Viva Espania!

Efter en välspelad spännande final så stod då Spanien äntligen som segrare i ett stort mästerskap och det var verkligen välförtjänt. Spanien har ju världens mest spelskickliga lag vad gäller passningsspelet och nu när de även har vassa forwards som Torres/Villa så blir de ju säkerligen dominerande inom världsfotbollen några år framöver. Just Torres gjorde en grym match och visade upp en tuffhet som gör mig stolt som Liverpoolare :)

Det har varit ett fantastiskt bra fotbolls-EM måste jag säga vilket gjorde att man ganska snabbt glömde Sveriges något bleka insats. Offensiv fotboll har belönats och det har varit mindre filmningar mm. än tidigare. Härligt!!! Återkommer kanske med ett längre inlägg om detta EM och Lagerbäcks framtid!

För övrigt så slutade vårt EM-tips med seger för mig! Hurra!


Helgen

Lördagen
Igår var ju min första lediga dag nu när jag är långledig en tid framöver! Kände mig som ett slakt hela dagen då jag var väldigt trött efter våra strulnätter med Max. På vår lediga Lördag gjorde vi inget speciellt men var ner på stan o kikade lite på dagen och träffade Nana o Maria där med sin Theo. Igår kväll åkte vi ut till Trebo Golfransch igen och slog lite. Max verkade gilla golf för i början skrattade han högt åt varje slag som jag och Tina gjorde. Efter att Tina fick Max att somna vid 20:30 så la vi oss för att kika på filmen 21. Som vanligt somnade Tina nästan direkt och dessutom blev det många paustryckningar då Max vaknar en gång i timmen. Vi får fortsätta se filmen en annan gång och jag återkommer med recension.



Söndag
På Söndagen kände jag mig piggare än dagen innan och tassade upp vid 6-tiden efter att förvånande nog fått Max att somna om i sin egen säng ännu en gång. Annars brukar han ju vilja ha lite "tutte" vid 4-5 tiden men höll sig till kl 7 denna morgon. Max somnade väl vid 20:30 igår och sen har det varit en natt helt utan skrik och gråt men det som fortfarande är problemet är att han vaknar ca 10 ggr fram tills morgonen. Hur som helst så kör vi vidare med den där tass-metoden vi använder så får vi se hur det går framöver. Nu är vi ju båda hemma och kan turas om så hoppas jag att han snart sover lite bättre vår kära son.

Max ville kliva upp strax efter kl 7 så jag hämtade ner honom och gjorde "dag". Just de här morgonstunderna blir ju härliga nu när jag är ledig. När Max väl sovit klart så är han ju alltid sprudlande glad och det är ett sant nöje att ta honom o byta blöja, tvätta honom och sen busa lite innan han får sin grötfrukost.

På förmiddagen åkte Tina till Ockelbo Marknad medan jag och Max stannade hemma. Det är ju inte ofta Tina är borta långa stunder från Max men jag försöker peppa henne att göra lite roliga saker ensam eller med kompisar då alla ju behöver såna tillfällen. På förmiddagen sov Max en stund medan pappa satte igång med lite städning här hemma. När han vaknade fick han kika på när jag dammsög vilket han alltid är fashinerad av. Efter lite lek så var det dags för lunchen där det stod Lax med grönsaker på menyn för honom. Stackars Max som får Lax men eftersom han gillar det så är det väl egentligen mest synd om pappa som måste avsmaka för att kolla värmen, URK!!!

På eftermiddagen kom Pelle och Anna-Linda förbi. De bor ju i Sth men Pelle har ju sina rötter i Hudik och de hade varit där på besök o stannade till här på vägen hem. Vi käkade lite här, spelade Boccia och umgicks innan vi sen kikade på EM-finalen ihop! Om några dagar åker de två till Barcelona i 4 veckor!!! Jag blir inget avis alls precis som på Nisse och Susanne som tydligen fick tag i en sista-minuten till Cypern och åker idag! Fast nu kommer det ju kanske ett högtryck här hemma snart också o dessutom har vi massor vi tänkt fixa här hemma nu när jag är ledig så det känns helt ok att bara vara hemma denna sommar faktiskt.


Lost

Nu har jag äntligen sett klart den fjärde säsongen av Lost! Med tanke på att de aldrig ger svar på de tusentals frågetecken man har kring handlingen känns det nog som om jag börjar ledsna lite på serien. Fast så tyckte man ju redan efter säsong 1 och ändå kikar man fortfarande med spänning.


Robbie Williams, Ullevi 06

För 2 år sedan åkte jag, Ubbe och Nisse ner till Göteborg en helg för att se Robbie Williams på Ullevi. Ett otroligt sommarväder den helgen med 30 grader och strålande solsken samt att halva Sveriges befolkning var i Göteborg. Förutom konserten så var vi ju på Avenyn o partajade, såg fotbolls-VM på storbilds-tv i "Trädgården", badade mm.

Själva konserten med Robbie var ju förstås grym!!! Det enda jag fortfarande ångrar är att vi inte trängde oss längre fram då ju alla som varit på konserter vet att där samlas alla människor som är över 1.95 cm. Höjdpunkterna var många men trycket när han kom ner från luften och körde igång Let me Entertain You med alla explositioner fick ju Ullevi att explodera. Sen var det ju förstås massor av bra låtar som Trippin, Advertising Space, Angels, Feel mm. Ett härligt minne!

Här är låtarna som Aftonbladet satt betyg på dagen efter >>



Stressig Fredag

Ännu en natt med väldigt lite sömn *gäsp* men det är bara att kämpa på och nu när jag blir ledig kan vi ju dela på ansvaret ännu mer så att Tina slipper springa som en jojo in till Maxen hela nätterna.



Efter ännu en stressig förmiddag på jobbet tar jag mig nu en halvtimmes surf-lunch för att rensa skallen lite. Vi ska ju bli bjudna på mat ute i Högbo på eftermiddagen då många precis som mig går på semester så jag hoppar över lunchen. Det har varit smått kaotiskt på jobbet de här dagarna och jag förstår egentligen inte hur det ska fungera när jag går hem på fyra månaders pappaledighet från och med IDAG!!!

Eftersom jag arbetar med människor och inte direkt är personen som bara kan lämna allt och skita i hur det går så tänker jag jobba två dagar nästa vecka. Detta för att hinna klart med vissa ärenden och för att mina kollegor inte ska behöva ta över i kaos. Dessutom är det ju så att gör man saker själv vet man att det blir riktigt gjort! Jag kan känna en viss irritation på över hur jag stressar som fan, jobbar övertid mm. medan vissa andra tar det hur lugnt som helst och gärna pratar/fikar bort några timmar. Dessutom konstaterar de dagligen hur svårt det är att hinna med allt, hmmm.

Nu ska jag återgå till jobbet men ha en riktigt trevlig helg!!!

Vårt EM-tips

EM-Tipset
Orkar inte skriva nåt om Spanien-Ryssland här då intresset för att diskutera fotboll via skrift inte direkt är stort bland alla mina sportintresserade vänner. Inför EM-Finalen på Söndag så är ställningen i vårt EM-tips just nu som sådan att jag leder på 19 poäng, tätt följd av Frippo och Persson som båda har 18 poäng. Eftersom både jag och Persson har tippat Tyskland som segrare så är det enda hotet mot min slutseger om Persson får in Ballack som skyttekung medan jag har tippat Torres.

Förutom denna eventuella tips-seger så har jag på jobbet tippat Spanien-Tyskland i final. Vad roligt att jag inte tippat detta på Unibet och har en massa rätt när det icke är pengar inblandade medan jag på Unibet bara tippar fel och numera har hela 20 kr kvar på det kontot! Gissar att flyt-Wanke gjorde tvärtom! ;)

Märkliga känslor

Detta Fotbolls-EM framkallar minst sagt märkliga känslor. Först sitter jag och bara älskar att se Ryssland spela fotboll och nu har man nyss suttit och blåhållt sina tummar för Turkiet av alla lag??? Turkarna gjorde en fantastisk match ikväll och då måste man ju också betänka att de saknade ca 7-8 av sina startspelare!!!! Turkarna hade haft ett djävla flyt i de tidigare matcherna men i denna match hade de lite otur och kunde mycket väl ha slagit ut Tyskland.

En överraskande rolig fotbollsmatch och ännu ett lag som spelade enligt tesen anfall är bästa försvar! Vilka ytterbackar de andra landslagen i EM har!!! Där handlar det inte bara om att "gå med" i anfallen 2-3 gånger per match som Herr Lagerbäck förordar utan de löper som skållade råttor på sin kant. Fast sen ska man ju förstås inte jämföra Micke Nilsson med världsklasspelare som Philip Lahm m.fl. vilket vore lite orättvisst. Jag tycker ändå Lagerbäck har mycket att lära av de andra lagens coacher och Turkiet var ett bra bevis på vilken energi det finns bland bänkspelarna i en sån här stor turnering bara de får chansen!

