Max, 11 månader

Max närmar sig ettårsdagen med stormsteg och här är lite av det som hänt i hans utveckling.

Rörelseutveckling:

Som jag skrivit tidigare så vill ju Max just nu bara träna på att gå mest hela tiden. Det blir mycket av att gå runt som mormor gör med Max på bild 1 här nedan. Han kan ju resa sig upp själv mot saker och även balansera någon sekund utan att hålla i nåt. Fast han går fortfarande extremt mycket på tårna så det känns som om det kommer dröja ytterliggare några veckor innan han kan gå. De sista dagarna här har han upptäckt att han kan ta sig upp för trappen helt själv så nu måste vi fixa en grind på nedervåningen också då. Max vinkar också rätt mycket numera även om hans tajming inte alltid stämmer.



Maten:
Inget speciellt har hänt på den fronten förutom att Tina ibland försöker lära honom äta själv men Max är lite för sugen på att kasta iväg saker för att det ska fungera bra än så länge. Vi har alla fall köpt tallrik som sitter fast i bordet nu så vi ska väl fortsätta träna framöver.

Sömnen:
Någon kväll/natt den senaste veckan så har Max sovit fantastiskt bra med hans mått mätt. En kväll sov han från 20:30 till klockan 05 utan att vakna vilket är rekord sen i början tror jag. Då börjar man genast tänka att det har vänt men så kvällen/natten efter är det tvärtom med massor av vakningar. Max sover ofta ganska ofta väldigt oroligt. Han bökar, vänder sig och grejar som inatt när han plötsligt vaknade vid 23-tiden och sen inte ville somna om. Oftast somnar han i spjälsängen som nu står i vårt sovrum och så får han komma över till oss nån gång på natten.



Talet:
Han säger inte så mycket nya ord men han säger tydligare Pa-ppa och Ma-mma nu. I början sa han ju pappa lite oftare men de sista dagarna så är det mycket mamma, mamma här hemma och han låter så gullig när han säger det. Han kan även härma bilar genom att låta som en frustande häst med läppdaller (brrruum) om någon förstår hur jag menar.

Max tycker om att:
- Öppna och stänga dörrar
- Plocka ur leksadslådan genom att kasta leksakerna hejvilt
- Till pappas stora glädje kan han även plocka i leksaker i lådan också numera
- Bli jagad när han går eller kryper
- Sparka bollen när han tränar på att gå
- Gå på babysim och dyka
- Leka med bilar och härma billjud
- Se på Teletubbies förstås
- Kasta saker och speciellt när vi strängt försöker säga nej


Kommentarer >>
Postat av: pangis

Max är en klycklig lite kille som med sitt leende sprider glädje till en hel hoper bloggisar. Man blir alltid lika varm i hjärtat när man ser en Maxbild härinne.



Själv älskade jag tiden mellan 6 månader och 2 år.. Ni har trots jobb och passning en härlig tid framför er!!



Trevlig helg till er däruppe i Sandviken!

2008-11-14 @ 15:04:21
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Honung

Världens sötaste busfrö!

2008-11-15 @ 01:54:53
URL: http://honungsbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0