Max och apan


Winnerbäcks nya singel

På Lars Winnerbäcks MySpacesajt kan man lyssna på hans nya singel "Jag får liksom ingen ordning". Jag har bara lyssnat några gånger än men gillar den här popiga låten och ser fram mot när albumet släpps i September!

Gillar ni Winnerbäck och den nya singeln?


Tvätta händerna!

Nu i dessa influensatider så pratas det ju otroligt mycket om hur man ska undvika att bli smittad. Något som är väldigt viktigt är ju att tvätta händerna ofta men jag tycker detta är något som nonchaleras av väldigt många människor.

 "Lite skit under naglarna har aldrig skadat" eller "killar tvättar bara händerna efter toabesök på film" är ju två vanliga klyschor som tyvärr i många fall verkar stämma.

När man har småbarn så vill man ju ogärna att de blir sjuka så och jag minns i början att man ibland undrade om alla som skulle pilla på Max hade tvättat händerna det senaste dygnet. Fast självklart går jag inte omkring och tänker så hela tiden så att inte tror att jag är manisk eller så.

Alex Schulman ogillar också när folk med otvättade händer ska fingra på ens barn :)

Hur som helst så har jag tydligen ett obefintligt immunförsvar och försöker att tänka på att tvätta händerna ofta numera. Framförallt på jobbet där jag kommer i kontakt med mycket människor och där många gärna vill ta i hand dessutom.

En 26-åring från vår hemstad Sandviken ligger numera nersövd i allvarligt tillstånd på ett sjukhus i Danmark pga svininfluensan så nog tycker jag det kan vara värt att orka tvätta händerna någon extra gång för minska risken att bli sjuk och smitta sin omgivning.

Är ni extra noga med er handhygien i dessa tider?


True Blood på SVT

Ikväll kl 22:00 börjar SVT sända den första säsongen av den omtalade vampyrserien True Blood. Jag och Tina kikar just nu på säsong 2 av serien och tycker båda den är djäkligt bra. En spännande sexig dramaserie som på nåt sätt har lite av det här konstiga Twin Peaks-stuket.

Alexander Skarsgård har ju en rätt stor roll i serien och det är lite komiskt när vampyrerna ska prata på sitt eget språk vilket är SVENSKA! Så har ni inte följt serien kan jag varmt rekommendera den och den kommer ju även finnas på SVT Play om man missar något avsnitt.


Introt till serien

Besök på barnsjukhuset

Igår tillbringade jag, Tina, Max och min mamma större delen av Söndagen på barnsjukhuset i Uppsala då vi hälsade på min brorsdotter Olivia som ju vårdas där för sin Leukemi. Trots att brorsan fortlöpande har informerat oss precis om läget med Olivia så blev det ändå som en liten chock när man i verkligheten fick se henne ligga helt kraftlös i sängen med tom blick och inte ens ha kraft nog att prata.

De hade haft en väldigt jobbig natt då Olivia som förstås är enormt infektionskänslig nu har fått lunginflammation med 40 graders feber. Dessutom hade hon kräkts upp den där sondslangen och har slem i munnen som gör att hon vill spotta mest hela tiden. Sen har hon ju smärtsamma blåsor i mun/hals och massa annat elände att genomlida.

Pga infektionsrisken fick vi inte krama Olivia och det är ju inte lätt finna vettiga ord en sån här gång men Olivia verkade alla fall bli glad över att vi kom dit vilket förstås är det viktigaste. Själv hade jag väldigt svårt att hålla tårarna borta när vi träffade Lia men ville samtidigt inte gråta så att det skulle kännas ännu jobbigare för henne.

Den här dagen var hennes viktigaste uppgift att hon skulle upp och stå tre ggr och när vi var där hade hon klarat av detta en gång. Har man varit sängliggande över 20 dagar med allt hon har gått igenom så är det ju inte konstigt att något sånt är en jätteuppgift. Ändå är det såna små steg som enligt läkarna är jätteviktiga så kämpa, kämpa, kämpa Olivia!

Det kändes ändå bra att få träffa Olivia och brorsan med familj tyckte jag. Nu fick vi ju även veta lite mer om hela sjukdomsförloppet som varit hittills och vad de ska göra framöver mm. Dessutom fick vi ju ännu en bekräftelse på att barnsjukhuset i Uppsala är en bra plats för Olivia att vara på nu när hon behöver en bra vård.

Jag har alltid avskytt att vara på sjukhus men några som däremot trivdes bra där var kusinerna Max och Milton. Det fanns ju otroligt mycket leksaker så för dem blev det lite som ett besök på något lekland. När de sen fick se en ambulanshelikopter flyga förbi på nära håll så var deras lycka fullständig.