Imorgon ser vi ju verkligen fram emot Spanien-Ryssland som ju kan bli något alldeles extra. Spanien med sitt bollsäkra passningsspel ska ju passa Ryssland illa men det trodde man ju mot Holland också. Ser fram emot denna matchen oerhört och måste ännu en gång säga att detta EM varit väldigt positivt på många sätt. Inte alls lika mycket filmningar som tidigare och oftast en offensiv trevlig fotboll att titta på.

Den va aldrig inne

För ett par år sedan var den tyske tennisstjärnan Boris Becker otrogen mot sin fru med en tjej som blev på smällen. Boris förnekade i flera månader att han skulle vara far till barnet men när dottern väl var född så erkände han sin otrohet och tog sitt ansvar som pappa. Undrar varför? Ha ha...


Allsång på Skansen

Igår spelade jag in Allsång På Skansen för att kunna "spola" igenom den senare på kvällen. Det bästa med Allsången är att det liksom hör till sommaren och programmet får mig alltid att längta till underbara sommar-Stockholm. Däremot tycker jag inte det är något speciellt underhållande program även om det förstås beror på artisterna. Det har ju liksom blivit en "hype" att man ska älska Allsången t om bland ungdomar även om det ibland är världens tråkigaste program. Jag kommer nog kolla ibland då det är någon hyfsad artist men inte heller sitta bänkad varje Tisdag.


Foto från Expressen

Denna djävla sömn

Då är man på jobbet kl 05:30 några timmar före de andra som vanligt och denna vecka är jag även den som går sist hem då jag har makalöst mycket jobb som måste hinnas med innan jag går på semester/pappaledighet på Fredag. Känner mig väldigt trött då jag suttit och knappat in utbetalningar via datorn ca 10-11 timmar i sträck både Mån-Tis på jobbet. Dessutom har ju inte sömnen varit de bästa de senaste dagarna pga vår son som är rejält jobbig just nu *suck*

Igår skulle Tina prova en speciell metod som många använt på sina sömnstruliga bebisar med gott resultat. Tyvärr verkade det inte ha varit den optimala kvällen/natten att prova på för inatt har det varit skrik/gråt snudd på hela natten!!!  Det finns nog ingen som provat den där metoden med större tålamod än vad Tina gjorde inatt men absolut inget hjälpte. Efter att Max hade vaknat flera gånger mellan kl 23-03 så vägrade han sen att somna om o det blev förstås mycket gråt. Eftersom Tina ändå tog allt med Max inatt då hon provade den där metoden så borde jag med facit i hand sovit på soffan nere istället för att ligga och sympati-titta på deras kamp. Efter att ha varit vaken från kl 03-05 så gav jag upp och åkte till jobbet. När jag åkte fick Max lite tutte och verkade alla fall lugn när jag cyklade iväg. Jag håller tummarna för att både Max och Tina fick lite välbehövlig sömn på morgonen!

Tycker inte om att gnälla när jag vet att det finns många med större problem än oss MEN just nu känns kvällarna/nätterna djävligt dryga måste jag säga! Det har ju sällan fungerat klockrent på kvällar och nätter men just nu är det värre än tidigare och kanske beror det på att Max håller på att få någon tand eller nåt?

Det är många som är avis på min 4 månaders pappaledighet men jag skulle gärna vara utan de 12 timmarna mellan kl 19 till 07 om det fortsätter så här! Oddsen för att jag ska vilja skaffa ett litet syskon till Max i framtiden är just nu inte så stora men jag vet mycket väl att sånt kan ändras. Jag hoppas det känns annorlunda lite längre fram eftersom både Max och Tina säkerligen vill ha en till bråkstake i familjen så småningom. Fast det beslutet tar vi om något år och först ska vi få det här med sömnen att fungera lite bättre annars blir det en dryg sommar!


Nyfiken Max


Midsommarhelgen

Midsommarafton
Vi åkte ut till hembygdsgården i Årsunda på eftermiddagen där det samlats enormt mycket folk för att dansa runt midsommarstången eller vad man nu gör. Min mor och brorsan med familj var också där liksom en hel del andra bekanta. Tyvärr hann vi bara vara där i ca 15 minuter då vi fick gå till bilen eftersom firandet avbröts pga regn. Max hann alla fall få dansa lite runt stången med farmor och kusin Olivia vilket förstås slutade i en gråtattack då det nog var lite väl mycket folk och intryck för honom. Efter detta åkte vi hem till broder i några timmar där han och jag firade vårt pappaskap med en snaps o en drink.

Vid 17-tiden for vi hem till Nisse och Susanne då. Det rasade in folk och vi var nog ca 25 vuxna och 15 barn gissar jag. Efter lite mingel och mat i partytältet tog jag och Tina en promenad ner till Strandbadens After Beach. Tanken var att få Max att somna i vagnen och sen ville vi förstås även kika på lite folk. Oj vad många minnen man har från Strandbaden på midsomrarna dit man varit så många år i rad. Synd att det ALDRIG varit bra väder någon av de gånger vi haft tillgång till båt bara men så kan det vara. Naturligtvis somnade inte Max och det var rätt mycket fylla där så vi vände tillbaka till festen där det nu var lekar på gång.

Jag ställde upp på lekarna medan Tina tog hand om Max. Som vanligt känner man ingen större glädje över att det är lekar men sen när man väl är igång är det ju oftast roligt. Jag och Frölla deltog i en musiktävling som var inspererad av musikprogrammet Dobeedoo. Leken gick ut på att Susanne höll upp en skylt enbart för mig och Frölla med en artist/grupp och vi skulle då sjunga någon låt de har gjort så att tjejerna i vårt lag skulle gissa. Jag brukar faktiskt vara rätt säker på liknande tävlingar men denna gång var det tilt i hjärnan och vi kom knappt på en låt med Abba.

Vid 23-tiden kände både Tina och jag att det fick vara nog. Det är ju inte helt lätt att släppa loss och ha roligt med en 6-månaders bebis med på festen som dessutom tycker sömn är det värsta han vet på kvällstid. Dessutom var vi båda jättetrötta och när Tina föreslog att jag ju kunde stanna så var det inget lockande alternativ då jag också vet att man är chanslös på att få tag i taxi hem just den här natten vilket jag fått erfara förr. Stort tack till Nisse och Susanne för en väldigt trevlig kväll där ute i idyllen i Årsunda! Trots allt också väldigt skönt att komma hem i skaplig tid och kunna lägga sig i soffan och se på lite fotboll!



Midsommardagen
När Max vaknade vid 7-tiden och ville upp kände man en stor lycka över att man tog det rätt lugnt med alkoholen dagen innan. Jag och min son tassade upp och lät mamma Tina få sova några välförtjänta extratimmar den här morgonen. På eftermiddagen åkte T & M hem till syster Linda för att besöka nya hundvalpen Ozzy och en väninna till Linda som var där med sin nyfödda bebis. Jag kände inte alls för att åka någonstans så jag var hemma och njöt av lugnet o att bara ligga och slöa framför tv:n med handen i godisskålen. På kvällen beställde vi Pizza och kikade på lite tv. När Tina väl fick vårt lilla kvällsmonster att somna ordentligt vid 22-tiden kikade jag på Ryssland-Holland som jag ju skrivit om tidigare.

De senaste 22 åren har jag just denna midsommardagskväll alltid varit i Gästrike Hammarby med mina kompisar där det är dans, öltält med mera ute vid en vacker dansplats vid en sjö. Detta brukar ofta vara den roligaste kvällen på året då man alltid träffar massor av gamla kompisar från Storvik där. Fast nu är det nya tider och flera ur gänget skulle inte dit denna kväll liksom jag o det kändes bara skönt att vara hemma faktiskt. Dessutom hade jag aldrig velat missa Ryssland-Holland heller för övrigt.


Partaj i G-Hammarby för något år sedan!

Söndagen
En skön fixardag då vi tvättade och städade bilen, klippte gräs mm. På eftermiddagen tog vi en tur till Trebo och medan Max sov så slog Tina o jag en varsin hink bollar på Golfranchen!!! Efter att bara ha spelat en enda runda golf ifjol så var man väl lite ringrostig men det gick ok. För Tina var det golfdebut och jag tycker hon slog bra för att vara första gången helt klart!

