Sommarvärme

Ljuvligt med det härliga sommarvädret som har kommit men mindre ljuvligt att jag inte har semester förstås. Jag var alla fall pappaledig igår och efter en förmiddag på Hälsocentralen med Max för öronkoll mm. så blev det årspremiär för oss på Storviksbadet. Persson och Emma med en kompis var där liksom Viktor och Jenny med sina fyra barn så det var jättetrevligt. Max hade jätteroligt och med två barnförtjusta 11-åriga tjejer som ville busa med honom hela tiden så trivdes han som fisken i vattnet.

Nu är Maxen ute i Årsunda och bor hos Tinas mamma och morbror Tim som har hyrt en stuga i en vecka på Strandbaden. Stugan låg jättefint precis vid stranden så Max får nog en kanondag där idag kan jag tänka mig. Vi får se om han ska sova där en natt till eller inte då det beror lite på hur Tinas mamma med sin sjukdom känner sig. Nu har jag lunch och ska ta en halvtimmes powernap i en av våra nya solstolar som vi köpte igår!


Jag och Max på Storviksbadet, sommaren 2006!

Midsommarhelgen

Det blev en rolig midsommarhelg med bra väder med tanke på att det ju är midsommar vilket brukar innebära likhetstecken med kyla och ostadigt väder. På midsommaraftonen var vi ut till Årsunda på dagen för att umgås lite med brorsans familj och besöka ett midsommarfirande vid en hembygdsgård där det dansades runt midsommarstång mm. Min mamma och Tinas mamma var också med till Max stora förtjusning. Roligt för honom att få dansa små grodorna och sånt förstås så det blev lyckat på det sättet.

Sen hem till Johan, Maria och Theo för en lång trevlig kväll/natt med massor av god mat och dryck. Max och Theo lekte jättebra och det kändes så ljuvligt att kunna luta sig tillbaka med en sommardrink och se dem leka lite mer själva ihop utan behöva vara med hela tiden. På natten körde vi lite sällskapsspel där tyvärr tjejerna som vanligt vann i innan vi tog en 50-minuters nattpromenad hem med Max sovandes i barnvagnen.

Efter lite nattkikande på inspelad VM-fotboll så var man ju inte så jättepigg när Max börja att härja på morgonen men bara att bita ihop. På eftermiddagen så skjutsade Tina mig, Persson och Roffe hem till Wanke för den traditionsenliga midsommardagsfesten. Det dök upp en hel del folk hos Wanke och tiden bara svischade iväg som vanligt när man har roligt. Sedan åkte vi till den vackra dansplatsen vid sjön i Gästrike Hammarby där det som vanligt var jätteroligt då man träffade massor av gamla Storviksbekantingar. En trevlig helg men det sliter på en gammal kropp med tvådagars!

Domarmissarnas VM

Om domarna efter de inledande matchen i VM fick beröm för att man inte märkte av dem vilket ju alltid är likställt med beröm till dem så får man ju säga att det verkligen har blivit tvärtom den senaste veckan. Nu är det nästan ett avgörande domarmisstag i varje match vilket ju inte är bra för fotbollen. Även om jag vill kräkas på de domare som alltför lätt låter sig luras av teatriatiska spelare som låtsas bryta näsbenet när de får en handpåläggning i brösthöjd så retar jag mig ännu mer på uråldriga FIFA som lever kvar på 1800-talet och som INTE gör mer för att underlätta för domarna.

Jag vet att en del fotbollssupportrar och några spelare som t ex Tyske Khedira tycker att det är en del av tjusningen med fotboll att domarna kan göra misstag. Sedan körde Khedira även med den där klyschan som jag ogillar så mycket när någon påpekar ett allvarligt domarmisstag - "DET JÄMNAR ALLTID UT SIG". Nä, Khedira och alla andra som påstår detta, det gör ju inte det och det är FIFAS plikt att hjälpa de stackars utsatta domarna i den mån de kan t ex genom att införa straffområdesdomare i VM! Detta hade förhindrat åtminstone 2-3 av de allra största domarmisstagen i VM.

Man kan ju tycka att spelarna själva har ett stort ansvar i detta också men som kulturen är numera inom fotbollen så känns det som en utopi att spelarna plötsligt skulle minska på filmandet/fuskandet om nu inte FIFA börjar bestraffa i efterhand. En världsspelare idag kan tokfilma för att sedan skälla ut domaren om han ej blåst typ som Maicon igår. En världsspelare som Robbie Van Persie kan bli utbytt med 10 minuter kvar och skälla ut förbundskaptenen och vägra jubla när hans lag gör 2-0 i en åttondelsfinal. Härliga föredömen!!!

Om fotbollen i VM...
Chile föll mot urstarkt Brasilien men ska ha cred för sin insats i VM!
Tyskarna imponerar fortsatt enormt men som sagt, det där målet...
Domarna fortsätter att strunta i att ställa frisparksmurar på rätt avstånd!
Jens Fjällström, fantastiskt expert! Synd att man inte hör honom pga Vuvuzelorna!!!
Någon borde forska i varför Tyskarna föds med ett sånt enormt självförtroende!
Känns nästan omöjligt just nu att tippa VM-segrare men Spanien får en fin resa till semin.
men kan de besegra Argentina, Brasilien eller urstarka Tyskland???
Smått komiskt när FIFA sållar bort höjdpunkter när de visar höjdpunkter
Onsdag, Torsdag spelas inga matcher i VM, PANIK!!!


Den va aldrig inne, hävdar Sepp Blatter...

Glad Midsommar

Efter att ha varit kanonväder hela veckan så är det tyvärr lite ostadigare i helgen men så är det ju alltid på midsommarhelgen då man som allra mest önskar sig kanonväder. Det verkar alla fall inte bli några långa regnskurar så vi får hoppas på det bästa. Har sovit dåligt de sista nätterna så tog soffan inatt för att sova ut men jag somnade kl 23:30 för att vakna klockan 04 tokpigg, suck. Så istället för att sova ut så fick jag plöja några avsnitt av tv-serien V tills jag hämtade ner Max när han vaknat. Brukar inte lida av lite sömn så mycket ändå så bara att köra på!

