Mästarnas mästare

I Söndags startade SVT Mästarnas Mästare igen och även om det fanns en del roliga namn med i årets upplaga så var det tyvärr en del trista namn med också om man får skriva så. I tävlingarna så imponerade Ingemar Stenmark precis som vanligt när han deltar i såna här sammanhang. Vilken hjälte han är Stenmark och han lär väl vara en storfavorit till att ta hem hela tävlingen i konkurrens med Hanna Ljungberg då kanske.

Någon som också imponerade stort var Evy Palm som visade en osannolik styrka när hon vann den där tävlingen där de skulle hänga så länge som möjligt. 68 år har den gamla maratonlöperskan hunnit bli men still going strong! Kul att Pekka Lindmark var med också även om han inte lär bli långlivad med tanke på att han inte ens tränade som aktiv. Tävlingarna är roliga att se men också att se hur de fungerar ihop utanför vad gäller sociala.


Ungdomsböcker

Inatt när jag hade svårt att sova så låg jag och funderade lite på min ungdom och mindes vilka ungdomsböcker jag läste. Jag är ju en person som gärna gör mig av med onödiga prylar som gamla cd-skivor, böcker mm. men en låda ungdomsböcker har jag sparat åt Max där en hel del av mina favoritböcker från ungdomsåren finns med.

Här är fem av mina favoritbokserier från min ungdom:

Åshöjdens BK
Min absoluta favoritbokserie när jag började läsa böcker i 8-10 års åldern (?) var förstås Åshöjdens BK. En fotbollsserie i fyra delar skrivna av Max Lundgren om den lilla byn Åshöjden och dess fotbollslag. Jag vet inte hur många gånger jag läst de där böckerna och namn som Jorma, Blåbärskungen, Storken, Algot i Pålsbo, Sjunne, Björn Backe, Elin med flera ger stor nostalgi för mig och andra från min generation som t ex en viss Herr Bodare! Denna serie återfanns ju senare i serietidningen Buster till min och många andras förtjusning.

Bröderna Hardy
Serien om de båda bröderna Frank och Joe Hardy som ständigt hamnar i olika situationer där de får vara med om äventyr och lösa olika fall. Minns speciellt boken som finns på bilden nedan med "Den smygande vrålapan". Annars minns jag inte så speciellt mycket från de böckerna förutom att jag läste dem flitigt.

Fem-böckerna
Fem söker en skatt, Fem på nya äventyr och så vidare. Författaren Enid Blytons klassiska Fem-serie av böcker är det nog många med mig som har läst ivrigt under tonåren. Böckerna handlar ju om ett gäng barn på fem personer som ständigt hamnar i olika slags äventyr.

IFK Trumslagaren
Ännu en bokserie av Max Lundgren och denna gång om ett gäng ungdomar som med hjälp av en äldre herre i kvarteret vid namn Jonsson börjar träna friidrott. Allt började som en lek men blev sedan mer seriöst och förutom friidrott så handlar böckerna även om de olika barnens liv. Den kaxige pojken Jack vars pappa sitter i fängelse, Lillis som visar sig vara duktig på kula vars pappa dricker för mycket, Chris den blyga tjejen som både ogillar och blir lite kär i Jack mm. När Jack och Chris hånglade mm. var nog för övrigt min första erotiska läsning i livet som 11-åring eller nåt, ha ha.

Bomba-böckerna
De här böckerna om djungelpojken Bomba gillade jag skarpt. Jag har ju alltid fashinerats av djungeln/djur och denna serie omfattar ju sådant. Bomba är en modig kille som lever lite som Tarzan men precis som med flera  andra av mina ungdomsböcker minns jag inte speciellt mycket från dem förutom att jag köpte många många böcker även i denna serie.


