Första snön

Idag kom snöovädret hit till oss så det var ju bra tajming att byta däck och kratta löven igår lär jag säga. Nu är det stora rubriker i tidningarna om trafikaoset och alla olyckor som vanligt. Nog för att jag förstår att det händer mer olyckor vid halka/oväder men märkligt att så många fortfarande blir "chockade" när snöovädret kommer och inte heller verkar anpassa sin bilkörning till vädret. (eller stannar hemma om man har sommardäck)

När vi gick ut med Max i snön såg han ganska förvånad ut. Han tyckte inte riktigt om snöflingorna som landade i hans ansikte och att det var kallt. Fast längre fram när det är riktig vinter och vi ska åka pulka mm. så kommer han säkert att älska snön.


Nytt Singstar

Här är låtlistan på kommande Singstarskivan Vol. 3 och jag undrar varför det aldrig kan komma en riktigt bra skiva? Visst innehåller den nya skivan några bra spår men som vanligt också en massa skit som man inte förstår varför de tar med???

Till vårt PS3-Singstar har vi Volym 1-skivan och det är alldeles för många låtar som man aldrig ens har hört. Jag förstår inte varför det inte kommer fler låtar med artister som U2, Metallica, Robbie Williams m.fl. men det måste nästan ha med rättigheter att göra eller nåt? Till jul kommer ju Abba Singstar vilket säkert kommer bli en succé däremot!


Kylig Halloweenkväll

Äntligen börjar huvudvärken gå över och förkylningen försvinna. Känner mig lite seg ändå idag men det beror nog mest på att jag bara sov ca 3-4 timmar inatt pga sent tv-tittande på Liverpool och en Max som vägrade sova. Längtar efter att träna en massa innebandy igen men det får bli nästa vecka.

På förmiddagen gick jag ut och bytte till vinterdäck på bilen eftersom det tydligen ska bli kallt och kanske lite snö till helgen. Förmodligen ingen snö som lägger sig men skitsamma. Man kör ändå större delen av vintern på asfalt så någon vecka hit eller dit för dubbdäcken kan kvitta eftersom säkerheten är viktigast. Jag kan inte förstå varför jag bävar så mycket inför att byta däck när det är oftast är gjort på 30-40 minuter och inte är särskilt jobbigt heller.

Sen kom Tina och Max ut till mig och så krattade vi bort löv för sista gången den här hösten. Jag är rätt nöjd med att bara ha en liten radhusträdgård vid såna här tillfällen för jag finner inget stort nöje i att kratta löv eller klippa gräs. Skönt att vara av med lövkrattning och däckbyte alla fall så nu är vi redo för vintern!

Ikväll så var det  Halloween-jippon på stan och massvis med folk ute i olika spökdräkter. Vi gick bara där några minuter innan vi gav upp pga kylan och för att det var så mycket folk i staden som annars mest känns heldöd! Det var ju verkligen svinkallt ikväll! Jag hade bara min vårjacka och kände mig som en isbjörn utan päls på nordpolen, brrrr! Eftersom det är Halloween kanske jag ska ta fram min härliga Scream-mask igen och skrämma min flickvän eller godistörstande barn som plingar på dörren. Sista fotot här nedan är ett exempel på vad som mötte min flickvän i våras när hon klev ur sängen. Hoppas förresten Max inte får en massa mardrömmar efter att ha sett alla häxor och spöken på stan ikväll.

När det gäller Max så är det verkligen olyckstider här hemma nu när han vill gå hela tiden vilket innebär vurpor och gråt. Jag skulle helst vilja göra om vårt radhus till ett sånt där hopptorn med bara mjuka väggar/golv men det kanske inte är läge för det riktigt. Det hör ju till att barnen måste få prova sig fram lite men shit vad nervöst det känns ibland när han vinglar fram efter soffkanten! Vet inte om man ska hoppas att han lärt sig gå tills vi åker till Lanzarote eller inte. Det ska bli skönt när han inte varje vaken sekund kommer och vill hålla i handen för att gå men självklart inser jag att när han väl kan gå själv blir det mycket jobbigare på andra sätt.


Offentligt hångel

Igår när vi var på Ica och storhandlade såg jag en bekant tjej i affären med sin (förmodar jag) nye pojkvän. I kön till kassen började de vrålhångla och smeka varandra över häcken mm. Trodde nästan han skulle ta henne där på rullbandet men de hejdade sig och den stackars generade pensionären framför i kön muttrades säkert något om dagens ungdom. (de var i 30-års åldern iofs)

Jag är inte pryd på nåt sätt vad gäller sånt men har aldrig fattat varför vissa är så sugna på att visa hela världen hur kär de är. Visst kan man pussas och kramas offentligt eller kanske ha sex på någon rolig plats utomhus men att grovhångla i kassakön på Ica går bort rejält för mig alla fall.



Max blir kittlad


True Blood

Jag har börjat kika på den nya tv-serien True Blood som sänds på Canal+ på Onsdagar, kl 22:00. I serien som ska innehålla en hel del skräck, spänning och sex så finns det vampyrer som lever ihop med vanliga människor! Detta pga att man säljer koncentrerat blod (True blood) i affärer så att vampyrer ska kunna leva på det istället för att ge sig på människor.

Jag har bara sett det första avsnittet men tycker det var helt ok. När det är grundaren av tv-serien Six Feet Under och bolaget HBO som står bakom serien borde den vara sevärd tycker man.


