Max på promenad


Vi har separerat

I Söndags kväll tog jag beslutet att vi en tid framöver ska separera på nätterna ;) Det finns ingen mening med att båda ligger vaken de nätter Max strular så nu har vi gjort i ordning bäddsoffan i gästrummet där jag tillbringade Söndagsnatten. Jag sov ca sju timmar i sträck vilket var rekord för en lång tid tillbaka. Stackars Tina däremot hade en rätt jobbig natt med Max men vi får köra varannan natt så här så länge vi tycker det behövs. Till tonåren eller nåt?

Igår natt var det Tinas tur att sova "nere" och efter att Max somnat i sin egen säng väldigt fort ikväll så fick man lite förhoppningar om en bra natt då han sov bra under kvällen. Vi jobbade hela kvällen med våra Traderaförsäljningar då Tina fixade breven med pinsmärkena medan jag "Photoshoppade" nya bilder till kommande försäljningar.

Jag somnade vid 23-tiden och blev väckt av Max vid 01-tiden men fick honom att somna om i sin egen säng. Tyvärr vaknade han snart igen och trots att han sen fick komma in till mig i dubbelsängen så blev det en pissnatt där han blir sådär oförklarligt otröstlig ibland när han vaknar. Själv hade jag djävligt ont i magen inatt så när han väl sov så kunde jag inte sova alla fall så det blev bara ca 2,5 timmars sömn inatt men det är bara att bita ihop och inatt flyttar jag väl ner igen då.

Just nu sitter fikamaffian här på jobbet med ett fikabord som rymmer 10 kanelbullar och 10 wienerbröd då Ica här bredvid tydligen hade en drive. Hur mycket jag än säger att jag inte vill äta sånt pga magen så ska det ändå tjatas på mig om jag inte ska ta en då, suck! Sen beklagar någon sig just över hur trött hon är då hon inte somnade förrän kl 12 inatt! Hmm, jaja alla lever ju i sin egen verklighet.

Nu är det slutgnällt i denna blogg om sömnbrist och magont för en tid, jag lovar!

Talkshow med Filip & Fredrik

Vårens mest spännande tv-program att se fram mot blir ju  Filip och Fredriks nya talkshow från USA. De kommer att ha amerikanska gäster och även bjuda över en rad svenska gäster i programmet som varar 1,5 timme på Söndagskvällarna.

Några av gästerna man har läst om är Killinggänget, Björn Ranelid, Björn Skifs, Håkan Hellström, Mat-Tina m.fl. Jag tror det kan bli hur bra som helst! Premiären av Söndagsparty med Filip & Fredrik sänds i Kanal 5 den 19 April, klockan 21:00!


Foto: Johan Anderberg

Helgen

Fredagen
Lite sedvanlig Fredagshandling på Ica Maxi först innan vi såg fram mot en mysig Fredagskväll. Tyvärr blev kvällen ingen större höjdare då en viss Max strulade stora delar av kvällen och inte somnade förrän vid halv ett till slut.

Jag hann alla fall se lite av Let´s Dancefinalen och även om jag tycker det programmet är rätt trist så var finalen ganska sevärd alla fall. Programmets behållning förutom vissa kvinnliga varelser är förstås David Hellenius, Sveriges roligaste bäste programledare just nu!

Lördagen
Vid sextiden ville Max kliva upp och han var inte direkt på något strålande humör. Mitt magonda, nytt snöfall ute igen och Max gnällande gjorde även mig på riktigt genomuselt humör denna Lördagsmorgon. Tänk att en liten underbar parvel som Max kan få mig så djävla frustrerad ibland!

Vid lunch åkte Tina och Max till Uppsala för att hälsa på Tinas mamma på sjukhuset där hon opererats. Vi vet ju ännu inte hur lyckad operationen var men vi håller alla tummar. Jag var bara hemma och gjorde absolut ingenting i min ensamhet vilket var rätt skönt.

På kvällen gick jag hem till Roffe för att kika på VM-kvalmatchen Portugal-Sverige med det vanliga "fotbollsgänget". En stark insats defensivt av Sverige och beröm till Lagerbäck för att han visade lite mod i laguttagningen och för en gångs skull agerade från sidlinjen med byten i skaplig tid denna gång. Fast nu är det segrar som gäller framöver!

Söndagen
Jag gick upp med Max vid sextiden och efter lite frukost tog vi oss en rejäl långpromenad där på morgonen. Idag var Maxen på bättre humör och jag också då jag mådde helt ok. Vi gick till landsvägen så att han fick kika på lite bilar som han tycker om så mycket. Så fort det kom någon lite större bil så skrek Max AHHHHHH :)

På eftermiddagen hade Tina Gangstarparty för några tjejer i Järbo medan jag och Max fick besök av farmor någon timme. Jag hjälpte henne lite med hennes dator och när jag som gammal tålmodig datautbildare ska hjälpa morsan får jag verkligen bita ihop för att inte få rus :) Jag tror Max kan hantera datorn bättre än min mor faktiskt.

På Söndagskvällen började Tina maila en himla massa människor som budat hem auktionerna på de där pins/märkena som vi nu har börjat sälja på Tradera. Jag gav mig på projektet att få Max att lära sig somna i sin nya säng i hans rum. Efter två timmars kamp med gråt, skratt, bus, nappkastningar, ilska så gav jag upp och lät honom somna gosandes med mig i vår dubbelsäng. Där tog det bara fem minuter så sov han, nya försök i egna sängen imorgon!

Nästa helg kräver jag att det blir en vårig helg för snöar det mer så flyttar jag snart söderut!

Träsk-Robinson

Igår kikade vi på det första inspelade avsnittet av Expedition Robinson på TV4. Det brukar ju sällan kännas sådär jätteroligt att se på de första avsnitten innan man känner igen personerna men det var ju en rätt tuff start för dem. Jag lär nog säga att jag inte skulle palla med att vara deltagare i Robinson. Dels det här med maten då jag dessutom är så djäkla kräsen och sen att bo i en djungel lockar mig inte heller, brrr.

Hade jag varit med skulle det iofs blivit enormt bra tv då jag hade sprungit på vattnet när de gick i den där äckliga floden och den svartgula ormen kom simmandes. Nä, att bo i ett träsk med ormar, myggor och massa annat skit är inget jag skulle göra frivilligt kan jag säga.

Skulle ni vilja vara med i Robinson?