Fredagstankar

Fredag lunch och lite korta tankar inför helgen. Vi har väl inga speciella planer men imorgon em kommer Tinas pappa för att hjälpa oss installera elfläkt, eluttag mm. nu när övervåningen är färdigrustad och nytt kakel är satt i köket. Det känns underbart att ha kommit en bra bit framåt i rustandet och köket känns ju mycket fräschare nu med svarta bänkskivor, nytt kakel mm. Bara tapetseringen kvar i köket, det blir fint alla fall men kostar ju oxå.

Ikväll ska jag och Tina nog till Ikea en sväng ifall vi kan få lite barnvaktshjälp av min mor. Vi måste ju fortsätta titta på garderober och hoppas även hitta ett nytt dataskrivbord samt lite nya lampor till sovrum mm. Just garderober saknar jag nog mest då det är drygt att ha alla kläderna nerpackade i lådor men om vi hittar sådana så lär vi ju ändå vänta tills vi har släpvagn med oss in för att få hem. 

Efter allt skit med sjukdomar så känns det förstås viktigast att jag/vi får vara helt frisk i helgen. Förutom att få lite ordning i vårt kaotiska hem så ser jag mest fram mot att få träna lite i helgen. Det blir en tennis mot Wanke imorgon och det ska bli så roligt att få springa livet ur mig igen. Snart har snön smält bort utomhus och värmen kommer lite mer och då ser jag fram mot några joggingturer ute i friska luften också förutom innebandyträningar/tennis.

Vår älskade Max är ledig med Tina idag och de har varit på badhuset. Vad roligt för lillplutten att få göra något roligt efter alla trista hemmadagar och han har ju alla fall hunnit med två lekdagar på dagis också den här veckan. Den här sköna vårvärmen som tydligen varit när jag var sjuk har försvunnit för tillfället men hoppas den snart kommer tillbaka så att snön fortsätter smälta. Jag har aldrig någonsin längtat efter vår/sommar så mycket som just nu men nu är det ju inte evighetslångt kvar tills man får vara ute på gräsmattan!

Till sist så måste jag säga att det värmer mig enormt när Persson, Wanke, Bodare och brorsan m.fl. ringer för att kolla hur det är med mig efter senaste akutbesöket. Känner mig väldigt gnällig eftersom det alltid är något som är fel nu för tiden men är glad över att kompisarna orkar lyssna på mitt gnäll. Det finns värre saker i livet än magkrämpor är jag mycket medveten om och även om jag tycker lite synd om mig själv när jag är mitt i magkrämpeanfallen så försöker jag ändå glädja mig åt allt bra vi har i livet jämfört med många andra.

Ha en trevlig helg folks!!!!!!

Top 50 Hits, Mars 2011


Akutbesök igen

Ett himla ältande från min sida men bra att skriva ned dessa händelser för att kunna minnas när och hur vid framtida läkarbesök också. Efter magkrampsanfallet Fredagen den 11 Mars och magsjukeperioden veckan efter så kände jag mig äntligen helt bra i Tisdags. Jag kunde äta normalt och njöt av lite god kyckling, potatis och sås min eviga favoritmat efter magsjukor av nån anledning.

På kvällen när jag la mig började jag känna de där otäcka smärtorna i magen igen och de stegrades så det blev några vidriga vakentimmar igen innan jag vid kl 3-tiden på natten bestämde mig för att åka Taxi in till akuten i Gävle. Taxiresan in kändes som en evighet då smärtorna gör att jag absolut inte kan sitta still. På akuten fick jag ta lite olika prover o stundtals där inne hade jag såna smärtor i magen så önskade att någon sövde ned mig för gott.

Efter någon timme så fick jag en shot som är liknande den man tar när man gör Gastroskåpi, dvs den bedövar, mun, hals totalt o magen men smärtorna bestod. Sedan efter en stund till fick jag en spruta i skinkan och då tyckte jag det hade lättat lite innan så smärtorna försvann gradvis och till slut helt. Kändes som att vinna en miljon kan jag lova så jag låg där på britsen vid 6-tiden på morgonen o bara njöt en stund innan jag fick åka hem.