Nu vid lunch ska vi åka ut till brorsan, Anna, Milton och Felicia för lite midsommarfirande i Årsunda och mamma kommer nog dit också. Vi ska till nån plats där de reser midsommarstång och dansar mm. vilket ju kan vara roligt för Max även om jag själv inte är jätteroad av sånt. Senare på eftermiddagen ska vi hem till Johan, Maria och Theo för att fira midsommar hos dem. Sen blir det nog en långpromenad hem inatt med Max sovandes i barnvagnen och förhoppningsvis så regnar det inte då.

Imorgon på midsommardagen ska vi hem till Wanke på lite fest och är det sen bra väder så blir det nog en sväng ut till Gästrike Hammarby där jag firat midsommardagar ungefär 20 av de 22 senaste åren. Det är djäkligt roligt ute på den idylliska platsen vid sjön och i år ska Micke Syd köra lite Gyllene Tider-låtar där ute vilket gör att man hoppas att det kommer mycket folk. Så det blir en tvådagars i helgen och man får hoppas att baksmällan på Söndag blir vänlig mot mig som småbarnspappa.

Ha en trevlig midsommar!!

Partyklassiker


Nervproblem

Igår var jag pappaledig och eftersom jag hade ett besök hos sjukgymnasten inbokad så fick jag skjutsa Max hem till morsan i Storvik på förmiddagen. Att min högra axelkula glappar och gör ont vid tennisservande, målning, lyftning av Max mm. har jag liksom accepterat men den här ständiga värken i vänsterarmen som har dykt upp de senaste veckorna vill jag gärna få bukt med. Det är en molande värk ungefär som musarm och den enda gången jag inte känner av värken är när jag sover eller aktiverar mig, typ joggar eller spelar tennis (tack och lov).

Sjukgymnasten konstaterade rätt snabbt att precis som när jag hade problemet i hälen och nacken nyligen så är det nerver som är väldigt irriterade. Värst är det i armvecket ut mot handen och det gjorde väldigt ont när han klämde där eller körde akupunktur där. Frågan är ju vad det beror på att jag fått problem på flera ställen i kroppen senaste månaderna pga irriterade nerver och min sjukgymnast har nämnt att det kan vara diskbråck som kan ge dessa problem men vi får väl se.

Jag ska tillbaka nästa vecka igen och hoppas att det blir lite bättre till semestern och om inte annat så är det bra för mig att vara borta från jobbet 4 veckor då mitt kontorsjobb framför datorn inte direkt förbättrar situationen. Jag får även försöka att begränsa mitt datoranvändande i hemmet under semestern. Nog gnällt om detta nu och något som alla fall är positivt med min åldrande kropp är att ljumskar och hälproblem just nu är som bortblåsta!!! Så nu ser jag fram mot några långa joggingrundor och roliga tennismatcher på semestern.

Förutom sjukgymnastbesöket så passade jag på att klippa gräset, spola altangolven, handla på systembolaget, leta blöjor till Max i stans alla affärer och slänga sopor på återvinningen mm. Så det blev inte mycket pappatid med Max och inte mycket ledighet heller men vi får ta igen det på semestern. Dessutom hade han det väldigt trevligt i Storvik med farmor och "Svängen" så det gick ingen nöd på Maxen. Två veckor kvar till semestern!



Stormatch på Söndag

En av åttondelsfinalerna blir alltså England-Tyskland och vilken match det kan bli!!! Det blir inte dumt att efter helgens tvådagarsfestande att bänka sig på Söndag eftermiddag klockan 16 för att se denna match. Det blir något för Engelsmännen att bita i då Tyskland i alla fall i mina ögon är favoriter till att vinna den matchen. I en sån match med tusentals Engelsmän och Tyskar kan man ju önskedrömma om lite hederlig fotbollssång på läktaren istället för Vuvuzelor men de där blåsfanatikerna tar sig ju inte överallt, suck!

Jag tycker att det var roligt att USA och England gick vidare precis som Ghana och Tyskland även om jag också lider lite med Serbien som ju mycket väl hade kunnat få en straff. Det var ju en hands som domaren inte såg vilket ännu en gång bevisar att det vore värt att testa med straffområdesdomare i framtiden. Jag tycker hur som helst att Ghana har spelat bäst av de Afrikanska lagen så roligt att se dem gå vidare.

USA kan man väl säga är Frankrikes totala motsats i detta VM. Ett lag med anonyma spelare där alla ger allt för laget och spelar med ett stort hjärta. De var verkligen väl värda att gå vidare efter alla målchanser de skapade igår samt med tanke på hur de fick målet felaktigt bortdömt i matchen mot Slovenien. Landon Donovan är ju verkligen en spelare som tar ansvaret och brinner för att spela i landslaget. Lite motsatsen till Zlatan alltså...

Tobias Hysén är en bra gäst att ha i en fotbollsstudio då han är kunnig och bättre än sin far på att uttrycka sig om fotboll i tv. Jag håller helt med honom om att Frankrikes fotbollsförbund självklart skulle ha bytt ut förbundskaptenen även om det var mitt under VM och att spelarna borde skämmas! Sen hade "Tobbe" en klockren analys om de Afrikanska lagen som ju kombinerar råstyrka och teknik med häpnadsväckande misstag.


Även Hitler har svårt att uppskatta Vuvuzelorna!!!

Förstasidan

För andra gången på en vecka hamnade jag på "förstasidan (blogg.se) och vilken skillnad det blir i besöksstatistiken för en anonym liten bloggare som mig. Alla vi som bloggar tycker ju om att få kommentarer/respons på det vi skriver så det känns förstås roligt att hamna lite i rampljuset även om det är högst tillfälligt. Trevligt att Karin och gänget som sköter blogg.se låter en manlig +35 kille få ta lite plats bland alla dessa tusentals modeintresserade unga bloggtjejer som utgör den största andelen av bloggare.


VM i filmning

Då är andra omgången av fotbolls-vm spelad där det har tagit lite mer fart då vissa av lagen ju måste gå för seger. Inte alla matcher har varit bra men t ex Argentina-Sydkorea, Frankrike-Mexico och Danmark-Kamerun har ju varit roliga matcher med offensiv fotboll. De stora besvikelserna hittills i VM är ju förstås England, Italien och Frankrike där de sistnämnda minst sagt verkar ha en del problem med det mesta just nu. En förbundskapten som absolut ingen förutom det Franska fotbollsförbundet vill se som förbundskapten! Spelarna som verkar vara ett gäng egoistiska divor och hatar varandra mm. Stackars de Franska supportrar som lagt ned mycket pengar för att resa till SydAfrika och stötta Frankrikes landslag och får uppleva detta.

