Tre Kronor utslagna

Det blev ju en grym hockeykväll/natt där jag lyckades med att se två hela matcher (Sverige-Slovakien, Kanada-Ryssland) och stora delar av de två andra kvartsfinalerna. Först måste jag nämna Kanada-Ryssland som var en grym match där Kanada visade upp ett spel som var något i hästväg. De rödklädda Kanadickerna var som ett gäng Lejon som släppts fria ur burarna och Ryssland hade verkligen inte en chans denna match! Ryssland däremot var en besvikelse i denna match men det kanske mer var Kanada som var fantastiskt bra.

Sedan var det dags för Sveriges kvartsfinal mot Slovakien där Sverige inledde väldigt lojt med dålig skridskoåkning mm. i första halvan av matchen vilket ledde till underläge med 2-0. Nu lyckades man ju kvittera för att sedan åka på ännu ett mål bakåt i Boxplay. När Slovakien sedan kontrade in 4-2 så lyckades Tre Kronor trots viss press och snygg reducering till 3-4 av Alfredsson aldrig att komma ikapp.

Vilken besvikelse och många i Tre Kronor gjorde en ganska blek match i denna kvartsfinal som t ex Detroitstjärnorna N Kronwall, N Lidström och H Zetterberg. Jag har nog aldrig sett dessa tre duktiga spelare göra så många misstag i en match som i denna förlustmatch. Tyvärr blev inte H Lundqvist i en otacksam match den målvaktshjälte vi hade hoppats på heller så han på 14 skott släppte in 4 mål.

Även om Sedinarna gjorde för lite poäng så måste jag säga att de skapade massor i varenda byte men hade lite stolpe ut samt inte klickade med Weinhandl denna gång. Bäckström, Alfredsson, Öhlund, Murray är några spelare som jag tycker var duktiga i OS. Foppa var bedrövlig fram till kvartsfinalen där han gjorde en bra match och jag tycker likförbannat att det var rätt att ha med honom till OS men gissar att hans fot/revben/finger och magsjuka inte gjorde det lätt för honom at prestera som han vill.

Även om spelarna ska ha den största kritiken så finns det en rad synpunkter från min sida på hur Bengt-Åke Gustafsson har agerat! Först och främst så är det helt självklart att Micke Samuelsson borde ha varit med i OS! Det blev ännu tydligare då varken Hörnqvist eller Weinhandl lyckades särskilt bra i detta OS och sen så tycker jag fortfarande att beslutet att ta ut 8 backar istället för 13 forwards känns märkligt.

Sedan har vi det här med matchcoachingen! När Weinhandl inte lyckades i sin otacksamma roll med "Sedins" och man i kvartsfinalen såg hur det gnistrade om kedjan när Foppa t ex fick göra två byten med dem så varför inte fortsätta så? Varför spela med defensiva backar som Tallinder/Murray vid tekning i anfallzonen i slutminuterna? Varför sätter man in S Påhlsson av alla människor som den sjätte utespelaren i slutminuten med Sedinarna t ex på bänken? Varför fick inte Franzén tidigare spela in sig med Zäta eller Sedinarna när Hörnqvist/Weinis inte lyckades med mera!

Trist som fan hur som helst även om Sverige säkerligen förmodligen hade blivit rejält överkörda av Kanada i en semifinal men då hade man alla fall fått njuta av att få se Sveriges bästa hockeyspelare tillsammans i Tre Kronor i ytterliggare två matcher. Nu får vi vänta fyra år tills nästa tillfälle, hurra!!! Vad gäller OS-guldet så har man ju svårt att se något lag besegra Kanada men jag håller tummarna för att USA med hjälp av sin duktige målvakt kan besegra dem i den förmodade finalen.

Ny säsong av 24

Nu när jag blev magsjuk så har jag kikat på några avsnitt av den senaste och åttonde säsongen av 24. Det är ju en av de absolut bästa serier som har gjorts men när man har sett så många säsonger så känns serien inte riktigt lika intressant som förr då jag alla fall känner mig lite less på vissa saker som ständigt upprepar sig.

Den åttonde säsongen inleds med att Jack Bauer blir inblandad i ett terroristhot (no shit!) och än en gång får man uppleva en CTU-chef som självklart inte tror ett smack på Bauer trots att denna har räddat universum ca 100 ggr. Kan man bortse från att reta upp sig på sånt så är ju 24 ändå väldigt spännande välgjord action där man ofta inte kan låta bli att sluta kika om man har möjlighet till det.

Några fler som kikar på 24?


Stafettguldet

Längdskidsstafetter i stora mästerskap är alltid något man ser fram mot men som svensk så har man ju upplevt så många genomklappningar, felvallningar mm. de senaste 20 åren så man törs ju nästan aldrig hoppas på någon framgång även om laget ser bra ut på papperet. Fast denna dag hade jag verkligen stora förhoppningar på det svenska herrlaget och som de motsvarade dessa!!!

