Poledance

På svensexan förra helgen fick ju brudgummen "Fagge" köra en privatlektion i PoleDance. Sedan körde han uppvisning för oss och jag tror minsann att tjejen i klippet nedan har lånat Fagges program!


Zlatans framtid

Zlatans framtid är ju den stora snackisen numera och nu verkar det ju till slut bli klart att han kommer att spela för AC MILAN nästa säsong. Nu har det ju också framkommit att han och Pep Guardiola har en mycket frostigare relation än vad man någonsin hade kunnat tro även om man ju har förstått att något har skurit sig. Zlatan må vara hur divig eller oproffisionell som helst men jag tycker ändå det är väldigt märkligt när Barcelona gör en sådan svindyr värvning och sen får läsa att Pep inte har pratat med Zlatan mer än två gånger på 6 månader!!!

Detta ska Pep Guardiola ha kritik för och Barcelona som klubb kan ju inte vara nöjd med tanke på hur mycket pengar de förlorat på denna affär. Väldigt trist att det blev så här tycker jag då ett drömscenario hade varit att få sett Villa-Zlatan-Messi spela ihop kommande säsong hos Barcelona. En annan stor orsak till Zlatans flytt är förstås att Pedro utvecklats så enormt och därmed gjort Zlatan lite överflödig hos den katalanska storklubben. Det blir hur som helst inte riktigt lika roligt att se Barcelona på tv eller live i framtiden då det ju var en extra krydda att se världens bästa fotbollslag med en svensk på planen.
***
Apropå Barcelona så blir det klart idag att de köper Liverpools spelstrejkande mittfältare Mascherano. Jag har lite svårt att se vad han kan tillföra Barcelonas startelva även om han är en av världens bästa mittfältare. Som Liverpoolsupporter känns det urtrist att han lämnar och denna säsongen har verkligen inte börjat lovande så det ser rätt mörkt ut måste jag säga. Spelet haltar betydligt, Roy Hodgson agerar lika passivt som Rafa Benitez från bänken vad gäller byten mm. och truppen känns alldeles för svag för att ha en chans på topp 4 i Premier League.


Jag och Maxen


Inför valet

Snart är det dags för valet och hittills har jag inte engagerat mig sådär jättemycket genom att kika på debatter mm. Annars är jag nog mer intresserad av politik än vad t ex många av mina vänner är då jag alla fall ibland kan fastna framför tv:n om det är någon debatt eller utfrågning av partiledare mm. Jag tycker det är svårt med politik då inte ens experter kan komma överrens om vilken väg som är bäst att gå vad gäller den svenska välfärden. Så hur ska då jag kunna veta om vi t ex får bättre sjukvård, skola mm. genom att höja skatterna som Sossarna vill istället för att fortsätta köra på Aliansens linje?

Det jag vet, är att jag i fler frågor sympatiserar med Aliansens synsätt på saker och ting än det Röd-Gröna alternativet och jag skulle absolut inte vilja se att Vänsterpartiet sitter med i en regering. Lars Ohly må vara Liverpoolsupporter och ha en stark vilja att kämpa för människor som har det svårt men deras politik ger jag inte mycket för. Visst kan jag önska att Aliansen kunde försöka att göra det bättre för de människor som faktiskt av olika skäl aldrig kommer att kunna få ett arbete. Tro mig det finns många sådana människor som kanske har lite udda personligheter eller så och då måste man hitta alternativ istället för att låta AF, Kommuner i år efter år försöka få ut dem i arbete! Däremot att man tar hårdare tag mot "slöa" människor som inte vill arbeta och därmed låter dem tjäna klart mindre pengar än oss som arbetar tycker jag är helt riktigt!

