Dopningschock

Nä inte riktigt någon chock va? Sju ryskor i världsklass inom friidrotten har alltså avslöjats för dopning. Även två rumänskor har åkt dit och man kanske inte ska ha fördomar men det  har jag i massor när det gäller öststastjejer inom friidrotten och även manliga sprinters från alla möjliga länder!

Det är väl snart bara Systrarna Kallur och Carolina Klüft som man törs garantera är rena....


Det är över nu

Nu verkar det som om högtrycket är borta och jag hoppas hoppas verkligen det kommer lite finväder i Augusti för annars är ju sommaren snart slut!!!  Det har inte varit kanonväder alla dagar denna veckan men vi har alla fall besökt Storviksbadet, Hedåsbadet och Högbobadet med lite kompisar de här dagarna. Idag var vi ju till Högbo men det blev väldigt kortvarigt då det kom ett åskoväder. Den fina beachvolleybollbanan i Högbo stod tom när vi var där som vanligt och såg sååååå inbjudande ut. Persson, Nisse, Perra, Nana, Roffe med flera........Kan vi inte åka ut en eftermiddag/kväll snart? För övrigt väldigt lite folk på mitt kära gamla bad i Storvik när vi var där och man undrar ju vad alla ungdomar gör en sån där fin solig dag?

På kvällarna har vi bland annat varit hembjudna till brorsan och Anna på tacos en kväll. En annan kväll gick vi ut och åt på Restaurang Wallonen i Sandviken. God mat men helt ensamma på uteserveringen i solen. Helt sjukt att det inte finns en enda uteservering av klass i denna staden *suck*  Jag/vi måste in till Gävle någon mer kväll innan sommaren är över känner jag så man får uteserveringsbehovet stillat inför den långa vintern.

Igår eftermiddag var vi hem till Tinas mamma där Tinas mormor och morfar från Danmark var på besök. Apropå Tinas mamma så blev hon väldigt dålig i helgen och fick åka in på sjukhus pga infektion mm. men glädjande nog känner hon sig bättre nu. Hon fick även ett bra besked idag av läkare att behandligen mot cancern hittills verkar ha fungerat bra. Bara att hålla alla tummar för att det fortsätter så.......

Senare på kvällen igår hade jag och Max en riktig grabbkväll här hemma då Tina var ute i Gävle på lite partaj med Sandra. De såg Idol-Ola sjunga och gick på lite uteserveringar. Roligt för Tina att få gå ut med kompisar och jag hade mysigt här hemma också med godisskålar och fotboll på tv:n.

Jag har kännt mig väldigt energilös de senaste dagarna men det beror väl på för lite sömn och att jag i en veckas tid mest bara svullat onyttigheter utan att träna. Ikväll ringde alla fall Mårten så vi fick till en två timmars tennis och genast känner jag mig piggare och även gladare i humöret trots förlust med 2-1 i set.

Här kommer lite foton från de senaste dagarna...




Nästa Ravelli


Dexter

Nu har jag börjat kolla på den tredje säsongen av tv-serien Dexter som bland annat sänds på TV6 på måndagarna. Huvudpersonen Dexter arbetar inom polisen som kriminalteknisk expert och lever även familjeliv på dagarna men på nätterna är han själv seriemördare som tar livet av andra seriemördare och njuter av det. Det är en smart, våldsam, spännande och ibland humoristisk serie som jag verkligen kan rekommendera om ni har missat den!


OS feber?

Vaknade vid kl 3 inatt och efter att ha gjort lite nattkrubb åt Max så kunde jag förstås inte somna om sen *suck* Nu sitter jag istället vid datorn och har kikat lite på det kommande OS-programmet. Där hittar man bland annat grenar som kanonslalom, skytte (förlåt Pangis!!!), hästhoppning, badminton, softboll, rodd, landhockey, , mountainbike, fäktning, judo, segling, vattenpolo, tyngdlyftning, modern femkamp och många andra för mig helt ointressanta idrotter. Just den här kombinationen att antalet grenar utökas och att svenskarna inte känns sådär jätteheta i detta OS gör ju att jag som sportdåre ändå inte alls har nån extrem längtan till att OS ska sätta igång.

Det jag ser fram emot mest är ju förstås Friidrotten även om det finns stora frågetecken kring våra svenska stjärnor där. Jag kommer ju säkert se en hel del annat också som basket, fotboll, simning, dambeachvolley och tennis men enbart då när det är intressanta spelare eller lag som deltar. Trist att handbollsherrarna missade i kvalet och att J-O Waldner inte fick vara evigt ung för då hade detta OS i Peking kunnat blivit mycket roligare.


Välkommen Robbie

Mitt kära Liverpool FC har inte direkt värvat namn den här sommaren som får mig att tro på ligaseger men igår blev alltså Irländaren Robbie Keane klar för LFC. Keane som är 28 år och de senaste säsongerna gjort bra ifrån sig hos Tottenham är förstås en dyr men enligt mig väldigt bra värvning!

Jag är ju lite nyfiken på hur Rafa kommer matcha Keane då Liverpool förmodligen ofta kommer spela ett 4-2-3-1 system men Robbie Keane kan ju spela på flera positioner och väljer Rafa sen 4-4-2 har vi ett väldigt bra anfallspar där! Det känns extra roligt att höra om Robbie Keanes stora Liverpoolhjärta och han är ju dessutom en spelare som har bra ledaregenskaper och alltid ger allt för laget. En härlig värvning för oss Liverpoolare men om vi ska utmana om ligan behövs vårt kantspel fortfarande vässas till. Jag hoppas de amerikanska struliga ägarna ger Rafa lite mer pengar till en sådan värvning men är rädd för att det inte blir så.