Utmaningen

Pingisen (Seger Team Viken med 4-3 i matcher)
Eftersom Roffe tyvärr fick lämna återbud pga sjukdom så var vi fem i varje lag och pingisen avgjordes i fem singlar och två dubblar. Jag, Johan och Jonny vann våra tre första singlar ganska enkelt så när Henke sen ledde matchen mot Nana rätt klart så kändes pingisen klar. Då gjorde Nana en imponerande vändning och vann mot Henke med 22-20 så matchen levde. Sedan var det dags för den upphausade matchen mellan Wanke och Pelle. Jag hade ju tutat i Wanke att Pelle varit med i juniorlandslaget och massa annat vilket inte stämde. Så vi hade väldigt roligt inför matchen då vi drev med våra motståndare. Pga sin överlägsenhet erbjöd sig Pelle att spela med vänster hand mot Wanke vilket ju är hans rätta hand men det visste inte våra motståndare. Tyvärr kom Wanke över sin nervositet över att möta denna storspelare rätt fort och vann matchen klart med 21-13. Det roliga var att inte ens då förstod mina Sandvikskompisar att vi lurat dem om Pelles storhet inom pingisen. 3-2 i matcher till Lillsved inför dubblarna där jag och Henke förlorade en jämn match mot Wanke/Nisse med 17-21. I den sista matchen sen så vann Nana/Perra en riktig rysare mot deffspelarna Jonny/Johan med 22-20 så att Team Viken vände 0-3 i matcher till seger med 4-3! Tung start för oss men bra för matchen tänkte man lite (just då) med tanke på utklassningen hösten 2006.

Volleybollen (Seger Team Lillsved med 2-1 i Set)
Denna gren förstördes lite av att det var väldigt lågt i tak i sporthallen vilket var synd då det var djäkligt bra spel annars men det var ju samma förutsättningar för båda lagen. Förra gången vann vi Lillsvedare volleybollen enkelt så vi var rätt segersäkra men när matchen väl började bjöd Team Viken på otroligt hårt motstånd och vann det första setet med 25-22. Jag måste säga att alla tio spelare var väldigt jämna inom volleybollen så det blev mycket bättre spel än förra gången vi möttes. I mitt lag får jag berömma Henke för hans servar, Johan B för hans smashar, Jonny för hans vinnarskalle och Pelle som trotsade tyngdlagen och gjorde flera fina blockar vid nät!

Innebandyn (Seger Team Lillsved 2-1 i matcher)
När innebandyn började var de flesta rätt trött efter volleybollen vilket man inte trodde vi skulle vara för det är ju inte den mest fysiska sporten. Själv var jag helt tokslut pga förkylningen men det var bara att bita ihop. Första matchen var vi rätt usla och fick storstryk med 5-1 då fotbollsspelaren Persson bland annat öste in mål! I nästa match spelade vi lite smartare och vann med 5-3 men oj vilka långa matcher det var och de flesta var snudd på svimfärdiga av trötthet. I sista matchen ville man mest bara att skiten skulle ta slut vilka som än vann men vi visade mest djävlar anama och vann med 5-3. Innebandy var ju min favoritgren men jag hade inte direkt någon formtopp denna dag men lyckades alla fall bland annat göra de tre sista målen i avgörande matchen så jag kunde unna mig en grogg med hedern i behåll! Stort beröm till Jonny också som slet som ett djur trots den klart besvärande höften!

Seger för Team Lillsved med 2-1 i matcher!!!

Festen/Krogen
Det blev inte världens vildaste förfest då några hade huvudvärk och alla var allmänt slitna efter flera timmars sportande men vi hade det trevligt. Vi surrade en massa under kvällen och körde även lite Singstar också innan vi sen åkte in till Heartbreak vid 22-tiden. För att slippa köa hade vi fixat spritbord vilket var perfekt! Som jag skrev tidigare var det åt helvete för mycket folk på Heartbreak vilket gjorde att vi inte orkade trängas så mycket på dansgolvet. Det var inte bara jag som hade svårt att hitta kalasformen denna kväll utan de flesta förutom den studsdansande Herr Wanke var nog rätt sega.

Stort tack till grabbarna för en väldigt rolig dag hur som helst och nästa tävling skulle ju bli i Stockholm så vi får se om det blir något av det! På fester kan det bestämmas mycket som inte alltid blir av men jag hoppas det kan bli något till våren! Jag glömde helt bort kameran under dagen/kvällen så ni tjejer som ville se foton på mina heta hunkpolare från dansgolv mm blir nog besvikna. Här är några kort alla fall från dagen/kvällen....


Om helgen

Vi hade en trevlig dag i Lördags och en helt ok förfest medan avslutningen på krogen mest kändes lite sådär. För min del var jag väldigt sliten pga att förkylningen hade brutit ut rejält på lördagen och jag tror aldrig så många redbull & vodka har givit så lite partyeffekt på mig! De flesta andra var också ruggigt slitna efter flera timmars hård drabbning i volleyboll/innebandy. Så med facit i hand tyckte de flesta av oss att en hemmafest hade varit den perfekta avslutningen på dagen istället för ett smockfullt Heartbreak där man knappt kunde röra sig på dansgolvet.

Jag skulle kunna skriva en massa om hela Lördagen men har ingen lust/ork till det just nu. Min förkylning som på Söndagen kändes helt ok har nu satt sig på bihålorna vilket ger en vidrig huvudvärk. Så när jag inte tar hand om Max så blir det mest sängläge och jag får väl kanske återkomma om Lördagen längre fram om jag får lust.

Inför helgen

Ikväll kommer Stockholmsgrabbarna upp hit och då ska vi vara ute i Jonnys sommarstuga för att surra ikapp lite. Vi fem som för några år sedan träffades lika mycket som jag träffar mina kompisar här hemma har de sista 2-3 åren inte alls haft lika många träffar tyvärr. Det blir ju lätt så när tre av oss plötsligt blev småbarnsföräldrar och de två andra eviga singlarna numera är sambos. 

Imorgon blir vi ju hemma hos mig hela dagen/kvällen tillsammans med lite andra kompisar innan vi sen avslutar natten på Heartbreak i Gävle. På Söndag är det ju dessutom seriefinalen i Premier League mellan Chelsea-Liverpool!!! Snacka om höjdarhelg att se fram emot!


Ingen maskerad med hårdrockstema denna träff som på foto 1



Första babysimmet

I Onsdags var vi äntligen  på vårt första babysim med Max! Av lite olika anledningar har det inte blivit av förrän nu men nu är vi äntligen igång! Det gick superbra och Max tyckte det var jätteroligt trots lite kallsupar. När bebisarna blivit lite större kan de ju tappa den där reflexen som gör att de kan dyka under vatten men Max provade hoppa i från kanten flera gånger och det gick jättebra. Han ville hoppa i igen hela tiden vilket är ett bevis på att reflexen fungerar enligt babysimlärarinnan.

