Efter jobbet

Ibland kan man sukta lite efter den tiden då man kom hem från jobbet efter en stressig dag och absolut bara gjorde ingenting i sin ensamhet. Nu är det ju oftast full fart mellan kl 17-20 då man tar hand om Max, städar, gör mat eller kanske tränar. Är Max sedan på gnällhumör som han kan vara efter dagiset så kan de här timmarna kännas rätt dryga ibland.

Igår var Max däremot på rätt bra humör och var ute med Tina och farmor när jag kom hem. Nu har han upptäckt hur roligt det är att vara ute och försöker ofta ta på sig skorna redan vid sextiden på morgonen för att visa vad han vill. Dessutom har Max också upptäckt lekparken ordentligt så det blir nog många duster framöver när han inte vill gå därifrån kan jag tänka mig.


Finns inget bättre i livet än att höra Max skratta

Jag har syndat

Eftersom jag vilade från träning i Måndags så hade jag tänkt ta en joggingrunda igår efter jag lagt Max. Tyvärr var jag så trött pga dålig sömn så jag somnade som en stock bredvid Max med joggingkläderna på vid nattningen. När jag sen vaknade efter en stund så var all springlust som bortblåst så det blev soffläge istället med Champions League på tv:n.

Syndade lite igår då jag åt en bunt rånkex på jobbet. Den där djävla kakskålen på jobbet stirrar på mig hela dagarna och till slut kastade jag mig över den i ett svagt ögonblick. Åt även lite salta pinnar på kvällen och en polkagrisklubba som jag hittade i nåt skåp. Erkänner nu detta för min sambo via bloggen, ha ha.

Idag blir det innebandy med Wanke och grabbarna!!!


Grillad Hysén

I helgen såg jag det bespottade tv-programmet Grillad där fotbollslegenden Glenn Hysén var den som blev "grillad". Visst är det lite mobbing-tv där det skämtas friskt om hur vissa ser ut mm. men alla som är med vet ju om upplägget och verkar tåla det. Skrattade faktiskt en hel del denna gång och även åt Peter Wahlbeck som inte är någon av mina favoriter annars.

Hela avsnittet finns förstås också på SVT Play om någon vill se det. Glenn Hysén var en fantastisk fotbollsspelare, är en bedrövlig exertkommentator i Tv men verkar vara en djävligt go trevlig gubbe tycker jag.



Hälsovecka 1

Då har det gått en vecka av vårt senaste försök med att börja ett lite sundare liv kostmässigt. Jag tycker vi har skött oss rätt bra även om jag vid många tillfällen varit extremt godis/chokladsugen. Tur att min flickvän har varit lite mer bestämd än mig när jag haft mina sötsugskriser, ha ha. Istället för godis har vi mumsat lite frukt, bär, nötter och sånt istället . Vi får väl se om sötsuget minskar någon gång? Ich betwievlich!

Frukost/Mellanmål har alla fall fungerat bra första veckan och det är nog första gången på ca 30 år som jag inte har ätit en enda smörgås på en vecka. Till lunch/middag så har vi ju ätit ganska normalt men försökt att äta lite mindre kolhydrater än vanligt och mer grönsaker istället. Nåt man också måste försöka lära sig om man vill hålla vikten eller gå ner i vikt är ju att äta lite mindre portioner men det är svårt när det är så gott med mat!!!

Det är inte alltid så lätt att försöka vara hälsosam måste jag säga då man ständigt utsätts för frestelser från alla håll och kanter. Speciellt på våren nu när det är tid för glass, grillpartyn, kall öl i solen, hockey-vm mm. Hur det är på jobbets fikaraster har jag väl beskrivit tidigare där jag t ex sitter med en kiwi medan de andra dukar upp nybakta frallor, kanelbullar, kakor och godis som de mer än gärna vill dela med sig av till mig. Tjatas ska det göras från vissa också!

Märkligt nog så verkar många mer tycka att det är konstigt att jag försöker undvika socker/sötsaker än att visa förståelse och ge uppmuntran. Allt handlar ju inte om bantning och de flesta borde väl år 2009 känna till att många människor lider av ett stort sockerberoende och att det finns stora likhetstecken mellan dålig kost och exempelvis cancer, diabetes mm.

Jag tillhör ju inte en av de här turliga människorna som kan äta vad som helst utan att bli tjock så det är ju alla fall en djävla tur att jag älskar att sporta. Jag är inte speciellt tjock men nog skulle det vara roligt om jag kunde få bort något kilo från magen nu när vi försöker leva lite sundare men det verkar vara svårt nu när man blivit 37-årig gubbe.

Min Träning - Hälsovecka 1
Måndag - Innebandy
Tisdag - Promenad, 30 minuter
Onsdag - Innebandy
Torsdag - Innebandy
Fredag - Innebandy
Lördag - Vila
Söndag - Promenad, 80 minuter

Tekniken sitter redan


Sexskandalen - Hockey VM

Sedan Kristian Huselius blev klar för VM-truppen i ishockey har nog t ex Expressen säkerligen skrivit 5-6 helsidor om den där händelsen för fyra år sen när Huselius, Lilja och Tallinder blev utslängda från landslagssamlingen efter en uppmärksammad sexskandal när de hade sex med en ung tjej på hotellrummet.

Jag förstår verkligen inte varför media måste älta i detta så in i helvete nu flera år efteråt? Skulle tidningarna skriva så här mycket om varje manlig idrottsstjärna som är otrogen så skulle det inte längre finnas några träd kvar på jorden pga pappersbristen.

Det ska förresten bli roligt att se Kristian Huselius och Patrik Berglund i samma kedja ikväll mot Lettland. Upplägget i VM är ju så att det mest blir en massa skitmatcher fram till kvartsfinalen och mot sämre lag så har Tre Kronor ett bra lag fyllt med kreativa spelare som Omark, Huselius, Mårtensson med flera. Mot lag som Kanada/Ryssland i en semifinal kan det bli tuffare och då skulle man gärna se att Tre Kronor hade lite fler fysiska spelare i laget.