En viktig fråga för mig är Sjukvården som ju varenda människa i livet måste vilja att den fungerar bättre. Vi hamnar på något sätt allihopa inom sjukvården till slut och jag har tyvärr vid flera tillfällen fått konkreta exempel på att den måste förbättras som t ex vid min Pappas sista tid i livet. Andra frågor som är viktiga är förstås jobben, skolan, drogmissbruk, brottslighet och en massa annat. Jag kommer helt säkert att rösta på något av Alliansens partier men får avvakta den närmaste tidens utfrågningar mm. innan jag bestämmer mig helt. Är man väldigt osäker på vilka partier man sympatiserar med i många frågor kan det ju vara en bra idé att testa någon av alla dessa valbarometrar/tester som finns på diverse internetsajter.

Här är SVT.se - Valpejl >>

Timeout

Att TV4 åter har börjat att sända tv-programmen Rena Rama Rolf och Fångarna på Fortet igen är väl inget som får mig att springa till tv:n men att humorprogrammet Timeout kommit tillbaka är ju kanon enligt mig! Timeout sändes väl i 6-7 säsonger tidigare och blev väl lite sämre på slutet när man inte hade lika bra komiker men nu när man gör en nystart med bra komiker från början som Claes Malmberg, Annika Andersson, Robert Gustafsson m.fl. så blir det säkert mycket skratt.

Gästerna som är inbjudna får oftast bara sitta med i programmet och skratta åt skämten och verka allmänt bortkomna men sedan finns det gäster som själv kan bidra med humor som t ex Björn Hellberg som är en stor favorit för mig. Adam Alsing är en annan gäst som jag minns var väldigt rolig senast han var med. Hur som helst så är det roligt att TimeOut är tillbaka och det blir en given timerinspelning varje kväll på det programmet.


Minneskonsert för Olivia

I Lördags åkte vi ut till Årsunda där min bror hade ordnat en minneskonsert för Olivia. Om någon läser bloggen och inte känner till det så var Olivia min 15-åriga brorsdotter som gick bort i Leukemi i våras. Olivia älskade ju musik över allt annat och sjöng för ett band som nu fick uppträda med några låtar samt att ett annat band med kompisar till henne också spelade. Olivia gick ju också på dans så det blev även något sånt nummer från några tjejer. Vet inte hur många som var där men det var vi i släkten, kompisar till Olivia med familjer och lite elever från skolan som var där.

Jag hade väldigt blandade känslor under den här minneskonserten. Det kändes bra att brorsan och Olivias mamma tyckte att det här var en bra grej precis som de i Olivias band med flera. Samtidigt kändes det så otroligt sorgligt att alla vi närmaste inte kunde få vara där och uppleva en konsert där Olivia stod på scenen med sitt band så som det borde vara!!! En kille som hette Jocke höll i hela konserten och sjöng även en egenskriven låt till Olivia som verkligen berörde. En fantastisk kille med ett stort hjärta måste jag säga!

Efter konserten och korvgrillning mm. så avslutades det hela genom att folk fick skicka upp såna här rislampor (Khom loy) i luften som de ofta gör i Thailand t ex efter Tsunamin. Det var både vackert men också sorgligt när t ex Olivias kompisar skrev hälsningar och skickade upp de vackra rislamporna upp mot himlen där vi ju önskar att "Lia" ska finnas någonstans. Hur som helst så blev det en fin minneskonsert på många sätt men i en bättre värld hade det varit en vanlig konsert med Olivia vid mikrofonen.Lång tennismatch

Min kropp är ett stort skämt just nu med eviga krampkänningar i vaderna så fort jag försöker aktivera mig samt ständig värk i vänster arm och på natten till Lördag vaknade jag av att det knakade till i rygg/nacke när jag vände mig så jag fick nån slags sträckning eller lättare nackspärr. Så typiskt när jag hade en efterlängtad inbokad tennis mot Nisse på Lördag fm men öste på lite tigerbalsam o grejor o åkte dit ändå för att försöka spela.

Förutom att det gjorde väldigt ont i början och jag fick serva lite lugnt så gick det alla fall att spela o kändes nästan bättre efter lite rörelse så det blev en lång fem-setare mot Nisse där jag till slut vann med siffrorna 2-6, 2-6, 6-0, 6-3, 6-4! Stundtals väldigt bra spel från båda men i sista set var det två slitna gubbar som mest bara ville att matchen skulle vara över.