Första intervjun med Robbie Keane efter övergången >>


Finaste killen


Iron Maiden

I helgen har ju Iron Maiden spelat på Ullevi och det verkar ju ha varit en fantastisk konsert! Jag lyssnade mycket på dem under 80-talet och hade nog gillat konserten eftersom de ju körde låtar som Hallowed be thy name, Rime of the ancient mariner, The Trooper, Powerslave, Fear of the dark och The Trooper med flera ..........oj oj vilka minnen!

Aftonbladets recension med låtlista


Max leker

Innan Max ska käka frukost leker han ju oftast medan han väntar. Han har en djävla förmåga att "kasta" ned leksakerna för att sedan se jätteförvånad ut över att de ligger på golvet. Han kommer nog bli duktig på att banka grodor när vi kör femkamp på Grönan i framtiden ser det ut som...


Blixtar och dunder

Är det media som bevakar allting hårdare eller känns det inte som om åskan nu för tiden är mycket farligare än förr? Jag tycker man läser mer och mer om hur blixten slår ner på människor som skadas eller till och med dör som det stackars paret i dalarna igår. Jag minns också hur blixten slog ned i farsan för många år sen när han stog hemma och höll i ett stuprör. Pappa hade en djävla tur den gången och klarade sig väldigt bra. Man har ju alltid varit lite fashinerad av åskan och jag är väl inte jätterädd men känner stor respekt. Är jag ute på sjön eller golfbanan när det börjar blixtra rejält är jag inte så kaxig kan jag lova.

Är ni andra rädda för åskan?


Discosvettiga grabbar

Det blev ju en djäkligt rolig Lördag då vi på eftermiddagen såg GIF förlora mot IFK Göteborg med 1-0. Spelmässigt var det ganska jämnt och GIF hade ju några ströchanser som kunde ha givit oavgjort.  IFK Göteborg var precis som så ofta förr allt annat än imponerande på Strömvallen men de är ju ett sånt där lag som vinner sina matcher utan att spela någon större fotboll. Det var en djävla tur vi satt i skuggan på matchen alla fall för det där måste ha varit den hetaste dagen på flera somrar kändes det som.

Efter detta tog vi en tur till After Beachen i Årsunda där man varit så många gånger med båten genom åren. Lite märkligt nog var det väldigt lite bekanta folk där och vi stannade inte så länge eftersom Wanke ju körde och ville hem till mig o börja med Redbull-groggarna.

Jag, Wanke och Åsberg satt på altanen och drack lite innan vi gick till min granne som är en tjejkompis till Wanke och sedan fortsatte ner till Living Room. Lite småluckor har jag allt fast jag var rätt städad och eftersom Persson, Perra och Roffe också var där så var vi ju ett roligt gäng med flera av mina bästa kompisar. Vi var rätt länge på dansgolvet och det blev ju ruggigt svettigt i värmen. Wanke som körde hårdast på dansgolvet hade en skjorta som nog inte torkat än! Vid halv fyra kom jag hem efter att  jag och Persson tagit en promenad hem denna varma sommarnatt.

Partydag

På förmiddagen ska vi åka till Kungsgården för att kika på lite fotboll då cupen Magnus minne spelas. Lagen i cupen är ju de lag som vår tragiskt avlidne kompis Magnus spelade med och överskottet som arrangerande klubben Kungsgården får in går till Magnus och Caritas dotter Wilmas fond. Ett jättebra iniativ av Anders och de andra Kungsgårdsgrabbarna!

På eftermiddagen ska jag, Åsberg och Wanke åka in och kika på Gefle-IFK Göteborg och kanske blir det någon öl också eftersom vi har fått VIP-biljetter till den här matchen. Direkt efter matchen åker vi ut till Årsunda och After Beachen där och sen hem till mig för att duscha och byta om innan vi går på Living Room där en massa andra av våra kompisar också kommer att vara eftersom alla som spelar fotbollscupen idag har bankett där. Ha en trevlig helg alla!

Thailandsvärme

En riktigt het dag igår där det kändes som om man var utomlands. Vi hade funderingar på Storviksbadet men blev hemma vid poolen ännu en dag. Det är ju så smidigt att vara hemma när Max kan sitta och leka på sin filt i skuggan och sen äta, sova och allt annat här hemma när det behövs. Poolen som bara kostar några hundra var ju verkligen kanon att ha under denna värmebölja måste jag säga och igår fick även Maxen provbada lite.

Igår skulle jag prova lägga Max redan vid kvart i sju på kvällen. Jag förberedde mig mentalt på en tuff kamp med lite gnölande, skrik, sprattlande och en svårsövd Max. Döm om min förvåning när han åt sin välling och sen bara vände sig på sidan och somnade som en stock!!! Sen vaknade han lite inatt och hade svårt att somna om vid två tillfällen men det kan ju ha berott på den olidliga värmen i sovrummet som även fick pappa att omöjligen kunna sova. Vårt nya myggfönster hjälpte inte igår då det var thailandsvärme! Djäkligt skönt hur som helst att Max har börjat kunna somna första gången lite tidigare på kvällarna då Tina och jag får lite mer vuxentid ihop på kvällarna nu när vi har semester.

Just nu har vi verkligen en underbar semester och jag känner mig superharmonisk med livet måste jag säga!!!