Jag pratade förstås mycket med läkaren där inne men hon hade precis som de andra läkarna inga bra svar på vad det kan vara som ger dessa smärtor. Nu har jag ju fått två rejäla krampanfall under två veckor utan att jag druckit alkohol eller så som tidigare varit en misstänkt bidragande orsak. Smärtans centrum sitter vid Solar Plexus och där även magmunnen sitter men jag är lika mycket frågetecken nu som tidigare över vad jag ska göra för att undvika få skiten i framtiden igen.

Jag har ju gjort gastroskåpi, rektoskåpi, röntgat gallan, röntgat magen, gjort födoämnesallergitest och en massa annat. Svårt då när ingenting har hittats och jag önskar ju att det fanns någon läkare som är expert inom området som jag kunde få träffa.  Kanske läge för att besöka en bekant som pysslar med alternativmedicin för där skulle jag alla fall få någon som är engagerad för att lösa mina problem vilket jag inte direkt känner att de läkare jag besökt inom vanliga sjukvården har varit.

Jobbar nu igen och mår för tillfället alla fall jättebra. Försöker att äta bra skonsam mat för magen så gott det går men det är förstås djävligt svårt när jag inte har en aning om kosten ens påverkar mina problem och om den gör det, vad ska jag undvika??? Sedan känns det svårt att planera in roliga saker framöver vare sig det gäller fester, resor eller annat då jag allt annat än vill vara på "fel" plats ifall magkramperna anfaller igen.

Vi får se vad som sker och ifall jag kommer fram till vart jag ska söka mer hjälp.

Lite filmrecensioner

Under min magsjukeperiod så blev det ju en del filmtittande. Jag ser ju nästan aldrig filmer någonsin på grund av att vi har vår 250 GB Digitalbox fylld med tv-inspelat som jag tittar på men nu var jag förpassad till sovrummet i några dygn och fick möjlighet att se lite film också.

Här är några omdömen av de filmer jag sett senaste veckan:

The Social Network + + + +
Den omtalade filmen om hur Facebook grundades. Detta är ju en film som har hyllats mycket så mina förväntningar var ganska höga men filmen motsvarade dem rätt bra. Bra skådisar, bra manus och en fyra i betyg av mig!

Next three days + + + +
Livet slås i kras för en liten familj när mamman blir dömd för ett mord och hamnar i fängelset. Pappan blir besatt av att befria henne och det här var en bra spännande film med Russel Crowe i huvudrollen.

Robin Hood + + +
Ännu en film om Robin Hood då. För övrigt min första film som jag sett på Blue-Ray trots att vi har två såna spelare i hemmet sedan nåt år tillbaka, helt sjukt! Jag gillar ju den här typen av filmer och tycker även denna Robin Hood-version var bra! Russel Crowe i huvudrollen även i denna film.

Apocalypto + + + +
Mel Gibsons våldsamma skildring av "Mayaindianernas" liv i den djupaste djungeln i centralamerica för några hundra år sen. En fantastisk film på många sätt men i mitt tycke för våldsam, då det till slut blev för mycket med alla grymheter.

Twilight, Blue Moon, Eclipse  + +
På min hårddisk fanns även de här tonårsfilmerna i Twilight-trilogin om vampyrer, kärlek mm. Dög som tidsfördriv och jag har alltid varit lite småförtjust i vampyrfilmer.


Pluras kök

Ikväll på TV3 så sänds säsongens första avsnitt av Pluras Kök. Tyvärr denna gång utan den rolige Mauro Scocco men med intressanta gäster som i kväll där Leif GW och Fredrik Wikingsson gästar programmet.

En given inspelning för mig alla fall och tips till andra att se ifall ni missat det.


Lite sport

SAIK tog guld
För oss Sandvikare så kändes det förstås roligt när SAIK tog hem SM-guldet efter en väldigt spännande SM-final i ett soligt Uppsala. Är ju ingen stor bandyfantast som flera av mina polare men kul hur som helst att de lyckades i år med tanke på att de nog kommer tappa flera stjärnor nu pga ekonomin.

