Daniel Westling

Tidigare i veckan såg jag på tv-programmet "Frånvarande" som sänds i TV8. Det går ut på att en panel med fyra inbjudna gäster i en timme diskuterar en känd person som inte finns med i studion. Förra veckan var det Carolina Gynning och denna gången vår blivande kung Daniel Westling. Förutom skvallerjournalisten Johan T Lindwall så hade de andra i studion inte alls någon koll på Westling kändes det som och det blev mest en massa gissningar. Det blir lite löjligt när de får honom att framstå som en bondlurk från Ockelbo hela tiden och en tjej i panelen antydde att han säkert är en kändiswannabee vilket jag till och med bestämt kan säga att det är bullshit.

Själv har jag träffat honom på lite olika ställen i samband med fester på Lillsved där han gick året innan jag började och senare även på Gotland. Några av mina kompisar som Jonny och Perra känner ju honom rätt bra och själv har jag bara surrat lite med honom några gånger. En otroligt trevlig kille hur som helst och inte alls konstigt att de haft svårt att gräva fram skandaler om honom. Lite roligt ändå att man vet en liten hemlis om vilken kändis som är bukis med Victoria men nåt mer än så ska jag icke avslöja!

För övrigt är det ändå lite märkligt att han törs/vill/vågar göra det valet att bli ihop med Kronprinsessan med allt vad det innebär? Speciellt om man inte gillar papparazzis och allt det där andra. Han var ju ändå på väg att bli rätt framgångsrik med gymmen och det saknades inte kvinnliga beundrare innan Victoria kan jag lova. Han blev väl störtkär och det kanske inte är så dumt att bli kung, vad vet jag?

Gonatt Brynäs

Fyfan vilken usel match Brynäs gjorde ikväll och större delen av laget verkar ha glömt hur man åker skridskor, tacklar och kämpar! Jag borde egentligen ha dåligt samvete för att jag inte sett Brynäs live i år men hur sugen blir man när de typ aldrig vinner hemma och stämningen i Läkerol Arena är lika högljudd som på ett bibliotek. Nu är det kört och kvalserien väntar. Det känns inte bra detta och Brynäs kan nog göra en AIK är jag rädd!

Ung 40-åring

Ett stort stort grattis till min gode vän Wanke som idag fyller hela 40 år!!! En av de mest envisa och roliga människor jag känner och vem kan tro att du är 40 nu när du är i ditt livs form!!! Både på Heartbreak och på innebandyplanen ;) Vi får fira dig rejält till sommaren då det väl blir ett partaj!

image51

Fem låtar ur mitt vuxna liv

Jag brukar ju läsa Pangbrudens blogg och hon skrev ju om fem låtar som betytt mycket för henne i sitt liv. Tänkte att jag också skulle nämna fem låtar som jag alla fall har särskilda minnen till från 90-talet och framåt. Svårt som fan då jag dels har så dåligt minne och så får det ju bli lite slumpen vilka låtar som jag kommer på just nu. Jag återkommer längre fram med särskilda låtar jag har minnen till från barndomen och tonåren.

Time to say goodbye - Andrea Borcelli Feat. Sarah Brightman
Jag har alltid tyckt att den här låten är otroligt fin men efter att vi spelade den på pappas begravning för fem år sen så känns det ju ibland väldigt jobbigt att höra den förstås. Jobbiga minnen helt enkelt men en väldigt fin låt.



Angels - Robbie Williams
En av mina favoritlåtar från förr. Robbie Williams är ju en grym artist och konserten på Ullevi 2 Juli, 2007 med Ubbe, Nisse och Lina var ju förstås en höjdare. Den här fantastiska konserten från Kneworth 2003 har jag ju också många minnen från då vi körde den mycket på Dvd på festerna hos Roffe för några år sen.



More & More - Captain Hollywood Project
En av alla Eurodiscolåtar vi i gamla innebandygänget i Storvik partade till under början av 90-talet. Vi var ett härligt gäng som varje lördag spelade matcher och efteråt hade fest med utgång på Princess. Kunde valt vilken som helst av ca 100 bra Eurodiscolåtar som t ex även denna.



Nothing Else Matters - Metallica
En av de bästa låtarna som gjorts och jag har väl egentligen många olika minnen till den. Ett av de senare roliga minnena är väl från April 2007 när Tina och jag hyrde ett eget Karaokee-rum i lyxshoppingcentret Siam Paragon i Bangkok. Vi sjöng bland annat då denna låt flera gånger och efter några öl kom jag nästan upp i James Hetfield-klass!



Det gör ont - Lena Philipson
Den här schlagerfinalen såg jag ihop med Jonny och Nisse minns jag och vi var hemma hos mig på "Promenaden" Sen har jag många minnen från alla våra partykvällar på Golden Hits i Stockholm där den här låten ju spelats ett antal gånger. Jag ser framför mig bjudar-Henke komma med en back öl eller en bricka med drinkar ut på dansgolvet och när han kör sina Travoltasteg som ingen annan eller Nisse köra sina speciella moves, Pelles stirrande blick, Jonnys stomatolleende, Bodares Iggesunds-discodanssteg med mera!



Oj oj vad låtar som inte fick plats nu. Alla låtar från sommarna på båten, VM-94, Gotlandsresorna, Lillsved 96-98 och artister som Lundell, Winnerbäck, No Doubt saknas men så kan det vara. Nu får mina kommentar-usla kompisar och andra bloggläsare gärna kommentera låtvalen eller lägga in egna listor!

Humörsvängningar

Man får ju numera många många härliga leenden av Max men han har ju också förstås stunder då han är mindre glad. De senaste kvällarna har varit lite jobbiga då han periodvis varit otröstlig och gråtit hejvilt.  Vi har försökt att lägga honom lite tidigare vid ca 19-tiden några kvällar men det har inte gått så bra. Istället slutar det oftast med att jag ger Max lite mat på flaska vid 21-tiden och sen går Tina och han upp o lägger sig. Då somnar han oftast övertrött vid bröstet och på nätterna fungerar hans sömn helt ok nu på slutet. Nu har jag precis varit hem på lunch och fick både trösta en gråtande Max och leka med en skrattande Max under den timmen. Väldigt skönt att ha så nära från jobbet hem så jag kan åka hem till min familj på luncherna och umgås lite.

image50

Blondinbella

En av de mest besökta bloggarna nu för tiden är Blondinbellas blogg. Hon är en ung tjej som tydligen har 70-80 000 besökare per vecka. Jag har bara läst i den bloggen ca 4-5 ggr och av det jag läst så har väl inte direkt allt varit sådär jättesmart i mina ögon. Dock är hon ju bara en ung tjej och alla får ju tycka som dom vill här i världen så jag får väl ta det lugnt med motorsågen.

Hennes senaste inlägg om gynekologbesök var dock lite underhållande måste jag säga. Håller ni tjejer med om hennes funderingar? :)  Hur som helst så får man som kille vara glad över att man slipper göra de där besöken för jag förstår verkligen att vissa upplever det som väldigt jobbigt.

Kändis-Jeopardy

De senaste veckorna har vi kikat en del på Kändis-Jeopardy här hemma. Jag måste säga att ibland är det väldigt enkla frågor och en del av våra kändisar imponerar inte direkt när det gäller allmänbildning. Tidigare i veckan klarade Peter Swartling inte av att svara på vilken svensk statsminister som avgick år 2006 och igår löd frågan på näst svåraste nivån i Geografi "Rysslands huvudstad?"

Jag törs nog sticka ut hakan och säga att jag hade vunnit många av de här kändiskvällarna i Jeopardy om jag fått tävla. Det närmaste kändisskap jag har kommit är väl när jag kom delad tvåa Aftonbladets Dream Team-tävling 1996 eller när jag hade en biroll i en reklamfilm för Industrisanering. Så jag räknar nog inte med att få någon inbjudan av Adam de närmaste åren :)

Foppa & Sudden

Peter Forsberg hamnade alltså i Colorado och jag hoppas hoppas verkligen att fotdjäveln håller denna gång. Nu är ju tyvärr inte Colorado det allra hetaste laget inför slutspelet men det ska ändå bli fantastiskt roligt att följa dem den närmaste tiden. Skulle de inte gå till slutspel så får man ju förstås hoppas på en frisk spelsugen Foppa till VM!

Mats Sundin valde alltså att stanna i Toronto! Åtminstone fram till sommaren så får man väl se. Även om jag själv hade hoppats att han skulle byta klubb så får man väl förstå honom när han nu trivs så enormt bra i staden och brinner för laget. På nåt sätt tycker jag dessa två megastjärnor ändå gång på gång visar att det fortfarande finns lite klubbkänsla kvar inom idrotten även om det är sällsynt med sånt numera.

mer Schulmans

De gillar verkligen att provocera Bröderna Schulmans! Nu har drygingen Calle gjort ett blogginlägg där han avslöjar slutet på en av de filmer som belönades med Oscar igår. Tack för det grrrr! Sen har de även slängt ut en helnaken bild på en av sina kompisar och det skulle inte förvåna mig ett dugg om den killen inte har en aning om detta och säkerligen inte tycker det är så roligt heller.