Fotot från Dalademokraten

Lite Maxnyheter

Max har hittat sin första favoritsång att sjunga själv. Vi upptäckte i helgen att han plötsligt gick och sjöng Umpa Umpa Umpa hela tiden och senare fick vi höra av dagispersonalen att de sjunger den där Pippilåten varje dag.
***
Vi (Jag) är lite dåliga på att låta Max springa naken här hemma och jag är ju lite nojig sådär att han ska kissa på fel ställen men igår släppte mamma loss nakenfisen en stund och mycket riktigt så kissade han i ett av köksskåpen! Tackar!
***
Inatt ramlade Max ur sängen för första gången också. Jag sov nere på soffan och Tina vaknade av av en duns mitt i natten då Max krypit till fotändan och ramlat ner då. Fast det gick bra och han somnade om rätt snabbt tydligen.
***
Max har kommit in i en period där han ibland blir jättearg/ledsen av minsta motgång och han testar oss gärna en del. Får han ett nej till att röra spisen eller bara tappar balansen när han går kan han bli jätteledsen men det är mest när han är trött än så länge. Det kan nog bli värre så småningom förstås!

Ett videoklipp när Maxen låtsas klämma handen för att få sympati >>


Röntgen avklarad

Onsdag-Fredag har jag varit sjukskriven pga min mage då jag ju igår (Torsdags) gjorde min tarmröntgen i Gävle. Precis som de andra undersökningarna så är det ju absolut inga roliga grejer att vara med om och inte dagen före/efter heller men nu är här undersökningen avklarad alla fall.

Mitt i allt elände kunde jag inte låta bli att skratta lite på sjukhuset när man fick vara klädd i sjukhusets moderna kalsonger, t-shirt och en meters-strumpor som hämtade från militären på 1800-talet och 5 med en storlek som hade passat hulken. Som den Alexander Lucas jag är mötte jag ju förstås sjukhusets förmodligen enda fotomodell-sjuksyster just i de kläderna i korridoren när jag bytt om.

Läkaren kunde inte se något direkt på röntgen men skulle ju forska noga i alla bilder och skicka dem till min hälsocentral inom någon vecka sa han. Tyvärr är jag rädd för att de inte kommer hitta något nu heller men vad jag ska göra då får jag ta ställning till då. Min mamma har ju bra kontakt med en jätteduktig läkare i Uppsala som jag och morsan brukar besöka en gång per år så vi ska alla fall boka en tid hos honom så fort jag har fått svar på röntgen.

Även om det har varit lite jobbiga dagar nu så finns det ju alltid människor som har det mycket värre. Mina tankar går mycket till Max mormor som precis gått igenom en stor viktig operation i Uppsala och vi håller alla tummar i världen för att det har gått bra.

Några personer som jag däremot hoppas har sitt livs lyckligaste stund är min gode vän Pelle och Anna-Linda i Stockholm som just nu befinner sig på bb! Väntar med spänning på ett glatt sms från Pelle!

Helgen i Stockholm

Jag åkte ner till Stockholm på vid 12-tiden på Lördagen och djävlar vad skönt det är att åka nu med nya motorvägen som ger en restid på ca 1:45 till Orminge om man gasar på lite. Jätteroligt att träffa Johan, Anna och Kajsa förstås och timmarna på eftermiddagen svischade bara iväg innan vi sen fick tokbråttom för att hinna in till stan där vi skulle träffa Johans Iggesundskompisar på en pub utanför Globen.

Hade väldiga grubblerier om huruvida jag skulle partaja nåt eller inte pga magen men eftersom jag kände mig bra och är en svag människa när det vankas roliga kvällar så tog jag några glas denna kväll o det gick ju rätt bra. Det blev en snabbdrink på puben utanför Globen innan vi rusade in för att ta plats på golvet ganska nära scenen. Där träffade vi vår gamle Lillsvedskompis Henke från Hudik som hade hört av sig under dagen och skulle på konserten. Så djävla roligt att träffa Henke igen som ju förr alltid var med på våra träffar men inte på de senaste åren då han skaffat familj.

Efter konserten hade vi planerat att bara gå till någon pub men nu när jag, Henke och Johan var ihop igen blev vi nostalgiska och sugna på att besöka vårt gamla stamhak Golden Hits. Det var förstås lönlöst så sent då kön var minst en kilometer lång. Eftersom Blue Moon Bar tydligen inte låg mittemot längre så försökte vi med nästa stamhak Alladin som tydligen bytt namn och där Bygg-Matte spatserade runt så det är väl hans nya omtalade nattklubb då. Av hänsyn till min Iggesundskompis ;) ska jag inte avslöja varför vi efter 45 minuters köande inte kom in där men drygt som fan och så blev det en taxi till Söder istället. Härligt att vara ute i Stockholmsvimlet igen men jag har absolut inte saknat krogvakterna och nattklubbsköerna i staden!

På Söder var det ju också rätt fullsmockat vid tolvtiden men vi gjorde det enkelt för oss och besökte gamla klassiska Göta Källare där man ju hängde en del ibland för 8-9 år sedan. Vi tog några drinkar där och satt mest och surrade innan vi till efter någon timme tog en taxi hem. Jag brukar ju ogilla att sova borta lite grann pga min morgonpigghet men numera känns det enbart som en stor lyx att slippa bli väckt av en viss Max ideligen. Stort tack till Johan och Anna för vistelsen hos dem och nästa gång ska familjen följa med ner så att Max och Kajsa får leka lite.Nästa gång ska jag också se till att försöka träffa lite fler av mina kompisar där nere som Pelle, Jocke och Henke m.fl.

Ulf Lundell, Globen 080321

Bäst:
Jolly Roger - Underbar ballad som var den stora höjdaren i Globen precis som i Gävle!
Rialto - Äntligen fick jag höra den live
Ut ikväll - Springsteeninfluerat lyckorus i Globen
Den Vassa Eggen - Grym låt, bättre här än den akustiska versionen i Uppsala senast
Koltrastsången - Hmmm hmmmm hmmmm
Uffes strålande humör med roligt mellansnack och avslutningsfrasen, vi ses i sommar!

Sämst:
Ljudet var helt värdelöst igen = ishallsturné
Medley kunde innehålla lite roligare låtar
Vart kommer alla två meters människor ifrån?

Låtlistan i Globen >>

Youtubeklipp från konserten

Gå ut och var glad >>
Den vassa eggen >>
Hitza Hitz >>
Omaha & Butiken >>


Mot Globen

Snart dags för helg och imorgon åker jag ner till Stockholm för att se Ulf Lundell i Globen med min kompis Johan. Jag kommer att övernatta på Southfork-Ranchen i Orminge hos Johan, Anna och lilla Kajsa efter konserten. Det ska bli jätteroligt att umgås lite igen och om rykterna stämmer så ligger det några gamla Bustertidningar upplagda i gästrummet som morgonpigga jag kan avnjuta på Söndagsmorgonen!

