Gran Torino

Gran Torino (2008)    + + + +

Igår kväll kikade jag på en film som väntat länge på min digitalbox. Det var filmen Gran Torino som Clint Eastwood har regisserat och även spelar huvudrollen i. Enligt rykten ska det vara Clint Eastwoods sista film och i så fall tycker jag att han avslutar sin karriär på ett fint sätt. Filmen är inte riktigt lika bra som Million Dollar Baby men klart sevärd!

En del kritiker tycker att Clint Eastwood spelar över i rollen som den griniga krigsveteranen som har förlorat sin fru men jag hade inga problem med det. Som jag skrev tidigare i bloggen så har ju Clint Eastwood skapat massor av kanonfilmer de senaste åren och detta var alltså ännu en i raden som jag kan rekommendera ifall ni inte har sett den.


Dags för Winnerbäck

Fick barnvakt i Måndags och jobbade hela dagen men nu ska jag försöka hålla mig ifrån jobbet mina sista 8 semesterdagar. Igår var jag till Storvik för att besöka en sjukgymnast och Max fick vara hos farmor under tiden. Jag ville ha lite behandling för min onda arm samt kolla upp ljumsken som jag skadade i Lördags när jag och Wanke spelade tennis. Glädjande nog verkar ljumsken bli bättre ganska snabbt då det bara var någon sena som hoppat snett men likförbannat så är jag så otroligt träningsfrustrerad nu så hoppas att det räcker med några dagars vila till.

Mamma ville ha kvar Max ytterliggare några timmar igår så jag fick lite egentid och vädret var ju som gjort för att spela tennis eller golf men har man en kropp som en 80-årings så är det inte mycket att göra åt, grrrr. Istället åkte jag hem och kollade på lite friidrott på tv:n under dagen samt att jag även hann med en hel del städning. Mot kvällen när jag hämtade Max så var han övertrött och hade en sån där härlig två timmarsperiod där han blev ett trotsmonster utan dess like, oj vad ilska han behövde få ut och allt blev helfel hela tiden men men.

Ikväll är det dags för att se Lars Winnerbäck i Gävle och det ska bli djäkligt roligt! Det kommer lite kompisar hit på eftermiddagen så att vi kan ta några drinkar innan vi åker inåt Gävle. Hoppas hoppas på bra väder ikväll men det verkar väldigt osäkert. En vädersajt visar kanonväder medan nästa visar regn och kyla så vi får se helt enkelt. Jag tycker Winnerbäck har en bra låtlista på denna sommarturné med många bra låtar så det blir säkert en trevlig kväll och Max ska få sova hos mormor så det blir roligt för mig och Tina att ha en av få egna barnfriakvällar ihop denna sommar.


Love the way you lie


Max första kryssning

I Lördags åkte vi iväg på en liten minikryssning då vi tillsammans med Linda och Jerker överraskade Tinas mamma med en sådan i födelsedagspresent. Vi åkte från Kapellskär med Viking Line (Rosella) på eftermiddagen och kom hem vid 20-tiden på kvällen igen. Kryssningen var väl sådär då det var regnväder så man inte kunde sitta något uppe på däck och båten var dessutom väldigt liten så det var väl trångt och svårt att få sittplatser inomhus. Till slut fick vi plats vid dansbanan där bandet sedan körde igång och spelade med högre volym än Motorhead på deras konserter.

Fast viktigast var ju att Tinas mamma blev glad för överraskningen och att Max förstås tyckte det var jättespännande att få åka stora båten!!! Vi fick låna en hytt under dagen där Tinas mamma pga sin sjukdom kunde vila lite ibland och sedan käkade vi buffé mot kvällningen innan vi avslutade med att shoppa lite i världens trångaste Tax-Free. Bra att kunna fylla på vårt öl/spritförråd lite! Till sist så slutar jag aldrig förundras över hur mycket "bös" som åker med dessa färjor, herregud! Bös=Pack=Orginal=Fyllon=Dryga otrevliga människor!Pine Barrens

Jag måste få skriva några ord om ett klassiskt avsnitt av The Sopranos som jag såg för några dagar sedan. Pine Barrens heter avsnittet och det är så sjukt bra! Christopher och Paulie misslyckas med det mesta och går vilse när de ska försöka avrätta och dumpa "The Russian Guy" ute i den kalla vintriga skogen vid området Pine Barrens.

För oss som älskar The Sopranos och dess fantastiska karaktärer som Chris och Paulie m.fl. så blir det sedan stor komik. Tonys ilska, Paulies kommentarer, Bobbys utstyrsel och mobilen med dålig täckning som gör att Paulie totalt missuppfattar Tonys varning om kommandosoldaten de försökt avrätta, ha ha.

Det här är enligt mig nog ett av de tre bästa avsnitten av samtliga under de sex säsonger denna tv-serie sändes. Jag måste även ännu en gång tipsa om Per Bjurmans Sopranos-artikel för en tid sen där han listar sina 10 bästa avsnitt och en massa annat intressant för oss Sopranosfantaster.


