Schulmans show

Jag gillar ju vanliga enkla talkshows och tycker att det är lite roligt att följa Alex Schulmans nya show via webben. Sedan beror det förstås på vilka gäster och ämnen som programmet handlar om men de första avsnitten av Schulmans show har alla fall varit helt ok.

Någon mer som ser Schulmans show?


Julhysterin på väg

Nu börjar den här perioden där många känner en stress för att de inte hinner julpynta, julstäda, köpa julklappar, skicka julkort, göra mest julmat, baka mm. Jag kan väl förstå att många tycker det är mysigt med julen och alla förberedelser men jag har rätt svårt för när det blir hysteri vilket jag säkert har skrivit om förr i denna blogg.

Jag har säkert också skrivit att jag inte är någon direkt julälskare men visst finns det bra saker med julen också. Något som känns roligt är att min mamma denna jul har en ny livskamrat att fira julen ihop med så jag slipper känna oro för att hon ska känna sig ensam eller ledsen då julen nog är den värsta högtiden för alla som har förlorat någon eller bara helt enkelt känner sig ensam.

Det roligaste och bästa med julen är förstås att Maxen denna jul ju kommer att vara mer medveten än förra julen om vad som händer och det ska bli jätteroligt att se honom öppna paket från tomten. Tina julpyntade lite hemma igår och Max är väldigt fashinerad av de tomtar vi har hemma så det ska bli roligt att se honom när den "riktiga" tomten kommer!!!


Världens sötaste tomtenisse för ungefär 1 år sedan

Tipsextranostalgi

I Lördags var det 5 timmars Tipsextranostalgi i SVT då de bland annat visade en klassisk match från 1979 och med gäster som Ingvar Oldsberg och Bo Hansson i studion. Jag hade nog önskat ännu fler klipp från de gamla Tipsextrasändningarna men det var ju ändå roligt att de uppmärksammade Tipsextra och bjöd på härlig nostalgi för oss som växte upp med programmet.

Vilka minnen man har från början av 80-talet när man bänkade sig med farsan i tv-soffan med tipskupongen i handen för att se en fotbollsmatch som ofta spelades på en leråker. De sega kommentatorerna Leif Larsson, Bo Hansson med flera. Helgmålsbönen som alltid sändes efteråt med de där djävla klockringningarna. Polisongerna, de korta shortsen, trunkjakten med Janne Jingryd med mera!

Många klassiska spelarnamn som ploppar upp i minnet. Alan Hansen, Kenny Dalglish, John Wark, Frank Stapleton, Dave Arschibald, Ray Wilkins, Kerry Dixon, Osvaldo Ardiles, Ian Rush, Cyrille Regis, Gordon Strachan, Charlie George, Steve Perryman, Mike Mills och många många fler.

Det enda laget på den tiden som inte slog så mycket långbollar utan verkligen spelade underhållande fotboll hette Liverpool FC och där runt 1980 när jag var 9 år blev jag Liverpoolsupporter för all framtid. Laget hade ju enorma framgångar under 80-talet men nu var det längesen laget vann ligan och det kommer inte hända denna säsong heller.

Till sist:
- Viktig Liverpoolseger i  Merseysidederbyt mot Everton för Liverpool trots blek insats!
- El Classico var ingen höjdare spelmässigt men mäktigt att Zlatan Ibrahimovic fick avgöra!
- Det kändes stort att se Foppa & Näslund dominera när Modo slog Rögle i Lördags!



Helgplaner

Fredag
- Jobb
- Lunch med Roffe och Persson
- Personalinnebandy (Har kört ons-tors och är helt utan krämpor, ljuvligt!!)
- Skjutsa Tina till julfest i Gävle
- Ha en mysig Fredagskväll med Max och när han somnat se på lite Dexter
- Sova! Har varit vaken sedan kl 04 då en sovande Max la sig över mitt ansikte

Lördag
- Prio 1 är att fortsätta med badrummet, ta bort badkar, laga gipsskivor, skrapa vägg mm.
- Tinas pappa som är elektriker kommer förbi och ska hjälpa med badrummet
- TipsExtra firar 40 år men jag får nog spela in de där 5 timmarna på SVT och se senare
- Många bekanta som ska på Living Room, hade vart roligt att gå ut men skippar det

Söndag
- Fortsätta förbereda badrumsrusten och även storstäda hemma
- Grabbträff och fotboll mellan kl 15 tom 21 med bland annat Liverpoolderby och El Classico!!