Vad gäller Lars Lagerbäck och Svennis gäng så verkar det inte bli någon succé för våra svenska förbundskaptener med Nigeria och Elfenbenskusten. Jag har tjatat om detta också men när Elfenbenskusten i första matchen mot Portugal inte ens försöker göra mål på hörna i slutet när de sen har Brasilien i andra matchen så är det ett tecken på att rädslan för att förlora är åt helvete för stor och Svennis och Lagerbäck verkar inte direkt ha någon plan B när deras lag handlar i underlägen och taktiken att snålspela sig till poäng falerar. Elfenbenskusten har ju ett bra lag på papperet så dem hade jag hoppats mer på men nu står Afrikas hopp till Ghana.

Tyvärr så handlar mycket av snacket kring VM just nu om domarna och spelarnas filmningar. Jag älskar verkligen fotboll men är så sjukt less på hur det kan få se ut som det gör i världens största sport i år efter år! Har tjatat om detta på Facebook redan men att domare missar hands och sånt kan jag acceptera. Där tycker jag straffområdesdomare vore nåt att testa liksom för att få bort brottningsmatcherna vid hörnor och även såna horribla felbeslut som domaren tog i matchen USA-Slovenien där USA berövades segern.

Vad gäller alla de här utvisningarna där någon spelare snuddar vid ansikte eller överdelen av kroppen med hand/armbåge och motståndaren beter sig som om han blivit stångad av en noshörning så blir jag snart galen om FIFA INTE börjar bestraffa dessa patetiska filmare i efterhand!!! Sedan ska domarna ha kritik för att de i sin stävjan att få bort armbågar och efterslängar går på filmningarna varje gång och är alltför nitiska med sina röda kort vid såna tillfällen. Stackars svenske Martin Hansson som inte anses vara tillräckligt bra domare för att få förtroendet en match med tanke på vilka usla domarinsatser det har varit stundtals.

Nu dags för omgång 3 där det nog blir både dötrista och fantastiska matcher!


Lite korta VM-synpunkter igen då:

Kul för Danmark med seger men vilket flyt de har haft i både kvalet och nu!
Har Wayne Rooney någonsin gjort en sämre insats än den senaste landskampen?
Ni missar väl inte att titta på "Uppvärmningen" i SVT på webben!
Kan inte förstå mig på förbundskaptener som inte gör alla tre byten vid uselt spel!
Hur orkar folk stå och blåsa i Vuvuzelorna hela matcherna, suck!!!
Mitt tips från omgång 1 kvarstår, Spanien, Tyskland eller Argentina vinner!
Så roligt när Ola Andersson i direktsändning glömmer Henok Goitoms namn.
Tänk att Barcelona inte behövde betala mer än 400 mille för David Villa!
Vill ha tillbaka Alonso till Liverpool och snälla Barcelona, ge fan i Torres!!!
Efter fadäsen i match 1 så nämner Staffan Lindeborg aldrig mer Evras klubblag.
Dålig scouting av gäster till TV4 studio och VM-magasinet med Nyström.


Om jag vore Prins Daniel

- Så hade jag svultit ihjäl under bröllopsmiddagen då jag inte tyckte om något av det bjöds de fyra första rätterna. Jag är ju lite småkräsen vad gäller mat minst sagt och tycker inte om sånt som många andra gillar. Det hade blivit bra tv om jag vore Prins och skulle ha försökt gömma någon äcklig förrätt med skaldjur under duken eller nåt för att undvika stohej. Typ som Mr Bean när han äter middag och inte heller gillade maten >> I och för sig hade jag nog som Prins fått varit med och bestämma lite om maten men Tacos som huvudrätt och lite jordgubbar till efterrätt hade nog inte ansetts vara fint nog gissar jag.

- Så hade jag knappast hållt ett lika imponerande tal som Daniel. Jag höll ett tal en gång på en fest inför 300 människor när vår skola Lillsved hade mött Bosön i en massa olika sporter en heldag och jag hade ansvarat för arrangemanget. Efter all press hela dagen så tyckte jag det var ljuvligt att få partaja rejält men ångrade mig djupt när jag dyngfull insåg att det förväntades ett tal från mig på festen, med mikrofon!!! Även om jag är en social pratsam kille så hatar jag verkligen att hålla tal och det enda jag minns av det där svammeltalet är att jag direkt efteråt gick upp till baren och tog några shots (moget!) samt att mina Lillsvedspolare har haft djävligt roligt åt det där i efterhand.

- Så hade jag verkligen vantrivts med känslan av att aldrig mer någonsin kunna göra saker som en anonym svensk. Nu är Daniel ju ingen stor konsument av alkohol så han behöver ju inte vara rädd för att göra bort sig i fyllan men tänk om han efter några år vantrivs i äktenskapet, tänk om han vill porrsurfa som vilken vanlig person som helst, vågar man sånt som överbevakad prins? Tänk om han hellre vill spela golf i något varmt land istället för att konversera med någon 80-årig tant på Nobelmiddagen mm. Han har förstås tänkt igenom allt sånt här noggrannt och accepterat vad han får offra för kärleken och jag tror hur som helst att Daniel och Victoria kommer att sköta sina framtida uppgifter galant!


Tur att Daniel inte sa fel namn som "Ross" i Vänner..

Twin Peaks tillbaka!

Den 30 Juni börjar Kanal 9 att reprissända tv-serien Twin Peaks igen! Den serien sändes ju i SVT med start 1990 och blev en stor snackis och får betecknas som en kultserie. Nu vet jag ju inte om man skulle tycka den är lika bra när man ser den igen men jag kan nog rekommendera er som ej har sett den att kika. Början av serien de 5-6 första avsnitten tyckte jag då var något av det mest spännande, bästa jag hade sett på tv. Tyvärr lär jag väl säga att serien sen vad jag minns gjorde en "Prison Break", dvs den spårade ur rätt så rejält mot slutet tyckte jag.

Helt klart så ska jag sätta en timer så att min digitalbox spelar in alla avsnitt för man vill ju återuppleva alla karaktärerna en gång till. FBI-agent Cooper, polisen Harry, sexiga Audrey, dansande Leland, dryge Lucy, mystiska James och inte minst den ruskigt otäcke Bob som gav mig mardrömmar flera år framåt då fast jag var i 20-års åldern när serien sändes! Det klassiska introt glömmer man ju heller aldrig! Så den 30 Juni är ett datum att lägga på minnet om man än en gång eller för första gången vill ta del av gåtan...