När det gäller Ekwall vs Schulmans tycker jag Ekwall har rätt i det mesta han skriver här >>

Knesset

Är det bara jag som saknar tv-programmet Knesset? Det sändes på ZTV runt 1995 och Kristian Luuk var programledare och senare även Erik Haag om jag minns rätt. Det var ett enkelt pratprogram där Luuk samtalade om olika saker med en panel bestående av tre personer. Några av dem som var med i panelen under många program var Willie Craaford, Karin Magnusson, Jonas Leksell, Martina Haag och Jonas Karlsson. Tänk att ett enkelt pratprogram kan vara så djävla bra som Knesset ofta var. Någon mer som minns detta progam?



Hektisk dag

Det har varit en lång dag detta då vi har tokstressat på jobbet hela dagen för att hinna med det vi skulle. Sen när jag kom hem så har jag bytt lite blöjor, plockat och lekt med Max mesta tiden av kvällen. Jag hade tänkt att vi skulle se filmen Juno ikväll eller nåt men eftersom vår lille prins inte ville sova blev det mest att vi ägnade oss åt att busa/gosa med honom hela kvällen. Man får många härliga leenden av Max nu för tiden och man smälter lika mycket varje gång!



Vidriga människor

Djurplågare
Jag har alltid varit djävligt känslig när det gäller våld mot djur. Såg bara några minuter av gårdagens Kalla Fakta på TV4 som handlade om hur fåren i Australien plågas. Fy fan vad vidrigt och det man kan ju leta upp hur många liknande eller värre exempel som helst på djurplågeri.

Barnplågare
Nåt som är ännu värre är väl alla idioter som är elaka mot barn runt om i världen. Senast i helgen har vi ju läst om ett Gävlepar som är misstänkta för att ha misshandlat sin två månaders bebis!!! Barnet hade nio benbrott och tydligen har mamman sen tidigare tre barn som hon enligt mormorn inte klarat av att ta hand om. Det borde vara förbud för alla dårar att skaffa barn *suck*  Sånt här händer ju hela tiden men nu när man själv har en liten son i samma ålder blir man på nåt sätt om möjigt ännu mer berörd än tidigare.

Digitalkameran sönder

Ikväll gick vår digitalkamera sönder *suck*. Det är en Canon Digital Ixus 55 som jag köpte för ca 3-4 år sen så jag gissar att det är kört att få ut något med garantin. Det är något fel med optiken som gör att den låses och ej går tillbaka till orginalläget. På displayen dök koden E18 upp och när jag Googlade lite så märkte jag att vi inte var direkt ensamma om att ha råkat ut för detta problem. Massor av folk med Canon-kameror har råkat ut för det här felet och för vissa gick det att fixa själva och för vissa inte. Att lämna in på lagning är icke aktuellt då det kostar över 2000 kr så kan vi ej fixa det själva så får vi se oss om efter en ny kamera. Vi har redan smygkikat lite på en Canon Digital Ixus 860 sen tidigare men nu blev man ju lite brydd över just märket Canon när så många råkat ut för det här felet.

Någon som har tips på bra smidig digitalkamera för ca 3000 kr eller nåt? (Utifall)


Sportsurr

Brynäsförlust
Ny förlust för Brynäs och det blev väl ingen succe med juniormålvakten som fick chansen MEN ändå helt rätt att testa tycker jag. Med tanke på de andra målvakternas form hade det kanske inte slutat annorlunda heller. Enligt Persson som numera är en inventarie i Läkerolen så började Brynäs ju bra och förlusten kändes onödig. Fast det var ju mot Frölunda och då är det nästan givet på förhand hur matchen ska sluta. Fyfan vad trist det känns nu med Brynäs. Antingen blir det en superjobbig kvalserie där det nog blir väldigt tufft att hålla sig kvar eller så hamnar man i ingenmanslandet och får avsluta säsongen tidigt. Inte för att det hade gjort nån större skillnad att hamna 8:a och åka ut i fyra raka mot HV71 men det hade givit klubben lite pengar alla fall.

Liverpoolvinst
Ingen höjdarmatch av Liverpool hemma mot Middlesborough. Vi Liverpoolfans får tacka F Torres och det bedrövliga motståndarförsvaret för segern. Babel fick chansen från start igen men tar tyvärr inte de chanser han får tycker jag. Väldigt blek trots sin enorma snabbhet och sen fortsätter Rafa att spela Kuyt som yttermittfältare till höger vilket jag inte direkt är stormförtjust i men men han sliter ju enormt alla fall.

NHL
Inget nytt ännu om M Sundins eventuella flytt. Jag vill så gärna se honom i ett annat lag i detta slutspel men vi får se om det händer något innan deadline. För övrigt när det gäller NHL så är programmet "Hockey Night" på Canal + väldigt sevärt. Jag brukar spela in hela kvällen och sen om det inte är en höjdarmatch så tittar jag på paussnacket som alltid håller hög kvalitet när Niklas Holmgren håller i trådarna.

Aftonbladet
I Fredagens Sportbladet ägnade de sportbilagans två första helsidor åt att Hammarby under sitt träningsläger befann sig på samma krog där Paris Hilton firade sin födelsedag. De hade även en liten kolum på sidan där de frågade en psykolog om ...jag citerar " finns det några sportsliga fördelar för Hammarby att åka till USA och festa med Paris Hilton?" slut citat. Pulitzer-priset nästa till den sportjournalisten!! För övrigt är det trist att så fort jag ska skriva något om sport så har Ekwall tänkt samma tankar i sin blogg :)

Skidor i Falun
Skönt att se Anders Södergren ÄNTLIGEN göra ett rejält försök att rycka även om det inte höll. De tidigare 10 säsongerna har han ständigt dragit och gjort små små ryck men när det inte gått vägen har han sparat krutet till spurten där han ändå ALLTID är chanslös. Bättre att försöka rejält som han gjorde nu tycker jag som inte stått på längdskidor sen 1984 eller nåt. Kul som fan med Anna Hansson som hamnar lite mycket i skymyndan pga Charlotte Kalla. Hansson är ju bara 20 år och roligt att Sverige nu alla fall har två yngre tjejer med i världstoppen. För övrigt kan man vara helt säker på att bisittaren Niklas Jonsson aldrig någonsin kommer våga yppa ett negativt ord om någon åkare i stafetten med tanke på hur han själv i en stafett gick in i den största väggen som funnits vid hemma-VM i Falun 1993.

Friidrott
Formen verkar ju vara på topp när det gäller våra höjdhoppare, Wissman och Sanna Kallur så det kan bli roligt med inomhus VM även om det inte är det mest prestigefyllda mästerskapet. När det gäller C Klüft så tycker jag Mats Olsson i Expressen kraftigt uppförstorar när han skriver en krönika om att hennes karriär kanske är över. Visst kan skador sätta stopp längre fram men hon tänker knappast avstå OS i Peking i Sommar om hon är hel kan jag ju lova.

Ny kompis till Max

Stort grattis till J & M nu när lille men ändå store Theo kommit till världen och vips så har Max fått en ny killkompis i samma ålder!

Melodifestival deltävling 3

Trevlig Lördagskväll igår då Sandra och Palle var på besök. Det blev Tacos förstås och det var faktiskt önskemål från våra gäster innan mina kompisar börjar stånka om vår fantasilöshet ;) Sen tog jag och Palle några glas vin och så gjorde Tina den där supergoda Ananaspajen mmm!

Det som var värt att se denna kväll är de här två filmerna nedan. Fortfarande efter 24 låtar så har det ännu inte varit nån riktig schlager-låt med vilket ju är lite märkligt? BWO har nog stor chans att ta hem det i Globen. De gör ofta sköna Abba-Bee Gees-inspererade låtar och så även denna gång.



Max 10 veckor

Då har vår son blivit hela 10 veckor gammal och som jag skrev tidigare i veckan har han varit på vägning igen. Max väger alltså numera över 7 kilo och har blivit 64 cm lång. Under veckan som varit känns det som om Max ler allt oftare och igår (Fredag 22/2)  när jag kom hem på lunchen fick vi se första riktiga skrattet när pappa busade med honom vid spegeln. Så det har varit mycket leenden denna vecka men också vissa kvällar en väldigt ledsen och skrikig Max. Inte ens mammas bröst har hjälpt de kvällar då han liksom blir övertrött och hysterisk. Såna perioder är ju verkligen svinjobbiga och får mig inte precis att vilja skaffa 3-4 barn till MEN man glömmer dem väldigt fort kan jag säga.

Annat som hänt är ju att Max precis som pappa gillar tv:n. Första filmen han såg delar av blev ju Hitta Nemo. Vi gör också så att jag får mata Max lite med flaska varje kväll innan han sen får gå upp till mamma och somna till efterrätten! Det har fungerat bra de flesta kvällarna och någon av nätterna har han sovit riktigt länge *skönt*  En natt sov han otroliga 8 timmar i sträck och man kan ju bara hoppas på fler sådana nätter!

