Firefox 3

För oss som aldrig mer kan tänka oss surfa med något annat än Firefox kommer det lite glädjande nyheter då och då kring nästa version som t ex dessa förbättringar i Firefox 3 >>

Förstoringar

Tina och jag tänker förstora en del av våra foton och sätta in i ramar. Det finns massor av sätt att göra detta på. Antingen lämnar man bara in fotona som de är på cd-skiva eller så fixar man lite med upplösning, beskärning själv innan. Hur brukar ni andra göra och tycker ni någon speciell fototjänst på nätet är värd att rekommendera?

Snattare igen

Tyvärr måste jag erkänna att jag den senaste veckan har snattat två gånger vilket inte har hänt sedan tonåren då vi snodde P-tidningar och Folköl under tonåren i Storvik. Kanske dumt att erkänna i en blogg men gissar att "Slobbo" inte läser bloggen :) *Internt skämt*

Snatteriet skyller jag helt på Max då jag brukar köra han i bilbarnstolen i en kundvagn som vi fyller med varor och vid två tillfällen har vi upptäckt saker i kundvagnen när vi kommit ut. Det är inga dyra stora saker så jag ligger inte sömnlös med dåligt samvete men pinsamt om kassörskan skulle kollat och trott att man försökte stjäla.

Tung förlust

I kvällens Premier Leaguematch mot West-Ham åkte Liverpool på en blytung förlust då "The Hammers" fick en straff i 92:a minuten då Carragher (sällan) fällde Fredrik Ljungberg. Straffen slogs i mål trots att straffspecialisten Reina i Liverpools mål var nära att rädda och förlusten med 1-0 var ett faktum.

Egentligen en välförtjänt seger då West Ham var det bättre laget. Fyfan vad Liverpool är bleka just nu och det är svårt att inte bli vansinnig på Rafa Benitez som inte ens uttnyttjar sina tre byten trots att inget fungerar. Hur i helvete kan man som tränare låta D Kuyt spela hela matchen och hålla Crouch på bänken? Kuyt är totalt ur form denna säsong liksom Harry Kewell som numera ser ut som en 55 åring på planen men dessa två går nästan alltid före Crouch och Babel när Rafa formerar laget. Nu har jag spytt galla om Liverpools spel på mina LFC-forum i 1,5 timme men det är väl bara att bryta ihop och komma igen.  Det är ju trots allt bara fotboll även om man just nu är grinigare än grinigast!

Nyfotad

Idag var vi in till Gävle och fotade för att vara med i tidningen. Max var tokhungrig när vi kom in till tidningsfotografen så han fick bli ammad lite först för att bli på bättre humör. Sen gick det minsann undan då fotografen bad oss sätta oss och sen med sin kamerakulspruta knäppte några foton och sen var det över. Hade förväntat att han skulle säga om vi skulle hålla Max lite annorlunda mm. men så blev det alltså inte. Vi får hoppas att fotot blev ok och att man inte ser ut som en idiot i tidningen på Söndag!

Det är härligt med Max nu när han mer och mer tydligt visar om han är glad eller mindre glad. Här nedan två bevis på detta!
image23

Sandvik

Hur kan ett företag som går så djävla bra ha en aktie som sjunker som en sten på sistonde grrrrr! Nu vill jag att Persson, Nisse, Perra, Fagge, Högen, Anders E och massa andra av mina vänner skärper till sig och slutar slöa på arbetstid så att företaget går ännu bättre och så att jag kan sälja lite aktier!

Svarslös Virtanen

Lyssnade på Adam & Gry imorse där Fredrik Virtanen var gäst. Adam sa att de fick massor av mail om att fråga Virtanen om det var han som snortade kokain efter grammisgalan så det frågade Adam. Oj oj vad herr Virtanen var osugen på att erkänna detta även om han ju i sin blogg inte direkt hymlar med att han tycker det är helt ok med droger. I sin talkshow där jag tycker Virtanen är rätt bedrövlig som programledare ställer han ofta frågor till kändisar som de inte har lust att svara på. Skönt att han fick smaka lite på egen medicin av Adam & Gry!

Kampen om Colorado

Finns det någon mer än jag som minns den klassiska westernserien Kampen om Colorado? Det var en klassisk westernserie som hette Centennial i USA . Den sändes i Sverige 1978 och måste ha sänts i repris på TV3 eller nåt för ett par år sedan. Trots att jag bara var nio år när den sändes minns jag en hel del av serien som utspelades under ett helt århundrade.

I tv-serien syntes rätt många kända skådisar som Richard Chamberlain, Richard Crenna, Timothy Dalton och min tonårsförälskelse Barbara Carrera. Serien finns ju på DVD i USA och jag hoppas även den kommer i Sverige någon gång annars får jag väl beställa via nätet. Andra western-serier i samma kategori som jag gillar är ju Macahan, In to the West och Lonesome Dove. Jag tror förresten att jag är rätt ensam i min bekantskapskrets om att vara så här förtjust i filmer om cowboys och indianer :)


All Star matcher

Hade spelat in All Star matchen i NHL men efter att ha tittat på två minuters spel bestämde jag mig för att detta inte var värt att slösa dyrbar fritid på. Det är en rolig grej med att ta ut All-Star lag med mera men själva matcherna blir ju oftast helt helt värdelösa att se på. Lite rolig läsning om All-star matchen finns ju i Bjurmans utmärkta NHL blogg som jag länkar till här i bloggen.

Längtar lite till NHL-slutspelet då jag på första gången på flera år kan följa matcherna lite bättre tack vare digitalboxen. Hoppas lagen med stora svenska profiler går långt i det kommande slutspelet!