Vi var bara fyra st i gruppen så det var en rätt lugn och bra start för Max. De andra barnen var i samma ålder och bland annat en liten 11 månaders tjej som Max direkt uppvaktade med lite pussar. Vem har han fått den där framfusigheten av då tro? Nu ska vi se till att komma iväg på babysim lite fler gånger framöver!


Birro stänger bloggen

Jag har en lång tid retat upp mig på alla fega djävla as som hänger på bloggar enbart för att skriva vidriga kommentarer. Anonymt förstås! Man blir helt enkelt mörkrädd över alla idioter som finns i detta land och hur mycket hat de kan släppa lös när de sitter vid en dator och kan vara hyfsat anonym! Det är ju bara att läsa bloggar som Schulmans, Linda Rosing, Blondinbella med flera för att se exempel på det.

Marcus Birro hade ju en blogg som han nu har stängt ner efter att ha fått massor av vidriga gästboksinlägg/kommentarer efter allt tjafs med Katrin Zytomierska. Bland annat fick han en kommentar som den här nedan och då ska man betänka att han och flickvännen nyligen har förlorat två barn under hennes graviditeter och att hon nu väntar barn igen.

Hur djävla sjuka är dessa människor som skriver sånt här?
"Katrin vann över dig din lilla lus och nu gnager du väl på dina döda barns ben igen din snuskige lille italienske dödgrävare. Jag hoppas innerligen att du dör snart och då ska vi pissa på din grav innan vi skändar den fullständigt"

Dildoregnet

Igår möttes AIK-Leksand på ett slutsålt Johanneshov i hockeyallsvenskan och som väntat fick Leksingen Janne Houkko finna sig i att bli huvudfigur. Efter att hans lilla privata sexfilm kommit på villovägar i somras så måste han ha bävat just för den här matchen där AIK-fansen nu kastade in dildos, sjöng sånger om honom mm.

Fast i intervjuerna så verkar han inte bry sig särskilt mycket men o andra sidan, vad ska han säga? Leksandsfansen kan ju hämnas i nästa möte genom att kasta in Coca Cola-flaskor men den historien om AIK-profilen är väl inte lika känd gissar jag?


Foto: Mikael Sjöberg

Max grimaserar


Utmaningen, 25 Oktober

Lördagen den 25/10 kommer äntligen Stockholmsgrabbarna upp hit för en liten träff. Precis som hösten 2006 ska vi kompisar som gick på Lillsved köra en trekamp på dagen mot lite kompisar här hemifrån. Förra gången tog vi Lillsvedare ju en enkel seger i Gävle då Jonny ansvarade för tävlingen/festen. Egentligen skulle förlorarna ha fixat en ny utmaning men då lär vi få vänta ihjäl oss så jag tog tag i det istället. I årets utmaning kommer det lokala laget få ha sex deltagare pga att samtliga mer eller mindre har lite krämpor och för att de var så underlägsna oss Lillsvedare förra gången! 

Pingisen spelas i klubblokalen utanför mig och volleyboll/innebandy spelar vi i Vallhovsskolan som är beläget endast fem minuters promenad från mig. Där kan man även kan duscha och byta om efter aktiviteterna. Därefter blir det partaj hemma hos mig och så avslutar vi kvällen/natten på Heartbreak, Gävle!

Team Lillsved:

Johan B, Jonny, Mattias, Henke, Pelle och "Bullen" (kunde tyvärr ej komma)



Team Viken:
Persson, Roffe, Perra, Nisse, Nana, Wanke




Aktiviteter/Spelregler: (Antal set/matcher kan ändras fram tills matchdagen)

Kl. 12:00 - Pingis
Sex singlar och tre dubblar, alla matcher spelas i ett set till 21 poäng.

Kl. 14:00 - Volleyboll
Fem spelare på planen, Bäst av tre set till 25, poäng vem som än servar.

Kl. 15:00 - Innebandy
Tre spelare på planen, små mål. Först till 5 mål, vinna med två och bäst av 5 matcher.

Extra grenar utom tävlan i trekampen: Singstar/Buzz/Äga dansgolvet på HB

Mina tips:

Pingis
Denna gren blir otroligt svårtippad och beror förstås lite på lottningen också. I pingisen så vet jag ju att Wanke, Nana och Nisse blir svårslagna men har inte någon bra koll på de tre andra. Gissar att vi vinner med minsta möjliga marginal, 5-4.

Volleyboll
Jag tror vi kommer vinna Volleybollen som vi ju vann enkelt förra gången. Fast Roffe är ju en gammal beachvolleyräv som förstärkt laget nu liksom Wanke med sina knytnävsbaggerslag. Tips: 2-0 i set till oss!

Innebandy
Ser också jämn ut på förhand och även om utmanarlaget har tappat innebandyliraren Ronny så har de ju fått in Wanke vilket ger dom en stor förstärkning! (Dock har jag ett psykologiskt övertag sedan matcherna i Lördags ;) Här kan de dessutom ha fördel av att vara sex pigga spelare istället för fem. Sen är ju frågan om vilka krymplingar som klarar av innebandyn bäst fysiskt? Hur funkar Jonnys höft, Nisses hälar, Perssons häl, Wankes knän, Mattias ljumskar, Nanas axel mm.? Mycket hänger på Jonnys Zeb Macahan-höft men jag tror vi tar hem innebandyn med 3-1 i matcher!

Singstar/Buzz/Äga dansgolvet på HB
När det gäller Singstar och dansgolvet på HB känns Henke Larsson och Wanke som megafavoriter! I Buzz tror jag oraklet Persson eller Bodare blir de som kan vinna över mig som har fördelen av hemmaplan!