Under de två första sträckorna så svor jag en hel del över det typiska i att det skulle vräka ner snö och när sedan den utmärkte bisittaren Anders Blomqvist kritiserade arrangörerna för bristen på föråkare så svor man förstås över det också! Nu lyckades den überstarka Johan Olsson trots snön ändå gå ifrån på sin andrasträcka vilket förstås var den mest avgörande insatsen för detta ljuvliga OS-guld.

När P Northug tog in massor på sista sträckan så var det ruskigt obehagligt men Hellner visade än en gång vilken grym taktiker han är och hade ju tydligen full koll! Vilken underbar känsla att se honom komma in ensam i mål med en svensk flagga och att se just Anders Södergren komma skuttande för segerkramen. Just Anders Södergren är nog en idrottsman som väldigt många unnar detta OS-guld och det med all rätt!

Tjejernas stafett hade kunnat räcka till silver eller brons om Anna Haag inte hade blivit sjuk men nu blir det alltför svårt även om jag tror att både Charlotte Kalla och den startande Anna Olsson nog kommer göra bra sträckor.


Sjukt igen

Här hemma har vi massor av sjukdomar igen och året har ungefär börjat på samma dåliga sätt som 2009. Tina var ju magsjuk för över en vecka sedan och vi trodde nog att vi killar hade klarat oss när Max började kräkas på Lördagskvällen. Då hade han redan varit hemma från dagis pga sin hosta någon dag förresten. Sedan fick jag smittan någon dag senare men börjar känna mig bättre igen nu efter några dagars märklig magsjuka.

När Max magsjuka började bli bättre så fick han öroninflammation igen och när Tina tog med honom till doktorn så verkade det även som om han spräckt trumhinnan. Ny penicillinkur igen då tyvärr och vi får hoppas att Max inte får några fler öroninflammationer sedan på en lång tid framöver för annars blir det nog en operation som var på gång redan under fjolåret då han ju verkar vara ett "öronbarn".

Nu blir ju Max hemma från dagis några dagar till så jag blir hemma hela veckan men känner mig ganska less på innelivet just nu och vill att alla vi ska vara friska så vi kan jobba och Max kan gå på dagis. Längtar även efter träning och får en sån där lite tjurig abstinens som jag alltid får efter några dagar ifrån innebandyn men samtidigt har jag ju i mina tankar ständigt folk i min närhet som har det miljoner gånger mycket värre så då ska jag verkligen inte klaga över lite "ofarliga" sjukdomar och träningsbrist.

Tillägg:
Morgonen efter detta när jag hade suttit uppe och tittat på hockey hela natten så vaknade Tina och var rejält magsjuk IGEN!!!!! Tredje gången i år och för andra gången på två veckor! Sen låg hon däckad i sängen ett helt dygn förutom toalettvändorna medan jag och Max flyttat ner till nedervåningen. Där sprack min lilla plan att kunna sova lite på dagen då jag nu fick ta hant om Max också och när han natten till idag (Fredag) hostade större delen av natten så var jag den tröttaste människan i Sverige gissar jag. Idag verkar Tina ha slutat kräkas alla fall och nu ska jag sanera hela djävla huset och så hoppas jag att mina två sjuklingar blir frisk snart samt att Tinas magsjuka inte tar ett nytt varv på oss grabbar, brrrrrrrr!


Tidernas skidlopp!!!

Vad ska man säga om gårdagens dubbeljakt i längdskidor för herrar??? Vilket fantastiskt lopp och den regissör som skrev detta manus bör ju bli prisad i åratal framöver. Visst har man som fanatisk sportälskande tv-tittare upplevt många höjdpunkter inom svensk längdskidåkning genom åren och då tänker jag bland annat på Svan, Wassberg på 80-talet, stafettsegrarna, Per Elofsson, Charlotte Kalla i Tour de Ski och OS samt Torgny Mogrens klassiska femmillsseger i Falun men just nu känns det som om detta slår allt!!!

Precis när dubbeljakten skulle börja efter att vi hade sett en usel deltävling i melodifestivalen så började Max att kräkas så förutom hans natthosta så var magsjukan hos oss igen. Som tur är hade jag skidloppet på inspelning så efter att vi hade torkat lite spyor, bäddat om mm. så kunde jag bänka mig i tv-soffan för att sedan få uppleva en svensk idrottsklassiker av stora mått där varje sekund av loppet kändes spännande vilket är ovanligt.

Det kändes ju kanon efter halva loppet för att alla svenskarna hängde med i den stora klungan och när Johan Olsson drog iväg snabbt i ensam ledning vid skidbytet så var jag precis som alla andra helt övertygad om att klungan snart skulle vara ifatt honom. Fast tiden gick och när sen M Hellner och A Södergren av alla människor såg till att dra ned tempot i den jagande klungan så började man få lite lite förhoppningar om att Olsson kanske kanske skulle kunna vara med i medaljstriden åtminstone.

