Metalljournalen

Det är lätt att fastna på Youtube ibland och bli nostalgisk! Ett tv-program som vi i kompisgänget alltid tittade på under första halvan av 80-talet var ju Metalljournalen med Anders Tegnér. Vi spelade in på videoband och gjorde sedan omröstningar om vilka låtar vi gillade bäst av de rockvideos som de visade.

Jag minns att i topp på min lista låg låtar som King Cobras "Hunger", Mötley Crues  "Looks that kill", Deep Purples "Knocking at your backdoor", Bon Jovis "Runaway" och många andra härliga låtar som t ex Whitesnakes "Slow and easy" i klippet nedan där Anders Tegnér intervjuar David Coverdale.

Några fler som minns Metalljournalen?




Om träning och krämpor

Just nu känner jag mig väldigt träningsmotiverad och synd bara att min kropp håller på att förfalla då jag ständigt åker på diverse småskador. Nu finns det ju så mycket värre saker man kan råka ut för än småskador men likförbannat känns det trist att ideligen få/ha stukningar, bristningar, ljumsksmärtor och problemen med axlar/nacke mm. 

Med förkylningar, småskador och en dålig kost en längre tid så har jag genast hastigt och väldigt olustigt gått upp ca 4-5 kilo! Så nu djävlar vill jag få vara någorlunda hel/frisk och kunna träna bort godiskilona! Jag försöker att äta enligt LCHF-kosten igen men det är otroligt svårt att hålla den strikt, tyvärr.

Skulle vilja få till träning någon mer dag i veckan än mina tre innebandyträningar. Jogging är ju ett alternativ men lockar ändå inte lika mycket nu med en lång mörk vinterperiod framöver. Simning eller spinning vore ju kanske bra men lockar inte särskilt mycket. Styrketräning känner jag motivation för ibland men kommer ändå aldrig ner till gymmet och axelproblemen gör det inte heller mer lockande.

Vi får se hur det blir men om vi bortser från att jag mår djävligt bra psykiskt av att träna så finns det ju även många viktiga hälsovinster att göra. Speciellt med tanke på att jag har anlag för diabetes och en pappa som gick bort i prostacancer då det ju är bevisat att daglig motion rejält minskar riskerna för dessa sjukdomar i framtiden.

Hur ofta tränar ni och vad?



Piggare Max

Äntligen är Max lite piggare och har börjat äta lite mer normalt nu när de där hemska höstblåsorna verkar vara på väg bort. Så idag är han på sitt älskade dagis igen och han blev som vanligt jätteglad när han kom dit imorse.

Nu har Max haft dessa höstblåsor vid två tillfällen och eftersom de flesta blir immuna när de haft detta en gång (enligt information på Internet) så får vi verkligen hoppas att han slipper dem i framtiden.

Max har varit sjuk extremt mycket detta år då han har haft magsjuka, öroninflammationer, hög feber och förkylningar men inget har varit lika jobbigt för honom (och för oss) som de här vidriga höstblåsorna.

Det har varit en frustrerande vecka på många sätt och Max har gråtit så mycket så att han tappade rösten till slut. Dessutom verkar han ha kommit in i en period där han ibland blir enormt arg och trotsig men det kan ju bero på blåsorna också förstås.

Nu drömmer jag som pappa om att få ha en frisk son någon vecka framöver och så önskar jag att det sker ett litet mirakel som får honom att sova bra på kvällar/nätter framöver. En barnfri kväll/natt för mig och Tina vore ju inte heller fel då vi inte haft det på flera månader.


En glad pigg Max dansar loss...

Partaj

I Lördags hade Staffan ordnat en grabbkväll i det nybyggda huset där vi samlades vid 16-tiden. Det blev en trevlig kväll med sport på tv:n, mycket surr och en hel del alkohol då förstås. Djäklar vad snyggt de hade i sitt nybyggda hus måste jag säga och lite avis blev jag nog!