Mallig Max

På hotellet i Stockholm lärde sig Max att dricka välling och hålla i flaskan själv. Han som aldrig ens vill avbryta en sekund i maten annars avbryter nu ofta för att titta på flaskan och är riktigt mallig över att kunna själv :)


En het dag

Klev upp med Max vid halv sju och sedan vid kl 9 blev det en tennis mot Wanke. Sjukt varmt och inget vidare spel men äntligen lyckades jag vinna och nu är det som vanligt oavgjort i vår statistik även om min store  tennisrival Wankovic leder den senast påbörjade matchen. Tina och Max kom förbi tennisbanan för att kika lite och visst drömmer jag lite om att min son ska gilla att spela tennis i framtiden då det är en sport som jag förhoppningsvis kan utöva tills jag är 60-70 år.



Resten av dagen höll vi till hemma och mestadels ute i solen vid vår nya pool! Djäkligt skönt att ligga på luftmadrass där och flyta omkring men solen är ju så stark så man brände sig på en halvtimme. Perra och Karin kikade förbi på eftermiddagen med Joel och Stina som badade lite. Vi hade 22 grader varmt i poolen igår och det blir säkerligen lite varmare idag så att Max kan få ta ett dopp också om vi inte åker till Storviksbadet då.



Mot kvällningen grillade vi lite Kyckling och till detta åt vi marinerad potatis med en god Karl-Johan Creme Fraische-sås och sallad. Vi delade också på en flaska vitt vin och detta var verkligen en helt underbar semesterdag måste jag säga!


God och ond Eklund?

Egentligen vill man inte läsa om rättegången mot  Anders Eklund men det blir ju svårt att låta bli precis som i Arboga-fallet. Fyfan vad vidrigt att läsa om hur morden och våldtäkterna har gått till och när man tagit del av breven som Eklund skrivit till exflickvän och andra familjemedlemmer verkar han ju inte känna någon större ånger heller det äcklet. "Nu ser man vilka som är riktiga vänner och vilka som är skitstövlar" skrev han ju bland annat till sitt ex. Det där exet ville för övrigt hälsa på honom i fängelset och man undrar vad det är för djävla idiottjej men men.

Självklart har man en psykisk störning om man begår de brott Eklund begått men jag hoppas verkligen han hamnar i ett vanligt fängelse och att det finns en uns av sanning i alla fängelsefilmer man sett genom åren så att han får ett helvete där inne! Enligt advokat Silbersky som förstås bara sköter sitt jobb finns det en god och en ond Eklund och det är enligt honom samhällets uppgift att bota den onde Eklund. Själv känner jag bara hat och förakt mot en sån person och när han bevisligen såpass ofta varit den gode Eklund som ändå inte ville vårdas för det han straffades för tidigare så har han ju själv gjort ett val. När det gäller en person som honom orkar man inte tänka kloka tankar om vård med mera utan hoppas bara han ruttnar bort i fängelset.

Till sist kan jag fortfarande inte smälta hur en person kan göra så många sexualbrottshandlingar och sen tillåtas tacka nej till vård och hur polisen kunde missa att "topsa" honom i samband med Pernillamordet med tanke på hans historikik och närheten mellan Torsåker-Falun!!! När vi icke-anhöriga tänker sådana tankar kan man ju bara tänka sig hur Englas familj ska känna....

Storviksträff

Borta bra men hemma bäst brukar man säga och det var rätt skönt att komma hem och få ta en 3-timmars tennis mot Wanke här hemma igår (Ställning 2-1 till Wanke i en avbruten femsetare) Persson kom förbi vid tennisbanan och vi bestämde oss sen för att ta en minigolf och käka lite på kvällen. Åsberg dök också upp så det blev en riktig Storviksträff där Roffe var den som saknades mest från det gamla "järngänget".

Vi spelade minigolf i Högbo där man alltid slås av hur vackert det är där även om man varit där så många gånger. Minigolfen började ok för mig men slutade i katastrof och jag kom toksist!!! Wanke imponerade och tog en rätt säker seger med Åsberg som tvåa och Persson trea. Roligt att umgås lite med grabbarna och speciellt Åsberg som ju bor i Oslo nu förtiden. Det man kan konstatera är väl att även om en del i gänget fyllt 40 år och vi andra närmar oss så är vi rätt lika i sättet som vi var när vi var 20-25 åringar.



Hemma från Stockholm

Torsdag
Vi åkte hemifrån redan vid 8-tiden eftersom vi skulle hämta nyckeln till Pelles lägenhet vid 10-tiden i Enskede. Efter att ha träffat Pelles syster där och fått nyckeln till lägenheten så bytte vi blöja på Max innan vi sen åkte vi till Barkaby Outlet. Tina och jag hittade ingenting till oss men Max fick lite nya kläder vilket fall vilket ofta blir resultatet från våra shoppingturer numera! Vid lunchtid käkade vi på Mcdonalds där man nu som småbarnsförälder verkligen uppskattar tillgången till Micro, skötbord och barnstol. Vid 13-tiden åkte vi mot Stockholm igen för att checka in på Hotell Clarion på Södermalm. Lite kaotiskt i trafiken där på Ringvägen på Söder men till slut hittade vi rätt och lyckades även hitta en bra parkering. Innan vi hittade in till bussfilen utanför hotellet där man tydligen skulle ställa sig vid incheckning hade jag och Tina nog denna resans enda irritation på varandra när jag som stressad bilförare ville ha lite goda råd från min kartläsare som dessutom har svårt med vad som är höger och vänster *ler*  Perra och Karin kom alldeles efter oss och jag tyckte lite synd om dem då de inte alls fick så stort rum som de hade förväntat sig när de bokade. De fick sova lite trångt fem st men det verkade funka ok ändå.