Appar till min HTC

Det här med Appar till mobilen är ju det som gör dessa Smartphones så speciella! Jag har ju läst en hel del tips och provat rätt många appar hittills men det finns tusentals jag inte har testat. Oftast kan man fastna inne på "Market" där man hittar Appar hur länge som helst och hittar alltid massor av spännande saker.

En suverän sajt att få tips om fler Appar är ju Swedroids Forum >>


En del av de Appar som finns på min mobil just nu:

Backgrounds - För att ändra bakgrunder mm. har ej testat ännu.
Bokus - Bokhandelssajtens app som jag ej heller har provat.
Bubble - Använd mobilen som vattpass.
Call Confirm - Bekräftelsefråga att man verkligen vill ringa upp en person.
ColorNote - Anteckningar samlade på skrivbordet, påminnelser mm.
DoubleTwist Player - Film/Musikspelare
Dolphin HD - Uppskattad webbläsare att surfa med. (Lite som firefox)
Eniro - Kartor och få information om vem som ringer dig.
ES File Explorer - Filhanterare
Facebook Sync - Synkronisera dina mobilkontakter med facebookfoton mm.
Flashlight - Använd mobilen som ficklampa när du famlar med nyckellåset mm.
Gmote - Program där du kan fjärrstyra din dator från mobilen.
Google Sky Map - Rikta mobilen mot himlen och få info om stjärnorna.
Google Googles - Ta ett foto på ett föremål och få info från Google om detta.
Google Översätt - Namnet talar för sig själv.
Handcent SMS - Snyggare sms-funktion än orginaltjänsten med fler finesser.
IMDB - Filmsajtens App som får bra omdömen.
Liverpool FC - Info om laget i mitt hjärta.
Music Player - Musikspelare
Netvibes - Tjänsten jag använder för att följa bloggar mm.
NewsRob - För den som använder Google Reader, följer nyheter/info via Rss
Prisjakt - Läs in streckkoden på en vara med kameran och få prisbilden.
Quick Settings - Lätt tillgång till skärmljus, gps, wifi on/off, batteriinfo mm.
SMS Backup - Få dina sms på ditt Gmailkonto
SnapPhoto - Ej provat än men ska vara bättre fotoapplikation än den inbyggda.
Snowstorm - Vädertjänst som får bra omdömen
Sportbladet - Nyheter från Aftonbladet Sport
Sportstap - Nyheter, filmklipp mm. från sportvärlden
Sportypal - Träningsapp som mäter dina löprundor, medelhastighet, kalorier mm.
SR Player - Lyssna på Sverigesradios kanaler, Podradio mm.
STHLM Traveling - Busstider mm. i Sth.
Swedbank - Bra för att göra överföringar mellan konton mm.
TextTV - Kolla text-tv i mobilen.
TV.nu - Vad visas på tv just nu och framöver.
Twitter - Följer du twittrar är denna kanon. Välanvänd av mig.
Uninstaller - Bra App för att enkelt avinstallera appar.

Det finns förstås många fler bra Appar att nämna men här var några av mina tips. Då har jag utelämnat tusentals appar inom andra områden som spel, kalendrar, aktier, recept, horoskåp, frågesporter, gps, klockor, väder, resor mm. Finns så sjukt mycket nyttigt och roligt till dessa smartphones så bara jag får ordning på min krångliga HTC Desire som måste skickas iväg på lagning så kommer jag nog aldrig mera att byta tillbaka till en "vanlig" mobil.

Tipsa mig gärna om fler suveräna Appar till Androidmobiler ni som har!


När Max blir stor

Imorse hade jag och Maxen ett samtal om varför jag är längre, äldre och större än honom mm. Jag förklarade att vissa saker kan/får man göra när man blir stor och så vidare. Sedan frågade jag Max vad han helst av allt vill göra när han blir stor. "- Jag vill spela teennis och äta vitamiiiner" svarade Max. Låter kanon tycker jag och sedan ville han även ha en egen dator och köra bil.Mobilproblem

Min nya HTC Desire började ju strula som fan när vi åkte till Norrköping. Typiskt nog då jag skulle använda den som modem till vår bärbara dator men så fort jag använde mobilens GPS eller någon App så startade den om. Ibland var jag tvungen att ta ut batteriet en halvtimme för att få igång den igen mm. Det är inte första gången jag köper hemelektronik som strular minst sagt och tyvärr är det ju så att tekniken går framåt men kanske för fort då det är väldigt vanligt att folk har mer problem med sina tv, dvd, mobiler, tvättmaskiner mm. än för några år sedan.

Nu har jag läst lite på nätet och flera har haft liknande problem med Desiremobilen. Igår provade jag att köra en fabriksåterställning och sedan trotsade jag min armsmärta och låg till klockan 01 inatt och la in alla ca 30 Apps på mobilen igen. Till min stora glädje fungerade mobilen kanon ända tills nu på morgonen då Max skulle få lägga ett Dora Puzzel på mobilen och då dog den igen, grrr.