Det var sjukt länge sedan jag gick ut på krogen så när Persson, Anders och Nisse vid 01-tiden skulle ner på stan för att gå på Living Room där det var 90-talskväll med E-Type så var jag ju lite sugen. Fast med tanke på våra sömnlösa nätter och Max jobbiga höstblåsor så tog jag det istället ganska lugnt och cyklade hem istället.

Det beslutet kändes bra dagen efter då jag inte var det minsta bakis och istället kunde vara med min sjuke son, tvätta massa, städa badrummet, byta däck mm på förmiddagen. Sedan kändes det skönt att unna sig lite ostkrokar & choklad i soffan med Liverpool - Man United på tv:n.

Tack för en supertrevlig kväll "Garren"!!!


Underbar Liverpoolseger

Igår tog Liverpool en enormt viktig seger med 2-0 hemma på Anfield mot ärkerivalen Manchester United! Jag tycker Liverpool gjorde en väldigt bra match och var väl värda segern. Det var länge sen jag blev så glad som igår efter denna prestigefyllda seger.

Sista kvarten av matchen var fantastisk med ett rasande tempo och närkamper där spelare som Carragher, Mascherano och Lucas med flera verkade kunna offra båda sina ben för en Liverpoolseger. Den inställningen vill vi se mer av framöver.

Hela laget ska ha beröm men extra plus till mittbackarna Carragher/Agger som gjorde en kanonmatch samt Lucas/Mascherano som ägde mittfältet och kreativiteten framåt fixade Benayoun ihop med guldklimpen Torres!!!
***
Senare på kvällen kikade jag på Barcelona som bjöd på fantastisk fin fotboll och Zlatan gjorde verkligen en kanonmatch! Även om man inte direkt kan påstå att försvarsspelet i La Liga imponerar så är det ju djäkligt roligt att Zlatans inledning i Barcelona blivit så bra.


Två av världens bästa forwards just nu, Zlatan och Torres!

Höstblåsor igen

Max hade sovit extra dåligt några nätter och Torsdags morse hade han hög feber så han fick vara hemma med Tina. Under dagen dök det upp såna där blåsor i hans mun igen precis som för några veckor sedan. Enligt information på nätet så blir de flesta immun när de har haft dessa höstblåsor en gång men tydligen inte vår son då.

Han har inte direkt varit på nåt strålande humör sedan dess och vi tycker så synd om honom då det verkligen märks att han har rejält ont i munnen. Det spelar ingen roll vad vi provar att ge honom för inte ens glass vill han äta och då vet man ju att något är fel. Som tur är dricker han vatten trots att det gör ont vilket är det viktigaste.

Max har ju varit rätt mycket sjuk i sina två första år av livet men ingen öroninflammation, magsjuka eller nåt verkar ha varit lika smärtsam som blåsorna den här gången då han ibland gråter oavbrytet i flera timmar. Nu har vi haft ännu en natt där Maxen gråtit flera timmar och man känner en sån djävla frustration över att se honom ha så ont.

Efter att ha varit vaken mellan ungefär kl 2-6 där Max till slut slutade grina när vi kikade på Nalle Puh så har han nu somnat lite på Lördagsmorgonen och nu gäller det att samla kraft tills han vaknar. Håller tummarna för att blåsorna snart känns lite lindrigare för honom men är rädd att det kommer ta några dagar till.

Gravid Katrin

Katrin Zytomierska är tydligen gravid som det har ryktats om en längre tid. Hon som "hatar" överviktiga människor verkar ha stora problem med att hon nu går upp i vikt. Vi får väl se om graviditeten gör att hon kan bli snäppet mindre bitchig eftersom ett barn kan få de flesta att förändras.

Jag hoppas förstås att graviditeten går bra men det gör ju inget om hon lägger på sig minst 25 svårbortbantade kilon. Jag ser även fram mot att läsa hennes blogg när mammahormonerna spökar som mest medan pojkvännen Bingo flänger runt i världen och fotar liggvilliga nakenmodeller.



