Tillbaka i vardagen

Efter 1,5 år som tjänstledig för studier så har Tina återigen börjat sitt gamla arbete denna vecka. Så nu är vi tillbaka i vardagen igen vilket är på både gott och ont. Självklart otroligt efterlängtat att ha två löner igen men också lite struligare vad gäller dagistider, lämningar, möjligheten att träna innebandy med mera. Dessutom kommer jag ju väldigt sällan kunna ha bilen till jobbet och åka hem på lunchen som tidigare. Som tur är har jag ju jobbet och dagiset i närheten av hemmet så det är inte någon stor katastrof att behöva promenera lite oftare heller.

Däremot känns det lite trist när Tina kommer jobba en hel del kvällar och helger men o andra sidan kan det ju vara lite mysigt för mig och Maxen att få lite grabbtid ihop där hemma också. I nuläget är Max väldigt mammig så det kan nog vara nyttigt för oss att få vara lite själv också även om det aldrig är några problem när vi är ensamma och så heller. Sedan håller vi förstås tummarna för att Tina snart kan hitta något jobb inom det område som hon utbildat sig till.

Det har varit en väldigt stressig period på jobbet så nu när vi ska åka till Sundsvall på konferens några dagar så blir det ju lite andhämtning men samtidigt växer sig jobbhögen allt högre så det blir värre när vi kommer hem. Jag brukar tycka det kan vara roligt att åka iväg men denna gång känner jag mig inte så jättesugen på det men bara att hoppas att det blir givande dagar och om inte annat kommer jag nog sova bättre på hotell än bredvid en natthostande buffande Max som höll oss vaken mycket inatt, gääääsp!

Vet att tidningarna skriver om snökaos varje dag bara det kommer en flinga men nu verkar det ju vara ett rejält snöoväder på g så det känns ju rätt bra att vi åker tåg till Sundsvall imorgon. Fyyyy faaaan vad jag är less på denna evighetsvinter och nästa vinter så hoppas jag verkligen att vi har en Thailandsresa att drömma om i Februari 2011. Det känns som om var och varannan människa på Facebook är i Thailand nu och jag är så avundsjuk!!

Hörs!!!

Chefslöner mm.

Det är ju väldigt vanligt att folk stör sig på chefslöner eller när någon politiker missbrukar sin ställning med mera vilket inte är så konstigt. Däremot kan jag ibland känna att det blir löjligt när folk gnäller om att statsministern inte ska ha en hög lön eller som nu senast när Aftonbladet skriver flera artiklar om Mona Sahlins 6000-kronorsväska!

Jag tycker att våra högsta politiker ska ha riktigt bra betalt och om någon av dem unnars sig kläder eller en väska för 6000 kr så har jag djävligt svårt att bli upprörd över det. Däremot har jag väldigt svårt att acceptera att chefer som misskött sitt enormt välbetalda jobb och får sparken ofta har rätt till fallskärm eller andra enorma bonusar mm.

Jag kan också förstå att Bengt Westerbergs höga lön hos Röda Korset kan sticka en del i ögonen hos många och en följd av det blir ju att man hellre skänker pengar till exempelvis Läkare utan gränser eftersom man inte vill att en del av de pengar man skänker ska användas för att betala en lön till en högavlönad välbärgad fd politiker.


Guldbaggegalan

Igår vad det Guldbaggegalan och även om man inte alltid har sett filmerna som prisas så tycker jag det är rätt så roligt med såna här galor. I och för sig spolade jag lite när det var allför segt men annars så var ju galan stundtals underhållande med Johan Glans som rolig programledare. Sedan är det ju lite mer underhållning att lyssna på prisutdelare och pristagare på en sådan här gala jämfört med t ex idrottsgalan då skådisar hanterar sådant lite bättre.

Bröllopsfotografen fick en del priser och det är en en film som jag ska försöka se snart då ett samarbete mellan Ulf Malmroos och Kjelle Bergqvist brukar innebära ett sevärt resultat. Män som hatar kvinnor fick ju också en hel del priser och i ännu ett tv-sammanhang kunde man av tv-bilderna att döma misstänka att Noomi Rapace och Micke Nyqvist knappast är några jättepolare vilket också märktes i Skavlan som sändes för en tid sen.


Het på 80-talet

Någon mer än jag som lyssnade mycket på den tyska poptjejen Sandra på 80-talet? Jag tyckte hon var så djävla snygg på den tiden och nötte rätt bra med de VHS-band jag hade med hennes popvideor. Hon hade rätt många bra låtar också som t ex Everlasting Love och Secret Land som nostalgivideos här nedan!


Max på barngympa

På Lördagsmorgonen fick Max gå på sitt första organiserade sportpass i livet! Vi har anmält honom till barngymnastik för barn i åldern 2-4 år och det blev väldigt lyckat måste jag säga! Under uppropet satt alla föräldrar och barn i en stor ring medan vår son tydligen gillar rampljuset och stod i mitten. Max är ju i den åldern när han börjar prata mer och mer samt försöker efterhärma de ord vi vuxna säger. Så när tjejen som var ledare hade upprop och läste upp alla barnens namn så härmade Max henne hela tiden även med hennes betoning på rösten vilket ledde till en hel del skratt och fniss i lokalen.