Skönt ändå att vi fick till den där matchen då tennissäsongen snart är över, snyft. Skönt också att hitta spelet igen efter min bedrövliga insats förra Måndagen i Klubbmästerskaps-semifinalen mot Wanke där han vann lätt mot mig. Nu ska jag på behandlingar för vader/nacke/arm både Måndag och Tisdag hos två olika sjukgymnaster som jag hoppas kan få lite ordning på kroppen så jag kan börja träna lite hårdare/oftare än vad som är fallet nu.


Om  några år kanske man servar med samma precesion som Federer!!!

Max flyttar

Nu när Max är tillbaka på sitt älskade dagis så var det idag dags för honom att byta avdelning från de minsta på "Månen" till de lite större barnen på "Stjärnan". Max verkar ju känna sig väldigt trygg med all personal på hans förskola så den här flytten tror vi kommer fungera utan några problem. Lite trist ändå att han ska lämna avdelningen med de gulliga damerna Lena, Britta och Evy som Max är så förtjusta i och att vissa kompisar blir kvar där. Fast o andra sidan kommer han ju nu att få vara med Anna och Anna-Karin som fanns på hans avdelningen när han började på förskolan samt att han ju träffar de andra barnen ibland ändå.

Max har varit hyfsat lugn vad gäller trots och sånt den sista tiden så det känns skönt. Nu är han mest bara världens gulligaste pojke och han har efter semestern skött sig galant på morgnarna så att vi inte har behövt stressa alls mycket till dagis utan har haft rätt mysiga morgnar ihop. Vi brukar kliva upp senast halv sju efter lite morgonmys i sängen. Sedan är det blöjbyte, påklädning, tandborstning innan han sen får kika på morgonens inspelade Dora-avsnitt medan jag duschar och käkar frukost.

Max sover alltjämt väldigt bra på kvällarna/nätterna och ibland tänker jag tillbaka på hur vi hade det och vilken enorm skillnad det blir i tillvaron nu när sömnen fungerar bra. Natten som var sov han dock lite oroligt och vi funderade vad det var men ikväll fick vi svaret då han hade feber så nu finns det väl stor risk att vi måste vara hemma imorgon om han är på väg att bli sjuk. Trist förstås men vi får ju vara glada att han höll sig frisk under semestern i alla fall och måtte det bara inte bli någon öroninflammation!


Svensexan

I Lördags hade vi en Svensexa för min vän Danne Fagerlund (Fagge) och det blev en lyckad tillställning. Vi hade ju en ruskig tur med vädret då det blev en sån där underbar stekhet sommarlördag! (Den sista säkerligen) Vi var ju inte så många grabbar då brudparet inte har något jättebröllop samt att tre av grabbarna som skulle ha varit med inte kunde deltaga pga lite olika orsaker.

Svensexan kostade ungefär 600 kr/person vilket var helt ok men tyvärr belönades jag och Robban som gjort det mesta av jobbet/planeringen genom att vi fick lägga ut ytterliggare några hundralappar var. Överrenskommelsen att vi skulle turas om att förse Fagge med drinkar på krogen gällde tydligen inte snåljåparna. Fast jag är van att det är så här men börjar ledsna rejält på alla snåla människor och ska återkomma till det i bloggen senare.

Fast hur som helst så hade vi en jättetrevlig dag/kväll ihop och jag tycker att svensexan var lagomt elak då jag inte ser någon vits med en massa förnedring på svensexor/möhippor. Brudgummen själv var också helnöjd med sin svensexa och bjöd verkligen till själv också. På kvällen ute på krogen så nästan bad han om att få nya utmanande uppdrag, ha ha. Hur som helst så var det härligt att få avsluta sommaren med en sån här rolig stekhet Lördag!

Programmet för dagen såg ut ungefär så här.