Avslutningen av loppet när de fyra kom ikapp Johan Olsson är ju en klassiker. Tack och lov hade han varit smart så han hade lite krut kvar och kunde hålla undan för Ryssen på upploppet och ta ett så enormt välförtjänt brons! Sen har vi Marcus Hellner som man tyckte så synd om på inledningsdistansen i OS när han förlorade bronset med en sekund för att nu krossa alla på upploppet och ta hem OS-guldet! Fantastisk bragd av grabbarna och man ska inte glömma Anders Södergren som med sin otursförföljda säsong och helt ur form med ett fall i starten gjorde en otrolig tävling!

Även om jag nästan aldrig har åkt längdskidor själv och mer är en bollsportskille så älskar jag verkligen att titta på längdskidor! Så den glädje jag kände igår när jag mitt i natten stod och hoppade i vardagsrummet framför tv:n under upploppet är minst lika stor för denna svenska insats som t ex när Tre Kronor tagit VM-guld t ex. Nu drömmer man ju lite om ett stafettguld också så att Anders Södergren även han får sin medalj! Fast först ska sprintstafetten avgöras och det kan nog bli framgångar där också för både herrar och damer. En fantastisk kväll var det hur som helst med ett episkt skidlopp som nu för all framtid finns sparas på digitalboxens hårddisk!

Kaxiga Norrmännen före loppet >>
Se upplösningen av loppet >>
Se hjältarna i Pops studio >>

Till sist:
Jag skrev inget om Anjas fantastiska bragd men är förstås som så många andra otroligt imponerad av henne. Det hon gjorde efter den kraschen är ju helt otroligt så hon var verkligen väl värd sin bronsmedalj. Även Anna Haag gjorde ju ett otroligt lopp och det blir snudd på omöjligt för bragdguldsjuryn att utse en vinnare om OS fortsätter i den här stilen.

Vilka OS-tävlingar vi har fått uppleva och än är det inte slut!!!


Årets idrottsbild!!!

Söndagsmorgon

Det har ju gått några dagar sedan Tina var magsjuk så jag trodde nog vi skulle klara oss men nu har Max blivit sjuk och har kräkts fyra gånger bara nu på morgonen! Själv känner jag lite magknip och illamående men det kan lika gärna vara en sån inbillning för att man så ogärna vill bli sjuk, vi får se. Nu ska vi se till att ta hand om Maxen som alltså får sin tredje magsjuka efter nyår stackars killen men det är ju såna tider nu så inte oväntat heller när folk på dagis ideligen är sjuka. Nu ska jag proppa i mig vitpepparkorn och göra allt för att klara mig men det blir nog svårt att klara sig en andra gång, vi får se.

Jag har ju skrivit massor om OS-kvällen igår redan men tänkte nämna lite om melodifestivalen också. Det känns som om man ofta säger/skriver det men årets deltävlingar är absolut de sämsta på flera år. Väldigt svaga låtar och det kan väl vara roligt att man försöker ta in lite annan sorts musik än schlager men då får låtarna gärna vara bättre än de som är med i år. Lite trist också för nu är det inte en enda vanlig schlagerlåt med i år av den sorten som t ex Linda Bengtzing, Sanna Nielsen m.fl. brukar leverera. Darin var bäst igår och sen att den Nordman/Sarek inspererade barntrallslåten gick till final var inte oväntat heller med tanke på motståndet.

Utomhus är det verkligen ingen överdrift att påstå att det är snökaos just nu och dessutom kallt som fan fortfarande. Det här måste vara den längsta kallaste snöigaste vintern sedan Gustaf Vasas tid känns det som och jag är så sjukt less på denna vargvinter! I nästa liv ska jag födas som en björn så att jag får gå i ide över vintrarna men då helst inte som en Grizzlybjörn då de bara lever på lax, urk!! Nä, nästa vinter vill jag ha en långresa utomlands att drömma om i januare eller februari då det gör mycket att ha något sånt att se fram mot. Idag hade jag tänkt att vägra sätta min fot utanför dörren men några snöskottningar får det nog bli och sedan är det ju ett måste att köpa kvällstidningarna för att frossa i skidåkarnas segerglädje.

Uppvärmningen på SVT

Nåt av det bästa med tv-sändningarna från detta OS är ju SVT´s "Uppvärmningen" där de på SVT.se alltid sänder en kvart innan de ordinarie tv-sändningarna lite mer utan manus. Roligt att se och höra gänget som sköter om sändningarna när de flamsar om allt möjligt och berättar lite mer om hur de jobbar.
Max läser ramsa


Rulla rulla liten bulla.......åååå skjuts in i ugnen!!!

Trött kille

Trots att jag inte har "behövt" vara vaken på nätterna på grund av OS hittills så har jag sovit väldigt lite och dåligt de senaste nätterna och känner mig väldigt trött just nu. Tack och lov så har jag ännu inte blivit magsjuk medan min stackars flickvän fortfarande mest tillbringar tiden hemma i soffan lite illamående även om hon inte längre kräks och så.

Max och jag sover ju ihop på övervåningen denna vecka och han har som så ofta förr en jobbig natthosta som gör att han vaknar mycket på nätterna. Ibland kan inte jag somna om och ibland kan inte Max somna om så det blir en dålig kombination. Fast vi får ju vara glad så länge Maxen inte får magsjukan förstås för i det sammanhanget är en natthosta väldigt lindrig.

