Henkes innebandydebut

Henkes innebandydebut
Ja då var Henkes upphausade innebandydebut avklarad. Jag brukar sällan kolla på innebandy även om jag spelat det själv i seriesammanhang i massor av år. Helt enkelt därför att jag inte tycker det är en jätterolig sport att se på men däremot att utöva. Igår kikade jag på matchen eftersom jag som så många andra var nyfiken på Henkes kapacitet.

Det är väldigt svårt att bedöma honom efter det lilla man såg igår men jag skulle gissa att Henke Larsson skulle kunna vara en bra division 2 spelare i innebandy pga sin fysik och spelsinne. Han gjorde nån bra passning men annars såg han väl mest ut ungefär som jag förväntat mig. Han kan självklart lyfta Helsingborg på det sätt att de får massivt publikstöd och att de andra spelarna lyfter sig med honom i laget men han kommer ju absolut inte spela en avgörande roll på planen som vissa äldre sporttyckare började yra om imorse på frukost-tv. Han kommer säkert kunna göra något mål och nån assist men han saknar ju den där innebandytekniken som de flesta andra har när det gäller att täcka bollen och kunna skjuta som en häst.

Helsingborgs sportchef menade att det var enbart ett sportsligt beslut att ta med Henke vilket förstås är bullshit men jag förstår ju ändå att de gör det. Vi får se hur det går framöver och nu kommer det väl skrivas spaltmeter om vilken skitsport innebandyn är när en fotbollsspelare kan hoppa in på detta sättet. Jag tycker de som resonerar så gör det lite väl enkelt för sig eftersom det är annat som spelar in i detta fall. Jag menar inte på nåt sätt att Innebandy är en världssport men spelarna i högsta ligan är duktiga idrottsmän så folk ska inte tro att vem som helst kan hoppa in i den ligan.

Han som är innebandyexpert på TV4, Peter Kokocha minns jag väldigt väl från tiden då jag spelade i Storvik. Han tränade Hagsätra som vi mötte flera gånger och han var verkligen en olidligt osympatisk störig Stockholmare som inte heller tålde en förlust mot bonniga Storvik minns jag.

Succépremiären i längdskidor
Vilken härlig skidhelg detta blev!!! Först Charlotte Kalla och sen den stora skrällen med Marcus Hellner samt två bra genomförda stafetter! När det väl finns svenskar med i toppen så gillar jag verkligen att titta på skidåkning och helst då i den gamla stilen där man åker på tid och inte kör ett cykellopp i klunga där bäste spurtare vinner.

Krönikör Ekwall på TV4 som jag oftast brukar försvara eftersom så många tycker han är en idiot hade aldrig hört talas om Marcus Hellner och det är fan i mig ett stort underbetyg åt en sportkrönikör. Nog för att hans seger var en skräll men så djävla okänd är han inte och Ekwall måste i så fall ha blundat för skidsporten i två säsonger.

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0