Sons Of Anarchy

Den här serien gissar jag att inte så många av er känner till? Sons of Anarchy handlar om ett kriminellt MC-gäng som huserar och styr det mesta i samhället Charming. Efter att ha sett fem avsnitt av serien så tycker jag den är klart sevärd och kan rekommendera den.

Sons of Anarchy sänds varje Tisdag kl 20:00 på TV400!





Trixa med foton

Gillar man att experimentera lite med foton och sätta in egna foton i olika sammanhang kan man besöka denna sajten. http://photofunia.com/


Hjälp över nätet

Nåt av det bästa med internet är ju att man kan få råd och hjälp av andra människor. Ibland blir det väl inte direkt som man har tänkt sig som för den här pojken som vill ha lite photoshophjälp med en bild till sin pappa på dennes födelsedag, ha ha.

Sen finns det här foruminlägget där en bodybuilder-kille vill ha lite feedback på sitt utseende i en tråd som urartar till 217 forumsidor! Elakt, ja visst men vissa bilder är hysteriskt roliga!

Max, 22 månader


Mammas pojkar

Nu har vi kikat på två avsnitt av Mammas pojkar som sänds på TV4. Det är alltså en dejtingsåpa där tre killar ska försöka hitta den "rätte" bland 30 tjejer som lever i ett lyxhus i Marbella med pojkarnas mammor! Castingen av tjejerna och killarna verkar ha gjorts på Stureplan precis som i Paradise Hotell.

Det här är ett sånt här skitprogram man inte borde titta på men som ändå lockar på nåt sjukt sätt. Jag kan ju inte påstå att tjejerna i programmet gör någon bra reklam för er kvinnor och man sitter ju verkligen med skämskudden i högsta hugg framför tv:n.

Fyfan vad jag ogillar såna där bitchiga brudar som det vimlar av i programmet som exempelvis den där strippan med bh-storlek G-95 eller nåt om någon inte förstår vem jag menar. Suget efter att få vara med i TV och bli c-kändis är otäckt stort i detta landet måste jag säga.

Fler som kikar på mammornas pojkar?


Sjukdomar

I Måndags kväll fick jag ont i huvud/hals och sedan blev jag rejält hängig/förkyld med influensasymtom så jag har varit hemma resten av veckan. Lite trist då vi ju skulle åka ner till Stockholm med jobbet Ons-Tor men inget att göra åt. Visst kan det vara drygt att vara grisförkyld men det finns så mycket värre saker i livet så inget att klaga över.

Några som däremot har all rätt i världen att klaga är ju min brorsdotter Olivia som efter att ha svarat väldigt bra på behandlingarna och blivit allt piggare nu i veckan fick en infektion (blodförgiftning). Det är ju tyvärr inte oväntat att Olivia åker på någon infektion då immunförsvaret ju vid en sån här sjukdom inte alls fungerar.

Nu ligger "Lia" på Gävle sjukhus och har tydligen väldigt lågt blodtryck och över 40 graders feber. Så trist nu när hon i veckan enligt brorsan var mycket piggare och så kommer bakslaget. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag lider med Olivia men vi håller tummarna för att du snart är på benen igen och kan fortsätta kampen!

Ny spis

Då har vi äntligen fått vår nya Induktionsspis hemlevererad! När vi skulle installera och testa den så visade sig att det inte fanns någon sladd med! Ringde till Mediamarkt där försäljaren lät förvånad och kollade med leverantören men det visade sig att någon sladd inte ingår på denna spis???

Djävligt märkligt tyckte både jag och killen på Mediamarkt men inte så mycket att göra åt. Det löste sig ju ändå eftersom Tinas papppa som är elektriker kom förbi igår och ordnade en sladd. Så nu är spisen på plats och det ska bli väldigt roligt att använda den framöver då man har hört massor av positivt om just Induktionsspisar.

Förutom det positiva med att spisen drar lite energi, är ruskigt snabb så är det ju en stor fördel att den blir mycket mera barnsäker då vår klåfingrige son gärna lägger handen på spisplattorna mm. Nu måste vi bara se till att köpa lite nya kastruller också som passar till induktionsspisar.