Trevlig helg!!!

Styleroom

Även om jag/vi inte är några fanatiska rustare eller heminredare så kan det ju ändå vara roligt att kika på hur andra har gjort om i sina hem. Det finns ju många sajter på nätet där man kan få inspiration, tips och ideér. En populär sådan sajt heter Styleroom.se.


Stackars barn

Man vet ju att det förekommer elände i en stor del av världen där människor far illa pga svält och krig mm. men man skjuter det oftast ifrån sig förutom ibland när man tillåter sig att bli riktigt illa berörd. Igår såg jag ett reportage på Rapport på SVT om en stackars Somalisk pojke som fått sitt ansikte förstört då han blivit skjuten i nån uppgörelse mellan olika extremister i Somalias huvudstad.

Sånt här händer ju varje dag runt om i världen och man kan bara inte förstå hur det kan finnas så mycket krig, hat och elände i världen och varför små oskyldiga barn ska drabbas som den här stackars pojken som fått sitt liv förstört. Jag hoppas någon miljonär såg reportaget och kan hjälpa pojken men likförbannat är han ju bara ett av många exempel på barn som far illa i dessa länder.

Det tål att tänkas på ibland att vi har det djävligt bra här i Sverige!


Max på dagisutflykt

Idag ska Max på en liten utflykt med sitt dagis och han var så stolt imorse med ryggsäcken packad med matsäck. Jag tror nog även mamma Tina tyckte att det var lite roligt att få göra matsäck åt vår lillskrutt. Nu var det ingen jätteutflykt men de skulle gå till någon skog i närheten och jag skulle så gärna vilja ha en tv-kamera så att jag fick se hur lille Max går där med ryggsäcken i ett led med de andra barnen.

Allt fungerar fortfarande kanon på dagis och Max trivs så himla bra där vilket känns väldigt skönt då han ibland både är först där på morgonen och sist hem på eftermiddagen. Det är en härlig känsla som pappa att höra personalen kalla Max för deras alltid glada solstråle och se hur mycket Max gillar dem som jobbar där.

Imorse berättade Max favoritfröken Lena om hur en ny liten 2-årig tjej som heter Zoey är väldigt hjälpsam mot Max och de andra med avklädning, matning mm. Igår eftermiddag hade Max kommit in trött efter att ha varit utomhus med blöta kläder, blöt mössa mm. och satte sig mitt på golvet och skrek - Toey hääälp!!!


Liverpool utslaget

Det är inte bara mörker ständigt utomhus utan även på fotbollsfronten där Sverige först missar VM och Liverpool sedan går en blytung säsong till mötes nu när laget även är utslaget ur Champions League. Med en tunn skadedrabbad trupp där spelare som Kuyt, Insua och Lucas får starta i match efter match hur usla de än är och med en tränare som är lika bedrövlig matchcoach som Lagerbäck så ser jag ingen ljusning framöver heller.

Nu gäller det att komma topp 4 i ligan och så får vi Liverpoolsupportrar hoppas att det kommer in några bra nya ägare till klubben som kan ge lite bättre förutsättningar för vem som än ska leda laget. Med tanke på Rafa Benitez jättekontrakt och att han faktiskt även gör bra saker för klubben så är jag kluven huruvida jag vill se honom sparkad eller inte?

Glädjeämnet igår var ju Barcelonas seger som ger fortsatta drömmar om att ha flyt och få chansen att se en semifinal i Champions League när Persson, Wanke och jag åker till Barcelona i April nästa år! Bra också att Zlatan och Messi fick vila så att de förhoppningsvis kan spela i Söndagens El Classico som ska bli enormt roligt att beskåda!

Tungsjukdomen

Jag vet inte riktigt om det är såna där höstblåsor jag har haft de senaste dagarna då det inte syns till så många blåsor i munnen utan bara har gjort väldigt ont. Det har kännts som om någon eldat under tungan och jag har nog aldrig varit så tyst på jobbet som dessa dagar då det har gjort ont att prata.

Detta spelar ju mindre roll då vi just nu har 2-3 st kollegor på jobbet som pratar så mycket så att luften tar slut på kontoret. Tyvärr saknar en del av dem också helt tajming för att inse när det räcker med utdragna historier som ingen vill höra på men det var en liten bisats.

Idag känns det alla fall klart bättre så nu ser jag fram mot ett hårt innebandypass ikväll och håller alla tummar för att vår sjukdomsförföljda son slipper bli smittad av det jag har haft.