Inatt har jag dessutom mitt lilla I-landsproblem att jag "måste" vara vaken en stor del av natten då jag först vill se skidsprinten sent på kvällen för att sen förstås tänker se hockeymatchen Sverige-Tyskland som startar kl 01:30. Jag tror min lösning blir att spela in ishockeyn och försöka sova mellan kl 00-04 innan jag sen tittar på Sverigematchen. Sedan ska Max till dagis och jobbet väntar

Ikväll håller vi extra tummar för Emil Jönsson och Tre Kronor!!!


Ferry Tales!!!

Inga segrar är så sköna som de lite mer oväntade och en sådan seger tog Björn Ferry igår! Vid tillfällen som vid den tredje skjutningen igår så är Skidskytte en helt fantastisk tv-sport och speciellt när en svensk inte tillhör en av alla dem som missar skotten!!! Makalöst lopp av Björn Ferry och vilken glädje man kände!

Jag har ju skrivit tidigare om Björn Ferry i denna blogg och tycker att han är en underbar personlighet. Nu fick han även ta en guldmedalj i OS vilket gör att den ifrån igår givne bragdguldsvinnaren Charlotte Kalla nu får rejäl konkurrens i kampen om att bli prisad med Bragdguld och Jerringpris i slutet av år 2010!


Kallas härliga OS-guld

Vilken härlig skidkväll det blev igår!!! Otroligt imponerande lopp av Charlotte Kalla på sin favoritdistans och vad skönt att hon nu har det där efterlängtade guldet som ingen kan ta ifrån henne vilket även bådar gott inför fortsättningen av OS!! Det finns få idrottsmän/kvinnor som jag hade unnat detta så mycket som denna fantastiska skidtjej som har gått samma charmkurs som Sanna Kallur vilket jag föredrar framför Zlatandivighet alla dagar i veckan!

Samtidigt tycker jag väldigt synd om både Marcus Hellner och Anna Haag som båda förmodligen gjorde sina livs lopp igår eftersom det är en enorm skillnad på en vanlig WC-tävling jämfört med detta. Fantastiska insatser av båda två men den där fjärdeplatsen känns ju så snöplig och speciellt för Hellner som tog ut sig som bara han kan göra. Även Johan Olsson gjorde ju ett kanonlopp och precis som SVT´s Jonas Karlsson sa igår så unnar man ju även honom en stor framgång då han haft rejält missflyt vid stora mästerskap under några tillfällen.

Jag tycker återigen att tv-sändningen av skidloppen känns märklig och kan inte förstå varför tv-bolaget inte hade en till mellantid exempelvis vid varvningen vid 5 km på damernas 10 km? Dessutom tycker jag inte att Jacob Hård behöver vara så SVT-aktigt korrekt hela tiden och ursäkta sig för att de bryr sig mer om Marcus Hellners mellantider än en åkare i bild som inte kommer med på top 50 i resultatlistan. Hur som helst, det blev en fantastisk skidkväll igår som man kommer leva gott på ett tag!!!

TILL SIST  ***

- Tror jag att Niklas Wikegård ibland lider över att "behöva" kommentera damhockeyn.
- Lite märkligt att Tre Kronor tränade igår utan att matcha ihop några femmor?
- Har sett Rysslands troliga formationer på ett forum, oj oj oj!!!
- Jag led verkligen med Petter Norrtugg igår.......INTE!!!!!
- Ingen hockeyälskare missar väl Bjurmans blogg på Sportbladet?
- Fast jag led lite med Norge igår MEN med ett leende på läpparna!
- Södergrens icke-form är ju ett stort orosmoln inför staffetten.OS igång

Vad gäller OS så är det ju endast skidskyttet som har varit värt att titta på hittills (enligt mig). Så djävla typiskt igår för Björn Ferry som gör en jättebra tävling och så blir det väderförhållanden som helt avgör tävlingen. Fyfan vad bitter man måste bli efter att ha tränat i fyra år och sedan bli snuvad på en medalj pga ett halvtimmes snöoväder! Ikväll blir det roligt att följa främst Charlotte Kalla och Marcus Hellner. Jag håller alla tummar för att det inte blir så att valet av skidor eller tur med startnummer avgör vilken som vinner!

Apropå Björn Ferry så är det ju helt fantastisk att Aftonbladet gör två helsidor av hans skämtsamma uttalande om att de som dopar sig borde få "dödsstraff eller åtminstone en pungspark". Fast jag borde sluta reta upp mig för så fungerar sportjournalistiken idag i sann Robert Laul-anda. Just Laul skrev ju tidigare i veckan om hur ALLA Europas fotbollsklubbar just nu jagar David Elm! Jaså minsann?