08:00 - Kidnappning och instruktioner i en ryggsäck
09:00 - Inlines i fin utstyrsel till OK och McDonalds med diverse uppdrag
09:15 - Motorcykeltur med okänd förare
10:00 - Mot Gävle med vår privatchaufför för dagen
11:00 - Privatlektion, Poledance med instruktör där det hela avslutades med show för oss
12:00 - Lunch på uteservering i Gävle + uppdrag som utfördes galant av Fagge
14:00 - Gocart i Rörberg, 1.Patte, 2.Jens, 3.Kjörling, 4.Mattias, 5.Fagge, 6.Robban :)
16:00 - Ut med båt till Pattes stuga på en ö ute på Storsjön
17:00 - Lite vattenskidor och ringåkning för brudgummen
18:00 - Grillning och partaj
23:00 - Till Living Room med Fagge i lagomt utklädd utstyrsel. Dans, trubadursång mm.
03:00 - Promenad hem efter lyckad dag/kvällLiverpoolpremiär

I Söndags var det äntligen premiär för Liverpool när de i säsongens första Premier Leaguematch tog emot Arsenal hemma på Anfield! Jag gillade verkligen Roy Hodgsons startelva till den här matchen även om jag självklart helst hade sett en Torres i matchform från start istället för N´Gog. Efter en ganska blek halvlek från Liverpools sida där Arsenal hade mycket boll utan att skapa särskilt mycket så avslutades halvleken oerhört trist pga Joe Cole.

Chelseförvärvet som var mycket blek i första halvlek tog ett idiotbeslut och tacklade en motspelare vid Arsenals kortlinje så att domaren tog fram det röda kortet direkt. En tuff utvisning då många domare i PL säkerligen max hade givit gult kort för detta men oavsett så var det idiotiskt av Joe Cole. Nu blir han dessutom avstängd i tre matcher vilket jag tycker är väl hårt straff men men.

I andra halvlek kämpade Liverpool enormt bra och höll sin 1-0 ledning ända tills slutminuterna då Arsenal efter ett olyckligt ingripande från Liverpoolmålvakten Reina kvitterade till 1-1. Det kändes väldigt snöpligt att tappa två poäng men sett till hela matchen och utvisningen så får man väl ändå vara halvnöjd med en poäng som Liverpoolare. Bäst i Liverpool var Mascherano som jag verkligen hoppas stannar i klubben eller åtminstone säljs för en jättesumma om han nu absolut vill återförenas med Benitez i Inter!

Mycket rykten om Ola Toivonen till Liverpool just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den eventuella värvningen. Det beror förstås på vad Liverpool betalar men även om jag verkligen gillar Toivonen som spelare så är jag som svensk landslagssupporter lite rädd för att det skulle bli väldigt mycket bänknötande för honom i Liverpool då spelare som Gerrard, Cole eller Aquilani t ex konkurrerar i Nr 10-rollen. Vi får se hur det blir!Det nya landslaget

Ikväll spelade Sverige en träningslandskamp mot Skottland och även om motståndet var blekt så tycker jag Sverige imponerade med sin 3-0 seger. Landslaget gjorde en bra insats där de visade upp ett fint passningsspel med många suveräna kombinationer som man inte direkt är bortskämd med att se landslaget visa upp. Det känns också som om det plötsligt finns massor av olika alternativ till de flesta positionerna i laget med stor konkurrens vilket är kanon.

Många spelare imponerade igår som t ex Zlatan, Ola Toivonen, M Lustig och Anders Svensson m.fl. Jag tycker även att Pontus Wernblom gjorde det bra MEN likförbannat tycker jag att Kim Källström ska spela bredvid Anders Svensson centralt. Uppspelsfasen är fortfarande något som Sverige har problem med men just på den biten är Källström vår klart bäste när han som igår visar att han vill ha boll och slog sedan massor av fina uppspel i djupled.