Det hade förstås varit ännu roligare att åka ner till Stockholm om jag hade mått helt bra i magen och kunnat parta till rejält men jag får nog ta det lite lugnt med tanke på hur jag kände mig dagarna efter förra helgens fest. Samtidigt får jag väl vara glad för att jag nu känner mig såpass bra att jag kan jobba utan problem och även spela innebandy flera ggr i veckan även om jag är en bit från toppformen på innebandyplanen just nu. 

Nu har jag alla fall äntligen fått tid till röntgen i Gävle på Torsdag så får vi se om de kan hitta vad som är felet i min mage. Det vore ju djävligt trist om jag aldrig får känna mig helt normal i magen igen men förhoppningsvis hittar de något så att jag alla fall vet hur jag ska bete mig framöver för att må så bra som möjligt eller för att bli helt frisk.

Ikväll blir det väl bara en lugn Fredagskväll hemma med Tina och Maxen. Vi kanske kan kika på filmen "Benjamin Buttons Otroliga Liv" som vi påbörjade i veckan men som en kvällshostande Max inte ville låta oss se på. Nu är fikarasten slut på jobbet och jag ska göra ett sista jobbryck innan vi avslutar veckan med en timmes friskvårdsinnebandy.

Ha en trevlig helg folks!


Max, 15 månader

Då är lille Maxen 15 månader fyllda och det händer ju förstås som vanligt massor i hans utveckling. De dagar han inte har öroninflammation, hosta, feber eller nåt annat så går han ju på dagis där det fungerar kanon. De andra barnen kallar honom för Mask och verkade bli jätteglad nu när han senast återgick till dagiset efter senaste penicillinvändan.

Rörelseutveckling:
Max kan ju gå ganska bra nu och utövar detta mer och mer för varje dag som går. Nu har han även börjat bli sugen på att klättra så att man som kanske överbeskyddande pappa ibland får hjärtat i halsgropen och värre blir det ju.

Maten:
Äter glatt av det mesta som vanligt och blir bättre och bättre på att äta med sked även om det blir ett djävla kladdande. Fast välling vill han inte längre ha efter sina magsjukor här tidigare så nu blir det lite gröt som kvällsmat istället. När Maxen äter så njuter han högljutt av varje tugga vilket de har lite roligt åt på dagis.

Sömnen:
Hittills 2009 så har ju Max varit sjuk så mycket så det kanske inte är konstigt att sömnen har fortsatt vara strulig. I början av veckan så sov han riktigt skapligt 3-4 nätter men sen kom den där djävla hostan tillbaka i Onsdags och då blir det gråt/host-nätter. Bara han får vara frisk så hoppas jag vi kan börja om med att få honom somna i sin egen säng igen.

Talet:
Just nu säger Max ofta ord som heeej, ta=tack, mao=katt och framförallt däää = där.

Gillar:
Max är ju fortfarande helt galen i teknik som fjärrkontroller, våra datorer mm. Sen har han blivit helt galen i bilar och framförallt om han får sitta hemma hos sin mormor i fönstret och kika ut mot vägen när bilarna åker förbi. Ahhhhh säger han numera såfort han ser en bil åka förbi någonstans.



Kungen är i stan

Idag är självaste kung Carl-Gustav och drottning Silvia här i stan. Några kollegor har varit ner till vår nya ishall för att se när kungaparet vinkar till dem. Kungabesöket kostar tydligen staden ca 100 000 kr  och det blir ju en del pengar för att inte tala om det kommande svindyra bröllopet med Daniel & Viktoria.

Nu är jag ingen person som är totalt anti mot allt som har med kungahuset att göra utan jag känner mig mer likgiltig faktiskt. Precis som att man kan gå ur Svenska kyrkan så kanske man borde kunna gå ur Kungahuset så kan de som vill fortsätta lägga pengar på det medan andra slipper.


Gårdagens TV-kväll

Diagnos Okänd
Såg inte hela programmet men blev ju lite nyfiken när tjejen de undersökte bland annat led av IBS som de ju misstänker att jag har. Efter 15 års utredningar verkade läkarteamet komma underfund med vad som var hennes problem och mycket handlade om näringsbrist. Sen hade hon ju fibromyalgi också. Förmodligen kommer hon må bättre med en väl anpassad kost och motion vilket många människor skulle göra i det här landet, så även jag.

Arge Snickaren
Även om jag inte är någon rustkille så gillar jag alltid att se dessa program när folk får hjälp att göra om sina hem. Gårdagens program handlade om ett par som hade köpt ett gammalt hus som var ett rustobjekt som de inte kom någonstans med trots att killen verkade slita med det för jämnan. Deras förhållande verkade inte må särskilt bra av detta heller. Ett väldigt vanligt problem idag då folk blir ihop, skaffar barn, köper rustobjekt som upptar all tid för att sen separera och sälja huset. Inte alla förstås men för väldigt många slutar det så verkar det som.

Kvällsöppet med Ekdahl om Prostatacancer
Jag såg bara första delen av programmet där Bert Karlsson debatterade med en politiker om PSA-proven som man tar för att upptäcka bland annat prostatabesvär. Jag tycker Bert Karlsson gör ett beundransvärt jobb när han på sitt lite buffliga sätt hjälper till att förmedla information om PSA-tester, Prostatacancer mm. och de bedrövliga brister som finns angående vården för de som drabbas.

Rafa Benitez förlänger

Då har Liverpools tränare Rafa Benitez förlängt sitt kontrakt till år 2014 och jag kan känna mig lite kluven till det. Det finns mycket positivt då jag tror kontinuitet är enormt viktigt för Liverpool och Rafa är ju dessutom en bra tränare som verkar uppskattad av flera av nyckelspelarna i Liverpool.

Däremot tycker jag att Benitez ofta är en alltför defensiv och dålig matchcoach, speciellt i ligaspelet i matcher där Liverpool måste gå för tre poäng! Jag tycker också att han har agerat märkligt på transfermarknaden ibland även om han tydligen inte haft så mycket makt över värvningarna som han önskat tidigare.

Jag är alltså inte övertygad men hoppas förstås att Rafa Benitez är mannen att föra Liverpool ligaseger! Mycket hänger förstås också på vilka resurser han får ekonomiskt i framtiden. Det känns ändå bra att slippa den turbulens ett tränarbyte kunde ha inneburit så jag hoppas på en ljus Liverpoolframtid med Rafa vid rodret även om jag ofta är kritisk mot honom.


Alla tiders Tre Kronor

Jag har tagit ut ett Tre Kronor från 80-talet tills nu och det var minsann inte lätt att behöva utelämna spelare som Patrik Sundström, Ulf Dahlen, Stefan Persson, Tomas Holmström, Fredrik Olausson med flera. Om någon sportintresserad läsare har synpunkter på laget eller vill komma med ett eget lag så varsegoda!