Resten av dagen hände väl inget speciellt förutom massa bus med Max och kvällen avslutades för mig som vanligt med fotboll! Matchen Spanien-Italien blev ju förstås en besvikelse och det är ju så otroligt viktigt i en sån match att det blir ett mål tidigt men så blev inte fallet. Jag tycker det var skönt att Spanien gick vidare och matchen på Torsdag mot Ryssland blir ju nåt extra förstås!


YNWA-Magnus

På Söndagsmorgonen för två år sedan ringde Nisse mig  tidigt  för att berätta hur vår vän "Kondis" hade gått bort. En helt overklig känsla fortfarande och man tänker ju extra mycket på honom och familjen just denna helg.

You´ll Never Walk Alone Magnus!


Max somnar i maten


Heja Ryssland

Herredjävlar vilken otrolig match Ryssarna gjorde igår mot Holland och jag trodde väl aldrig någonsin att jag skulle sitta o hålla på Ryssland i en fotbollsmatch men så var det. De spelade en sagolikt bra fotboll och skapade ju förutom målen mängder med chanser. Arshavin var förstås den stora giganten och det har tidigare ryktas en del om Everton för honom men det kan nog "våra" lokalkonkurrenter glömma efter detta EM. Oj vad han skulle passa bra i Liverpool då han kan spela på alla offensiva positioner men det skulle ju inte förvåna om Roman fixar honom till Chelsea förstås.

Många andra spelare som imponerade stort hos Ryssland och jag tycker även Holland spelade fin fotboll även om de inte kom åt o skapade lika mycket vassa chanser som i tidigare matcher. Guus Hiddink är ju för övrigt ett stort geni som tränare för det kan knappast vara en slump vad som hänt med Australien, Sydkorea, Holland och Ryssland när han tränat de landslagen. Matchen igår var fotboll när den är som allra bäst!

Nu höjs genast röster för att Sverige minsann kanske inte var så dåliga mot Ryssland eftersom de är så bra. Visst är Ryssland bättre än vad alla kunde ana men det förändrar liksom inte det faktum att Sverige såg ut som ett utspelat FC Z mot Ryssarna och Lagerbäck visade upp hur en handlingsförlamad GIH-tränare agerar!

Midsommarafton

Då är det midsommarafton och som vanligt denna dag när man som mest vill ha kanonväder så är det icke så. Det regnar ju alla fall inte vilket man väl får vara glad för då. Vi kommer åka ut till Årsunda på eftermiddagen och träffa broder med hans familj vid någon hembygdsgård där det är midsommarstång o sånt där. Sen tänkte vi även kika förbi After Beachen där man varit så många år och lyssnat på trubadur denna dagen. Efter det ska vi till Nisse och Susanne vid 17-tiden och blir nog där så länge det fungerar ok med Max. Jag har inga jättestora förhoppningar på en lång partynatt där ute men vi får se hur det går.

Kul att Frölla och Anders med familjer kommer dit också o så får man höra lite om hur de haft det i Österrike!! Hemresan verkar ha varit lite jobbig då de fick sin andra punktering inatt kl 05 i Linköping. De kommer nog precis till festens start och jag är inte så jätteavis på Nisse som kommer hem efter en sån resa och sen har fest hemma hos sig själv med ca 40 personer!

Tänkte skriva lite om vissa midsommarminnen jag har och lägga in lite gamla foton men har icke tid eller ork med det så kanske vid ett senare tillfälle. Glad midsommar på er alla fall!!!


5 Dagar

Då börjar en överhektisk jobbdag närma sig sitt slut. Jag har precis insett att jag bara har 5 arbetsdagar kvar innan jag går hem på 4 månaders semester/pappaledighet!!!! Det borde förstås vara en härlig känsla men just nu känner jag mest stress över hur i helvete jag ska hinna med allt som måste göras på jobbet. Det ordnar sig nog hoppas jag och självklart kommer det bli underbart att få vara hemma så länge med familjen.

Nu har jag äntligen skaffat tennisnyckel för denna sommar och efter två veckors soffliggande pga ryggont och slöhet så måste jag verkligen sporta i helgen innan jag får rus!!! Alla människor är ju olika men jag märker helt klart på mitt humör och mående att jag mår bäst när jag får svettas ur mig rejält då och då. Nu kan inte min ständiga tennispartner spela något i helgen så jag får väl ta en tråkig joggingrunda istället. Skulle också gärna dra ihop ett gäng och spela beachvolley någon dag framöver men det får bli när Österrikegänget kommer hem.

Då är det midsommarhelg! En helg som brukar innebära en rolig tvådagarsfylla för mig de senaste 22 åren! Nu är ju läget lite annorlunda och det blir en klart lugnare helg vilket inte gör mig något alls. Vi är bjudna på två olika fester och kommer kanske att besöka båda under dagen/kvällen. Återkommer kanske om midsommarhelgen och nu ska jag hem o ta en joggingtur och leta på Tina o Max som är ute o promenerar någonstans!

Gonatt Sverige

Vilket Anticlimax detta blev när man hade så stora förhoppningar om att få se Sverige-Holland i kvarstfinal på midsommardagen precis som för 4 år sedan. Sverige blev helt utspelat och överkört av ett Ryssland som stundtals spelade en helt underbar fotboll. Guus Hiidink måste verkligen hyllas som ett geni när han lyckats så bra med Australien, Sydkorea och Ryssland. Dessutom har han gjort det genom en väldigt fin offensiv fotboll! Även vid ledning 2-0 så fortsatte den grymme vänsterbacken Zhirkov att attackera vilket måste ha givit de svenska GIH-tränarna panikångest.

Förlusten igår beror självklart inte på underskattning som vissa fans/media yrar om. Varför i helvete skulle de svenska spelarna med MINST bollinnehav och avslut av alla lag i hela EM gå ut och underskatta Ryssland? Lägg ner!

Sverige var så inställda på att inte gå bort sig offensivt så när svenskarna väl fick låna bollen rådde nån slags handlingsförlamning där spelarnas hjälp till varandra var obefintlig! Detta innebar de sedvanliga luftpastejerna mot våra forwards som denna dag inte heller förmådde att behålla bollen där uppe på topp.

Nu känner man sig mest tom och förbannad. Ilskan tar man gärna ut på förbundskaptenen vid ett sånt här tillfälle och så även jag. Det jag stör mig på nåt så in i helvete är Lars Lagerbäcks matchcoachning som under detta EM varit KATASTROFAL!!! Hur man igår kan undgå att göra sina tre byten och kan vänta tills 80:e minuten innan man gör sitt andra byte när laget precis som mot Spanien är uselt och tröttkört är ungefär lika obegripligt som att kvinnor skickar kärleksbrev till den där Incest-Josef som låser in sina barn i en källare!!! Stackars Sebastian Larsson säger jag som måste ha gjort Lars Lagerbäck något ont eller så såg Lagerbäck något bra i Elmanders mittfältsspel i dessa två matcher som alla vi andra missade!

Lars Lagerbäck kan inte trolla och visst inser jag också att inga byten i världen hade räddat Sverige igår. Likförbannat måste en coach göra allt för att förändra en bedrövlig matchbild och det gjorde han inte varken mot Spanien eller igår! Mot Grekerna var inte spelet direkt lysande offensivt heller men då gjorde Zlatan ett världsnummer i 70:e minuten. Jag undrar hur länge Lagerbäck annars hade väntat den gången med bytena?

Svårt att ge beröm till några spelare i gårdagens match men Ljungberg visade alla fall vilja och Isak får ju godkänt. Kim Källström må vara "hypad" MEN visade alla fall vilja framåt och slog 5-6 hårda fina uppspel efter MARKEN mot Zlatan vilket de andra mittfältarna inte klarade av . Jag tycker det var helt ok att Lagerbäck startade med D Andersson/A Svensson igår men de gjorde verkligen ingen bra insats igår någon av dem liksom flera andra spelare i laget som Zlatan, Henke, Elmander och Stoor.

Återkommer säkert med en summering av Sveriges insats längre fram. Nu får man väl istället njuta av fyra intressanta kvartsfinaler med duktiga fotbollslag. Nu ska jag tokjobba och försöka glömma bort tjurigheten över gårdagens insats!

In med bollen i mål

Som jag faktiskt hade tippat så vann Holland trots sitt så kallade B-lag och även Italien! Skönt att Rumänien inte lyckades gneta sig vidare och Italien-Spanien i en kvartsfinal låter väl mumma!! Om bara Luca Toni får fart på sitt målskytte kan Italien gå hela vägen men först ska de slå Spanien vilket känns svårt nog. Att Frankrike skulle floppa hade jag på känn inför turneringen men igår hade de ju lite missflyt också. Först Riberys skada och sen den där idiotregeln som innebär straff och utvisning så att laget blir bestraffat x 3!!! Den regeln har överlevt alltför många år enligt mig!