Trött

Inatt var Max inte alls på sovhumör så efter att Tina länge försökt fått honom att somna länge inatt så gick jag upp med honom några timmar. Jag kan ju ändå inte sova när han ligger och gnyr och skriket. Pappa M hade väl ingen större framgång heller men Max blir alla fall tyst när man bubbar omkring honom. Dessutom fick Tina alla fall sova nån timme innan det var dags för amning igen vid femtiden. Började jobba lite tidigare idag och känner att det kommer bli en dag fylld av gäspningar men så kan det vara ibland.

Idag på min lunch ska vi åka till BVC för en ny vägning och koll av Max. Det ska bli roligt att se hur mycket han växt på både längd och bredd :) 

På Spåret

I Fredags var det ju På Spåret igen och denna gång tävlade Filip och Fredrik igen. Egentligen är ju inte det här programmet världens roligaste men mycket beror ju på vilka gäster det är. Jag gillar verkligen Oldsberg och Hellberg men tycker de ofta har väldigt tråkiga gäster. Nu var det ju Filip och Fredrik så då ville jag förstås kolla. Jag får väl skryta lite med att jag tog alla tågresorna på 8 poängs-nivån precis som F & F gjorde.

Se programmet här >> och kolla vad ni får för poäng på tågresorna.


Max gillar Uno

Jag tog lite senare lunch idag för att Tina skulle iväg på ett ärende och jag fick ta hand om Max hemma. Efter en del skrikande trots bubbande i pappas famn så hörde jag att Mix Megapol spelade låten  "Under ytan" med Uno Svenningsson. Jag kan den låten textmässigt pga Singstar och en viss Lillsvedskompis så som en desperat åtgärd sjöng jag den för honom och vips blev han tyst. Han såg väldigt nöjd ut resten av låten men när den tog slut på radion och pappa tystnade kom gallskriket igång igen :) Antingen gillar Max att lyssna på Uno och pappas duett eller så blev han tyst av chocken över att pappa sjunger så illa.

Vår Lördag

Det blev en rätt jobbig natt till Lördag då vår son inte var så sugen på att sova men sen under dagen var han ändå på väldigt bra humör måste jag säga. Vi åkte ner på stan och besökte Team Sportia där det känns som om jag hänger varje dag numera :) Jag köpte ju nya tennisskor till både mig och Tina i Fredags men tyvärr var hennes lite för trånga så vi fick byta dem. Själv har jag numera ett par sprillans nya Nike så nu finns inga ursäkter för att inte gå långpromenader eller jogga framöver. Bara det här urtrista vädret med ishalka under tunt-lager-snö kunde försvinna.

Efter besöket på stan åkte vi hem till Roffe och Khing för att se hur de bor i nya lägenheten här i Vallhov. Man har ju hört att en del lägenheter där borta vid Smassens är rätt slitna men jag tyckte den här lägenheten var helt ok och där nånstans skulle kanske min mor kolla om lägenhet, hmm vi får se. Roffe och jag kikade på slutet av handbollsmatchen också där man åter igen fick se Sverige missa straff efter straff. Vad skönt att det ändå blev seger till slut vilket innebar ett hyfsat lätt OS-kval på papperet. Tack Roffe och Khing för de fina kläderna också!!

Vid 16-tiden åkte vi hemåt och svängde först förbi Mcdonken för att ta hem lite mat. Urartningsfrosseriet på helgerna fortsätter eftersom vi käkade pizza och smågodis i Fredags men mysigt har vi :) När vi kom hem kikade jag lite på Liverpools match i FA-cupen mot amatörlaget Havant & Waterlooville!!! Mitt i matchen kom broder och Anna förbi för att de ville hälsa på Max en snabbis så jag hade inte järnkoll på matchen men Liverpool låg under med 1-2 i halvlek mot detta amatörlag vilket förstås är helt bedrövligt. Kände mig ändå inte orolig och i andra halvlek vände de matchen till 5-2 seger.

Senare på kvällen åkte vi hem till Perra och Karin där vi käkade lite god tacotårta och umgicks. Det var jättetrevligt och Max var nästan vaken hela kvällen så vi var lite oroliga att han skulle vara övertrött och vägra sova när vi åkte hemåt vid halv-ett tiden. Fast efter lite amning så somnade han skönt till slut liksom två trötta föräldrar. Vi vaknade väl vid halv sju eller nåt imorse och medan mor och son hade frukost i sängen så spelade jag förstås lite FIFA 08 på Playstation igen. Vann äntligen min första match imorse då mitt Liverpool slog Swansea i FA-cupen!!! :) Sen somnade Tina och Max om medan rastlöse Mattias tassade ner till datorn. Match i Vetgirig-ligan mot Bodare stod på programmet och jag förlorade som vanligt med uddamålet grrrr! (Vetgirig.nu är en frågesportsida där vi har en egen liga om någon läser detta och funderar vad jag yrar om)

Idag ska vi bara ha en lugn skön hemmadag har vi tänkt. Kanske en liten promenad för att köpa Söndagstidningarna med bilagor som vanligt och kanske ska vi kika på lite nya avsnitt av dramaserien Tell me you love me. (Så hette den så ni vet Perra o Karin;)

Max, 6 veckor

Igår fyllde Max 6 veckor och jag tänkte försöka skriva lite varje vecka om hur han har varit och är just i detta skede av livet. Inte så jätteintressant för en del av mina kompisar kanske men roligt för mig att kunna kika tillbaka senare och se vad som hände de olika veckorna.

Den här veckan har Max varit ganska harmonisk och sovit bra de flesta nätterna utom natten till idag då det var hopplöst *gääääsp*. Han är piggast på kvällarna och vill gärna bli buren och bubbad på under den perioden på dygnet. Precis som tidigare brukar vi göra så att mamma Tina ammar honom och sen går upp och lägger sig lite före far och son. Tyvärr blir det inte alltid så lång stund eftersom Max ibland på kvällstid blir hungrig väldigt fort igen.