Jag vet att många av er deltagande grabbar har skrivfobi på Internet men det vore ju roligt om ni orkade/ville bidra lite med era tips/uppsnack inför helgen bland kommentarerna!

Idolbråket

Ja nu har Katrin Zytomierska fått uppmärksamhet även hos folk utanför bloggvärlden. Nu har hon fått sparken eller tagit timeout (säger hon själv) från TV4 efter allt rabalder i programmet Eftersnack. Jag som har läst hennes blogg ibland vet att hon kommit med väldigt mycket värre påhopp där än det som hände i tv men det får ju förstås en helt annan genomslagskraft nu.

Jag tycker inte ett dugg synd om henne eftersom hon är en grymt otrevlig bitchig människa men jag tycker TV4 har skött det här uselt. De visste vad de anställde för typ av människa och när hon sedan är sig själv fullt ut så får hon sparken! Det djävliga är ju att det väl blir nån Linda Rosing-effekt på detta så att hennes blogg blir ännu större och hon kan hanka sig kvar i kändisvärlden ett tag till även utan exet Alex Schulman.


Foto Aftonbladet

Dryg Måndag

Inledde denna nya vecka med att vakna med en blixtrande huvudvärk och rejält halsont. Vore ju helt underbart om jag som faktiskt sällan numera blir förkyld skulle lyckas bli rejält sjuk till helgen när mina Stockholmskompisar kommer upp och jag ska ha stor grabbfest här hemma.

Jag som i helgen kände mig så pigg och överraskande hel i kroppen efter att ha kört innebandy fyra dagar i rad känner nu mig som om en ångvält har besökt min rygg inatt. Jaja, bara att hoppas att det snart går över och sen får jag bita ihop för Max kommer inte visa någon större medkänsla för en trött pappa är jag rädd!

Snacka om nyheter

På Kanal 9 har de börjat sända mitt gamla favoritprogram Snacka om Nyheter igen! Den här gången med Kajsa Ingmarsson som programledare. I panelen sitter Kristoffer Appelqvist och den enligt mig väldigt sällan roliga Annika Lanz samt två nya gäster varje vecka. Nu har jag sett två avsnitt och tycker att denna upplaga är fantastiskt mycket sämre än förr där den nu tyvärr bortgångne Stellan Sundahl och senare Sven Melander var programledare.

Lite gamla scener från tv-programmet som var lysande när Stellan ledde det:


Lasse E vid 3,12 minns jag fortfarande, ha ha

Max, 10 månader

Idag har jag och Max tagit en promenad i regnet till BVC för att han skulle på invägning och även få ta en spruta inför vår utlandsresa. Man vet ju aldrig hur han ska reagera på sprutan men det gick väldigt bra och Max tittade mest lite förvånat på barnsköterskan och undrade varför hon stack honom i benet? Tydligen kan barnen få feber i efterhand ca 1-2 veckor efter man tagit sprutan så vi får se vad som händer.

Max har nu blivit hela 10 månader gammal:

Fakta:
Längd: 78,5 cm
Vikt: 11,380 kg

Rörelseutveckling:
Kryper fortare och fortare och kan nu ställa sig upp mot soffor mm. helt själv. Kan även sätta sig upp själv när han ligger i sängen eller barnvagnen vilket vi ofta får se prov på även mitt i natten. Max har även lärt sig vinka hejdå lite de senaste dagarna som ni kan se på foto 3 här nedan.

Maten:
Han äter ju väldigt bra och tycker om allt vi bjuder honom på. Max fick även prova äta helt själv en gång men det blev förstås extremt gäggigt. Vi kommer väl nu framöver att ge honom lite mer av vår egen mat och som mellanmål äter Max ibland banan nu. Han blir helt galen när han ser att vi äter en banan om han inte får smaka.



Sömnen:
Den fungerar ju inte klockrent som vanligt men det är ju bara att acceptera att alla barn är olika. Läggningen funkar helt ok men sen vaknar han alldeles för ofta på kvällar/nätter tyvärr. Ibland sover han i egna rummet i sin säng och ibland orkar man inte springa dit stup i ett på nätterna och så har vi honom med oss istället vilket ibland funkar bra och ibland inte alls som de här senaste nätterna. I helgen ska vi prova ställa spjälsängen i vårt rum igen och testa den varianten.

Talet:
Han säger ju ord som pa-pa, ma-ma, dada, heej men svårt att säga om han förstår vad han säger? Igår när jag gömde mig för honom när han kröp omkring så sa han Pa-Pa flera gånger så jag bestämmer mig för att han förstår vad han säger.

Max tycker om att:
Leka med bilar och undersöka hjulen,  pussa på mamma, pappa och gosedjuren, bli jagad av pappa i sängen och krypa upp på mamma, öppna och stänga dörrar (klämriskfaktor 100, brrr), slänga saker i backen när mamma/pappa säger nej nej nej.

Max tycker inte om att:
Sova, hur trött han än är, någon dammsuger med den stora dammsugaren, han aldrig får trycka på receivern till mitt högtalarsystem (se bild 1), vi klipper naglarna på honom,




Glödheta Brynäs

Brynäs bara ångar på och ikväll vann laget mot Skellefteå med 5-1 hemma i Läkerol Arena. Det är helt sjukt hur bra Brynäs är just nu och 18-årige Markström bara fortsätter att storspela i målet. Enligt juniorlandslagets förbundskapten Per Mårts känns det som att det är stor chans att Markström blir förste målvakt i JVM om några månader. No shit???

Nu måste jag verkligen lätta lite på föräldrarpenningplånboken för att hänga med Persson in och se någon match live snart. Tyvärr är det väldigt många Brynäsfans som precis som mig väljer att inte åka in på matcherna. 5200 åskådare igår i Läkerolen är ju en pinsamt dålig publiksiffra efter den start Brynäs har gjort och de är verkligen värda mer publik just nu!


Max i lövhögen


Livstid för Arbogamördaren

Den tyska kvinnan Christine Schürrer dömdes idag till livstid för de vidriga morden på barnen Max och Saga i Arboga. Bara att hålla alla tummar i världen nu för att hovrätten inte ändrar domen längre fram! Fyfan vilken sjuk människa!

