som stod dig nära?
Nej

Vilka länder besökte du?
Spanien, (Lanzarote)

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Mer barnvakt/egentid, mer sömn, mer sex, mer sol, mer pengar, mer kompisträffar

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
14 december, när Max blev 1 år

Vad var din största framgång 2008?
Roligt att jag trivdes på det nya jobbet och att papparollen känns bra

Största misstaget?
Inget allvarligt tror jag men jag ångrar valet av resmål till kalla Lanzarote

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkyld några gånger och inga allvarliga skador förutom lite småkrämpor

Vad spenderade du mest pengar på?
Max

Bra låtar 2008?
Även om man tröttnat nu så var ju Curly Sue och Apologize två låtar jag gillade

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Omöjligt att säga men Max bidrar till många härliga skratt varje dag

Smalare eller tjockare?
Innan resan o julen smalare, nu ungefär lika illa som nyår ifjol då jag var sympatigravid

Rikare eller fattigare?
Mycket fattigare pga Max, mindre inkomster och börshelvetet

Hur tillbringade du julen?
Här hemma med Tinas mor, systrar och min mamma

Blev du kär i år?
Är alltid kär i min flickvän

Hur många one night stands?
Gissa!

Favoritprogram på TV?
Dexter, True Blood, Lost

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Varelser som Englas mördare eller Arboga-tyskan är väl två exempel

Bästa boken du läste i år?
Har börjat med Stieg Larssons, Män som hatar kvinnor och den verkar bra

Något du önskade dig och fick?
En lycklig familj

Något du önskade dig men inte fick?
Ja, tyvärr

Årets bästa film?
Har sett sjukt lite filmer i år och kan inte nämna någon.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det är väl mycket egentligen. Att Tinas mamma hade blivit frisk av behandlingen mot sin cancer, att morsans flytt från huset blev av nån djävla gång och att hon träffar en bra "gubbe" som hon trivs med. Av det oviktigare slaget så hade jag önskat mig mycket mer sol och värme i detta land och även på Lanzarote

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Oftast hemmapappa i mysbyxor, så het är jag!

Vad fick dig att må bra?
Förutom det självklara att familjen mår bra så är det träning

Vilken kändis var du mest sugen på?
Hmmm, Rianna är väl småläcker

Vem saknade du?
Min pappa saknar jag extremt mycket fortfarande och förstås även min vän Magnus som dog 2006. Jag saknar även en del vänner som jag tycker är rätt dåliga på att höra av sig men jag kan säkert bättra mig själv på detta också år 2009!

De bästa nya människorna du träffade?
Jag har fått många nya trevliga bloggvänner och även nya arbetskamrater

Bästa sporthändelser 2008?
Sanna Kallurs världsrekord inomhus, Detroits seger i Stanley Cup med svenskar i tongivande roller och så Charlotte Kallas insats i Tour de Ski, Liverpools ledning i ligan i skrivande stund


Spotify

Jag har hört talas om musiktjänsten Spotify tidigare men det var inte förrän Tinas systers kille Jerker berättade lite om Spotify som jag tog tag och testade det. Spotify är en gratistjänst där man kan lyssna på streamad musik helt lagligt och efter att ha testat programmet lite grann måste jag säga att jag verkligen gillar det. Det är hur enkelt som helst att söka på artister/låtar, skapa egna låtlistor och så är användargränssnittet enkelt o snyggt. Nackdelen är förstås att all musik inte kan hittas ännu vad jag har förstått.

Jag upptäckte också idag att det fanns en del bloggare som länkade till sin Spotifyplaylist och så kunde man bara gå in på den länken och välja att den skulle öppnas med vårt Spotifyprogram så fick man en playlist med massor av ny bra musik.

För att kunna använda programmet gratis krävs dock att man får en "invite" av någon som har rättighet att dela ut såna. Det går att få tag på dem på lite olika sätt och själv använde jag ett forum jag ofta besöker där en vänlig människa delade ut. Googla kan också vara ett bra sätt.

Några fler som använder Spotify?


TV-surr

Körslaget
I helgen såg jag lite på de två avsnitt som sändes av körslaget men jag kommer knappast att följa fortsättningen. Jag tycker helt enkelt inte att det är något roligt program att kika på även om jag vanligtvis brukar gilla musikprogram. Det jag mest reagerade på när jag såg Körslaget var Gry Forsells japanska sumobrottningstält som hon hade på sig och så förvånas jag åter igen över att de deltagande i såna här tävlingar blir så tävlingsgalna så man kan tro att det är på liv och död.

