Ljuvlig sommar


Min första semesterdag

Idag är min första semesterdag och det kan bli en fantastisk sådan känns det som! Jag har sovit 6-7 välbehövliga timmar inatt och har nu en mysmorgon med min son. Idag blir det ingen målning eller nåt sånt utan jag ska bara göra roliga saker och njuta i sommarvärmen!!!

Till Storviksbadet
Idag ska jag, Tina och Maxen till Storviksbadet där jag tillbringat enormt mycket tid i mina yngre år. Det ska bli jätteroligt att se hur Max gillar det nu när han är ett år äldre och inte bara sitter på en filt som ifjol. Nu får man äntligen vara i sol och värme och bada med honom som vi blev berövade på i december på Lanzarote.

Till Love & Peace-festivalen
På eftermiddagen sen ska jag och Persson åka till Borlänge då vi har biljett till Love & Peace där Lundell och Winnerbäck spelar ikväll! Vicky är snäll och skjutsar oss och först ska vi leta på en storbilds-tv och avnjuta fotbollsmatchen Sverige-England! Vilken höjdare det kan bli!!! Ölen kommer att smaka fantastiskt till fotbollen!!!

Apropå på fotboll så känns det ju djävligt trist att USA berövade oss matchen Spanien-Brasilien på Söndag som var den match man har gått och väntat på. Fast bra gjort av USA förstås och Roffe blev nog nöjd kan jag tänka mig!

Efter Sverige-matchen traskar vi till festivalområdet för att först se Lundell och sen på natten direkt efter spelar ju Lars Winnerbäck som jag äntligen ska få se live första gången. Massor av andra band spelar ju också men tvivlar på att vi kommer se nåt annat än dessa två.

Bara två saker som oroar lite lite. Vi vet inte just nu hur vi ska komma hem från Borlänge och sen har jag grym klädbeslutsångest. Drygt att släpa på en jacka/tröja i denna värme men på natten blir det nog kallt om vi inte väljer att vara "pojkarna längst fram" på Uffes konsert. Jaja, hoppas det löser sig och främst med skjutsen förstås!

Nu ska jag och Max göra lite frukost innan vi börjar packa för dagen på badet!

Sista jobbveckan

Började tidigt på jobbet denna Måndagsmorgon och kommer nog bli kvar på jobbet till sent ikväll då jag ska försöka att få undan massor av jobb idag. Jag har enormt mycket att göra nu så jag får jobba över lite Måndag-Tisdag och förhoppningsvis kan jag sen sluta i vanlig tid resten av veckan och köra lite målning hemma på kvällarna.

Efter att felaktigt ha kört ca 20 jätteartiklar om kanonvädret som kommer så verkar äntligen Aftonbladet få rätt i det denna vecka. Hoppas bara det håller i sig ett tag nu så man kan få lite riktig sommar med tennis, bad, uteserveringar mm.

Det kommer att bli fullt upp med jobb och målande så nu ska jag inte slösa bort mer tid med bloggen på några dagar men återkommer kanske nästa vecka på min semester!!! Ha det!

Midsommarhelgen

Midsommarafton
Vi hade en trevlig midsommarafton även om man förstås som vanligt hade hoppats på lite bättre väder. Johan, Maria och Theo kom till oss på eftermiddagen och sen blev det grillning med massa god mat och dryck. Senare på kvällen så spelade vi mest sällskapsspel och drack en massa drinkar. En trevlig kväll och roligt att få partaja lite igen!

Jätteroligt att spana in våra smågrabbar när de umgås också och denna gång var Max inte lika rädd för Theo som tidigare. Dessutom märks det att Max är väldigt förtjust i både Johan och Maria så han trivdes som fisken i vattnet på kvällen. Glädjande nog så sov Max väldigt bra den här natten och vaknade bara en gång vilket är väldigt ovanligt. Ändå var man förstås inte sådär jättepigg när man la sig klockan 03:00 och vår son vaknade vid 06:30.

"Nisse" blev pappa
De senaste 10 åren har jag firat midsommar med min gode vän "Nisse". Nu blev det inte så denna midsommarafton av naturliga skäl då han och Susanne istället firade midsommar inne på BB. Äntligen kom det efterlängtade barnet och det blev en söt liten tjej! Stort grattis till er!!!