Tvära kast med Rosing

Linda Rosing ska ju tydligen få ett eget tv-program där hon ska dejta och kanske finna mannen i sitt liv. Linda som precis nyligen sa att hon skulle se till att vara singel en lång tid framöver känner sig alltså nu mogen för att hitta sin drömman. Det är ju inte precis första gången Linda Rosing gör tvära kast om man säger så!

Linda vill föreläsa för tjejer mot utvik - Veckan efter, Linda vill fota för playboy
Linda och Fadde vill gifta sig - Linda och Fadde gör slut (ca 20 ggr minst)
Linda vill leva ett anonymt liv och jobba - Linda börjar blogga och är med i all media

Jaja hon gör ju precis vad hon vill i sin ständiga jakt på bekfräftelse och det kan ju bli ett sånt tv-program som man tänker att man inte ska se men ändå inte kan låta bli att titta på. Fadde kanske skriver ett brev och blir med som en av de utvalda männen?



Max är godast

I helgen pratade jag med några kompisar om vilken hamburgare man helst äter. Av McDonalds, Burger King och Max så föredrar jag helt klart Max!

Vilken hamburgerkedja är er favorit?


Gnälligt

Max har varit lite gnälligare än vanligt de senaste dagarna och förmodligen beror det på att han får lite nya tänder även om vi inte sett dem ännu. Igår kväll fick han feber och vaknade på kvällen ganska otröstlig så jag beredde mig på en mardrömsnatt men han sov överraskande nog riktigt skapligt.

Tina går i skolan heltid denna vecka så nu är det slut på lyxen att ha henne som avlastare här hemma. Idag var det lite drygt stundtals när Max mestadels vill vara i pappas famn hela dagen men det gick hyfsat ändå. Vi har busat en massa och tog en skön långpromenad på eftermiddagen. Imorgon ska jag och Max ta en sväng till Öppna Förskolan har jag tänkt...


På begäran - Lite gnäll-bilder och till sist en bild på Max i sitt vanliga busiga tillstånd!

Sportsurr

Sverige-Portugal 0-0
Sverige gjorde ju en väldigt bra EM-kvalmatch mot Portugal i Lördags tycker jag. Framförallt då den första halvleken där Sverige spelade fantastiskt bra första kvarten. Kul att se spelare som Sebastian Larsson, Daniel Majstorovic och Samuel Holmén prestera så bra i den här matchen mot bra motstånd. Med tanke på hur matchen blev så känns det lite surt att Elmander inte kunde utnyttja något av sina lägen. Tre poäng hade varit kanon i den här matchen men jämfört med de tidigare två insatserna var detta ju ett stort steg i rätt riktning för fotbollslandslaget.

Den enda kritik jag har är Lagerbäcks matchcoachning som fortsätter vara pinsam. När en helt slutkörd Elmander till och med ber om att få bli utbytt i slutskedet men nobbas detta undrar man ju vad fan våra förbundskaptener håller på med? Stackars Marcus Berg och till våren kommer Henke tillbaka som given vilket gör mig lite kluven.
***
Fantastiske Markström
Jag har nyss sett stora delar av matchen mellan Frölunda-Brynäs (1-1) och ännu en gång imponerar den unge Brynäsmålvakten Jacob Markström enormt!!! Trots vad vissa skribenter tyckte så var det ju ett klockrent och rätt beslut att inte värva hem Johan "Honken" Holmqvist för en massa miljoner som klubben inte har när man har Markström. Även om jag fortfarande tror Brynäs kommer få kämpa hårt för att nå slutspel så känns den här starten ju helt underbar!
***
Tack Björkman
Då har tennisspelaren Jonas Björkman gjort sitt sista Stockholm Open och lägger snart racketen på hyllan. Björkman är en väldigt trevlig idrottsprofil (förutom här kanske >>) som kommer lämna ett stort tomrum efter sig inom svensk tennis.

Ibland drömmer man sig bort till det ljuva 80-talet då man satt som fastnaglad framför tv:n under Davis Cup och Grand Slam-turneringarna. Ett av de största idrottsminnena jag har från tennisen är nog matchen här nedan från 1988...


Pastagratäng med kyckling

I Fredags skulle jag ju bjuda Tina på en middagsrätt som vi inte ätit tidigare. Jag hade valt ut några recept men valde till slut att laga en väldigt enkel Pastagratäng med Kyckling. Till efterätt bjöd jag på lite vaniljglass med hallon/blåbär. Gratängen var god och väldigt lättlagad så den kommer vi säkerligen göra fler gånger. Då kanske vi provar lägga till någon mer ingrediens och väljer en smaksatt creme fraische.

Pastagratäng med kyckling för ca 4 personer
1 grillad kyckling, 1 röd paprika, ca 400 g Tagliatelle, ca 3 dl Creme Fraische, ca 2-3 dl Matlagningsgrädde, 1 dl riven ost, basilika, salt, peppar.
  • Koka Tagliatellin
  • Bena ur kycklingen och dela den i strimlor
  • Gör sås av Creme Fraische, Matlagningsgrädde, riven ost och kryddor i en skål
  • Skär paprikan i små bitar
  • Varva pastan, kycklingen, såsen och paprikan i en ugnsäker form
  • Grädda i Ugnen ca 25 minuter, (175 grader hade jag)

Bloggstrul

Jag vet inte alls vad som har hänt med bloggen men helt plötsligt var min egengjorda header (rubrikbild) i bloggen spårlöst försvunnen! Jag har så svårt att släppa teknikstrul och blir galen när jag inte kan lösa sånt. Nu har jag fixat en ny header i Photoshop och fixat med alla djävla koder precis som de ska va, men icke!!!!

Problemet löst!
Jag vet fortfarande inte varför min gamla header försvann men nu fungerar det att lägga upp en ny alla fall  efter att jag har fått lite hjälp från supportavdelningen. Läge för mig att ta en backup på stilmallen tror jag ifall det händer något mer konstigt.