Stjärnorna på slottet
Jag har bara sett lite av det första avsnittet men tycker "stjärnorna" i år känns ointressantare för mig än tidigare år. Visst kan det vara roligt att se lite mer av Janne "Loffe Carlsson som man ju växte upp med och tyckte var så rolig på 80-talet. Fast annars känner jag mest bara att det blir jobbigt att se Kerstin Dellert och Gardell gnabbas eller hur allvarligt det där nu var. Kvällstidningarna har ju en liten förmåga att förstora allt så vansinnigt om dessa program så det lär bli många av "stjärnorna" som bryter ihop mm. enligt våra grävande journalister.

Lugna mellandagar

Det har varit väldigt lugna mellandagar för oss då vi mest varit hemma eller åkt runt på lite julmiddagar hos släktingar. Jag med min begränsade matlust av utbudet på julbordet har väl fyllt kvoten med köttbullar för hela 2009 och det var härligt idag att få äta lite vanlig hederlig Spagetti med köttfärssås!

På Annandagskvällen hade vi planerat att åka till Nisse och Susanne på lite partaj men då Max var förkyld och extra strulig på kvällar/nätter ville vi inte belasta Tinas mamma med att vara barnvakt den kvällen/natten. Hon är ju av förklarliga skäl inte alltid så pigg numera med den sjukdomen hon kämpar mot. Så även om hon älskar att vara med Max vill vi ju inte att hon ska få det för jobbigt heller. Så vi stannade hemma med Max istället för att gå på fest och med tanke på hur trötta vi båda var kändes det inte så fel heller.

Igår var Max bättre i sin förkylning och fick åka till svärmor på eftermiddagen. Vi bestämde inget om kvällen utan skulle höras men när vi ringde dit sen på kvällen för att höra om vi skulle hämta Max så sov han redan. Därför fick han sova kvar där och vi fick istället njuta av vår tredje ensamma natt ihop sedan vi blev småbarnsföräldrar. Tjohoooo!!!

Fantastiskt skönt att ha en egen kväll här hemma utan sömnstrul och just att få sova 5-6 timmar i sträck var ljuvligt. Fast även om man njuter enormt av att få lite egen vuxentid så dröjer det inte länge förrän man saknar den lilla parveln och det var med stor spänning som vi ringde på morgonen för att höra hur det hade gått med sömnen.

Tydligen hade Max somnat vid åttatiden på kvällen och sen vaknat bara en gång på kvällen men då somnat om ganska snabbt. Förutom att han som vanligt vände sig och buffade runt en del så hade Max sovit till halvåtta på morgonen. Vi kan bara skratta och ruska på huvudet åt det faktum att Max tydligen sover enormt bra på hotell eller hos sin mormor men inte här hemma. Skönt att han känner sig trygg och trivs så bra hos sin mormor alla fall!

Vi hämtade Maxen hos mormor på förmiddagen. Vilken härlig känsla när han blev så glad av att se oss och vi fick bamsekramar av honom. Resten av dagen var vi bara hemma och turades om att leka/busa med Max.

På kvällen så somnade Max mysigt i soffan lutandes mot mitt huvud vid sjutiden. Efter 45 minuter vaknade han som han så ofta gör och då försökte vi verkligen få honom att somna om igen men icke. Så det slutade som alla andra kvällar den här julledigheten med att Max fick vara uppe med oss till sent på kvällen. Mysigt på sätt och vis men frustrerande också. Jag tror det blir lite annorlunda på kvällarna nu när han snart börjar på dagis men vi får se.


Vilken fem-etta

Det var en njutning att se Liverpool vinna mot Newcastle borta med 5-1 idag och otroligt nog så var målvakten Shay Given Newcastles bästa spelare! Det säger en del om hur överlägsna Liverpool var i denna match. Glädjande nog tappade Chelsea poäng mot Fullham också så man får njuta av ledningen i ligan ett tag till även om jag misstänker att "De röda djävlarna" snart vill göra anspråk på den tabellpositionen.

Märkligt beslut av Rafa att ställa över Robbie Keane idag tycker jag men svårt att klaga för mycket när laget vinner med 5-1 efter imponerande spel och med flera bänkspelare i startelvan. Snart är Torres tillbaka också liksom Skrtel som fick göra ett inhopp idag så det ser bra ut inför fortsättningen!
***
Junior VM har startat och jag kommer nog spela in och försöka se de flesta av Sveriges matcher. Jag blir lite trött på allt snack om att NU ska Sverige ta guld!!! Visst ska man sikta högt men i svensk media verkar man inte fatta att Junior VM avgörs i Kanada och på små rinkar! Gissa vilka som är megafavoriter!