Måste förmodligen åka in till Mediamarkt med mobilen men vet ju hur det kan bli. De kommer först hävda att de inte känner till att detta problem finns och sedan kommer de skicka mobilen till en verkstad där de om jag har otur inte gör en tillräckligt grundlig kontroll och skickar den tillbaka i samma skick! Dessutom blir jag då utan min smartphone i flera veckor så jag får se hur jag löser detta. Internet är hemelektronikstrulets bästa vän så får läsa på ännu mer om jag kan felsöka lite själv.

Vad gäller mobilen i övrigt så är jag mest nöjd med alla fantastiska Apps man kan ladda hem men har fortfarande svårt att vänja mig med att skriva sms via tangentbordet samt att jag tycker Desiren är lite otymplig att ha med sig. Fördelarna överväger ändå bara jag får den att sluta krascha. Nu ska vi leta på en smartphone till Tina också för hon som älskar att använda Facebook, läsa bloggar mm. måste ju ha en sån nu när hon sitter på ett tåg varje dag tycker jag!


Fredagstankar

Jag och Maxen semesterar ju sedan i Måndags själv i tre veckor då Tina jobbar. Igår fick jag lite barnfri tid då Max var hos mormor på dagen och den tiden tillbringade jag på jobbet trist nog. Jag har en hel del som måste fixas på jobbet och inte blev det bättre av att dagen igår blev kaotisk pga att jag fick ta en massa skit som slarviga #¤*#¤#¤ (censur) kollegor lämnat! Skulle kunna skriva massor om det men skippar det och konstaterar att jag mer och mer börjar fundera på att söka mig ett nytt jobb men inte så lätt i detta länet tyvärr. Kan till och med tänka mig att plugga något även om det suger att återigen få sämre ställt nu när Tina har studerat klart och vi båda äntligen har löner igen.

Inte underlättar det att ha ett stillasittande jobb vid datorn när mina problem med nacke, axlar och arm har eskalerat. Min vänsterarm som har varit ganska ok då vi var i Norrköping är nu inte alls bra och jag skulle helst vilja hugga av underarmen. Min sjukgymnast har ju semester flera veckor till och jag måste nog prova vända mig till sjukvården för att få deras synpunkt. Den enda gången det inte smärtar är när jag sover eller motionerar annars när jag sitter i soffan, läser bok, sitter vid datorn eller leker med nya mobilen värker det som satan, suck! Hoppas min mamma som är bortrest nu kan vara barnvakt någon dag nästa vecka så jag kan göra klart viktiga saker på jobbet och besöka läkare.

Jag hoppas även att hon kan vara lite barnvakt någon dag så att jag får spela lite tennis eller göra något kul. Det är på många sätt mysigt att ha semester med Max men nu när Tina är borta från kl 06-18 varje dag så är det inte jätteroligt hela tiden. Säkert några flerbarnsföräldrar som fnyser men hur mycket jag än älskar Maxen så kan jag ju sakna den gamla tidens semester då man bara spelade golf, tennis hela dagarna eller kunde ligga i solstolen med en bok flera timmar. Nu kanske det ändå inte är helt omöjligt att jag får någon sådan dag under de sista veckorna så vi får väl se, annars får jag se till att spela tennis på helgerna helt enkelt.

Idag Fredag måste jag nog ner till jobbet en sväng och får ta Max med mig. Sedan vet jag inte vad vi ska göra. Kanske kolla med Jonny ifall han och Ebba vill ha besök ute vid mysiga stugan eller så hade kunnat tänka mig ett besök på Storviksbadet nu när Max kommit igång så bra i vattnet med armpuffarna. Fast även om det är soligt idag så var det väldigt kallt ute helt plötsligt så vi får väl se. Vi kanske blir själva ännu en dag också och tar en tur till någon lekpark eller tar en cykeltur. Ska se till att träffa Nisse och Perra med deras barn någon dag också tänkte jag men de är ju på Eskilstuna Zoo så det får bli nästa vecka.

Imorgon blir en efterlängtad morgontennis och sedan ska vi iväg på en hemlig tripp!

Snart Winnerbäck

Om en vecka spelar Lars Winnerbäck i Gävle och det ska bli riktigt roligt att se den konserten! Jag tycker att det verkar vara en bra låtlista och han har ju fått många positiva omdömen från de inledande sommarkonserterna. Ni som använder Spotify kan ju lägga in låtlistan från premiären om ni vill ha den.

Tänk om Lisa Ekdal kunde dyka upp när han sjunger Kom Änglar!


Sjuka människor

På flera badplatser i vårt län har de nu hittat järnrör i vattnet vid badplatser som någon/några idioter satt dit. Man undrar ju hur dessa djävla idioter tänker när de gör något sådant men självklart tänker de inte alls. Trots allt tycker man väl att någon djävla hejd på ungdomlig dumhet borde det finnas? Två av dessa badplatser brukar vi besöka och där har jag ofta dykt från bryggorna där järnrören har satts i men nu är det slut med det kan jag lova.