Vem Mördarde Laura Palmer???



Nytt tennisracket

I Onsdags fick jag äntligen tillfälle att spela lite tennis igen och glädjande nog så fick jag min nya tennisracket med posten då också. Jag har köpt ett Dunlop Aerogel 4D 500 från RB Sportline och själva racketen kändes väldigt skön även om min backhand inte fungerade särskilt bra den första matchen. Dessutom var det lite annorlunda strängat så man får anpassa spelet lite för det blir lite väl många slag bortanför baslinjen hittills. Fortsätter jag vara nöjd med denna racket så skulle man ju helst vilja ha två av samma sort då det är så djävulskt trist när strängarna går på den racket man spelar med vilket ju händer varje säsong.

Matchen mot min store rival Wanke blev en tokjämn historia men där jag åter igen inte spelade särskilt bra och förlorade med 6-4, 7-6 och det står nu hela 4-0 i matcher till honom. Wanke ska ha cred för att han spelar så stabilt i år och det märks att hans flitiga tennisspelande gjort honom snäppet bättre medan jag tyvärr spelar sämre i år än tidigare somrar. Fast roligt är det hur som helst och igår fick jag prova spela på en ny grusbana i Forsbacka. Jag och Roffe trotsade bröllopet på tv och spelade in fotbollen så vi hann med en 3-setare där jag vann med 6-2, 7-5, 6-3 om jag minns rätt. Jättefin grusbana i Forsbacka så där kan man spela fler gånger.


Bloglovin

Jag läser inte lika mycket bloggar numera som förr men jag använder mig alla fall av den utmärkta tjänsten Netvibes där man lägger in RSS-adressen till bloggar/sajter. Där har jag olika kategorisidor där jag på ett enkelt överskådligt sätt kan se vilka bloggar som har uppdaterats.  Många använder sig ju av Bloglovin för att följa andras bloggar och göra det enklare för andra att följa ens egen blogg. Jag testar jag också!

bloglovin

Om bröllopet

Jag tillhör den skaran som bryr mig väldigt lite om det stundande bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling men tänker trots det skriva ett litet blogginlägg om det. Jag ska inte raljera över hur märkligt jag tycker det är att folk är så besatta i detta bröllop då vi ju alla är olika och en del väljer att se alla matcher i fotbolls-Vm medan en del tycker att det är spännande att se och läsa allt om bröllopet.

Jag är nog varken för eller mot kungahuset men tycker att det på många sätt är en uråldrig instutition och jag kan inte förstå varför t ex Victoria och Daniel vid intervjuer måste framstå som att de lever på 1800-talet. En orsak till att de framstår som så förbannat trista vid intervjuer är ju förstås rädslan för för vad kvällstidningarna ska skriva men jag tycker ändå att de borde kunna vara lite mindre formella.

Som jag skrivit tidigare i bloggen så gick ju Daniel Westling på Lillsved året före mig och jag har ju några kompisar som som kände honom rätt bra. Jag har träffat och surrat lite med vår blivande kung några gånger jag också! (Jag mötte Lassie). Kul att veta lite skvaller som att han t ex har XXXXXX XXXXXX XXXX!!! På den tiden upplevde jag Daniel som en supertrevlig, social kille som var väldigt eftertraktad bland brudar medan han nu lite mera framstår som en träbock från överklassen, drillad till att framstå som sådan.

Jag skulle dö av nervositet om jag skulle gifta mig själv och man kan ju bara tänka sig hur Daniel känner eller pappa Olle som ska hålla tal som ska recenseras över hela världen, brrr. Presenter från hela världen haglar in och från Daniels hemkommun fick brudparet ett par folkdräkter, Vad kul för dem!!! Jag hoppas att Daniel och Victoria kan modernisera kungahuset och sitt sätt att vara en aning och önskar dem all lycka till i framtiden!!!

Ska ni kika på Bröllopet? (Själv föredrar jag VM)


VM efter omgång 1

Då är första omgången av VM i Sydafrika spelad och jag tycker att Fotbolls-VM 2010 hittills varit lite av en besvikelse även om jag inte alls är förvånad över hur rädd lagen är för att förlora sina första matcher. Matcher som på förhand ser roliga ut på papperet blir tyvärr ibland rena sömnpillren då lagen är så nöjda med en poäng i första matchen. Ett bevis på detta är ju när Elfenbenskusten inte ens försöker skapa något på en hörna på övertid vid oavgjort i matchen mot Portugal!!! Allt fler lag i världen är ju bättre på att organisera sig och eftersom det är lättare att försvara sig än att skapa något framåt så är det sån världsfotbollen ser ut idag. Nu kan det alla fall bli vissa höjdarmatchen hoppas jag i omgång 2 där flera av lagen måste gå fullt för seger.

Jag har lyckats se de flesta matcherna hittills enbart tack vare mina inspelningsmöjligheter då jag har svårt att hinna se många av matcherna live med tanke på jobb och Max. En del matcher har jag skippat helt som t ex Slovakien-Nya Zeeland och några till där det ju räcker bra med att se sammandrag i efterhand. Även om jag är lite besviken över spelet i VM hittills så måste jag säga att det ändå är rena julafton för en fotbollsälskare att varje kväll kunna kika på fotbollsmatcher och studioprat i flera timmar. Om man bortser från reklamen så tycker jag att det känns mer intressant att se matcherna i SVT än TV4 hittills. Återkommer om VM i Tv i ett senare inlägg gissar jag.

Det lag som överlägset imponerat mest på mig är ju Tyskland som bjöd på en underbar fotboll då de besegrade Australien med 4-0. Visst var motståndet klent men jag tycker de som fokuserar allt för mycket på Australiens bleka insats nervärderar Tysklands fantastiska spel även om detta inte innebär att de är given finalkandidat eller så. Kraftfull, teknisk fotboll med mycket djupledslöpningar och man trodde väl aldrig att Tyskland skulle vara det laget man längtar mest efter att få se spela igen. Av favoriterna så skapade ju Argentina (läs Messi) också väldigt mycket offensivt och borde ju vunnit över Lagerbäcks Nigeria med flera mål med normal utdelning.