För övrigt har jag svårt för Härenstam/Wikegård ihop som kommentatorer av nån anledning.

Med vilda gester

Jag gillar ju sällskapsspel även om man tyvärr nästan aldrig spelar sånt numera. Istället för att alltid köra Buzz, Singstar eller Guitarr Hero när vi har bjudit hem kompisar kan det ju vara roligt med ett sällskapsspel. Jag gillar de här spelen Med andra ord, Tabu med flera där man ska förklara ett ord med andra ord på tid och hittade en ny variant på detta igår då vi köpte spelet Med Vilda Gester.

Det är ett spel som har fått väldigt bra betyg och där man ska förklara en fras eller ett ord med ljud eller gester utan att använda riktiga ord. Det ska bli roligt att testa detta spel så småningom när vi får tillfälle.


Bra filmer 2008

Jag tycker det är roligt med årslistor och det börjar ju komma en del sådana för 2008 i tidningar, bloggar mm. När jag själv började fundera över t ex bästa film 2008 insåg jag att vi knappt sett några filmer alls detta år!!! Det är liksom inspelade tv-serier som gäller för oss men det är ju i och för sig trist om man har missat någon höjdare i år.

The Dark Knight, In Bruges, Waz, There will be blood och några till finns ju tillgängliga här hemma men det har inte blivit av att jag/vi kikat på dem. Tipsa gärna om ni har sett några höjdarfilmer detta år?

Mellandagsrea

För första gången på ca 25 år var jag ute på lite mellandagsrea. Hade ingen aning om hur mycket folk det skulle vara ute men när vi kom till Valbo Köpcentrum och såg köerna så kände man inte direkt någon jättelust för att shoppa. Vi skippade besöket på Siba men var in på Köpis en sväng så jag köpte en skjorta till normalpris och så hittade vi lite billiga Maxkläder  på H&M innan vi åkte hemåt. Så roligt är det inte med rea så man orkar trängas och bufflas med hundratals andra.

Jag ville mest åka in för att köpa FIFA 09 till vårt Playstation billigt och för att få det i handen direkt men nu beställde jag det på nätet istället eftersom kön till Siba och El-Giganten var enorm. När det gäller mellandagsrean på hemelektronik så kan man ju förstås göra en del riktiga fynd på främst platt-tv men det är också många som tror att allt är superbilligt och köper för priser som man även kunnat hitta vid andra tidpunkter på året. Bara för att Onoff eller någon liknande butik skriver att en vara är prissänkt med 2000 kr innebär inte det att man gör ett fynd. Själv använder jag ju alltid tjänster som prisjakt/pricerunner innan jag köper någon hemelektronik.

Julfoton


En trevlig julafton

Jag har precis lagt en Max som nyss vid kl 23 somnade av utmattning i soffan bredvid moster Linda och mormor. Sätter mig vid datorn på övervåningen ifall han vaknar till som han brukar göra en stund efter man lagt honom. På nedervåningen sjungs det Singstar för fullt där Tinas syster Nahtalie och lillebror Tim glänser med skyhöga poäng.

Det har varit en trevlig avslappnad julafton i min smak måste jag säga då Tinas syskon, mamma, Jerker och min mamma har varit här från eftermiddagen. Tinas mamma har fixat en massa med julmaten så vi hade ett grymt julbord vilket kanske kvittar för mig som håller mig till köttbullar men de andra njöt nog.

Efter lite Kalle Anka på tv:n och middag så har vi haft paketöppning där förstås Max var huvudpersonen. Han har slitit i paket och utforskat alla sina nya leksaker ivrigt. Senare på kvällen har vi mest spelat en massa Buzz och Singstar. Max har varit lite förkyld och pömsig idag men ändå varit väldigt nöjd hela dagen. Det är ju väldigt roligt både för honom och oss med våra familjemedlemmar här som vill/kan busa en massa med honom. Vovven Ozzy har ju också varit här och de två är bra lekkompisar de, ha ha!

Imorgon är det juldagen och då ska vi träffas ett gäng på Jernvallen för att spela lite bandy vid 10-tiden. Ska bli djävligt roligt att få åka lite skridskor igen och få sporta lite efter allt detta frossande av mat. Senare på dagen ska vi till morsan på lite mat och för att ha lite julklappsutdelning med brorsans familj.