Att Zlata kom tillbaka och visade en sån glöd känns förstås underbart! Det ska bli djäkligt roligt att följa honom i landslaget denna höst och även se om samspelet med Toivonen kan fortsätta utvecklas. Allt positivt kanske inte kan tillskrivas Erik Hamrén då även Lagerbäck säkerligen denna höst hade genomfört en liten generationsväxling men likförbannat tycker jag det känns uppfriskande med en ny förbundskapten som dessutom har en offensivare målsättning med spelet samt alla fall hittills kan agera lite bättre mot media.


Foto lånat från Scanpix

Vardag igen

Då var man snabbt inne i vardagen med jobb, dagis för Max och hösten närmar sig med otäcka stormsteg. De första arbetsdagarna såg ut ungefär så här. Upp vid kl 6, lämna Max vid halv åtta på dagis, jobba, hämta Max på dagis, leka med honom/göra mat/läggning och sedan efter kl 20 brukar jag hamna i tv-soffan. På jobbet har det varit ganska mycket att göra och även om jag trivs med jobbet rätt bra så finns det saker som gör att jag känner att jag verkligen måste försöka hitta ett nytt jobb i framtiden, den stora frågan är ju vad? Jag skulle tom kunna tänka mig att studera nåt igen men då blir det ytterliggare nåt år där vi bara har en inkomst och det lockar inte heller.

Tina fortsätter slita med sitt sommarjobb i Falun och går upp vid 5:30 varje morgon och kommer hem vid 18-tiden. Därmed blir hon ju väldigt trött på kvällarna så det blir inte många timmar ihop så men det överlever vi och nu håller vi tummarna för att hon blir kallad till intervju på de tjänster hon har sökt vid FK. Något som är lite trist nu när Tina får såpass långa dagar är ju att SJ verkligen lever upp till sitt dåliga rykte eftersom tågen var och varannan dag är försenade eller har andra problem. Nu ska vi se till att köpa en bra touchmobil till Tina så att han kan fördriva tiden på tåget på ett roligare sätt. Synd att HTC Desire är slutsålda i hela landet men det finns ju andra modeller.

Jag som inte gillar hösten kan ju alla fall glädja mig åt några saker. Premier League startar nästa helg och det känns ju alltid roligt. Det ska bli spännande att följa Liverpool i år och i nuläget handlar mycket om vilka som kan tänkas bli de nya ägarna. Måtte någon köpa klubben inom de närmsta veckorna så att "vi" blir av med Amerikanarna som förstört så mycket! En annan rolig sak med hösten är ju att innebandyn drar igång igen och i år ska min gode vän Jonny som gjort höftoperation vara med på Onsdagarna. Det blir djäkligt roligt så att vi träffas lite oftare igen. Så det finns ljusglimtar med att det snart är höst/vinter men det kan vara svårt att se dem för mig som verkligen älskar sommarperioden.


Sista semesterdagen

Detta är alltså sista Söndagen innan jag återgår till jobbet imorgon. Det är ju inte direkt den roligaste dagen på året så jag är glad att jag valde ännu en lugn hemmakväll i min ensamhet igår så att jag inte blev bakis. Jag tillbringade gårdagskvällen framför datorn och i tv-soffan där jag kikade på en rysare/skräck "Case 39" med Renée Zellweger. Den var väl sådär men som alltid när det är otäcka barn med i sådana här filmer så blir jag lite rädd och sneglade lite oroligt ut mot mörka hallen inatt innan jag somnade, ha ha.

Jag är väl hyfsat nöjd med semestern även om jag hade hoppats på lite mer bad/strandliv med Max men kanonvädret denna sommar kom tidigt i år så det var lite otur men ändå helt klart ok väder ändå. Nåt jag också önskar lite mer av är ju den här underbara känslan att sitta på uteservering men det har blivit dåligt med sånt. Trist att bo i en stad där man inte kan uppleva den känslan (nästan) utan att man måste ta sig till Gävle eller andra platser.