Livet är orättvist och man får kraftiga påminnelser om att inte lägga så mycket kraft åt att gnälla på ovisentligheter i livet när man tänker på vad Olivia och alla de andra barnen på det sjukhuset går igenom! 

Även om det var hjärtskärande att se Olivia må så dåligt så har jag ändå en positiv känsla med mig hem och är övertygad om att hon kommer vinna den här kampen!

Zlatans debut

Igår gjorde Zlatan sin riktiga debut med Barcelona och jag tycker att han skötte sig väldigt bra med tanke på förutsättningarna. Synd bara att han inte fick göra mål när han var så nära med bättre att spara dem till ligaspelet.

Zlatan gjorde ju många väldigt bra saker med bollen och det enda jag kan gnälla på är att han inte är mer på hugget när det kommer inlägg då han ibland t om kan vara utanför straffområdet.

Det blir väldigt spännande att följa Zlatans framfart i Barca den här säsongen och att få se honom spela bredvid världens bäste fotbollsspelare som självklart heter Leo Messi!


Foto: Sportbladet

Coldplay

I helgen spelade ju Coldplay på Stockholms Stadion och det är ett band jag gärna ser någon konsert med i framtiden. Jag är väl inget hardcore-fan till Coldplay men tycker de har gjort många bra låtar som Fix you, The Hardest part, Clocks m.fl.

En av mina favoritlåtar med Coldplay är den fina balladen "The Scientist" även om den ger lite dystra minnen då jag lyssnade mycket på den i samband med att farsan gick bort 2003.

Fler som gillar Coldplay?


Dystra besked

Förra veckan fick vi ett väldigt chockerande besked av min bror som berättade att hans 14-åriga dotter Olivia har fått Leukemi!!! Min brorsdotter Lia har varit sjuk några veckor i något som läkare trodde var en ganska okänd sjukdom som heter Knölros men det visade sig nu alltså vara något mycket mycket värre.

Allt började när Lia skulle gå på U2 konserten i Göteborg för några veckor sedan och plötsligt blev sjuk så att brorsan fick åka ner och hämta hem henne. Sen har hon varit sängliggandes mer eller mindre sedan dess.

Bara själva ordet Leukemi ger mig rysningar och att stackars Lia ska behöva råka ut för en sådan vidrig sjukdom vid sån ung ålder känns helt enkelt så orättvist och fördjävligt!

Nu väntar en tuff framtid med massor av jobbiga cellgiftsbehandlingar och orolig väntan på massor av besked det närmaste halvåret. Mina tankar finns hos Lia mer eller mindre hela tiden nu och förstås även hos min bror som nu får gå igenom alla föräldrars mardröm.

Vi har inte hälsat på henne än då hon just nu inte alls mår särskilt bra men jag har skickat lite sms till henne vilket inte varit så lätt att formulera. Vad skriver man till en underbar jättesnäll liten tonårstjej som har fått detta hemska besked om att hon har blodcancer? 

Vi har ändå gott hopp om att Lia ska bli bättre då sjukvården tydligen har gjort stora framsteg inom detta område på senare år så procentsatsen på de som klarar sig har stigit rejält. Dessutom är ju läkarna i Uppsala erkänt duktiga och brorsan säger att de känner ett stort förtroende för Olivias läkare.

Vi kan bara hålla alla tummar i världen för att Lia svarar bra på behandlingen och vinner den här kampen! Detsamma gäller förstås även Tinas mamma som ju också genomgår cellgiftsbehandlingar och fortsätter sin kamp mot den vidriga sjukdomen som heter cancer.

Om du känner dig piggare och läser det här någon dag Olivia så ska du veta att vi saknar dig jättemycket och vill du ha besök i Uppsala när som helst så är det bara att din pappa säger till så kommer vi genast. Kämpa på nu min älskade brorsdotter!


Max med sin kusin Olivia

LCHF vs Kolhydratslivet

Jag försöker nu leva efter meny 1 men hjärnan vill alltjämt ha meny 2!

Meny 1
Frukost: 4-5 ägg med en stor klick bregott. 2 stora glas vatten
Mellanmål: En tomat
Lunch: Kycklingfilé med paprikasås gjord på creme fraishe med grönsallad
Middag: Köttfärssås och pizzasallad
Kvällsfika: Lite hallon/blåbär eller några skivor ost

Meny 2
Frukost: Oboy och rostade mackor med marmelad
Mellanmål: En banan
Lunch: Kebab med ris
Middag: Spagetti och köttfärssås
Kvällsfika: Några smörgåsar eller kanske t om en påse ostkrokar


FÖRBJUDET!!!

Utgång på hemmaplan

I Lördags var vi hos Nisse på lite partaj för att fira att han har blivit pappa. Vi var åtta grabbar där som grillade, spelade lite pingis i trädgården och festade. Senare på kvällen åkte några av oss in till Living Room där jag inte har varit på hur länge som helst.