LIte senare på eftermiddagen tog hela sällskapet en sväng ut på Söder. Man kan ju konstatera att det var lite enklare förra sommaren att hitta restauranger, uteserveringar när det bara var jag och Tina som hängde på Söder. Nu var vi två familjer med 3 barnvagnar och fyra barn med många olika viljor vilket inte är lätt när man ska hitta en restaurang mm. Vi gick alla fall upp på mysiga Mosebacke där vi kunde dricka lite öl/drinkar men tyvärr fick vi ju inget av de bättre borden med sol och den enorma utsikten man kan ha där uppe. Lite senare strosade vi tillbaka ner för Götgatan mot hotellet och käkade inne på shoppingcentrumet Ringen Centrum som ju låg precis mitt emot vårt hotell innan vi sen gjorde kväll rätt tidigt.



Fredag
Max sov för första gången på länge helt ok och vaknade inte alls så många gånger vilket gjorde att jag kände mig riktigt utsövd vid halv sju när jag klev upp. Perra och jag tog en joggingtur på morgonen vid sjutiden och sprang både bort mot Hammarby Sjöstad och efter vattnet vid Årstaviken mot Tantolunden. Jag som tycker jag börjar få bra koll på Stockholm har fortfarande odugligt lokalsinne vilket gjorde att vi hamnade lite offside då vi utan att märka det hamnade på "fel" sida av Ringvägen. Fast till slut hittade vi hem och efter att ha joggat/promenerat 1 mil var det extra gott med hotellets lyxiga frukostbuffé!

På förmiddagen promenerade hela sällskapet ner till Djurgårdsfärjorna vid Slussen för att åka över till Gröna Lund. Där var även brorsan o Anna med sina tre barn som vi skulle möta upp. Min brorsdotter Olivia gick en del med oss men brorsan hann jag knappt träffa där inne då vi hela tiden var på olika platser och Max lilla kusin Milton behövde ammas mm. Dessutom tyckte nog kusin Milton som bara är 7 veckor gammal att det var lite väl livat på Grönan vilket jag verkligen kan förstå. Jag tyckte själv det blev jobbigt stundtals med allt skrik och liv där inne medan Max däremot var lugnet själv hela dagen!!!

På "Grönan" var ju även två av mina bloggkompisar Fru P och Frippo med en av döttrarna. Jag och Frippo hade messat lite om att synas och ta en fika eller öl men det blev tyvärr aldrig läge för det. När de messade om att de tog en öl på Tyrolbaren eller nåt var jag på en helt annat plats och oftast upptagen med att vara barn/barnvagnsvakt då de andra mer karusellsugna åkte karuseller. Hoppas vi kan ses någon annan gång för det hade varit trevligt!

Det blev inga karuseller alls för mig men till slut hann vi alla fall med att köra en femkamp jag, Tina och Perra. Det bär emot men jag måste ju berätta att Tina vann den femkampen och vann en välförtjänt öl på Tyrolbaren senare mot kvällningen. Jag vill snart tillbaka och få min revanch!!!




Mot kvällningen åkte Tina, jag och Max hemåt lite tidigare och avslutade kvällen på hotellets relaxavdelning där vi badade med en fin utsikt ut mot Årstaviken. Max tog sitt första bad i en stor pool vilket gick jättebra även om det var gränsfall på om vattnet var för varmt. Precis som kvällen innan blev det sen sängläge på hotellrummet med massa godis och tidningar.


Hungrig Max :)

Lördag
Förutom att checka ut så sprang vi mest runt på Söder i olika butiker hela dagen. Perra och Karin åkte hemåt Sandviken på eftermiddagen medan vi åkte hem till Pelle och Anna-Lindas lägenhet i Enskede. Det kändes skönt att bo i en lite större lägenhet med fler rum än vad man hade på hotellet.



Söndag
Vi tog bilen ner till Söder där vi numera vet precis vart man kan hitta parkeringar. Käkade lite och tog sen bilen och åkte runt lite i Stockholm innan vi sen på eftermiddagen åkte ut till Nacka Forum. Alltid när jag åker ut på Värmdö blir jag lite nostalgisk och tänker tillbaka och längtar lite tillbaka till Lillsvedstiden och nästa sommar måste vi se till att åka ut till min gamla skola. Efter lite shopping vid Nacka Forum och en snabbtur ut till vackra Saltsjöbaden så åkte vi sen till Orminge för att besöka Johan, Anna och lilla Kajsa. Jätteroligt att träffa Johan, Anna och Kajsa i radhuset där vi bodde förra sommaren. Vi bjöds på god grillat mat och bara surrade lite i några timmar innan vi åkte tillbaka till Enskede på kvällningen. Det blev en skön solig dag trots att SMHI utlovad dåligt väder så det var ju lite synd att vi slängde bort en stor del av dagen på shopping och bilåkande men men.



Måndag
En regnig dag och efter lite beslutsångest bestämde vi oss för att åka hemåt. Lite frestande att stanna med tanke på att högtrycket var på väg men skönt att komma hem också. På hemvägen stannade vi till på Globens Köpcentrum och Kista Gallerian. Jag kan lova att mina ben var mer trötta efter den här helgen än vid en femtimmars tennismatch mot Wanke! Varför placerar de inte ut fler stolar på affärer som H&M, Polarn och Pyret m.fl.??? Mot kvällningen åkte vi hemåt och skönt nog så körde Tina hela vägen hem så jag kunde sitta och busa med Max i baksätet. När vi kom till Gävle hamnade vi i världens åskoväder och Max blev lite rädd o visade en rejäl surläpp för första gången på flera dagar.