Pulitzerpriset till Expressens "Journalist"

Ikväll är det dags för Sverige-Ryssland!!! Lite farligt nog så verkar de flesta vara inställda på att Sverige kommer klara det här ganska lätt men det är inte jag. Mycket beror ju självklart på hur länge Zlatan kan medverka i matchen. Här nedan är den startelva som jag skulle vilja se från start ikväll men jag gissar att Lagerbäck kör med samma som senast!

A Isaksson
F Stoor, O Mellberg, P Hansson, M Nilsson
S Larsson, D Andersson, A Svensson, F Ljungberg
J Elmander, Z Ibrahimovic


Årets Pappa

Britney Spears Ex Kevin Federline har nu utsetts till Årets Pappa både av en tidning och en känd nattklubb i Los Angeles! När mamman till barnen är som hon är krävs det inte mycket för pappan att framstå som fantastisk tydligen. Att K-Fed lämnade en höggravid flickvän för att istället göra barn med vraket Britney Spears verkar inte ha spelat någon roll i sammanhanget!

EM av TV4

Det är många som tycker till om TV4´s sändningar från fotbolls-EM och så även jag.

Positivt:
Det bästa med att TV4 sänder EM är väl ändå att de har ett ganska bra team som arbetar med fotbolls-EM. Stabila duktiga kommentarorer, bisittare och studiovärdar oftast! Långa sändningstider är också bra även om det är extremt mycket reklam som jag återkommer till här nedan.

Negativt:
I 13 av 15 minuters paus visas det reklam vilket är nära smärtgränsen för vad man kan acceptera. Ändå förstår jag ju att reklamen är enda chansen för TV4 att finansiera ett sånt här mästerskap så det är väl bara att bita i det sura! Dock är jag glad över att ha digitalboxen så man kan se det mesta i efterhand och därmed slippa all reklam. Eftersom det är så mycket tid som går åt till reklam istället för intressanta eftersnack analyser mm. så önskar man ju verkligen att TV4 kunde låta bli att köra pajasinslag som Sverigeresan eller när en "låtsas- Zlatan" ringer upp Peter Jidhe mm.

Här är mina betyg på de flesta av TV4-gängets medarbetare:

+ + + + +
Jens Fjällström, Hasse Backe

+ + + +
Robert Perlskog, Jesper Huusfeldt, Bojan Djordic (för sina kunskaper)

+ + +
Patrick Ekwall, Olof Lundh, Ola Wenström, Anna Brolin

+ +
Pontus Kåmark, Magnus Hedman, Peter Jidhe (I detta EM men bättre annars)

+
Elin Ekblom Bak

Pappaledig

Igår var jag pappaledig vilket förstås kändes oerhört skönt. Jag och Maxen gick upp vid 8-tiden och gjorde "dag" så att mamma fick lite välförtjänt extrasömn någon timme. Vid lunch åkte vi ned på stan för att hälsa på Farmor en sväng och käkade på Jensasgrillen. Jag valde Kebab med strips och fick en portionsstorlek som hade kunnat mätta en grizzlybjörn mmmm!



På eftermiddagen åkte vi till Barnens Hus i Gävle för att leta barnvagn. Fyfan vilken djungel det är med alla barnprylar och speciellt barnvagnar. Man kan inte heller påstå att vi blev klokare av den obefintliga hjälpen från den okunniga personalen i barnaffären heller. Förmodligen säljer vi vår Cango Nizza och köper en lite dyrare sittvagn där man kan vända Max både mot sig eller från sig. Vi tittade lite på en Brio Sing men den får en del negativa omdömen på nätet och är ju dessutom lite väl dyr kanske enbart pga märket. Vi får se vad vi gör men det ska bli skönt med en smidigare och lättare barnvagn även om vi varit supernöjda med vår Cango Nizza också! Vi köpte alla fall en hoppgunga till Max inne på Barnens hus och det ska bli roligt att se hur han gillar den.

Väl hemma på kvällen försökte vi med snilleblixten att hålla Max vaken trots att han var trött tills middagen. När Tina gav honom gröt vid 19-tiden var det den tröttaste Max jag har sett i vaket tillstånd hittills men han vägrade ju ändå att somna när han fick Banangröt ha ha. Vi spelade in på film som jag kanske lägger ut senare när han somnar nästan med pannan i grötskålen. Han var ju inte svårsomnad denna gång och jag hoppades innerligt att taktiken skulle innebära sovsuccé men det gick en kvart och sen kom BUÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHH-VRÅLET från Max rum! Sen var han vaken till 21-22 tiden som vanligt istället och kanske var det inte heller smart att få honom övertrött vid första läggningen. Sömnkampen fortsätter alltså...


Härligt med paket!!!

Partykvällen

I Lördags blev det full fart hos Wanke redan från samlingen på eftermiddagen vid 15-tiden. Det var inte direkt så att någon behövde tvinga i folk öl o sprit från Wankes välfyllda kylskåp trots att de flesta sa att det skulle börja lugnt eftersom det ju var fotboll o kvällen skulle bli lång, ha ha. Efter lite käk och surrande någon timme var det ju sen dags för Sverige-Spanien.

Sverige gjorde ju en enormt bra första halvlek men i andra blev det lite tyngre och är det nåt man kan kritisera Lars Lagerbäck så är det beslutet att byta in Rosenberg istället för att flytta upp Elmander och den här eviga väntan på att göra byten under matcher när spelarna är helt slutkörda och vi har en bra avbytarbänk. Varför??? Sen ska Lagerbäck förstås ha beröm för en massa också och efter den här matchen berömmer jag gärna Daniel Andersson för dennes insats. Att styra av värdelösa Greker är en sak men nu storspelade han mot Spanien och imponerade stundtals med boll också! Snöplig förlust men i slutändan skitsamma eftersom det räcker med oavgjort mot Ryssarna i vilket fall. Nog om det nu så återkommer jag senare i bloggen om EM-slutspelet!

Det var ju inte lätt att koncentrera sig under matchen med 12 gapande grabbar i soffan men jag såg alla fall 90% mer av matchen än vissa andra alla fall ha ha. Efter fotbollen blev det ju massa partande och sen skulle vi spela lite Nintendo Wii om vilka som skulle få skjuts in gratis eller behöva ta taxi. Djävlar vad roligt det var även om jag bara hann spela ca 5 minuter och självklart som den debutant jag var fick stryk mot Micke Size som tränat halva kvällen ;) Däremot vann jag tippningen på Sverige-Spanien efter en avgörande trekamp ute i trädgården mot Pelle J!

Vi åkte alla fall till Heartbreak och hann även med ett besök upp på Berggrenska Gården som är en mysig uteservering i Gävle. Inne på "Heartan" blev det som vanligt så att vi blev väldigt utspridda vilket jag tyckte var lite trist. Inte så mycket "kändisar" ute men några bekanta träffade man förstås.

Jag brukar aldrig vara en som blir trött  på krogen och vill ge upp tidigt men med tanke på vilket kaos det ibland blir med den sena nattbussen hem och att inga Redbullgroggar i världen fick mig piggare så kändes det skönt att hänga på "Fagge" o "Nana" hemåt S-viken med 01:15-bussen. Hur som helst en djävligt rolig kväll och framförallt då förfesten i Storvik. Stort tack till Wanke för en jätterolig fest och för den goda maten och spriten!




Party hos Wanke

Kl 15 idag kommer vi samlas ett stort kompisgäng hos Wanke som har sin 40-årsfest idag! Han brukar ju ha fest på midsommardagarna de senaste åren men nu blir det alltså veckan före och väldigt lämpligt då det ju är Sverige-Spanien ikväll! Vi bjuds på god mat och dryck o flera av mina bästa kompisar är med så den här kvällen har jag sett fram emot länge!!!

Fick nyss mess av Nisse nere från Camp Sweden i Österrike då grabbarna nu kommit fram med husbilen och visst fan är jag ruggigt avundsjuk på dem men får glädja mig åt att vi kommer ha svinroligt hos Wanke ikväll också! Vi får se sen hur det blir senare ikväll om vi hamnar på Heartbreak i Gävle eller icke. Eftersom HB numera är singelgubben Wankes andra hem så gissar jag att det finns risk/chans för det!