Sen skulle jag vilja hinna in till Siba för att shoppa lite nya spel till Playstation 3 på mellandagsrean men gör kanske en beställning via nätet istället. Imorgon kväll blir det nog bara en lugn hemmakväll för en gångs skull. Juldagskvällar brukar ju annars oftast innebära partaj hemma eller på krogen för mig men inte detta år. Istället ska vi nog iväg på en hemmafest på Annandagen bara det ordnar sig med barnvakt åt Max.

Jag hoppas alla ni som läser detta har haft en bra jul och får en god fortsättning!

God jul


Skön helg

Lördagen
Det har varit en skön helg måste jag säga. I Lördags spelade vi lite innebandy ett gäng medan Tina hade lite Max-kalas igen med några tjejkompisar och deras barn. Gästerna var ju kvar när jag kom hem och jag tycker det är så roligt att granska Max när han är med andra barn. Speciellt hur han leker med Johan och Marias grabb Theo som bara är två månader yngre än Max. Vi får försöka träffa dem lite oftare framöver då vi ju dels är kompisar alla fyra och så att grabbarna får leka lite mer.

På kvällen kom Nisse och Susanne hit på lite tacos och så kikade vi på den rätt ointressanta dansbandskampen. Jag har nästan inte sett något av det här programmet men tycker det blir rätt ointressant när folk röstat på samma band i alla avsnitt. Sen att SVT kan ge tittarna fem minuters röstchans på ett band och en halvminut på Scottz eller vad de heter är ju rätt bedrövligt om man nu skulle bry sig om resultatet. Innan de åkte hem vid midnatt så spelade vi lite Buzz där jag äntligen fick vinna en gång. Fan, jag är ju duktig på sport, musik, film och sånt men förlorar ändå ofta mot Tina i Buzz, grrrr :)

Söndagen
Igår på Söndagen var jag mest med Max på förmiddagen och sen kom Tinas kompis Anna förbi på eftermiddagen. Medan tjejerna busade med en tokskrattande Max låg jag uppe i sängen och njöt av att kika på den fantastiska serien Dexter. Tänk att två av de tv-serier jag håller allra högst handlar om figurer som mördar massor av människor utan större skrupler men som man ändå känner en viss sympati med. Tony Soprano är förstås den andra karaktären!

Senare mot kvällningen gick jag hem till Roffe för samling i "studion" då vi skulle se matchen Arsenal-Liverpool! Förutom Roffe så var det Persson, Nisse och Perra som var där. Hela gamla fotbollsgänget som man sett så många matcher ihop med genom åren alltså. Stort tack igen till Roffe som de senaste 20 åren varit en klippa när det gäller att se till så vi grabbar kan samlas och se sport ihop.

Själva matchen blev en liten besvikelse tycker jag. Egentligen bör man som Liverpoolare vara nöjd med en poäng borta mot Arsenal och speciellt när de flesta spelarna var bleka denna match. Fast med tanke på Arsenals tveksamma utvisning så känner jag mig besviken över Liverpools sista 25 minuter där man inte alls satsade framåt så mycket som jag tycker att de borde kunna ha gjort! Positivt hos Liverpool var unge vänsterbacken Insua och att Robbie Keane gjorde ett snyggt mål!

När jag kom hem efter matchen vid halvåtta så sov Max redan. Han hade tydligen redan somnat mitt i middagen vid 18-tiden och det gick inte att hålla honom vaken berättade Tina. Sen vaknade han efter kl 20 och blev vaken rätt sent som så många andra kvällar den här veckan.

Jag kikade lite på Colin Nutley-filmen Heartbreak Hotell som jag tycker är en sevärd och rätt underhållande film. Maria Lundqvist tycker jag är en duktig skådis för övrigt! Lite roligt att de är på krogen Alladin i Stockholm där jag och grabbarna hängt en hel del genom åren!

Julklappstips

För som har barn och vill ge en julklapp till era föräldrar så kan jag tipsa om en bok som heter Farmor och farfars bok. Det är en minnesbok där mor och far-föräldrar skriver lite om sina liv för att barnbarnen ska få läsa när de blir lite större.

Jag och Tina har köpt den till våra mammor så att Max senare i livet ska kunna få läsa lite mer om sin farmor och mormors liv. Dessutom kan det ju även vara roligt för oss att läsa lite om våra mammors skolgång, giftemål och barndomsminnen mm.