Tycker också lite synd om Bollnäs som felaktigt fick ett mål bortdömt 2 minuter före slutsignalen. "Det jämnar alltid ut sig" säger många vad gäller domslut hit och dit men det där är ju bullshit. Däremot så är domarna människor precis som oss andra och man får leva med att idrott inte alltid är helt rättvist!

Liverpoolseger/förlust
På Torsdagskvällen åkte Liverpool ut ur Euroleague efter 0-0 hemma mot Braga. Liverpool har verkligen spelat uselt i Euroleague och jag är inte heller helt nöjd med den defensiva inställning som King Kenny har visat upp i bortamatcherna. Inget mer Europaspel är alla fall ett faktum.

På Söndagen blev det lite trevligare när Sunderland bortabesegrades med 2-0. Ingen sprudlande insats heller men spännande att se Carroll/Suarez på topp där främst den sistnämnda fortsätter att imponera i den röda tröjan. Carroll kan bli ett enormt vapen men oj vad Liverpool måste förstärka mittfält/kanterna rejält i sommar om de inte ska fortsätta vara ett lag för plats 6-10 i ligan!

Ishockey
Nu när jag har bott i sängen några dygn så har jag förstås kikat på en hel del slutspelshockey och främst serien Skellefteå-Linköping som sannerligen inte har varit någon höjdare att följa som neutral. Ishockey idag är tyvärr ofta väldigt mycket tristare att se på än vad hockeyn var för typ 10 år sen. Nu är det semifinaldags där det ser ut att bli två roliga semis på papperet. Håller tummarna för att AIK fortsätter skrälla mot Färjestad!

Till sist måste jag få skriva lite om "The Sedins" också! Herregud vad de är grymma nu och det vore ju helt makalöst om Daniel nu går och vinner poängligan året efter att broder Henrik gjort det! Hur som helst så är de värd att hyllas rejält även här hemma för i mina ögon är det otroligt stort att ha två bröder som dominerar i NHL även om ishockey inte är en global sport som fotboll på samma sätt.

Magsjuka

Efter magkrämporna förr förra helgen så kom ju sen veckan där Max var hemma magsjuk och med sin nyfunna nötallergi. Som befarat så började jag känna mig konstig i magen på Onsdagskvällen och på natten bröt helvetet ut. Det finns ju olika nivåer av magsjuka men det är något med mig som gör att jag alltid får starka symptom av magsjukor. När man hör andra beklaga sig för att de fick magsjuka och behövt kräkas två gånger så behöver jag oftast spy 25 ggr och toabesöken den här perioden har väl varit över hundratals.

Finns inget vidrigare än när man känner att man kommer att spy men det drar ut på tiden en timme o man mår så illa så det inte går att ligga still. Hur som helst så efter 1,5 dygn när jag bara låg utslagen så har det ju sen handlat om att försöka få i sig vätska och så har det blivit en hel del filmtittande. Från Onsdagens lunch tom Måndag lunch så åt jag bara en banan, lite blåbärssoppa o ett vitt bröd men igår kväll (Mån) så åt jag kyckling, potatis o sås som jag fick behålla och det var sååå gott.

Förutom magsjukan så är det ju mina andra magproblem som oroar mest då jag känner att något ofta är fel i min mage. Det känns ofta som om jag har fått en box i solarplexus så det nästan blir jobbigt att prata och det är ju där magmunnen sitter men de har ju inte hittat nåt fel efter en massa undersökningar så vet ej vad jag ska göra. Idag Tisdag så vaknade jag och kände mig helt bra i magen för första gången på 2 veckor vilket kändes så djävla skönt. Så imorgon blir det jobb igen och jag bara håller tummarna för att magkrämporna håller sig borta.