Semestern i Norrköping

I Söndags kom vi hem från vår semestervecka i Norrköping. Vi har haft en underbar vecka tillsammans med Johan, Maria och Theo i det hyrda huset som visade sig vara kanon, beläget endast 800 meter från Kolmården. Inomhus var huset helt ok även om det inte var något topmodernt boende men höjdaren var ju deras stora fina uteterrass med utsikten mot Bråviken! Max och Theo har haft en supervecka tillsammans och även om de förstås bråkade ibland också. Så fort vi inte åkte i samma bil eller om det var mitt i natten så undrade Max " - vart är Theo nånstans?".  Här nedan är lite av det vi gjorde under veckan i Norrköping.

Hemma i huset
När vi kom hem på eftermiddagarna blev det oftast så att grabbarna fick bada i en pool som vi köpte medan vi andra la oss på solstolarna med någon god dryck i handen. Vi grillade några kvällar och sedan blev det många spel/dryckeskvällar för oss ute på terrassen. Helt oslagbart att sitta där ute med utsikten mot havet dessa varma sommarkvällar och dessutom var vi helt förskonade mot mygg/knott!  Det fungerade jättebra med Max sömn också även om man inte kände sig så jättepigg när grabbarna alltid ville in till den andre vid 6-7 tiden på morgnarna.Kolmården
Det blev två dagar på Kolmården och vi bodde ju som sagt väldigt nära med gångavstånd till djurparken. Måndagen på Kolmården blev lite jobbig då det var en av årets varmaste dagar. En sån dag vill ju jag alla fall helst tillbringa på annat sätt än att stå och svettas i en lång kö för att Max ska få ge Bamse en kram men vad gör man inte för att se sina barn glada. På Måndagen besökte vi alltså Bamses värld och gick sedan runt i djurparken med besök på delfinshowen mm. De många backarna i Kolmården kändes lite extra tunga i 40-gradiga värmen men det var en helt ok dag och grabbarna hade ju jätteroligt!

På Tisdagen åkte vi på Safarin som jag hade kännt mig lite nervös för innan med tanke min ständiga otur. Allt gick bra även om vi hade en närgången struts som man inte gärna vågade ta ögonkontakt med. Tyvärr sov lejonen när vi åkte förbi dem och björnarna låg ganska långt ifrån bilen men Max tyckte det var spännande. Det var trevligt i Kolmården men jag kanske hade förväntat mig lite mer ändå. Dessutom vore det ju önskvärt om de som Furuvik hade ett bad där eller alla fall möjlighet att göra en väg ut till havet då det ju ligger precis vid vattnet.En dag i Söderköping
På Onsdagen åkte vi till Söderköping som låg ca 3 mil från vårt hus. Vi tog en väg där vi fick åka bilfärja vilket var uppskattat av Max och Theo. Först stannade vi vid Göta Kanal och strosade längs kanalen där det låg massor av fina båtar samt trevliga uteserveringar. Efter en lunch så besökte vi den omtalade glassrestaurangen Smultronstället där man kan köpa konstnärsglass och med facit i hand borde vi ha skippat lunchen strax före. Våra tre glassar kostade ca 200 kr och jag tror att Johan, Maria och Theos gick på ca 240 kr. Ingen orkade ju äta upp så förstås lite onödigt med tanke på att både jag och Max hade uppskattat en Piggelin lika mycket men ändå nåt sånt där som man gör när man är på semester.

Efter besöket på det populära fullsmockade Smultronstället så åkte vi till ett bassängbad i Söderköping som vi läst om på nätet. Där fanns det lekpark, piratskepp och massor av bassänger så det blev en härlig eftermiddag. Max älskade att klättra upp i piratskeppet där man kunde åka rutschkana också. Sedan badade vi massor och Max hade nog sin roligaste stund under veckan när man lärde sig dyka från kanten. Vi har ju badat väldigt dåligt i år så det kändes roligt att se honom våga mer och mer i vattnet. En lyckad dag i mysiga Söderköping var det och det är en plats som jag gärna besöker igen!Övrigt (Arkösund, Busfabriken, shopping mm.)
En annan dag åkte vi ut till Arkösund där det bland annat går skärgårdsbåtar. Jag hade ju verkligen velat att åka ut till St Annas Skärgård någon dag men det blev inget bra läge för det så det får bli nästa gång jag besöker Östergötland. I Arkösund var det väldigt fint med skärgårdsmiljön som ju är så underbar. Däremot så var det väl inte världens roligaste badstrand men Max och Theo lekte nere vid vattenkanten och lät mig hjälpa dem bygga sandslott så att jag fick vara lite barn på nytt.