Tina och Max får besök av Maria och Theo här hemma så de kan ha en egen liten fotbollskväll nu när papporna är i Storvik och partajar. Det ska bli fantastiskt roligt att se Sverige-Spanien och speciellt nu när en förlust inte innebär att det är kört på nåt sätt. Jag tror ju inte att Sverige har någon större chans mot Spanien men o andra sidan kan Sverige vara väldigt svåra att göra mål på så jag hoppas hoppas på en stor skräll förstås. I mina ögon får de gärna vila Zlatan och starta med Elmander och det finns risk för att Zlatans knä inte pallar med Ryssmatchen vid start ikväll. Vi får se hur Lagerbäck gör och nu håller vi alla tummar för Sverige!!!!!!!!!!!! 


Max, 6 månader

Idag den 14 Juni fyller vår son Max hela 6 månader! Snacka om att tiden går fort och de här månaderna har förstår varit en stor omställning i våra liv. Fantastiskt roligt som oftast men även ibland jobbigt och drygt förstås. Hur som helst så är jag förälskad gånger 5000 i min son och beslutet att skaffa barn är det bästa beslut jag har tagit i mitt liv! Trots att det är jobbigt ibland och trots att ibland saknar ensam vuxentid ihop med Tina så har det fungerat enormt bra mellan oss. Vi har nog inte bråkat en gång sen vi fick Max och det är nog rätt ovanligt med tanke på hur påfrestande det ibland är att vara småbarnsförälder. Tina, du är en fantastisk mamma och sambo! Love U!

Lite sammanfattning om hur Max är just nu vid sex månaders ålder -

Rörelsemotoriken
Han kan ju numera sitta ganska bra själv men man måste ständigt passa eftersom balansen fortfarande behöver finslipas. Han kan ju ta sig fram i gåstolen även om det inte direkt går undan ännu. Fast ser han något som han kan fingra på som dammsugare, fjärrkontroll eller leksak så tar han sig oftast dit. Att greppa saker går ju bättre och bättre och självklart ska allt stoppas in i munnen.

Maten
Han ammar ju inte alls lika ofta på dygnen just nu och varje kväll ger vi honom favoritmåltiden Banangröt vid 19-20 tiden. Till lunch brukar mamma oftast ge honom lite olika sorters maträtter på burk då. Det är ju lite olika vad han gillar där men favoriten hittills är nog kyckling med pasta. Vi har även börjat ge honom lite välling men det tycker han ännu inte så mycket om men igår gick det bra och vi får hoppas han gillar det mer och mer.

Bus och Lek
Förutom tiden mellan kl 19-22 och natten så lyser det bus om Max större delen av dygnet. På senaste tiden gillar han mer och mer att flyga, lyftas och snurra mm. Att dansa framför spegeln med honom är en lågoddsare för att få honom att skratta liksom att kittla honom eller att sjunga.

Talet
Ja han utforskar ju rösten en massa och skriker, gurglar en hel del. Väldigt roligt att lyssna på så länge det inte är skriken som jag skriver om här nedan!

Sömnen
Då kommer vi till det som är det jobbigaste med att ha småbarn! Det finns säkerligen många småbarnsföräldrar som har det värre än oss och stackars er som är ensamstående mammor säger jag. Hur som helst så går det inte särkilt bra för oss att få honom att somna ordentligt tidigt på kvällen. Tiden mellan 19-22 på kvällarna är ju den perioden på dygnet som känns klart jobbigast just nu.

Just nu provar vi oss fram med att lägga honom oftare i egen säng och igår flyttade vi Max säng till egna rummet. Hittills har det inte gått sådär jättebra för oss tyvärr. Igår kväll och i Onsdags har det varit riktigt jobbiga kvällar där Max skriker hysteriskt under en ganska lång tid och inte har somnat förrän efter 22-tiden till slut. Vi lyckas ofta få honom att somna genom buffning eller i famnen vid kl 20-21 men han vaknar nästan alltid efter en halvtimme eller nåt och då är det stor risk för storgrinande som gör både honom och oss alldeles svettiga. Efter nån timmes gallskrik är man sällan på bästa humör pga frustrationen men det är ju tur vi kan bytas av och dela på ansvaret vid sådana tillfällen.

Det är inte heller att rekommendera att man har ryggvärk som både Tina och jag har problem med när man ska stå halvböjd över hans säng och buffa honom till sömns eller konka runt på 10-kilosgossen i timmar!

Max brukar sova till 7-9 nu för tiden och det är väldigt olika hur mycket han vaknar på nätterna. Tyvärr lite för ofta ibland tycker vi men vi får se hur det fungerar när han ska prova sova i sitt eget rum nu då. Det blev ingen succé inatt hur som helst men när han väl hamnade i vår säng så sov han rätt bra.

Nu är klockan 7 och jag hör att junior har vaknat där uppe. Har han sovit bra så är just den här uppvakningsfasen när han oftast är väldigt glad helt underbar att uppleva. Det är något som ska bli härligt att få vara med om ännu oftare nu när jag snart blir pappaledig från Juli till November!


Holland imponerar

Italien-Rumänien 1-1
Jag tycker Italien har haft lite otur och igår blev de ju berövade ett mål som felaktigt blåstes av för offside. Sen fick de ju i och för sig en straff emot sig som Buffon något turligt räddade. Visst kan man blåsa straff där men problemet är ju att det ständigt är brottning i straffområdet och helt plötsligt bestämmer sig en domare för att blåsa en sån där gång. Det där är ett stort problem för fotbollen att försöka lösa inför framtiden! Nu är Italien beroende av Holland hjälp men får de den hjälpen så tror jag de vinner mot Frankrike och ändå kommer vara en kandidat till slutsegern även om de förstås inte är favoriter i nuläget!

Holland-Frankrike 4-1
Snacka om att Holländarna imponerar makalöst i detta EM. Vilket spel de visar upp och snacka om resurser när de efter ca 50 minuters spel byter in Van Persie och Robben!!! Det kommer för övrigt aldrig att hända att vår Lars Lagerbäck i en tävlingsmatch gör två byten före 60:e minuten och framförallt inte två offensiva byten vid ledning! I Holland imponerar också de rutinerade spelarna som Van Bronkhorst och Van Nistelroy som båda spelar en grym fotboll just nu. Holland har förstår imponerat mest av alla lagen hittills men det är många som ser ut som tänkbara vinnarkandidater just nu lär jag säga. Portugal, Spanien och Holland känns som de hetaste och är ju tre lag som spelar en väldigt fin underhållande fotboll. Sen kan man aldrig räkna bort Tyskland och Italien heller, liksom Kroatien som kan slå alla lag. Det enda jag är säker på är att Grekland inte kommer vinna EM igen! O inte Sverige heller för övrigt!

Om TV4
Vad trist när man får se underbara fotbollsmatcher och längtar efter att höra Jens Fjällström hylla Holland i studion men det hinns liksom inte med på grund av TV4 som sänder SJUKT mycket reklam detta EM. Jag har klockat eftersom jag alltid spelar in och ser lite i efterhand och 1 timmes försnack kikar jag igenom på ca 12 minuter och i pausen sänder TV4 13 minuters reklam och 2 minuters analys! Bedrövligt var ordet sa Bull!!!

Världens bästa leksak


Skaplig krasch!


Släktforska

Jag har väl aldrig varit så intresserad av att släktforska men däremot har jag tänkt att morsan kanske skulle vara intresserad av det när hon blir pensionär och eftersom hon vill lära sig lite mer om Internet. På sajten Kindo.com kan man enkelt registrera sig för att skapa ett släktträd där man även kan bjuda in andra släktingar via e-mail som kan bidra med att fylla trädet med fakta, foton, släktingar mm.

Jag tycker den här sajten verkar väldigt bra och tycker det verkar roligt att fylla släktträdet. Jag har ju tyvärr väldigt liten släkt och har växt upp utan mormor, morfar, farfar och har numera ingen större kontakt med kusiner. Därför kunde det ju vara roligt att få lite mer koll på släkten man har och framförallt de äldre släktingarna som många av dem gick bort alltför tidigt.


Lite om jobbet

Tutande bilen
På vårt jobb använder man bil en hel del och ofta hyr vi men vi har även två egna gamla skrotbilar som man då och då får det tvivelaktiga nöjet att köra. Vi har dels en minibuss som har den märkliga förmågan att tuta lite när den vill utan att man gör något. Detta innebär att man ibland får känna sig som ett ufo när man kommer tutandes i bilen som när chefen tog minibussen ner på stan i veckan och på vägen tillbaka till vårt kontor såg han en poliskontroll. Någon flyktigt bekant gubbe hade blivit stoppad och fick blåsa men chefen fick åka förbi. Precis när han åker förbi börjar bilen tuta som fan ungefär som att han skulle reta den där stoppade gubben som han knappt känner eller nåt...