Foton Max & Theo





Sporttankar

Om fotbollsdomare
Jag tycker domare Martin Hansson får åt helvete för mycket skit för den omtalade händelsen när Henry med hjälp av handen förde Frankrike till VM. Jag tycker fotbollen ska införa antingen en straffområdes domare eller ge lagen ett visst antal chanser att begära efterkoll av händelse via tv om någon tveksam situation uppstår. Dessutom så ska spelarna ha mer skit när de inom fotbollen ägnar enormt mycket tid till att försöka lura domarna!

Om Foppa
Jag hoppas Foppa har tystat alla djävla stolpskott som skriver kommentarer på nätet om att han är slut sedan länge och borde lägga av mm. Med tanke på att han är enormt matchotränad och fortfarande har problem men ändå dominerar så enormt så är det väl inget tvivel om vem som är kungen! Tyvärr så finns det ju fortfarande enormt stor risk för att fot/ljumskar snart inte håller längre men vi hoppas!

Champions Leaguekväll!
Ikväll spelar Barcelona en otroligt viktig match och det vore ju för djävligt om Barca missar avancemang nu när vi har bokat resa med förhoppning om att kunna se Barca i en Champions League semi! För mitt Liverpool ser det ju mörkt ut då de måste få hjälp av redan klara Lyon som spelar borta mot Fiorentina samt även vinna sina egna två sista matcher vilket inte är någon självklarhet med den usla form laget har.

Charlotte Kalla
Vad roligt att se de svenska skidtjejerna i helgen med Charlotte Kalla i spetsen! Det blir väldigt roligt att följa svenska tjejerna i stafetten och Kalla/Haag främst på 10 km fristil men jag hoppas folk inte svävar iväg alltför mycket i guldförväntningar även om det ser lovande ut i nuläget med lite medaljförhoppningar.


Max & Theo sittdansar


Max har Lördagsmys med lite chips, bra musik och bästa kompisen Theo!

Syns du i mörkret?

I denna mörkaste årstid någonsin så har jag vid flera tillfällen i trafiken varit nära att köra på cyklister eller gående människor som verkar ta för givet att de syns fast de inte gör det! Jag har speciellt svårt att förstå mig på de föräldrar som låter ungarna vara "osynliga" i trafiken.

Fler som reagerat på detta?


Helgen

Fredagen
En stressig jobbdag och som vanligt avslutade vi veckan med personalinnebandy. Jag hade lite svårt att springa då jag har fått överansträngning i vaderna igen efter att ha fått rejäl kramp på Torsdagskvällen när jag körde ett innebandydubbelpass. Detta gav senare även ett nattligt sendrag vid ett djävligt olämpligt tillfälle, ha ha. På kvällen blev det sen en vanlig Fredagskväll i tv-soffan med lite Idol och Doobido bland annat.

Lördagen
Började riva badrummet, kikade på Längskidor/Liverpool innan vi på eftermiddagen åkte hem till Johan, Maria och Theo för att umgås med dem denna Lördagskväll. Eftersom jag inte vågade riskera ytterliggare ett magkrampsanfall så valde jag att vara nykter chaufför denna kväll. Vi hade en jättetrevlig kväll där grabbarna fick leka och så åt vi god Tacos och spelade massor av Bowling (Nintendo Wii).

Söndagen
Jag kände redan på Lördagskvällen att jag hade ont i halsen och på Söndagen fick jag även blåsor på tungan ungefär som Max haft för någon vecka sedan. Så nu har jag förmodligen fått såna där höstblåsor jag också vilket ju oftast drabbar dagisbarn men även mig tydligen??? Det känns som om jag har en brinnande tändssticka under tungan och jag pratar/äter inte lika gärna som vanligt men det går väl över snart hoppas jag.

På eftermiddagen åkte vi in till Valbo Köpcentrum för att kolla på lite saker till Max och även badrumsmöbler på Coop. Vi dreglade lite över ett Nintendo Wii men insåg att vi absolut inte har råd utan la istället de 2500 kronorna på en toalettstol, kul! Vi köpte även fodrade stövlar till Max och någon leksak till hans kommande födelsedag.

Det absolut bästa med helgen är att Maxen har sovit bra flera nätter i rad nu!

Flashforward

Efter tips från min vän Roffe så har jag nu kikat på de två första avsnitten av den amerikanska thrillerserien Flashforward som sänds i TV4. Serien handlar om hur hela mänskligheten samtidigt får en blackout i två minuter och under denna blackout ser en glimt av framtiden.