Vår älskade lilla Max har varit helt ljuvlig de här dagarna i Stockholm och har knappt gråtit en enda gång. Han har varit på ett väldigt glatt stabilt humör trots alla intryck han måste ha fått när vi mött alla dessa människor i storstaden. Dessutom har han sovit mycket bättre än på länge då han ju sovit mellan oss.

Jag trodde det skulle kunna bli lite besvärligt att resa med en bäbis då man måste byta blöja, värma välling och sånt på olika platser men det har gått väldigt bra. Så att resa med Max gav mersmak även om man ibland kände sig lite begränsad när vi hade barnvagnen och Max med oss. Jag tycker dessutom inte alls om när man känner sig i vägen vilket man ju förstås ofta gör i Stockholm med barnvagn. En del andra småbarnsföräldrar som man ser verkar inte alls bry sig om man blockerar vägen för andra men det gör jag. Apropå barnvagn så är vi ju ruskigt nöjda med vår BabyTravel Jogger och det är ju så skönt att köra runt i butiker när den är så lättstyrd. Att Max sen sover väldigt bra i den och tycker om att åka framåt gör ju att det blev ett väldigt lyckat köp! Det blir förstås många fler resor till Stockholm i framtiden och förhoppningsvis både med och utan Max om vi kan skaffa barnvakt!

Grabbkväll

Ikväll har Max och jag haft en grabbkväll eftersom Tina är på fest! En del av mina killkompisar skulle ut också o hade förfesten alldeles i närheten. Jag hade tänkt ta med mig Max och hälsa på men istället fick han duscha lite med pappa och sen var det liksom inte läge att ge sig ut på nåt. När Tina åkte iväg till tjejfesten vid 18-tiden var Max väldigt trött så det blev en hel del gnällande från honom så jag befarade en jobbig kväll men läggningen gick snabbare än någonsin vid 20-tiden! Sen att han som vanligt vaknar en del och behöver hjälp med istoppning av napp och rätt sidoläge kan jag ta :) 

Nu har jag fastnat vid datorn alldeles för länge eftersom jag försöker få ihop lite bra musikskivor till Stockholmsresan men nu ska jag lägga mig och läsa klart sista delen av Lundellböckerna och mumsa på lite choklad tänkte jag. Sen kommer nog Tina hem snart gissar jag då de andra tjejerna ska ner till stan och se Brolle vilket hon nog skippar med tanke på att vi ska vara i Stockholm kl 10 imorgon. Fast hon får göra som hon vill och jag har lovat att köra ifall hon vill sova med Maxen i baksätet imorgon.

Brorsan ringde tidigare ikväll och berättade att han o familjen åker ner tor-fre också så det kanske blir en väldig massa bekanta på Grönan på Fredag om vi går den dagen. Nu verkar det bli sämre väder än vad de sagt tidigare typiskt nog men vi får hoppas att det blir skapligt och framförallt att det inte blir massa regn! Vi har ju en bärbar dator med oss men nåt bloggande blir det knappast! Ha det så bra alla!


Mot Stockholm

På Torsdag morgon åker vi ned till Stockholm för en liten Lill-Semester! Vi har bokat rum från Torsdag till Lördag på Hotell Clarion som ligger perfekt beläget på Söder. Sen blir vi nog kvar 1-2 nätter till eftersom vi får låna Pelle och Anna-Lindas lägenhet som ligger i Enskede. Perra och Karin ska också ner till Stockholm med barnen och de fick till slut också tag på rum på Clarion samtidigt  som oss så det blir ju kanon att kunna umgås lite med dem där nere i storstaden.

På vägen ner till Sth tänkte vi stanna till vid Barkaby Outlet där jag faktiskt aldrig har varit. Vore ju skönt om vi hittade lite bra kläder där så kan man minska ned shoppingbehovet nere i Stockholm. Det verkar ju bli fint väder så förutom lite shopping vi har väl tänkt hänga på lite mysiga uteserveringar, kanske mysa i någon park som exempelvis "Tantolunden" som ligger väldigt nära hotellet eller kanske ta oss till något bad. Jag tar med mig joggingskorna också o kanske får med mig Perra på en joggingtur runt Söder någon morgon innan den superba frukostbuffén på hotellet!!!

Ett besök på Gröna Lund ska vi också hinna med på antingen Fredag eller Lördag. Eventuellt kommer broder med familj ner till Grönan också. Roligt för Tina hur som helst som är lite mer karusellgalen än mig att kunna få åka med Perra, Karin eller kanske deras dotter Vendela som ju snart är tonåring. Själv nöjer jag mig med Femkamp och längtar tills jag kan få köra lite radiobil med Max i framtiden.

Även om jag varit i Stockholm rätt mycket genom åren så finns det ju alltid nya platser att upptäcka och jag är en person som gärna läser på lite innan vad jag än ska resa för att få tips mm. Därför surfar jag lite på Alltomstockholm.se och liknande sajter för att få lite bra tips på mysiga ställen vi kan besöka på Söder som jag inte kände till. Dessutom blir det ju lite annorlunda nu när vi har flera små barn i sällskapet. Då väljer man kanske inte att åka till Drottninggatan för att shoppa eller att tränga sig in på Snaps vid "Medis" för att ta den kalla ölen. På mysiga uteserveringen MoseBacke har jag ju varit många gånger liksom flera andra ställen på Söder men nu vill man ju att det ska vara barnvagnsvänliga serveringar. Sedan känner jag till Boule & Berså och Fåfängan men har aldrig varit där men kan tänka mig att det är platser som är värda ett besök och ju ligger på lämpligt promenadavstånd från hotellet.