Hälsokontroll
Igår fick en kollega och god vän till mig gå på hälsokontroll via jobbet och det visade sig inte alls vara så bra ställt med honom. Så det blev ett direktbesök till sjukhuset istället då han hade högt blodtryck, dåliga värden i övrigt och så var det något med hjärtat tror jag. Nu ska man inte spekulera alltför mycket men en gissning är väl alla fall att hälsan inte blir bättre av att dricka 1 liter Cola varje dag med bullar o annat till. (Skrivet av han som sköter sig galant på jobbet och äter frukt men istället frossar smågodis snudd på varje kväll i hemmet) Vi andra skulle också få gå på hälsokoll om vi ville men det var bara jag och en kvinnlig kollega som ville göra det. Många av de andra ville inte gå på hälsokontroll för de är rädda för att få veta om något är fel? Ett lite märkligt sätt att se på det hela tycker jag men var och en får ju sköta sitt liv som de vill. Jag tycker det är jättebra att kolla upp sig ibland hur som helst!

Framtiden på jobbet
Det har kommit fram nya förslag om hur flyktingmottagningen ska gå till i framtiden. Enligt regeringen vill de hellre att staten har huvudansvaret än kommunen och det kan bli stora förändringar så småningom om förslaget skulle gå igenom. Själv är jag så van som har jobbat ett tag inom kommunen att det är förändringar på g så jag oroar mig inte särskilt och om inte annat kanske vi kan starta eget vem vet? Fast jag hoppas det fortsätter i samma stil och nu har jag nyligen gått en liten kurs så att jag ska kunna få sköta om vår webbsida, intranät mm. vilket ska bli roligt! Fast först är det pappaledighet som gäller fom Juli till November!

Resa till mästerskap

Precis som under VM-2006 känner jag en hel del folk som är nere på plats i Österrike/Schweiz eller som ska dit. Kikade ju på matchen med Nisse, Anders och Perra som nu ska åka ner med husbil här i dagarna. För något år sen var ju tanken att jag även skulle hänga på där *suck*. Nu blev det inte riktigt läge eftersom jag är småbarnsförälder och dessutom har dålig ekonomi men jag kan inte förstå varför jag inte åkt 04 eller 06??? Jag får helt klart erkänna att jag är väldigt avundsjuk och eftersom man inte lever för evigt så får jag nog se till att pallra mig iväg till ett mästerskap inom några år! Frågan är ju vart och när?

Att åka till det något farliga dyra Sydafrika vid fotbolls VM 2010 och tälta bland lejon eller bada med vithajar lockar ju på sätt och vis men det blir ju inte samma sak som Tyskland 2006 där halva Sveriges befolkning var. Ska man åka till nästa fotbolls-EM som kommer spelas i glamorösa Ukraina/Polen år 2012 eller göra drömresan till Brasilien vid VM 2016 men då gäller det ju förstås att Sverige är med där också! Vi får se hur det blir....(Det är ju inte så dumt att se alla matcher hemma vid tv:n heller brukar jag tänka när jag är som mest avis)


Über-Linslusen Högen och grabbarna verkar trivas! (Foto från dagens Expressen)

Härlig seger

Hade Sverige spelat oavgjort igår hade det kännts som en förlust mot detta häpnadsväckande usla Grekland som redan efter 35 minuter började gneta för att spela 0-0??? Nu blev det till slut en ganska stabil seger där Sverige defensivt gjorde en väldigt bra insats. Härligt!!!

Jag vet att min vän Bodare och en hel del andra på de forum jag hänger nu gärna vill skriva att där ser ni hur rätt Lagerbäck gjorde!!! Jag ger honom gärna cred för hur taktiken fungerade i spelet utan boll och jag tycker helt klart Daniel Andersson och Anders Svensson gjorde en bra match UTAN boll. Med boll däremot var spelet sådär stundtals och jag svor rätt mycket över Lagerbäcks självklara väntan med att göra byten tills Zlatan räddade honom/oss!

Nu är det inte mycket att bråka om men INGEN kan få mig att tro att Kim Källström är så usel så att om han spelat istället för Daniel så hade det bedrövliga Grekland med sitt sköldpaddetempo plötsligt skapat massor framåt! Däremot hade Sverige förmodligen skapat lite mer framåt då det fanns stora ytor framför deras straffområde där Daniel Andersson under hela matchen sjukt nog hade den offensivare rollen av våra två mittfältare. Hur som helst så förutom några tappade bollar gjorde Daniel A en klart godkänd match och kul för honom att få lite uppskattning för en gångs skull.

Henke och Zlatan på topp kändes lite 2006-aktiga fram tills det underbara målet. Stort beröm till Henke för allt slit men i själva spelet kan han klart bättre! Vad synd om Chippen måste jag också få säga men tur att vi har Sebastian Larsson som blir en bra ersättare om nu Lagerbäck inte får för sig att välja Alexandersson där. Seb Larsson kan vässa våra fasta situationer lite vilket minst sagt kan behövas mot Spanien brrr. Förresten måste jag berömma Micke Nilsson på vänsterbacken också medan jag däremot nog hellre ser Fredrik Stoor möta Silva på kanten på Lördag än Alex.

Om vår Zlatan känner det minsta i knäet tycker jag det kan vara ett bra läge att vila honom från start mot Spanien. Istället kan ju Henke/Elmander starta matchen och löpa som fan för att hjälpa vårt mittfält som kommer bli utrullat av Spanien. Om Linderoth känner sig ännu mer fit så kan jag gärna tänka mig honom och Svensson från start centralt. Det känns alla fall otroligt skönt att se Spanienmatchen nu då man vet att Sverige vid förlust har allt i egna händer mot Ryssland i den sista gruppspelsmatchen.

Lyssna på Lasse Granqvist och Ralf Edström när de refererar båda målen


Kom igen Sverige

Frankrike-Rumänien 0-0
Igår fick vi se både den bästa och den sämsta matchen hittills i EM. Att Frankrike inte är så vassa har jag haft lite på känn och hade ju tippat oavgjort igår både i bloggen och på Unibet. Ändå blir man förvånad över hur bleka Frankrike var och hur kan en förbundskapten vara så defensiv med tanke på vilka matcher de sen har kvar i gruppen?

Holland-Italien 3-0
Dessa två lag däremot bjöd på en underbar fotbollsmatch där Holländarna imponerade stort. Italien hade en väldigt darrig defensiv men det måste också sägas att de hade lite missflyt med målchanserna i andra halvlek. Cannavaro saknades enormt mycket och jag gissar att det blir en hel del ändringar hos Gli Azzurri till nästa match!

Inför Sverige-Grekland
Just nu har Lagerbäck ett lunchmöte med spelarna där han presenterar startelvan!!! Lagerbäck brukar ju 11 gånger av 10 välja trygghet, balans och Alexandersson men den här gången känns det svårt att gissa hela elvan i förväg.

UPPDATERAT -
Nu har den svenska startelvan läckt ut och det blir alltså Daniel Andersson som startar bredvid Svensson på det centrala mittfältet!!! Ännu en i raden av otaliga käftsmällar till Kim Källström alltså och jag har djävligt svårt att köpa att Kim som är ordinarie i Lyon inte skulle kunna ta en mer defensiv roll bredvid Svensson om han får order om det.  Allt handlar inte om spelet utan boll utan också att nu när vi har Henke o Zlatan så måste vi ha spelare som kan hjälpa våra träben i backlinjen med uppspelen! Till höger på mittfältet blev det förstås också den mer rutinerade Chippen men det valet kan jag köpa även om jag gärna sett att Sebastian Larsson fått chansen.

Risken finns att det blir en väldigt försiktig, defensiv match där Grekerna kommer ha mycket boll men jag hoppas verkligen de stora spelarna i Sverige kliver fram och leder oss mot seger ikväll! Att se en sån här mästerskapsmatch med Sverige ihop med kompisarna tillhör ju en av höjdpunkterna i livet så jag ser verkligen fram mot kvällen!

Tips:
1-0 till Sverige efter mål av Henke Larsson



Törs man hoppas på något liknande som i EM 2004?

Frågesport

Det finns många olika sajter på nätet där man kan köra frågesporter som t ex Vetgirig. En annan ny sajt jag hittat heter Purposegames.com  och där kan göra massor av olika quiz inom många områden. Där kan man även skapa sina egna frågesporter som jag ska försöka göra vid senare tillfälle. Kanske nåt för Herr Bodare att snickra ihop nåt?

Själv tycker jag det är speciellt roligt med lite quiz om Geografi då jag som liten var helt såld på kartböcker och jordglobar. Tyvärr är minnet inte det bästa så från att ha varit en "Rainman" på städer i Europa med mera så är jag numera väldigt medelmåttig inom detta tyvärr.