Sedan började passet med lite rörelser till en bamsesång och medan många framförallt småtjejer mest stod ganska stilla intill sina mammor och pappor så sprang Max och en del andra barn omkring lite överallt. Sedan var det dags för redskapsgymnastik och när ledaren bad oss föräldrar ta fram plintar, mjukmattor, hissa ned ringar och bom fick man ju nästan samma slags ångest som jag alltid hade på gympan i min ungdom när lärarna skulle envisas med den urtrista redskapsgymnastiken istället för bollsport!

Max provade det mesta på hinderbanan som att göra kullerbyttor, hoppa, kasta sandpåsar, gå balansgång på bom, klättra i ribbstolar mm. men något han inte gillade var att hänga i ringarna då han blev lite höjdrädd. Jag tyckte det funkade jättebra allting och det är ju så roligt med barn där precis allting kan hända. Fast sedan fanns det någon surmamma där också som såg grinig ut mest hela tiden och även verkade tycka att t ex vår 2-årige son kanske tog lite för lång tid på sig vid någon station eller var väl improvisativ men inget att bry sig om.

Jag har ju några roliga filmer från detta tillfälle men kan tyvärr inte lägga ut dem då ju andra föräldrar och barn är med på dem och kanske inte alls vill hamna på en blogg/youtube. Efter en timme så sa ledartjejen att vi skulle plocka ihop och vi avslutade med avslappning där samtliga låg på golvet utom Max då som gick runt och räknade in alla barnen med Eeett, ååååtta, tiiiooooo som ju är hans standardräknesätt. Nu har vi alla fall en rolig aktivitet att göra med Max de kommande Lördagarna och det känns ju bra.


TV-krönika

På Spåret
Först och främst skulle jag vilja ta upp att Kristian Luuk och Fredrik Lindström blivit varma i kläderna nu och känns klart bättre som programledare och domare i På Spåret än i de första avsnitten. Framförallt är ju Fredrik Lindström underhållande och något som har blivit bättre i programmet är ju musiken måste jag säga. Annars tycker jag att frågorna är väl svåra för min kunskapsnivå förutom när det gäller sport då. Många frågor är ju av den art som vänder till sig folk från tidigare generationer än min så det känns skönt att man ändå i ett sammanhang fortfarande kan kalla sig "för ung"!
***
Någon som vet vart TV4 har gjort av serien Flashforward som avbröts mitt i säsongen???
***
Mad Men
Den mest hyllade serien ifjol var nog Mad Men som jag aldrig har sett. Vi hade spelat in de två första säsongerna på vår digitalbox men sen kraschade den och allt var borta. Tack vare att Kanal 9 för några helger sedan maratonsände de två första säsongerna igen och även har kört igång säsong 3 så har vi massor av episoder att kolla på när vi väl kommer oss för det. Är det någon som har sett Mad Men och kan intyga seriens storhet?
***
David Hellenius måste ju vara den överlägset bäste programledaren i Sverige!
***
Dexter Säsong 4
Då har jag tittat klart på den senaste säsongen av Dexter som är de senaste årens bästa tv-serie enligt mig! Utan att avslöja alltför mycket så kan jag säga att jag fortfarande är lite skakig över avslutningen av serien men ser förstås fram mot nästa säsong oerhört!!!
***
True Blood var verkligen en serie som började bra men som urartade, tyvärr!
***
Mästarnas Mästare
Jag som sportfantast gillar verkligen det här programmet med spännande profiler som Tomas Brolin, Patrik Sjöberg och Stefan Holm i deltagarlistan men några av de andra "mästarna" hade väl kunnat kännts mer spännande. Jag är inget stort fan av Micke Leinegaard men som programledare för detta program sköter han sig helt ok och roligt att få se t ex Tomas Brolin visa upp en lite gladare mer sympatisk sida av sig själv då han annars har framstått väldigt butter i intervjuer de senaste åren.
***
Framöver ser jag fram mot sista säsongen av Lost och så kommer ju Jack Bauer tilllbaka!!!

Sportkväll

Efter en hektisk dag på jobbet igår så var det väldigt skönt att sen åka och träna innebandy med grabbarna, finns ingen bättre avkoppling än ett hårt träningspass där man får rensa hjärnan! Efter träningen så hann jag med att umgås lite med Max innan jag la honom vid kl 20-tiden. Först fick jag skratta lite åt Max som försökte efterhärma Tina när hon körde boxning, aerobics mm med spelet EA Sports More Workouts på Nintendo Wii framför tv:n.

Mycket sport på tv igår och jag började med att kolla på träningslandskampen mellan Oman-Sverige men kan villigt erkänna att jag spolade enormt mycket. Vilken skitmatch det var och sändningen från Oman var gjord med 50-talskvalité! Sedan kollade jag på handbollen där Sverige numera inte gläder oss som för några år sen. Till sist kollade jag på Liverpool-Tottenham där mitt lag äntligen vann en match igen! Den evigt löpande julgransfoten Kuyt lyckades göra två sköna mål och nu lever alla fall hoppet om den där fjärdeplatsen vidare.