I serien får man bland annat följa en FBI-agent som arbetar med denna mystiska händelse där han själv och hans familj i sina framtidsversioner har sett saker som de vet kommer påverka framtiden mycket för de båda om det inträffar. En annan agent ser ingenting i sin dröm vilket kanske innebär att han inte kommer leva mm.

Jag tycker att det verkar vara en välgjord serie som alla fall har börjat väldigt spännande och det är bara att hoppas att det inte är en serie som urartar typ som Prison Break, Lost eller Heroes.

Någon mer som börjat kolla på Flashforward? (Inga spoilers tack!)



Sexdans

Min flickvän vill komma igång med träningen igen men vet inte riktigt vad hon ska göra. Genom Aftonbladet fick jag denna lysande ide och ska nu bara hem och snickra ihop en stolpe i sovrummet!


Rustningsdags

Vi är i startgroparna för att rusta vårt badrum och lite annat framöver. Badrumsrusten känns både dryg och väldigt dyr så jag hoppas VVS-firman hör av sig snart som de har lovat så vi kan komma igång och bli av med skiten.

Sedan efter jul ska en kompis lägga lite nya golv, vi ska tapetsera och måla innertaket i köket mm. Även om vi inte är några rustexperter så får vi väl hoppas att jag och Tina fixar det vi kommer göra själva lite bättre än Mr Bean i filmen nedan.


Cyber Clean

Jag ogillar att använda skitiga kladdiga tangentbord, mobilknappsatser, möss mm. Dessutom har man ju läst om hur miljontals bakterier frodas på tangentborden som folk i stort sett aldrig gör rena.

Jag hittade ett tips på nätet om en produkt som heter Cyber Clean. Det är en antibakteriell svamp som på ett bra sätt kan rengöra tangentbord, mobiltelefonknappsatser mm. och den kostar 69 kr.

Gör ni ren era tangentbord och hur?


Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor + + + +

Då har jag till slut äntligen sett denna omtalade film där jag bara har läst början av boken som filmen bygger på. Det kanske är bra att man inte har läste hela boken då man ofta kan känna sig besviken när man ser en film som bygger på en bra bok.

Jag tycker att det här var en väldigt bra svensk film som kändes spännande från den första minuten. Många bra skådisar med i filmen och mest lyser väl Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander. Nu ser jag verkligen fram mot att kika på de två kommande filmerna i denna Stieg Larsson-trilogi.

Några fler som gillar Män som hatar kvinnor (filmen)?


Hockeyspel

I Fredags när vi överraskade vår chef med fest så fick han ett gammalt klassiskt hockeyspel av oss. Han har inte tagit hem det ännu så det blir nog läge någon fika/lunch att köra lite turnering här på jobbet mot gubbarna. Jag har inte spelat på 100 år men gissar att kombinationen "ytterforward-till center-skott i mål" sitter i ryggmärgen fortfarande!

Jag spelade enormt mycket hockeyspel i mina yngre år då man gjorde turneringar, skytteligor och skapade egna lagsammansättningar mm. Det blir spännande att se om Max kommer att gilla sådant när han blir lite större eller om det bara är Playstation/Xbox/Wii som gäller för den generationen?


Mammas pojkar


Avbrytet partaj

I Fredags efter vår friskvårdsinnebandy så skulle vi träffas ett stort gäng på jobbet på kvällen för att överraska vår chef med en fest då han tidigare har fyllt 50 år. Det var tydligen ingen bra ide av mig att välja att parta lite Fredagen den 30:e detta otursår när jag dessutom tagit svininfluensavaccinet tidigare den här dagen.

Festen blev alla fall väldigt lyckad då chefen som trodde han skulle på VIP-bandy och enbart skulle hämta en kollegas bandybiljetter på jobbet blev väldigt överraskad! Sen åt vi gott och drack en del alkohol under kvällen tills jag vid 23-tiden började känna de där välbekanta smärtorna i mellangärdet/bröstet där det känns som ett frysblock ska sprängas i "solar plexus".

Jag började vrida mig av smärtorna och blev enligt mina kollegor likblek i ansiktet så jag fick be en nykter kollega att skjutsa mig hem. Jag var inte speciellt full men har ändå lite minneslucka då hon senare berättade att jag hade erbjudit henne 500 kr för att skjutsa mig till hemmet 1 km bort. Ett tecken på hur gärna jag ville hem kan man säga. 