Jag är väldigt nöjd att mina kropp har pallat med en massa tennis den här sista veckan och igår fick vi ju till och med ihop fyra grabbar för en beachvolley uppe i Högbo! Jag, Persson, Nana och Perra drog upp för lite spel och även om det märktes väl tydligt att vi inte spelat beachvolley mer än ca 1 gång på 5 år så var det roligt. Fick erbjudande imorse av Persson att ta en löprunda på en mil men även om mitt huvud var sugen så är båda mina vader överansträngda nu efter 4 tennismatcher+beachvolley denna vecka så jag lär vila.

Idag kommer Tina och Max hem från Leksand på eftermiddagen och det ser jag fram mot!!! Nu har jag ju fått mina egentidsdagar med mycket tennis så att jag är nöjd. Det ska bli härligt att få busa och kramas med Max igen och höra honom berätta om allt roligt han har fått göra på Leksand Sommarland. Imorgon blir det dagis för Max igen då och om några dagar ska han byta avdelning till de lite större barnen. Bara att hoppas att han kommer att trivas lika bra där som han har gjort på "Månen" med de mindre barnen.

Dödsolyckor

Läste i tidningen igår om den där svensken som dödsstörtade från K2 och idag får man läsa om den där ryssen som dog i Bastu-VM. Inga stora likheter förutom att de verkar vara människor som tycker om att utmana ödet. Självklart tragiskt på många sätt men jag är rätt glad att jag föddes helt utan en sån där gen att utsätta mig för väldigt stora risker i livet.

Kents nya

Har lyssnat en hel del på Kents senaste album "En Plats i Solen" de här sista dagarna och jag tycker den här skivan är djäkligt bra! De tre första låtarna Glasäpplen, Ismael och Skisser för sommaren är ju suveräna liksom flera låtar på skivan.

Deras låtlista på sommarturnén var ju väldigt bra så synd att jag missade den.


Skisser för sommaren

Ensam

Då har Tina och Max åkt upp till Leksand några dagar där de ska bo i en hyrd stuga med Tinas mamma, syskonen Nathalie, Tim, mormor och morfar. Det känns lite skönt att avsluta min semester med att få några dagar helt ensam men ändå blir det lite tomt så fort de har åkt och längtan efter Maxen slår till ganska fort. Skulle förstås ha varit roligt att gå med dem på Sommarland och så som ifjol också men samtidigt värdesätter jag lite egentid med möjlighet till massor av tennis mm.

Igår hade jag en ganska tråkig dag här hemma i min ensamhet. Jag som suktat efter att få ligga i en solstol några timmar med en bok eller så hade ingen ro i kroppen till det så jag grejade mycket inomhus. Jag är ju utan bil denna weekend så jag gick en promenad och fortsatte med mina evighetsprojekt med datorn bland annat. Gillar ju att greja med datorn i timtal men lite onödigt att göra det när solen lyser kan jag känna i efterhand.

Idag (Fredag) verkar det vara ganska fint väder igen och på dagens schema står bland annat en 2-timmars tennis mot Nisse i Storvik vid 14-tiden. Ska bli djävligt roligt och före det ska jag nog ner till mitt jobb en sväng samt hinna klippa gräs, sola lite. Ikväll skulle jag kunna tänka mig lite grillning och kanske om någon kompis vill åka till Gävle för att ta någon öl på uteservering men vi får se hur det blir, vet redan 5-6 av de närmsta polarna som inte kan. Annars får det bli grillning och filmkväll med gotta helt enkelt!

I helgen är det även tänkt att jag ska spela lite Klubbmästerskap i tennis i Storvik då Wanke och jag efter 10-års funderande äntligen anmälde oss till denna tävling. Varje år annars så har vi alltid skippat det fast vi har varit sugna. Det är ca 10 deltagare tror jag och jag vet inte än när min match kommer att spelas men hoppas det blir något i helgen nu då. Annars får jag försöka utmana någon annan eller få till den där efterlängtade beachvolleyn som vi kompisar alltid brukar säga att vi måste få till. Sportas ska det hur som helst nu när kroppen är hel!!!