Om Frippo, Bodare eller någon annan har några speciella  tips så är det bara att skriva eller höra av er!


Semesterlivet

Vi har en ganska skön semester förutom då det där eviga problemet med extremt lite sömn som gör att man åldras 10 år denna sommar. Vi har kört en tvätt av radhuset nu så vi kan börja måla när vi kommer hem från Stockholm och annars har vi mest tagit det lugnt och umgåtts. Har skrivit det förr och måste göra det igen. Jag beundrar verkligen alla er som har ett eller flera småbarn och ändå hinner rusta så in i helvete. Fast alla är ju olika och vi gör nog hellre lite småryck ibland för att sen ta pauser och hinna med lite annat i livet. Det handlar väl lite om intresse och vilken situation man har med huset också förstås.

Det har tyvärr blivit alldeles för lite tennis och andra aktiviteter hittills på semestern men hoppas på lite mer sånt framöver. Det där med att hålla en nyttigare diet och minska på sockerätandet går ju käpprätt åt helvete och jag orkar inte hålla på med det nå mer nu under semestern. Både Tina och jag är helt hopplösa vad gäller godis så även om den ena personen mot all förmodan kan tänka sig en nyttig kväll så är ju den andre sugen o drar med sig båda i fallet :)  Jag gick ju ner 5-6 kilo ett tag där men är nu på stadig väg uppåt. Skitsamma, jag lider inte av nån stor övervikt och får väl kämpa med sockerberoendet i höst istället då.

Nu är klockan 23:30 och jag ska försöka tanka ned lite ny bra musik till bilen inför Stockholmsresan. Fan det är ju omöjligt att hitta ny bra musik känns det som *suck* Tina bryr sig inte vad vi lyssnar på men jag vägrar sitta med ett brusigt Mix Megapol i bilen ner till Stockholm och lyssna på Cher! Då bränner jag hellre en skiva med Povel eller nåt!

Börjar bli riktigt trött då jag varit vaken sen 4-tiden imorse men samtidigt ingen större mening med att lägga sig eftersom Max redan nu vaknat sex gånger sen läggningen vid kl 20. Fast han gnyr bara och vill ha hjälp att stoppa i nappen så det är ingen katastrof men när jag ibland inte kan somna om blir det svindrygt! När det gäller Max så måste jag säga att han är helt underbart tålmodig och glad på dagtid som när vi tvättar huset eller grejar med annat. Han är för det mesta helnöjd med att bara få kika på oss o få vara med liksom. Det känns också som om han är väldigt lugn och lätt att ha med när vi ska göra saker vilket bådar gott inför Stockholmsresan men vi får väl se...

Imorgon kväll ska jag och Max för övrigt ha en liten grabbkväll då Tina ska följa med en kompis på en fest. Hon är väl unt att få ta någon öl i lugn och ro utan att behöva cykla hem som senast men det blir förmodligen ganska lugnt för henne eftersom vi ska vara i Stockholm kl 10:00 på Torsdag morgon. Dessutom har vi en del att göra innan för det är ju helt sjukt vad mycket packning vi måste ha med till Max!!!! Bara all mat och blöjor blir ju en väska! Jag och Maxen får vara glada över att vi har Tina som har sån stenkoll och redan har gjort en lång packlista så att vi får med allt!

Stackars Victoria

Nu såg jag inte en minut av hyllningsprogrammet igår men tycker alltid lite synd om vår kronprinsessa som måste sitta där på Öland i nån folkdräkt som en gammal kärring år efter år och le oavsett vilka som uppträder eller uppvaktar henne. Synd om henne kanske är fel ord med tanke på att det finns en hel del människor som förstås har större problem i livet men jag är inte direkt avis på henne om man säger så. Inte fick vår Sandviksbekante Westling vara med den här gången hörde jag. Han överlever nog ändå gissar jag.

Såg att Tomas Järvheden skulle vara programledare och det klarade han säkert bra eftersom jag tycker han är duktig och rolig! Jag minns när Järvheden var helt okänd och körde ståupp på en krog i stan när vi hade innebandyavslutning för några år sen. Han var djävligt rolig och inte bara på det "inövade" så man tänkte ju då att han borde kunna bli något i större sammanhang än ståupp-branschen.

Ericsson W890i

I helgen var jag in till Phonehouse i Valbo och köpte min nya mobil. Som jag tidigare skrev så blev det en Ericsson W 890i och jag valde den bruna modellen. Eftersom jag är van med Ericsson-mobil numera är det väl inga större sensationer men W 890 är ju mer anpassad för musiklyssning än min förra mobil och den tunna mobilen ligger perfekt i fickan. Det negativa är väl knapparna vilket gör att det känns sämre att skicka sms och knappa bland menyer hittills. Kanske en vanesak, vi får se. Någon som är sugen att köpa en Ericsson K810i som endast är använd 1 år???


Max, 7 månader

Igår var det 7 månader sedan Max föddes! Otroligt vad tiden går fort och tänk vad han har förgyllt vårt liv!


Nya rutiner

En typisk bakfylle-Söndag för mig idag med Kebab, godis och lite soffliggande. Fast jämfört med tidigare i livet blir ju bakisdagarna lite annorlunda nu när man har en liten parvel här hemma som inte tar nån som helst hänsyn till om pappa är lite sliten! Dessutom lyckades han ge mig två blöjbyten där jag trodde en dinosaurie lånat hans blöja med tanke på "lasset" som var där i HUA!!! Precis vad en kräsen pappa vill ha lite lätt illamåendes men rätt åt mig eller hur? :)

På eftermiddagen så kom "Nana", Maria och Theo förbi och Max skippade sin eftermiddagslur för att istället kika lite på Theo och på när vi vuxna körde några omgångar av Buzz. Sen ikväll bestämde vi oss för att prova låta Max bara ta två sömntillfällen på dagarna framöver och kanske lyckas göra kvällsläggningen ytterliggare lite tidigare mellan 19-20.