När jag kom hem låg jag och stånkade och svettades i soffan med vidriga smärtor någon timme och frös så in i helvete men det berodde nog mest på vaccinet tror jag. Eftersom jag haft detta tidigare och det har gått över då så var det bara att försöka härda ut och till slut efter någon timme släppte den värsta smärtan och jag somnade i soffan.

Resten av helgen så jag kännt mig ok i magen utan några allvarliga smärtor men däremot har jag haft influensasymptom som feber, ont i kroppen som ju en del som tar sprutan tydligen får. När Max dessutom har varit enormt trotsig och gnällig så har det inte varit nån höjdarhelg även om Tina förstås har tagit det mesta med sonen.

Jag känner mig väldigt fundersam över vad som är fel då jag ju har fått såna här hjärtsnörpssmärtor alldeles för många gånger de senaste åren. Värst var det ju i våras men förutom de veckorna så har de här attackerna oftast kommit i samband med alkohol och man undrar ju vad det kan ha för samband?

Funderar på om jag ska gå till en privatläkare här i stan men jag har ju redan gjort massa vidriga undersökningar som inte givit något resultat och tror inte det finns så mycket mer de kan göra? Dessutom vet jag inte om jag kommer våga att partaja nåt den närmaste framtiden vilket förstås inte är hela världen men ändå lite trist med kryssningar, konsert och annat inbokat i kalendern framöver.

Jag är vaccinerad

Nu när jag tagit beslutet att jag vill vaccinera mig har det kännts lite surt att jag inte ska få ta sprutan förrän runt jul. Glädjande nog så fick jag en överraskande möjlighet att göra det via jobbet idag då jag fick ta ett hastigt beslut och dra iväg till sjukhuset som vaccinerade kommunpersonal utan att någon egentligen visste om det.

Så nu har jag fått tagit sprutan och så får vi se om det blir några jobbiga biverkningar för mig eller inte. Jag har dessutom varit hos tandläkaren och spenderat 1500 kr på lite härlig borrning på morgonkvisten och med min otur så krockar väl vaccinet med bedövningen så jag förvandlas till hulken eller nåt.

Det känns alla fall rätt bra att vara vaccinerad då jag med mitt dåliga immunförsvar nu förhoppningsvis slipper influensa och risken att smitta min son. Fast jag vill även tillägga som jag har skrivit tidigare att jag har full förståelse för dem som väljer att inte ta vaccinet då det förstås finns för och nackdelar med detta.



Preliminärbokat!

Fick ett roligt mail imorse där min vän Persson hade preliminärbokat ett hotell i Barcelona till ett bra pris! Mina resekompisar Persson och Wanke bodde där på sin förra Barcelonaresa så de vet ju att hotellet är bra.

Det känns härligt med ett stort poolområde och att hotellet bland annat har tennisbana. Nackdelen är väl att det ligger lite utanför Barcelona men tunnelbanan finns ju i närheten så det är helt ok. Dessutom verkar det vara ett fint närområde med gångavstånd till Camp Nou.

Abba Garden


Åren går

Jaha, eftersom jag hade födelsedag igår så har jag nu tydligen blivit hela 38 år då! Inte för att jag har någon stor åldersångest men det är en märklig känsla att jag som nyss var en ung kille snart ska fylla 40 år???

Min födelsedag var helt ok då jag först blev uppvaktad av min kära familj på morgonen med paket. Oj vad Max kommer tycka om julen nu när han tycker om och förstår vad det innebär att öppna paket. Sedan blev det jobb och så lite fika med Tina, Max och morsan på eftermiddagen.

På kvällen var det innebandy och många roliga tuffa matcher där jag för andra veckan i rad i samtliga matcher lottades i omöjliga Fagelunds motståndarlag. Fast denna kväll vann jag fler matcher än honom vilket var skönt då den mannen ju är hiskeligt bra och oftast vinner vilka han än hamnar med.

Efter träningen blev det lite god Tacogratäng och sen smågodis i tvsoffan då vi såg inspelade filmen Patrik 1,5. En helt ok svensk film men ingen film jag hade velat slösa biopengar på heller.

La mig vid 23-tiden och efter att ha varit in till en uppvaknande Max 2-3 gånger kunde jag inte somna om så jag kikade på tre avsnitt av Sons of Anarchy mellan kl 02-05. Sedan somnade jag äntligen men skulle ju upp klockan 6 och var rätt trött då faktiskt men men.

Tack för alla grattis-sms och facebookgratulationer även om det inte är något att fira!