Hos BVC konstaterade barnsköterskan att Max legat lite för ofta med huvudet åt ett håll så nu blir det hårdträning här eftersom den ena sidan av huvudet blivit plattare än den andra och det måste vi ju ordna till genast :)  Så nu har leksakerna på skötbädden och andra ställen placerats strategiskt ska ni veta! Nu är det Lördagmorgon och jag hör på babyvakten att Max börjar gnöla lite lagom tills när vi precis ska käka frukost. De små liven verkar känna av när man ska äta tror jag för det är sällan vi äter en lugn fridfull måltid numera :) 

image47

Schulmans

Bröderna Bäver har ju numera kört igång en blogg igen och de vet ju exakt hur de ska skapa publicitet och kunna köra vidare i diverse sammanhang de där grabbarna. Själv är jag väldigt kluven till de två och även till Catrin Schulman som också har en av de absolut mest besökta bloggarna i Sverige. När det gäller bröderna så har jag inte läst Alex tidigare blogg så mycket men visst gör de ibland roliga saker och skriver underhållande, inget snack om det. Fast ibland känns det som om de kan "komma undan" med vad som helst eftersom de just är Schulmans och folk tycker det är så uppfriskande med folk som provocerar. Det här senaste skämtet när de skickar mail till folk i andra kändisarnas namn och skriver spydigheter till människor kan jag faktiskt förstå att de som blev drabbade inte uppskattade särskilt mycket. Schulmans jämför skämtet med Hassans busringningar men i de fallen fick de lurade alltid veta om det direkt efteråt och så har det inte varit i detta fall om jag förstått det rätt.

Patrick Ekwall som jag tycker skriver en djäkligt bra blogg för övrigt tycker inte alls detta var roligt vilket ni kan läsa om i denna insändare. Jag kan förstå honom och Steffo Törnqvist som blev förbannade medan vissa svamlar om att är man kändis så får man stå ut med sånt bla bla. Vilket bullshit tycker jag! Bröderna Bäver och bitchen Catrin tycker förstås det var hysteriskt roligt. Många säger ju att antingen gillar man det här gänget eller så hatar man dem. Själv hamnar jag som vanligt på båda kanterna. Ni andra då?

Bebiskläder till salu

Nu finns en del av Max urväxta kläder till salu på Tradera!

Fredag

Unnar mig en kvarts bloggande innan jag ska sätta igång här på jobbet. Har börjat lite tidigare de sista dagarna eftersom vi har väldigt mycket att göra den här veckan och dessutom tänker jag sluta vid lunch idag. På eftermiddagen står det klippning och rinkbandy på schemat! Sen är det ju helg!!! *Underbart*

Lyssnar lite på MixMegapol nu som jag ofta gör på morgonen. Adam & Gry är ju djäkligt bra måste jag än en gång säga och snacka om att de har roligt på jobbet. Däremot kan de lägga ner det där när någon av dem ska ringa ett pinsamt samtal. Herregud det lär ju inte finnas nån människa som nånsin haft kontakt med dessa två som har undgått att de ringer sådana samtal. Uggla skrev ju till och med i bloggen redan innan de ringde att han förväntade sig ett samtal av Gry som skulle försöka luras.

Inga stora planer för helgen men på Lördag kommer Sandra och Palle förbi och kikar på melodifestivalen mm. Ikväll blir det nog bara en tv-kväll och vi får hoppas Max är på ett bra lugnt humör ikväll. De senaste kvällarna har han vid 20-22 tiden blivit väldigt lessen och hysterisk vilket ju inte är så kul. Annars är han så djävla go nu lill-gubben och det är så underbart att åka hem på lunchen för att mötas av en leende Max. Det får vilken jobb-trötthet som helst att försvinna kan jag lova!

Hur går det när det gäller kosten då undrar säkert typ INGEN :)  Jodå det går upp och ner som vanligt. Liverpool spelade ju i veckan och då blev det en skål smågodis. Sen var jag ute på middag med mitt gamla jobb i Onsdags och då blev det en fläskfile och klyftpotatis. Igår hade jag tränat innebandy och var tokhungrig och kunde inte låta bli att käka upp ett kexpaket som Tina hade köpt åt mig och så vidare. Så det går ju kanon det här! Fast som frukost äter jag varje morgon numera Havregrynsgröt, äppelmos, ägg och ett c-vitamin så nu är det bara resten av dygnet som är problemet!

Trevlig helg allihopa!

Doreen

Igår var det tydligen premiär för Doreen 21:30 på SVT. Det är ju lite märkligt att denne tv-tjej som jag sågat så vid fotknölarna efter hennes sätt att leda tv-programmet Idol Eftersnack sedan direkt får ett erbjudande om en egen talkshow på SVT!!! Det måste ha varit något med hennes sätt att ständigt läsa innantill, komma av sig eller gråta under intervjuerna som lockade SVT-cheferna? Nu kanske hon kommer göra en jätterolig talkshow det har jag ju ingen aning om och jag missade programmet igår dessutom. Någon som såg programmet och kan ge en recension?

Viktkoll

Idag var Tina och Max på BVC igen på ett litet besök. Matchvikten idag på Max var 7120 Gram och längden 64 cm!!!  Hos barnsköterskan får man alltid se ett diagram på barnets storlek där det finns en mini, medium och maxgräns. Vår matglade son ligger numera över "Max"-gränsen :)

image46

Omelett

Igår gjorde jag Omelett för andra gången i mitt liv och trots lite Googlande hittade jag inga recept som kändes sådär wow! Fyllde min Omelett med paprika men kanske är det någon som läser bloggen som har jättebra tips på god Omelett? Kom ihåg att jag är en kräsen man som inte gillar skinka, vitlök, skaldjur mm.


Veckans bimbo

I Aftonbladets Söndagsbilaga berättade den fiol-dansande finskan Linda Lampenius om Playboychefen Hugh Hefner. Enligt Linda är han en sån gentleman och medierna framställer honom helt fel eftersom han enligt Linda ALLTID håller sig till en kvinna. Hmmm

Härligt Liverpool!

Skulle se matchen lite i efterhand och jag som ständigt hyllar min digitalbox klantade mig lite och såg till att jag missade första 15 minuterna av matchen igår grrrr. Men men jag överlevde och resten av matchen blev ju till slut riktigt trevlig att se. Första halvlek spelade Liverpool helt ok men utan att skapa några klara målchanser. Lite fantasilöst anfallsspel och åt helvete för många inlägg som träffar Italienarnas förstagubbe. Materazzis utvisning bidrog förstås också till att Inter spelade än mer defensivt och fick väldigt svårt i denna match att skapa något framåt. Rafa valde alltså som han ofta gör en uppställning med 3 centrala mittfältare och Kuyt till höger på mittfältet. Inte någon uppställning jag jublar åt men det är ju han som bestämmer.

I pausen hade jag hoppats att Rafa skulle överraska och göra det självklara bytet Lucas eller Kuyt ut och Crouch in men det kom i 65:e minuten och sedan ville jag också få in Pennant vilket skedde en stund senare. Otroligt skönt när målet kom till slut och roligt för den toksågade Kuyt att få göra mål. Han kämpar ju som ingen annan så man unnar ju honom målet även om jag fortfarande hävdar att han är för dålig för att ständigt få förtroendet före Crouch och andra spelare. Sen kliver vår underbara kapten fram i slutminuten och gör ett typiskt Gerrard-mål. Bra placerat va!!!

Zlatans match då. Självklart en otroligt svår match för honom men jag tycker ändå man kan förvänta sig lite mer av honom nu när han anses vara en världsforward. Hyypiä och Carragher gjorde ett kanonjobb och bra val av Benitez att spela Hyypiä vilket säkerligen inte alls var särskilt givet. Bäst i Liverpool igår var som så ofta förr bläckfisken Mascherano! Frågan är om det finns någon bättre bollvinnare i världen just nu? Våra två andra klasspelare Torres och Gerrard gjorde också en bra match. Dessutom bra inhopp av både Crouch och Pennant. Härlig stämning på Anfield igår och nu längtar man redan till returen!

Mosa Zlatan

Ikväll är det Liverpools viktigaste match hittills denna säsongen! Åttondelsfinal i Champions League mot Inter med Zlatan i spetsen står för motståndet hemma på Anfield. Nu när ligan och alla inhemska cuper går åt helvete så vill man ju så gärna uppleva lite glädje ikväll! Ikväll är jag inte svensk och hoppas verkligen att Carrager och Skrtel tar Zlatan stenhårt så att han inte får så stora ytor.

Skulle gärna se ett mittfält med Pennant, Mascherano, Gerrard, Babel ikväll men tror knappast Rafa väljer den uppställningen. Framåt vill jag se Crouch/Torres men risken finns att Kuyt får förtroendet. Denne Dirk Kuyt som har århundradets formsvacka och tyvärr numera inte ens skulle vara farlig i straffområdet med ett maskingevär. (Som en radiostation fyndigt beskrev Andreas A i Newcastle för många år sen)

Mitt tips: 1-0 till Liverpool efter mål av Gerrard i första halvlek!