Jag gav Max välling vid 19-tiden och efter lite gråt och bökande somnade han till slut vid kl 20. Tyvärr så vaknar han fortfarande extremt mycket och nu när klockan är 23:30 har vi redan varit in till honom 5 ggr för att stoppa i nappen och böka lite innan han sen somnar om en stund. Nu ska jag gå och lägga mig och håller tummarna för att han tar ett sovskift på några timmar nu då men Ich Betwievlich! Sen hoppas vi förstås att det här med att han bara ska prova sova två gånger på dagarna framöver kommer ge en Max bättre nattsömn framöver även om första kvällen inte blev någon stor succe.

En annan ny sak nu framöver blir ju att Tina från och med denna helgen slutar att amma Max. Så istället för "tutte" så får vi tassa upp och ge honom lite mjölkersättning på flaska en gång på natten och även en gång på dagen nu i början. Skönt för Tina att vara klar med amningen även om jag vet at hon kommer sakna de mysiga stunderna lite grann.


Det sociala spelet

Kikade ikväll på tv-programmet "Det sociala spelet" med David Hellenius, Felix Herngren och Christine Meltzer. Det var helt ok och lite småroligt då de ju tar upp olika jobbiga situationer från det verkliga livet på ett roligt sätt. En sak som togs upp är ju det här med hälsningar. När ska man skaka hand och när ska man kramas? Samma sak gäller när man möter någon bekant flera gånger samma dag om man måste heja varje gång med mera.

Just det där med att krama eller skaka hand kan jag själv tycka känns lite jobbigt. Inte för att jag är rädd för att kramas men det blir lite småpinsamma situationer ibland helt enkelt. Vi "Lillsvedare" är ju vana med att man alltid ska kramas när man träffas men när man sen är på återträff eller nåt känns det ju djävligt hyckleriaktigt att krama någon man inte pratade med en enda gång under två skolår på den tiden. Dom där mellantingen mellan kram och handskakning är ju de mest pinsamma och jag gjorde nog någon sådan igår kväll på festen har jag för mig :)

Sommarfesten

Vid 17-tiden cyklade jag och Tina hemifrån till Anders o Elisabeth där några i gänget samlades för en lite fördrink innan vi sen vid kl 18 begav oss hem till Perra och Karin. En lite märklig känsla för mig och Tina att cykla iväg till partaj och lämna Max hemma med mormor men han var ju i trygga händer. Hos Perra och Karin blev det välkomstdrink och lite mingel och även om de inte ville att detta skulle vara födelsedagsfest så uppvaktade vi 35-åringarna med lite presenter förstås. Det var väl ca 25-30 personer där och endast 4-5 personer som jag inte kände sen tidigare.

Efter lite mingel och precis när det var dags för mat så ringde Tinas mamma och berättade att Max var väldigt ledsen och inte alls kunde komma till ro. Vi hade väl anat att första kvällen borta kunde bli så här så det var väl ingen katastrof men trist ändå förstås och speciellt för Tina som cyklade hem och fick avbryta sin partaj-comeback. Kändes lite trist att Tina inte var med på festen då det ju var väldigt många av mina bekanta där som hon kunde lärt känna lite bättre men men. När mamma Tina kom hem blev ju Max nöjd och glad o kunde somna skönt och det var ju huvudsaken. Hon får gå ut och parta lite med några kompisar framöver så får jag sköta hemmet och Max då istället.

Efter en massa god mat så var det sen dags för lite lekar. Det var mycket bollekar helt i min smak även om jag prestationsmässigt har för mig att jag var bedrövlig. Vi skulle även slå i en spik i nån stafett och jag lär inte bli programledare för Äntligen Hemma nästa år heller! Vi körde även lite kubb, pingis mm. och det var jättetrevligt. Resten av kvällen/natten blev det ju party helt enkelt då. En djävla massa folk sjöng Singstar medan jag och många andra tillbringade många timmar på "dansgolvet" altanen. Jag brukar sällan lämna fester bland de första men så blev det denna gång och ändå var kl 03:30 när jag cyklade hemåt.

Det var en suverän fest som våra härliga vänner Perra och Karin hade anordnat. Väldigt roligt att träffa många gamla kompisar som man sällan umgås med numera utan mest träffar i samband med stora fester mm. Det var naturligtvis trist att Tina fick avbryta men när Max ville kliva upp imorse kändes det ju alla fall skönt att man som bakfull småbarnspappa kunde unna sig lyxen att sova vidare.


Klicka för att se större

Dags för party

Vi hade väl hoppats att Max skulle sova bra inatt så vi fick vara utvilade till Perra och Karins sommarfest ikväll men riktigt så blev det inte förstås! (Redbull-läge) Hur som helst så ska vi snart cykla iväg till festen och så kommer Tinas mor hit och är barnvakt ikväll/natt. Första kvällen vi båda är borta från vår lille skrutt och jag både tror och hoppas det ska gå bra. Annars är det ju cykelavstånd hem så det är lugnt. Roligt för Tina att kunna få dricka nån öl på festen och för oss båda att ha en vuxenkväll ihop tillsammans med 25 andra trevliga människor.