Midsommardagen
Jag brukar sällan eller nästan aldrig bli riktigt ordentligt bakis men den här dagen blev jobbig måste jag säga. Kände mig helrisig större delen av dagen och det är ingen höjdare att vara bakfull småbarnsförälder som många av er nog vet.

På midsommardagarna brukar många i kompisgänget ju ha fest och åka till G-Hammarby men jag slängde in handduken denna gång. Dels var det inte så många av grabbarna som skulle dit i år och så ville jag inte vara bakis ännu en dag när vi dessutom skulle måla större delen av dagen.

Målar-Söndag
Äntligen stabilt sommarväder och äntligen kunde vi sätta igång med vår målning av radhuset. Äntligen var väl att ta i då jag gärna hade sluppit detta projekt men skönt att komma igång så att vi blir av med skiten nån gång. Det kommer nog ta sin tid men vi målade alla fall större delen av dagen. Förhoppningsvis kan våra mammor vara lite barnvakt åt Max på semestern så att vi kan måla båda två utan störningar.

Tyvärr har jag ju tidigare haft problem med musaxel och vid målning känner jag genast av detta så det kommer bli många smärtsamma timmar framöver men det är bara att bita ihop. Det som känns jobbigast är ju att måla den övre delen av radhuset då jag måste hyra skylift och dessutom hatar jag höjder men det får gå på nåt sätt.

Tidig jobbmorgon

Imorse vaknade jag kl 04 och hade svårt att somna om så jag åkte helt enkelt till jobbet supertidigt. Det kan verkligen behövas då det precis nu en vecka före min semester fullkomligen rasar in jobb över mig och det verkar inte bättre än att jag måste jobba lite extra min första semestervecka.

Igår kände jag mig djävligt irriterad på jobbet då det verkligen är en enorm skillnad på hur mycket folk uträttar eller tar ansvar på vårt jobb. Dessutom inser man verkligen att man jobbar på kommunen då man istället för att fördela ut vissa enklare men tidskrävande arbetsuppgifter till kollegor som har mindre att göra ändå gör dessa själv då man inte kan lita på att jobbet blir riktigt gjort, suck!

Nu har jag unnat mig en kvarts bloggande här på morgonen innan jag sen lägger in turbon för resten av denna dag! Det är roligt att ha mycket att göra och att känna sig betydelsefull på "firman" men synd att det blir kaotiskt precis till semestern. Fast o andra sidan är det väl inget högtryck som lurar runt hörnet så jag överlever några jobbdagar till.

Min hälsokontroll

I Tisdags var jag ju till Företagshälsovården och fick ta några prover och samtala lite om min hälsa. För en månad sedan var mitt blodsockervärde 5.7 och nu visade värdet 4.1 vilket förstås var glädjande! Mina andra värden som hon kollade såg rätt bra ut även om kolestorolet låg lite över medel men tydligen säger just det provet hon tog inte så mycket om det har jag läst mig till i efterhand och det är inget jag oroar mig över.

Det finns ju tydigen ett nytt sätt att mäta diabetes som kallas HbA1c där man kan uppmäta glukoshalten i blodet 2-3 månader tillbaks i tiden. Tyvärr fick jag inte göra det testet denna gång men nu vet jag alla fall att min LCHF-kost har fungerat bra när det gäller att sänka mitt "socker" vilket var det viktigaste.

Nu gäller det ju att jag inte släpper allt eftersom jag tydligen har benägenheten för diabetes som någon skrev till mig på ett forum. Däremot kommer jag inte vara lika extremstrikt nu framöver på midsommar/semestern som jag hade behövt vara om mitt värde återigen hade legat alltför högt.

Tjejen som gjorde min hälsoprofil var väldigt trevlig och så men jag förvånas ändå mycket över att en person som jobbar med hälsovård med mycket inriktning på diabetes, hjärt & kärlsjukdomar, övervikt mm. inte känner till LCHF-kosten? Hon var alla fall väldigt nyfiken på det jag berättade om denna kost samt de hälsovinster folk beskriver så hon skulle kolla upp lite själv via Internet.

Mitt mål framöver är ändå att försöka i så stor mån som möjligt att fortsätta äta väldigt lite kolhydrater även om jag ofta tycker att det är djävligt drygt. Känner ju att jag mår bra av det och jag utesluter hellre kolhydrater i kosten så att jag utan oro ibland kan synda genom att ta några öl eller kanske äta lite godis på en fotbollskväll eller så.