I Måndags kväll var det ju Idrottsgalan på SVT men eftersom vår digitalbox strejkade när jag tränade innebandy så fanns den ej inspelad när jag kom hem. Den går förstås att se i repris eller på SVT Play men av det jag har hört om galan så kan jag nog lika gärna låta bli. Jag tycker det var mycket välförtjänt att Helena Jonsson vann Jerringpriset detta år även om jag i och med Magdalena Forsbergs alla Jerringpris kan tycka att skidskytte blivit lite väl överrepresenterat i prislistan.

Nu längtar jag enormt till OS och kan det inte börja snart!!!


Återförenade


Dagens rockklassiker


Helvetet på jorden

Haiti är ju verkligen helvetet på jorden just nu och istället för att gå med i en massa fejkgrupper på Facebook eller hålla meningslösa tysta Facebookminuter mm. så kan man ju istället göra något som förhoppningsvis har lite större verkan genom att t ex SMS:a AKUT till 72900 och skänka 50 kronor (dras på din teleräkning). Man kan ju även sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004, märk talongen med "Haiti".

Imorse hörde jag på radion hur en 14-årig flicka hade räddats ur rasmassorna efter att ha legat inklämd i 5 dygn!!! Bredvid henne hade en 5-årig pojke legat men som hade dött innan räddningen kom fram! Sådana här historier finns det ju massor av och snacka om mardröm som folket där nere får gå igenom! BRRRRR!!!


Uppdatering

Jag har legat lite lågt med uppdateringar här i bloggen då jag helt enkelt inte haft någon motivation att blogga och tänkte ta en längre Timeout men sen kom jag på några saker jag gärna vill få in i bloggen innan samt att det ju snart är ett OS som jag gärna vill blogga lite om. Ett annat skäl till att jag bloggat mindre är att jag numera har rejält ont i min axel mer eller mindre hela tiden så jag försöker att undvika datorsittade så mycket som möjligt i hemmiljö då jag ju arbetar framför en dator en stor del av dagarna på jobbet.

Just nu har vi det mindre roligt på hemmafronten då Max igår tog sin andra spruta mot svininfluensan och därefter i bilen på vägen hem började kräkas enormt. Jag såg i backspegeln hur Max började kräkas och knappt fick någon luft så jag fick tvärnita efter vägen och skynda mig att lyfta ur honom så att han fick luft. Djävligt otäckt när jag såg hur svårt han hade att andas och inte sådär jätteroligt med spyor i bilen heller men men.

Igår kväll och inatt har Max fortsatt att kräkas ca 8-9 gånger så det har inte blivit så mycket sömn. Tina är hemma med honom idag och får nog börja sin återkomst till arbetslivet på Torsdag med att Vabba. Vi hoppas att Max blir bättre idag och att vi två klarar oss från magsjukan. En dålig tradition vi har startat det här då vi även hade magsjuka vid denna tidpunkt i början av år 2009!

Annars lever vi väl livet ungefär som vanligt. Vi fortsätter med våra rustprojekt med blandad framgång, vi är lite less på målning just nu och det är inte så lockande att måla med onda axeln heller. Sen har vi inte bestämt oss än för hur vi ska göra med köket i framtiden så därför avvaktar vi lite med tapetseringen där. Kommer kanske att lägga in lite foton på badrum mm. framöver om jag orkar.

Vi har även kört igång med LCHF men efter en lovande start de första 10 dagarna så känner alla fall jag mig rätt less på den kosten trots att jag inser alla dess fördelar. Vi får se hur det går framöver men jag kan även tänka mig äta lite mer "normalt" fast försöka minska på dåliga kolhydrater som ris, limpa, ketchup och förstås även skräpmat/godis.

Jag tränar alla fall hyfsat mycket innebandy ca 3-4 ggr i veckan och Tina har kommit igång med lite träning tack vare vårt nyinköpta Wii Fit Plus och EA Sports More Workouts till Nintendo Wii. Vi har möblerat om i vårt vardagsrum nu så vi har soffan mot fönstret och får därmed mycket större yta framför tv:n vilket är kanon vad gäller Nintend Wii men även bra för Max med tanke på lekyta. Nackdelen är förstås att tv:n blir mindre på längre avstånd och jag suktar lite efter en 50 tums Plasma eller så men vi får se hur det blir.

Nu börjar som sagt Tina snart sitt jobb igen efter 1,5 år tjänstledigt! Det kommer bli en liten omställning på gott och ont. Djävligt skönt att få två löner igen måste jag säga men sen blir det ju lite mer trixande vad gäller dagishämtningar, möjligheter till att träna och jag kommer ju väldigt sällan att ha tillgång till vår bil framöver vilket kan bli lite trist som t ex på Lördag när Tina jobbar från kl 8-21 på kvällen. Fast det ska nog gå och en sån här gång känns det som en väldigt stor fördel att ha nära till jobbet.