I veckan som har gått så märks det att Max fixerar blicken mycket oftare vid olika saker och lyssnar mer på olika ljud än tidigare. Sen har det även kommit mer och mer leenden från honom. Till pappas förtvivlan kommer de oftast under dagtid när jag är på jobbet. Dessutom har jag inte de två trumfkorten att komma med som Tina har ;)

Favoritplatser att vara på är fortfarande samma topp 3 som tidigare. 1. Brösten, 2. I famnen på mamma eller pappa, 3. Skötbordet. På bilden nedan ser ni hur Max och Pappa skulle se på Liverpools match i veckan men laget är ju i kraftig formsvacka så deras nyaste supporter somnade mitt i matchen!!!



Vad skönt

det ska bli med helg denna gång! Det var länge sen jag haft en sån stressig jobbvecka och ögonen går i kors här på jobbet efter alla beräkningar, utbetalningar jag gjort till mina 57 hushåll! Jobbar halvdag idag eftersom jag börjat lite tidigare på morgnarna. Tänkte åka ner på Team Sportia på lunchen och se om de har hockeybockeyklubbor och lite mindre benskydd än mina klumpiga gamla hockeybenskydd. Sen blir det friskvård med jobbet kl 14:20 då det blir en timmes rinkbandy i ishallen med gubbarna inom kommunen! Ända problemet är att min vad är totalt kass sen mitt monstersendrag så det kommer att göra ont att åka gissar jag men det får det va värt.

Vi har inga större planer för helgen men kanske läge att umgås med några kompisar någon av kvällarna så vi får se om några vill träffa oss. Trevlig helg!

Min Pappa

Idag är det fem år sedan min pappa gick bort i cancer. Helt otroligt att det har gått fem år för det känns verkligen inte som om det var så länge sedan. Jag tänker fortfarande på honom nästan varje dag och kan fortfarande känna en bitterhet över att han och morsan som var så ungdomliga 60-åringar inte fick några härliga år som pensionärer ihop och kunde göra långa resor, vara med barnbarnen mm. Känner ju även fortfarande bitterhet mot en del av den svenska nonchalanta sjukvården som innebar att cancern spred sig mer än den kanske hade behövt göra. O andra sidan är jag glad över att min pappa slipper ha ont och lida som han gjorde det sista året i livet.

Farsan var en väldigt lugn, snäll omtänksam person och jag kan knappt minnas att vi bråkade någon gång i livet faktiskt. Han var en bra lyssnare som gjorde att jag alltid kunde ringa till honom och pladdra om hur det gått i innebandyn med mera. Precis som oss övriga i familjen så gillade farsan att resa och vår sista resa ihop var 2001 när han bjöd med mig och brorsan till London. Där gick vi och såg Arsenal-Liverpool och sen även musikalen Mama Mia. En annan resa som farsan ville göra med familjen var ju till Thailand. Under sina sista år i livet så upptäckte han alla fördelar med Internet och surfade mycket på resesajter och planerade en långresa för oss till Krabi. Tyvärr började han bli för dålig den våren vi skulle ha åkt vilket nu i efterhand känns så trist att vi inte hann göra den resan ihop. Den där klyschan att man bara lever en gång och ska ta till vara på livet och inte vänta med allt stämmer ju verkligen.

Som jag skrivit tidigare i bloggen känns det förstås extra trist att han är borta nu när vi fått vår lille son. Max skulle ha fått en farfar som alltid skulle ha ställt upp och tyckt om att vara med honom. Tina och jag skulle dessutom ha fått hur mycket hjälp som helst med rust och annat eftersom farsan till skillnad mot för mig inte hade tummen mitt i handen.

Nu är ju livet så här och jag är ju inte direkt den enda människan som förlorat en familjemedlem så när sådant här händer kan man inte göra så mycket annat än att på bästa sätt försöka leva vidare. Värst har det ju varit för min mamma som förlorade sin livskamrat och blev ensam i det stora huset i Storvik. Det har varit tuffa år för mamma men vi nära och kära ska verkligen försöka hjälpa henne till ett bra liv som pensionär. Min mamma ska ju under 2008 stänga sin egen butik som hon haft i ca 40 år och gå i pension. Nu ska vi försöka leta nytt boende lite närmare oss, lära henne Internet och få henne att förstå att det finns massor av annat roligt i livet att göra än att jobba sex dagar i veckan i en väskbutik.


Sportkväll

Brynäs-HV71
Vi köpte hem lite kinamat och bänkade oss framför tv:n ikväll när Brynäsmatchen visades på Canal +. Det såg riktigt skapligt ut första halvan av matchen förutom i flera PowerPlay där Brynäs inte spelade bra. Tyvärr räckte det inte till mot ett starkt HV71 som inte ens behöver gå för fullt för att vinna sina matcher. Den stora snackisen nu blir ju förstås att den unge Brynästränaren Olov Östblom vågade peta lagkapten Tommy Sjödin. Calle Johansson på Canal + verkade inte alls gilla detta och hade en del synpunkter där jag inte alls höll med honom. Själv tycker jag Sjödda varit ruskigt blek de matcher jag sett och om nu tränarna som verkligen borde ha koll anser att han varit så dålig så att man tar det modiga beslutet att bänka honom ser jag inget fel med det. Sen kanske det bara handlar om en-två matcher innan han är tillbaka men inom ishockeyn blir det ju alltid krigsrubriker om en spelare vilar en match vet vi ju sen tidigare. För övrigt får han gärna bänka den otroligt anonyme Lars Erik Spets också och låta friskusen Emil Sandin få mer speltid tycker jag!