Dagens...

Bästa:
Att Max fick vara hos mormor någon timme på em. Skönt att få ladda batterierna lite!

Sämsta:
Att innebandyn idag blev inställd, mitt lite deppiga humör, vädret och tröttheten.

Väder:
Snön har smält till plask som har frysit till is = Svensk vinter...

Tv-tips:
Inte Göta Kanal 2 på TV4 ikväll men däremot Robins i SVT med Robert G som gäst!

Mat & Dryck:
Big Mac & Co blev det till lunch och ikväll ska jag unna mig ett glas rött tror jag

Kvällstidningsrubrik:

Nu kommer blixthalkan, stor prognos!!! (För hundrade gången denna vinter)

Gulp:
När jag vid kl 03 inatt ser hur Max sakta krypandes är på väg utför sängkanten vid fotändan av vår säng. Han lever om på nätterna så våra kuddar vi buffar upp med stoppar inte honom. Måste sätta upp hönsnät runt sängen eller nåt!

Sportnyhet:
Liverpool får möta Real Madrid i Champions League, oj oj!
Sudden till Vancouver, hade varit coolt med Rangers men Vancouver är ju bättre lag.

Hatobjekt:
Fortfarande Tyskan som med all säkerhet utförde Arbogamorden.

Tomte:
Fadde (han verkar om möjligt snäppet osmartare än sitt ex)

Brynäsare:

Max i den fina mössan han fick av Emma, Persson & Vicky

Max första pulkaåk

I Tisdags var jag och Max ute i snön så att han fick prova på att åka pulka för första gången i sitt liv. Det tyckte han mycket om och förhoppningsvis blir det lite snö igen framöver så vi kan åka lite mer i någon riktig backe.


Ny spruta för Max

Imorse var jag och Max till BVC för att han skulle få ta två nya sprutor igen. Ett stick i vardera ben och efter lite förvåning över vad den där tanten och gubben gjorde som stack honom så blev det lite grin men det gick över fort. Sen har Max inte alls varit en nöjd kille resten av dagen och nu ikväll har han fått 38,6 i feber som barn kan få efter de här sprutorna. Han somnade alla fall nu vid kl 22 mellan mamma och pappa i sängen så får vi se hur denna natt blir då.

Matchvikten för Max är numera 12, 3 kg och längden 81 cm.


Fåfänga

I Måndags tittade vi på ett roligt inspelat avsnitt av Boston Tea Party som handlade om fåfänga. Jag vet inte hur fåfäng jag är i jämförelse med andra killar men skulle tro att jag ligger runt medel. Jag bryr mig hyfsat om hur jag ser ut (vem gör inte det?), vilka kläder jag har och går ju inte gärna ut på stan nyvaken utan att ha kollat frillan. Däremot är jag inte en kille som noppar ögonbrun, kör med brun utan sol eller använder smink mm. Jag kommer nog inte heller någonsin göra någon skönhetsoperation även om tycker det är snyggt med vita tänder. Fast det kommer jag inte heller göra någonsin då jag har en porslinstand efter innebandyskada.

Just nu blir det något år där dyra klädesinköpen får prioriteras bort då en pappalön och studielån som småbarnsföräldrar i ett ganska nyinköpt radhus inte gör att det vore så smart att köpa massa märkeskläder.

I Boston Tea Party tog Filip och Fredrik också upp det här med ansning, rakning av diverse kroppsdelar. Det är väl delvis en generationsfråga men jag vet ju vad jag föredrar alla fall.

Jag tycker att det är viktigt för ett förhållande att man inte slutar bry sig helt om sitt eget utseende som tyvärr många gör. Man behöver självklart inte styla sig inför varandra hela tiden i vardagen men inte heller lufsa ner sig helt. Jag vet inte om det har med fåfänga att göra men jag är nog en duschoman som alltid duschar minst en gång om dagen eftersom det är skönt, jag vill känna mig fräsch. Dessutom har jag ett tjockt hår som gud glömde som det räcker med att man kliar sig i så ser det ut som ett svintofågelbo vilket gör att det blir någon extra dusch för hårets skull ibland när man ska ut på nåt.

Hur fåfänga är ni andra?


Jordskalvet i Skåne

Måste få hålla med Alex Schulman lite om när han pratade om jordbävningen i Skåne på radio imorse. Visst förstås jag att människor som upplevde det kan bli lite skakiga men när media vräker på och skriver artiklar som denna så kan man bara ruska på huvudet åt det. Aftonbladets grävande journalistik når nya höjder...