Apropå Max så blev han väldigt glad igår när "moffa" kom på besök. De har ju inte setts så ofta så jag blev lite förvånad över att Max så väl mindes vem det var som kom. Förhoppningsvis kan de ses lite mer i framtiden och Max verkade ju också väldigt förtjust i morfars nya trevlige sambo som vi träffade för första gången igår.


Max var otrolig nyfiken när morfar skruvade på spisen

Vaccinera sig?

Skönt nog så har det ju varit väldigt tyst om svininfluensan en tid nu förutom den där skolan i Norrland som blev hårt drabbad. I media var det ju tidigare hysteriskt och journalisterna har väl nästan sorg nu när influensan hittills inte har varit i närheten av den omfattningen som expertisen gissade på för några månader sen.

Även om det har varit hysteri i media tycker jag fortfarande inte att det finns något dåligt med att många har blivit lite nogrannare med handhygien och annat. Nu kommer ju det här vaccinet snart att erbjudas och jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska göra i nuläget.

Eftersom experter inte kan komma överrens om huruvida det kan finnas negativa biverkningar med att vaccinera sig eller inte så är det ju svårt för oss "vanliga" att veta men man får gå på sin egen känsla helt enkelt. Man kan ju även göra som någon ung gravid tjej gjorde då hon frågade Linda Rosing av alla människor om hur hon skulle göra???

Hur ska ni andra göra med vaccineringen?




Två hela Knessetavsnitt

Jag skrev ju för en tid sen om den gamla klassiska tv-serien Knesset. För er som precis som mig gillade serien kan jag tipsa om att det numera finns två hela avsnitt att se på "tuben"


Adjö Sydafrika!

Det blir inget VM i Sydafrika 2010 för Sveriges fotbollslandslag och det känns så djäkla trist att gå miste om den stora höjdaren nästa sommar! Sverige har inte spelat särskilt bra fotboll i detta VM-kval och kan man bara göra mål mot två av lagen i gruppen (Ungern/Malta) så är det förstås svårt att kvalificera sig till ett VM.

Bästa svenske spelare i ödesmatchen var Zlatan Ibrahimovic som äntligen stred och kämpade på ett sätt som man alltid vill se honom göra i landslaget. Tyvärr är det inte så lätt för Zlatan när det saknas offensiv spetskompetens runt honom. Oj vad man saknar en yngre Ljungberg!

Nu avgår Lars Lagerbäck och med facit i hand önskar man förstås att han hade avgått redan efter det misslyckade EM-slutspelet 2008. Lagerbäck ska ändå ha cred för att ha gjort mycket bra med landslaget genom åren men det finns också mycket jag har stört mig på så jag välkomnar en ny förbundskapten.

Det som har stört mig mest med Lagerbäck de senaste två åren förutom oduglig matchcoachning vid flertal tillfällen är behandlingen av Sebastian Larsson! Jag tycker det är smått obegripligt hur Lagerbäck/Andersson gång på gång kan bänka honom trots massor av bra insatser de få gånger han har fått chansen.

Elm och Holmén har ju gjort massor av dåliga matcher i detta kval men fortsätter vara givna vilket känns djäkligt trist. Sverige behöver hitta någon yttermittfältare med fart och vi får hoppas att Tobias Hysen eller Emir Bajrami kan få chansen till vänster på mittfältet framöver.

Om jag ska nämna något om tv-sändningen från Kanal 5 så måste jag säga att den fd Hammarbytränaren Tony Gustavsson gjorde ett väldigt bra intryck som bisittare och har nog fler tv-jobb att räkna med framöver. Dessutom bjöd Filip Hammar på en roligt intressant intervju med Zlatan!

När det gäller ny förbundskapten så verkar väldigt många vilja ha Svennis vilket jag faktiskt tycker är rätt märkligt! Jag tycker att Hasse Backe med Jörgen Lennartsson som assistent skulle vara kanon och hoppas framförallt mycket på Hasse Backe som ju har allt som krävs för att kunna göra ett bra jobb med vårt kära landslag!