Hitta Nemo

Max har upptäckt att han redan gillar tecknad film! Första filmen han kikade lite på blev Hitta Nemo och den fick 5+ av Max i betyg! Inte verkar han ha ärvt mammas hajrädsla heller :)

image44

Skrämmande nalle

image43

Förbättrad Digitalbox

Oj vad lite sömn det blev i helgen och det kan jag inte alls skylla på Max utan jag rår för det själv då jag valde att sitta uppe på nätterna och försöka lösa lite teknikproblem med vår digitalbox. Teknikproblem kanske är fel ord eftersom de flesta vanliga användare säkert är fullt nöjda med hur digitalboxarna fungerar. Jag däremot dregglar avundsjukt när jag har läst hur alla hackers på Prisjakts Forum anpassat sina Digitalboxar och fått dem att fungera superbra på alla sätt.

Framförallt har jag stört mig enormt på att vi bara har ett dygns Programguide (EPG) i digitalboxen med Boxerabonnemanget. Efter många timmars forumläsande och Googlande har jag lyckats få till så att vi med hjälp av datorn skickar in 10 dagars full programguide till digitalboxen varje natt! Dessutom använder vi inte Topfields egen standard EPG längre utan kör en egen som jag lagt in via Internet och som fungerar så mycket bättre!

Tre länkar för som jag lägger in för min egen skull att ha kvar i framtiden:

Programmet XMLTVMEI for Windows >>
Tapworld där man laddar ner tilläggsprogrammen till Boxen >>
Adresser och loggor till kanalerna >>

Jag har grejat och försökt fixa det här EPG-problemet under flera månader men i helgen gav jag mig fan på att lösa detta. Många svordomar har det blivit kan jag lova men oj vad många trevliga hjälpsamma människor det finns på forumen måste jag säga. Han som skapat Xml-programmet satt på Chikagos flygplats och supportade mig via forumet bland annat :)

Nu är det bara att sätta sig i vår sköna soffa och programmera in vilka serier och program som ska spelas in framöver och var de ska hamna på hårddisken. Sen finns det hundratals finesser som jag inte behöver gå in på här. Jag må vara en tv-galning men tack vare digitalboxen ser jag mycket mer tv-program MEN har ändå mycket mer tid över till familjen och annat! Dessutom kan Max skrika bäst han vill i fotbollsmatcher och annat för då trycker man bara paus och kollar ikapp senare när man fått honom glad :)


Dryga sportjournalister

Precis som inför Fotbolls-VM 2006 kör svenska medier med taktiken att fråga de svenska spelarna i fotbollslandslaget OM de tror att Sverige kan vinna VM eller EM? Nu har Zlatan svarat Ja på den frågan (Vad fan ska han annars svara!) och genast är drevet är igång. *suck*

Blir så trött på att sportjournalistiken idag är så värdelös och bara handlar om att skapa rubriker av ingenting! Detta är ju förstås vardagsmat och bara ett av tusentals exempel på saker som jag och många av mina vänner stör oss på när det gäller sporten i tidningarna idag.

Apropå sportjournalister var det lite intressant att läsa i Ekwalls blogg om bråket med Wennman måste jag säga men ni som är sportintresserade får läsa om det där själva om ni ej har gjort det.

Blu-ray vinner formatkriget

För oss som köpt Playstation 3 är det ju lite glädjande att det här dvd-formatkriget nu verkar avgöras till fördel för Blu-ray. Toshiba som hela tiden stöttat HD-Dvd backar nu ur och det borde ju inte vara nåt större tvivel om vilket format som gäller i framtiden hoppas jag? Ännu har jag inte kollat på nån Blu-ray dvd med vårt PS3 men måste väl testa det snart också. Via datorn har man ju kikat på en hel del högupplöst film där LCD-Tv:n verkligen kommer till sin rätt.

Förkylt

Max har varit förkyld i helgen så vi valde att bara vara inne hela helgen. Igår började han bli lite bättre skönt nog för man tycker ju så synd om de små när de är rossliga och har svårt att andas mm. Själv har jag känt mig lite förkyld också sen i Fredags och framförallt på nätterna men ändå inte nåt farligt. Tyvärr ligger jag rejält i riskzonen att bli sämre eftersom min chef och två av kollegorna varit/är rejält sjuka. Har ju inte varit rejält förkyld på 1,5 år nu nästan så jag hoppas jag står emot även denna gång. Tidigare i livet var jag sjuk stup i ett.

Åmsele-Juha

Imorse läste jag i Expressen om "Juha" den ökände finnen som brutalt mördade en hel familj i Åmsele för ca 15-20 år sen. Han släpps nu fri och hyllade i artikeln de svenska kvinnorna för de var så underbara. 6 gånger har han varit gift under fängelsetiden och fick tydligen hur mycket brev som helst av svenska kvinnor!!! Kvinnor med starka moderskänslor säger psykologer. Idioter säger jag!

Melodifestivalen del 2

Jag tycker inte gårdagskvällens deltävling var särskilt bra. Klart bäst var ju Sanna Nielsen med sin Emty Rooms som var en väldigt bra ballad. Sen tycker jag inte som tidningarna att Carola & Andreas Johnsons låt var en 5-plussare men den är säkert ok bara man hört den några gånger. Att gänget som sjöng den där kebabpizza-låten eller vad den nu hette gick till final visar ju bara att folk tycker det är oerhört roligt med töntlåtar oavsett om låten är helt bedrövlig eller inte. Som mellanspel som vanligt ett helt ointressant dansnummer IGEN??? Tänk på alla som sitter i publiken och vill ha musik och party. Varför inte låta någon gammal schlagerartisk köra någon av sina låtar som mellanspel istället? Hur som helst så kollade jag inte med så stort intresse igår men Sanna Nielsen kan nog ha vinstchans även i Globen om jag får gissa.


Sportsliga motgångar

Helt otroligt nog så åker Liverpool ur FA-cupen efter förlust mot Barnsley hemma på Anfield!!!!! Förutom att man vilade de enda 2 vassa spelarna framåt i laget så ställde man upp med ett bra lag på papperet. Som så ofta tidigare missade Crouch, Kuyt och de andra massor och istället gör Div II laget Barnsley 1-2 i sista spelminuten! *tackar*

Sen kikar vi på Linköping-Brynäs och även om jag hade noll förväntningar på seger trodde jag inte det skulle stå 4-0 till Linköping efter 15 minuter!!! Hade tänkt spela in andra halvan av hockeyn för att se den efter melodifestivalen men tänker bespara mig att se på eländet! Nu ska "experterna" i studion på Canal Plus älta i att Brynäs har gjort fel som inte valt första målvakt! Vad ska man som ledare göra när man har två odugliga målvakter??? Man kan ju inte som tränare bara låta den som gör dåliga matcher fortsätta spela när både Sperrle och Korhonen är jämndåliga.

Det luktar kvalserie för Brynäs och hos Liverpool får nog snart Rafa Benitez packa sina spanska väskor om de nu inte gör två stormatcher mot Inter i Champions League! Nä denna usla sportlördag får man istället glädjas åt att stackars skidskytten Mattias Nilsson till slut träffade tavlan för annars hade han kört straffrundor än.

Max, 9 veckor

Då har lill-killen fyllt två månader och går in på sin nionde vecka i livet. Under veckan som gått har vi märkt att han börjat försöka vända sig när han ligger ibland men det dröjer väl ett tag till innan han klarar av det. Han får också prova att stå ganska ofta och koncenterar sig såååå mycket som kanske syns på fotot nedan. Två gånger denna veckan har pappa fått mata honom med nappflaska vilket har fungerat bra. Han har varit lite mer orolig denna vecka och framförallt nu på slutet av veckan har han haft det lite jobbigt på kvällarna med mycket skrik och gråt. Man blir ju så frustrerad för man tycker så synd om honom men inte alltid lätt att veta vad skriken och gråten beror på. Det kanske är den där 8-veckorsfasen som vi läst om men det vet man ju inte.

Vi får ju också njuta av att se Max skratta lite varje dag vilket kan få världens jobbigaste dag bli superb på några sekunder. En dag när jag lipade åt honom så försökte han lipa tillbaka och skrattade så snart blir det härmlekar här hemma. Vi har ju köpt en barnbok med en cd-skiva med lite hits som Herr Gurka, Krokodil i bil eller vad de låtarna nu heter :)  Den skivan gillar han inbillar vi oss eller så är det jag och Tina som är barnsligt förtjusta i att dansa med Max till den skivan.

Nåt som vi också märkt med Max är ju att han gillar att vakna precis när vi ska äta, se på film eller göra något annat roligt! Den som kan uppfinna ett sätt att varje gång få Max att flyttas från Tinas bröst till sin egen sovplats UTAN att vakna vinner Nobelpriset i familjelycka av oss. I veckan som kommer är det dags för mätning och vägning på BVC igen och det ska bli spännande att se vad han väger. Dessutom ska mamma Tina och Max börja på riktigt med babymassage så får vi se vad han tycker om det.

image41

Surfa bättre med mobil

Kom på en sak som jag tänkte tipsa om tidigare. Själv surfar jag inte ofta på mobilen men i somras när vi var i Stockholm gjorde jag det en  hel del. Den inbyggda webbläsaren i mobilen fungerar ofta väldigt dåligt och därför laddade jag ned  en webbläsare till mobiler som heter Opera Mini!  Kan verkligen rekommendera er att ladda hem det om ni surfar med mobilen ibland!