Kampen om boken

Igår var vi ju till Öppna Förskolan igen med Max för att delta i den där sångstunden. Denna gång var Max inte alls lika blyg som första gången. När vår "sångfröken" sjöng en låt om en orm och kastade in en nalleorm i mitten av ringen så ville Max smaka på den och kröp dit. Sen fick han syn på en buss på andra sidan av rummet och kröp vidare, ha ha.

Johan och Maria var där med Theo och efteråt lekte grabbarna i en lekhage. Det var några andra barn där i samma ålder också och det är ju så djäkla roligt att spana in hur de beter sig mot varandra. Oftast leker de med olika saker var för sig men ibland vill de ha samma sak som t ex den här spännande boken!





Idol Eftersnack

Precis som tidigare säsonger så sänder kanalen TV400 Idol-Eftersnack direkt efter finalerna. Ifjol leddes programmen av Doreen Månsson och Hanna Graaf på ett uselt, pinsamt sätt. All proffsighet i produktionen som genomlyser Idol var som bortblåst och man satt oftast i tv-soffan och skämdes över den där Doreen.

Till denna säsong har man låtit Peter Jidhe vara kvar i Eftersnacksprogrammet vilket ju borgar för lite proffsighet. Fast bara för att kompensera detta och för att se till att detta program även i år blir ett kalkonprogram så har TV4 anställt Katrin Schulman som programledare. Efter att ha sett programmet så inser man fort att det blir ännu en säsong där man får sitta och skämmas för att TV4 anställer ett pucko som programledare. Det märktes ganska tydligt under programmet att Peter Jidhe inte heller jublar över det valet!

När det gäller själva Idolfinalen så tycker jag numera inte alls att det känns så bra som man trodde att det skulle bli tidigare. De flesta var rätt kassa igår tycker jag och nu ser jag inte alls fram emot fortsättningen på samma sätt som tidigare. Alice, Anna B och Kevin är väl de tre som jag tycker presterar bäst. Helt rätt att Jesper blev utröstad som knappt skulle glänsa på en skolrevy! Han kan istället glädja sig åt tandblekningen som gör att han fick monstervita tänder i klass med vad "Ross" hade i ett klassiskt Vänner-avsnitt.

Nu får det fan vara slutbloggat om Idol och Katrin "vad hon nu heter" ett tag framöver!


Foto från Aftonbladet

Vem gör vad?

1. Vem tvättar?

    Båda två, Tina är lite bättre på att hänga och vika kläder mm.

2. Vem diskar?

    Diskmaskinen och jag mestadels! Har precis skällt lite om det! :)

3. Vem dammsugar & skurar?

    Båda två

4. Vem dammtorkar?

    Båda två

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?

    Vi hjälps åt. Tina mäter mm. medan jag oftast borrar och skruvar. 

6. Vem sköter om bilen osv?

    Verkstaden helst. Jag byter däck men gäller det krångliga torkarblad mm. så är Tina klippan.

7. Vem stryker kläderna?

    Ingen, vi stryker nästan aldrig

8. Vem rengör avlopp osv?

    Jag, Tina har avloppsfobi

9. Vem storhandlar?

   Båda. Fast Tina skriver listor, packar in i kylskåp och är den som har koll.

10. Vem kastar sopor, grovsopor, tidningar osv?

   Jag tömmer oftast hushållssopor, Max blöjsopor och sen hjälps vi åt med grovsopor.

Tillägg:
Jag är väl den mer ordningssamme av oss två och springer mest hela dagarna och plockar Max leksaker, reklamen på köksbordet och massa annat. Tina däremot är ju den som oftast gör maten, storstädar kylskåp och en massa annat. Så jag tror man kan säga att vi har en rätt bra uppdelning!

Vem gör vad för er andra som är sambos?


Max = En skräck för en plockig pappa

Fredagsmiddag

Imorgon är det Fredag och på förmiddagen är det dags för sångstund på öppna förskolan igen med Max. Eftersom Tina har hemmastudier kan hon följa med och dessutom ska Johan, Maria och Theo dit så det ska bli kul! Kanske kan jag lära mig hela Imse Vimse-låten denna gång?

Godisfritt i hela sex dagar för oss vilket är ett pyttesteg för normala godismänniskor men ett jättesteg för Tina och mig! När jag dessutom har ätit nyttigt denna vecka också så har jag en enorm träningslust men då sträcker jag mig förstås i baksidan av låret på innebandyn i Onsdags!!! Eftersom jag får skippa innebandyn Fre, Lör har jag vissa små funderingar på att besöka badhusgymmet för andra gången på ett år istället men vi får väl se.

Eftersom jag och min flickvän lever på Tacos, Pasta och skräpmat så ska vi försöka hitta på lite nya maträtter. På Fredagskvällarna när det passar har vi tänkt att en av oss får bjuda den andre på någon ny maträtt med gott vin till så jag måste nog ut på Tasteline eller liknande sajter för att hitta nåt bra tips.

Som mina vänner känner till är jag lite smått kräsen vad gäller mat men ge mig gärna tips på någon god fredagsmiddag kanske med kyckling eller fläskfilé som huvudingrediens? (ej fisk, vitlök, skinka mm. tack)


Livslång kärlek

Mycket tjat om Catrin (Schulman) nu men jag läste hennes inlägg i Expressen om livslånga äktenskap och ville skriva nåt om det. Hennes inlägg skriker ju frustration för att hon just blivit dumpad och jag håller väl inte med om allt hon skriver MEN jag tror väl precis som henne att den livslånga kärleken kommer vara väldigt sällsynt i framtiden.

I den generation som jag tillhör har många av oss föräldrar som levt ihop en stor del av livet och har varit så kallade kärnfamiljer (På gott och ont förstås). Dessa kärnfamiljer är tyvärr en utdöende art och det lär inte direkt vimla av silverbröllop i framtiden gissar jag.