Nord & Syd

TV3 har börjat sända reprisen av den gamla klassiska serien Nord & Syd igen på Lördagar. TV-serien handlar om familjen Main från sydstaterna och familjen Hazard från nordstaterna och deras vänskap före, under och efter det Amerikanska inbördeskriget.

Jag har sett dessa avsnitt så många gånger så jag kommer kanske inte kika på denna reprisomgång men har någon av er missat denna underbara miniserie så kan jag verkligen rekommendera er att se den! Många kända skådisar i serien och med den nyss bortgångne Patrick Swayze i huvudrollen som "Orry Main".

Några fler som gillade serien och minns elake Elkanah Bent med flera?


Fotbollskväll

I Måndags var det en riktig fotbollskväll med Liverpoolmatch och fotbollsgalan på TV4! Liverpoolmatchen har jag analyserat klart på andra platser på Internet och vad gäller fotbollsgalan så blir man förvånad över hur fort man kan se en 2-timmars fotbollsgala när man ser den i efterhand med spolningsmöjlighet.

Den stora snackisen är förstås Zlatans återbud till landslaget där jag tycker att man bara hade kunnat nämnt att han inte är med i Italienmatchen. Han skullle ju säkerligen inte ha spelat några träningslandskamper under det närmaste halvåret alla fall och i ett sånt fall hade ju Hamrén kunnat bearbeta honom mer i lugn och ro än vad som kommer bli fallet nu.

Det är förstås väldigt trist om Zlatan kommer att nobba landslaget även i nästa års EM-kval men heller ingen stor överraskning att det skulle kunna bli så här. Särskilt trist känns det om nu Hamrén hade tänkt prova Liverpools spelsystem 4-2-3-1 där Zlatan hade varit perfekt på topp. Det som kanske kan vara positivt med detta är väl att stämningen i truppen kan bli lite bättre utan Zlatan.

Bäst med fotbollsgalan var att få se Klas Ingesson på scenen!

VAB med Max

Vi fick alla fall njuta av att ha en frisk Max i hela två veckor och där han tom sov ganska bra på kvällar/nätter. Sedan kom tyvärr en förkylning med rejäl natthosta som gjorde att jag fick vara hemma och "vabba" Måndag, Tisdag denna vecka hittills.

Idag har Max lekt med klossar, stoppat farmors mynt i pengaburken, provat pappas nya vinterjacka och fått tokrus när jag tog av honom den, surfat på Boolibompasajten, kikat på Dora Utforskaren, hjälpt pappa att tvätta, diska och dammsuga samt lekt kurragömma och byggt kojor!

Max har ätit väldigt dåligt men när Tina kom hem med McDonalds gjorde detta susen då han älskar Chicky bits med dip! Vi får se hur denna natten blir om Max kan gå till dagis eller inte men hur som helst så får man ju vara glad över att han bara har en vanlig förkylning och inte öroninflammation, höstblåsor eller "svinis"!


Given Idolvinnare!


Dagens...

Tillstånd: Harmonisk!
TV-program: Skavlan ikväll med Erik Hamrén som gäst känns intressant
Sömn: Helt ok, ca 5-6 timmar och Max sov bra!!!
Foppa: Har ingen bra känsla efter gårdagens landskamp, tror inte foten håller!
Max för precis 1 år sedan: Finaste killen
Väder: Novemberväder = trist!
Ulf Lundell: Coco
Frukost: 4 ägg + en matsked bregott
Lunch: Har precis käkat en Kebabsallad med Jonny som lunchsällskap
Middag: Det vankas tacos ikväll!!!
Träning: Personalinnebandy kl 15:30
Spotifyalbum: Kent - Röd!!!!
Svinflunsanyhet: Barn under 3 år kommer få vaccinera sig och vi måste ta ett beslut
Sportnostalgi: Tipsextra tillbaka i SVT!
Krämpor: Förutom axelproblemen känns det bra kroppsligt!
Vikt: 3 kg för mycket men de ska bort eller omvandlas!
Helgplaner: Umgås med familjen, jogga, lite rust, Tina på partaj, Liverpool, xxx, lite godis

Pappatankar om Max:
Max är just nu i en underbar ålder. Han har fått vara frisk några dagar, sover ganska bra och är sprudlande glad mestadels så just nu känns småbarnspappalivet helt fantastiskt roligt!

Tänk att man kan älska någon så mycket!!!



Önskelista

Nu närmar sig både Fars dag och min födelsedag med stormsteg. Skulle jag vara barn igen och få skriva en önskelista skulle "prylarna" på bilden finnas med.