Storlag som inte har imponerat är bland annat finalisterna från föregående VM där Frankrike har ett bra lag på papperet som får ut obegripligt lite med vad det verkar en donk till förbundskapten som ingen förstår varför han är kvar? Italien har ett väldigt blekt lag på papperet och spelar väl sin vanliga fotboll men man kan ju aldrig räkna bort dem. Spaniens förlust var förstås sensationell men jag gissar att de ändå tar sig vidare ganska komfortabelt men problemet är ju att de nu kan hamna tvåa i gruppen och få möta Brasilien redan i kvarten. Chilie och Uruguay har spelat bra och kan bli svåra för många lag medan Serbien som var min outsider spelade dåligt i sin första match.

Min känsla är att vinnaren av Fotbolls-VM finns bland Argentina, Tyskland eller Spanien!


Lite synpunkter om VM efter omgång 1:
- Lägg gärna ner myten om att de Afrikanska lagen alltid spelar underhållande fotboll!
- Ännu ett mästerskap där domarna inte kan ta ut avstånd vid frisparkar, vakna FIFA!
- Att det kunde vara så kallt i Sydafrika hade jag verkligen ingen aning om innan VM.
- Varför ta fram en ny fotboll till varje mästerskap som ingen kan hantera???
- Hade unnat Sydafrikanska folket lite framgång i VM men så blir det nog icke!
- Är besviken på att min nya 60-tummare inte kan filtrera bort ljudet från Vuvuzelorna!!!
- Alonsos ribbskott är nästan det enda lyckade långskottet i detta mästerskap (Forlan oxå)


Mattias världslag efter omgång 1:
Eneyama
Maicon - Juan - Chiellini - Lahm (vänsterback jag vet men måste med!)
Müller - Özil - Schweinsteiger - Ji-Sung Park
Messi - Sanchez

Max - 2,5 år!!!

Det är idag 2,5 år sedan vår underbare son föddes och här är lite Maxinfo just nu...

Rörelsemotorik:
Är väl helt normal för en 2,5 åring och nu börjar gilla klättring också, brrr.

Tal/Sång:
Pratar massor och man förstår ju mycket av det han säger numera. Jag älskar verkligen att höra honom prata och han säger ju ofta så roliga underfundiga saker. När det gäller att räkna så kan Max nästan räkna till 10 men av nån anledning så vill han alltid säga Eeen, tvååå, fyyyra så vi måste plugga in siffra nr 3 lite bättre. Max älskar att sjunga sånger som Blinka Lilla Stjärna, Björnen Sover med flera och favoritramsan är 5 Små Apor! Se den på Youtube här >>

Sömn:
Sover en timme vid lunch på dagis men oftast inte alls dagtid när han är hemma. Somnar själv efter lite bokläsning vid läggningen runt 19:30-tiden. Vaknar oftast vid kl 00 och kommer in för att sova vidare med oss i stora sängen som enligt mig känns rätt liten när Max bufflar runt i sängen på nätterna. Max vaknar nästan alltid runt klockan 6 på morgonen. Det är så ljuvligt att slippa de här stora sömnproblemen som Max hade tidigare med ideliga vakningar med grått mm. på kvällar/nätter så bara att hoppas att han fortsätter sova bra.

Mat & Dryck:
Äter det mesta fortfarande och favoritmåltiden är nog Hamburgare.

TV:
Dora Utforskaren är fortfarande ohotad etta på Max tittartopp!

Favoritlekar:
Lägga pussel, jaga eller bli jagad till fots eller med sin Bobby Car, arbeta i trädgården, gå till lekparken och gunga, vara med andra människor, hjälpa till i köket, se på Dora Utforskaren, spela lite dataspel (kalle kunskap, sofie lek och lär), klä ut sig, läsa böcker, bygga klossar, köra elmotorcykeln mm.

Trots:
Max har ju kommit upp i "KAAAN SÄÄÄÄLV"-åldern och detta ihop med att trotsdemonen anfaller honom ibland gör ju att det stundtals kan bli riktiga duster. Värst tycker jag det är när vi ska till dagis och man känner hur klockan och humöret rusar iväg när han börjar trotsa. Max kan vara väldigt mycket för att säga MIIIN om det mesta också och speciellt mot Farmor som ju är så översnäll så att Max förstås vet vem han kan köra mest med. Förra veckan var jobbig men de senaste dagarna har vi sluppit trotsanfall men de kommer förstås att komma tillbaka många gånger framöver, inget unikt med det.

Max Kompisar:
Han träffar ju inte kompisen Theo så jätteofta numera men det blir ju bättre i sommar av flera olika skäl som t ex när vi åker på semester ihop en vecka i Juli. Det är ändå Theo han oftast pratar om och sedan är det ju kusin Milton då som vi också hoppas kunna träffa lite mer nu i sommar. På dagis heter Max bästis numera Isak som han leker mycket med och även tjejerna Rispal och Alice.


VM startar

Det ska bli fruktansvärt roligt med all fotboll nu när VM börjar idag och jag som älskar studioprat kommer nog även att spela in vissa av de mindre intressanta matcherna i gruppspelet för att sen spola till paus och för/eftersnacken. Dessutom tycker jag att både TV4 och SVT har fått ihop väldigt bra laguppställningar med de som jobbar med VM som programledare, kommentatorer, experter mm.

SVT kommer glädjande nog efter OS-succén att köra med "Uppvärmningen" på webben 15 minuter före matcherna och ikväll kommer t ex Peter Forsberg att vara gäst i VM-magasinet på SVT. Så nog kommer jag att tillbringa många timmar framför tv:n på kvällar/nätter även om det fortfarande svider en del att Sverige inte är med denna gång. Vi får hoppas att det blir ett fantastiskt fotbolls-VM med härlig offensiv fotboll!


Mina tips:

Favoriter: Spanien
Utmanare: Holland, Argentina, England
Outsider: Serbien
Floppar: Brasilien och Italien
Hoppas på: Svensktränade lagen och dem som spelar roligast fotboll
Skyttekung: David Villa
Mediasnackis: Diego Maradona
Samtalsämne: Det djävulska tutljudet



The Sopranos

Ni som inte har sett eller ni som har sett serien missar väl inte att SVT kör repriser av första säsongen av The Sopranos varje kväll vid 23-tiden! Jag fastnar framför ett avsnitt varje kväll nu när jag lägger mig (före VM alltså). En fantastisk serie!!!