Grillpremiär 25/4

Natten till Lördagen sov Max skapligt medan jag sov uselt. Sen när han ville gå upp klockan 05:20 var det inte den piggaste Mattias som klev upp denna Lördagsmorgon. Kände mig totalt energilös hela Lördagen och kanske var det en kombination av dålig sömn och att jag efter en rejäl förkylning tränade innebandy fem dagar i sträck i bastuvarma inomhushallar eller så är det helt enkelt bara saknaden av godis denna hälsovecka som gör mig svag! :)

Det var en rätt dryg Lördagsmorgon som kändes väldigt lång då Junior vill upp så djävla tidigt jämt. Det är ju verkligen full fart på Max numera och jag tror det blev ca 20-30 gråttillfällen denna morgon då han ju ska klättra och springa snabbare än vad han klarar av vilket leder till vurpor och gråt. Sen ska han ju vara med överrallt så man kan ju glömma att äta frukost, gå på toa eller göra något annat i lugn och ro.

När Maxen väl sov middag så låg vi bara i varsin solstol på altanen och njöt i nästan två timmar! På eftermiddagen sen var vi mest ute och plockade fram lite inför premiärgrillningen detta år. Som vanligt grillade vi fläskfilé och till detta fixade Tina en väldigt god flingsaltad/inoljad ugnsstekt blandning av potatis/morötter, sallad +tre olika såser. För att var helt nöjd med hälsoveckan så kanske vi skulle ätit lite mindre men det var ju så gott och så delade vi på en flaska vin också. Ljuvligt att äntligen sitta på altanen i sommarvärme igen!

På Lördagskvällen hörde jag en liten duns och lite gråt uppefrån Max sovrum. När jag kom upp så låg Max UNDER SÄNGEN och snyftade! Blev orolig för att att han slagit sig om han nu ramlat ur sängen men det verkade inte vara någon fara. Jag drog ut honom därifrån och gosade honom till sömns igen. Max säng är verkligen inte hög så jag blev minst sagt förvånad när jag kom upp och han var under sängen!!!

Tina somnade ganska snabbt i soffan på kvällen medan jag spolade igenom både Liverpools match och Sveriges VM-premiär i hockey-VM. Roligt att sitta och titta på sport en hel lördagskväll utan godis, INTE!!! Åt lite frysta hallon alla fall och sov sen djäkligt skönt på nedervåningen medan Tina fick ta hand om sömnmarodören denna natt.

Nu är det Söndagslunch och tidigt imorse tog jag och Max en riktigt skön långpromenad på ca 1:40. Då kunde Tina få lite välförtjänt sovmorgon och så var vi till Ica Maxi för inhandling av de obligatoriska Söndagstidningarna med bilagor. Tyvärr fick jag skavsår igen trots mina sköna nya gympadojjor. Jag måste nog skära bort hälknölen på min vänsterfot om jag ska kunna gå en promenad/golfrunda med gympaskor som tar längre än en timme verkar det som.

Nu sover Max middag och förutom att hinna käka lite i lugn och ro så ska vi väl försöka göra lite nytta ute i trädgården eller nåt här på eftermiddagen. Tyvärr inte lika soligt idag då det är lite dis men varmt och skönt ute alla fall.

Vad har ni gjort i helgen?


Dags för helg

Pust! Det har varit några stressiga dagar på jobbet och nu ska det bli djäkligt skönt med en helg då det dessutom ska bli solväder tydligen. Nu har Tina och jag alla fall klarat av att leva sunt med kosten i hela fem dagar så får vi se hur vi klarar helgen. Det är ju oftast då man har som svårast och så urartar det med godis/skräpmatsfrosseri men det vore väl fan om vi inte ens klarar två veckor. Möjligen att vi syndar med en kall öl eller något glas vin i solen och så måste jag kanske äta lite mörk choklad om min chokladabstinens blir ohållbar.

En ok vecka motionsmässigt också då jag har spelat innebandy Sön, Mån, Ons, Tor och nu strax ska iväg på lite friskvårdsinnebandy med jobbet innan jag tar helg. I helgen ska vi väl försöka vara ute så mycket som möjligt i finvädret och så åker kanske grillen fram. Vad roligt det ska bli att kunna vara ute med Max och leka på gräsmattan! Dags att ta fram fotbollen och börja lära honom grunderna tror jag :)

Ha en trevlig helg!

Makalös Liverpoolmatch

Matchen igår mellan Liverpool-Arsenal var nog en av de bästa fotbollsmatcher jag sett på många år och jag blir lite förundrad över hur många fotbollsintresserade kompisar/kollegor/forumkontakter som inte ser en sån här toppmatch! Fel att jämföra men när man har sett en sån här fotbollsmatch så känns Allsvenskan som division 8 i korpen eller nåt.

Efter 4-4 mot Chelsea i förra veckan så trodde man inte sina ögon när slutresultatet igår mellan Liverpool-Arsenal åter igen blev 4-4. En match där Liverpool enligt mig dominerade fullständigt och självklart borde ha vunnit stort men en viss Arshavin tyckte annorlunda! Arsenal utnyttjade sina få målchanser fullständigt efter tre rejäla individuella misstag från Liverpools Arbeloa, Mascherano och Aurelio, suck!
Nytt inlägg
Att Liverpool skulle kunna prestera en sån fantastisk offensiv fotboll utan Gerrard på planen mot Arsenal hade jag aldrig kunnat våga tro men djävlar vad det svider att man inte "dödade" matchen genom att utnyttja några fler av de ca 25 målchanser laget skapade. Starkt av Arsenal att få oavgjort med tanke på deras skador men de hade rejält med flyt igår måste jag säga.