Sverige-Tyskland (Handboll)
Japp, Fredde jag hade spelat in matchen och kikade på den direkt efter Brynäsmatchen! Fan vad spännande det var och handboll har ju på nåt sätt blivit en riktigt höjdare som tv-sport efter alla höjdpunkter med Bengan-boys. Nu är det ett yngre gäng som spelar och de gjorde ju en bra turnering men förlorade snöpligt mot Tyskland. Jag måste säga att jag har lite svårt med vissa inslag i handbollen som att det är rena lotto om det blir utvisningen eller ej och att massor av spelare är nere med foten när de skjuter mål mm. Tyvärr har det smygit in sig lite filmningar även i handbollen men det är fortfarande en väldigt skillnad mot för fotbollen tack och lov. De är riktiga tuffingar handbollslirarna för oj oj vad ont de måste ha efter varje match. Till sist kan jag bara säga att man känner sig extra gammal när man sitter och kikar på Per Carléns grabb i landslaget :)

Världens bästa leksak


Stjärnorna på slottet

Jag har inte skrivit om detta program tidigare och har ännu inte sett klart slutet på det sista avsnittet. Hur som helst så gillar jag såna här enkla program bara det är intressanta människor med. Nu fanns det ju ingen svinig Börje Ahlstedt med men ändå tyckte jag alla fall programmen med Härenstam och Peter Stormare var roliga att se. Detta program skulle ju vara roligt att se med lite yngre stjärnor men samtidigt är väl lite av grejon att de som är med ska kunna sammanfatta sina karriärer lite grann.

Förslag på fem lite äldre stjärnor till nästa år:
Stellan Skarsgård, Ingvar Oldsberg, Björn Skifs, Lill-Babs, Lena Endre

Förslag på lite yngre stjärnor som ändå har upplevt mycket:
Tommy Körberg, Mikael Persbrandt, Robert Gustafsson, Lena Philipsson, Izabella Scorupco

Otäckt bad

Efter en superstressig dag på jobbet så åkte jag direkt till Norrsätra för att spela lite innebandy med Wanke/Fagge-gänget för första gången sedan Max kom till. Det var jätteroligt men fruktansvärt jobbigt då det ju blir lite högre tempo där än med gubbarna på Torsdagsinnebandyn.

Sen kom jag hem till mina älsklingar och vi hade bestämt att jag och Max skulle ta ett skönt bad. Som vanligt tyckte han om att bada ända tills klantiga pappa halkade till lite och orsakade en liten minitsunami i badkaret. Då fick Max en liten kallsup och efter det var han lite mindre nöjd med badandet även om han lugnade sig rätt snabbt.

Sedan gick mamma och Max ner en våning för att han skulle få mumsa lite bröst. Då sträcker jag ut mig i badet och njuter av att få vila lite efter min stressdag och så kommer sendraget i vaden med stort S!!! Fy saaaaaatan vad ont det gjorde och jag hade precis slagit på vattenkranen för att få lite mer vatten och kunde omöjligt stänga av den i detta tillstånd. Ville inte skrämma Tina heller och skrika men kunde inte hejda mina stånkanden så hon kom upprusande med Max hängande i bröstet *nästan* Till slut gav det med sig och jag kunde hejda en översvämning. Oj oj det kan inte finnas många skönare ögonblick i livet än när ett monster-sendrag slutar *ler*


Guldbaggegalan

Ikväll är det dags för Guldbaggegalan där årets svenska filmpriser ska delas ut. Jag brukar gilla att se dessa galor men i år känns galan inte särskilt het. Nominerade för priset till bästa film är: Darling, Du levande och Leo. Nån som har sett dessa? Själv har jag inte en aning om någon av filmerna som är nominerade i diverse kategorier så därför skippar jag nog galan ikväll.

Nä kvällens tv-höjdpunkt blir istället matchen Liverpool-Aston Villa som jag och Max ska kolla på vid 21-tiden!

Björn Ferry

Skidskytte är nog bland det roligaste man kan kika på inom tv-sport OM det går bra för svenskarna. Går det dåligt brukar jag genast knäppa om. Björn Ferry har ju glädjande nog hittat storformen lagom till hemma-VM i Östersund. Han är en karismatisk rolig djävel Björn Ferry och här är några av hans kommentarer vid intervjuer.

När han skulle varva en Serbisk åkare som ej flyttade sig sa han efteråt -
Det är ju märkligt hur han kan skjuta så uselt som kommer ifrån ett land där det krigas så djävligt

När tv-sportens reporter sa att  "tänk om du ändå satt sista skottet" -
Det finns så djävla mycket OM här i världen. Om jag inte hade haft en snopp hade jag varit ute och tävlat med damskidskyttarna just nu.

När en reporter frågade om fjärdeplatsen kändes tung vid en tävling -
Vi får se vart jag hamnar för de har ju inte pissat än. (En antydning om dopningsmisstankar)

Ja det finns ju en massa fler citat men de här kom jag ihåg just nu.

Schulmans i bråk

Har precis suttit och läst lite i Catrin Schulmans blogg om hur hon och välkände maken Alex blev utslängda från Spy Bar inatt. Lite småroligt att läsa alla hundra kommentarer och hur någon lagt ut ljudklipp på Youtube från hennes intelligenta konversation med vakterna mm. Helt klart är det väl så att många vakter i krogvärlden är riktiga svin som skulle kunna avstyra många bråk om de hade minsta lilla känsla för hur man behandlar människor. Fast jag måste också säga att det inte kan vara lätt att handskas med alla dessa fyllskallar på krogarna som blir superdryga.

Hur det ligger till i det här fallet är ju lite svårt för oss andra att veta? Kanske en kombination av idiotvakter som överreagerar och en bitchig c-kändisbrud som tror hon kan bete sig hur som helst?