På Lördagen så var det helmulet väder så då blev det ett besök på Busfabriken i Norrköping. Det är ett stort lekland där Max och Theo förstås hade jätteroligt i flera timmar. Jag bävade för att det skulle vara som i Gävle, trångt och alltför mycket folk men det var så stort så det var ingen fara. Denna mulna dag hann vi även med lite shopping på Ingelsta Shoppingcentrum i Norrköping där jag förresten första dagen träffade min gamle klasskompis Jonas från Lillsved! Vi möttes inne på Ica Maxi och jätteroligt att se Jonas igen! Vi hade ju även planerat att strosa runt lite mer i staden Norrköping men det hanns inte heller med tyvärr.Sammanfattning
Något jag kunde önskat vore annorlunda den här semesterveckan är nog att det funnits en lite bättre badplats nära huset och att t ex köket i huset vore lite större. En annan sak som var jobbig under veckan är ju att min sega förkylning för tredje veckan höll i sig så att jag hade natthosta i början och sedan bihålehuvudvärk de flesta dagarna men men bara att bita ihop.  I det stora hela var det ju ändå en fullträff att vi bokade huset istället för att bo på det mycket dyrare vildmarkshotellet där vi ju inte alls hade kunnat umgåtts på samma sätt boendes i olika rum mm.

Vi är nog alla nöjda med den här semesterveckan där det förstås var helt underbart att vi hade sån tur med vädret. Man vet ju aldrig hur det är att bo och semestra med en annan familj men det fungerade kanon. Skönt att vara ett sällskap där alla hjälper till ungefär lika mycket vare sig det gäller matlagning, städning, barnpassning eller annat och som är rätt lika vad gäller pengar mm. Det absolut bästa med veckan var nog ändå att se hur vår älskade Max trivdes med att vara på semester med kompisen Theo så vi hoppas på fler resor ihop!

Spanien världsmästare!

Spanien blev alltså för första gången någonsin världsmästare i fotboll efter gårdagens seger över Holland där Iniesta på övertid gjorde 1-0. Det var väl ingen höjdarmatch egentligen men en VM-final kan ändå aldrig bli ointressant och spänningen saknades ju inte. Tyvärr präglar väl matchen lite hur det har varit i detta VM där många lag i dagens fotboll där avvägningen om att anfall med lagomt mycket folk för att inte riskera mål bakåt blivit allt viktigare.

Härligt att Spanien vann tycker jag för precis som Glenn Strömberg sa efter matchen känns de som världens bästa landslag just nu med sitt exceptionella passningsspel. Sedan kan jag precis som med Barcelona ibland bli galen på Xavi med flera när de inte lite oftare försöker att slå inlägg eller sätta den i djupled men deras spelstil är ju sån och Holland gjorde en väldigt bra match defensivt måste man ju säga.

Någon skrev i en tidning igår att han önskade att Holland skulle vinna VM då de spelade fin, juste fotboll och inte höll på med filmningar. Denne person har uppenbarligen legat i koma sedan 70 och 80-talet för nu består detta duktiga Holländska landslag av benknäckare som Van Bommel, De Jong och en hel del filmare med Robben som nr 1. Spanien har en hel del filmare de också och det känns nästan som det bara är Tyskland som försöker undvika att agera skådespelare på fotbollsplanen.

Holland må vara rasande på domare Webb efter allt som skedde i slutet av matchen men de bör komma ihåg att med en icke Premier League-domare så borde de haft två röda kort i första halvlek. Främst tänker jag på De Jongs karatespark i bröstet på Alonso som sjukt nog bara renderade i ett gult kort. Med tanke på alla dessa patetiska utvisningar domarna har tagit för tidigare i VM så borde han åkt ut direkt där!

En bra turnering av Holland men stort grattis till värdiga vinnarna Spanien!!!


Lite VM-tankar i korthet nu när det är över:

Lag som förgyllt mitt VM: Tyskland, Argentina och stundtals Spanien, Ghana och  USA
Spelare som förgyllt mitt VM: Forlan, Müller, Özil, Puyol, Donovan, Villa,
Har inte förgyllt mitt VM: Domarna, FIFA, filmande spelare och VUVUZELORNA!!!
TV4 visar hellre reportage om bläckfisken än fler åsikter från Ekwall/Lundh t ex. Trist!
Speciellt med tanke på för/eftersnackstiden består av 85% reklam!
Diego Forlan!!! Var bra i alla Uruguays matcher! Hur kunde han vara usel i Man U?
Måtte inte Vuvuzelorna sprida sig. Längtar efter att höra fansen sjunga sånger igen!
Många tv-recencenter påstår att INGEN gillar de långa försnacken? Bullshit!!!
SVT studio med Pops, Johanna och Ola får +++++ av mig!
Tack till Ekwall & Lundh på TV4 för bra insatser och härligt Twittrande under VM.
Förnyar inte FIFA domarnas roll i framtiden efter detta så gör de det aldrig!
Nästa VM är i Brasilien, tänk om man kunde göra den drömresan!!!


Mot Kolmården

Det har varit en lång Lördag då jag efter 1,5 veckas halsont "äntligen" blev förkyld inatt och hade extra svårt att sova så det slutade med att jag låg och kikade på fem avsnitt av Flashforward från kl 03:30. Vid klockan 8 hade jag tennistid mot Wanke och trots att jag hade sprängande huvudvärk, nästäppa och halsont så tyckte jag det ändå var värt att få spela lite tennis. Det var asjobbigt men roligt ändå och bra spel från bådas håll! Jag vann en match med 2-1 i set och sedan började vi en ny match där Wanke tog ledningen med 6-4.