Max -1,5 år numera


Viktig undersökning

Idag på eftermiddagen ska jag på en hälsoundersökning via jobbet på företagshälsovården och då kommer de kolla blodsockervärde och lite annat. Det ska bli väldigt spännande att se hur mina värden ser ut just nu och väldigt avgörande för hur roligt jag kommer tordas ha framöver vad gäller kost, partaj mm.

Jag har ju kört LCHF-kosten i ca en månad och även om jag tycker att sockerbegäret minskat så har både jag och Tina de sista dagarna suktat väldigt mycket efter godis. Trots flera "kritiska" stunder så har vi klarat det hyfsat och bara syndat lite med mörk choklad och nötter nu i helgen som var.

Skulle mina sockervärden vara kassa nu efter den här månaden så skulle jag nog bli lite besviken då jag har gjort en rejäl förändring i mitt liv och ju egentligen uteslutit väldigt mycket som jag levt på annars som pasta, bröd, godis, ketchup, ris, frukt mm. Oavsett resultat så kommer jag försöka undvika att frossa allt för mycket i godis/kolhydrater framöver också men jag skulle gärna vilja ha en midsommar utan att behöva vara så extrem.

Internets baksida

När man tillbringar en del tid på Internet så upptäcker man tyvärr att det finns fler idioter i världen än vad man trodde var möjligt. Jag tycker Internet är fantastiskt men det finns förstås baksidor också som t ex alla dessa anonyma människor som älskar att skriva elaka, osmakliga kommentarer på bloggar, forum mm.

Det senaste exemplet jag kommer på är nog när Sanna Lundell på sin blogg hade lagt ut en bild på hennes och Persbrandts son naken. Djävlar vilket liv det blev och nu rasar debatten. Jag och Tina skulle själva inte lägga ut foton på Max naken i våra bloggar men jag skulle heller aldrig skriva spydiga hatiska kommentarer till någon förälder som väljer att göra det. En del rabiata mammor rasar tydligen mot alla som låter sina barn bada nakna också.

Man kan tycka mycket om Marcus Birro men han är också ett exempel på en person som får lida mycket av näthatet vilket gjort att han numera lagt ned sin blogg helt. Mycket tack vare Alex Schulman som gärna hetsar igång mobbingskaran. Vill man se fler exempel på idioter så är det bara att hänga lite på Flashback där man ibland nästan tappar tron på mänskligheten när man läser vissa diskussionstrådar.


Midsommarönskningar


Viktigt att stretcha!


Sjätte Sinnet

Ikväll klockan 20:00 sänds filmen Sjätte Sinnet på TV4 + och är det någon som inte har sett den kan jag verkligen rekommendera den filmen. Minns att jag inte var så kaxig när jag såg den första gången för länge sen. Lillgrabben spelade verkligen sin roll enormt bra! "I see dead people" Brrrr!

Finns det fler som gillar filmen?


Ingen glass för Max

Som ni kan se i början av filmen är det en lätt illamående Max som inte ens vill ha glass. Han tycker numera att det är väldigt roligt att säga nej till det mesta vårt lilla charmtroll.


Game Seven

Inatt spelas den sjunde avgörande Stanley Cup-finalen mellan Detroit - Pittsburgh i Joe Louis Arena, Detroit. Jag kommer att spela in och försöka se matchen tidigt imorgon bitti och håller förstås alla tummar för Detroit Red Wings med alla svenskar i laget.

Skulle de vinna Stanley Cup igen hoppas jag verkligen det uppmärksammas lite mer i Sverige än tidigare. Det är ju otroligt stort att Lidström, Zetterberg, Kronwall, Franzen och alla de andra svenskarna i Detroit är så tongivande i detta fantastiska lag. Dessutom kan ju Tomas Holmström och Niklas Lidström vinna sin femte NHL-ring vilket vore enormt!


Max raseriutbrott

Inatt fick Max märkliga raseriutbrott vid två tillfällen mitt i natten utan att vi förstod varför? Han kastade sig åt alla håll och puttade bort oss när vi skulle hålla honom men efter en stund så gick det över och han somnade igen. Själv hade jag som vanligt jättesvårt att somna om trots att jag sov själv på bäddsoffan så det var en trött Mattias som gick till jobbet imorse.