Ha en trevlig helg!!!


Ulf Lundell - Aldrig så ensam

Skarsgård om religion

Detta är ett gammalt klipp från tv-programmet Skavlan ifjol där Stellan Skarsgård ger sin syn på friskolor, religion mm. och det är befriande med en känd person som kan säga intressanta saker vid en intervju och dessutom tycker jag väldigt lika Skarsgård i detta ämne! (Även om jag inte har läst bibeln/koranen och kan kalla mig någon religionsexpert)


Photoscape

Jag gillar ju bildredigeringsprogrammet Photoshop mycket men det kräver ju en del kunskap och numera sitter jag ju inte alls så mycket som förr. Lite roligt att testa andra program och eftersom många bloggare tydligen använder gratisprogrammet Photoscape så testade jag att installera det. Eftersom Photoshop kostar många tusen så kan det ju vara värt att ladda hem och installera detta program. Det hittas bland annat här >>

Efter att ha testat det lite igår kväll så kan jag rekommendera det till er som vill redigera och trixa med era foton på ett ganska lätt sätt. Inte lika många funktioner som i Photoshop men det räcker mer än väl för den vanliga användaren. Det är enkelt i programmet att ta bort röda ögon, förbättra färger, lägga till roliga ramar och att göra bildmontage som de här nedan gör man på några sekunder.


Lite Tinabilder från vår Thailandsresa 2007Bästisarna Max och Theo

Högbo Lekpark

Denna semestertisdag tillbringade jag och Max en förmiddag uppe i vackra Högbo Bruk tillsammans med Perra, Joel och Stina + kompis. Vi gick till lekparken där barnen kunde mata djuren och göra lite andra aktiviteter. På eftermiddagen så åkte jag och Maxen ner till biblioteket där han trivs väldigt bra nu när vi till slut har insett hur trivsamt man kan ha där.

Dagen avslutades med gungning i vår egen lekpark och ett jätteutbrott från övertrötte Unge Herr Olssons sida när vi mot hans vilja skulle gå hem för att ta en dusch. Trots allt en bra semesterdag även om jag hade hoppats att solen skulle dykt upp så vi kunde ha åkt till något bad.


Klicka på fotona för att se dem större

Winnerbäcks konsert

Ja i Torsdags var vi ju på Winnerbäck ett gäng. Vi hade lite förfest hemma hos oss först där Johan, Maria, Persson, Perra, Högen och Sofia dök upp. Jättetrevligt och som vanligt svishar tiden iväg på förfesterna så att det alltid känns för kort men vi åkte in till Gasklockorna vid halv åtta ungefär. Vi grabbar trängdes i ett öltält på de första låtarna på konserten innan vi letade på de andra. Brorsan och Anna var också där inne så vi var ett ganska stort gäng som såg konserten ihop.

Jag tycker att det var en bra konsert men hade nog förväntat mig ännu lite mer drag faktiskt. Kanske berodde det på att vi stod så långt bak men jag tycker inte allsången var som jag upplevt Winnerbäckkonserterna tidigare heller. Gävlepubliken är ju rätt känd för att vara seg inom alla områden och sen är tyvärr Gasklockorna enligt mig inte någon mysig spelplats utan mer bara en stor grusparkering vilket kanske bidrog till känslan om konserten.

Trots det så spelade Winnerbäck ju många suveräna låtar och för mig var nog höjdarna Söndermarken, Ett Sällsynt Exemplar, Ingen Soldat och Jag får liksom ingen ordning vad jag minns alla fall. Egentligen ska man ju inte partaja alltför mycket på en konsert men även om vi inte var tokfulla så drack vi ju en hel del drinkar hos oss vilket gör att minnet kan svika en del så här i efterhand. Vi avslutade kvällen på Berggrenskas uteservering innan vi tog en stortaxi hem efter denna trevliga kväll då vi trots dåliga odds fick bra väder.

Robyn - Hang with me


RSS 2.0