Bäst igår var tvåmålsskyttarna Benayoun och Torres som båda gjorde en helt fantastisk match. Israelen Benayoun är en av mina favoritspelare i Liverpool som enligt mig fått alldeles för lite speltid denna säsong. Kan vara lite ojämn men är enormt kreativ när han vaknat på rätt sida och igår spelade han i världsklass. Beröm också till Dirk Kuyt som även han gjorde en djäkligt bra match igår.

Jag har tidigare hävdat att Liverpool med sina svaga kanter inte är tillräckligt bra för att sno ligatiteln från Man United denna säsong men det tar jag nog tillbaka nu. Det känns bittert att Liverpool haft 4-5 liknande matcher som denna hemma på Anfield denna säsong utan att vinna och det känns för djäkligt att klubben slängde bort en massa miljoner på spelare som Robbie Keane och Dossena i somras. Med tanke på det och att man totalt har dominerat i spelet mot de andra topplagen i år så känns det här som en säsong då vi verkligen hade kunnat ta den där efterlängtade ligatiteln!

Jag känner mig stolt över Liverpools fina spel på sistonde men tyvärr! Grattis Man United!


Glödhete Torres nickar in ett av sina mål!

F & F Söndagsparty

Kikade på Filip och Fredriks nya talkshow från New York igår. Jag hade ju oerhört höga förväntningar på det här programmet men tycker inte att första avsnittet var speciellt bra. De blir ju lite lätt överspeediga ibland de där herrarna, så det blev lite väl flamsigt och jag tycker det hoppades lite väl mycket mellan olika ämnen.

Sen är jag inget stort fan av Marilyn Manson heller så det hade nog kunnat bli bättre med lite andra gäster och bara Piff & Puff i så fall låter dem komma lite mer till tals också kanske. Jag tror det blir bättre framöver och kommer alla fall ha boxen på inspelning varje Söndagskväll.

Klipp från showen >>

Vad äter ni till frukost?

Vi ska försöka igen att för tusende gången försöka ändra våra kostvanor till det bättre. Förhoppningsvis kan vi minska på skräpmat, godis och även dra ned lite på kolhydraterna för att minska vårt enorma sockersug. Förutom att ha en stark vilja så är planering ett nyckelord om vi ska lyckas då vi alltför ofta hamnar i situationer där vi är jättehungriga och inte vet vad vi ska äta och vips så är har vi köpt en kebab eller åkt till McDonken.

Jag tänkte skriva lite om dagens olika måltider som frukost, mellanmål och lunch/middag här i bloggen och jag börjar med frukosten som ju sägs vara dagens viktigaste måltid. Jag är ju uppfödd på te och smörgås som jag även äter ofta numera, tyvärr. Nu framöver ska jag verkligen försöka att äta en annan typ av frukost som gröt eller frukttallrik exempelvis.

Imorse åt jag havregrynsgröt med havremjölk, äppelmos, linfrön, kanel, salt och två stora glas vatten samt lite omega 3 tillskott. Den frukosten brukar jag äta i någon dag men sen slutar det med att jag oftast återvänder till det godare alternativet te och smörgås igen även om jag tycker havregrynsgröt är helt ok.

Jag försöker ju undvika mjölkprodukter så därav mitt val med den rätt äcklige havremjölken och därför skippar jag även yogurt, filmjölk och smoothies. Jag ska exprimentera lite med gröten har jag tänkt och ersätta äppelmoset med bär eller banan exempelvis. Frukttallrik är väl något jag också kan tänka mig variera frukosten med och kanske även omelett om man ska vara lite GI-influerad. Nåt nyttigt fullkornsbröd vore också gott någon gång ibland men de riktigt nyttiga bröden som jag har provat är ju inte direkt jättegoda.

Vad äter ni till frukost?


Sportsurr

Innebandyfinalen
Jag kollar väldigt sällan på innebandy och såg inte hela matcherna men delar av både herr och damfinalen. I damfinalen var det ju lite extra roligt att kolla in Emma Lundmark från Storvik som man inte har sett spela sedan hon var duktig ung tjej i vårt damlag för många år sen.

I herrfinalen vann ju AIK och där spelar den duktiga backen Peter Fischerström. Han borde vara rätt gammal nu med tanke på att jag spelat mot honom flera gånger i början av 90-talet när han spelade i Fornudden. Minns alla fall att han redan då stack ut rejält med sitt hårda skott bland annat. Kul för Jidhe att avsluta med guld förstås!

Nåt som innebandyn måste ta bort är det här att hela laget ska springa in när man gjort mål. Det blir bara löjeväckande och jag vet själv hur drygt jag tyckte det där var. Jätteroligt för bänkspelarna också för övrigt.

Inför Hockey-VM
Kikade lite på Euro Hockey Tour i helgen och det är ju bara att hoppas att det dyker upp lite fler spännande NHL-proffs i Tre Kronor under VM. Just nu känns laget ganska svagt med en dålig backbesättning och ingen given förstemålvakt. Förhoppningsvis kan det komma några ytterliggare spännande NHL-proffs till truppen så att laget kan gå långt i VM.

NHL-slutspelet
Kikade på Washington-N.Y Rangers i Lördags och Henke Lundqvist imponerade åter igen stort när han höll nollan. Nu verkar många tro att Rangers tar det här men jag tror det blir en lång serie för i längden blir det svårt att vinna matcherna när man skapar så lite offensivt som Rangers gör. Kul att se Niklas Bäckström spela för han har verkligen tagit flera kliv i utvecklingen och spelar med stor pondus. Roligt att svensklagen Vancouver och Detroit går bra också så man har lite fler matcher att se fram mot längre fram i slutspelet.