Det är ju inte första gången Max för liv på nätterna och man undrar ibland vad vår buttre granne, Lars Lagerbäck-kopian tycker om detta? Grannen som ju tyckte att vi skulle undvika att spola om vi gick på toaletten på nätterna då han var så lättväckt, hmm.

Nu när Max äntligen är frisk igen så har Tina som är hemma med honom märkt tydligt hur han alltmer blir galet arg när han inte får som han vill här hemma på dagarna. Ett litet nej är inte uppskattat av vår bestämde herre kan jag lova och värre blir det väl så småningom när den riktiga trotsåldern kommer. Det ska bli intressant!
Pizzasallad

I veckan gjorde jag en pizzasallad av ingredienserna vitkål, äppelcidervinäger, rapsolja och svartpeppar. Den var helt ok men inte sådär jättegod som man skulle vilja ha den.

Har läst massa recept på nätet men vill ändå kolla bland mina matkunniga bloggläsare om någon vill tipsa om ett gott recept utan sockertillsatser?

 

Currykassler med blomkålsris

4 dl riven blomkål
1 dm purjolök
smör
curry
salt

ca 200g kassler
1½ dl grädde
smör
curry
svartpeppar

Hacka purjon och fräs den tillsammans med curry i en rejäl klick smör i nån minut.
Häll i den rivna blomkålen och fräs i ca 5 min på medelvärme.
Smaka av med salt.

Tärna kasslern och stek till den har fått fin färg.
Sänk värmen ordentligt och häll över grädden.
Smaka av med kryddorna.
Låt puttra på svag värme i ngr minuter.


Tips för kvinnor

Den före detta Spice Girls sångerskan Mel B berättar nu i intervjuer om hur hon som 36-årig småbarnsmor har fått till sin  tvättbrädemage. - "Se till att ha sex varje dag och rör dig i alla möjliga ställningar säger sångerskan"

Att hon sen tydligen gör flera hundra situps om dagen och bor på gymmet kanske också kan ha hjälpt till lite lite men vi killar väljer kanske att tro mycket på det förstnämda.


Foto: Alloverpress.com

Sverige-Malta

Första halvlek igår var verkligen ingen höjdarinsats från Sverige men sen blev det ju lite bättre i andra halvlek. Första halvleken trodde jag Sverige hade bytts ut mot FCZ och att se mittbackarna bollbehandling samt Isakssons spel med fötterna ger mig mardrömmar.

När det gäller det uppförstorade bråket mellan Kim vs Zlatan så förstår jag inte varför Zlatan ska säga en sån där spydig kommentar till media då Kim ju inte sa något farligt alls? Zlatan måste vara den känsligaste världstjärnan som finns när det gäller att suga åt sig om någon sagt något icke positivt om honom! Dessutom tycker jag man kan kräva mer av honom i landslaget för allt kan inte skyllas på hans "dåliga" lagkamrater i landslaget!

B Safari gjorde ju mestadels en bra match som vänsterback och visade det som alla utom förbundskaptenerna har tyckt, att han skulle ha startat mot Danmark. M Berg tycker jag fortfarande inte imponerar i landslaget och visst är Rasmus Elm en lovande spelare men han har fått väl mycket beröm för sina landslagsinsatser i förhållande till spelet tycker jag. Jag gillade mittfältet på papperet igår men undrar fortfarande vad förbundskaptenerna har mot stackars Sebastian Larsson.

Det borde inte vara omöjligt att vinna resten av matcherna men självklart blir det svårt med tanke på oförmågan att göra mål men vi får hålla alla tummar för att landslaget kan ta sig till de där kvalmatcherna i höst!
***
Real Madrids stenrike nye president har verkligen spenderarbyxorna på och köper alltså Ronaldo för en miljard enligt media!!! Vet inte om det är bra eller dåligt för Livepool då Sir Alex kan köpa mycket kvalité för den summan pengar.