Fotbollsfruar i Sydafrika

Jag såg ett avsnitt av tv-serien om engelska fotbollsfruar sk "Wags" som får arbeta i verklighetens Sydafrika med att hjälpa hemlösa, prostituerade eller föräldrarlösa barn mm. Man vet ju att det tyvärr ser ut så här i väldigt många länder i världen och det finns ju ännu värre platser än i Sydafrika men det blir ju aldrig liksom lika påtagligt som när man ser såna här tv-program eller inslag. För de engelska spelarfruarna blev det ju förstås ännu mer påtagligt som fick uppleva misären på plats och att jämföra detta jämfört med det lyxliv de lever i England. Precis som en av spelarfruarna sa så är det ju helt sjukt att många av fotbollsproffsen köper en ny lyxbil i veckan och i flera fall har en månadslön som skulle göra en sån enorm nytta för alla utsatta människor i Kapstaden.

Det som berörde mig mest var en liten pojke på ett härbärge vars mamma jobbade som prostituerad men som en dag aldrig kom tillbaka. När man fick se den lille pojken som var i Max ålder sitta där med tom ledsen blick och vänta på sin mamma som kanske blivit mördad eller nåt så gjorde det så djävla ont i hjärtat och då är detta ju ändå vardag i den staden.En av de engelska spelarfruarna fattade tycke rejält för honom och skulle se till så att han får bättre möjligheter till skola mm. än många av de andra barnen men likväl fördjävla sorgligt. Vi får se om VM kan innebära något gott för folket i Sydafrika men gissningsvis önskar många av de fattiga att miljonerna på arenor mm. hade lagts på annat kan jag tänka mig.


De engelska "Wagsen" i tv-serien

Till en ängel

I en bättre värld så hade Olivia idag förmodligen sjungit solo på sin skolavslutning och varit strålande glad över att få sommarlov. Gissar att brorsan och Olivias mamma speciellt tänker lite extra på Lia idag och det gör många av oss andra också. Jag har nog fortfarande inte förstått att den unga tjejen som för ett år sen var som vilken tonåring som helst, numera inte finns i livet. Vi är många som saknar dig Lia!


Mera Vab

Jag är fortfarande hemma med Max och det verkar bli så hela veckan. Han är ganska pigg stundtals men det går lite upp och ner o han har en väldigt jobbig hosta så inte värt att släppa iväg honom till dagis känner vi. Huvudsaken är ju att han slipper åka på öroninflammation och det verkar han ha sluppit tack och lov. Nu har han smittat mig också så jag har blivit rejält förkyld och har ont i kroppen, hals mm. men jag är rätt van med det och ska nog överleva det också. Bättre att ta sjukdomarna nu än vid midsommar t ex!

Synd på träningen bara nu när jag igår äntligen kom ut på min första joggingrunda för sommaren och kände mig heltaggad. Apropå joggingrundan så är det ju lite roligt med träningsapparna till min nya mobil HTC Desire som ger lite extra motivation nu när man enkelt får sina löprundor sparade. Även på nätet automatisk och med statistiken om hur fort, långt man sprungit mm. Perfekt!!! Jag använde mig av en App som heter Sportypal men det finns massor av intressanta träningsapp för dem som har Androidmobiler.

Det blir långa dagar för samtliga i familjen just nu. Tina går ju oftast upp redan vid femtiden nu för tiden och då brukar även jag vakna samt vår lille parvel strax därefter. Sen vill Max inte alls ligga och morgonmysa framför tv:n när han är hemma med pappa sin som han gör med mamma för då ska det minsann lekas från kl 7 när han är hemma som idag. För Tina blir det ju också ovanligt långa dagar när hon ikväll t ex kom hem vid 18:30 då det var strul med tåget från Falun. Jag har det väldigt bra jag på det sättet som arbetar 10 minuters promenad från hemmet för det blir ju en stor skillnad i tid för Tina och syster Linda som måste pendla ca 12-14 mil per dag.

Idag har det varit rätt segt då jag inte är superpigg och Max är ju lite påfrestande just nu när han är inne i en period där han ska göra precis ALLT själv vare sig det gäller spola av tandborsten, ha på ketchup på maten eller sätta på sig kläder med mera. Glömmer man bort sig och gör något som han vill göra själv så kommer vulkanutbrottet på en hundradel och ibland bara orkar man inte hålla sig lugn och pedagogisk när han trotsar, grrrr. Nu sover han alla fall men hostar mycket direkt när han ligger ner så det blir nog mycket vakningar inatt. Vi hoppas att Max är lite piggare imorgon och att det blir bra väder så att vi kan vara lite utomhus också.

Dags för Fotbolls-VM

Har inte kännt mig så superladdad inför detta fotbolls-VM som jag i vanliga fall brukar vara. Det beror ju förstås mestadels på att Sverige inte är med och tittar man sedan igenom spelschemat så är det ärligt talat en hel del matcher som jag kan tänka mig undvika med tanke på att jag numera är en ansvarsfull familjefar.

Gissar att min digitalbox kommer få jobba hårt under VM då det blir svårt att slänga sig i tv-soffan efter jobbet när hämtat Max på dagis. Nu har man ju inga speciella favoritlag i VM men jag hoppas ju att det går bra för de svensktränade Afrikanska lagen liksom för de "roliga" lagen Spanien, Argentina och Brasilien t ex.

På Torsdag natt kör SVT ett roligt inslag när de tydligen sänder VM-krönikor hela natten och då djäklar ska digitalboxen få arbeta även om jag har några av dem på dvd redan sen tidigare. Den krönika jag har längtat mest efter att se är ju VM 1982 som var ett fantastiskt VM som jag minns det från tiden då jag var 11 år. Den krönikan ska bli väldigt rolig att se igen liksom de andra förstås! Bra jobbat SVT!!!


SVT sänder samtliga VM-krönikor >>

Filip och Fredriks radioprogram

Det går verkligen att hitta mycket guldkorn på nätet och jag brukar numera när jag har mina sköna ensamluncher i hemmet alltid kika på något avsnitt av den utmärkta talkshowen Schulman Show eller andra program på webb-tv. Nu har Filip och Fredrik kört igång med sitt Pod-radioprogram som man kan ladda hem eller lyssna på via Aftonbladet.

Första programmet var väl sådär men för mig som verkligen gillar när dessa två herrar bara pladdrar på om precis allt möjligt så tänker jag absolut se till att lyssna på alla deras program. I första avsnittet pratar de lite med Niklas Strömstedt om Ulf Lundell-tiden kan jag ju tipsa mina vänner Bodare och Persson om.

Lyssna på det första programmet här >>

Grattis Clintan!