I hockeyn så ersätter Johan Franzén alltså Tomas Holmström vilket för Sverige är ett bra byte även om Holmström förstås kommer att saknas framför motståndarkassen. Tydligen ville Holmström själv ändå ställa upp i OS men där är jag glad över att Bengt-Åke sa ifrån. Ska man chansa med någon halvskadad så bör den spelaren ha t ex namnet Forsberg på landslagströjan och sen har vi ju även Modin i truppen som verkar ha "day to day-skada".
Magsjuka

Lördagens schlagerkväll hos Staffan och Linda var jättetrevlig. De hade ju barnen hemma och Perra och Karin hade med sina tre också så man saknade Max lite där under kvällen eftersom han sov hos mormor. Fast o andra sidan kändes det roligare att partaja när man visste att man inte skulle behöva kliva upp med honom tidigt dagen efter. Dessutom ville Tinas mamma gärna få rå om Maxen lite så det kändes ju bra på det sättet också.

Vi blev bjuden på supergod Thaimat och massor av (just då) god dryck under kvällen och sedan blev vi kvar till kl 03-tiden på natten innan vi vinglade hemåt. Staffan och Linda bor ju i ett helt nybyggt hus och man blir minst sagt djävligt sugen att t ex rusta om köket helt nytt när man varit i deras fina hem. Just det där att ha ett öppet stort rum med kökslandskap och vardagsrum i samma skulle jag också vilja ha men så kan vi inte få det hur mycket vi än vill i vårt radhus.

Själva melodifestivalen var väl sådär låtmässigt. Jag tycker rätt låtar gick till final och sedan tycker jag faktiskt att Kalle Moreus-gängets låt är hyfsat fin och säkerligen kommer att hänga på svensktoppen några år. Programledarna skötte sig bra utan den tokhypade Dolph där imitationsnumret på de tidigare programledarna var roligt. Sämst i melodifestivalen i år är artisternas förinspelade egna minnesberättelser som man hade klarat sig utan.

Tina som är livrädd för att bli bakis numera även om vi festar väldigt sällan vaknade med rejält illamående och när hon under dagen kräktes flera gånger så förstod vi att hon hade åkt på magsjukan som så många andra har eller har haft just nu. Själv var jag bara bakis med lite magknip under dagen men det blir förstås svårt nu för både Max och mig att klara oss undan, brrr. Bara tanken att man ska bli magsjuk gör ju att man känner sig illamående. Tina fick alla fall sova på soffan inatt för att undvika alltför mycket närhet med Max.

Max kom som vanligt in till stora sängen inatt och vid tvåtiden vaknade han och ville dela kudde med mig och hålla på och fingra på handen som han alltid ska göra. Han var plötsligt jättepigg och blev sedan vaken flera timmar innan han somnade om kanske nån gång vid femtiden. Så idag är man ju inte allför pigg men nu ska jag sätta rejäl fart på jobbet och hinna med massor utifall jag snart måste hem och kräkas.


Eric Saade med sin låt Manboy

Birro till final

Som om det vore en fotbollsmatch så höll jag alla tummar för Filip och Fredrik i gårdagens semifinal av På Spåret men tyvärr blev det seger för Marcus Birro med sin finske duktige partner som jag inte orkar Googla namnet på. Lite roligt att Birro efter den förra segern och även nu betedde sig som om han gjort något stort när det i själva verket är den finska tjejen som svarat på 95 % av frågorna.

Själv kunde jag som vanligt inte så mycket denna svåra säsong men tågresan till Orsa klippte jag direkt på 10 poäng med hjälp av ledtråden Björn och Kalle. Sedan kunde jag väl någon fråga till men tyvärr var det rätt trista frågor igår måste jag säga som alla fall varken passade mig eller Filip och Fredrik. Hur som helst så har På Spåret överlevt programledarbytet på ett bra sätt och speciellt bra har musikinslagen och Fredrik Lindström varit.

Schlageryra i stan

Igår kväll tränade jag lite innebandy efter jobbet för att sedan ägna några timmar åt vår nya digitalbox. Jag monterade i den nya hårddisken, fixade till en bra fungerande firmware och en massa tilläggsprogram mm. För en gångs skull så flöt allt på utan några problem så just nu fungerar vår nya digitalbox kanon lagom till OS. Nu ska jag försöka få ordning på den gamla boxen så vi kan sälja den och föra över de filer från den hårddisken som vi vill ha kvar till den nya. Bland annat tre säsonger av Mad Men och massor av inspelade barnfilmer till Max kan ju vara kul att ha på nya boxen.

Nyss på lunchen så var Tina och jag ner på stan där det just nu är ganska mycket som händer med melodifestivalen i stan! Tydligen har det varit rätt mycket folk ute på partaj både Ons-Tors men själv har jag faktiskt inte ens haft en tanke på det. Många av mina kollegor/kompisar ska ju gå på melodifestivalen antingen på genrepetet ikväll eller på morgondagens tävling men själv känner jag inget större sug efter det då det ju var rätt bleka artister. Däremot önskar jag att Olivia hade varit lite piggare så att vi hade kunnat fixa biljetter till henne då hon ju älskar såna här evenemang men hon är alltför sjuk för det förstås min stackars brorsdotter.