Catrin Schulmans blogg >>

Ta bort röda ögon

Jag brukar ju greja lite med Photoshop ibland och blev väldigt glad när jag såg att man i nya Photoshop Elements 6 kunde ta bort röda ögon automatisk på hela fotosamlingen. Tyvärr fungerade det inte lika bra i praktiken och jag får nog fortsätta använda Photoshop Elements eller CS2 och ta bort manuellt för varje foto vilket känns rätt drygt. Jag är ingen duktig fotograf så vet ej hur jag kan använda kameran bättre för att undvika dessa röda ögon på alla foton?

Jag har ju photoshopböcker där det beskrivs hur man verkligen bör göra för att få till röda ögon-borttagningen bra men jag önskar det fanns enklare sätt. Någon som använder nåt annat bildredigeringsprogram som har bra verktyg för detta? Har testat lite med Googles Picasa och ACDSEE tidigare men tror inte de programen är bättre än Photoshop.


Långpromenad

Egentligen har jag aldrig gillat att promenera förutom när jag är på golfbanan då. Fast nu när man har Max som gillar att sova i barnvagnen blir det ju lite annorlunda. Idag tog jag och Max en timmes långpromenad och det var ju faktikskt jätteskönt.  Helt underbart väder också dessutom! Jag skriver som Ulf Lundell sjunger i en låt - "Om det här är vintern måste våren va på väg"

Facebook

Har nyss kollat min Facebooksida igen och rensat bort ca 40 förfrågningar om diverse små vampyrlekar och annat. Visst finns det vissa frågesporter och lite andra tilläggsprogram på Facebook som kan vara roliga. Fast precis som jag skrev i gamla bloggen tycker jag det vore roligare om man fick veta lite mer om hur folk har det än att de skickar vampyrbett eller cyberdrinkar till mig.

Skön Lördag

Idag har vi haft en skön och trevlig Lördag. Jag vaknade vid halv sex när Max ville ha mat av mamma så då slog jag på mitt PS3 och testade spela lite FIFA 08. Sen vid kl 7 gick jag upp medan Tina och Max somnade om en stund. På förmiddagen åkte vi ner på stan för att kika lite på Team Sportia. Det blev ännu en ny hockeyhjälm för 600 kr då eftersom min andra som jag haft två veckor inte har dykt upp. Provade lite jeans och så på Sandegårds också men det blev inget inköp. Känns som jag först måste bestämma mig för om jag ska väga 70 eller 75 kg :)

Vid 13-tiden köpte vi en varsin kebabrulle och åkte hemåt. Max sov mest hela tiden på stan som vanligt eftersom han gillar att åka vagn. Vid 14-tiden kom Jonny och Lena förbi med deras dotter Ebba, 8 månader. Jätteroligt att träffa dem och lilltjejen igen och så fick vi ännu mera fina kläder till Max då.

När de åkte hem spelade jag lite Playstation medan Tina och Max sov i tv-soffan. Sen hade vi bestämt att pappa och Max skulle bada badkar vilket vi gjorde. Vår lilla gosse älskar att bada och det var verkligen jättemysigt. Kvällen avslutades med att vi kikade på Brynäs-Timrå och åt lite chips o ostkrokar. Nu när det är kväll så är Max ju oftast lite piggare så en hel del bubbande blir det här senare på kvällen. Just nu sitter Max nedanför mig i en sån där babysitter och flaxar med armarna o kikar på grejorna i ett babygym. Det handlar nog om hundradelar innan första skriket kommer och jag måste hitta på något annat. Jahapp där kom det...


Synd Brynäs

Det blev ju verkligen en riktigt underhållande match mellan Brynäs-Timrå som tyvärr slutade 3-4. Jag tycker Brynäs gjorde en väldigt bra match förutom några bedrövliga försvarsinsatser i andra perioden. Samtliga kedjor producerade chanser framåt och den här förlusten känns väldigt onödig med tanke på de chanser Brynäs skapade. I Brynäs tycker jag Daniel Widing som vanligt var bra och Juuso Hiatinen verkar ju bli bättre och bättre. Gillar även junioren Emil Sandin som ser intressant ut och härligt med en ung spelare som spelar så fysiskt som han gör. Kampen om slutspelsplatsen för Brynäs fortsätter...

Favorit i repris


Rinkbandy

Nu är det snart dags för friskvårdstimme och Rinkbandy i ishallen med gubbarna. Jag har bara varit med två gånger tidigare i år men tycker det är så djäkla roligt att få åka skridskor igen efter att bara ha gjort det vid några tillfällen de senaste 20 åren. Förhoppningsvis blir det spel varannan Fredag framöver och dessutom skönt att få träna lite på arbetstid. Nu har jag nya skridskor som måste åkas in och jag köpte ju även en ny hjälm i mellandagarna men har redan tappat bort den. Ett mysterium men den måste ju ha blivit kvar på Nyårsaftonen i båset där vi satt efter vi spelat klart. Irriterande som fan och ca 500 kr i sjön men så kan det vara när man är en glömsk förvirrad person ibland.

Nyårslöftet

Lite i efterhand ska jag skriva ned mitt nyårslöfte här. Som för så många andra handlar det om kost och vikt. Målet i år är att jag framförallt ska äta mindre godis/socker och som en bonus på det vill jag ha gått ned ca 4 kilo till sommaren! Frågan är ju hur jag ska kunna sluta äta choklad som är det bästa jag vet?

Det här med att få bort den där +35 magen som har dykt upp är inte heller lätt nu när jag kraftigt dragit ned på träningar men jag får se till att istället göra långa promenader med Max vilket ju egentligen är ett bättre sätt att gå ner i vikt på. Genom att skriva om det här i bloggen kanske jag sätter lite press på mig själv så jag har större chans att lyckas vi får se. Märkligt att jag vet att mitt sockerätande kan innebära vuxendiabetes och att det finns andra risker med att fortsätta men ändå fortsätter man att frossa!