Till sist så kan jag väl berätta att vi fick väldigt tråkiga besked i helgen då min brorsdotter Olivia har fått bakslag i hennes kamp mot Leukemin vilket innebär att den planerade transplantationen ej kan genomföras i nuläget. Nu väntar tuffa cellgiftsbehandlingar i Uppsala och vår förhoppning är att hon snart kan komma tillbaka till läget då hon kan få göra en transplantation. Jag har inte träffat Olivia på jättelänge nu pga infektionsrisken och nu i veckan var det tänkt att vi skulle besöka henne i Uppsala men nu när vi har magsjuka i hemmet lär det ju inte bli så.

Min förlossningsberättelse

Innan den här bloggen så småningom upphör så måste jag ju få in lite om Max förlossning eftersom jag bytte bloggtjänst efter att Max hade fötts! Denna bloggen är ju till stor del en blogg om honom så här är en liten förlossningsberättelse om när världens underbaraste Max föddes!

 

Fredag den 14 December 2007

 

Kl 02:00 -
Vaknar och ser att Tina ligger vaken och hon berättar att hon inte sovit något för att värkarna känns mer och mer. Hon går ner till tv:n och datorn och sover inget mer på hela natten.

Kl 08:30 - Besök hos barnmorskan
Vi hade tid hos barnmorskan och beslöt oss för att åka dit även om vi ju anade att det snart var dags för en åktur till Förlossningen. Barnmorskan såg direkt på Tina att det började närma sig och vi fick lite goda råd och en lycka till kram innan vi åkte hemåt. Eftersom Tina inte hade alltför täta verkar så skjutsade jag hem henne och for till jobbet en sväng för att hinna avsluta en del jobb. Mobiltelefonen var fulladdad och jag var beredd att svara som en snabbdragande cowboy ifall Tina skulle ringa.

Kl 11:30 - Tina ringer till jobbet
Jag hade bestämt mig för att jobba till lunch men absolut inget längre nu när det började närma sig. Vid halv tolv hade jag besök av en nyanländ Irakisk kille som ville ha lite hjälp med sin nya lägenhet, csn-lån, bostadsbidrag och annat. Då ringde Tina och tyckte nog att det var läge för mig att åka hem. Hon hade dessutom kräkts en massa under förmiddagen pga värkarna och hade väldigt ont nu. Då blev jag lite småstressad och fick berätta för Irakiska killen på engelska att "I have to go because I have to go to Bii Bii" eller vad jag nu sa. Kl 12:10 åker vi in mot förlossningen och trots att Bodare, Wanke med flera har påpekat de stora riskerna i detta skede med mitt fantastiskt dåliga lokalsinne så hittade jag dit galant minsann.

Kl 14:00 - Undersökning
En barnmorska undersökte Tina och konstaterade att hon var öppen ca 4 cm vilket innebar att vi alla fall inte behövde åka hem igen. Nu hade Tina rejäla värkar och enligt barnmorskan skulle det nog ta ca 6-7 timmar innan det var dags för själva förlossningen. Det här blir de längsta timmarna i vårt liv tänkte jag eftersom Tina hade så ont nu. Vi bestämde oss för att Tina skulle ta en lång varm dusch och jag följde med henne in och masserade henne i ca en timme där i duschen. Som jag upplevde det från sidan så var de här timmarna med värkarna nästan det jobbigaste skedet för Tina under förlossningen.

15:00 - Ny undersökning
Nu hade vi fått en ny barnmorska som hette Ellinor och som verkligen var en klippa under denna förlossning. Hon undersökte Tina igen och konstaterade något förvånad att hon nästan var helt öppen vilket ju innebar att det var dags för att föda bebis!!! Så fort brukar det inte gå för förstföderskor och det förklarade också varför Tina hade såna stora smärtor. Tina sa i duschen att hon måste ha nåt smärtstillande som "Eda" men nu när hon var öppen så mycket så var det ju försent för detta.

Vi fick istället prova lustgas och den fungerade inte så bra för Tina som den tydligen gör för många andra. Fast vi körde vidare ett tag med den ändå eftersom den ändå hjälpte lite grann. Tina fick fokusera på lustgasen och blev dessutom lite snurrig och rolig under det här skedet. Skönt att kunna skratta lite mitt i allt detta och Babben-Larsson-kopian till barnsköterska hade också humor.

16:00 - Dags att börja förlossningen
Nu var det alltså dags för själva förlossningen och vår barnmorska förvanade oss att det nog skulle kunna bli ett litet stopp nu när allt gått så fort hittills. Tina kämpade på jättebra med krystningar i olika ställningar men det hände inte så jättemycket under första timmen. I det här läget känner man sig som kille lite hjälplös men får ju försöka att få bästa sätt vara stöttande. Jag kände mig ganska lugn och trygg i detta skede och litade fullt ut på vår barnmorska. Jag baddade Tinas panna, masserade lite och försökte stötta och puscha så bra jag kunde. Man har ju läst i massa böcker om hur mamman i det här läget kan svära åt medhjälparen och hamna i alla möjliga slags tillstånd men så blev det aldrig för oss.