Fredag!

Alla hjärtans kvällen
Gårdagskvällen blev väl inte exakt som jag och Tina tänkt oss då vi hade laddat upp för att se lite film, äta hennes goda Tacogratäng och självklart "råkat" köpa lite smågodis. Vi började faktiskt kika på vårt första inspelade avsnitt av Californiacation men fick snart avbryta då Max hade andra planer. Han var tokpigg från eftermidddagen tills kl 21-22 på kvällen då Tina fick amma honom till sömns i sängen.

Brynäs
Själv kikade jag på Brynäsmatchen i efterhand och det var verkligen ingen höjdare de första två perioderna. I sista spelade BIF däremot väldigt bra och kvitterade välförtjänt. Som det känns nu så handlar det inte om att gå till slutspel eller inte utan mer om att undvika kvalserien för vårt kära hockeylag! Aldrig finns det några pengar i klubben heller så nu när flera andra lag panikförstärkt inför slutspurten så får Herr Sundlöf säga att de är nöjda med truppen i nuläget. Nu när flera av trotjänarna som Sjödin, Molin, Dackell, Danielsson är mer eller mindre slut som spelare så känns ju framtiden väldigt oviss. För övrigt var ju höjdpunkten i matchen Linus Omarks försök att göra mål! Nästan så man unnade honom att göra mål, alla fall om det varit mot nåt annat lag än Brynäs. Se här >>

Lost
Gick upp och la mig vid 12-tiden och kikade äntligen på de två första avsnitten av LOST Säsong 04! Serien är ju stundtals fruktansvärt bra men varför måste de liksom bara vräka på med mysterier där säcken aldrig knyts ihop? Skulle de gjort om Lost till en miniserie med 10-timmars två timmarsavsnitt eller nåt hade det ju kunnat vara något av det bästa man sett. Fast då skulle de fått skippa några av de hundra sidohistorierna och även förklarat varför isbjörnarna och de svarta monstren bara finns i skogen ca vart femtionde avsnitt.

Somnade ca kl 2 inatt och sen strax efter kl 5 vaknade vår son och ville förstås ha mat då han inte ätit sedan 22-tiden!! Rekordtid att vara utan mat för honom tror jag. Sen låg vi och gullade och myste med honom och det var svårt att somna om så det fick räcka med tre timmar inatt.

Fredag
Idag blir det rinkbandy på eftermiddagen då vi har friskvård på jobbet. Ska bli roligt som fan och inte helt fel att åka omkring i ishallen på arbetstid! Sen ikväll vet jag inte vad vi ska göra men om inte Tina får nån lust för Ikea eller nåt så blir vi säkerligen bara hemma. Kanske ska ta ett bad med Max och sen är det ju På Spåret och Lets Dance o sånt förstås. Trevlig helg!

Ödesmatch Brynäs

Slutjobbat för dagen och nu väntar jag bara på att bli upphämtad av Tina och Max. Den här vintern tycker man att det är svinkallt ute när det är minus 5 så jag undviker promenad hem idag när jag slipper :)  Ikväll blir det ingen innebandy utan istället ska vi käka lite god Tacogratäng och kanske kika på både film och Brynäsmatchen!

Ikväll möter Brynäs ju Luleå på hemmaplan och oj oj vilken viktig sexpoängsmatch om det ska bli något slutspel för vårt kära lag. Hoppas Micke Lindh kan spela trots skadan och i den här matchen ska det brinna kring spelarna annars har man inte i slutspelet att göra. Andreas Dackell kanske kan bättre på sin plus minus lite också. Han har -14 och med tanke på hur bra han var ifjol undrar man ju vad han gjorde i somras? Tips: 3-1 till Brynäs efter mål från Månsson, Brendl och Widing.

Alla hjärtans dag

En liten hälsning till mina två älsklingar på Alla Hjärtans Dag! Love you!!!

image40

Ett till barn på G

Igår var jag på innebandy och det var djäkligt jobbigt igår men roligt då vi var ett bra gäng som spelade. Blir ju alltid en hel del prestige när jag, Wanke, Fagge, Nana m.fl. möts! :) Jag fick reda på att en av mina kompisar skulle bli pappa i Augusti vilket ju känns jätteroligt! Speciellt nu när vi bor nästan granne med dem! Ännu en kompis till Max och roligt med så många kompisar som fått/får barn nu trots att jag själv väntade rätt länge :)

Datakurs +55

Nu kommer inte morsan undan längre! Hon  har tjatat så länge på att hon vill lära sig data och alla i hennes omgivning tycker minsann att sonen som ju varit datautbildare ska lära henne. Det är inte lätt att ha tålamod att lära någon i egna släkten och speciellt när hon aldrig har tid att låta sig bli lärd heller. Vi har ju en sprillans ny bärbar dator åt henne med mobilt segbredband men när hon hälsar på så vill hon ju bara greja med Max :)

Nu har jag anmält henne till en nybörjarkurs för +55 åringar som börjar i April. Måtte det underlätta lite för mig och Tina i framtiden. Annars kommer telefonen ringa dygnet runt så fort hon råkar ut för ett popupfönster eller nåt när hon ska surfa. Tyvärr är kursen bara 2 timmar i veckan vid 4 tillfällen vilket inte alls ger någon bra grund om man är sån übernybörjare som morsan men men bättre än inget.


Aktiehandel

Jag har ju slutat spela på oddset via Internet men får istället uppleva den där härliga frustrationen när saker går fel eftersom jag pysslar lite med aktier. Jag har inga enorma tillgångar av aktier men har tänkt att lära mig lite mer eftersom det "kan" vara ett väldigt bra sätt att öka sina sparpengar bara man engagerar sig lite.

Jag är inte känd för att ha flyt i spel tyvärr och imorse blev det en sån där dryg grej då jag tänkte sälja lite av mina ABB-aktier för att sprida riskerna som det heter. ABB har gått ganska bra trots börsraset och igår gick den aktien väldigt bra. Tyvärr blev det stressigt på jobbet imorse så jag fick avbryta mina planer och döm om min glädje nu när man senare på eftermiddagen får läsa i tidningen om att ABB sparkat sin chef och att aktien har rasat rejält!!! *tackar* Jaja det är väl bara att vänta och vänta några år så får vi se. Enligt sk experter är ju ABB en bra aktie att ha framöver så jag får hoppas på det då!

Inte för att jag förväntar mig nån enorm respons MEN är det någon av mina bloggläsare som är duktig inom detta område och har tips på bra aktieforum, sajter med info, tips mm.?

Snart Mixedstafett

Idag är det alltså dags för skidskytte igen och mixedstafetten. Vi får väl se om det blir lite lugnare på jobbet på eftermiddagen så att man kan kolla in hur det går via webben eller radion. Känns inte som nån jättehet tävling när flera av de bästa åkarna inte är med. Därmed blir ju inte en eventuell medalj lika mycket värd känns det som. Däremot när Tre Kronor vinner VM som helt avgörs av vilka NHL-lag som åker ut, då blir man överlycklig :)

Nya livet

Ny vecka och för typ hundrade gången har jag lovat mig själv att göra en nystart med lite nytt sundare liv!  Mindre godis, mindre köpmat och en nyttigare kost är vårt mål. Förutom min innebandy/rinkbandy som jag dragit ned på en hel del eftersom lilla Max numera finns så ska jag försöka att ta lite fler promenader eller jogga bara det här djävla plask-glanshalkiga vädret försvinner. Det här med kosten brukar gå hyfsat bra i veckorna och framförallt på jobbet där jag ständigt utsätts för massor av frestelser. Det köps fika, bakelser stup i ett här eftersom vi är granne med Ica men oftast kan jag motstå på dagtid. För övrigt är det lite drygt det här när man ska försöka vara nyttig att alla andra runt omkring gör sån djävla stor grej av det hela. Här på jobbet ska alla hålla på och tjata OM man nu väljer att inte ta en bulle till fikat mm. Det ju ändå helgerna som är det största problemet för både Tina och mig då vi  "unnar oss" det mesta. Mcdonalds, pizzor, smågodis fre-lör-sön, chips mm. Självklart måste man kunna unna sig lite god mat och godis men vi måste absolut minska på tokfrossandet :)

Efter en stressig förmiddag på jobbet då jag inte hunnit med minsta lilla rast så är man nu tokhungrig på lunchen. Tänkte käka en naturdiet idag för jag orkar inte ge mig ut eller hem på lunch. Lite småtungt känns det allt när chefen köpt in massor av nybakt bröd med gott pålägg som alla frossar i! Till råga på allt gick jag nyss ut i köket och döm om min förvåning när det står en hel djävla stor låda med Tobleråne där!!! Ohhh det är ju mitt absoluta favoritgodis och det måste vara någon av mina fiender som ställt den där. Därför skyndade jag mig tillbaka till datorn och mumsar nu på en Naturdiet mmmmmmmmm. Helt fantastiskt att man redan andra dagen sitter här och skakar vid datorn av chokladlängtan bara för den där djävla lådan grrr. Jaja kampen fortsätter....