Mitt Alla tiders Tre Kronor


MV: Henrik Lundqvist, Pekka Lindmark, Pelle Lindberg

Börje Salming, Niklas Lidström
P Forsberg, M Sundin, D Alfredsson

Anders Eldebrink, Niklas Kronwall
Kenta Nilsson, T Steen, H Loob

Ulf Samuelsson, Calle Johansson
Mats Näslund, B-Å Gustafsson, T Sandström

Kenny Jönsson, Tomas Jonsson
Marcus Näslund, Mikael Nylander, H Zetterberg

Den ryska vreden

Ni har väl läst i tidningarna om hur Ryssarna rasar mot parodinumret Tingeling Tingeling i Lördagens Melodifestival. Det skulle inte förvåna mig om massor av Ryssar verkligen rasade eftersom de är ett djävla märkligt folkslag men samtidigt vet man ju hur media fungerar numera så man måste ta detta med en nypa salt.

Vad jag har förstått så var det någon från ambassaden som reagerat och sen bad någon idiot på SVT om ursäkt om de tagit illa upp. Vad det nu fanns att be om ursäkt för??? Nu blåser ju våra älskade kvällstidningar upp detta som att hela Ryssland rasar och så intervjuar man svenskar som tycker Ryssarna är fjantiga mm. Modern kvällstidningsjournalistik helt enkelt!

Ett monster till människa

Tyvärr är det många män som vill kämpa om titeln världens vidrigaste man men Österrikaren Josef Fritzl bör ju finnas med där i toppen. När man läser om vad han har gjort känns det fullständigt obegripligt hur någon kan utsätta andra människor för det han har gjort och dessutom i detta fall, sin egen familj!!!

Att våldta sin dotter över 3000 gånger och med henne bilda en liten familj som i skräck hålls inlåst i en källare i 24 år är ju så obegripligt grymt. Hans dotter fick dessutom föda alla sina barn helt ensam där bland springande råttor i källaren där ett av de nyfödda barnen dog eftersom Fritzl vägrade låta barnet få sjukvård.

Detta är ju bara en del av det han gjort och att hans fru inte skulle känna till något av allt detta är förstås bullshit! Jag tycker hon verkar komma undan rätt lindrigt för även om hon kanske har varit förtryckt av honom och inte är den stora boven så har ju hennes tysthet bidragit till denna tragedi!

Jag tycker att familjen förutom frun som terapi borde få rätten att stena honom till döds och trots att jag är en fredsam människa skulle jag mer än gärna hjälpa till att plåga honom till döds. Josef Fritzl är ju en gammal man nu men jag hoppas att han får leva i många år framöver i fängelset och att medfångarna då och då får "tillgång" till honom!


Nyttigaste livsmedlen

Jag har alltid haft lite svårt att variera min kost då jag är lite kräsen och inte gillar en del saker som andra oftast tycker om att äta. Några exempel på mat jag inte tycker om är skinka, korv, vitlök, fisk/skaldjur, majonäs, broccolli och svamp mm.

Nu med mina magbesvär så har det ju blivit ännu svårare med kosten då jag förmodligen ska undvika kryddstark mat, bönor, alltför fet mat, lök, paprika, äpplen, mjölkprodukter mm. och helt enkelt försöka äta skonsam mat för magen.

Det finns ju otroligt mycket information att få via Internet om kost och hälsa så jag försöker läsa på en del för att kunna få det att fungera bättre med kosten framöver. Jag kommer inom kort att skriva lite i bloggen om dagens olika måltider och kanske kan jag då få lite tips av er som är matexperter på nya maträtter/mellanmål mm.

I dagens Aftonbladet har en näringsexpert listat de 20 bästa livsmedlen man bör äta för att leva ett hälsosammare liv. Jag kan alla fall glädjas åt att jag gillar mycket på den listan och att en hel del av livsmedlen som tas upp där är skonsamt för magen.


Skaplig filmning


Tingeling, tingeling

Angående melodifestivalen har jag inte så mycket åsikter förutom att det var en jämn final med bra låtar  där jag själv inte hade några särskilda favoriter. Ska man bry sig om framgång i den värdelösa Eurovisionfinalen så är operalåten säkert ett bra val även om jag gillade andra låtar i finalen bättre.

Den låt som hade haft bäst chans i Ryssland på allvar är ju den parodiska Tingeling-låten med Henrik Dorsin och gänget, ha ha. Gissar att den skulle ha kommit topp tre i Eurovision Song Contest i Moskva faktiskt!


Slakten på Old Trafford

Manchester United - Liverpool 1-4

Det här blev verkligen en match att minnas för oss Liverpoolsupportrar även om jag fortfarande tror att Man United tar hem ligatiteln. Liverpool gjorde verkligen en kanonmatch mot ett ovanligt blekt Man United där firma Torres & Gerrard var fantastiska offensivt medan resten av laget skötte sig suveränt i defensiven. Vilken underbar känsla att se Man Uniteds vidrigt osympatiske målvakt få vittja nätet fyra gånger i samma match!

Vissa spelare vill man hylla mer än andra som t ex Sami Hyypiä! Vilken säsong han gör med superba insatser de matchen han väl får spela, vår finländska hjälte! Aurelios storform håller i sig och så fick han äntligen sätta en frispark också. Sen måste man ju säga att Steven Gerrard och Fernando Torres just nu måste tillhöra två av världens absolut bästa fotbollsspelare!

Ska man skriva något negativt om matchen från Liverpoolögon sett så är det väl att kantspelet som så ofta inte fungerade bra offensivt. Riera är verkligen blek just nu och bör förpassas till bänken när Benayoun blir hel. Sen har vi den på ständigt omdiskuterade Lucas Leiva som i avsaknad av Alonso gör mycket väldigt bra saker i denna match men också en hel del misstag som kunde resulterat i baklängesmål. Fast självklart  i det stora hela en fantastisk match av Liverpool

Nu hoppas jag faktiskt att Liverpool blir lottade mot Man United i Champions League-kvarten!


Ulf Lundell, Gävle 090313

Jag, Persson, Staffan och Linda hann med en snabb liten förfest hemma hos oss innan vår chaufför Vicky skjutsade in oss till Läkerolen. När man kom in förvånades man lite över prioriteringen att ha ca 50 st som arbetade med garderoberna medan man som vanligt i baren fick vänta länge på betjäning från de två hårt arbetande bartendrarna.

Väl inne på "isen" framför scenen var det inte direkt så att man behövde trängas för att komma långt fram. Vi valde en plats nästan längst fram denna gång och såg bra därifrån. När Uffe väl började spela kände man samma glädje som alltid och tänker vad fantastiskt roligt det är att gå på konsert när en favoritartist spelar.