Tankar om julen

Något jag inte gillar med julen är den här julstressen som många ser till att dra på sig. En fd kollega till mig t ex kunde ofta runt jul komma till jobbet som en sömnlös zombie då hon ju förstås måste hinna med att baka, julpynta, julstäda och överträffa alla andra släktingar i att göra mycket julmat mm. Så där verkar det vara för många som har nån slags mani om att julen måste vara på ett visst sätt och så slutar det med att de är tokslut pga alla förberedelser istället. För mig räcker det gott om man bara träffas i familjen och umgås utan en massa måsten. Nu är det ju kanske inte helt lätt ändå att få till lyckliga jular med tanke på att man ska försöka tillgodose alla möjliga familjemedlemmar och speciellt i dessa dagar då kärnfamiljen är en utdöende art.

Jag tyckte om julen som barn då det endast var jag, brorsan och våra föräldrar som firade den ihop. Dessutom älskar jag julklappar och har alltid varit lite bortskämd som barn. Numera klarar jag mig bra utan julklappar men jag vill att julen ska kännas bra och att den inte känns stel pga man behöver umgås med folk man inte trivs med.

 I vuxen ålder har jag väl inte upplevt julaftonar som någon jätterolig dag vilket beror på en mängd olika saker som pappas bortgång, egoistiska exflickvänner eller brorsans dryga ex-svärmor som gjorde julmiddagarna urtråkiga några år på 90-talet. Nu när man själv har barn blir ju julen lite roligare igen och ännu bättre i år när Max  hunnit växa på sig lite och är "med" lite mer.

Ett ytterliggare skäl till att julen inte känns så fantastisk för mig är väl att jag inte alls gillar julmaten. Jag käkar köttbullar, potatis och lite vörtlimpa sen tycker jag mest det är sånt som jag avskyr på bordet, ha ha. Julbord och julmiddagar är alltså inget som står högt på min önskelista och framförallt inte när folk gör sån stor grej av det hela tiden. Det blir alltid en djävla hallabalo för att jag inte äter julskinka, sill, sylta, lax och allt sånt äckligt. Vad jag vet så lever vi i ett välbärgat land där man har lyxen att äta sånt som man tycker om så jag förstår inte varför det blir sånt stohej om detta jämt :)Tomtenissen lyssnar efter tomten

Best of Sopranos

Jag gillar ju att läsa Per Bjurman och i helgen listade han de mest minnesvärda avsnitten från The Sopranos. Han listar även en del minnesvärda repliker och vilka avrättningar som varit mest njutbara eller oönskade. Det kan ju vara en rolig artikel att läsa för Wanke, Roffe, Persson eller någon annan Sopranosfan ifall ni missade det.

Per Bjurmans artikel om The Sopranos

Vardag igen

Då var man inne i vardagen igen då och har haft en pappaledig dag i hemmet med Max. Jag och Max har haft gångträning, tittat på Teletubbies förstås och lekt med en del av alla nya leksaker han fick igår. Tina har varit i skolan mellan 8-17 och sitter mest och pluggar ikväll inför en viktig tenta imorgon.

Efter att sömnen funkat kanon mestadels på hotellet utomlands är det numera samma djävla dryga sömnstrul här hemma igen. Märkligt att Max sover så bra på hotell för det var likadant i somras i Stockholm. Fast skönt att vi fick en bra sömnvecka utomlands alla fall så vi pallar med de strulkvällar/nätter vi har framför oss nu.

Igår kikade vi på den inspelade Idolfinalen och att Kevin vann rubbet var väl inte mycket att säga om. Både han och Alice är ju värdiga finalister och bör ha skaplig chans att lyckas bra i framtiden om de väljer rätt stil och får bra låtar skrivna till sig. Även om Kevin har varit grym så tycker jag det har saknats riktiga höjdarmoment i årets Idol jämfört med tidigare säsonger och för min del får de gärna ta några års paus med programmet nu så det hinner komma en bunt nya talanger.

Kikade ju på en hel del sport i helgen och svor över att Liverpool ännu en gång sumpade chansen att rycka i tabelltoppen genom att för fjärde matchen i år hemma på Anfield spela oavgjort trots stort spelövertag. Roligast i helgen annars sportmässigt var nog Johan Olssons seger i världscupen för Längdskidåkning och Zlatans nya Super-Mac kanon!