Stolpe ut Brynäs

Igår hade jag gärna åkt in på Brynäsmatchen men jag känner mig inte bra i magen nu heller även om det är långt ifrån lika smärtsamt som under Fredagsnatten. Hur som helst så är det ingen höjdare med magknip så jag valde att bara vara hemma och även att skippa innebandyn motvilligt. Dessutom är min trötthet just nu efter nätterna som varit enorm. Ingen av mina tv-kanaler sände ju matchen så jag har ju bara sett bilder och läst om matchen i efterhand men kan ju konstatera att Brynäs verkligen har lite stolpe ut i denna kvartsfinalserie mot Färjestad.

Jag ska villigt erkänna att jag inte trodde Brynäs skulle ha någon chans alls mot Färjestad men nu har de spelat jämt mot dem i tre raka matcher så det känns surt att de inte haft lite medflyt i hemmamatcherna för nu är säsongen  gissningsvis snart över för Brynäs del eftersom FBK leder med 3-1 i matcher. Med alla skador så får Brynäs alla juniorer alla fall samla på sig värdefulla erfarenheter inför framtiden. Som Brynäsare får man vänta på de stora framgångarna och istället minnas tider som den i klippet nedan.

Ikväll ska jag nog kika på AIK-HV71 där "gnaget" leder med 3-0 i matcher vilket är helt otroligt!!


Oturshelg

Fredagkväll
Aftonbladet brukar ju numera i Fredagsbilagan fråga människor hur deras 5+ helg ser ut och jag kan väl konstatera att den här helgen vi har haft inte riktigt ens nådde upp till 1+. På fredagskvällen när jag skulle lägga Max kände jag mig på ett strålande humör då jag efter två månaders vila pga skada hade kunnat träna innebandy ons-tor-fre och vi var bra igång med rusten, samt att Max har en period där han bara är den vanliga charmige, glade Max utan större trotsanfall.

När jag läst och gosat med Max tills han somnade så skulle vi kolla på finalen i På Spåret då jag började känna av lite välbekanta magkrämpor. Sedan blev det allt värre med rejäla kramper i mellangärdet (solar plexus) precis så där som jag har fått vid flera tillfällen tidigare i livet och då framförallt i fyllan då jag betecknat det som bröstsmärtor. Nu hade jag inte druckit en droppe alkohol och sedan följde en av de längsta nätterna i mitt liv då smärtorna inte gav med sig som de ju brukar göra efter nån timme.

Vi bor ju på nedervåningen nu pga rusten uppe så jag låg där i soffan medan Tina och Max sov i bäddsoffan i gästrummet och eftersom jag hade så ont så vankade jag runt lite hemma i huset då det ibland inte gick att ligga still och inte kunde jag kolla på tv heller för smärtorna så det blev en mardrömsnatt. Tänkte flera gånger åka in till akuten men vet ju att de aldrig har kunnat hittat nåt så försökte bara stå ut istället och vid sjutiden på morgonen så släppte äntligen smärtorna mer och mer, kändes som att vinna en miljon!

Vid varje sånt här tillfälle så försöker jag förstås att fundera på om jag ätit nåt speciellt men kan inte koppla smärtorna till nåt speciellt och tidigare så har jag ju oftast fått det här i samband med fylla men så alltså inte denna gång vilket gör mig lite mer orolig ändå. Jag har ju gjort gastroskopi, endoskopi, röntat magen, kollat gallan, testat födoämnesallergi med mera så vet inte ens om jag orkar kontakta läkare igen då de ju ändå inte vet vad de ska göra och undersökningarna i sig är ju så vidriga så jag gärna inte gör om dem i onödan heller.

Smärtan sitter ju mestadels vid magmunnen (solar plexus) så nu ska jag testa att äta någon medicin som kan hjälpa mot problem med magmunnen som magsår o liknande även om Gastron inte visade nåt. Har inget att förlora på det ju. Sedan får jag väl försöka äta en bra kost och hålla alla tummar i världen för att jag inte får tillbaka de här krämporna men risken är väl stor att jag får det gissar jag, suck. På Lördagen så fick Max vara hos farmor och leka med kusin Milton lite på dagen och jag som inte sovit nåt på natten borde förstås ha sovit på dagen efter men det gjorde jag inte, vilket skulle visa sig vara ett dumt beslut.