5-veckors fasen

Min flickvän hänger ju mycket på familjelivs forum och även på bloggar där "mammor" skriver. En hel del folk skriver om 5-veckors fasen som innebär att bebisen bara vill bli buren, få ligga vid bröstet flera timmar och är gnälligare än tidigare. Det verkar som om även Max kommit in i denna period och speciellt på eftermiddag/kvällar. Efter att ha kämpat en timme igår vid 21 till 22 för att Tina skulle få lite välbehövlig ensamtid på övervåningen fick jag sen med sänkt huvud ge upp och tassa upp med en skrikande son för att han skulle få "tutta" igen trots att han gjorde det alldeles nyss. Sen känns det som om han legat och smuttat på mammas bröst hela natten och imorse när jag smög iväg till jobbet låg mor och son ihopklistrade i sängen och Max gapandes i sömnen *ler*

Som nybliven småbarnsförälder får man förstås massor av råd om det ena och det andra. Många tipsar ju om att man inte ska bära barnen så fort de skriker medan andra säger att man absolut ska göra det när de är så här små. Tina läser en bra bok nu som beskriver hur barnet känner i den här perioden och för oss är det alla fall än så länge självklart att vi tar upp Max och försöker trösta när han gråter/skriker.

Helt klart verkar det som om Max tycker om att åka barnvagn eller bil så det får väl bli lite utflykter i helgen och kanske någon långpromenad så att pappa även kan förbränna lite sympatigraviditets-fett!

Nya Buzz

För dem som står i valet och kvalet om de ska köpa PS2 eller PS3 kan jag ju tipsa om nästa Buzz som kommer släppas den 28 Mars. Verkar grymt och spelet innehåller från början 5000 frågor inom olika kategorier som Sport, Musik, Film/TV, Kunskap mm. Sedan kan man ladda ned frågor i olika kategorier och även skapa egna frågesporter som passar det gäng man ska vara som spelar!! :) Dessutom är ju tanken att det ska bli med trådlösa Buzzrar vilket förstås vore ett rejält lyft.

Buzz! Quiz TV till Playstation 3 >>


Playstation 3

Igår fick jag äntligen hem mitt Playstation 3 som jag betalade för redan under mellandagarna. Jag köpte även spelen Call of Duty 4, FIFA 08, NHL 08 och Colin McRae Dirt så nu är ju enda problemet att man aldrig har tid att spela *ler*

Fast hur som helst så är det skönt att ha det hemma och i helgen får jag och Tina köra lite rally tänkte jag. Självklart kommer vi längre fram att köpa in nya Buzz, Singstar och Guitarr Hero också men det får bli i vår någon gång. Återkommer längre fram med lite spelrecensioner och annat.


Britney Spears

Idag skriver tidningarna en massa om Britney Spears som vanligt. Nu finns det tydligen risk för att hon väntar sitt tredje barn. Ja jag skriver risk därför jag tycker det är för djävligt med alla människor som har alla möjligheter i världen till ett bra liv men som inte klarar av det. När de dessutom skaffar massa barn av olika anledningar och sen inte tar hand om dem på ett bra sätt blir jag ännu mer förbannad.

Sen måste det också sägas att Britney Spears säkert haft allt annat än en normal uppväxt och man kan säkert hitta orsaker till att hon blivit som hon är. Så en del av mig lider med henne och en annan del tycker det är tragiskt att en människa som har så mycket mer möjligheter än många andra människor kastar bort det. Jag tycker också media i denna situation skulle lämna henne lite ifred för det känns ju verkligen som om det snart kan sluta väldigt olyckligt. Nu är hon alltså tillsammans med en Papparazzi-kille och man undrar ju hur han själv känner det när hans kollegor kommer driva dem till vansinne.

Max växer

Namn: Max , Ålder: 5 veckor på Fredag
Vikt: 5600 gram, Längd: 58 cm
Yrke: Hemmabäbis
Intressen: Mammas bröst och att bli buren
Gillar: Att bada, Ogillar: Sova på kvällstid
Favoritlag i fotboll: Liverpool FC
Favoritmusik: Än så länge mina egna vrål
Favoritresmål: Skötbädden


Golden Globe

Eftersom det ju strejkas i tv-branschen i USA blev det ingen Golden Globe gala igår men vinnarna presenterades på en presskonferens istället. Jeremy Piven, Entourage vann bland annat välförtjänt ännu ett pris och har ett välfyllt prisskåp numera. En dramaserie som fick flera priser var Mad Men som ju börjar sändas på Kanal 9 imorgon kväll kl 21. En av manusförfattarna till den serien har tidigare arbetat med Sopranos så det låter ju lockande. Kanske något att spela in vi får se. David Duchovny fick också pris för sin insats i serien Californication som jag och Tina snart ska börja kika på.

Aftonbladet

Patrick Ekwall har helt rätt i sin blogg när han skriver om hur olika knarkande kändisar behandlas av Aftonbladet. Just nu kan man läsa en helsida i Sportbilagan om hur en Liverpoolspelares PAPPA sålt knark minsann men fortfarande inte en rad om deras egen stora nöjesprofil som åkte dit efter Grammisgalan!

Som sportälskare är jag för övrigt ruggigt trött på så kallade sportjournalister som Emil Karlsson och Robert Laul som förvandlar sportbladet till Hänt Extra. Ge fan att köpa tidningen då säger många men nu är det ju så att allt inte är skit i sportbilagan så där hamnar man i ett dilemma.

Tacos

Igår kväll blev det Tacokväll igen! Man kan väl lugnt påstå att jag och Tina är Tacos-nymfomaner eller vad säger du Wanke? :) Vi får väl se om Max kommer gilla det också när han växt på sig lite. Just nu får Tina ligga lite lågt med vissa grönsaker och så pga amningen men annars brukar en vanligt Tacokväll för oss innehålla.