Både Lundell och bandet var på ett strålande humör denna kväll. De gav verkligen järnet och hos Uffe kan man verkligen inte skönja några ålderskrämpor under dessa tre timmar på scenen. Jag tycker i det stora hela att konserten var väldigt bra även om jag tyvärr tyckte ljudet ibland lät lite illa.

Här är låtlistan >>
Recension AB >>
Recension GD >>

Bäst:
- Jolly Roger, Ut ikväll, Butiken, Den Vassa Eggen, Om Det Här Är Vintern och Koltrastsången
- Uffes och det delvis nya bandets härliga spelglädje. Det var ett djävla ös helt enkelt!
- Jag är djävligt svag för Marcus Olssons härliga saxofonsolon!

Sämst:
- Folk som inte kan hantera alkohol och bråkar, skriker under ballader och mellansnack mm.
- Att han spelat på Rialto på samtliga konserter innan men nu bytte den mot St Monica , suck!!!
- Ljudet och att jag åter igen förvånas över hur Lundellfans kan ha en snittlängd på 2,10!


Efteråt åkte Staffan och Linda hemåt medan jag och Persson fortsatte ut i Gävles nattliv. Tyvärr var det fullsatt på Helt Enkelt så vi gick istället ner på Heartbreak där man nog har det roligare på Lördagarna. Vi drack några drinkar/öl och satt mest och surrade resten av kvällen innan vi tog nattbussen hem vid tretiden.

Under hela kvällen mådde jag otroligt bra magmässigt och även när jag vaknade dagen efter förutom lite bakfylla. Tyvärr fick jag sen rätt jobbiga magkrämpor från Lördag eftermiddag och resten av helgen så bevisligen uppskattade magen inte lite alkohol men det var värt djävligt mycket att gå ut och ha kul alla fall.


Dessa fina foton har tagits av J S från Lundellforumet! Tack Jari!


Lundellkonsert ikväll

Ikväll ska jag, Persson, Staffan och Linda in till Läkerol Arena på konsert då vår store idol Ulf Lundell ska spela! Det ska bli djävligt roligt att få se honom live igen och hans Omaha-turné har ju fått bra recensioner också så detta blir nog en härlig kväll i Läkerolen!

Jag har inte druckit en droppe alkohol sedan nyårsafton pga magkrånglet men eftersom magen känns hyfsad idag tänker jag nog unna mig något ikväll. Man vill ju ha lite roligt någon gång också och det ska nog inte vara någon fara.

Jag har ganska bra koll på vilka låtar han kommer att spela ikväll och det blir en konsert där jag känner till de flesta låtarna rätt bra. Några av låtarna som han förmodligen kommer att spela och som jag ser mest fram mot att höra är RialtoUt ikväll, Underbar morgon, Koltrastsången, Jolly Roger med flera.

Musikvideon här nedan är med låten "Gå ut och var glad" som han säkerligen också kommer att spela ikväll! Den har jag nog hört på varje Lundellkonsert och även om man är lite trött på den annars så är den underbar live. Det här är en låt med härlig text som får mig att bli glad, uppskatta och ta vara mer på det man har i livet.


Gå ut och var glad din djävel...

Roast/Grillad

Snart börjar både SVT och Kanal 5 att sända ett program där ett gäng komiker ska "roasta/grilla" någon känd person. Det hela går ut på att komikerna häcklar/hånar den utsatte personen på ett roligt sätt och även om det säkerligen kan bli väldigt elakt så kan det nog stundtals bli väldigt roligt gissar jag. Henrik Schyffert kommer leda showen på Kanal 5 och i SVT är det Tomas Järvheden som leder "grillningen".

Alex Schulman berättar lite om det här i sin blogg där han bland annat beskriver hur komikern Anders Johansson säger så här till Malin Berghagen ”Ja, Malin du delar ju en hel del erfarenheter med ganska många svenska kända män........... Du har ju också varit i Lill-Babs fitta”

Ungefär det stuket alltså och vi får väl se lite längre fram om det blir roligt att se kända personer som Pernilla Wahlgren, Robert Gustafsson, Markoolio bli grillade/roastade. Första avsnittet av Grillad sänds i SVT ikväll!


Foto: Tommy Pedersen

Funderingar om IBS

De senaste två veckorna har jag kännt mig hyfsad i magen förutom att det oftast är något som "tuggar" i den vänstra delen av magen vilket känns lite obehagligt och drygt men inte gör ont. I Onsdags var det lite jobbigt då jag fick mer magsmärtor än vad jag haft på länge men nu är det som vanligt igen. Självklart grubblar jag ibland på vad detta kan vara och jag hoppas att jag snart får den där kallelsen till röntgen som förhoppningsvis kan ge något svar.

En av alla de läkare jag har träffat i år var ju rätt övertygad om att jag lider av något som kallas IBS (irriterad tarm). Hon lät väldigt övertygande när vi diskuterade detta och förhoppningsvis kan röntgen av tarmarna visa om hon har rätt eller ej. Det som talar mot den diagnosen är ju att jag inte tycker mina symtom alls stämmer med de flesta av de symtom man kan ha vid IBS. Förutom att jag har ont ibland och jag känner att något är fel med min mage så har jag ju inga toalettbesvär, uppsvälld mage och sånt som andra med IBS oftast verkar ha. Så mitt problem är mest en obehaglig känsla i magen eller smärtor som visat sig på på lite olika sätt de senaste 9 veckorna!

Även om det är IBS eller inte så försöker jag i största mån att äta skonsam mat för magen just nu och undvika sånt som kan ge mig mer smärtor. Tyvärr är det inte så lätt att veta vad man kan äta eller inte men man ska ju förstås undvika kryddstark mat, skräpmat, kolsyrade drycker, alkohol, godis, fet mat och en del annat som paprika, lök, mjölkprodukter mm. Om det är IBS är det även väldigt viktigt med regelbundna måltider, motion, sömn och att inte stressa.

Det jag i så fall måste jobba med är förstås sömnen som jag haft problem med större delen av livet redan innan vi fick vår sömnstrulige son. Fast även om Max inte strular så har jag helt enkelt svårt att sova längre än sex timmar men det är alla fall bättre än 3-4 timmar per natt som det ofta blivit denna vinter. Jag upplever mig själv inte som speciellt stressad men visst blir det ofta som småbarnsförälder att jag kastar i mig maten för att en otålig Max gormar.

Så är läget just nu och jag hoppas snart att de hör av sig från röntgen i Gävle!