Dagens (Onsdag)

Max: Börjar må bättre och har varit väldigt pappagosig ikväll måste jag säga, mysigt!!
Sömn: Sådär men får skylla mig själv när jag gick upp vid femtiden för att se NHL-finalen
Frukost: 5 ägg och två matskedar bregott
Lunch: Gårdagens goda LCHF-pizza och pizzasallad
Middag: Omelett med paprika, ost och tomat  (Jag kommer förvandlas till värphöna snart)
Kvällsbak: Nötbröd - Gott!!
Bästa: Tina fick tillbaka ca 10 000 kr på skatten, tjohoooo!!!
Sämsta: som går oavkortat till vår nya kyl/frys som kostade 17 000 kr, suck!!!
Träningspass: 1,5 timmes innebandy fast med dålig dagsform på mig
Utbrott: Framför tv:n när Sveriges passningsspel var i FCZ-klass i första halvlek
Avundsjuka: På dem som är på eller har solresor inbokade framöver.
Fundering: När kommer min längtan efter godis att försvinna?
Väder: Svenskt juni, suck! Måste emigrera med familjen snart
Bästa känsla:
När Max kom springande och gav mig en kram när jag kom hem
Frestelse: En timmes jobbmöte med mina favoritkakor liggandes framför mig
TV: Såg Sverige-Malta i efterhand och Jay Lenos sista avsnitt
Rykte: Inter och Barcelona överrens??? Icke trovärdigt men vilken ljuvlig tanke..
Skratt:
Jay Leno, klart roligast av talkshowsgubbarna i USA enligt mig
Zlatan: Jag tycker han ska sluta tjata om respekt när han själv inte vet vad det betyder

The Sopranos med Aftonbladet

Aftonbladet kör ju en jättekampanj med den här sköna reklamfilmen där man kan köpa tidningen och "få" med dvd´s av den grymma tv-serien The Sopranos. Gratis nu första gången och sedan kommer det kosta 59 kr varje Onsdag med tidningen om jag har förstått det hela rätt.

Antingen gör man så och får betala ca 2000 kr sammanlagt eller så köper man en färdig Sopranosbox för 1295 Kr hos Discshop.se istället. Hur man än gör kan jag lova att det är värt det även om jag själv måste vänta tills bättre tider innan jag köper dvd-boxen.

Pams LCHF-pizza

Igår gjorde Tina LCHF-pizza till middag efter detta recept och till min stora glädje var det riktigt gott!! Som topping kan man ju välja precis det man själv gillar inom ramen för LCHF då och vi gjorde förstås Köttfärspizza.

Tänk att man kan göra god pizza utan en massa mjöl, socker och onyttiga tillsatser!


Foto från sajten lchfrecept.com

Elaine fejkar orgasm

Nytt kanonavsnitt av Seinfeld igen ikväll på Kanal 5, klockan 23:20 där Jerry får reda på att Elaine fejkade orgasmer under deras förhållande. Nu gör han allt för att få en ny chans!


Trist sommarlovsstart

From idag så har Tina och Max sommarlov men det kunde ju verkligen ha börjat bättre för mina älsklingar. Max har ju förutom sin öroninflammation och dryga hosta även haft lite magsjuketendenser i helgen.

Igår trodde vi att han var på bättringsvägen med allt då han var hyfsat pigg på dagen men på kvällen började han kräkas igen och det har fortsatt idag också tyvärr. Bara att hålla alla tummar för att Max snart blir bättre och sedan får vara frisk ett tag detta ljuvliga år 2009!

TV-serien V

TV6 har ju börjat reprissända den gamla klassiska tv-serien V igen. Den handlar ju om hur jorden invarderas av besökare från rymden som från början verkar vara vänligt inställd vanliga människor men som senare visar sig vara nåt helt annat. Den här utmärkta miniserien sändes 1986 i Sverige och jag minns ju vissa scener som igår.

Som t ex den här nedan när man då som tonåring hade dreglat och haft förbjudna drömmar om den läckra (tyckte man då) rymdvarelsen Diana tills.....eller scenen med den nyfödda gulliga bebisen med rymdödlepappa och människomamma som såg helt vanlig ut tills ormtungan åkte ut.

Några fler som minns TV-serien V?


Blytung förlust

Jag har väldigt svårt att smälta Sveriges onödiga förlust mot Danmark igår. Skulle kunna skriva spaltmeter om mina åsikter angående den matchen men gör det på annat håll och kan bara konstatera att det riskerar att bli en mycket tristare sommar 2010 än vad man hade hoppats på!