Mjuka och hårda tacobröd, Köttfärs med mix
Paprika, Tomater, Gurka, Majs, Lök, Riven ost,
Tacossås med ananas i, Creme Fraische / Matlagningsyougurt

Nåt som saknas eller någon som har bra förslag på alternativ?


I huvudet på Gynning

Ikväll är det premiär på tv-programmet "I huvudet på Gynning" på Kanal 5. Det är en reportageserie där Carolina Gynning står i centrum och provar på olika livssituationer. I kvällens program ska hon vara barnvakt åt 8 barn vilket ju kanske kan blir lite underhållande att se.

Jag har annars rätt svårt att förstå hur Carolina Gynning kan vara uppskattad av såpass många? Läser man andras bloggar och vissa tidningar så tycker framförallt många tjejer att hon är grym, smart, rolig, tuff med mera. Que??? Själv tycker jag mest hon är en skränig egoistisk tjej med silikonbröst som genom att ha sex i tv med en svinig idiotkille blev känd för svenska folket och fick en massa jobb efter detta. Vi får se vad jag tycker om henne efter att ha sett något avsnitt i denna tv-serie.

Efter att i efterhand snabbkikat på större delar av programmet får jag väl erkänna att den där programformen kommer passa henne rätt bra eftersom hon är väldigt spontan och därmed ibland rolig :)   Fast jag har fortfarande svårt att förstå hur så många kan se henne som grym, fantastisk mm. men men alla är vi olika eller så såg inte folk hur hon var i BB.


Lite sportsurr

Foppas comeback
Peter Forsberg förbereder sig åter för att testa den där satans foten och jag håller alla tummar i världen för att det går bra denna gång. Dessutom tycker jag folk som stör sig på hans vilja att komma tillbaka och spela hockey bara ska acceptera att Foppa själv måste få bestämma över sitt eget liv. Själv skulle jag bli överlycklig om man fick se honom i LG-games och jag tror han har massor kvar att göra i NHL bara hans fotdjävel håller.

Sportstjärnan som skämde ut sig
Sportstjärnan som blev full och dryg vid Zlatans bord och fick föras bort verkar vara en kille med rätt dåligt ölsinne om man säger så. Samtidigt ska jag inte vara idiot och tro på allt som kvällstidningar skriver heller.

Liverpoolmatch ikväll
Ikväll är det dags för FA-cupen igen för Liverpool och omspelet mot Luton. Vinner man inte hemma på Anfield idag så kommer Rafa Benitez få det hett om öronen. Liverpool har ju värvat den slovakiske mittbacken Skrtel för ca 80 miljoner och nu när Agger slagit upp sin skada igen var det verkligen en välbehövlig värvning.

Henke Larsson i EM
Många skriker nu om att man ska övertala Henke Larsson till sommarens EM-slutspel. Själv tycker jag man kan bespara Henke det tjatet nu när vi har Zlatan och Elmander på topp.

Idioter

Att det finns gott om dårar på Internet är väl ingen nyhet. Man behöver ju egentligen bara hänga 1 minut på Flaschback för att bli mörkrädd. Många av dårarna gillar ju att skriva elakt och nedsättande till folk och helst då anonymt förstås.

Det finns ju en populär blogg som heter Hockeyfrun där tjejen som skriver nu har fått lagt ned bloggen pga att hon och familjen blivit mordhotad i bloggen. Visst kan man ha åsikter om henns blogg mm. men stör man sig så mycket på en harmlös blogg så att man mordhotar borde man söka hjälp snarast anser jag!

Zlatans kväll

Idrottsgalans störste vinnare igår blev ju förstås Zlatan som tog hem pris för årets bästa manliga idrottare och det prestigefyllda Jerringpriset. Det kändes lite stort att se vår världsstjärna i fotboll ta emot Jerringpriset men jag har svårt att bestämma vilket jag tycker var mest värd priset. Fotboll är en världssport där Zlatan verkligen tillhör en av världens bästa just nu men det hade kännts ännu bättre förstås om han bidragit lite mer i landslaget under 2007. Hur som helst så känns det ju roligt att se honom lycklig över priserna och nu hoppas man ju bara att han visar en grym form i sommarens Fotbolls-EM.

Att Peter Settman skulle leda galan galant var jag helt säker på innan och så blev det.

Från att alla har tyckt att Anja Pärsson och Carolina Klüft är såna fantastiska människor och idrottskvinnor har deras popularitet dalat en del. Kanske beror det på att folket fått nya idoler i Kallur och Kalla men jag tycker det var bra att Klüft och Pärsson också fick priser igår för deras storslagna insatser under året.

Även om Settman var bra tycker jag att humorinslagen och musiken mestadels var rätt värdelösa.

Zlatan vann ju även Årets manlige idrottsman och där hade jag gärna sett Niklas Lidström få priset eftersom jag tycker våra hockeyhjältar är kraftigt underprisade i såna här sammanhang. Att Peter Forsberg t ex under samma år vinner poängligan och får MVP i ett Stanley Cup-slutspel är ju för mig fan så mycket större än att en skidskytt eller simmare vinner VM-guld. Även om fotboll är en större sport så presterar ju flera av våra hockeykillar på den nivån Zlatan prisas för i sitt Inter.

Ett bra val att prisa den fantastiske Sven Tumba för sina insatser.

Till sist:
Tacktalen och några av presentatörerna på idrottsgalan var väl inte alldeles lysande men o andra sidan är det ju fruktansvärt nervöst med tacktal vilket jag själv har erfarenhet av :)

Text till musiken

Om det är några fler än mig som använder Winamp för att lyssna på musik på era datorer så kan jag tipsa om ett bra plugin. Ladda ned och installera Leo´s Lyrics Database så kan ni lyssna på musik och även få texterna till de flesta av låtarna i er playlist. Jag har inte testat det här så väldigt mycket men hittills har det fungerat bra för mig alla fall.