Vid 17-tiden märktes det att Tina var väldigt utmattad och självklart blev man lite orolig när huvudet inte riktigt ville komma ut. Dessutom hade ju Tina kräkts hela förmiddagen och ej sovit något vilket inte underlättade krafthämtningen. Ännu en barnmorska (rysk kulstöteska?) kom in hjälpte till och tryckte på magen för att hjälpa barnet ut men det tog ytterliggare en stund innan något hände. I det här skedet av förlossningen ville barnmorskan att Tina skulle strunta i lustgasen också eftersom den ju gör en lite yr och nu behövde hon alla krafter hon kunde frambringa inför slutskedet.

Efter 30 minuters ytterliggare kämpande och krystande i olika ställningar kom äntligen huvudet ut. Sedan gick allt väldigt fort och man såg en blåaktig, blodig, sprattlande krabat komma ut. Man fokuserade helt på att få höra bebisen skrika och att se att alla kroppsdelar såg ok ut i detta läge. En helt fantastisk känsla när de la honom på Tinas mage och då hade vi ännu inte sett vilket kön det var. Jag minns att Tina bad mig kolla om barnet hade tio fingrar osv och lite senare frågade Tina mig om det var en pojke eller flicka vilket jag inte heller hade haft en tanke på att kolla upp??? Kikade lite där nere och såg en liten pung. Jag hade ju gissat på en pojke men kan helt ärligt säga att det absolut inte spelade mig någon roll vad det var bara man fick se att barnet var friskt. Både Tina och jag var ju förstås i nåt lyckorus över att förlossningen var över och att allt gått bra men samtidigt förstod man inte riktigt vem den där lilla killen var. Vart kom han ifrån??? :)

Man vet nog aldrig innan en förlossning om hur både kvinnan och mannen kommer vara i olika skeden. Jag visste ju att Tina kan vara envis men hade ingen aning om hur hon skulle reagera på smärta och när det gick lite trögt med mera. Nu kan jag ju konstatera att hon var helt fantastisk på alla sätt och väldigt målmedveten. Nu fick ju Tina dessutom föda utan smärtstillande vilket i efterhand när allt gick bra förstås bara var positivt.

Nu låg vår lille son vid Tinas bröst och man kände en sån enorm lättnad och glädje. I det här läget är det ju lite saker som ska fixas som att moderkakan ska ut, mamman kanske behöver sys med mera. Dessutom fick pappa Mattias ju klippa av den något "äckliga" navelsträngen. Sen var det ju vägning, mätning och sånt av den lille gossen. Han vägde ju 3922 och var 54 cm lång. En rejäl sak alltså. Nu tog barnmorskorna hand om vår pojke medan jag följde med Tina så att hon fick ta en dusch. Sen kom de tillbaka med honom och vi fick dessutom lite fika. Vid det här läget förtjänade Tina en liten present och fick ett smycke av mig när vi fikade.

Vid det här tillfället hade vi inte bestämt oss för att han skulle heta Max ännu för det ville vi fundera på lite mer senare. På kvällen fick vi ju sen åka upp till BB och där var det tyvärr väldigt fullsatt och underbemannat för personalen. Vi fick dela sal med tre andra par vilket kändes väldigt jobbigt. Här fick man ha mobilerna på och jag ringde förstås till min mamma först för att berätta att hon blivit Farmor. Min mamma som är ganska orolig av sig för att uttrycka sig lindrigt blev ju väldigt lättad när jag ringde och blev förstås överlycklig. Hon grät en hel del och tänkte precis som mig mycket på hur vi saknade pappa i det här läget också. När jag pratat med henne skickade jag lite sms till mina vänner om vårt lilla underverk!

 

Eftersom det var fullbelagt på BB så fick jag inte sova kvar den första natten och det tyckte vi båda kändes lite jobbigt. Jag åkte hemåt vid 23-tiden och det blev en väldigt jobbig natt för Tina med vår gosse som hade svalt massa fostervatten och kräktes väldigt mycket första natten. Dessutom kom ju inte amningen igång sådär jättebra de här första dygnen men jag åkte in tidigt på morgonen och sen kändes det bättre när vi fick vara tillsammans alla tre de kommande dagarna.

 

De följande dagarna

Ett starkt minne för mig från BB-tiden är nätterna där jag tog med Max i den gnisslande vagnen till skötrummet. Jag tyckte det var helmysigt att stå där mitt i natten ensam med min son och få byta blöja utan tillsyn från någon barsk barnmorska som kanske skulle tänka att den där förstagångspappan hade en tafflig blöjbytarteknik!

 

Efter två nätter ihop på BB fick vi sedan åka hemåt på Måndagen! Det kändes otroligt skönt att få åka hem men även lite nervöst att vara helt på "egen hand". Jag har då aldrig kört bil med sån stor koncentration dom den hemresan kan jag lova och sedan hade vi några mysiga dygn hemma innan jag återgick till jobbet men som en annan människa än den jag var innan förlossningen.

 

Innan jag och Tina blev tillsammans så hade jag ju mycket funderingar på hur jag skulle göra med barnskaffandet och så. Speciellt när några längre förhållanden sprack och åren gick men jag är så otroligt lycklig för att vi blev tillsammans och att vi ganska fort bestämde oss för att "göra barn" när vi reste till Thailand 2007! Trots många tuffa nätter de första två åren med mycket sjukdomar, sömnlöshet mm. så är ju Max förstås det absolut överlägset bästa som har hänt mig och han förgyller verkligen livet!