Premier League
Slutspurten inleds och det känns som om Liverpool måste ta full pott i de återstående 5-6 matcherna samtidigt som man bara kan hålla alla tummar i världen för att Sir Alex kommer se ut som på bilden här nedan. Ikväll är det stormatch mot Arsenal där tre poäng är ett måste!

Sir Alex dansar fågeldansen!

Förnedrings-tv

Mycket skriverier i media nu om tv-programen "Grillad" och "Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show". Förnedrings-tv säger en del men det håller jag inte alls med om. Jag tycker inget av dessa två program är särskilt sevärda även om Grillad nån gång ibland kunde vara lite småroligt men det är knappast förnedrings-tv då folk helt frivilligt är med i dessa program och vet vad det handlar om. (Förutom Harrysson då, tydligen)

Har lite svårt att förstå uppståndelsen då tv-programmet Grillad ju kör efter konceptet som hela Ståuppkomikerbranchen handlar om med den skillnaden att personerna som blir häcklade är med i programmet. Japanska tv-showen med konstiga lekar är ju heller inte direkt någon nyhet och blir man som Marcus Birro med flera så väldigt upprörda över att en del B-kändisar ställer upp i detta så är det väl bara att byta kanal som jag gjorde. 

Trevlig helg!

Nu har vi både ett nytt kylskåp och fryskåp hemma så det ska bli djävligt skönt att kunna förvara grejor i kylskåpet igen. Vi ska väl ta en sväng till Ica Maxi ikväll och shoppa lite för att fylla upp kylen. Snyggt med svart i köket men nu skulle man ju vilja byta fläktkåpa, spis och diskmaskin också men det får vänta några år till om inte även de grejorna går sönder då.

Det är lunch nu på jobbet och senare på eftermiddagen ska jag spela lite friskvårdsinnebandy med gubbarna. Är så djäkla träningssugen nu och hoppas att jag rensar ur lite förkylning när jag sportar. Nästa vecka ska jag ta mina nya sköna nya joggingskor och ta någon längre löprunda har jag tänkt förutom att träna innebandy.

Har inga speciella planer i helgen förutom att hinna med lite mer städning och rensning av sånt som ska slängas hemma. Vi har hela altanen full med kartonger och grejor som ska till sopstationen så det blir väl någon sån sväng gissar jag. Hoppas på lite finväder igen så vi kan vara ute mycket med Maxen och sen får vi se vad som händer?

Idag fyller min gode vän Bodare år!!! Ett stort grattis till dig grabben och hoppas ni är supernöjda med era 14 dagar på Kanarieholmarna! Det börjar rycka i tennisbenen nu så förhoppningsvis kan vi få till en match i Maj-Juni eller nåt. Med nya motorvägen är det ju snabbt gjort och värt att åka 20 mil för en femsetare+lite sportbuzz eller hur?

Kvällens tv-tips: Million Dollar Baby, SVT1, Klockan 21:45
(Snyftvarning men underbar film och underbara skådisar!)


Max sömnchock

Jobbade över lite igår och när jag kom hem igår så letade Tina efter sin plånbok. Efter lite letande och telefonsamtal till samåkningskompis och även Statoil i Gävle där hon handlat så kunde hon konstatera att den var borta så hon fick ringa och spärra visakortet. Senare på kvällen så hittade Tina av en slump plånboken instoppad i ett skåp och våra misstankar om vem som är tjuven vänder sig kraftigt mot en liten busig ljushårig pojk som älskar att plocka i och ur saker i skåp.

Igår kväll la jag Max vid halvåtta och även om han bökade runt en del i sängen så att Tina fick flytta honom en gång så sov han sen ända tills klockan halv fem imorse då han vaknade och grät till lite. Då tog Tina in honom till dubbelsängen där han sedan sov till sextiden som vanligt. Det var väldigt länge sedan han sov så bra hemma kan jag lova och det var ljuvligt att inte behöva få honom att somna om alls under kvällen och vi hoppas på fler såna här nätter i framtiden.

Själv vaknade jag åter igen vid kvart över fyra på morgonen och kunde sedan inte sova efter att ha tagit lite nässpray, grrr. Fast huvudsaken var ju att Max sov bra men lite trist att jag själv har så svårt att sova. Det är kul att vara morgon/kvällspigg men att sova ungefär mellan 12-04 flera nätter känns lite onödigt kort. Nya försök inatt!


Max älskar att dansa till Nicke & Nilla!

Blåsningen

Vi pratade lite på jobbet idag om det gamla  tv-programmet Blåsningen med Lennart Swahn som programledare. Allt var ju inte jättebra men det finns många klassiker som jag skrattat hysteriskt åt. Bland annat den klassiska blåsningen här nedan när fotbollsspelaren Anders Limpar blir lurad att han har rest framåt i tiden under en flygresa.

Otroligt välgjort men också otroligt att han går på det! Så djävla roligt när han konstaterar att hunden växt så mycket på två år och när han stoppar in skjortan i byxorna och gör sig redo för att möta kungen vid hemkomsten, ha ha.

Andra klassiker som jag rekommenderar er att se om ni missat det, är exempelvis Peter Settman, Arne Weise del 1 och Arne Weise del 2Författaren Anders Jacobsson blir blåst av Sören Olsson Sen finns det ju massor av fler sevärda på Youtube och en del grymma blåsningar som tyvärr inte finns där än som t ex Claes Åkesson med flera.

Vilken var er favoritblåsning?

Del 1 - Anders Limpars blåsning


Del 2 - Anders Limpars blåsning

Dagens...