Klicka på bilden så ser ni hur det kan se ut.


Pappatankar

Då har ännu en helg svischat förbi och imorgon är det jobbvecka igen. Nu sitter jag här en sen Söndag kväll och surfar lite innan sängen väntar. På kvällarna brukar jag försöka ta hant om Max här på nedervåningen så att Tina får sova eller titta på tv lite i lugn och ro nån timme. Fast ikväll gav jag upp efter nån timmes gråtande och fick tassa upp med den flaxande lilla bröstfanatikern till mammas bröst. Jag som är känd för mitt lugn och tålamod måste erkänna att jag blir väldigt trött, irriterad och frustrerad när Max bara skriker och gråter längre perioder. Man blir ju inte arg på Max men man blir frustrerad över att han bara skriker och gråter och ingenting annat duger än att bäras runt eller ligga vid mammas bröst och smutta :) Tung har han blivit dessutom så jag kanske till om med kommer ha en liten biceps på armen till sommaren! Vi har ju fått låna en bärsele av Tinas kompis som jag ska ta och börja använda lite för annars måste jag köpa en ny rygg till våren. De här stunderna när jag svär och blir lite småtjurig känns det alla fall skönt att jag har en flickvän med en ängels tålamod måste jag säga!

Trots det jobbiga så glömmer man fort och är snabbt tillbaka i det där nyförälskade tillståndet. Jag är glad att vi är två föräldrar för stackars alla ensamstående småbarnsmammor säger jag. Nu när vi är två kan man ju alla fall avlasta varandra mycket och för killen handlar det ju förstås mycket om att sköta blöjbyten, mat, disk, tvätt, städning och sånt lite mer än vanligt så att mamma orkar amma mm. Egentligen borde jag bli lite bättre på att gå och lägga mig i tid på kvällarna när Max oftast sover men samtidigt uppskattar jag rätt mycket att få lite egentid då jag kan kika igenom all sport jag spelat in på digitalboxen och hinna hänga lite på Liverpoolforumet mm. Det är nog viktigt att man som småbarnsförälder ändå försöker fortsätta ha lite nöjen kvar i livet även om 99% av dygnet just nu handlar om vår älskade son.

Det som är roligt just nu är att vi märker mer och mer att man får lite ögonkontakt och det börjar bli mer och mer antydningar till leenden vilket man förstås ser fram emot mycket. Just nu håller vi på och funderar om vi ska gå på babysim redan nu eller icke. Det startar en grupp på badhuset nästa helg men vi är lite osäkra på hur vi ska göra. Han gillar ju verkligen att bada här hemma i balja men i bassäng på badhuset blir ju förstås nåt helt annat :)

Någon som har erfarenheter kring babysim?

Singin Bee

Ikväll var det ju premiär för det nya sångprogrammet Singin Bee där människor ska tävla i att kunna texten till låtar. Tydligen är det en stor succé i USA och man hade ju hört en del om programmet så vi kikade. Det var väl ingen superhöjdare tycker jag även om det duger som tv-underhållning i brist på annat. Själv har jag ju upptäckt att jag är grym på Schlagertexter vilket måste bero på alla långa nätter ihop med Lillsvedsgänget på Golden Hits i Sth :)








Tell Me You Love Me

Ikväll kikade jag och Tina på första avsnittet av HBO´s omtalade serie Tell Me You Love Me som sänds på Canal Plus. Det är ett relationsdrama som enligt vissa tydligen ska ha vissa likheter med den utmärkta serien Six Feet Under. I den här serien får man följa några olika par och deras relationer. Vi tyckte att serien verkar bra och jag kan väl även tipsa eller varna för att det är rätt vågade sex-scener i denna serie.

image4

Scottie Pippen

Jag är ju ingen större baskefantast men det var ju lite häftigt när Scottie Pippen kom till Sverige och spelade med Sundsvall i basketligan. Denna Scottie Pippen var ju en grym spelare som blev lite bortglömd eftersom han spelade i Chicago Bulls med den fantastiska Michael Jordan. Den perioden i mitt liv då jag tittat på mest basket var just under Pippen och Jordans storhetstid då jag, Persson och Roffe framförallt satt uppe på nätterna och såg Chicago Bulls dominera i NBA mellan 1991-94.

Nybadad

Igår blev vår lille kära Max 4 veckor gammal! Tiden går fort lär jag säga för det känns som alldeles nyligen vi kom hem från BB. Han är helt underbar vår lille gosse även om han tyvärr har en del magknip som innebär skrik och dåligt med sömn ibland. Idag är det dags för ett nytt bad igen för honom vilket han verkar gilla. Så här såg det ut senast t ex

image3

Let´s dance

Ikväll var det då premiär för det "hypade" programmet Let´s Dance på TV4. Jag har tittat nån gång ibland men finner det inte alls underhållande måste jag säga. Nu kommer ju förstås kvällstidningarna fyllas med artiklar om hur någon bryter ihop, någon ska göra det faaaarliga dödslyftet och så några attacker förstås.

Nä jag kikar nog hellre på Ingvar Oldsbergs På Spåret på fredagskvällarna i så fall om jag nu skulle behöva välja.


Nya bloggen

Då är min nya blogg igång! Det ska bli intressant att prova bloggtjänsten blogg.se eftersom jag tidigare använt blogger.com. En av nackdelarna med det här bytet är väl reklamen på blogg.se och en av fördelarna är att jag förmodligen får fler spontanbesökare om jag skulle vilja ha det.

Jag hoppas alla fall att mina vänner och andra som väljer att följa bloggen bidrar med lite kommentarer, svar på frågor mm. framöver för då känns det ju mycket roligare att blogga. Ni får gärna ge respons på om det är något med designen eller utförandet av bloggen som ni tycker är bra eller dåligt?

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0