 

 


Pannkaksdags


Albins klassiker


Dagens rockklassiker


Johan Falk

Igår kväll efter att jag hade tränat innebandy så la vi oss tidigt i sängen för att kika på den andra Johan Falk-filmen. Skönt att slöa lite efter de senaste dagarna när det har målats dygnet runt känns det som ibland. Jag var såpass pigg så jag hann även med att se den tredje filmen i denna serie innan jag till slut kunde somna vid 01:30. Jag gillar de här filmerna och de ligger väl runt en trea eller fyra i betyg.

En som har en viktig roll i serien är ju förstås Joel Kinnaman som spelar rollfiguren Frank Wagner på ett bra sätt. När jag såg honom så tänkte jag faktiskt att han ju borde kunna spela "JW" i den kommande storfilmen "Snabba Cash" och när jag googlade på honom så skulle han ju göra det!! Hade helt missat det och ser verkligen fram mot den filmen som har premiär den 15 Jan!

Vad tycker ni om Johan Falk-serien?


Wii Fit

Vi har ju länge varit sugna på att haft ett Nintendo Wii men med tanke på hur lite jag utnyttjat mitt PS3 hittills har det ändå inte kännts sådär jätteangeläget att slösa pengar på ytterliggare en konsol. De senaste veckorna har vi pratat lite mer om det och till slut var det faktist min flickvän som tyckte att vi absolut skulle ha ett så vi köpte ett på Onoff med prisgaranti för några dagar sen.

Förutom spelet Wii Sport som ingår så köpte vi även det nya Sports Resort samt Wii Fit med bräda som var en av de viktigaste orsakerna till att vi köpte ett Wii. Risken för att hemmaträningsredskap utnyttjas väldigt lite efter den första upptäckarglädjen är ju stor men Tina ville gärna ha det spelet och det verkar ju alla fall vara ett bra roligt hemmaalternativ till den vanliga träningen.

Jag har inte provat Wii Fit så mycket ännu förutom lite jogging, styrka och några spel på brädan som slalom, backhoppning och wakeboard men det verkar ju ganska roligt. Som så många andra människor har vi en målsättning om ett hälsosammare 2010 och förhoppningsvis kan Wii Fit hjälpa min flickvän att komma igång med träningen och kanske ge mig lite mer motivation för att t ex rehabträna min axel mm.

Någon som använder Wii Fit?


Max äter pepparkakshus


Stjärnorna på slottet

Inatt när min nästäppa gjorde det svårt att somna så kikade jag på det omtalade avsnittet av Stjärnorna på Slottet där Björn Ranelid hade sin "dag". Jag tycker detta program är underhållande även om jag gärna hade sett några i mina ögon mer intressanta kvinnor än Meg Westergren och Siw Malmqvist som kvinnliga stjärnorna. Förlåt Fru P eftersom jag har för mig att Siwan är en idol för dig ;)

Många säger att Björn Ranelid är en person man antingen älskar eller hatar men som vanligt hamnar jag någonstans i mitten och känner ingetdera. Jag kan tycka att Ranelid i sammanhang som när han var gäst hos Filip och Fredrik kan kännas väldigt sympatisk och missförstådd men sen kan jag även tycka att han i många andra sammanhang bara blir för mycket med sitt tjat om att ingen säger saker vackrare än honom mm.

Mycket tjat om alla som mobbat honom där vissa knappt sagt något elakt alls även om jag förstås förstår att han blir sårad med det här om läpparna eller när hans barn retats i skolan pga skriverier. Själv skulle han tydligen aldrig kunna kritisera andra människor för att i nästa mening sen t ex totalt döma ut Alexander Skarsgård då han menade att han inte skulle vara någonting i skådespelarvärlden utan sin pappas efternamn med mera, hmmm!

Hur som helst verkar det vara ett rätt trevligt gäng och jag ser fram mot Kjelles dag!
Ingen final

Sov på soffan inatt dels pga min förkylning och dels för att jag ville kika på Sveriges semifinal i Junior-VM utan att behöva ta hänsyn till Max bredvid mig i sängen. Ställde boxen på inspelning men vaknade vid 4-tiden och började kolla ikapp. Det var en väldigt spännande match men djäklar vad onödigt och surt det känns att Sverige förlorade då de absolut inte var sämre än USA! Nu blev man berövad på drömfinalen som man längtat så mycket efter!

Vad gäller spelarkritik så blev det precis som befarat Skellefteåbackarna som ställde till det bakåt och främst då David Rundblad som under hela turneringen har agerat nonchalant och tävlat i att slå "indianer". Jag gillar Per Mårts men han skulle självklart ha bänkat Rundblad denna match! Av backarna så var Olivier Ekman-Larsson helt suverän som så många gånger tidigare och där har Sverige en underbar världsback framöver.

Framåt tycker jag Brynäskedjan gjorde det bra medan tyvärr vår stjärnor i förstakedjan inte alls kom igång i den här matchen. Tedenby tycker jag alltid är bra men blev ju lidande av att Sverige fick spela sjukt mycket boxplay denna match. Målvakten Markström gjorde sitt enda misstag i hela turneringen mot USA men gjorde också flera bra räddningar och det är helt sjukt att vissa kollegor på jobbet samt idioter på sportforum sågar honom för att inte vara bra när det gäller?