Humör: Lite trött och hängig pga min förkylning men på bra humör
Hälsostatus: Magen känns fortsatt helt ok, kan det onda snart vara borta helt tro?
Max: Var på kanonhumör imorse och har sovit bra inatt med Tina på övervåningen
Min sömn: Inget vidare då nässpray och alvedon inte hjälpte, har varit uppe sen kl 04
Arbetsdag: Stressig förmiddag med mycket att göra men lugnare nu och fikapaus vid datorn
Lyssnar på: Fikande kollegor som diskuterar sina krämpor, inte bara killar som är sjåpiga
Irritationsmoment: Att jag vill träna, träna, träna men måste bli lite friskare först
Orosmoment: Vår ekonomi, rustpengarna försvinner till annat än rust
Äter: Mycket köpmat nu utan kylskåp men ikväll blir det Spagetti och köttfärssås, mums!
Dricker: Honungsvatten/Vatten
Bästa: Imorgon får vi äntligen vår nya kyl och frys! Snyggt med svart hoppas jag!
Fundering: Heter det fortfarande vitvaror nu när svart och rostfärgat tar över?
Sämsta: Våra tankar om sistaminutenresa i Maj försvann in i nya frysskåpet
Avundsjuka: Hörde om en kines som var 2,46 lång, ge mig 5 cm tack så blir jag 1.80.
Fundering: Hur tänkte de när jag nyss fick kallelse till en bilbesiktningstid i Ystad???
Väder: Kallt som fan idag ute! Vart tog våren vägen?
Kvällsplaner:
Förhoppningsvis lite lugnare än föregående kvällar denna vecka
Bilder: Här nedan med favoritmotivet Max


Chelsea-Liverpool 4-4

Igår tog årets Champions League slut för Liverpool efter en fantastisk fotbollsmatch som slutade 4-4 mot Chelsea på bortaplan. Jag trodde inte att Liverpool skulle ha någon chans att vända 1-3 från Anfield innan matchstart och med Steven Gerrard skadad kändes chanserna obefintliga. Att påstå att detta var en svängig match där man slets mellan hopp och förtvivlan är nästan en underdrift för det var en helt osannolik match!

Jag var väldigt besviken efter matchen eftersom Liverpool med 2-0 och 4-3 ledning verkligen hade bra chans att skapa ännu ett litet fotbollsmirakel. Samtidigt är man ju stolt över Liverpoolspelarna som visade en otrolig moral utan kapten Gerrard på planen och i det stora hela får man väl erkänna att Chelsea har varit bättre över två matcher. Tyvärr gjorde man en del väldigt billiga misstag defensivt precis som Chelsea vilket förstörde denna kväll.

Brukar inte vilja älta för mycket om domare men igår var den spanske domaren ett stort djävla skämt. Jag vet inte hur många "lätta" frisparkar Chelsea fick med sig denna match då den spanske domaren t ex köpte den patetiska Drogbas filmningar rakt av. Det var inga solklara situationer men vid två av Chelseas mål tog domaren beslut som var till Liverpools nackdel och verkligen kan diskuteras vilket känns lite surt.

Det är bara i fotboll som en spelare (Drogba) kan bli fälld så han ramlar utanför planen och sen filma skada, rulla in på planen och domaridioten blåser av spelet när Liverpool har ett anfall??? Didier Drogba är en grymt duktig fotbollsspelare och jag vet att även vissa Liverpoolspelare filmar ibland men inte som Drogba! Tål honom inte och önskade att Carragher hade gjort en Roy Keane-tackling på honom i slutskedet av matchen!

Vad jag tycker om Rafa Benitez märkliga beslut att bänka Daniel Agger, Reinas målvaktstavla, medelmåttige Lucas Leiva mm. sparar jag till mina Liverpoolforum. Nu är det ligaspelet som gäller igen och jag hoppas verkligen att Man United vinner kvällens match mot Porto så att de får slita på sina spelare lite mer i Champions League framöver.

Idag är det 20 år sen 96 Liverpoolsupportrar miste livet under en semifinal i FA-cupen!

Justice for the 96 - You´ll Never Walk Alone

TV-surr

Lost Säsong 05
Nog för att de tidigare säsongerna av Lost har inneburit mycket konstigheter men nu slår serien alla rekord och jag är väldigt nära att sluta följa den. Manusförfattarna verkar tycka att det är roligt att bara ösa på med massa märkliga händelser i serien och dessutom fortsätta hoppa fram och tillbaka i tiden så att man snart inte fattar någonting. Synd att man förstör en serie som skulle kunnat vara så grymt bra tycker jag men gissar att jag av nyfikenhet kommer se några avsnitt till.

Gynnings Japanska TV-show
Såg bara det första halva avsnittet av den där serien men tyckte det verkade helt värdelöst och orkade absolut inte med de där dryga Japanerna. I efterhand har jag hört att en del tyckte programmet var roligt men det är inget jag kommer kika på igen alla fall. Dessutom har jag fortfarande svårt att förstå Carolina Gynnings popularitet.

Babben & CO
Även om jag fortfarande kan tycka att momentet där man ska få gästerna att skratta kan kännas pinsamt så gillar jag ju talkshows. Det senaste programmet med intressanta gäster som Peter Stormare, Claes Malmberg och Caroline Af Ugglas var klart sevärt tycker jag. Dessutom gillar jag Babben!

Familjen Annorlunda
Jag och Tina kikade på alla avsnitt om familjerna med massor av barn som har sänts i TV4 de senaste 10 veckorna. Jag tycker serien var väldigt rolig att följa och ibland kan det kännas lite trist när en serie tar slut där man följt vissa verkliga människor i livet. Känslan när man sett programmet är att de måste ha otroligt mycket roligt ihop och jag som aldrig har haft en stor släkt blir lite avis men också ännu fler tankar om hur jobbigt det måste vara att ha så många barn!

Inspelade serier på digitalboxen som väntar på att ses:
Swingtown, Nip/Tuck, Weeds, Mäklarna, L-Word

Påsken över

Vi har haft en trevlig hemmahelg då vi både har gjort lite nytta och även bara suttit i solen och njutit. Så djäkla skönt att äntligen få uppleva lite sol och värme igen efter en evighetsvinter och misslyckad charterresa (vädermässigt). Vi har även hunnit träffa lite kompisar i helgen och det är roligt att se att Max som tidigare varit lite blyg numera tar för sig lite mer än tidigare. 