På fikabordet

Kampen mot sockersuget är en kamp jag förlorar nästan varje dag numera. Frukost, lunch och middag i veckorna fungerar fortfarande rätt bra enligt LCHF-stuket medan helgerna ofta urartar i ett frosseri av skräpmat och godis.

Igår var det ju hockeykväll vilket resulterade i den obligatoriska bilpåsen i pausen och när hungern blev för stark så blev det även en stor hink popcorn som jag frenetiskt tuggade i mig hela sista perioden. För att få en "good finish" på den trevliga kvällen och fira Brynäs seger så blev det även en chokladkaka på Statoil på hemvägen.

Nu ska jag strax gå hem från jobbet och sitter här dreglandes med vårt fikabord i blickfånget. Som vanligt har det lassats upp mängder med godsaker och det som frestat mig mest hela dagen är en jättechokladask och så mina absoluta favoritkakor med sylt. (Se bilden nedan)

Jag ska ju strax på innebandy så äter jag två kakor så springer jag säkert bort det säger min elaka hjärnhalva till mig medan den klokare hjärnhalvan säger att jag är en djävla idiot om jag inte kan hålla mig från socker några dagar i rad utan återfall! Det är kris här och jag känner hur mina ben dras mot fikabordet, hjääälp!!!

Hur har ni det med ert sötsug???


Skön Brynässeger

Igår var jag och Perra in till Läkerol Arena för att se Brynäs besegra HV 71 med 2-1 efter en spännande match. Brynäs var ju överlägsna i förstaperioden och borde ha dödat matchen redan där. Sedan kom HV tillbaka i andra halvan av matchen när Brynäs i slutskedet avgjorde i ett av få anfall i sista perioden.

Roligt att vara på hockey igen och att träffa lite kompisar inne i Läkerolen. Trots att det var slutsålt så var det väl ingen vidare stämning där inne. Tyvärr är det väl så när man håller på Gefle och Brynäs att det inte är något speciellt drag på de matcherna. Eftersom jag inte har bidragit så mycket själv heller publikt så ska jag inte gnälla för mycket om det.

Lite extra plus i Brynäs till Jacob Markström, Anton Rödin, Jonathan Granström och Andreas Dackell. Brynäs verkar vara svårslagna i år med en bra defensiv men måste nog få igång spelare som Kahnberg och Somervouri om det ska bli slutspel!


Max & Pallen

Den här pallen är Max stora  favoritleksak just nu. Han älskar att få vara med vid diskbänken och hjälpa till med disken mm. Några rejäla vurpor har det förstås blivit då han gärna glömmer bort att han står på en pall.

Max älskar att hjälpa till i hemmet genom att plocka disk, hänga tvätt, slänga skräp i papperskorgen mm. Vi får väl se om han är lika angelägen att göra sådant om några år. Förmodligen inte va?


Kents nya singel

Den Sjätte November kommer Kents nya album vilket jag ser fram mot. Här nedan är deras nya singel "Töntarna" som jag inte hunnit lyssna på så mycket än men jag ska.

I Mars nästa år kommer Kent tydligen till Läkerol Arena i Gävle och eftersom jag inte har sett dem live sedan en fyllekväll i Tandådalen 1996 så ska jag nog gå på den konserten.

Här är fem av mina favoritlåtar med Kent!

Vinternoll >>
Columbus >>
Kärleken väntar >>
Stoppa mig Juni (Lilla Ego) >>
Gravitation >>


Gillar ni Kent och vilka är era favoritlåtar med dem?




Piggare Max

I helgen har Maxen alla fall börjat äta lite bättre och känns piggare än i veckan så förhoppningsvis är han snart helt bra igen. När han inte ens velat ha glass så förstår man ju att något är riktigt fel med hals/mun även om de där blåsorna inte syns lika tydligt längre.

På kvällar/nätter verkar det tyvärr som om han fortfarande har ont i mun/hals då han ibland vaknar gråtande och tar sig åt munnen/halsen. Dessutom har han lite hosta som ju också blir värre på nattetid men lite småförkyld kommer han nog vara hela dagislivet känns det som.