Nationaldagen

Att det är nationaldag idag är inget som känns nåt speciellt förutom att det erbjuds en del tråkiga "firanden" som jag klarar mig bra utan. Vill man se människor dansa i folkdräkt, lyssna på trumpetfanfarer, höra någon manskör eller lyssna på nåt tråkigt tal mm. är detta en högtidsdag.

Det som istället får svenskarna att samlas till nåt denna kväll är ju förstås matchen med stort M på Råsunda!!! Djävlar vad avundsjuk jag är just nu på mina kompisar som är på plats men jag får glädjas åt att Maxen somnat precis så att jag förhoppningsvis kan se matchen live då Tina är borta på möhippemiddag.

Kom igen Sverige!!!

Sjukt igen

Max är sjuk igen och har lite alla möjliga symptom känns det som. Han har ca 38-39 graders feber, har haft hosta flera dagar, vill inte äta som vanligt, har kräkts, är dålig i magen och är alla fall idag rejält hängig. På dagiset går det tydligen både Scharlakansfeber och Vattkoppor men han har inga utslag än alla fall.

Själv vaknade jag imorse klockan 5 med rejäla magkramper som höll i en timme så jag blev alldeles spyfärdig och sjöblöt av svett. Senare på dagen har jag bara haft vanlig magknip så jag hoppas att det bara var nån magsjuka light eller nåt jag hade ätit så att det där gamla magstrulet inte kommer tillbaka.

Tillägg: Efter ett sent läkarbesök på tidig Lördagskväll så kunde en doktor konstatera att Max har öroninflammation igen och även om han höll med om att det finns för och nackdelar så rekommenderade han oss ändå att ge penicillin igen denna gång. Förhoppningsvis piggar han på sig inom några dagar och nu blir det en sån där rolig kamp för att få i honom penicillinet.


Resultat av LCHF-kost

På sajten Kolhydrater i Fokus finns en avdelning där folk som har ätit enligt LCHF mer än ett år får beskriva hur de upplevt sina hälsoförändringar positivt/negativt. Väldigt intressant läsning måste jag säga och otroligt vad många människor som har upplevt stora hälsovinster med denna kost.

Berättelser från folk som ätit LCHF i mer än ett år >>

Söderling till final

Måste skriva lite om Robin Söderlings match. Vilken enorm tennis han spelar just nu och semifinalen var ju en sån där tennismatch som hade allt! Trodde det verkligen var kört i femte set men han lyckades vända bragdartat och i det stora hela spelade Robin en fantastisk tennis större delen av matchen. Vilka slag han dundrar in alltså och på grus dessutom!

Helt otroligt vad duktiga dagens tennisspelare är och man undrar ju hur många bollar Mats Wilander och de där äldre spelarna skulle ha fått i dagens tennis. Det finns inte så många tv-sporter som är så roliga som tennis när en svensk är inblandad på högsta nivå men tyvärr händer det ju inte så ofta så det är bara att njuta!

Jag ser verkligen fram mot finalen på Söndag som ju också sänds i SVT kl 15:00! Förhoppningsvis med en mindre trött kommentator än vad Eurosport har! Jag tycker nog Robin Söderling redan nu kvalificerat sig till att nämnas som en av bragdguldskandidaterna vid året slut och definitivt om han vinner på Söndag!


Årets sommarpratare

Varje år när listan över årets sommarpratare dyker upp har jag en föreställning om att jag ska lyssna på de sommarvärdar som jag tycker är intressanta men väldigt sällan blir det så.

Eftersom sommarpratsprogrammen finns att lyssna på via SR.se i efterhand också så ska jag alla fall försöka lyssna på några av sommarpratarna som t ex Jonas Björkman, Hasse Alfredsson, Alex Schulman och Malin Åkerman med flera.

Här är årets startfält >>


Foto: Dagens Nyheter

Tisdagens kost

Frukost: 5 kokta ägg med två matskedar bregott
Lunch: Fetaostfylld pannbiff med gräddsås, grönsaker
Middag: Kycklingfilé med jordnötssås, grönsaker
Kvällsmellis: Hallon med grädde

Tina gillar inte jordnötssås så hon gjorde en väldigt god broccoligratäng istället.