Till sist måste jag få toksåga domarna för de gjorde flera väldigt avgörande misstag åt fel håll för Sveriges del som t ex matchstraffet, den uteblivna straffen eller t ex när de släppte toktrippingen på Rundblad så att man sedan i bytet efter istället fick se USA kvittera!!! Jag brukar tycka att Wikegård är väl gnällig på domarna ibland men denna gång förtjänade de stora motorsågen och jag är så less på internationell hockey där USA/Kanada ständigt får fördelar! Bedrövligt!!!

Tack till småkronorna för härlig hockeyunderhållning trots allt måste jag säga!!!

Max galopperar

Under julen så var Tinas gammelmorfar/mormor på besök från Danmark. Max tyckte det var roligt att visa sin nya häst för "oldefar" och galoppera tillsammans!


Barnfri natt

Igår eftermiddag skjutsade vi hem Max till mormor då han skulle få vara hos henne och morbror Tim över natten. Det är den första barnfria natten jag och Tina har själv sedan i somras så det kändes väldigt efterlängtat måste jag säga och jag hoppas att vi på nåt sätt kan se till att skapa bättre barnvaktsförutsättningar under 2010. Jag missunnar inte mina vänner nåt men däremot kan jag ibland känna mig lite avundsjuk på att de flesta av mina kompisar med småbarn har det otroligt bra vad gäller barnvakt med mor och farföräldrar. Fast har man inte den möjligheten så kan man förstås försöka lösa det på andra sätt även om det inte känns lika enkelt på nåt sätt.

Våra planer denna Lördagseftermiddag/kväll var att först och främst måla klart i köket och hallen för att sen ha en trevlig myskväll som det numera heter. Tyvärr blev jag sjuk igår med en rejäl förkylning och feberfrossa så efter några timmars målande så var det ingen pigg Mattias. När vi målat klart köket och hallen så gav vi oss på den jättehöga väggen i trappen där det är en vävtapet som visade sig vara vidrig att måla!!! Så vi gjorde slut på färghinken och gjorde kväll vid 19-tiden då jag hade det tveksamma nöjet att se ett uddlöst Liverpool spela oavgjort mot Wigan.

Maria och Johan hörde av sig mot kvällen och undrade om vi ville komma förbi för en Wiikväll med lite drinkar nu när vi var barnfria för en gångs skull. Hade jag bara varit lite piggare så hade vi väldigt gärna gjort det men nu kände jag inte alls för det. Både Tina och jag tycker Nintendo Wii är så djävla roligt de få gånger vi provat det och eftersom vi båda gärna vill ha ett sånt så kommer vi nog inhandla ett sådant nån gång i framtiden.

Resten av kvällen låg jag mest och frös/svettades och så tittade vi på den första av Johan Falk-filmerna. Den var bra tyckte jag och klart mer välgjord än Wallanderfilmen vi såg kvällen innan. Kunde sova ca 5 timmar alla fall innan jag tog en lång Söndagsmorgon vid datorn. Utomhus har det äntligen slutat snöa efter att det har vräkt ner snö det senaste dygnet och så här mycket snö har det nog inte varit på över 10 år känns det som.

Nu ska jag gå ner och måla klart golvlisterna i köket och så får Tina måla halltaket en andra gång. Djäkligt skönt att måla all furu vit då vi ju har det ganska mörkt i vårt radhus så det blir rätt stor skillnad och underbart att ha ännu ett rustprojekt gjort. Det absolut värsta med att rusta är nog ändå att det blir så djävla stökigt överallt under tiden. Det ska bli skönt att återställa köket så det slipper se ut som Dexters mördarrum med all täckplast hängandes över skåp, bänkar mm.


Decenniets bästa tv-serier

Här kommer en liten lista med de tv-serier jag gillade mest de senaste 10 åren. Det är alltså tv-serier som började sändas på 00-talet om någon undrar varför jag t ex har missat The Sopranos eller Seinfeld. Om jag ska välja ut tre st tv-serier som får mig att vilja ligga och sträcktitta många timmar så är det nog de tre översta på listan med Dexter, 24 och Sons of Anarchy!

Någon tv-serie jag har missat tycker ni?

- Dexter
- 24
- Sons of Anarchy
- Entourage
- Lost
- True Blood
- Greys Anatomi
- Californiacation
- Tusenbröder
- Deadwood


Storleken har betydelse

Under nästa år har vi tänkt möblera om i vårt vardagsrum vilket innebär att vi kommer att ha ca 4.75m från soffa till tv:n istället för nuvarande 2.75m till vår 40 tums LCD. Detta innebär ju att jag drömmer lite om att köpa en mycket större tv under nästa år om vi får råd eftersom jag ogärna sitter med en 40 tums på långt avstånd nu när man vant sig på ett visst sätt.