Europas länder >>

History of Sweden >>

Vart har fotbolls VM spelats? (Geografi) >>

Ölsorter

Nu på sommaren dricks det ju en hel del öl och jag har ju några favoritsorter som jag oftast dricker. Dessa är bland annat Heiniken, Staropramen, Mariestad, Steinlager, Carlsberg Hof och TT.

Någon som har andra favoritsorter man bör prova???


Efter att ha läst innehållsförteckningen bestämde sig Max för att Mariestad är hans favoritöl!

EM igång

Då har EM kört igång på allvar och jag har inte sett så mycket som jag hade tänkt hittills men o andra sidan har jag inte missat någon höjdarmatch heller. Tittade alla fall på hela Tysklandsmatchen igår och känner ingen anledning att ta tillbaka mitt tips om att Tyskarna kommer vinna EM.

Jag tycker att TV4 har fått ihop ett bra team som arbetar med EM och ännu bättre blir det när Hasse Backe förstärker på Tisdag. Synd att de inte kan klona den utmärkte Jens Fjällström som skulle behövas både som bisittare och i studion! Kvällsshowen med Jidhe som avslutar dagens sändningar känns dock inte så bra som jag hade hoppats. Jag tycker Bojan Djordic är kunnig men lite dryg och Elin Ek eller Lotta Schelin tycker jag inte tillför något förutom snygghet. Apropå snygghet så känns ju studion i Kungsan väldigt fin men det är kanske inte så bra att polissirener mm. överröstar samtalen i studion och att Jidhe o gänget får slåss mot myggen i direktsändning. För övrigt tycker jag duktige Jesper Huusfeldt gott kunde fått kommentera någon av Sveriges matcher o flera stormatcher men TV4 vill väl inte stöta sig med rutinerade Perlskog.

Apropå media så blir det ju bara värre för varje mästerskap. Tacka fan för att Lagerbäck och spelarna blir tråkiga i intervjuer med tanke på hur våra skvallertidningar förvränger och förstorar allt som sägs ggr 100!!! I Expressen ägnade man alltså 4 helsidor åt att Zlatan ville puscha lite för Fredrik Stoor och Sebastian Larsson. Själv är jag rätt säker på att han bara ville berömma dem som nya spelare och hoppades att de skulle få lite speltid under EM medan våra kvällstidningar gör slutsatsen att Zlatan vill peta Ljungberg??? Samma sak med Landslagets attack mot Ekwall där en målvaktstränare blev lite sur på TV4-journalisten. Detta tyckte Aftonbladet var värt 2 helsidor och läser man Robert Lauls blogg så inser man att han tycker detta är självklar journalistik!

Ställningen just nu i vårt EM-tips

1 Perra - 8 poäng
2 Mattias - 7 poäng
3 Bodare, Wanke - 6 poäng
5 Ubbe - 4 poäng
6 Persson - 3 Poäng
7 Frippo - 1 Poäng (Missade första två matcherna)

Grillpartaj

I Lördags var vi inne på Valbo Köpcentrum hela förmiddagen för lite klädshopping. Jag köpte två skjortor och ett par långa finshorts på H&M men några skor som jag kunde tänka mig köpa såg jag inte som vanligt inte till! På kvällen var vi hembjudna till Perra och Karin på lite grillpartaj. Nisse och Susanne var också med och vi blev bjudna på Kyckling, färskpotatis, drinkar och massa annat som var jättegott!!! Vi hade väl planerat att det skulle bli en del fotbollstittande under kvällen också men det blev inte så mycket sånt. Vi kikade lite genom fönstret på altanen och sprang in ibland när det hände något spännande.

Anders E dök upp där på kvällen också med en hantverkare som han tillbringat de senaste veckorna med då han gjort ett litet Spa i deras källare mm. Självklart blev det mycket snack om rust när tre rustiga husägare ville diskuttera olika lösningar på gersågning och annat. Själv känner jag mest vid såna tillfällen hur otroligt usel jag är på sånt här! Inte för att vårt radhus är i skriande behov av rust men det finns saker att göra och vi är rätt dåliga på att få saker gjorda just nu känner jag. Samtidigt är jag inte typen som vill ha ett liv där jag rustar dygnet runt de timmar jag inte umgås med familjen eller jobbar. Jaja vi ska väl alla fall så småningom måla om radhuset, göra om badrummet på övervåningen och lite andra småprojekt men vi får se när vi kommer igång med det.

Max var lite blyg under kvällen men inga skrikattacker så det gick ju ändå bra mycket bättre än förra träffen vi hade hemma hos Nisse o Susanne. Tina hade en rätt jobbig kvälldå hon fick problem med amningen och hade sån där mjölkstockning. Det gjorde väldigt ont och hon kunde inte sova många minuter den natten stackarn! Hur som helst alltid roligt att umgås med det här gänget och nästa tillfälle blir väl på midsommar då grabbarna precis kommer hem från EM.


Nationaldagen

Nationaldagen för mig innebär INTE att jag kastar mig i en folkdräkt, går ut och viftar med flaggan eller sitter klistrad vid tv:n på kvällen när det sänds program när kungen vinkar till nyfikna pensionärer i någon svensk stad. Det känns mest som en vanlig ledig sommardag och vår nationaldag firade vi genom att hälsa på Max kusin Milton för första gången. 

Man blir nästan chockad över hur liten en nyfödd bebis egentligen är och man kan knappt minnas att Max varit så liten bara för fem månader sen. Kusin Milton är verkligen ruggigt lik Max när han föddes men har mycket mer hår än Max. Trevligt att få se honom och även att få umgås lite med brorsdotter Olivia och övriga i familjen också.


Grillkväll

Efter att ha varit uppe för att kika på NHL-hockeyn sen kl 03 och sen jobbat mellan halv sju till 11 så kändes det enormt skönt med en tredagars helg framför sig. På eftermiddagen igår blev det lite städning och så klippte jag lite gräs mm. Satan vad varmt det var och vi höll oss ganska mycket inomhus för Max o även vår skull. Nu ska jag inte klaga för jag älskar värmen egentligen men har haft lite huvudvärk o hade även feber igår natt (solfrossa eller nåt?)

Igår kväll kikade Sandra, Palle och Nisse över på lite grillning. Vi grabbar hann även med lite boccia men det var knottinvasion så vi gav snart upp. Sandra skulle dessutom upp och jobba så det blev ingen lång kväll men vi hade trevligt och Max var på bra humör hela kvällen också skönt nog.



EM-Tipset

På Lördag drar EM-slutspelet 2008 igång och för oss som älskar fotboll blir detta förstås en riktig höjdare! Jag kommer självklart blogga en hel del om EM framöver men just nu gäller det att tippa!

Regler:
Stryktipset, Rätt resultat = 3 poäng, Rätt tipstecken = 1 poäng. Rätt Europamästare och skyttekung ger 3 poäng var. Tipset måste förstår skrivas in före premiären på Lördag kväll!

Här kommer mina tips:
(Kopiera texten nedan och klistra in när ni "skriver" kommentaren och ändra)

1. Schweiz - Tjeckien 1-1
2. Portugal - Turkiet 3-1
3. Österrike - Kroatien 0-1
4. Tyskland - Polen 2-0
5. Rumänien - Frankrike 1-1
6. Holland - Italien 0-1
7. Spanien - Ryssland 2-1
8. Grekland - Sverige 1-1
9. Tjeckien - Portugal 0-1
10. Schweiz - Turkiet 0-0
11. Kroatien - Tyskland 0-1
12. Österrike - Polen 1-1
13. Italien - Rumänien 2-0
14. Holland - Frankrike 2-2
15. Schweiz - Portugal 1-1
16. Turkiet - Tjeckien 1-0
17. Sverige - Spanien 0-2
18. Grekland - Ryssland 1-1
19. Österrike - Tyskland 1-1
20. Polen - Kroatien 2-3
21. Holland - Rumänien 2-2
22. Frankrike - Italien 0-0
23. Grekland - Spanien 1-2
24. Ryssland - Sverige 1-2

Europamästare/Skyttekung:

Tyskland / Fernando Torres, Spanien

Detroit vann Stanley Cup

Imorse tog äntligen Detroit hem Stanley Cup!!! Även i denna match var man det klart bättre laget men Pittsburgh lyckas ändå på nåt sätt alltid vara nära att kvittera. Pittsburgh kom knappt ur egen zon de första 15 minuterna av sista perioden men fick sen som vanligt denna finalserie lite hjälp av domarna att komma in i matchen, grrrr! Fan vad jag svor när Datsyuk har chansen att avgöra i öppen kasse, blir trippad och domarna friar vilket ger Pittsburgh ett jätteläge i matchens sista sekund att kvittera. Hade bara fattats att Crosby gjort 3-3 där, vänt matchserien, vunnit poängliga, Conn Smythe Trophy, berövat Lidas äran mm. Nu blev det ju inte så och ingen kan påstå annat än att Detroit är värdiga mästare!