Max första kalas


Stort tack till Tinas familj, min mor samt Persson och Emma för alla fina paket till Max!

Max fyller 1 år idag!


Världens underbaraste kille fyller 1 år idag!!! Grattis älskade Max!

Adios Lanzarote

Inatt kom vi hem från vår chartervecka i Puerto del Carmen, Lanzarote och det är lite kluvet huruvida jag är nöjd med resan eller inte. Hur som helst så känns det ändå alltid lite skönt att komma hem och jag fryser inte mer här hemma med -7 grader än vad jag har gjort på mulna, blåsiga Lanzarote eller vårt kalla hotellrum där.

Vi har haft det väldigt bra på många sätt förutom en detalj som för mig är den viktigaste när man åker på charter. Vädret har varit uselt och jag har väl sammanlagt fått sol på mig ca 30-40 minuter på en hel vecka vilket känns för djävla trist! Inte ens ett dopp i någon av hotellets iskalla pooler blev det, inget badande med Max som jag sett fram emot så mycket, inga kalla öl i gassande sol mm. Det kan ju vara ostadigt på Lanzarote så här års och speciellt de senaste 2-3 åren tydligen men enligt de som bor där så har de aldrig varit med om så många dagar i sträck utan sol. Vad roligt att vi prickade in en sån vecka och bara för att reta den solälskande Mattias lite så sprack det upp och blev sol precis när bussen hämtade oss till flygplatsen i Fredags!

Om man bortser från vädret och att utelivet var heldött denna period så har vi haft en väldigt skön semester. Det funkade jättebra att ha med morsan på resan och Max har varit helt sagolik att resa med. Vår älskade son har charmat flygvärdinnor, svenska turister i alla åldrar och buttra spanjorer med sitt busiga glada sätt. Flygresorna har gått väldigt bra och så har han förutom någon natt sovit enormt bra!!! Max har verkligen förgyllt denna resa både för oss och en hel del andra samt lärt sig en massa nya roliga saker som jag får återkomma till senare i bloggen.

Att ha All-Inclusive var ju också kanon måste jag säga även om detta nu innebar att jag förmodligen druckit/ätit upp mig 2-3 kilo denna vecka. Återkommer med mycket mer om resan senare i veckan när jag har lite mer tid att blogga...Förberedelser

Igår var vi in till Gävle på eftermiddagen då Tina skulle på en praktikplatsintervju hos Folksam. Vi hämtade även mitt nya pass, vår resebarnvagn som Barnens Hus hade fixat till lite och växlade pengar inför resan. Det toksnöade i Sandviken och ösregnade i Gävle igår. Snacka om att det ska bli skönt att åka ifrån det här mörka trista plaskiga vintervädret en vecka!!!

Nu har jag suttit här och knappat på datorn mellan kl 5-8 denna morgon och ska gå ner för att börja med Max frukost snart tänkte jag. Idag ska vi tvätta lite i den gemensamma lokalen här utanför eftersom vår ganska nya tvättmaskin har pajjat. Sen måste jag börja packa lite inför resan och så blir det en innebandyträning ikväll också.

Vi åker ju ner till Arlanda redan imorgon för att ta in på hotell där så vi slipper gå upp mitt i natten på Fredag. Max är fortfarande förkyld den stackaren och tänderna verkar inte ha kommit ut klart heller så hans humör är väl inte på topp men vi får hoppas han känner sig bättre när vi kommer till varmare klimat. Då slipper han ju bland annat de där hemska vinterkläderna som både han och hans pappa hatar att hålla på att strula med.

Jag känner mig inte speciellt orolig för flygplansresan för det blir som det blir. Det kommer säkert kännas som en lång resa men vi är ju alla fall tre st vuxna som kan turas om att underhålla Maxen vilket känns lyxigt. Dessutom är han inte lika sugen på att hela tiden träna på att gå så han kanske kommer finna sig i att sitta i våra knän och busa en hel del.

Det var längesen jag kände en sån här längtan efter sol och värme så vi får hoppas att vädret blir bra på Lanzarote. Enligt min gamla kompis Millan som bor i Puerto del Carmen dit vi ska så är det lite blandat väder just nu. Mulet ibland och fint väder ibland men enligt vädersajter ska det bli ca 23-24 grader och mest soligt på dagarna framöver.

Tror inte jag kommer lägga ned nå mer tid på att blogga inför resan så jag återkommer väl när vi kommer hem om det nu inte blir spöregn och jag hamnar på nåt internetcafé där nere. Vi kommer hem den 12:e precis två dagar innan Max firar sin ettårsdag!