Jag gör slut

Ibland kommer man till en punkt i livet där man måste ta radikala beslut som man egentligen inte vill ta. Jag lärde mig älska "dig" redan som 4-5 åring då min låtsas-morfar introducerade oss för varandra. Sedan har vi haft ett intensivt förhållande i alla dessa år utan några större svackor. Som i alla förhållanden har det varit vissa stunder av slentrian men då har vi försökt piffa till det genom att exempelvis bjuda in en tredje partner (ostkrokar) trots att folk inte visat förståelse för detta.

Att ligga med dig i soffan och läsa sportbladet eller att se en film tillsammans är det bästa jag vet men eftersom jag inte mår bra av vår relation så måste vi skiljas åt. Jag kommer förmodligen känna svartsjuka och få ont i magen när jag ser andra som njuter av "dig" men det gör tyvärr ännu ondare i magen om vi fortsätter att umgås. Igår försökte jag komma över dig genom att vara med en mörkhyad variant av dig men det gör ont ändå så därför måste jag försöka bryta helt!

Farväl Marabou! Snyft!!!


Magisk Liverpoolkväll

Vilken magisk kväll på Anfield när Liverpool krossade Real Madrid med hela 4-0 i Champions League och därmed är klara för kvartsfinal. Först ska också sägas att den åt båda håll bedrövlige domaren mycket väl hade kunnat blåsa frispark för Real vid Liverpools 1-0 och att det inte var någon straff vid 2-0 men känslan är ändå att Liverpool hade vunnit komfortabelt i vilket fall då de stora delar av matchen spelade ut spanjorerna!

Liverpools två viktigaste stjärnor Fernando Torres och Steven Gerrard har ju varit skadade på sistonde men kunde spela den här matchen och som de gjorde det! Torres var verkligen glödhet och Gerrard som alltid kliver fram i stora matcher har nu gjort 16 mål de tre senaste säsongerna i Champions League!!!

Pepe Reyna i Liverpools mål var som vanligt duktig. Backlinjen agerade stabilt med extra plus till Aurelio som verkligen har hittat storformen på sistonde. På mittfältet var Mascherano sådär äckligt bra som han så ofta var ifjol och stort beröm även till de andra på mitten för ett jättejobb. Roligt också att Babel äntligen fick göra en bra match och visa lite av den talang han har men så sällan får ut något av. Framåt så var ju Torres enormt vass och jag har nog aldrig sett spanjoren så tänd som han var denna kväll, inte ens i EM-finalen i somras!

Vid såna här tillfällen tänker jag extra mycket på min kompis och den störste Liverpoolsupportern Magnus som inte finns i livet längre. Jag hade så gärna velat se den här matchen ihop med dig och jublat tillsammans! YNWA!


Steven Gerrard gör 3-0

Kom ut ur garderoben!


Häktade läkaren

Även om jag inte är fullt insatt måste jag få kommentera den här tragiska historien om den kvinnliga läkaren på Astrind Lindgren-sjukhuset som blev häktad, anklagad för dråp av barn. Jag tycker att den där åklagaren verkar ha agerat på ett väldigt tveksamt sätt och lider med läkaren som blivit utsatt för detta eftersom jag tror att hon bara har skött sitt jobb.

En läkare sa ju i morgon-tv att "om hon skulle fällas för detta så kan man lägga ned all modern sjukvård i det här landet och istället ägna sig åt förvaring" Hur som helst en tragisk historia där man förstås också lider med föräldrarna som förlorade sitt för tidigt födda barn. 

Filmande domare!

Jag är ingen stor bandyfantast men kikar ju ibland när Sandvikens matcher sänds i tv som i Söndags. Under matchen var det någon idiotsupporter till Västerås som slängde in en bandyboll på den ene linjedomaren. Tydligen var det en sån där bandyboll av plast som publiken på SAIKS matcher får tävla med att kasta in närmast mittpunkten på isen i paus.

Visst kan det göra ont att få en sån boll på benet men han måste ha blivit chockad eller nåt för när han fick bandybollen på benet såg det ut som att han blev skjuten med en k-pist eller nåt. Filmandet inom idrotten har nu alltså även spridit sig till domarna! På sistonde tycker jag det har varit lite roligt att se bandy på tv så jag håller tummarna för att SAIK tar sig till final.

Stackars Max

Ni har läst det förut men får läsa det igen! Då var Max sjuk igen då! Det blev en lång jobbig natt för Max och förutom en rejäl förkylning med hosta så har han även ögon/öroninflammation IGEN! Så nu blir det nytt penicillin igen och så får han vara hemma från dagis med Tina några dagar eftersom hon har hemstudievecka nu.

Max hade alla fall skött sig galant hos läkaren igen och inte ens reagerat när de stack honom i fingret så han börjar väl bli van med sjukbesök stackaren. Hoppas penicillinet hjälper denna gång för annars måste vi vända oss till en öronspecialist i Gävle hade doktorn sagt.

Nog för att man hade hört mycket om alla sjukdomar vid barnens dagisstart men jag trodde alla fall att han skulle kunna få vara frisk några dagar i sträck! Vi får nog ta och isolera oss i Yttre Mongoliet eller nåt i några månader framöver!


Wipeout

Kikade lite på nya tv-programmet Wipeout igår som nog verkade lite häftigare i försnack/trailers än vad det var. Stundtals var det förstås rätt kul när deltagarna föll eller slog sig dråpligt. Felix Herngren som kommentator fick väl in några dräpande kommentarer men detta var inget tv-program som jag kommer följa slaviskt framöver.


Värdefull egentid

Igår fick Max sova hos mormor och vi fick lite välbehövlig egentid som alla fall för mig kom väldigt lägligt! Skönast av allt var ju att för första gången under 2009 få sova en hel natt utan vakningar. Vid såna här tillfällen önskar jag att min sömngen var lite bättre så jag hade kunnat sova 10 timmar eller nåt men jag känner mig ändå utsövd efter att ha sovit mellan kl 01 till 07 utan en enda vakning!!!

Om man bortser från allt det jobbiga med min egen sjukdomstid och Max alla sjukdomar så har det ändå kännts lite jobbigare att hålla Max nöjd den här perioden av hans liv. Barnen har ju olika utvecklingsfaser och sen har vi ju de där  tänderna som kan ställa till det när de ploppar ut ideligen. För även om Max ofta är samma gamla busiga, glada Max så är det även mycket mer gnäll och gråt nu jämfört med tidigare.

Därför känns det otroligt värdefullt att kunna få barnvakt så här en Lördagskväll/natt och speciellt när vi vet att Max har det så bra hos sin mormor. Nu ska jag käka lite frukost med Tina och sen får vi njuta lite av lugnet här hemma innan vi hämtar hem vår busunge igen.


Lite foton på världens sötaste Max som nu snart fyller 15 månader! 