Tydligen har det varit helt ok med folk i vår ålder där under semestern på Lördagarna men denna gång var det förstås inte så och jag kände knappt en människa där. Det blev ganska lugna timmar där på krogen då vi mest satt och surrade i en soffa.

Mitt partyhumör den här kvällen var inte det bästa heller pga att jag dels har fått tillbaka lite av de här magkrämporna och sen finns mina tankar just nu hos min brorsdotter Olivia som har blivit allvarligt sjuk. Återkommer nog till det i ett annat inlägg.

Tack till Nisse för ännu en trevlig fest ute i sommaridyllen i Årsunda!

Djurplågaren anhållen

Plågade husdjur till döds >>

Jag vet att det ibland kan bli löjligt när det verkar som om människor blir mer upprörda över djurplågeri än när någon gör onda saker mot människor men det kan inte hjälpas. När någon plågar oskyldiga djur så kan jag känna ett enormt hat och en önskan om att dessa personer själv ska få smaka på sina egna metoder.

Nu har ju en 20-årig kille i Skåne erkänt att han lemlästat och torterat ca 20 husdjur till döds. Dessutom har han sen skrytit om det på Internet och även via brev till hundarna/katternas ägare!!! Hur sjukt är inte det och jag inbillar mig dessutom att en person som denna inte skulle dra sig för att använda våld mot en människa heller.

Nu hoppas jag på ett långt fängelsestraff för den där sjuka människan och i mina ögon får han gärna användas som leksak av sexuellt frustrerade medfångar! Jag är ingen våldsam kille men skulle jag ha en hund och någon snorunge plågade ihjäl denne för att sen skryta om det i ett brev till mig så kan jag inte svara på vad jag hade gjort!

Sommaren med Göran

Sommaren med Göran  + + + +

I Fredags var jag och Tina på bio och såg filmen Sommaren med Göran. Jag tycker att filmen var kanon! En svensk feelgood-film i lite samma stil och klass som Adam & Eva med Björn Kjellman och Josefin Nilsson.

Även om jag inte är något jättefan av allt de gör i Hey Baberiba så måste man ändå imponeras av Pyjamas-Peter som skrivit manus till denna roliga film och så Sveriges bäste programledare David Hellenius som nu även är filmskådis.


Max och vattenslangen


Premier League igång

Då var äntligen Premier League igång och tyvärr blev det en riktigt trist premiär för Liverpool som verkligen inte gjorde någon bra match borta med Tottenham. Förlust med 1-2 och lite oroväckande att det såg så håglöst ut i en premiärmatch.

Alonso kommer förstås att saknas enormt och när firma Gerrard/Torres inte glöder så får Liverpool problem offensivt! Nye Glen Johnson gjorde en godkänd debut men jag hoppas ändå högerkanten med Johnson/Kuyt kan prestera mycket mer framöver än igår.

Benayoun gjorde ett piggt inhopp och bör i mina ögon ha startplatsen till vänster eftersom klubben inte heller denna sommar verkar ha råd att värva den där högklassiga offensiva kantspelaren som man hade hoppats på.

Hoppas på bättre spel på Onsdag då Liverpool möter Stoke hemma på Anfield!

Mer fotboll...

Patrick Ekwall skriver precis vad jag känner om Hammarbys idiotsupportrar!
***
Onsdag kl 22 debuterar Zlatan mot Man City och TV4 Sport slår tittarrekord gissningsvis
***
Hoppas Rasmus Elm väljer Everton men gissar att han hamnar i Tyskland
***
Man svär och svär över hur Gefle IF arbetar men kan inte sluta imponeras av klubben
***
Kan någon förklara varför Canal + inte körde Supersöndag med studio igår?


9.58!!!

Gårdagskvällen blev ju en makalös friidrottskväll när Usain Bolt krossade sitt eget oslagbara världsrekord med 11 hundradelar!!! Världsrekorden på 100 m slås ju ofta med enstaka hundradelar och att Bolt nu krossar sitt eget med så mycket är ju nästan helt osannolikt även om man förstod att han skulle kunna slå det.

Expressen kommer idag med den chockerande artikeln om att en svensk nog aldrig kommer kunna göra det Usain Bolt gjorde!!!! No shit!!! Expressen borde be alla nersågade träd om ursäkt för allt slöseri med papper!


Hon visade pullan

En morgon nyligen var jag och Max till lekparken här utanför då två grabbar i 7-årsåldern som bor i närheten också kom dit med sina cyklar. Den ene som för övrigt ser ut som en busig version av "Karlsson på taket" brukar ofta prata med mig och hade spännande saker att berätta nu också tydligen.