Det känns väldigt trist/skrämmande att så många småbarnsföräldrar separerar nu för tiden men är någon olycklig i förhållandet kan det ju ändå vara bättre för barnen att det blir så i slutändan. Jag hoppas verkligen att jag, Tina och Max kan "gå mot strömmen" och förbli en lycklig kärnfamilj resten av livet!


Mina två älsklingar!!!

Fyllkajor

Igår såg vi på tv-programmet Färjan som jag även nämde förra veckan i bloggen. Där följer man ju personal och livet ombord på kryssningsfartyget Cinderella. Det är i och för sig ingen överraskning eftersom jag själv varit på många kryssningar MEN fyfan vad mycket drägg och fyllskallar det är på kryssningarna!!!


Tröstande pappor

I olika undersökningar/artiklar visar det sig att barn väldigt sällan vänder sig till papporna när de söker tröst. Mamman är enligt undersökningen (inte oväntat) nr 1 och sen kan det i vissa fall vara dagispersonal, mormor och alla möjliga rankas före papporna när det gäller att söka tröst mm.

Jag hoppas/tror verkligen att Max kommer känna sig trygg med att söka tröst och prata med mig om allt möjligt i framtiden även om det förstås kommer stunder då det bara är mamma eller pappa som gäller.


Dog av fetman

För bara någon dag sen kikade min flickvän på nåt tv-program om "världens fetaste man". Nu läser jag precis i tidningen om att just den killen har dött pga hjärtsvikt endast 47 år gammal. I det lilla jag såg av programmet så var han just då en ganska nöjd man eftersom han blev rik på att visa upp sin fetma som nåt djävla cirkusdjur i bur.

När jag såg honom i tv-programmet sa jag till Tina att den där killen inte kommer leva länge till och tyvärr fick jag rätt omgående. Tragiskt förstås och man undrar ju hur i helvete en människa kan tillåta eller tillåtas att vikten skenar iväg till 448 kilo??? Även om detta var ett extremt exempel så är ju övervikt ett enormt hälsoproblem och värre kommer det att bli i framtiden med alla stillasittande ungdomar.


José Luis Garza (Foto AP)

Glädjande dagisbesked

Alldeles nyss fick vi ett skönt glädjebesked via telefonen då kommunens dagissamordnare ringde. Hon berättade att vi fått plats på det dagiset där vi helst av allt ville att Max skulle få börja i Januari-09. Tidigare lät det ju som om det var kört och att vi istället skulle få plats på ett annat för oss okänt dagis som ligger mycket längre bort.

Nu får Max börja här på dagiset som bara ligger någon minut bort från hemmet och är dessutom på vägen till jobbet för mig. Att vi sedan har fått bra omdömen om dagiset/personalen från folk vi är bekanta med känns förstås också väldigt bra! Fast vad konstigt det kommer kännas att lämna den här lilla skrutten på ett dagis redan i Januari men så känner säkerligen alla föräldrar och jag tror att Max kommer stormtrivas där!

Apropå Max så brukar jag ju ständigt klaga på hans sömn men i Fredags så chockade han oss rejält genom att sova från kl 20 till kl 07 och vaknade endast en gång vid kl 03!!! På kvällen blev man ju orolig och var tvungen att kolla till honom så att han andades men han sov så skönt så! Här kommer vändningen tänkte jag och jublade men kvällen efter var det lite mer som vanligt igen, ha ha. Fast det har fungerat hyfsat ändå på slutet så det finns ju hopp!


Universal Studios

1991 var jag med familjen i USA tre veckor på semester för att fira farsans 50-årsdag. Vi åkte bland annat runt i Florida en hel del och besökte förstås nöjesparkerna i Orlando! Bland annat då Universal Studios som verkligen var en höjdare! Där kunde man få uppleva olika filmupplevelser som "Hajen", Earthquake eller Tillbaka till framtiden som vi nog minns mest.

Ni kan se i klippet nedan hur man sitter i en bil och sen filmas allt runt om en så man tror att man åker i rymden, grottor och allt möjligt. Så djävla häftigt och något av det roligaste jag har gjort! Jag, brorsan och farsan skrattade åt morsan så vi kiknade eftersom hon gallskrek hela Tillbaka till framtiden-resan. När en dinosaurie i 3D tog en tugga mot vår bil trodde morsan vår sista stund var kommen, ha ha. Någon mer som har besökt Universal Studios?


Svenskarna i NHL

Expressens Gunnar Nordström rankar 52 NHL-svenskar och jag måste få göra en liten kommentar om detta! Det är förstås jättesvårt att göra en sån rankinglista och självklart tycker alla hockeyintresserade lite olika.

Personligen tycker jag absolut inte att Bröderna Sedin och Mattias Öhlund ska ligga så högt med tanke på att bland annat Niklas Kronvall och den evigt underskattade Micke Nylander ligger längre ner på listan. Jag kan inte heller förstå hur Micke Samuelsson kan hamna bakom Alexander Steen och Robert Nilsson i listan om jag ska nämna något mer.

Vi får se hur det går för våra svenska NHL-stjärnor nu när NHL-säsongen har kört igång! Jag hoppas verkligen att Foppa och Sudden kan/vill spela och då gärna i lag som är bättre än Colorado och Toronto!

Minnen från barndomen

I veckan pratade Adam & Gry i radion om vad man minns från sin barndom. Adam minns knappt någonting före hans 12-årsdag och jag kan själv tänka ibland vad trist det är att man inte kommer ihåg mer! Före 7 års ålder känns det som om jag bara har enstaka händelser kvar i minnet.

Det jag kommer ihåg mest från 6-9 års åldern är nog hur vi barn i kvarteret ständigt var utomhus och lekte. Jag kunde stå ensam eller med kompisar och spela landhockey/fotboll mot garageväggen i flera timmar varje kväll vilket man knappast ser barnen göra nu för tiden. En del saker var kanske bättre förr?

Jag vill ju att Max längre fram ska minnas alla härliga stunder vi haft ihop men så kommer det ju inte bli. Däremot blir man förstås som barn präglad av allt man får uppleva så självklart är ingenting bortkastat. Trist ändå att man inte kommer ihåg mer från barndomen och inte hade jag några föräldrar som bloggade heller!