Till Globen

Igår blev Caroline Af Ugglas, Sarah Dawn Finer, Sofia och JAG klara för Globen! De andra tre ska ju till melodifestivalens final nästa helg medan jag fick en biljett till Lundells konsert den 21/3 av min underbara flickvän!!! Jag har ju haft lite planer på att åka ner på Lundells spelning i Globen men eftersom jag ska gå på honom i Gävle nästa helg och vi har lite dålig ekonomi så hade jag tänkt skippa det. Fast nu när Tina fixat detta åt mig så ska det förstås bli djävligt roligt att åka ner till Stockholm och få bo hos min kompis Johan och se konserten ihop med honom.

När det gäller "Andra chansen" i SVT igår så hade jag gissat att Sarah Dawn Finer och Star Pilots skulle ta sig till finalen i Globen. Caroline Af Ugglas var ju en skräll men låten är speciell och hon är ju en stark personlighet även om hon inte tillhör en av mina favoriter. Två av dem som jag nog tror hade haft bäst chans i stora Eurovision är BWO och Star Pilots. Jag hade gärna sett dessa två grupper vara med i Globen istället för Emilia och Sofia som blev den internationella juryns val.

Många är ju kritiska mot melodifestivalen och tycker man ska återgå till det gamla konceptet med endast en final men det tycker absolut inte jag. Man glömmer fort men under 80-90-talet var det ju verkligen massor av värdelösa bidrag i den riktiga finalen medan Globen-finalen numera alltid är helt ok med detta upplägg tycker jag.


Foto:
Pether Engström AF

Litet bakslag

I Fredags spelade jag ju rinkbandy på eftermiddagen och  efteråt mådde jag verkligen piss. Det kändes obehagligt i bröstet/magen, jag var likblek enligt en kollega och kände mig helt slutkörd. Kanske var det djävligt dumt att träna ons-tor-fredag som jag gjorde och speciellt med tanke på att jag är usel på att ta det lugnt. Är jag med så kör jag ofta väldigt hårt även om jag hade tänkt att ta det lite lugnt.

Så nu i helgen har jag lite små magkramper igen då det bränns och "tuggar" lite i den nedre vänstra delen av magen. Fast det är inga kraftiga smärtor utan mer obehagligt och trist att det inte var borta helt mina problem som jag trott för tusende gången. Jag har lite svårt att tro att det kan bero på min träning utan det kan ju vara något jag äter eller så finns det bara där ändå vad det nu är för fel på tarmarna?

Kommande två helger är det tänkt att jag ska göra en hel del roliga saker med två konserter och kanske en hemmafest så det vore ju skönt om magtuggandet försvann igen. Hur som helst så får jag väl ta det lugnt och inte ta någon dyngfylla även om det skulle vart roligt att få festa till lite detta hittills alkoholfria 2009!

Fredag

Nu har jag nyss varit och lunchat med Jonny igen och eftersom han är av mina absolut bästa vänner så hoppas jag att vi träffas lite mer framöver vilket också gäller mina andra kompisar. Jag har ju större delen av mitt liv prioriterat kompisar före allt annat men nu när de flesta skaffat familjer och jag själv även blev småbarnsförälder så blir ju allt lite annorlunda.

Lite senare på eftermiddagen ska vi till ishallen för att spela Rinkbandy på vår friskvårdstimme. Det blir årsdebut för mig och ska bli djävligt roligt även om gamlingens ljumskar smärtar efter innebandy ons-tors. Min kondition är tyvärr också helt körd i botten efter veckorna som varit men det är ju bara att träna på så kommer den nog snart tillbaka hoppas jag.

Här på jobbet är det verkligen inte enkelt att försöka hålla sig till en bra kost lär jag säga. På fikabordet här fem meter bort finns just nu en chokladask, 7 semlor, en bullpåse och några wienerbröd. Själv ska jag ta mig en kiwi till fikat hade jag tänkt men vi får se vad den andre hjärnan säger, haha.

Ikväll blir det väl gissningsvis en vanlig tv-kväll hemma med familjen. Om Max och Tina somnar tidigt som de gör ibland ska jag nog sätta mig vid datorn och följa Lundells konsert låt för låt på Lundellforumet tänkte jag. Spännande att se vilka låtar han spelar ikväll då jag, Persson, Staffan och Linda ju ska se honom i Läkerolen nästa Fredag! Hoppas verkligen min mage känns ok då också för då tänker jag minsann partaja och ha lite kul!

Ha en trevlig helg!!!

Quiz - Vilka filmer?


Katrin skvallrar

Läser väldigt sällan Katrin Zytomierskas blogg numera mest för att jag inte vill gynna denna människa. Visst kan hon vara lite underhållande ibland men man slutar ju aldrig förundras över hur en sån blåst och genuint elak bitch kan bli så populär?

Nu är hon igång med lite skvaller om en viss Magnus Hedman som enligt henne ska dejta Denise Lopez. Hon skryter om att hon förmodligen är först med detta och att hennes kompis Magdalena Graaf förmodligen inte känner till detta. Snällt av henne mot Graaf att gå ut med detta! Vem behöver ovänner när man har sådana vänner som Katrin.


Kul på jobbet

Fikarast på jobbet nu som jag tillbringar framför datorn med lite frukt. Fan vad jag tycker det är roligt att jobba igen även om jag idag har rätt enformiga uppgifter med mycket knappande på datorn. Det är hyfsat lugnt på vårt jobb just nu men det blir nog stressigare framöver verkar det som. Skönt att få en liten soft start nu när jag är tillbaka och att knappa i programmet Procapita och samtidigt lyssna lite på Lundell i lurarna känns bra.

Är egentligen trött som fan idag efter en bedrövlig natt men känner mig på strålande humör och snart ska jag hämta min älskade Max på dagis. Alltid spännande att hämta honom och få höra lite om hans dag. Det känns verkligen som om fröknarna på dagis redan har blivit fäst vid Max men så känner väl de flesta föräldrar förstår jag.

"Om det här är vintern måste våren va på väg" sjunger Lundell just nu i Spotify och jag önskar verkligen att det vore så men det är rena evighetsvintern detta!! Måste säga att det har varit en djävligt fin vinter där man sluppit massa plask och fryset plask men nu får snön gärna smälta bort och låta våren komma tycker jag!

Ikväll ska jag göra comeback på Onsdagsinnebandyn är det tänkt! Kul!!!!

Luuk i På Spåret

Som den tv-fantast jag är måste jag förstås kommentera att Kristian Luuk ska ta över På Spåret i SVT. Jag tycker det var ett ganska trist val och jag har lite svårt att se honom i Oldsbergs roll men vi får väl se hur det blir. Mitt val hade varit Lasse Kronér eller Peter Settman men jag hoppas det blir bra med Luuk också då.