Helgens planering ser ut som följer. Idag blir det innebandy med jobbet som avslutning på veckan och sedan ska jag hämta hem Max från dagis. Ikväll jobbar Tina till 21:30 så vi grabbar får umgås lite själva denna Fredagskväll också. Imorgon blir det barngympa med Max och sedan är det tänkt att han ska få sova hos mormor på kvällen bara hon är pigg nog då vi är bjudna hem till Staffan och Linda på lite schlagerpartaj. Det kommer ju förstås bli lite extra roligt att se melodifestivalen nu när tävlingen utspelas här i stan och då man säkerligen känner igen massor av folk i publiken.

Trevlig helg!!!


In med Franzén

Jag har länge tyckt att Bengt-Åkes var en idiot när han inte kollade upp Johan Franzéns skadestatus innan han tog ut OS-truppen eller varför han inte tog ut Franzén då han hade haft rätt att byta honom om han ej var frisk??? Fredrik Modin får ursäkta men med hans skador och nuvarande förmodade form med en karriär i utförsbacke så känns det otroligt tungt om Franzén inte kommer med i OS på nåt sätt nu.

I honom har Sverige en 100 kilos powerforward i världsklass som i och för sig också har en lång skadeperiod bakom sig men till skillnad mot för Modin nu verkar helt skadefri. In med Franzén och ut med Modin tack! Något som inte känns bra är ju att Niklas Kronwalls medverkan i OS känns så oviss. Han är en av våra absoluta nyckelspelare och vem vill inte se Kronwall göra några "Kronwallian hits" mot Kanada i OS!

När det gäller laguppställningen så kan man laborerar väldigt mycket med kedjorna. Om det blir som jag vill så kommer Johan Franzén med istället för Fredrik Modin och hamnar i en kedja med Bäckis och Alfredsson men i nuläget är ju Modin med och given i en checkinline i så fall. Något som känns otroligt svårt är ju att utse vilka två formationer som ska spela PowerPlay? Återkommer med såna uppställningar när truppen är helt spikad!

Min önske laguppställning i nuläget:

Henke Lundqvist

N Lidström, N Kronwall
M Öhlund, T Enström
D Murray, J Oduya
M Johansson, H Tallinder

D Alfredsson, N Bäckström, L Ericsson
D Sedin, H Sedin, M Weinhandl
P Forsberg, H Zetterberg, P Hörnqvist
T Holmström, S Påhlsson, F Modin

Memory

Igår spelade jag och Max memory för första gången då vi har köpt ett Nalle Puh-memory åt honom. Det gick väl skapligt men inte klockrent heller. Alla fall så känns det väldigt roligt nu när Max börjar bli större att snart kunna spela spel ihop och leka på ett annat sätt än tidigare. Memory är dessutom ett bra spel för mig att spela också då jag har otroligt dåligt närminne.Ny digitalbox

Efter mycket beslutsvånda så har jag beställt en ny Topfield digitalbox från Outlet24.se samt en hårddisk på 500 Gb från Netonnet som jag ska försöka montera in i den nya boxen. Ekonomiskt inte särskilt smart då vår nuvarande Topfield är på reparation men om den blir lagad så får jag väl sälja den. Jag är alldeles för sportintresserad för att riskera ett OS utan att ha inspelningsmöjligheter vilket för många kanske låter idiotiskt men sån är jag.

Den enda nackdelen med Topfieldboxen är att den saknar mottagare för MPEG 4 (Hdtv) men de får gärna krångla klart med en massa saker först innan jag om något år kanske vill skaffa HDTV. Fördelarna med denna boxen som gör att jag är så fäst vid den är ju att jag kan anpassa den med tilläggsprogram via nätet som gör att man får en bra tv-guide (EPG) i 14 dagar framåt, att man kan spela in från flera kanaler samtidigt, ställa in timers enkelt mm.Spydiga Sjöberg

Igår kikade jag på Mästarnas Mästare och man måste ju säga att Patrik Sjöberg med sin medverkan i programmet förmodligen inte lämnar någon oberörd varken i gruppen som deltar eller bland tittarna. Tomas Gustafsson var ju ruskigt irriterad och jag känner så väl igen det där från mina år inom idrotten när vissa älskar att retas som Sjöberg gör och vissa blir tokirriterade som Holm och Gustafsson.

Jag gillar Patrik Sjöberg på många sätt och kan skratta åt hans "trashtalk" och när han tråkar Stefan Holm mm. Fast när han t ex efter en seger i nattduellen som igår är så djäkla spydig mot sin motståndare så vill man ju bara att någon ska spöa honom i kommande nattduell vilket blir svårt då han har en enorm fördel med sin räckvidd. Jag hoppas Brolin vinner för övrigt!

Vem är er favorit i Mästarnas mästare?


Jobbig Måndag

Hade nu på lunchen tänkt att slänga ur mig en massa blogginlägg om Max, ny digitalbox, reseminnen och det kommande OS men känner inte för det längre. Har pratat med min bror nu och situationen för min brorsdotter Olivia känns inte alls bra just nu och jag skulle egentligen vilja skriva ur mig massor om detta men av lite olika skäl låter jag bli just nu. Man får aldrig sluta hoppas men när hindren hela tiden växer så känner man ju en slags panik för att hindren snart kan bli för höga om cellgiftsbehandlingen snart inte lyckas bättre.