Lördagkväll
Efter att jag kollat på Brynäsmatchen där Gävlelaget till min stora förvåning och glädje lyckades vinna borta mot Färjestad så hämtade vi hem Max. Melodifestivalkväll där vi hade tänkt bjuda hem Nisse med familj för lite trevligt umgänge med mat och dryck men det fick vi ställa in pga mina magkrämpor då. Jag hade gärna sett att Swingfly vunnit melodifestivalen men tycker det var ok med Eric Saade som vinnare också även om man nog kommer tröttna rätt snabbt på hans låt. Vad man än säger om flickidolerna Saade och Danny så gjorde de djäkligt proffsiga framföranden. En helt ok final i Globen men många låtar som inte gick dit som var bättre än t ex Sanna Nielsen, Linda Bengtzing, Brolles och Playtones låtar i mina öron.

Vid 23-tiden somnade en übertrött Mattias och såg fram mot att sova ikapp massor. Kl 02 vaknade Max och började gnälla och verkade som om han vaknat på fel sida sådär som han kan göra ibland. Sedan började han kräkas plötsligt och vi tänkte ju direkt att det var magsjukan men så svällde hans ögon igen och då förstod vi att det måste vara någon allergisk reaktion eller nåt. Ringde rådgivningen och fick order om att åka in till sjukhuset så bara att ge sig av in till akuten. Max kräktes i bilen också och efter en stunds väntan så träffade vi en läkare som gissade på allergisk reaktion eller något virus.


Söndagen
Efter några timmar på akuten så fick vi alla fall åka hemåt på morgonkvisten med lite medicin som gjorde att Max ögon snart återgick till att se mer normala ut vilket tyder på att det var en allergisk reaktion och när jag pratade med morsan sen så fick jag ju veta att barnen hade ätit sockerkaka med hasselnöt i så gissningsvis var det orsaken. Vi får väl svar snart från proverna så vi får veta det. Under Söndagen så var vi ingen pigg familj kan jag lova och stackars Max han kräktes och kräktes under dagen samt att han även hade diarré så vi bytte nog 25 bajsblöjor detta dygn. Precis som en magsjuka alltså fast det inte verkar ha varit en sådan. Så den har vi kvar att råka ut för inom kort gissar jag.

Stackars Max höll ändu humöret uppe väldigt bra men orkade inte kolla på tv utan låg mest bara i soffan hela dagen o då vet man verkligen att han är dålig kan jag lova, min lilla duracellkanin med energi som skulle kunna rädda Japans kärnkraft. Mot Söndagskvällen så slutade han äntligen att kräkas/bajsa och min sambo/son somnade redan kl 20 i sin bäddsoffa där de sover nu under rusten. Själv somnade jag vid elvatiden och fick sova några timmar innan en mycket piggare Max kom vid 5-tiden och ville gosa med mig. En mysig start på veckan även om jag inte direkt känner mig sådär jättepigg idag efter helgen som var.  Nu väntar jobbet!


I veckan ser jag ser fram mot följande!
- Nya golv i hall, sovrum på övervåningen blir lagda
- Snickarna river köket och sätter in nya bänkskivor, diskho mm.
- Brynäs skräller och ger Färjestad en match i kvartsfinalserien.
- Liverpool vinner sin hemmatch i Europa League på Torsdag.
- Tinas pappa fixar el och installerar nya fläkten
- Lister, dörrfoder på övervåning blir klart så vi kan flytta upp Torsdag
- Hoppas kunna träna innebandy åtminstone Ons-Tors kväll!
- Gå på Håkan Hellström med kompisar på Fredagkväll!