Ha det så bra här hemma i vinterplasket ni andra!


Här ska jag snart ta en kall öl på balkongen

Bragdguldet mm.

Bragdguldet
Jonas Jacobsson fick alltså årets Bragdguld för sina OS guld i Paralympics och jag har inget negativt att säga om det valet. Jag kan ingenting om skytte och även om det är en liten sport så har jag ju förstått att den här killen är något utöver det vanliga. Jag gissar att min bloggkompis Pangbruden kan intyga detta!

Jerringpriset
Nu återstår ju vem som får Jerringpriset och där skulle jag gärna lägga min röst på Charlotte Kalla eller varför inte Henrik Zetterberg? Våra svenska hockeyspelare får alldeles för lite cred för det de gör borta i NHL kan jag känna och kan Magdalena Forsberg vinna fyra jerringpris för att hon är en glad tjej och det hon gjort inom lilla sporten skidskytte så borde man någon gång kunna prisa någon av våra stora hockeyspelare.

Fast självklart kommer Zäta inte att vinna Jerringpriset utan jag gissar att det kommer stå mellan Charlotte Kalla och Zlatan. Den sistnämnda är förstås också en värdig segrare efter det han presterade i Inter men personligen ser jag hellre att Charlotte Kalla vinner då Tour de Ski-veckan var en höjdpunkt för mig och många andra svenskar i en klassisk svensk gren där vi längtat så mycket efter en bra svensk skidtjej! Zlatans uppblåsta ego kan dessutom må bra av att inte vinna alla priser som finns!

Premier League
Helt underbart att se Arsenal lite turligt vinna mot Chelsea vilket ju gav Liverpool ett ypperligt läge att rycka lite i tabelltoppen IGEN! Ännu en gång lyckades sen Liverpool trots enormt spelövertag inte vinna hemma på Anfield mot ett dåligt bortalag som West Ham. Saknaden efter skadade  Fernando Torres är enorm och speciellt när dyre nyförvärvet Robbie Keane fortsätter att underprestera! Jag har tidigare trott att Chelsea tar hem ligan men med tanke på spelschemat framöver känns det tyvärr som att Man United kan ta hem det ännu en gång. Urrrk!!!

NHL
I NHL får man slåss utan handskar i flera minuter med en två minuters utvisning som följd men säger man något dumt om en ex-flickvän som Sean Avery gjorde så blir han avstängd på obestämd tid! Que???

Guldbollen till Ronaldo
Ett helt ok beslut enligt mig även om jag just nu tycker Messi är den främste. Tidningen Offside röstade för Sveriges del på fem spelare och hade INTE med Messi på den listan! Den tidningen som jag aktar så högt men där hade de hjärnsläpp! Roligt med två Liverpoolare på topp 10 listan alla fall!

Domare utan känsla
En bra domare är enligt mig någon som inte har viljan att synas och har en känsla för spelet. Jag håller helt med Niklas Wikegård om att det är ett skämt när Frölundas Patrik Blomdahl anfaller Andreas Jämtin och domaren väljer att ge båda matchstraff som vanligt! Vad fan ska Jämtin göra där? Låta Blomdahl som slängde handskarna slå honom blodig?

Nästa uppmärksammade exempel är ju förstås idiot-domaren som visade ut spelaren som satte krokben på åskådaren som rusade in på planen. Ja, jag vet att domarbasen Bosse Karlsson tycker domaren gjorde rätt eftersom spelare enligt regeln ska visas ut om man brukar kraftigt våld mot annan spelare, publik eller matchvärd. En domare med lite känsla hade förstås inte tolkat ett krokben på en idiot som löper in på planen som våldsamt! För övrigt borde regeln ändras så att spelare får tackla omkull inspringande idioter hur våldsamt de vill för åskådarna har inget på planen att göra!Sex i tv ikväll

I kvällens Boston Tea Party med Filip och Fredrik så är ämnet sex. Det kan säkerligen bli underhållande och bland annat ska ett par få ha sex för att mäta hur mycket kalorier de bränner.

Det där med att man ska ha sex för att bränna kalorier är väl mest nåt för de som aldrig tar ett steg annars.  Det finns många fördelar med att ha sex men det är knappast någon av de bättre bantningsmetoderna om man nu inte behöver jaga sin partner några kilometer före akten då.

RSS 2.0