Ingvar Oldsberg ska ju istället få göra tv-programmet Här är mitt liv som ju Lasse Holmqvist gjorde på 80-talet. Det kan nog bli kanon och spännande att se vilka gäster de kommer kidnappa. Eftersom Oldsberg gillar sport kan man ju som sportälskare hoppas på några sådana profiler.

Att få en pojke


Hemma igen då

Max senaste sjukdom är ju ögoninflammation som han haft sedan förra Onsdagen. Det är ju inget som Maxen verkar lida så mycket av men på dagis är de hårda med att man inte ska ha barnen där med ögoninflammation pga smitta. Så det verkar inte bättre än att vi grabbar får vara hemma imorgon då Tina har en viktig dag i skolan. Det känns lite trist att behöva vara hemma från jobbet igen men inget att göra åt.

Jag hann ju alla fall jobba i  tre dagar och det kändes faktiskt helt underbart att få komma igång med vanliga livet igen. Jag hann ju även med två innebandyträningar i slutet av veckan där jag verkligen fick besked om att konditionen är som bortblåst och att mina ljumskar mår sämre av åtta veckors vila än ständig träning. Fast det var alla fall djävligt roligt att spela innebandy igen och snart ska jag vara i toppslag igen!

Min mage har kännts helt normal i 2-3 dagar nu ända tills idag då jag har fått lite ont igen mot kvällningen. Förmodligen är det för att jag är en stor idiot som fort glömmer hur ont det onda gjorde och därför unnat mig lite skräpmat/godis i helgen. Fast skönt ändå att det värsta verkar vara över och hoppas jag får kallelsen till den där röntgen snart så att jag kanske kan få ett besked vad problemet är. 

Bästa talkshowen

Det krävdes en norrman för att Sverige äntligen skulle få en talkshow av högsta klass i SVT! Jag missar inte ett avsnitt av Skavlan som verkligen har lyckats att få intressanta gäster till programmet. Fredrik Skavlan själv är ju en väldigt kunnig, duktig programledare som ser till så att det blir väldigt intressanta samtal mellan de olika gästerna. Den enda kritik jag har är väl att det ibland känns som någon gäst för mycket.

I Fredagens program var Stellan Skarsgård en av gästerna och jag tycker hans åsikter om religion kändes rätt klockrena. Jag känner precis som honom om detta ämne och jag skrattade gott när han sa "Om gud nu finns måste han vara en stor idiot och om han inte finns så är det djävligt många människor som ljuger här i världen" Väldigt bra exempel också på hur fel det blir när t ex en påve eller annan religiös ledare säger åt människor att inte använda kondom vilket sen innebär att HIV sprids mm. Sen förstår jag väl att religion kan göra mycket gott för många människor också men inte för mig!

Se tidigare avsnitt av Skavlans talkshow på SVT Play eller kika på Youtube

Ny säng åt Maxen

Som flera av er vet efter mitt tjat om detta i bloggen så strular det ofta med Max sömn. De senaste veckorna med alla hans sjukdomar och gråtattacker på nätterna så har han sovit mellan oss i vår säng. Eftersom det alla fall inte har funkat så bra med hans spjälsäng så har vi köpt en ny Ikeasäng åt honom som han kan ha några år framöver och där vi kan natta honom genom att ligga bredvid honom som vi alltid gör numera. Just nattningen fungerar alla fall väldigt bra nu där Max sällan protesterar och ofta somnar efter ca 10-20 minuter, pillandes på mamma eller pappas händer.

Man hade ju lite önskedrömmar om en sovsuccé i nya sängen så efter lite träning på lördagen i hur han skulle klättra upp och ner i sängen så provade vi natta honom där vilket funkade bra. Fast sen vaknade han flera gånger gråtandes under kvällen som vanligt och till slut ger vi ju upp så han hamnar mellan oss i dubbelsängen istället.

På sistonde har han ofta vaknat storgråtandes på nätterna och ibland kommer han inte till ro förrän man ger honom tv-dosorna, låter honom knäppa på någon lysknapp eller sätter på Postis Per på dvd:n. Då kan han mitt i nätterna kika på Postis alltifrån en kvart till flera timmar innan han behagar somna om igen.

Varför det varit så här på sistonde kan ju ha sin förklaring i att Max haft så många sjukdomar efter dagisstarten och även får nya tänder men likförbannat känns det urtrist! Ibland tycker man inte att detta sömnstrul är något större problem men ibland som just nu är jag rätt avundsjuk på flera av mina polare som fick småbarn som sover hela nätterna!

Här är några skäl varför jag vill att Max ska kunna sova bra i sin nya säng

- Främst så vore det ju förstås roligt att nån gång få kunna sova ostört på natten
- Max buffar alltid på just mig så att jag till slut vaknar utknuffad på nattduksbordet
- Jag kan varenda replik på hela Postis Per-dvd:n och är less på att se den
- Svårt att attackera och förföra min flickvän med en sömnstrulig Max mellan oss
- För att Max helt enkelt skulle må bättre om han fick sova ut ordentligt på nätterna


Tung sporthelg

Liverpools förlust
Liverpool förlorade mot bottenlaget Middlesborough efter en rätt usel insats där varken spelare eller tränare verkade ha viljan att vinna. Många spelare som underpresterade och det känns sorgligt att Liverpool har så dålig bredd just nu så att man tvingas se spelare som El-Zhar, NGog, Babel och Lucas på planen. Rafa Benitez förnekar sig inte och väntar alltså tills det står 0-2 och har gått 68 minuter innan han agerar från bänken där han bland annat hade placerat formstarke Benayoun. Ligan var ju alla fall körd sen några veckor tillbaka men nu insåg även de obotliga optimisterna och media detta.

Brynäs till slutspel
Härligt med Brynäs till slutspel förstås även om det kommer innebära en kortvarig lycka då de förlorade igår och förmodligen får möta Färjestad. Hoppas alla fall det ger lite klirr i den magra pengakassan för klubben och att de yngre spelarna samlar på sig nyttig erfarenhet av slutspelshockey till kommande säsonger. Precis som jag skrev i höstas så blev det till slut de fyra rika storklubbarna i topp trots att kvällstidningarna matat ut krisrubriker om samtliga dessa klubbar under säsongen.

Äcklige Norrtugg
Jag tål inte norrmannen Petter Norrtugg även om man förstås måste imponeras av hans storhet som skidåkare. Idag vann han ännu en värdelös femmil där man sällskapsåker i en stor klunga tills sista kilometern där han förstås är oslagbar vilket alla ännu inte verkar ha fattat eftersom de inte försöker tillräckligt desperat med att skaka av honom tidigare. Jag tycker väldigt synd om Anders Södergren som i sitt livs form blev magsjuk och missade en jättechans till guldet känns det som.

RSS 2.0