Ställer man frågan på Prisjaktforumet om vilken storlek man ska ha på det avståndet så tycker de flesta tv-fanatiker där inne att vi ska satsa på en projektor vilket jag inte vill ha. Jag får förstås kika lite i butikerna men hoppas att det ska räcka med en tv i storleken 50-55 tum för oss utan att det känns mycket mindre än vad vi har nu. Tyvärr så är priserna alltför höga ifall man skulle vilja sikta in sig på en bjässeplasma i storleken 58-60 tum så det känns inte aktuellt.

Som det känns just nu så kommer vi nog vänta ett tag och sen måste jag ju även klura på hur vi ska göra med hemmabiosystemet, kablar mm. Dessutom kanske routern blockeras av betongväggen så vi inte kan koppla upp oss online på PS3 med mera. Ju längre man kan vänta så desto mer tv får man ju för pengarna men så är det förstås alltid. Det kommer aldrig finnas några bra tillfällen att köpa hemelektronik egentligen! Många I-landsproblem i detta inlägg, jag vet!

Här är några intressanta modeller som jag hoppas sjunker lite mer i pris 2010!

Sony Bravia KDL-52W 5500 - ca 17000 kr
Bra populär LCD med nätverksfunktioner, vissa upplever "backlight bleeding"

Samsung LE52 B755 - ca 19000 kr
Bra LCD med nätverksfunktioner och allt det senaste. Bra mediaspelare.

Panasonic Viera TX-P50V10E - ca 18000 kr
Bästa plasman i mellanprisklassen enligt många. Har nätverksfunktioner.

Samsung LE55 B655 - ca 24000 kr
Stor LCD med mediafunktioner. Frågan om 3 tum är värt ca 5000 kr mer.

Decenniets bästa album

Jag tycker det är roligt med olika listor över året som gått eller decenniet men det är förstås svårt att komma ihåg. När jag tänker tillbaka på de senaste 10 årens  bästa album jag har gillat så dyker dessa upp i tankarna. Jag skulle förstås kunna räkna upp fler album med favoritartisterna nedan men begränsar mig till ett.

Kent- Vapen & Ammunition
Ulf Lundell - Club Zebra
Robbie Williams - Intensive Care
Håkan Hellström - Ett Kolikbarns bekännelser
Coldplay - A Rush of Blood to the Head
Lars Winnerbäck - Söndermarken

Vilka album har jag missat tycker ni?

Suveräne Markström

När Johan och Maria hade åkt hem inatt så kikade jag på den inspelade matchen mellan Sverige-Finland i Junior VM där målvakten Jacob Markström ännu en gång visade vilken enorm talang Brynäs har fått fram där och jag undrar hur mycket mer han ska bevisa innan en del hockeymänniskor ska fatta att han självklart är Sveriges bäste målvakt just nu av de som spelar i Elitserien!

Otroligt roligt att se detta Svenska juniorlandslag spela hockey måste jag säga och en favoritspelare hos mig är ju Mattias Tedenby som känns som en ny Mats Näslund men snäppet tuffare! Hoppas bara de talangfulla Skellefteåbackarna inser att man måste spela på ett annat sätt mot Kanada i den förmodade finalen för inleder man som igår blir det stortorsk mot dem! Först ska semifinalen klaras av också, spännande!!!


2010!!!

Då är man nyvaken på den första morgonen av år 2010 som man inleder med en liten bakfylla och sömn hela tre timmar från klockan 04-07! Känner mig ändå inte så trött just nu och hör från övervåningen att Max är vaken så jag ska strax hämta ner honom så får min förmodligen trötte flickvän sova vidare om hon vill. Max är nog också lite trött då han vaknade av raketerna vid tolvslaget och sedan ville vara uppe och busa med oss någon timme.

Det blev en ganska lugn nyårsafton igår då vi trots ganska flitigt drickande aldrig kom in i nåt partyrus direkt och var fyra ganska trötta småbarnsföräldrar men ändå en trevlig kväll med god mat, mycket buzzspelande mm. Eftersom jag i nuläget är lite tveksam huruvida vi ska skaffa ett syskon till Max i framtiden så var det ju trevligt att vi ihop med Johan och Maria över en drink kunde planera en framtida lösning men hur håller vi hemligt :)

Planerna för helgen är väl att fortsätta måla vårt tak i hallen och köket klart samt ge oss på trappen är vi ändå är igång. Så djävla trist med den onda axeldjäveln som inte alls gillar målning men bara att bita ihop och försöka måla lagomt mycket med pauser. Jag är inte direkt någon person som gillar att rusta ständigt som många andra av mina kompisar men just nu vill jag gärna köra på med det mesta så att man får det fint och blir klar med skiten.

Nu ska det bli en frukost med te, rostat bröd och marmelad men efter trettondagshelgen så är min förhoppning att det där ständiga nyårslöftet man har givit de senaste fem åren om ett hälsosammare liv blir verklighet. På någon månad så har jag gått upp 4-5 kilo och vi måste ju verkligen skärpa oss med vårt sockerintag jag och Tina. Känns som man skriver det tusentals gånger så det blir pinsamt men vi får se hur hälsomässigt 2010 blir då.

Gott Nytt år igen och tack till Johan o Maria för en trevlig kväll med våra grabbar!

RSS 2.0