I Söndags kväll började jag få rejält ont i halsen och blev som väntat sen sjuk igår då. Är lite hängig men det är ju bara en förkylning och det vore ju konstigt om lättsmittade jag skulle klara mig undan ännu en av Max dagisförkylningar.

Nu hoppas jag den går över så fort som möjligt så jag kan komma igång med träning då jag har svullat godis/onyttig mat rejält den senaste tiden. Lite elakt av alla påskkärringar i vårt område samt gäster att låta mig och Tina äta upp våra två stora påskägg med godis helt själva tycker jag!

Min mage mår numera ganska bra oavsett vad jag äter och som den idiot man är så utnyttjar man detta till fullo! Ungefär som med stretching och skador. Man rehabtränar och stretchar tills man är frisk sen skiter man helt i det när man väl kan springa skapligt igen trots att man vet vad kroppen skulle må bäst av.

Nu har jag lunch på jobbet så jag ska väl gå in på Ica och köpa något. Lite glas-kyckling kanske? Kunde de där djävla mat-marodörerna inte ha hittat någon annan maträtt att förstöra än kyckling som jag mestadels lever på!


Orättvisa värld

Nu när man själv har blivit pappa till en underbar Max så blir man om möjligt ännu mer berörd än tidigare när man läser artiklar som den om den stackars cancersjuke pojken Victor Sundberg. Han är jämngammal med Max och har inte många dagar kvar att leva.

Känslorna man får av empati för den stackars pojken och hans familj är så otroligt starka och tänker man sen på om Max skulle råka ut för något liknande så blir känslorna outhärdliga!

Livet är fruktansvärt orättvist!

Oväntad talang

Roligt när det dyker upp riktiga oväntade talanger i de här talangtävlingarna. Den här 47 åriga kvinnan (ser ut som 87 år för övrigt) överraskade publiken och juryn rejält!

Se Susan Boyle i British Got Talent här >>

Nya joggingskor

Mina adidas-joggingskor som jag köpte förra sommaren ger mig tyvärr skavsår så jag har köpt ett par nya Nike istället och hoppas på skönare joggingturer/promenader med dem. Jag har ju rätt missbildade hälar som nästan alltid ger mig skavsår och främst när jag spelar golf eller joggar men inte på innebandyn tack och lov.

Som vanligt tycker jag de dyraste skorna är skönast men till skillnad mot för en del bekanta så snålar jag aldrig mot mig själv när det gäller viktiga saker som bra skor när man idrottar, så jag köpte dem. Det är ju en chansning att köpa joggingskor men jag hoppas de här blir kanon och bidrar till ökad lust att ta lite längre joggingrundor eller promenader nu när våren är här!

Städning på långfredagen

Långfredagen blev en ledig dag som för oss mest innebar en massa städning. Vi har haft lite funderingar på att åka bort någonstans i helgen och göra något roligt men valde istället att vara hemma och göra något tråkigt som en rejäl vårstädning. Medan Tina och Max hälsade på mormor på eftermiddagen så städade jag vardagsrummet och senare på kvällen badrummet nere. Det tog många timmar men skönt efteråt förstås och nu har vi bara 5-6 rum kvar då, pust!

Vi hade planerat en barnfri kväll/natt men då Max hade sån djävla hosta natten innan så ville vi inte att min mor skulle få ta en sån jobbig natt första gången hon skulle ha honom själv hos sig över natten. Idag är hostan lite bättre men han är förkyld och tar sig åt örat ibland så skulle inte förvåna om det är öroninflammation IGEN. Han är inte direkt på topphumör heller och behöver underhållas varje sekund vår lille skrutt.

Vårt kylskåp har ju pajat så vi har fått slänga allting som fann i kylen och har numera bara lite smör och ost i en kylväska istället. Vad härligt att detta hände just denna långhelg när man inte får tag på någon reparatör och även vill ha ett välfyllt kallt kylskåp. Känns inte så kul om vi måste köpa ett nytt heller för pengar vi inte har men jag får väl skicka ut Tina och Maxen som påskkärringar så får de dra in lite pengar till familjen, ha ha.

Nu lyser solen ute så istället för att ta igen lite förlorad sömn som jag hade tänkt göra på förmiddagen ska jag nog vara lite ute med familjen istället! Senare idag ska jag se Liverpool vinna mot Blackburn och sen ska vi nog till morsan på lite påskmat på eftermiddagen. Ikväll har vi pratat om att träffa Nisse och Susanne eller några andra kompisar men vet ej hur det blir än? Om vi inte träffar några kompisar ikväll så är jag nog lite sugen på utgång även om bakfylla inte lockar som trött småbarnsförälder. Fast nåt roligt vill jag gärna göra denna påskhelg så vi får se hur det blir?

Ha en trevlig påskhelg!!!


Max hjälper förstås till med städningen och vill helst hantera dammsugaren

Dagens...