Sportsurr

Oj vilken sporthelg! Det var fotboll, ishockey, skidskytte, DC-tennis och massa annat på alla möjliga kanaler. Som familjefar kan man ju inte se allt men tack vare boxen såg jag det mesta jag ville se alla fall.

Världsrekord av Sanna!
Det var nästan väntat med världsrekordet av Sanna Kallur men fan vad roligt! Även om 60 m häck inomhus inte har den högsta statusen så är det förstås stort att hon tar ett världsrekord som stått sig i 18 år och togs av en dopad rysk/svenska! Dessutom finns det ju inte många idrottare man mer unnar framgång än Sanna Kallur. Fan vad man längtar till friidrotten i OS i sommar men jag tycker de som kaxigt skriver att guldet är hennes i Peking borde tagga ned några snäpp!

Chelsea-Liverpool 0-0
Det blev som väntat en match där defensiven hos båda lagen var det som imponerade. Väldigt chansfattigt och spelmässigt var Liverpool absolut inte sämre än Chelsea. Lite trist att se dessa två lag som båda behöver tre poäng agera så försiktigt offensivt. Saknaden av Torres och Drogba i respektive lag är ju enorm kan man lugnt säga.

Tre Kronor
Hemmaturneringen blev väl ingen succe för Sverige men glädjande nog så gick det ju bra för Brynäs Daniel Widing i landslagsdebuten. Tänk vad rätt attityd och viljan att verkligen åka skridskor med hög frekvens kan räcka långt i dagens Tre Kronor! Jag tycker Bengt-Åke ibland är sådär typiskt svensk tråkig när han coachar. Vad är vitsen med att spela såna som Sanny Lindström i Powerplay när denne inte ens får göra det i Timrå???

Davis Cup

Jonas Björkman blev åter igen stor DC-hjälte när tennisgänget vänder underläge 1-2 mot Israel till seger! Den stora hjälten är väl egentligen Tomas Johansson som vann båda sina matcher men i media räknas alltid enbart den som vinner den femte matchen tydligen. Fast Björkman är också värd hyllningar med tanke på sättet han vann på.

Skidskytte-VM
Självklart ska vissa av skidskyttarna ha kritik för deras insatser men samtidigt håller jag inte riktigt med Ekwall om att man visst ska såga Anna-Karin Olofsson. Hon vet självklart att det är en liten chans att lyckas i detta VM när hon är gravid i femte månaden men vill hon ändå göra ett försök så bör hon få göra det utan att bli toksågad tycker jag. Det är ju inte särskilt märkligt att hon presterar sämre som gravid i femte månaden om man säger så!

Till sist så blir jag fortfarande trött på att så många människor stör sig så enormt på att Foppa försöker göra comeback. Det är liksom inte hans fel att media skriver om hans comeback och vill killen spela hockey några år till för att han älskar sin sport så mycket så är det väl upp till honom? Det verkar ju låta åt Philadelfia och de har ju alla fall fan så mycket bättre lag nu än senast då han var här. Tyvärr har man ju en otäck tanke om att oturen kommer grina honom i ansiktet ännu en gång med fotproblemet men hoppas hoppas inte!

Thriller

Nu är det 25 år sedan Michael Jackson släppte albumet Thriller som är alla tiders mest sålda skiva. Själv har jag väl aldrig varit någon jättefan av Michael Jackson men visst har han gjort mycket bra musik. Jag minns när man som 11 åring såg den fantastiska videon till Thriller  och var livrädd varje gång!!! Hörde förresten imorse att det var Eddie Van Halen som spelade gitarr på flera av hans låtar vid den tiden, vilket alla fall var en nyhet för mig men förklarar det mäktiga gitarrspelet på vissa låtar.

Bästa låten för mig med Michael Jackson är nog ändå Billy Jean som kommer stå sig som en av de bästa poplåtarna i 100 år till framöver kan jag tänka mig. Dirty Diana är en annan favorit som man lyssnade mycket på.

Några av mina bloggläsare som har några särskilda minnen av Michael Jackson? Bästa låt med mera?


Vår Lördag

En lugn skön Lördag igår då vi bland annat tog en shoppingrunda i S-viken och köpte en ny matta till vardagsrummet. Det blev en vit ryamatta som vi tycker passar bra till nya soffan och ger lite välbehövligt ljust åt ett rätt mörkt rum. Jag skruvade också ihop vårt nya soffbord som vi tyckte passade bra in med soffan just nu alla fall. Ångrar vi oss senare och vill köpa något annat bord så känns det ok eftersom det här bordet enbart kostade 199 kr på Ikea.

På eftermiddagen stannade Max farmor till en sväng och medan damerna grejade med Max passade jag på att spola igenom skidskytteloppen som jag spelat in. Synd att det gick tungt för svenskarna och speciellt Ferry som hade otur. Man ska aldrig ligga bakom en ryss när det vankas utförsåkning är ett tips som alla skidåkare borde ta till sig! Vilken idiotproducent som inte lät oss se när Ferry och A-K sköt heller grrrr! Jag kan köpa att de missar pga att de visar något annat av vikt men så var det inte i detta fallet.

På kvällen hade vi tänkt höra med några kompisar om att se melodifestivalen ihop men eftersom vi var lite sent ute och direkt inte själva hade hundra inbjudningar att ta ställning till heller så skippade vi det och tog en myskväll för oss själva här hemma istället. Man blir ju lite bekväm som småbarnsförälder och är ju lite halvtrött dygnet runt så den första tiden blir man nog lite tråkigt osocial för många andra kan jag tänka mig. Inte helt oväntat blev det Amy Diamond och Christer Sjögren till final. Töntlåtar med en refräng som sätter sig brukar alltid fungerar bra och det skulle inte förvåna om Sjögrens låt skulle kunna komma högt i Eurovision! Det är lite svårt att tycka om låtar man inte hört så många gånger men Velvet, Amy Diamond och Sussi Tappers var väl de jag gillade bäst igår alla fall. Kristan Luuk var väl bra och roligt att få se lite mer av Björn Gustafsson framöver. Nåt som jag håller med Aftonbladets tv-recensent om är att det ibland kan bli alltför mycket ironi så att man till slut inte tar nåt som Kristian Luuk eller intverju-bruden säger på allvar. Sämst var ju det där dansnumret!!! Vem fan kommer på att de ska ha såna där meningslösa mellanspel vid varje deltävling. Kör nåt djävla schlagermedley eller nåt annat roligt istället!

Efter schlagern tänkte vi kika på en film som heter "We own the night" men eftersom min ljudadapter från datorn till högtalarsystemet på tv:n krånglar fick vi skippa den filmen. Istället kikade vi på den svenska ungdomsfilmen "Säg att du älskar mig" som var helt ok för att vara just den typen av film. Många unga amatörskådisar i den filmen vilket märktes men också en duktig Haddy Jallow i huvudrollen.

Melodifestivalen 2008

Ikväll börjar alltså melodifestivalen 2008 och nu kommer tidningarna fyllas med rubriker om artister som attackerar, hånar eller bryter ihop en månad framöver. Man kan ju lugnt konstatera att det blev en succé med de här kvaltävlingarna vilket också bidrar till att finalen i Globen ofta blir väldigt bra tycker jag. Även om jag ofta genom åren stått på Golden Hits o dansat till schlagers i timtal så är jag ingen schlagergalning som blir helt till mig när spektaklet börjar. Däremot tycker jag det är helt ok som Lördagsunderhållning och kan vara ett bra tillfälle att umgås med lite kompisar framför tv:n. För övrigt kollar jag mycket hellre på den svenska melodifestivalen än Eurovision där det mest är odugliga låtar och så får man se Grekland ge Cypern 12 osv.

Kristian Luuk kommer ju även leda årets melodifestival vilket ju är helt ok eftersom han kommer sköta det bra. Se får vi se om Parlamentet-stjärnan Björn Gustafsson kommer leverera lite roliga inslag också. Jag tycker ändå årets startfält inte känns sådär jätteroligt. Jag hoppas att BWO har gjort en bra låt och gissar att de kommer kriga om segern. Schlagerexperten har talat!

I kvällens program gissar jag att Amy Diamond kommer att gå vidare och sen har jag ingen aning. Velvets låt är säkert en ok partylåt men går ju knappast vidare. Hur många Fame Factory-fans röstar på Michaliov med sin Andreas Johnson-låt? Lyssna på kvällens låtar  här nedanför ni som vill!


Max 8 veckor

Idag fyller Max 8 veckor och denna veckan har han bland annat upptäckt sin egen röst lite mer och tycker även att det är roligt att försöka stå med lite hjälp. I Onsdags var han på besök hos farbror Doktorn och allt såg bara bra ut förutom att han har lite problem med ögonkatarr. Vi fick några droppar som vi ger honom 4 ggr per dag och dessa tillfällen är inte några av Max favoritstunder.