Resten av dagen har jag varit väldigt seg och haft ungefär som en bakfylla x 5 men förhoppningsvis släpper förkylningen lagomt tills vi tidigt på Måndag morgon åker ner till Norrköping där vi har hyrt hus i en vecka med Johan, Maria och Theo. Det ska bli väldigt roligt att besöka Kolmården med våra 2-åringar och även att få utforska den fina skärgården i Östergötland. Finns ju många platser som Söderköping, St Annas skärgård och Bergs Slussar mm. som jag har hört mycket gott om och ser fram mot att besöka.

Ikväll har vi grillat och det är otroligt vad många fina Lördagskvällar det är denna sommar! Nu sitter jag vid datorn och bränner lite nya skivor inför vår semestertripp. Bland annat försöker jag få ihop en ny Winnerbäckskiva med den låtlistan han verkar köra på årets sommarturné. Snart dags för lite VM-fotboll igen och eftersom jag blivit nyförälskad i Tyskland så håller jag på dem lite extra även om jag unnar den fantastiske Forlan i Uruguay lite framgång också. Jag gillar världsstjärnor som verkar kunna hålla fötterna på jorden och prestera samtidigt som de är lagspelare. Som jag skrev tidigare håller jag på Spanien i finalen och tycker de är väl värda ett VM-guld!

Imorgon ska vi åka till Storviksbadet med Johan, Maria och Theo är det tänkt. Då kan vi passa på att njuta av lite sol samtidigt som vi planerar vår semesterresa lite. Jag att jag är lite piggare imorgon och framförallt hoppas jag att vår natthostande son är lite friskare så att han kan bada massor! Vad jag längtar efter att se hur Max kommer att få leka med Theo varje dag en hel vecka och se hans miner på Kolmården med alla djur mm. Han pratar om Kolmården varje dag så han ser verkligen fram mot den här resan. Ha det bra alla!!!Dancing on my own

Brukar inte direkt lyssna mycket på Robyn även om hon har gjort en del bra låtar genom åren. En av hennes nya singlar "Dancing on my own" är ju väldigt bra så man kanske ska ta och lyssna på hela albumet på Spotify.


Dags för semester

Blir lite sämre med bloggandet nu då jag har problem med smärtor i ena armen vilket försämras vid datorsittande. Idag är egentligen min sista arbetsdag innan jag tar semester i fyra veckor. Nu har jag redan smygbörjat semestern sedan i Onsdags då jag har VAB med Max som är förkyld. Han har en hemsk natthosta och vi vill försöka få honom frisk tills vi åker till Norrköping på Söndag så därför får han skippa dagis de här dagarna. Jag hade ju annars tänkt ta någon ledig eftermiddag med Max i vilket fall men lite trist nu att vi inte kan åka till något bad när finvädret fortsätter.

Jag brukar ofta klaga på sommarvädret i Sverige men i år har sommaren hittills varit fantastisk vädermässigt. Synd att jag valde sen semester bara för det svider som fan att läsa på Facebook om hur alla ligger på olika badplatser och har det bra när man jobbar. Borde vara förbjudet att jobba när det är över 25 grader!!! Tyvärr sjunker ju oddsen för att det ska bli sämre väder efter en lång solig period men håller alla tummar för att vi får en härlig vecka i Norrköping i vår hyrda stuga nästa vecka ihop med Johan, Maria och Theo. Om inte annat så hoppas jag verkligen för Tinas skull att det blir lite fint då hon bara får en vecka ledigt denna sommar.

Igår spelade jag och min vän Johan B vår efterlängtade tennismatch! Johan som inte spelat mycket tennis alls på sistonde och var lite ringrostig så jag fick välbehövligt stärkt självförtroende efter seger med 4-0 i set. Det var alla fall väldigt roligt att ses igen och få lira tennis i värmen. Johans fick spela med sin andraracket och efter 1 set så gick strängarna av för mig också på mitt nya Dunlop-racket. Lite surt att de går av efter två spelade matcher men har lämnat dem till en Storvikskompis nu som jag hoppas hinner stränga om dem tills matchen mot Wanke imorgon!

I Fotbolls-VM så blev det alltså Holland-Spanien i final och det känns som en trevlig final även om jag gärna hade sett något annat lag än Holland. Spanien imponerade stort mot Tyskland och Puyol var verkligen enormt duktig så han var väl värd att få göra segermålet. Jag hade ju tippat Spanien som vinnare och Holland som en stark utmanare i ett blogginlägg inför VM så lite rätt fick jag ju även om jag inte hade nämnt Tyskland som ju i mina ögon har förgyllt detta VM liksom Argentina. I finalen kommer mina tummar att hållas för Spanien!!!