Humör: Bra men Liverpoolförlusten igår svider som fan
Hälsostatus: Känner mig ganska bra i magen nu faktiskt
Max: Feberfri nu, lite hostig och gnällig men glad över att få gå på dagis igen
Sömn: Ca 4 timmar men kommande natt bor jag i gästrummet igen, sova sova
Planer: Jobbar mellan kl 8-11, sen innebandy, sen långhelg med familjen
Lyssnar på: Bruce Springsteen på Spotify
Ser på: Dataskärmen och fikande arbetskollegor
Irritationsmoment: Vårt kylskåp har pajat, någon som är kylskåpsreparatör?
Äter: Både nyttigt och onyttigt just nu
Dricker: Mest vatten men är lite sugen på starkare drycker i helgen
Bästa: Skönt med långhelg och hoppas på finväder i helgen
Sämsta: Påskkärringar innebär stora påskägg hemma med godis hemma=jag äter upp
Avundsjuka: Känner mig lite avis på flera bekanta som rest utomlands och fått sol
Tomte: Svartenbrandt! Bankrån igen! Lås in och kasta bort nyckeln för fan!
Fundering: Hur kan finnas så många dumsnåla människor?
Finanskris: Service, byte av bromsar mm. = 7500 kr men så är det ju att ha bil
Väder: Dimmigt och lite höstlikt väder men snön smälter ju, härligt!
Sporthyllning: Jörgen Jönsson är värd respekt och vilket avslut på karriären!
Hockeystraff: Kolla denna hockeystraff och det är inte Linus Omarks
Musikvideoklassiker på YouTube: Metallica - Nothing Else Matters
Humorklassiker på YouTube: Pang i Bygget (Tyskarna), Don´t mention the war...

Innebandytankar

I Måndags var jag till Storvik och spelade lite innebandy på stor plan med målvakter då "Högen" dragit ihop ett gäng spelsugna innebandylirare från olika nivåer. Bland dem jag fick spela mot fanns det några division 1-spelare och en viss "Kotten" som ju spelat i elitserielaget Falun samt varit proffs i Schweiz nu senast. Så gamlingen fick bekänna färg men det gick rätt hyfsat även om det var lite omställning nu när man är mest van med småmålsspel där man möter gubbar av lite skiftande innebandykvalité. (Där "Fagge" fortfarande imponerar mer än division ett-lirarna för övrigt)

Fick lite frågor om nästa säsong och om jag inte skulle börja med ett lag i seriespel igen. Visst är jag lite sugen ibland men i så fall skulle jag vilja spela med Storviks SK och att några fler kompisar som Högen, Wanke och Wikenius t ex går dit. Dessutom vill jag inte att det ska vara nåt krav om att alltid vara med då det bara är division 4. Jag får se till hösten hur det blir men det går ju bra att bara fortsätta köra småmålsspel också förstås så det lutar nog åt det.


Sjukling igen

I Söndags natt fick Max rätt hög feber så han har varit hemma två dagar från dagis nu igen. Igår hade han 39,5 i feber och var rejält hängig vår lillskrutt. Tina och jag var hemma halva dagen var då men idag är det jag som vabbar. Max och jag sov ihop inatt och det blev mycket vakningar för stackars Max som dessutom blev lös i magen så det blev massor av blöjbyten dessutom.

Vi vet ju inte om det är öroninflammation igen eller kanske nya tänder eftersom han tar sig åt mun ibland eller nåt annat men idag är han alla fall lite piggare. Så Max och jag har haft en ganska mysig förmiddag ihop då vi har lekt en massa, dammsugit här hemma, sopat lite utomhus, provat hans nya cykel mm.

Han tar verkligen igen att han inte orkade busa igår och har varit helt galen här idag ett tag. Förhoppningsvis kan han gå på dagis igen imorgon eller på Torsdag vilket vore bra då jag känner lite stress över att jag har mycket som behöver fixas på jobbet men det får bli som det blir.


Sportsurr

Premier League
Såg Liverpools match i efterhand och man kan ju lugnt konstatera att laget tog en rättvis seger borta mot Fullham efter en match där man spelade ut Londonlaget totalt. Fast det satt hårt inne och efter massor av ramträffar så frälste inbytte Benayoun laget och oss supportrar genom att dundra in 1-0 på övertid.

Senare på Söndagen såg jag slutet av matchen Man United-Aston Villa där det till min enorma glädje stod 1-2 när jag slog på tv:n. Tyvärr så vände Man United som jag befarade och vann med 3-2 vilket kändes djäkligt surt! Lite extra surt när jag fick höra att domaren helt felaktigt blåst av två frilägen för Aston Villa för offside, grrrr. Fast det håller väl inte Sur Alex med om förstår jag för enligt honom har de röda djävlarna aldrig haft ett domslut med sig! Ja e inte bitter!

Allsvenskan igång
Då är Allsvenskan igång igen och för många är detta ju en stor högtid men för mig känns det inget speciellt. Visst är det roligt att det är igång och visst kollar jag gärna om det är derbyn, toppmatcher eller Gefle IF på tv men annars känns Allsvenskan inte sådär jättehet i mina ögon. Ibland känns det som om fotbollen är så dålig så man knappt orkar kolla på fotbollskvälls sammandrag från matcherna. Man är väl helt enkelt lite Premier League-skadad!

Gefle IF har ju bytt dräkt från blått till vitt och jag håller helt med Gefle Dagblads utmärkte sportkrönikör Stisse Åberg om hur urbota löjliga de Geflefans är som nu har bildat en liten grupp där de skriker hatramsor mm. mot Gefles styrelse och gång på gång kräver möten med dessa angående tröjbytet.

Jag fick ju rätt ifjol när jag tippade Kalmar FF som segrare av Allsvenskan. Detta år känns det otroligt svårt att sia om vem som vinner men jag tippar på Elfsborg. Skyttekung är ingen mening att tippa eftersom den som skulle ha vunnit förmodligen sticker som proffs lite längre fram i sommar, så brukar det bli!

Berg flyttar in

Jag gillar Carina Berg och tycker att den första säsongen av Berg flyttar in var väldigt sevärt. Första avsnittet med Pernilla Wahlgren var bra tycker jag och hennes efterinspelade kommentarer är ofta väldigt roliga.

Lite väl korta avsnitt med endast 30 minuter tycker jag men det blir roligt att följa framöver då hon ska "flytta in" hos flera intressanta kändisar.