I veckan fyllde Clint Eastwood 80 år och jag tycker att en av Hollywoods största genom tiderna inom filmen är värd att hyllas med ett blogginlägg om honom. Filmikonen Eastwood har ju medverkat i massor av sevärda filmer antingen som skådespelare eller som regissör och har ju funnits med i bilden inom film sedan 50-talet och är än idag aktuell med nya filmer både som regissör och skådespelare vilket ju är ganska otroligt egentligen! Jag har t ex filmen "Gran Torino" väntandes på dvd:n, en film som han själv regisserat och spelar huvudrollen i och som har fått bra kritik har jag sett. Man kan ju undra vad som driver en 80-åring att fortsätta år efter år trots alla framgångar men den där drivkraften är väl det som gör vissa till superstars och oss andra till soffliggare.

Mina första filmer med Clintan såg jag i början av 80-talet när man hyrde hans westernfilmer på video. "Den gode den onde den fule", "Mannen med Oxpiskan", "För en handfull Dollar" och "Pale Rider" var några av de klassiska westernfilmerna jag såg. Det finns väl ingen som passar bättre som snabbskjutande bister cowboy än Clintan! Sedan var det ju filmerna om polisen Dirty Harry där han spelade den bistre polisen Harry Callahan med den klassiska repliken -"Make my day". En annan bra film från förr var ju även "Örnnästet" med Richard Burton i huvudrollen.

Under senare år på 90/2000-talet har ju Clint Eastwood medverkat i några väldigt bra filmer. Som t ex med "A Perfect World" som han både regisserade och medverkade i där Kevin Costner hade huvudrollen. En annan favoritfilm är "I skottlinjen" som är en hederlig bra actionfilm där Clint Eastwood spelar livvakt åt en mordhotad president. Till sist måste jag även nämna "Million Dollar Baby" med Hilary Swank som den kvinnliga boxaren som ju i filmen tränas av Clint Eastwood och en annan favoritskådis, nämligen Morgan Freeman. Clint Eastwood regisserade ju även den sevärda filmen "Mystic River" och många andra som jag inte nämner här.

Någon som har en speciell favoritfilm med Clint Eastwood?



Förkyld Max

Har varit hemma med förkyld Max idag och får nog Vabba imorgon också! Ruskigt orutinerat av Max att ta en förkylning som innebar VAB-dagar nu när det är 5 dagar kvar till fotbolls VM!!! O andra sidan har han ännu inte förstått tjusningen med att softa i tv-soffan framför en fotbolls match flera timmar. Min son har knappt förstått tjusningen med att softa i enstaka minuter i soffan om det nu inte är Dora Utforskaren som visas på tv. Då kan han sitta som ett ljus hur länge som helst men det är ju inte heller bra förstås så man får begränsa det nöjet också.

Vi har haft en helt ok dag ihop alla fall där vi lekt en hel del och även fått en massa städning gjord i hemmet. Jag är ganska ordningssam men jag hatar att damma så det var med stor förtjusning jag upptäckte att Max älskar att damma bokhyllor mm. Måtte det hålla i sig i framtiden! Vi blir hemma imorgon också men sen hoppas jag att Max blivit friskare så att han kan återgå till dagis på Onsdag och jag till jobbet där en stor jobbhög väntar.

Nu blir det lite inspelat fotbollskväll och kanske nåt avsnitt av V innan sängen väntar!



Fem små apor

Fem små apor hoppar i sängen
En ramla ner och slog sitt lilla huvud
Mamma ringde doktorn, doktorn SVARA
Inga apor i sängen får vara!!!!


Lördagsmorgon

Det har varit en härlig vecka vädermässigt och vad skönt att se att solen även skiner idag när man äntligen är ledig nu denna Lördag! Max och jag har varit uppe sedan halv sju medan Tina fick en välbehövlig sovmorgon då det ju blivit väldigt tidiga morgnar för henne nu när hon jobbar i Falun. Det verkar alla fall gå bra för Tina och hennes syster där på Försäkringskassan så förhoppningsvis kan detta leda till något bra i framtiden. Om inte annat så har de ju fått in en fot och fått lära sig saker de har nytta av framöver. Vad gäller tidiga morgnar så har även jag och Max varit uppe tidigt men det behövs då det varje morgon blir en kamp mot klockan för att hinna till dagis i tid då Max är inne i en dryg trotsperiod. Det lär bli värre i framtiden gissar jag, vad kul!

I veckan som varit så har vi ju jobbat som vanligt. Sedan kom Jonny och Ebba förbi här en kväll för att umgås lite med mig och Max. "Vilken stooor tjej" sa Max ideligen om Ebba som ju är ett år äldre än Max, ha ha. Det har blivit alldeles för lite träning även denna vecka men pga dagisfest, inställd innebandy pga brist på folk och besök av kompisar på kvällar så blev det så. Ingen förbjöd mig i och för sig att springa sent på kvällen men har svårt för att träna sent på kvällen tyvärr. I Torsdags fick jag alla fall träna lite innebandy för sista gången denna säsong med "Torsdagsgänget" och det blev en bra sista träning då jag kände mig i kanonform och öste in mål. Igår kväll var vi ute i trädgården hela kvällen. Max hjälpte till med krattning och rensning av maskroser, vattning mm. och tycker sånt är jätteroligt.

Idag Lördag så ska jag snart spela tennis i Storvik mot Wanke. Det ska bli så djävla roligt och efter att ha tittat massa på Franska Öppna i veckan så känner man sig ännu mer sugen på grustennis! Är lite orolig över onda axeln men får köra lugna servar och bita ihop. Nu är jag äntligen klar med målningen av våra två altaner så nu ska utemöblerna ut idag och sedan ska vi få besök av Johan, Maria och Theo mot eftermiddagen/kvällen. Då blir det lite grillning och så får grabbarna leka lite. Då kan vi planera vår semestervecka ihop i sommar ock så kanske det slinker ner några kalla öl eller nån grogg i sommarvärmen också!

Ha en skön Lördag!!!

Dagisfest

Efter jobbet i Onsdags så hade Max förskola en sommarfest. Det blev en stressig timme efter jobbet då jag fick för mig att Max och jag skulle göra pannkakor ihop vilket tog väl lång tid nu när Max är i åldern då han ska göra precis allt själv annars blir det raseriutbrott. Hann iväg i skaplig tid alla fall och efter lite barnsång så fick de en varsin glass utomhus. Där utanför förskolan uppträdde några tjejer från en  teaterlinje med berömda Astrid Lindgren-figurer som Pippi med flera. Max kan ju inte så mycket om dessa figurer än men tittade nyfiket och fick även skaka hand med Pippi efter "showen".