Den här jobbdagen har varit tung då det inte är lätt att försöka hålla en fasad utåt mot ovetande kollegor och speciellt inte efter jobbiga telefonsamtal med min bror och min mamma. De närmaste dagarna blir förmodligen väldigt viktiga och vi kan bara hålla alla tummar för en positiv vändning inom kort så att Olivia kan närma sig benmärgstransplantationen igen som ju är vårt stora hopp.

Olivias största idol är ju Michael Jackson och hon vill så gärna ha en sån Fedorahatt (se bilden) som han ofta hade. Ikväll ska jag ut på diverse nätauktioner och leta rätt på en sådan. Man vill ju göra vad som helst för att få ge henne lite glädje i denna mardrömssituation och den där hatten skulle ju betyda mycket för henne har jag förstått.

En annan sak som Olivia blir glad över är om många människor läser hennes blogg. Så vill någon kika in där och kanske även nån gång ge en uppmuntrande hälsning så är adressen http://prinzesslia.blogg.se/Dagens Schlagerklassiker


Vem är Ron Jeremy?

Igår kväll när vi la oss vid 23-tiden så kikade vi lite på ett gammalt avsnitt av tv-programmet High Chaparall där Filip och Fredrik under några dagar umgås med den fd legendariska porrskådisen Ron Jeremy. Plötsligt kom en yrvaken Max promenerande från sitt rum och ville sova mellan oss i sängen vilket jag tycker är så mysigt även om han kan vara lite bufflig i sängen ibland.

Max var ganska pigg och ville förstås passa på att prata en massa men blev nyfiken på tv:n också. Tina undrade vem den där bildsköne mannen var och jag fick informera henne om att denne man haft sex med fler tjejen än vad som ryms i globen och fanns med i varenda porrfilm som gjordes förr. (säger de som vet) Som ansvarsfull pappa vill jag ju även föra över min allmänbildning till Max så även han känner numera till vem Ron är!En bild till alla er tjejer där ute att sukta till...

God morgon

Söndagsmorgon och efter att ha snörvlat mig igenom en natt på soffan så tänkte jag blogga lite snabbt innan det är dags för frukost. Jag blev förkyld i Fredags och har varit ganska hängig i helgen så vi har mestadels bara varit hemma. Igår var Max hemma hos farmor någon timme på eftermiddagen och medan jag låg i soffan för att se Liverpool besegra Everton i krigsderbyt så målade Tina trappen. Min mattläggarkompis kommer förmodligen hit på Måndag och lägger ny matta i trappen så det blev till att sätta fart. Vad skönt det ska bli att få en snygg trappmatta istället för den gamla fula bruna som vi har haft sedan inflytten här i radhuset. Dessutom målar vi all furu runt omkring vitt så snart är vi av med all gulnande tråkiga fjällstugefuru i huset.

Igår kväll kikade vi på Melodifestivalen förstås och tyvärr pga min förkylning så fick vi tacka nej till att se den hos Perra och Karin. Jag tycker de flesta låtarna var sådär igår och har svårt att tycka till om dem men att Ola och Salem Al Fakir gick till final kändes helt ok för mig. Nu ska vi gå ner för att göra frukost och sedan ska jag försöka underhålla vår son några timmar medan Tina får måla trapp med mera en andra gång. Kanske läge att laga Max bob för att ta en tur om jag orkar. Max är just nu i en fas där han verkligen utstrålar harmoni och nu när han dessutom sover bättre på nätterna så känns småbarnslivet med honom just nu helt enkelt bara kanon!!!

I veckan som kommer vill jag bli frisk så fort som möjligt och hoppas kunna träna innebandy minst tre kvällar alla fall. Tina kommer jobba några kvällar så Max och jag får ha några grabbkvällar ihop. Jag hoppas också att den värsta vintern snart börjar försvinna och att det inte blir lika mycket snö eller kylkaos de närmaste dagarna. Många bekanta som åker till Thailand nu som t ex Johan, Maria och Theo som åkte i Torsdags för en vistelse i Phuket några veckor. Jag är såååå avundsjuk men hoppas verkligen att vi kan spara ihop och göra en långresa nästa vinter!!!


Goood moooorgon hälsar min numera superpratglade son!!!

Vad gör Bengt-Åke?

Ibland undrar jag verkligen vad Bengt-Åke Gustafsson sysslar med som förbundskapten för Tre Kronor. Visst fan kan kvällstidningarna vinkla och överdriva rejält ibland i sin kritik men jag tycker att Bengt-Åke precis som Niklas Wikegård påpekat verkar sköta kommunikationen med hockeyspelarna väldigt dåligt! Mats Näslund som är general manager är inte anställd av Tre Kronor förutom under turneringarna tydligen och när man hör intervjuer mm. så verkar det mer som som den gamle storspelaren Näslund mer är nån slags reseledare som får bära väskor och boka hotell mm.