Energilös

De senaste dagarna har jag känt mig så djävla kraftlös/energilös. Har ingen ork alls känner jag och skulle helst bara ligga i sängen några dagar utan att göra ett smack. Fast det är bara att bita ihop och idag känns det väl skapligt ok även om jag idag istället är rejält sömntrött pga två struliga nätter med en viss Max.

Tina har tentavecka i skolan så hon får sova nere och det är märkligt att det alltid känns som om Max strular mer de nätter jag sover uppe med honom? Annars har Max ju sovit rätt så skapligt de senaste veckorna jämfört med tidigare men inatt var det hopplöst igen med massor av vakningar. Det kan vara att han är på väg att bli sjuk då det går både scharlakansfeber och vattkoppor på dagis eller så är det den senaste tanden som gör ont.

På kvällarna efter jobbet har jag inte haft den bästa energin men nu när både Tina och jag försöker köra LCHF-kosten så blir det ju mycket matlagning förutom att Maxen ska underhållas fram till kl 20 nångång. Det känns bra att vi båda kör den här kosten för det blir lite enklare då men samtidigt kan jag erkänna att det ofta just nu känns som ett djävla krångel. Fan att det ska vara socker i precis allt livsmedel och fan att just jag ska riskera diabetes!

Denna kraftlöshet jag känner kan förstås ha ett samband med den kolhydratsfattiga kosten jag äter men jag tror ändå inte på det då jag ju äter en del kolhydrater via grönsaker mm. Dessutom syndade jag ju en hel del i helgen så det är nog nåt annat. (Åldern?) Nu har jag sista veckan med innebandyträningar ons-tor-fredag och förhoppningsvis kan lite träning få fart på mig igen!


Untraceble

Untraceble (2008) + + +

Denna thriller från 2008 kändes lite som en variant av Saw-filmerna fast lite mindre skräck. Filmen handlar om hur FBI-agenten Jennifer Marsch hittar en websajt där en kattunge torteras till döds live via webcam. Snart byts katten ut mot människor och ju fler besökare sajten får desto snabbare torteras offren ihjäl.

I filmen ber ju polisen människor att inte besöka hemsidan då de nyfikna internetbesökarna i praktiken blir de som utför morden. I filmen hjälper inte polisens vädjan då allmänhetens nyfikenhet är större än det sansade förnuftet och så skulle det nog tyvärr kunna vara i verkligheten också om detta hemska skulle ha hänt.

Inget mästerverk men en spännande helt ok thriller med Diane Lane i huvudrollen!


X-men origins: Wolverine

X-men origins: Wolverine  + + +

Nu  har jag sett den omtalade filmen med Hugh Jackman som Wolverine där man får veta en del av vad som hände innan X-menfilmerna utspelades. Jag gillar filmer som Spindelmannen, de sista två Batman men jag tycker nog X-menfilmerna kändes mer intressanta att se på än denna.

Jag tyckte inledningen var häftig när man fick se bröderna slåss i olika krig genom historien men sen kändes filmen aldrig riktigt spännande och intressant. Så betyget blir en svag trea från mig och så hoppas jag nästa Wolverinefilm som planeras blir snäppet bättre!


Härlig sportsöndag

- Robin Söderling!!! Vem kunde tro det? Fan att jag missade att se matchen!
- Zlatan vinner skytteligan i Serie A vilket känns stort! Barcelona nästa?
- Detroit går till 2-0 i matcher i finalserien med sina sju svenskar i laget!


Marabou med jordgubb

Det har tydligen kommit ut en ny Marabou chokladkaka med jordgubb! Det låter ju makalöst gott för en choklad/jordgubbsmissbrukare som mig men jag hoppas den är äcklig eftersom det finns nog med frestelser nu när jag i största mån ska försöka undvika socker.

Berömde jag mig själv i Fredags för de första två veckorna med min LCHF-kost så får jag också erkänna att den här soliga underbara helgen med frestelser överallt blev bedrövlig kostmässigt! Ingen mening att älta för mycket i det utan bara att bita ihop och ta nya tag from idag!


Norrmän

Ibland undrar man vad det är med Norrmännen? Visst inser jag att detta inte gäller alla norskar och att mycket beror på kvällstidningarna men deras nationalism blir ibland rätt överdriven när de går i taket över en sån skitgrej som att Aftonbladets musikresencent Marcus Larsson sågar den norske schlagervinnaren Alexander Rybacks nya album!RSS 2.0