Sedan var det fika utomhus på den stora gräsmattan denna härliga sommarkväll. Max kunde som vanligt inte sitta still länge och efter fikat så försvann han iväg med Isak som har blivit en av hans bästa dagis-kompisar. De sprang runt och åkte rutchkana, klättrade i lekparkskojor, gömde sig bakom buskar mm. så vi såg knappt skymten av Maxen på en hel timme där. Först längtar man ofta tills de blir stora och kan leka lite mer själv för att sedan sitta där på filten och sakna tiden när de var mindre och bara höll sig nära mamma och pappa, ha ha.



Söderlings bragd

Mycket tennis nu i bloggen men måste få skriva om denna roliga händelse ikväll! Tack vare min digitalbox så kunde jag spela in och sedan tack vare regnet se/spola ikapp så att jag fick se live när Robin Söderling vann mot Roger Federer i kvartsfinalen av Franska Öppna Mästerskapen i tennis! Statistiken mellan dessa två inför denna match var 12-0 till Federer som inte heller har missat att gå till semifinal i någon Grand Slam sedan 2004 vilket kanske berättar lite vilken bragd detta är av Robin!!!

I själva matchen så spelade Söderling helt fantastiskt med en makalös bombartennis med sin forehand som är bland det värsta man har sett! Tennis är en stor sport ute i vida världen med en bred världstopp och att Robin Söderling nu besegrar mannen som av många anses vara världens bäste idrottsman alla kategorier är ju ofantligt stort! Måtte han nu orka att ladda om och tänk att få se Robin i en drömfinal mot Rafael Nadal i helgen! Hur det än slutar så är han värd alla hyllningar efter denna historiska seger mot Roger Federer!

Se de sista gamen i matchen >>
Lasse Anrells krönika i Sportbladet >>
Johan Orrenius krönika i Expressen >>





Farväl Lost

En epok har gått i graven då jag nu har sett det absolut sista avsnittet av tv-serien Lost. Det är verkligen en serie som har varit lite upp och ner måste jag säga. Stundtals den bästa tv-serie man har sett men ibland har man bara blivit så less på alla dessa återblickar/framåtblickar och gåtor som aldrig fick svar. Jag ska inte avslöja något speciellt om det sista avsnittet men nog kändes det också lite tomt och sorgligt när serien tog slut får jag erkänna.

Om Lost hade gjorts som en miniserie med ungefär samma stuk men betydligt kortare och med mindre mysterier så hade den nog kunnat blivit en av de absolut bästa serier som hade gjorts tycker jag.  Sedan kommer jag aldrig att förstå varför alla människor på denna ö var så sugna på att begå mord på andra människor utan att ens ha en orsak och vart tog isbjörnarna vägen?

Farväl Lost och tack för alla spännande timmar trots allt!



Tennispremiären avklarad

Match 1: Wanke vs Mattias 6-4, 6-4   (Påbörjad ny 3-setare, 3-4)

I Söndags spelade jag och Wanke årets första tennismatch på Storviks fina grusbana. Eftersom jag skriver denna blogg för min egen skull så tänker jag skriva lite kort om våra matcher då det kan vara roligt att gå tillbaka sedan för mig att läsa och dessutom har vi båda så dåligt minne så resultaten måste dokumenteras någonstans annars har vi senila gubbar snart glömt ställningen i matchserien. Ifjol slutade matchserien 5-5 mellan oss och jag gissar att det kommer bli nåt liknande denna sommar då vi ju är hysteriskt jämna i tennis vi två!

Nu har Wanke spelat en hel del inomhus i vinter så det märks på hans spel att han blivit lite bättre och framförallt slår lite hårdare nu än tidigare. Även denna match blev otroligt jämn men min store rival tog till slut alltså hem segern med 6-4, 6-4. Ännu en gång kan jag känna att jag slarvade bort matchen genom mitt dåliga tålamod som gör att jag alltför ofta försöker avgöra bollarna istället för att hålla bollen i spel. Fast all heder åt Wanke som stundtals spelade riktigt bra och för att vara säsongen första match för min del så såg det bra ut måste jag säga.

Tyvärr har jag ju stora problem med min högra axel där "kulan" glappar vilket gör att det ju längre matchen går bara gör ondare och ondare att serva. Lite typiskt nu när jag från och med förra sommaren plötsligt började serva ganska bra stundtals och ibland tom kunde vinna någon poäng på förstaserven men som axeln kändes så går det inte att ta i lika mycket helt enkelt. Förhoppningsvis så känns det skapligt igen efter några dagar i axeln så att jag alla fall kan spela ungefär en match i veckan får jag hoppas. Det är så djävla roligt med tennis så helst skulle jag spela flera timmar varje dag bara jag kunde!



Lugn helg

Det blev en lugn inledning av helgen för oss då även Tina åkte på magsjukan i veckoslutet. På Lördagen så regnade det en hel del och vi gjorde inte mycket förutom att vi hjälpte Tinas mamma att frakta hem ett nytt köksbord som vi sedan skruvade ihop åt henne. Sedan lämnade vi Maxen hos henne då han för första gången på länge skulle få sova hos mormor då hon kände sig tillräckligt pigg för att orka med honom.

På kvällen hade vi ju planerat att gå ut och käka och dricka lite med Johan och Maria på stan men när både jag och Tina hade varit magsjuka så var dagsformen inte den bästa så vi blev bara hemma istället. Det var ju även Sandvikendagarna med öltält i stan och en massa annat men då det regnade kändes det inte heller lockande att gå ner på stan och kika på folk ens. Så istället blev det en lugn tv/filmkväll där vi båda somnade väldigt tidigt.

På Söndag förmiddag fick jag äntligen göra årsdebut på tennisbanan och mer om det i eget inlägg. Efter tennisen åkte vi till Tinas mamma för att hämta Maxen. Han hade som vanligt hos mormor sovit jättebra och han trivs så himla bra där med alla morbror Tims gamla leksaker att utforska. Sedan åkte vi vidare mot Storvik hem till min mamma för att fira henne på Mors dag och fika lite med brorsans familj som också var där en stund.

Max satte in denna annons till sin fantastiska underbara mamma >>

RSS 2.0