Fruktansvärd olycka

Det sker ju tragiska händelser varje sekund i vår värld och man är ju oftast ganska avtrubbad vad gäller att ta till sig såna händelser men en del händelser berör ju så mycket mera. Igår så avled en 3-årig pojke på ett dagis här i trakten efter att ha klättrat i ett träd och fastnat med hjälmen så att han ströps.

Man behöver förstås inte vara en småbarnsförälder som har barn i samma ålder för att gripas enormt av denna händelse men även om man förstås mest lider med pojken och de anhöriga nåt så enormt så blir det ofrånkomligt att tankarna svävar iväg till "tänk om det vore Max"!!!

Såna tankar känns som ett knivhugg i magen och en sån här händelse påminner ju om hur otroligt skört livet är. Stackars stackars lilla pojken och de anhöriga och jag lider även enormt med personalen på förskolan då jag kan tänka mig att för de som var med om detta så påverkas de för resten av livet.

Livet är underbart på många sätt men också så väldigt orättvist och medan en del går igenom livet helt utan motgångar, problem så råkar andra ut för ofattbart tunga saker pga otur som t ex min bror och även då den här stackars familjen då. Hoppas de inblandade få bra stöttning framöver.

Arbetarbladets artikel om olyckan >>

Andra Chansen

Jag måste även kommentera melodifestivalens Andra Chans i Lördags där det var helt omöjligt att tippa vilka som skulle gå till finalen och även om jag inte hade några speciella favoriter så var väl inte Sara Varga och The Moniker de två artister jag hade lagt min röst på även om ju kan vara roligt med lite olika musikstilar i finalen. 

Jag hade nog hellre sett t ex Jenny Silver, Love Generation, Linda Pritchard eller Loreen (vidoklipp nedan) gå vidare till Globen. Det var nummer som förmodligen hade stått sig bra i den stora Eurovisionfinalen dessutom om man nu bryr sig om det. Andra Chansen kändes alla fall denna gång minst lika bra som finalen lär jag säga.


Rustning

Lovar ingen långvarig bloggcomeback då det har varit djävligt skönt att inte blogga på ett tag men några små inlägg tänkte jag slänga ur mig och sen är väl risken stor att de få läsare jag hade nu förvunnit men så kan det gå. Utomhus är det väldigt fint vinterväder just nu med sol och någon plusgrad och djäklar vad man längtar tills snön/isen smälter bort nu så att våren får komma. Säkerligen kommer det något sista snökaos som sparkar undan benen på vårkänslorna men jag ser sommarljuset långt där borta i tunneln och det känns så djäkla skönt!

Hemma i radhuset är det just nu lite kaos då det rustas för fullt och efter att vi har rensat större delen av övervåningen och flyttat in alla stora byråer, skrivbord, dubbelsäng, tv mm i Max rum medan vår hall och sovrum ska rustas. Lite gör vi själva men idag så har vi målare där som ska bredspackla väggar, måla och tapetsera och det känns djävulskt skönt att få det riktigt gjort även om det förstås kostar lite mer än att göra det själva. På Tor-Fre ska en kompis till mig som har golvfirma lägga in nya golv ock sen ska det fixas med lister mm. spännande att se hur det blir!

Så nu bor vi alla i familjen på nedervåningen denna veckan, jag sover i soffan och Tina och Max tar bäddsoffan i gästrummet. Vi har dessutom rivit och sålt vår stora skjutdörrsgarderob på övervåningen så alla kläder ligger numera i kartonger, byråer och jag längtar tills rusten är klar och vi har köpt nya garderober när vi fått lite ordning igen. Efter rusten på övervåningen så ska vi även rusta köket, vardagsrummet så det blir verkligen full fart men ska bli så skönt sen i vår/sommar och inte ägna så mycket tid åt sånt här utan kunna göra roligare saker istället.

Liverpool-Man United 3-1


Liverpool v Manchester United
Uploaded by jordanip. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

RSS 2.0