Nu när Max varit hemma sjuk några dagar så blir det ju rätt mycket tv-tittande och ibland känner jag att man kanske borde låta tv:n vara avstängd lite oftare. Fast när han inte är så pigg och när man själv vill hinna fixa mat, disk eller bara läsa en tidning så är det ju lätt hänt att ett inspelat Dora-avsnitt åker på.

Fast jag tror inte direkt han far illa av att se mycket tv vid såna här tillfällen. Däremot kommer jag att vara hårdare när han blivit lite större så att han inte blir en kille som ständigt sitter framför tv:n eller datorn. Då ska han få höra om hur pappa minsann alltid lekte ute till sena kvällar i sin ungdom!

Den senaste veckan har Max varit vaken till ungefär kl 21-22 flera kvällar så för att försöka vända tillbaka dygnet rätt för honom så fick han vara vaken hela dagen igår. Inget problem alls för vårt sömnunikum och det underlättade väl lite att vi fick besök av några spännande kompisar igår eftermiddag.

Förhoppningsvis kan Max gå till dagis imorgon så att han får leka lite med andra barn igen och så måste vi försöka få till en träff med bästisen Theo snart så de får busa lite ihop som på filmen nedan.


Gordon Stewart lever


Schulman om Aschberg

Som jag skrivit tidigare har jag väldigt kluvna känslor kring Alex Schulman. Jag tycker dock att mycket av det han skriver i bloggen eller Aftonbladets krönikor är väldigt bra. Som denna krönika om Robert Aschbergs intervju med Anna Anka där jag helt håller med Schulman.

LG BD 370

Vi har länge tänkt köpa en ny dvd och nu när priserna sjunkit på Blu-rayspelarna så kändes det lika bra att köpa en sådan på en gång. Den här Lg:n har fått väldigt bra omdömen så förhoppningsvis blir vi nöjda.

Har inte hunnit testa den så mycket ännu men bra menyer, grymt fin bild, perfekt med USB-ingång så vi kan koppla in vår externa hårddisk och så har den hittills klarat alla format jag testat spela upp samt undertexter.

Förhoppningsvis kan Max sova skapligt ikväll så att vi kanske kan inviga blu-rayspelaren med att äntligen se filmen "Män som hatar kvinnor" eller kanske något avsnitt av True Blood.

LG BD370 >>

Höstblåsor?

I Tisdags kväll tog sig Max åt munnen och var lite kinkig och sedan när jag la mig i sängen bredvid honom för att avnjuta Liverpool i Champions League så vaknade han efter en stund och var otröstlig. Då såg vi att han hade blåsor på tungan och han ville inte heller ha napp vilket ju är ovanligt.

Efter en skrik/gråtstund så somnade han igen men vaknade sen på natten och var otröstlig igen ända tills vi efter en lång stund lyckades få honom lugn med en isglass och lite alvedon. Så nu blir det några såna här pissnätter igen som jag tycker vi haft alldeles för många av år 2009!

Jag hade faktiskt aldrig hört talas om höstblåsor men tydligen är det vanligt bland förskolebarn och det kan ju mycket väl vara det han har fått. Blåsor i munnen kan också vara ett symptom för scharlakansfeber eller förkylning men nån scharlakansfeber är det knappast.

Det verkar helt klart kännas värst i munnen för honom på nätterna och jag förstår verkligen att det måste vara smärtsamt med dessa blåsor. Idag har han ju alla fall fått i sig lite mat på morgonen och är skapligt pigg trots att han var uppe till klockan 22 igår kväll och vaknade nån timme inatt. Lite mer förkyld men förhoppningsvis är han frisk till helgen.

Nu blir det VAB-dagar igen för mig resten av veckan då Tina ju har påbörjat sin 10-veckors praktik i Gävle. Jag kan ärligt erkänna att jag ibland tycker det är urtrist med alla dessa VAB-dagar men huvudsaken är ju ändå att Maxen snart känner sig bättre.