Vilken fantastisk seger för svensk hockey detta blev. Niklas Lidström blev den första europén att få lyfta Stanley Cup-bucklan och Lidas kommer ju förstås också att vinna Norris Trophy för bäste back i ligan för sjunde gången!!! Henrik Zetterberg vann poängligan i slutspelet och fick det mest prestigefyllda pris en spelare kan få - Conn Smythe Trophy (Mest värdefulla spelare) Zäta ligger ju dessutom väldigt bra till för att vinna Selke Trophy Award för bäste defensive forward i ligan men jag kan även unna Datsyuk det priset. Förutom detta så vann Niklas Kronwall poängligan för backar i slutspelet och har nu tagit SM-guld, VM-guld, OS-guld o vunnit Stanley Cup. Lägg där till att 6 av de 9 bästa målskyttarna för Detroit detta slutspel är svenskar så förstår alla hur tongivande de har varit. Statistik på NHL.com >>

Om 10-15 år kommer vi hockeyintresserade sitta och sukta o längta tillbaka till de här åren då massor av svenskar dominerade inom världshockeyn tror jag. Jag minns på 80 och början av 90-talet när man tyckte det var otroligt stort när Kenta Nilsson, Loob eller M Näslund kämpade kring tioende platsen i NHL´s poängliga. Nu har vi blivit så otroligt bortskämda så det nämns knappt att Zäta vinner hela slutspelets poängliga. Jag hoppas denna seger uppmärksammas lite mer än 30 sekunder i kvällens Sportnytt annars får det bli ett argt mail till Albert! Det har varit extremt roligt att följa alla Detroits matcher detta slutspel men nu kanske man ska återgå till att sova lite på nätterna igen.


Foto från NHL.com

Nästa fas

Vår lilla buspojke har nog kommit in i nästa så kallade fas nu där det händer en hel del med honom. Det blir en hel del gnällande nu trots att han har ätit, sovit mm. Speciellt på kvällstid då han även fortsätter utforska sin röst och ylgnäller som en falsksjungande Paul Potts! Det här med att lägga honom i sin egen säng och helst lite tidigare går väl sådär just nu men vi får kämpa vidare. Ikväll lyckades Tina efter en lång kamp där uppe i sängkammaren och jag beundrar verkligen min flickväns tålamod de gångerna han är som mest omöjlig!

Fast även om han är i en fas så skrattar han ju mycket också. Han är dessutom så himla nyfiken på allt möjligt så han är verkligen i en rolig period också på många sätt. I helgen fick han göra sitt första bad utomhus i sin lilla pool som ni kan se på bilden nedan. Max har lite utslag på kroppen som förmodligen beror på värmen men eftersom de inte går bort får Tina kolla med BVC imorgon vad de säger.

Det har blivit dåligt med promenader på slutet då jag har avbrytit några vänder eftersom han just nu inte alls vill sova i vagnen. Dessutom är ju humöret så ojämnt och det är inte så roligt när han kör igång sitt ylskrikande när man har långt hem!

image247

Bränd

Oj oj oj  vilket högtryck det är nu och måtte bara det finnas lite sol o värme kvar tills Juli då man får semester! På lunchen idag var jag ensam hemma och vilade skönt hela 50 minuter i solstolen. Djävlar vad jag är bränd på magen nu och det kokar i mig här på kvällen! Solen måste vara extremt stark då jag väldigt sällan bränner mig i Sverige men nu gjorde jag det på 50 minuter!!! Det får bli magläge om jag får lite fler solchanser senare i veckan!




Finalmatch 5

Inatt smäller det igen och Detroit har chansen att ta hem Stanley Cup på sin hemmaplan med alla sju svenskar i laget på isen!!! Skulle Detroit vinna inatt innebär det även att Henrik Zetterberg och Niklas Lidström har goda chanser att vinna flera individuella utmärkelser. Glädjande nog verkar det som om Tomas Holmström kan spela nattens match vilket förstås betyder oerhört mycket för Detroit. Mycket snack på hockeyforum om de felaktiga domsluten mot Holmström framför mål och att S Crosby med flera i Pittsburgh är "divers".

Klicka på de roliga bilderna nedan för att se dem i större version!

image241

Kusinen Milton

Idag hoppas jag min bror och Anna får komma hem från BB och så får vi väl hälsa på dem lite senare i veckan när allt lugnat sig lite. Lite lik varandra är de allt kusinerna Max och Milton!

image236

Cruising

Efter en Lördag med mycket grävande och slit i vår trädgård så grillade vi lite innan vi sen åkte ner på stan då det ju var Sandvikendagarna i helgen med Cruising, öltält mm. Inte för att jag bryr mig så mycket om själva Cruisingen där folk spelar rockabilly och försöker se coola ut när de glider runt i sina nyvaxade fina gamla bilar. Däremot är det ju roligt när det för en gång skull är lite folk ute i denna stad. Vi hade bestämt träff med Johan, Maria och Theo (3 månader) och strosade runt lite på stan denna härliga varma sommarkväll.

Efter någon timme ville vi unna oss lite öl/glass men det vimlar liksom inte av mysiga uteserveringar i denna stad. Det finns en hel del uteserveringar men precis ALLA ligger i skuggan på kvällen och har väldigt få platser. Vi fick alla fall till slut ett bord på Selmas mitt i stan så att papporna kunde ta en öl medan mammorna tog en glass. Otroligt mycket folk ute men väldigt lite folk vi kände märkligt nog. Tycker att jag känner väldigt mycket folk både privat och genom mina jobb men såg knappt en människa jag kände igen. Hur som helst så var det trevligt att umgås lite med "Nana" och Maria. Dessutom var både Theo och Max på bra humör hela kvällen skönt nog!


Detroit närmar sig

Detroit tog inatt en otroligt viktig bortaseger mot Pittsburgh då man vann med 2-1 efter bland annat ett mål av Niklas Lidström. Lidas som för övrigt för en gångs skull gjorde 2-3 misstag i egen zon vilket nästan aldrig händer! Det var väl ingen av de roligaste matcherna Detroit spelat i slutspelet men väldigt spännande. Henrik Zetterberg fick inte ut lika mycket offensivt som vanligt men oj oj oj vad bra han är defensivt Zäta. Han gjorde ett fantastiskt jobb i boxplay och framförallt vid 3 mot 5 i sista perioden. Vid detta avgörande tillfälle i finalen mönstrade Detroits coach "Babs" Kronvall, Lidström och Zetterberg *stort*

Holmström saknades pga skadan och hoppas han kan komma med till nästa match då Detroit har chansen att avgöra på hemmaplan. Vinner de Stanley Cup nu så hoppas jag detta blir rejält uppmärksammat i media och dessutom kommer ju Lidas i så fall bli den förste Europeiska kaptenen som får lyfta bucklan och Zäta ligger väldigt bra till hands för fina utmärkelser som MVP i slutspelet. Fast det är inte klart än......


Jag kan sitta

I Fredags (30/5) började Max plötsligt klara av att sitta själv utan stöd. Lite vingligt är det ju och man måste ju passa lite men ändå en stor utveckling i hans liv.

image230

Hasse Backe

I Fredags morse åkte jag och Persson upp till Högbo Bruk för att gå på ett frukost-föredrag av Hasse Backe. För er som ej känner till honom är han en känd svensk fotbollstränare som denna säsong arbetat med Svennis i Manchester City. Det var väldigt intressant att höra lite historier från Hasse Backes välmeriterade tränarkarriär och även lite insidehistorier om tiden i Manchester City. Bland annat talade han mycket om den enorma egoismen som finns idag och hur svårt det är att motivera de här unga spelarna som vid 19-20 års ålder tjänar ca 1 mille i månaden.

Anders E och Perra var också där o när det var dags för frågestund kom det inte direkt som en högoddsare att Anders E tog till orda några gånger. Fast det var bra frågor som Anders ställde men ett tag där såg jag en syn där Hasse Backe plötsligt satt bland åskådarna medan Anders var den som höll föredraget ha ha.

Hasse Backe har sedan 4-5 år tillbaka varit mitt givna förstaval som ny förbundskapten efter Lars Lagerbäck och det valet känns fortfarande givet efter att ha varit på denna föreläsning. Han har den perfekta bakgrunden och erfarenheten för jobbet, är populär bland spelare och kan hantera media.


RSS 2.0