Att fylla år numera är inget man firar men jag känner mig lite partajsugen och tycker det vore roligt att samla grabbarna för lite aktiviteter/fest men får se hur det blir.

Något som inte finns med på önskebilden men som förstås skulle vara enormt roligt vore ju att få följa med Adam Alsing och gänget till New York för att få se på NHL-hockey men den chansen är väl en på miljonen!

Här kan ni nominera era pojkvänner, pappor och kompisar till detta >>


Bokat till Barcelona!!!

Igår bokade jag, Persson och Wanke in en resa till Barcelona! Från början hade vi pratat om en långweekend men det blev en 8-dagarsresa då vi hoppas kunna ha turen att även få se en semifinal i Champions League på plats vilket förstås vore en fantastisk upplevelse!

Jag har så länge drömt om att åka till Barcelona och det känns ju underbart att ha en sån här fotbollsresa med grabbarna att se fram mot efter fyra mörka långa vintermånader. Nu har vi bokat in resan 20 Apr-28 Apr och får  fixa hotell och matchbiljetter lite längre fram.

Någon som har varit i Barcelona och har några bra tips om hotell med mera?



Morden

För oss som tycker att det mesta som Kjell Bergqvist är med i är sevärt så kan jag rekommendera er att titta på SVT1 ikväll. Då sänds det första avsnittet av "Morden" som är en fristående fortsättning på den utmärkta kriminalserien "Graven".

Själv tänker jag förstås se på Liverpools ödesmatch i Champions League ikväll men får fixa en timer och spela in serien de kommande sex veckorna. Vi får se om serien motsvarar förväntningarna för jag tyckte "Graven" var en sevärd serie.


Julklappsfunderingar

De senaste dagar har jag börjat fundera lite på julklappar till Max. Man ska ju inte skämma bort barnen för mycket säger de men det kommer bli svårt att inte köpa en massa roliga grejor till Max de kommande åren för det är ju så roligt!

Jag blev själv ganska bortskämd av min pappa som alltid köpte massor av roliga julklappar till mig och det blev ju inga större fel på mig men självklart lär man tänka efter lite också så att barnen någorlunda värdesätter det de får.

Jag brukar aldrig vara med på bloggtävlingar men ska göra ett undantag nu och samtidigt tipsa om en bra sajt med barnleksaker på nätet. I denna tävling kan man vinna en resa till Sälen och det vore ju inte fel även om jag inte har några stora förhoppningar på vinst.

Tävla hos Lajbansson Leksaker >>





Open Water

För någon vecka sedan spelade jag in filmen Open Water på TV6 och snabbkollade på den igår med lite spolning. Filmen som bygger på en sann händelse och är väl inget mästerverk men herredjävlar vilken otäck handling där de upplever något som skulle få mig att dö av skräck.

Filmen handlar om ett kärlekspar på semester i Bahamas som blir kvarglömda ute på öppet hav efter en guidad dykutflykt. Efter många timmar i vattnet och när mörkret närmar sig så inser de att nog ingen på båten saknar dem samtidigt som de upptäcker att det finns nyfikna hajar i vattnet.

En av mina stora mardrömmar är att störta med ett flygplan i havet och att överleva skvalpandes som hajmat och efter att ha sett denna film törs jag knappt bada i vårt badkar. Min flickvän är mycket mycket mer hajrädd än mig så denna filmen raderas genast från hårddisken annars får jag bada ensam vid nästa utlandsresa gissar jag.

Någon som sett filmen och upplevde samma fasa som mig?


Kampen mot tvättkorgen

De senaste veckorna känns det som om jag har fört en omöjlig kamp för att få våra fyra tvättkorgar tomma! Jag tvättar mer eller mindre varje dag och ändå blir det aldrig tomt. Max är förstås en stor bov i dramat då han vid varje måltid sullar på ett sätt som jag inte trodde var möjligt innan jag skaffade barn.

Sen tränar jag ju en del också som gör att det blir lite extra tvätt men ändå förvånande att vi som ju bara är en liten minifamilj på tre personer kan ha så mycket tvätt? Jag kan bara tänka mig hur mycket tvätt ni större familjer har och blir inte speciellt avundsjuk på just den biten.


Vem är 50-åringen?


Winnerbäcks konsert på Spotify

I Fredags hade Lars Winnerbäck turnépremiär för sin höst/vinterturné 2009 då han spelade i Göteborg. Det blev väl ganska ljumma recensioner men många verkar tro att detta kan bli något riktigt bra framöver.