När det gäller att vara hemma med småbarn som har förkylningar och liknande inbillar jag mig att det kommer kännas mindre drygt när de blir lite större och kan underhålla sig själv mer.

Idag har vi hittills byggt med klossar, lekt med lego, pottränat minsann, dammat och dammsugit lite här hemma bland annat. Sen blir det förstås en hel del tv-tittande med Nalle Puh eller Dora som Max favoritprogram just nu.

Nu sover vår sjukling middag så jag passar på att blogga lite och ikväll ser jag fram mot att träna innebandy, få en spännande leverans från El-Giganten och att se Modo-Brynäs på C+!


Som vanligt klickar man på bilderna om man vill se dem i större format!

Idol 2009

Efter en som vanligt lovande start av årets Idol så tycker jag programmet har blivit allt sämre. Den här mellanveckan när de skulle sålla från 100 deltagare till 20 tycker jag var trist.

Bara en djävla massa cliffhangers och utdragna scener där juryn på alla de mest olika sätt ska försöka skapa bra tv när de ger beskeden till deltagarna. Hur vore det om man fick se mer av de som sjöng istället!

Nu blir det väl lite roligare framöver med veckofinaler men tyvärr känns startfältet inte särskilt starkt längre. Den som känns mest spännande är helt klart Erik som har en grym röst!


Sportsurr

Elitserien är igång igen och för Brynäs del ser det ju ut ungefär som förra säsongen. Laget släpper in väldigt lite mål men gör tyvärr ännu färre framåt. Jag har ännu inte sett någon match men ikväll sänds ju Modo-Brynäs på C+ och på Tisdag ska jag nog åka in till Läkerolen för att se Brynäs-HV 71 hade jag tänkt.

Jag kan inte tänka mig nåt annat än att Elitserien i år kommer handla om de rikaste lagen, Linköping, Frölunda och HV 71. Money talks! 2300 åskådare på Södertäljes hemmamatch i andra omgången. Elitserien hetare än någonsin skriver vissa journalister, nja säger jag.
***
Gefle IF har en Allsvensk trupp som är tunnare än Sara Wedlund!
***
Peter Forsbergs comeback var ju verkligen imponerande även om jag också tycker att han verkade vara väl grinig och drog på sig massor av onödiga utvisningar. Foppa visade ju alla fall åter igen att han har så mycket kvar att göra inom hockeyn bara han kunde få ordning på fotdjäveln. Tyvärr tror jag inte att han kommer få ordning på den så det kan ju bli så att två av våra tre största spelare genom tiderna lägger av samma höst. Trist!!!
***
För ca 10-15 år sen sändes Superstars i tv och man imponerades enormt av gamlingen Ingemar Stenmark som vann rubbet. Nu är det Superstars igen år 2009 och man imponeras ännu mer av den ännu äldre Stenmark som åter igen vinner i alla möjliga grenar. Vilken hjälte han är "Stenis"!!!
***
Tack för allt Mats Sundin!!!
***
Landslagstruppen i fotboll är uttagen till de två avgörande kvalmatcherna till VM i Sydafrika 2010. Att Henke Larsson är med igen och förmodligen kommer få spela bredvid Zlatan känns ok nu när Tobias Hysén tyvärr blev skadad och när M Berg, O Toivonen och J Elmander känns iskalla formmässigt. Däremot känns det väl sådär att Daniel Andersson och M Rosenberg är tillbaka men de lär ju inte få någon speltid hur som helst.
***
I Barcelona fortsätter Zlatan att leverera men man kan väl som svensk önska att de kunde vila honom några minuter mer i La Liga när de ändå leker med motståndarna.
***
NHL kör igång igen och det känns på förhand som att Chicago och Washington borde kunna utmana Detroit om titeln. Regerande mästarna Pittsburgh, San Jose blir säkert också farliga liksom Philadelfia som värvat bra.

Roligt att Viasat kommer sända lite matcher också så kan man smyga på tv:n ibland på nätterna i sovrummet för att kika.

RSS 2.0