Hur mycket minns ni från er barndom?


Eftersom Max inte kommer ihåg detta i framtiden har vi hans första krypturer på bevis

Bloggkändis för en dag

Idag hamnade mitt blogginlägg om Stjärnor på Is av nån outgrundlig anledning på blogg.se förstasida vilket förstås gav besöksstatistiken en orkanknuff uppåt siffermässigt. Lite ironiskt att jag fick fler besökare/kommentarer än någonsin då jag precis går i tankar om att antingen sluta blogga, starta en helanonym blogg eller kanske sätta lösenord på bloggen.

Vi får se hur det blir och jag återkommer säkert om mina bloggfunderingar någon dag framöver!


Katrin och turkarna

Jag är ju inget stort fan av Katrin Schulman (numera Zytomierska) men jag läser hennes blogg ibland. Just nu är hon ju i Turkiet på semester och slickar såren efter att ha blivit dumpad av Alex. Jag skrattade igenkännande när hon i ett inlägg beskrev sitt agg mot de påflugna otrevliga Turkarna i butiker, restauranger, barer mm.

Jag var ju i Alanya 2006 och förstår precis vad hon menar och för tjejer kan det vara snudd på olidligt där nere med alla påflugna turkgrabbar även om vissa tjejer kanske ser det som paradiset! Det finns ju självklart trevliga turkar också men för mig var den där dryga påflugna stilen som många turkar hade det som gör att jag tvekar om att åka dit igen. Jag undrar om Turkarna inser hur många skandinaviska turister de skrämmer bort genom sitt sätt att vara?


Foton från vackra Alanya och mysiga båtturen

Stjärnor på is

Igår kväll såg vi premiären av det upphåsade tv-programmet Stjärnor på is och det var väl ungefär som jag hade förväntat mig. Lite som Let´s Dance där man kikar utan att tycka att programmet är speciellt roligt egentligen.

Jag tycker Carolina Gynning skötte sig helt ok igår men kan absolut inte förstå hur hon kan vara så upphypad? Många tjejer bara älskar henne och ser henne märkligt nog som nån stor förebild??? Dessutom vill en hel del folk se henne som programledare i fyrans kommande Robinson tydligen? Visst, hon är en snygg tjej som är väldigt spontan och därmed ibland blir lite rolig men i mina ögon mest en gapig medioker programledare.

Förresten kan jag inte låta bli att undra hur det hade låtit om t ex David Hellenius i Let´s Dance hade kommenterat de kvinnliga deltagarnas kroppar på det sätt som Gynning/Berg gjorde med Rafael E och Lasse F? Jag bryr mig inte ett smack men vi män anses ofta som sexista medans det är lite gulligt när tjejer dreglar över killar i olika sammanhang.


Idolvinnare år 2024


Porrkväll på SVT

Ikväll ska SVT tydligen ha en temakväll med ämnet Porr!!! Nu är det inte direkt så spännande/chockerande som det låter eftersom de tydligen ska visa 2-3 dokumentärer i ämnet och sen Boogie Nights med Mark Wahlberg som "Dirk Diggler"! Alla tjejer kan ju ändå njuta av att få se en dokumentär om den hete Ron Jeremy!


Idolveckan

Efter alla uttagningar hade jag rätt höga förväntningar på den här Idolveckan men tycker inte det blev så bra som jag hade trott. Många konstiga låtval måste jag säga! Vissa tävlande som grabbarna Jesper och Robin B har ju helt klart gått bakåt några steg och borde åka ut ganska snart tycker jag.

Tyvärr blir det nog inte så då det oftast är alla småbrudar som har makten i den här typen av program och röstsystemet inbjuder ju till att "fel" idoler åker ur men men. Det bästa vore förstås om juryn fick avgöra vilka två som var sämst varje kväll och sen fick svenska folket rösta!


Lars E med Everybody Hurts

Steven Gerrard

Min store Liverpoolhjälte fick här i veckan mot PSV Eindhoven äntligen göra sitt 100 mål för klubben! Som vanligt när det gäller Steven Gerrard så var det inte vilket mål som helst heller. Liverpool gjorde en stabil match mot PSV där man vann med 3-1 och nu har två raka segrar i sin Champions League grupp.

Det är alltid svårt att jämföra olika generationer av fotbollsspelare men för mig  är Steven Gerrard och Kenny Dalglish helt klart de två största/bästa spelarna genom tiderna i Liverpool FC!


Borrhammare

Jag skrev kanske ett inlägg om detta för några månader men gör det ändå igen. Om det är fler än oss som har betongväggar hemma och en borr som inte klarar av det så kan jag verkligen rekommendera att köpa eller hyra en borrhammare. Vi hade en fixardag här i veckan då vi skruvade upp lite hyllor mm. på betongväggarna i Max rum bland annat. Tack vare att vi hyrde en borrhammare för 150 kr/dygnet så var det ett rent nöje att borra!


Max kryper

I Måndags (29/9) kröp Max på riktigt för första gången kan man nog säga. Han har ju gjort många halvdana försök men nu kunde han krypa en bit på golvet för att jaga ikapp den röda plastbilen som han tycker så mycket om. Sedan la jag även lite foton på när Max och jag busar samt hans senaste badstund med mamma. Kolla in frillan!


Misshandeln av lokföraren

Man blir ju så ruggigt trött på alla djävla huliganer som ständigt ser fotbollsmatcher som ett bra tillfälle för att slåss. För mig får de gärna bestämma en öde plats någonstans och puckla på varandra hur mycket som helst men ge fan i vanligt folk!!!!

Den där killen som placerade en raket eller smällare i en kvinnlig lokförares mun skulle ju bestraffas minst med sin egen medicin! Bind fast idioten och stoppa in en stor djävla Maxi-smällare under förhuden på honom eller ett smatterband i käften så får vi se vad han tycker om det. Även om jag inte är någon juridisk expert så har jag alltid tyckt att straffen för misshandel är åt helvete för låga i detta land!

RSS 2.0