Förmodligen kommer Winnerbäck inte byta ut så många låtar så vi som ska se honom i Läkerol Arena, Gävle den 5 December kan nog räkna med att få höra en hel del av de här låtarna >>

Vad gäller låtlistan så tycker jag väl den ser ok ut även om man ju har några favoritlåtar som man saknar. För er som använder Spotify och vill ha låtlistan som playlist i ert Spotify så är det bara att använda länken här nedan.

Lars Winnerbäck, Liseberg 091030 - Setlist


Shoppinglördag

I Lördags tog vi en shoppingdag med besök på Ikea och Valbo Köpcentrum. Jag brukar inte direkt vara så sugen att åka in dit på helgerna då det är knökfullt med folk men det var inte så farligt med folk denna Halloweenlördag så jag kunde stå ut.

Vi började på Ikea där Max trivs då det finns massor av roliga saker att undersöka där för honom. Han skötte sig galant även om man inte direkt kan slappna av när vi går igenom porslinsavdelningen. Max hade förresten lite svårt att förstå varför hans hundnalle som bor hemma i vår soffa nu plötsligt låg i en soffa på ikea???

På Ikea köpte vi mest lite småsaker som kastruller till nya induktionsspisen, nya skärbrädor och lite annat. Vi hittade även lite större möbler som vi nog kommer köpa så småningom när vi tycker att vi har råd. Max fick käka en korv med bröd vid utgången och somnade sen lämpligt i vagnen när vi skulle fortsätta in på "köpis".

Som småbarnsfamilj med Tina studerande så har vi legat väldigt lågt med klädshopping för vår egen del det senaste året men nu var jag på jakt efter skor och vinterjacka. Jag hittade ett par Björn Borg-kängor på rea och så köpte jag ett par svarta skor som t ex kan användas på krogen.

Hittade även en vinterjacka på H&M men har inte bestämt mig om jag ska behålla den än eftersom jag hittade en grymt snygg jacka på JC. Problemet är att den G-Starjackan var ca 2000 kr dyrare än den jag köpte så den lär få hänga kvar men jag ska kolla upp med en kompis som nyss öppnat en JC-butik om det går att göra något bra pris.

Jag är väl ingen extrem klädfreak på nåt sätt men gillar att handla snygga kläder även om jag bryr mig mindre om märkeskläder och sånt nu som småbarnspappa jämfört med när jag var i 25 års åldern. Man kan väl säga att jag anpassar mig efter vår plånbok och oftare handlar på H&M istället för t ex MQ numera.

Jag har en del bekanta som har obegränsat med pengar men ändå går runt i samma kläder som för 15-20 år sen och sån snålhet kommer jag aldrig att förstå mig på. Det vore ju djävligt roligt att någon gång ha en överfull plånbok och shoppa loss utan att oroa sig för att Lyxfällangubbarna dyker upp.



SM-guldet till AIK

Att AIK skulle vinna SM-guldet kunde jag då aldrig drömma om när jag satt på Strömvallen i Juli och såg Gefle IF spela ut dem totalt. Nu tog de hem SM-guldet efter en säsong där de radat upp uddamålssegrar och vid flera tillfällen vunnit matcherna i slutminuterna. De har haft ett rejält flyt men förstås också gjort det djävligt bra!

Personligen höll jag alla tummar för IFK Göteborg i den här häftiga avgörande matchen men de räckte inte till denna gång och hade liksom inget mittfält som klarade av att ge Tobias Hysén några vettiga bollar att jobba med. IFK Göteborg har ju gjort en makalös säsong med tanke på vilka spelare de blivit av med under säsongen pga proffsflytt eller skador.

Underbart rolig intervju med Mutumba efter matchen där förklarade sin grymma andra halvlek med att han hade fått sms av polare hemma i rinkeby som skrev att han var bedrövlig och skämde ut dem i första halvlek. Bra sändning som vanligt av Canal + som ju är överlägsna alla andra kanaler när det gäller att leverera en sån här match!
***
Förlust igår för Liverpool och nu är ligatiteln defenitivt ur synhåll! Alla dessa skador/sjukdomar inom den tunna Liverpooltruppen samt en coach i Benitez som inte kan matcha för seger gör att jag känner stor oro inför framtiden denna säsong.
***
Foppa med i Karjala Cup, det tycker jag är kanon!!!

RSS 2.0