Semifinaldags

Efter några intressanta kvartsfinaler är det nu alltså dags för semifinaler i fotbolls-VM! Tyvärr fortsätter VM att präglas av avgörande domarmisstag där man ibland inte alls kan klandra domarna då det är svårbedömda situationer. Händer det inte något efter detta VM vad gäller att ta till hjälpmedel, fler domare mm. så lär det ju aldrig någonsin ske något. Sen är ju fotbollsfolk ett släkte i sig med dessa eviga filmningar där spelarna alltid blir rasande på den som filmat för att i nästa sekund själva ligga i gräset döendes efter en handpåläggning.  Det blir lite tomt de kvällar det inte är något VM numera så det blir härligt med två spännande fotbollskvällar Tisdag/Onsdag!

Så här ser jag på de fyra lagen som är kvar:

Tyskland
Oj vad jag gillar detta landslag numera! Jag blev frälst redan i första matchen mot Australien och förordade redan då att det mer var Tyskland som var bra än att Australien var så bedrövliga som många tyckte. Spanien blir förstås en svår motståndare för Tyskland men som de har spelat hittills så får de vara lite favoriter i mina ögon. Inget lag är mer värt att vinna VM än Tyskland i mina ögon. De spelar en underhållande offensiv fotboll och får ett stort plus i kanten för att laget inte består av en massa spelare som spelar teater!

Spanien
Favoriten Spanien har inte direkt imponerat stort i VM men är nu i semifinal och fortsätter David Villa att leverera så kan det ju räcka hela vägen. F Torres är nere i en djup formsvacka och frågan är ju om han får starta i morgondagens stora match mot Tyskland? Det blir väldigt intressant att se hur Spanjorerna ska köra sitt kortpassningsspel mot Schweinsteiger och grabbarna. Tror absolut fortfarande att Spanien har en bra chans till att ta VM-guldet men det svåraste hindret måste övervinnas imorgon kväll!

Holland
Ännu ett storlag som inte direkt har imponerat stort även om deras segerrad i VM-kval och inledningen av VM förstås imponerar. Att slå Brasilien är ju väldigt starkt också även om de hade rejält flyt i den matchen och personligen tycker jag det känns lite trist att Holland lyckades vinna den matchen. Jag ser Holland som rätt stora favoriter då Uruguay saknar en del spelare och inte känns lika starka helt enkelt. Även om Holland har fått en hyfsat lätt resa förutom Brasilien så hoppas jag på dem i finalen och tippar 2-0 till dem ikväll.

Uruguay
Det kändes redan i första matchen när man såg Uruguay att de skulle kunna gå långt i den här turneringen. I Diego Forlan har de ju en fantastisk forward som aspirerar på en plats i världslaget. Nu får vi se hur han klarar sig utan duktige forwardskollegan Suarez i kvällens semifinal då han ju är avstängd efter sin handräddning på mållinjen senast. Uruguay kan ju skrälla igen men jag tror att de inte kommer att räcka till mot Holland. Hur som helst så har de gjort en väldigt bra turnering och vem trodde att de skulle bli bästa Sydamerikanska laget!

Min drömfinal som jag tror och hoppas på är alltså: Holland-Tyskland!Fotot lånat från Sportbladet

Vattenspridaren


Att skaffa hund

Jag har alltid älskat hundar och drömt om att ha en egen hund men på senare år har jag nog insett att jag aldrig kommer att skaffa en hund. Dels så har jag insett hur mycket tid det går åt, dels gillar min sambo inte hundar lika mycket som mig och sen blir jag så fäst vid djur så med tanke på hur kort liv de lever så skulle det innebära ytterliggare en sorg om  ca 10 år.

Det finns alldeles för många människor som inte borde skaffat barn och detsamma gäller ju även hundar. Som alla de här hundägarna som gillar att äga sk "farliga" kamphundar och ej tar ansvaret för dem så att man får läsa i tidningen var och varannan dag om överfall. Skulle någon hund attackera Max pga nonchalant hundägare så skulle jag nog uppvisa oanad aggressivitet mot denna person.

Nu på sommaren när värmen har kommit så händer det tyvärr att många idioter låter sina hundar vara instängda i bastuvarma bilar. I många fall så dör de stackars hundarna av värmeslag som t ex igår när en familj lämnade sin hund i en bil i 4 timmar medan de var i en nöjespark!!! Nu är familjen tydligen i chock men jag tycker inte synd om dem utan blir bara förbannad och undrar hur idiotisk man kan vara!

Hade jag skaffat hund hade jag nog gärna haft en Golden Retriever eller en Flatcoated Retriever men den absoluta favorithunden jag lärt känna hette Laika och var en Border Collie. Det var i mina yngre år när jag tillbringade sommarna uppe i stugan i Malung där min kompis Anders familj alltid hade 3-5 hundar. Deras Border Collie hette Laika och var extremt klok, väldresserad och tillgiven. En  helt underbar vovve som förgyllde mitt liv där några somrar på 80-talet. Mitt råd till alla blir...

Skaffa inte hund om ni inte älskar djur och kan ta hand om dem!!!


Underbar sommardag

Lördagen blev en sån där fantastisk het sommardag som man kommer att längta tillbaka till när evighetsvintern kommer. Jag som aldrig kan sova ordentligt vaknade redan kl 5 och lite komiskt så fick jag snart ett sms från min morgonpigga kompis Wanke som också klivit upp då och vattnat tennisbanan i Storvik inför vår match som vi startade kl 7! Härligt att inleda dagen med 2,5 timmars tennis även om jag stundtals blev djävligt grinig på mig själv när jag spelade ojämnt som vanligt. Seger igen för Wanke vilket svider men roligt var det ändå med många grymma dueller. 