Nu har ledningen i Tre Kronor tydligen mailat 5-6 berörda svenska NHL-spelare som är reserver och dels förstår jag inte varför någon inte ringer dem och dels förstår jag inte varför inte Johan Franzén är med??? Nu blev Tomas Holmström skadad inatt och Fredrik Modin är har tydligen problem med en fot och att Foppa har skadeproblem har ju inte undgått någon. Johan Franzén vore enligt mig en perfekt ersättare till dessa och att ingen i Tre Kronors ledning har tagit kontakt med honom eller Detroits läkare INNAN OS-uttagningen är ju pinsamt! Dessutom är Franzén inte ens med på reservlistan heller vilket ju är rätt sjukt för tänk om han hade börjat spela nu och visat storform!

Apropå OS så får jag lite "panik" då vår älskade men struliga digitalbox just nu känns väldigt ostabil. Den kraschar och beter sig väldigt underligt och när jag väl har fått ordning på allt så dyker det upp nya problem vilket inte är bra då jag förlitar mig mycket på att den kommer hjälpa mig att se allt jag vill se under OS som börjar snart! Det vore ju ingen höjdare minst sagt för mig att t ex spela in en nattmatch med Sverige för att kliva upp vid femtiden och se att inspelningen inte finns, brrrrrrrrr!!! Jag har kollat upp lite med dagislämningar och schemat i OS för Längdskidor, hockey mm. och det känns som om man inte ska behöva missa alltför mycket även om sömnen kommer bli lidande.

Nu vill jag att OS ska börja och just nu längtar jag mest efter hockeyn och Kallas första lopp!

Hemma från Stockholm

Ons-Tors var jag ju i Stockholm på en ny konferens med jobbet där en del av innehållet var sådär men jag fick också lyssna på några väldigt duktiga föreläsare samt att vi fick lite mer klarhet i en del saker om den nya regeringsreformen om Integration som kommer beröra mitt jobb väldigt mycket. Som jag skrivit tidigare har jag massor av synpunkter både på mitt jobb och ämnet Integration men ligger lite lågt om det i bloggen. Det jag kan konstatera är att det är jättebra att Regeringen försöker förbättra Integrationen men att man funderar om de inser hur svårt det är för flertalet dessa att bli jobbklar så snabbt som Regeringen vill med den nya reformen.

På kvällen så träffade jag lite gamla Lillsvedskompisar på O´Learys där vi käkade och drack lite öl. Väldigt roligt att ses igen och jag hoppas vi alla fem som umgås mest i det gänget kan skärpa till oss och ha lite fler träffar framöver än vad vi haft de senaste två åren. Kvällen slutade med att Jocke som också dök upp skjutsade hem grabbarna och sen yrade vi runt med bilen i Stockholm i snöovädret rätt länge innan vi avslutade kvällen på McDonalds vid 01-tiden! Jag trivs verkligen med att vara i Stockholm och kan ibland sakna den tiden då jag hängde mycket "där nere" men Tina och jag brukar ju alla fall semestra lite där på somrarna numera.

Update

Det känns som om det varit lite fullt upp på sistonde och jag har inte heller haft någon blogglust men slänger iväg en stressad uppdatering. Jag har bland annat varit i Sundsvall på konferens med jobbet förra veckan där vi var insnöade på Bergshotellet i Sundsvall. Konferensen handlade förstås om Integration och de stora förändringarna som kommer att ske i slutet av år 2010! Det kommer att innebära stora förändringar vilket på många sätt är bra men man undrar ju lite över hur t ex Arbetsförmedlingen kommer klara av sitt nya uppdrag mm. Dessutom innebär det mycket förändringar för mitt yrke och jag funderar just nu rätt mycket på vad jag vill arbeta med i framtiden.

I helgen som var så firade jag min mor som fyllde 68 år och även min kompis Roffe fyllde år och samlade grabbarna för lite fika med fotboll på tv:n där Man United imponerade stort vid segern över Arsenal med 3-0!! Apropå födelsedagar så fyller ju min brorsdotter Olivia hela 15 år idag och jag hoppas verkligen att dagen blir ok för dig även om vi alla förstås hoppas att du slipper fira fler födelsedagar så här pass sjuk på ett barnsjukhus!! Hur som helst ett stort grattis till dig lia och hoppas att vi snart kan ses igen så vi får fira dig!!!

Nu har jag stressat rejält på jobbet idag för att hinna med en massa innan vi imorgon (ons) åker på ännu en konferens i Stockholm. Vi kommer att bo väldigt centralt vid Hötorget och på kvällen hoppas jag kunna få tid att träffa några av mina gamla skolkompisar vilket ska bli djävligt roligt! Tyvärr innebär konferens ännu mer svullande och med helgens alla kalas så är min beach 2010-form verkligen på väg åt helt fel håll just nu!!! Nu ska jag skynda mig och traska till dagis för att hämta min älskade son och sedan ska vi ha en grabbkväll då Tina jobbar kväll!

RSS 2.0