Lördagskväll i Storvik

Då Tina hade partaj här hemma i Lördags så flydde jag och Maxen hemmet för ett dygn. Vi åkte hem till morsan i Storvik på eftermiddagen och hade en trevlig kväll i hemmet där jag bodde ca 15 år av mitt liv. Fast även om jag trivdes där i det stora huset då så gör jag det inte alls nu av flera orsaker. Dels beroende på att min pappa inte längre lever och huset är ju förknippat med massor av minnen och dels känns det som om hela huset börjar förfalla!

Jag har tjatat på morsan i flera år om flytt och till hösten måste det vara dags för en flytt och nu måste hon bara kunna bestämma sig för vart hon ska bo framöver. Ett trevåningshus med över 10 rum och dubbelgarage med massor av rust som behöver göras är inget bra boende för en 66-årig ensamstående kvinna enligt mig!

På Lördagskvällen tog jag en biltur i byn då jag skulle beställa hem mat till oss. Oj, vad många minnen man har från Storvik där jag bodde i ca 24 år av mitt liv. Alla somrar man tillbringade på badet både på dagar och nätter, sommardagar/nätter på vår båt Maolu, hur jag och "Fryckan-gänget" hängde vid bänkarna nere vid kiosken dygnet runt, alla hemmafester hos Roffe på Gränsvägen, mina lägenheter i byn, alla träningar/matcher inom hockey, fotboll och innebandy jag har gjort nere vid sportcentrum och mycket mycket annat.

Inte för att jag har någon större åldersångest men lite deppigt kändes det att åka runt i den folktomma byn och tänka tillbaka på allt roligt man gjort och inse att man börjar bli rätt gammal. Dessutom kändes det lite sorgligt att åka förbi flera av mina kompisars föräldrarhem där flera av dessa trevliga föräldrar man växte upp med inte längre finns i livet.


Här i "Stenbacksskolan" hade jag min sista lägenhet i Storvik

Våren är här!

Var nyss ute på lunchen och gick en liten promenad i ljuvligt solväder efter att jag hade käkat. Helt underbart vårväder idag och som man har längtat efter sol/värme denna evighetsvinter! Det ska bli så roligt att kunna vara ute lite mer med Max nu framöver utan att han behöver ha de där otympliga vinterkläderna som han inte trivs med och har lite svårt att gå i.

Ikväll kanske vi tar en tur in till Valbo/Gävle för lite shopping då jag inte handlat kläder på evigheter och Tina har ju lite nya presentkort från igår att utnyttja. Jag skulle verkligen behöva förnya min vår/sommargarderob nu även om vi inte direkt har obegränsad budget för det. En snygg klocka med svart armband, ett par sommarskor, nya jeans och lite tröjor står högst på önskelistan för min del.

Vi ska nog även spana in en sandlåda till Max ikväll. Byggvaruhusen säljer ju sådana för några hundra med lock som håller katterna borta. Vore perfekt att ha en sådan i vår lilla trädgård och vill han sen leka i en större sandlåda med kompisar så har vi ju massor av lekparker i vårt radhusområde.

På Lördag ska Tina ha lite partaj hemma med några tjejkompisar så jag och Max ska fly hem till farmor i Storvik över natten. Min mor har köpt en resesäng och en barnstol så nu är det på tiden att han får prova sova hos farmor en gång. Bara hoppas att det blir samma sovsuccé som hos mormor och att Max jobbiga hosta från inatt försvinner.

Jag får önska alla en trevlig helg!


Maxen softar, för ett år sen!

Trista damer

Förväntningarna på nästa års Stjärnorna på Slottet blir ju skyhöga med Björn Ranelid, Tommy Körberg och Kjelle Bergqvist som de manliga deltagarna. Tyvärr blev det enligt mig inte alls lika spännande val på den kvinnliga sidan då Meg Westergren och den alltmer vimsiga dryga Siw Malmqvist är de utvalda.


Ett barn=ingen familj?

På en stor familjesajt publicerades för en tid sen en intervju med ett par som hade bestämt sig för att de var nöjda med att ha endast ett barn. De berättade lite om varför de var nöjda med att ha enbart ett barn och det blev rätt kraftiga reaktioner på denna intervju. En del folk kallade dem för egoistiska eftersom de påtalat hur skönt det var nu när sonen blivit lite större och de gjorde resor ihop, kunde träna mycket mm.

Någon flerbarnsmamma skrev till och med till dem på forumet att en familj med endast ett barn minsann inte är någon riktig familj! Hur fan kan man skriva något sånt? Tänk på alla dem som vill ha fler barn än ett men inte kan få eller på dem som helt enkelt tvivlar på att relationen skulle hålla med ett till barn mm. Jag förstår inte riktigt den här hetsen från en del människor mot dem som inte skaffar barn eller bara skaffar ett barn. Sköt er själva eller ägna istället lite tid åt att kritisera alla dem som skaffar flera barn men sen inte tar hand om dem ordentligt!

Självklart finns det oftast massor av fördelar med att barnen har syskon men man kan liksom inte ta för givet att alla ensamma barn blir ensamma, bortskämda barn medan de som har fler barn får syskon som håller ihop hela livet och alltid har glädje och nytta av varandra. Jag tycker hur som helst att varje familj själva kan avgöra detta då ingen kan sätta sig in i hur deras liv är.

Om Max kommer ha några syskon i framtiden eller ej får framtiden utvisa. Jag hoppas det även om jag just nu är i ett skede av livet där jag inte direkt brinner för att skaffa fler barn.

Tina, 30 år!!!


Linus Omark

Jag måste säga att jag är oerhört förtjust i hockeyspelaren Linus Omark. Han blir vår nye Micke Nylander eller Mats Näslund och måste förstås vara given till den kommande VM-turneringen. Vilken lirare!

Apropå hockey så var det en glädjande nyhet med Kahnberg till Brynäs!!!


RSS 2.0