Vid lunch åkte jag och Persson ut med Jonny i hans båt på Storsjön. Vi hade ju båt i så många år i familjen så man har ju saknat livet ute på Storsjön och när det är en sån sommarvärme som i Lördags så finns det ingen härligare plats att vara på än ute på sjön där det fläktar. Djävlar vad fint det är på Storsjön med alla mysiga stugor och alla stränder, båtar mm. Vi åkte ut till Strandbaden en sväng så att jag fick säga hej till Tina och Maxen som var där vid Max mormors hyrda stuga där de tillbringade natten också. Pga tidsbrist hade vi inte tid att stanna där så länge synd nog för annars hade nog Max gärna tagit en åktur med Jonnys racerbåt men det hinner vi nog senare i sommar.

Mot eftermiddagen hem till Jonnys stuga och där tog vi våra första öl. Jag har haft en halsinfektion (som vanligt) där jag har svinont i halsen men är bra i övrigt så därför var det inte lika gott som vanligt men man har ju en stark vilja att partaja en sån här gång så efter några öl/drinkar och bedövande smärtstillande så blev det ok. Roffe och Wanke kom ut och det blev en massa roligt surr och lek med fotbollen i vattnet mm. Det kändes djävligt surt att behöva gå inomhus kl 16 när supermatchen Argentina-Tyskland började men den matchen gick inte att missa. Återkommer om fotbollen senare men måste få säga att jag verkligen unnar detta Tyskland att vinna VM!

Efter Tysklandsmatchen mot kvällen så blev det grillning där Jonny bjöd på en jättegod middag med dryck. Efter det så blev det mera badande i både sjön och badtunnan. Tiden går fort när man har kul så helt plötsligt var klockan 22 när vi bestämde oss för att åka in till Gävle. Som tur var kunde Wankes tjejkompis Anna skjutsa in oss och vi hamnade på mysiga Söderhielmska där det var smockat med folk. Kände oss plötsligt nästan nyktra men några drinkar senare var vi igång skapligt igen och avslutade natten på ett knökfullt Helt Enkelt! Sedan fick vi skjuts hem med Anna igen, så enormt skönt att slippa krångla med buss eller taxi.

En underbar Lördag helt enkelt med fyra av mina allra bästa vänner!


Midsommar-Max


Solstrålen


Groggvirke

När man började att partaja (alldeles för tidigt tycker jag nu som äldre) så minns jag att min första fylla grundades på hemkört och Coca Cola. Jag ska inte ljuga och påstå att det var gott men det var ofta Cola, Fanta eller Juice man hade i sina groggar i yngre år vad jag minns, brrr. Inte konstigt att det blev några kräkningar i de yngre festaråren!

På gott och ont lite skillnad numera när det finns så mycket godare groggvirke att välja till. Jag gillade verkligen att blanda sprit med Vilda Bär men den läskedrycken togs ju bort. Red Bull är ju en favorit som jag förr oftast groggade på men numera undviker. Nu blir det oftast Bacardi Razz med Sprit, frysta hallon eller nån annan spritsort med Schweppes Lemon/Red Fusion som virke.

Hur ser er favoritdrink ut?TV-kampen

Fotbolls-VM sänds ju i både SVT OCH TV4 och vilka har vunnit TV-kampen? I de flesta omröstningarna så vinner ju SVT överlägset eftersom många stör sig så enormt på TV4 med all sin reklam. Självklart är det en enorm nackdel för TV4 med all reklam men även när jag fokuserar på annat än det så tycker jag SVT är snäppet vassare under detta VM.

SVT

+
André Pops, Johanna Fränden och Ola Andersson sköter studion kanon.
Bra kommentatorer och bisittare även om Staffan Lindeborg yrar till det ibland.
SVT Play och Facebook mm. fungerar bättre än TV4 motsvarighet. 

-

VM Magasinet är sådär, ibland märkliga gästval och Lilla Sportspegeln-stuk.
Webbsända Uppvärmningen var en succé i OS men nu inte alls lika bra.
Helt ok reportrar som David Fjäll men där är TV4 lite tyngre med Ekwall/Lundh m.fl.

TV4

+
Patrik Ekwall och Olof Lundh! Mycket roligt på webben med dem och via twitter
Anna Brolin är också duktig och främst på Spansk fotboll då.
Duktiga kommentatorer och bisittare. Jens Fjällström = lysande.

-
Peter Jidhe och Anders A är inga minus men sämre än Pops/Andersson.
Han, Svenske mästaren i fotbollskunskap blev ingen dundersuccé i studion.
Reklamen förstås! 12 minuters reklam i 15 minuters paus känns ju sådär va.


Någon mer som har åsikter om VM-sändningarna?


Bilden lånad från Expressen

RSS 2.0