- Veeet duuu, sa pojken. Det är jättemånga tjejer som frågar chans på mig just nu.
- Jaha, det var ju roligt att du är så populär, sa jag.
- Veeet duuu, sa pojken. Igåååår sååå visade en tjej pullan för mig faktiskt!
- Jaså, jaha hmm (och sen började jag greja med Max för orden tog slut)
- Veeet duu, sa pojken sen igen. Igår stod jag och Kalle med snopp mot snopp, hi hi.

Här blev jag svarslös igen och mumlade nåt om blöjbyte med Max och så gick vi hemåt.

Vinprovar Bengt


Smålullig Bengt Frithiofsson i frukost-tv


Robert Gustafsson i Parlamentet som vinprovar Bengt!!

Sommarbild


Konsertsommaren 2009

Jag valde fel sommar att vara fattig med tanke på alla bra konserter som varit. Det finns ju inte så många artister som kan fylla ett Ullevi eller Stadion numera men denna sommar har flera av dem som kan det vallfärdat till Sverige.

Jag undrar hur det blir i framtiden när Springsteen, Madonna, Roling Stones, Metallica med flera har lagt av för man har lite svårt i nuläget att sia om vilka yngre artister som kan bli lika stora och långsiktiga så att de kan fylla stora arenor?

Robbie Williams, U2 och Coldplay är tre namn som jag kan tänka mig kan fylla stora arenor i en framtid inte alltför långt fram men annars finns det inte så många givna namn väl? Man har svårt att tänka sig att en gråhårig Britney Spears eller en åldrad Johan Palm fylla Ullevi år 2035.

De här tre konserterna svider mest att jag missade:

1. U2 - Ullevi (Juli)
Konserten i Göteborg i högsommarvärmen verkar ha varit nåt utöver det vanliga.

2. Bruce Springsteen - Stockholms Stadion
Detta kanske var sista chansen att ha fått se Springsteen live med sitt klassiska band.

3. Håkan Hellström - Peace & Love, Borlänge
Det hade varit enormt kul att få ha sett den här hyllade konserten nu när jag gillar Hellström.

Bästisar


Pizzasallad - LCHF

Jag har provat att göra lite olika pizzasallader under sommaren men har inte tyckt att någon varit särskild god förrän jag provade receptet som jag skriver in här nedan. Den pizzasalladen blev alla fall någorlunda likt pizzeriernas och det är ju perfekt tillbehör att ha i kylskåpet nu när jag framöver ska göra ett nytt riktigt försök att äta LCHF-kost igen.

Recept Pizzasallad

Strimla ett halvt vitkålshuvud
2/3 dl Olja (Jag använder Rapsolja)
1/3 dl Ättiksprit
1 matsked Salt (Jag tar flingsalt och lite mindre än en matsked)
Svartpeppar
1/2 dl Socker (Jag utelämnar sockret och tycker den blir god alla fall)

Låt salladen stå i kylen några timmar och häll sen ur vätskan.


Baksmällan

Baksmällan + + +

Igår kikade vi på filmen Baksmällan som vi har hört mycket gott om från folk som har sett den. Jag tycker väl inte att den var sådär hysteriskt rolig som många andra verkar tycka även om man satt med ett leende en stor del av filmen pga alla sjuka händelser. En ganska svag trea blir mitt betyg men helt klart en sevärd komedi med.

Några fler som sett filmen?


En vecka kvar

Nu har jag bara en vecka kvar på semestern och ni som brukar kika in på min blogg har ju märkt att den uppdateras väldigt sparsamt denna semester. Det blir nog lite bättre fart i bloggen när semestern är över har jag tänkt. 

Förutom att vi har varit i Leksand några dagar och haft en vecka i Stockholm så har vi bara varit hemma. Hade vi haft råd hade vi säkerligen tagit en sista-minuten med tanke på allt djävla regn men förhoppningsvis kan vi skaka fram lite pengar till hösten och göra en billigare resa då istället. Jag har även vissa planer på en fotbollsresa till Barcelona i Sep-Okt med några kompisar men vi får se hur det blir?

Vi har inga stora semesterplaner för min sista semestervecka utan ska väl försöka måla klart radhuset då vi äntligen är inne på slutspurten. Sedan verkar det bli skapligt väder så någon dag till stranden blir det nog och en tur till Nöjesparken Furuvik så att Max får kika på lite djur och åka lite mer karuseller.

Jag har verkligen slarvat enormt med både kost och träning på semestern men ska från och med idag försöka att i största mån återgå till att äta LCHF-kost och träna oftare. Jag har bara spelat tennis ca 4-5 gånger i år vilket känns bedrövligt så nu ska det spelas mycket innan den mörka hösten snart kommer.

Jag ska försöka njuta av min sista semestervecka och återkommer här så småningom!

RSS 2.0