Max favoritkompis är även denna vecka "giraffen" som han kan titta på långa stunder och skratta lite ihop med ibland :)  Vi måste nog köpa lite fler roliga leksaker nu känner vi eftersom han ju börjar titta mer och mer på sakerna vi har i hemmet. Första halvan av veckan så sov han rätt skapligt, framförallt på morgon och dag men de sista dygnen här så har han varit mer vaken både dag och natt. Vi befarar att de följande dagarna kommer bli lite jobbigare men vi får se om han kommer in i den där 8-veckorsfasen eller ej. Vår lilla knodd slog också under veckan nåt slags kissrekord härom kvällen när han kissade fyra ggr på 20 minuter varav två av gångerna på pappas arm när vi precis tvättat honom klart förstås. Nästan så jag undrade om han hittat mitt förråd med smuggel-öl från Tyskland?

Max har även gjort sitt första besök på Ikea ikväll och han gallskrek när vi precis skulle in på Ikea men blev tack och lov lugn när pappa bar honom där inne. Mycket roligt att titta på där tyckte han. Undrar om han känner lika som 7-åring? Två nya pyjamaser hittade vi till Max på Kappahl. Både Max och pappa blir väldigt irriterad på pyjamaser som är små och dessutom har trånga armmuddar som man inte enkelt får ut händerna genom grrr. Hoppas de nya är bättre och sen lär vi fortsätta köpa mer kläder i större storlekar för han växer så det knakar.

image36

Fredag

Härligt med helg igen! De senaste två nätterna har Max inte sovit lika bra som tidigare på nätterna men det är ju mest Tina som blivit drabbad av detta. Hoppas de kan sova lite nu på dagen båda två. Nu har vi haft två mysiga kvällar hemma med nya soffan och man sitter verkligen skönt i den och det känns som om den passar bra i vårt vardagsrum. Nu gäller det bara att hitta ett bord och nån matta till soffan. Det där med soffbord är inte helt lätt eftersom det inte finns så mycket plats och vi måste hitta nåt litet bord. Det är slut på den tiden då man sitter 4-5 polare och ser på fotboll o äter pizza framför tv:n. Fast det kan jag ta och huvudsaken vi hittar något bord där man kan lägga fjärrkontroller, godisskålar och drinksglasen vid fest :) Det blir Ikea ikväll lite senare när folk åkt hemåt. Håll tummarna för att Max sover vilket han oftast gör när vi är ute och flänger tack och lov.

Tina och jag har inte riktigt börjat våra "nya liv-veckor" ännu och denna vecka har vi bland annat svullat i oss två semlor var och lite smågodis mm. Allt som vanligt alltså men snart så......

I kväll blir det alltså lite Ikea och shopping av bord, matta, tavlor mm. Imorgon ska vi ut till brorsan och fira Olivia som fyllde 13 år förra helgen. Sen på kvällen är det ju melodifestivalen så jag gissar väl att vi kikar på den och kanske vi träffar några andra och kikar ihop, det får vi se. Annars har vi inget särskilt planerat men skönt som fan med helg är det hur som helst! Trevlig helg!

Slalom

Jag började egentligen inte åka slalom runt 1996 då vi på Lillsveds Idrottsfolkhögskola åkte till Hemsödahl i Norge för en 10-dagars skidlärarutbildning. En av de absolut roligaste resorna i mitt liv för övrigt. Ca 100 elever i åldrarna  20-30 år, kanonväder, bra skidåkning och party 9 kvällar i sträck! Efter detta har jag ju varit till Sälen några gånger men tyvärr alltför sällan. Även om jag inte är någon Ingmar Stenmark i backen så är det ju något speciellt med att vara i fjällen! Tyvärr tycker jag Sälens backar lite trista och det blir lite väl mycket åka lift där uppe och jag kan tänka mig att Åre eller framförallt Alperna blir något helt annat!

Jag har tjatat lite på min flickvän om att hon ska få prova åka lite slalom i framtiden och sen får vi se när Max är 3-4 om han gillar att vara i fjällen :)  Vi har ju en stuga i Malung som ligger fem mil ifrån Sälen men det blir ändå inte av att vi åker upp dit. Jag längtar nog lite mer efter att hyra en stor stuga i riktiga fjällen där man bor nära backen och kan ta en kall öl, sola, basta, spela spel på kvällarna mm. med några kompisar. Det är inte så väldigt många av mina kompisar som är stora slalomfantaster förutom Pelle Zürbriggen som ju kastar sig ut för vilken kol-svart backe som helst. Vi får se när nästa fjällresa blir. Vi pratade lite löst med Anders och Elisabeth om att åka till stugan i Malung med våra barn i Mars-April men vi kanske väljer att vänta ett år till vi får se.



Turkiet-Sverige

Kikade på landskampen igår i efterhand och med tanke på motståndet tycker jag Sverige gjorde en riktigt skaplig match. Jag hade befarat ett kraftigt bollinnehav för turkarna men så farligt blev det icke. Svårt att säga om de "nya" spelarna tog sig närmare EM-truppen eller ej men i mina ögon borde Sebastian Larsson vara med i den oavsett hur det skulle ha sett ut igår. Nu skötte han ju sig helt ok liksom Fredrik Stoor som känns spännande. Bäst var väl ändå Kennedy som utstrålade stort självförtroende och är värd lite mer speltid i "riktiga" landskamper. Marcus Rosenberg är för mig ingen man för EM-truppen. Då ser jag hellre Marcus Berg eller Prica faktiskt!

Annars är allt sig likt när TV3 sänder landskamper. Henrik Strömblad ställer tusen frågor till den så kallade experten Glenn Hysén och det blir ju ofta väldigt pinsamt när man vet att Strömblad kan mycket mer fotboll än Glenn. Igår yrade herr Hysén en massa i början av matchen att de skulle bli spännande att se vem av Anders eller Kim som tog den defensiva mittfältspositionen! Har Glenn legat i koma de senaste månaderna? Jaja vi återkommer längre fram i vår när det gäller att ta ut egna EM-trupper mm.

Till sist: Kuyt, Babel och Torres skadade när de spelade oviktiga träningslandskamper! *tackar* Matchen mot Inter var liksom svår nog i förväg!

Harmonisk

Tar en liten fikapaus på jobbet och hinner kolla av Liverpoolsajten och blogga lite. Jag måste säga att jag känner mig enormt harmonisk i livet just nu. Det mesta flyter på bra och jag trivs otroligt bra med att vara pappa och leva ihop med Tina o Max! Mitt nya jobb känns också väldigt roligt och det är ju så skönt att man kan känna glädje över att gå till jobbet. Inte varje dag förstås men oftast. Det kan vara tufft ibland att arbeta med människor som har så mycket tragiska händelser med sig i bagaget men man får sig en tankeställare om hur bra man har det här i Sverige och att man borde uppskatta saker ännu mera.

Just nu är Max och Tina hos doktorn för ett läkarbesök och vi har inte märkt några problem för vår underbara son så vi hoppas förstås att allt är helt ok. Senare idag är det tänkt att Tigrens möbler kommer hem till oss med vår nya soffa och så ska vi köra Tinas soffor hem till min mor i Storvik. Sen får vi se om morsan vill ta över sofforna eller om vi säljer dem på blocket. Nu är det dags att sätta igång med jobbet igen. Ha en trevlig dag!

Ny säsong av Lost

Då är det äntligen dags för säsong 4 av TV-serien Lost! Ett tag tröttnade jag rejält på serien men det var ju så djävulskt spännande på slutet så man kan ha överseende med att de inte har sytt ihop de 300 gåtor som finns. Jag väntar nog någon vecka till innan jag börjar kolla så att man kan plöja några avsnitt på raken. Vilka fler gillar Lost?

image33

Snyggaste kändisarna

I Söndags hade jag och Tinas systrar en liten diskussion här hemma om snygga kändisar. Det började med att jag pratade om Ross och Rachels wild-card-lista i tv-serien Vänner. Det är alltså en lista på kändisar man har rätt att ligga med trots att man har förhållande OM man nu mot alla odds skulle få chansen :) Nu svängde samtalet snart över på vilka kändisar som är snyggast och jag lovade att jag kunde publicera en topplista i bloggen nån gång.

Väldigt svårt detta och jag orkar inte sitta i timmar o grubbla på vilka kändisbrudar jag tycker är snygga så här kommer ett foto med sex kända tjejer som ju har utseendet med sig. På fotot från vänster är alltså Jessica Alba, Angelina Jolie, Rihanna, Tyra Banks, Scarlett Johansen och Beyonce. Då finns ändå inte sådana som Shakira, Christina Aguilera, Christina Miliano, Keira Knightley med flera med. Om någon vill bidra med sin egen lista genom att kommentera så får ni förstås gärna göra det!

image32

Rockband

I slutet av Mars släpps ju det förmodligen grymmaste partyspelet som hittills har gjorts inom tv-spelsbranschen! Rockband är ju en kombination av Singstar och Guitarr Hero men där man även kan spela trummor och bas. Tyvärr kostar ju spelet 2000 kr vilket inte känns så jätteroligt och just nu får jag nog lov att bita i det sura och stilla min galna köplusta. Jag är ju numera en ansvarstagande småbarnsförälder och sambo :) Så ett tips till Salle, Högen, Pelle Ress, Flugan eller er som har Nintendo Wii är ju att vill ni ha spelet så förboka på Cdon, Webhallen eller liknande sajter. Själv ska ta fram spargrisen och börja sparandet till Rockband >>




Rambo flyttar in

Om allt går väl så kommer en soffa av modelltypen Rambo att levereras till oss imorgon! Igår åkte vi till Tigrens möbler i Hofors och hittade en soffa vi gillade. Herr och Fru beslutsångest har haft lite velighet kring vilken färg och modell vi skulle välja men hoppas vi blir nöjda med den grå modellen vi valde. Soffan ser finare ut i färgen i verkligheten än på bilden måste jag tillägga. En mörk färg med tvättbar klädsel kändes bra för oss med tanke på att Max nog vill spilla lite i soffan de närmaste åren. Vi har ju inte världens största vardagsrum och dessutom har vi en dörr på en plats som gör att våra valmöjligheter blir något begränsade. Vi hoppas förstås att det kommer kännas kanon med den här soffan och jag längtar som fan tills imorgon kväll!

image30

Grundkurs i Photoshop

Jag brukar tjata på människor i min omgivning att de borde prova bildredigera eftersom det är väldigt roligt och dessutom har man stor nytta av detta nu när de flesta använder digitalkameror. Jag har grejat med Photoshop lite genom åren men kan fortfarande alldeles för lite av detta program och ser mig fortfarande som en nybörjare. På webben finns det enorma möjligheter att lära sig saker inom datavärlden online och Photoshop är inget undantag. Moderskeppet.se är en välomtalad sajt för de som gillar Photoshop och nu finns det en Grundkurs i Photoshop som är gratis att se online eller ladda ned vilket jag verkligen kan rekommendera!


I dagens tidning

Eftersom Tina och jag är med i GD/AB idag med Max kan jag väl lika gärna lägga ut en bild här tänkte jag. Jag vet e fan vad fotografen har grejat med i efterhand under mitt högra öga för jag har inte några kattmorrhår där i vanliga livet vad jag vet :)   Annars var väl fotot helt ok med tanke på hur fotograferingen gick till och att Max alldeles innan var tutt-skrik-galen.

image29

Storstryk

Morgonens rinkbandy i Läkerol Arena mellan oss på Tillväxtenheten i Sandviken mot Gävle Kommun slutade med klar förlust för oss. Det blev väl 5-15 eller nåt men till vårt försvar ska sägas att vi saknade målvakt och fick ställa en utespelare i målet utan skydd mm. vilket ju inte blev nån höjdare. De var bara fem utespelare och vi sex st så det blev en jobbig timme minst sagt. Jag måste säga att det är märkligt att så många människor som sportar helt saknar självinsikt! Några av gubbarna i mitt lag är helt odugliga och ändå försöker de gång på gång ta bollen och dribbla igenom fem stycken på egen hand!!!! Att de sen också har mage att gnälla på andra spelare och helt saknar självkritik gör mig djävligt irriterad!

Om jag är oduglig på en idrott så försöker jag anpassa mitt spel därefter och framförallt skulle jag aldrig åka omkring och tappa bollar och slå felpass för att sen ha mage att gnälla på andra efter detta *suck* Dessutom är flera av dem "måltaja" också så jag funderade om 45-55 åringarna förpassats tillbaka till barndomen? Nog för att jag kan vara en kille som dribblar en del inom både rinkbandy och innebandy men det roligaste är ju ändå om man kan få igång lite spel!! I Mars ska vi arrangera en cup hemma i ishallen vid Jernvallen och möta andra kommuners lag och vi lär inte ta många poäng där gissar men men kul att spela är det ju alla fall! Slutsågat för idag! :)

Även om matchen blev lite trist när så många uteblev så var det förstås roligt att glida in i Läkerolen för första gången. Det var en åskådare där och jag kan berätta för Pelle att det inte var någon agent :)

Göta Kanal 2

Varning!!! Vad ni än gör ikväll så titta inte på denna filmen om ni vill ha en rolig Lördagskväll! Nog för att uppföljare ofta är sämre än ettan men denna uppföljare var en kalkon av sällan skådat slag. Nu såg vi i och för sig bara halva filmen utan att ens ha dragit på munnen så vem vet, andra halvan kanske var grym och förtjänade en oscar? Stackars Nisse och Susanne som såg filmen på bio :)


Thai-längtan

Har suttit och kikat på våra foton från Thailand och läst i vår resedagbok nu på morgonen. Vi har pratat väldigt mycket om framtida resor de senaste veckorna. Det här med att resa med småbarn känns ju verkligen som en stor chansning ibland. Speciellt om man nu skulle ge sig på att åka till Thailand eller nåt. Att flyga 12 timmar med en skrikande Max skulle nog kunna få mig som är livrädd för höjder att testa fallskärmshoppning för första gången i mitt liv. Det finns ju förstås närmare alternativ att resa till som Turkiet och andra ställen. Det vore inte så dumt med en vecka med All-Inclusive hotell i värmen vid medelhavet heller. Fast åter igen är ju frågan hur det fungerar med Max. Dels tror jag ju inte Max är så sugen vid 1-2 års ålder att lägga sig med en paraplydrink Fanta och sola hela dagen och sen kan det ju också kännas väldigt jobbigt om han blir sjuk mm. Kanske ska man vänta tills han är 3-4 år och ändå har nåt slags nöje själv av resan men vi får se hur det blir.

Läste precis om hur Fru P skriver om deras resa med småbarn och det är ju precis de farhågorna man själv har haft om att resa med små barn även om vi ju bara har ett barn. O andra sidan vet jag ju att Tina följer någon blogg där en familj är i Thailand flera månader med en väldigt liten bebis och det går hur bra som helst. Jaja Tina och jag brukar ha beslutsångest om det mesta så varför inte om detta också :)  Sen är det ju förstås det här med pengarna!

En bild ska bort!!

image27

Debut i Läkerolen

På Söndag gör jag min debut på is i Läkerol Arena!!! Jag och gubbarna inom min enhet på kommunen kör ju numera rinkbandy varje fredag vilket är så djäkla roligt. Nu ska vi ha en träningsmatch mot Gävle Kommun på Söndag morgon och spelplatsen är alltså Brynäs hemmarena Läkerol Arena. Coolt! Tyvärr har vi ett väldigt dåligt lag och tiden halv nio på morgonen skrämde tyvärr bort 2-3 av de som är hyfsade men jag tycker det ska bli roligt trots allt att få se arenan från en annorlunda vinkel. Hoppas bara inte Gävle kommun består av massa gamla Brynäsare eller nåt för då blir det rekordförlust för oss gissar jag. Frågade några kompisar om någon var sugen att vara med men fick inget napp och orkar inte tjata på massa eftersom de flesta nog tycker det är för tidigt och nu blev vi alla fall 8 spelare tror jag.

Köpte en ny rinkbandyklubba igår och det var lite ovant men dribblingarna sitter lite bättre. Hör ni inget mer ifrån mig här på bloggen så har jag blivit draftad och vi har styrt vår kos till NHL! :)


Grattis!!!

Idag fyller min mamma 66 år och det kan man faktiskt inte tro eftersom morsan alltid varit en väldigt pigg och fräsch dam. Nu när hon har fyllt 66 år är det verkligen dags för henne att sälja sin affär , flytta från stora huset och att bland annat unna sig lite resor och annat på ålderns höst. Det finns annat att göra än att jobba men det kan ibland vara svårt att övertyga den gamla stammen om :)  Stort grattis till världens snällaste mamma!

En annan som fyller år idag är min gode vän Roffe som fyller 40!!! Festfixaren från Storvik/Chicago har förstås också åldrats med värdighet ;) Hoppas du får en trevlig födelsedag Roffe och så räknar vi ju med en rolig fest mot sommaren som alltid när du får chansen att ordna något. Grattis gosse!

O imorgon då så fyller min brorsdotter Olivia 13 år vilket känns helt sjukt med tanke på att hon ju nyss var en bäbis känns det som!! Stort grattis till Lia också förstås!


Max 7 veckor

Ett stort grattis till vår Max som har namnsdag idag och ju fyller 7 veckor dessutom! Denna vecka har Max varit ganska harmoniskt oftast och det är ju sååå roligt att kunna få honom att skratta lite då och då. Han börjar bli mer och mer intresserad av att titta på olika leksaker och andra prylar nu märker vi tydligt. Denna vecka har han vaknat lite tätare på nätterna för att sen sova lite längre på morgonen jämfört med förra veckan. Nu har Tina berättat för mig att det finns något som heter 8-veckorsfasen där många bebisar kan bli lite jobbiga och att det är olika hur länge de är i det stadiet. Så vi får se framöver här hur det kommer utveckla sig. Max har också fått tagit sitt första bad med mamma i badkaret vilket säkerligen inte var sista gången eftersom båda två älskar att bada :)

Som jag tjatat om tidigare trodde jag aldrig i världen man skulle bli så överförälskad i en liten knodd och de som inte bryr sig om eller ännu värre överger sina barn måste ha stora fel i hjärnan.


Elev Nisse Lindeman


RSS 2.0