Det har varit en ganska stressig dag men nu har jag hunnit med en tennis mot Wanke (1-1 som vanligt) och ska hoppa in i duschen innan vi sen cyklar iväg mot festen. Imorgon blir det säkert lite mindre roligt att vara småbarnsförälder men det är smällar man får ta *ler*


Nattuggla

Trots en stor sömnbrist de senaste veckorna känner jag tokpigg ikväll/natt då jag suttit uppe alldeles för länge vid datorn o lyssnat på gamla Lundellalbum. Kanske beror piggheten på att jag tog ett glas Rosévin med Redbull när vi grillade tidigare ikväll eller så är det bara min sedvanliga okunskap i hur man sover. Klockan börjar närma sig 01 så jag ska väl ta och lägga mig men väntar på Max obligatoriska vakning som borde komma strax.

Där kom snyftningar från övervåningen (paus) (tillbaka)Jag sprang som en gasell upp för trappen för att Tina skulle slippa vakna och sen var det bara att stoppa nappen i munnen igen och vända honom lite på sidan så han fick mysa mot snuttefilten och så somnade han om min älskade son. Så djävla skönt att han numera oftast somnar om direkt när han vaknat bara man stoppar i nappen o finns där en stund. Nästa steg är ju att vi hoppas att han slutar vakna 5-15 gånger efter hans insomning vid 20-tiden. Hur som helst så känns det djäkligt bra att vi lärt honom somna själv i sin egen säng i det egna rummet! "Worth fighting for" som Carlsbergreklamen lyder...

Ikväll har vi kikat klart på sista avsnittet någonsin av The Wire! En enormt bra välgjord serie med bra skådisar måste jag säga och synd att man inte följde serien från första säsongerna. Nästan lite trist att det är slut på serien nu men sånt är livet och nu har ju Dexter kört igång en ny säsong på TV6 som man kan följa istället om man vill se lite mord mm.

Imorgon bitti ska jag tyvärr åka ner till jobbet då det var lite kaos där och chefen undrade om jag kunde köra ett extrapass. Inte så jätteroligt men inte hela världen heller och lojalitet belönas kanske med lite extra ledighet eller nåt i framtiden.

Apropå Lojalitet, som Rolf Zetterlund den gamle fotbollstränaren sa en gång i en matchpaus. "Fan vad ni ser loja ut grabbar!!! Får jag se minsta lilla lojalitet i andra halvlek så blir det byten direkt" 


Lundells biografi del 2

Då har jag i rasande fart läst ut del 2 av Måns Ivarssons biografi om Ulf Lundell. I denna bok avhandlas åren 1983-92 då Lundell som vanligt är produktiv och spottar ur sig böcker, dikter och nya album som t ex Den vassa eggen, Det goda livet och Evangeline m.fl. Första delen av boken handlar ju en del om Lundells alkoholproblem och skilsmässan som tar honom väldigt hårt. Skilsmässan för ju något gott med sig för oss Uffe-fans eftersom albumet "Den Vassa Eggen" som släpps 1985 ju mestadels i texterna handlar om denna period. Det är förstås en höjdpunkt i boken att få läsa om just hur den grymma skivan gjordes och vad låtarna egentligen handlar om. "Den Vassa Eggen" är ju Uffes bästa album och tänk vad många fler som skulle gilla honom om de bara gav den skivan några lyssningar vilket jag själv tyvärr gjorde väldigt sent i livet.

Lite klipp på Youtube från -85


Lundell hade ju som sagt problem med alkoholen under många år vilket under denna tid gav upphov till en del skandaler. Bland annat får man ju läsa en hel del om spelningen i Borgholm, 1985 när Lundell uppträdde väldigt berusad och helt glömde texterna mm. vilket gav stora rubriker som ni kan se på en av bilderna nedan. Sedan var Uffe ju nykter några år innan han började dricka igen och 1991 ställde in en spelning för att sen mynta det klassiska citatet "En iställd spelning är också en spelning"

Jag tycker även del 2 i denna biografi är lättläst och intressant men det beror ju självklart på mitt intresse för ämnet. Lite roligt att läsa om hans romans med Amanda Ooms och diverse olika kända musiker som kommer och går i Uffes band under de här åren. Måns Ivarsson använder ju sig mycket av gamla tidningsklipp mm. och i denna del är det tyvärr inte lika många intressanta intervjuer med musiker mm. som gjorde första boken intressant. Det är väl inte helt lätt heller att skriva en biografi om en person som själv inte vill bli intervjuad och underlätta detta arbete kan jag tänka mig. För mig som icke-Lundellexpert är det likförbannat hyperintressant och jag kastar mig nu över den sista boken!


Ny mobil

Nu har jag bestämt mig för att det är dags att byta mobil. Jag vill framförallt ha en tunnare mobil i fickan och en bättre musikmobil än min Ericsson K810i. Tycker inte att det finns nån modell som får mig lyrisk på förhand men det känns nog som om jag köper en Ericsson W890i. Lite sämre kamera än vad jag har nu men den duger säkert till de få bilder man knäpper med mobilen.

Nu när det vankas många promenader med Max under pappaledigheten så vill jag ha en musikmobil som dessutom ligger bättre i fickan. Någon som har erfarenheter om modellen Sony Ericsson W890 eller andra tips på lämplig mobil?




Sommartoppen

Det viktigaste på sommaren är ju förstås vädret men det finns ju viss mat o dryck som är överlägset på sommaren!

1. Jordgubbar
2. Öl
3. Piggelin
4. Grillat kött
5. Vitt vin


Torbjörn Nilsson

En av mina sportidoler när jag var yngre var ju fotbollsspelaren Torbjörn Nilsson. Han var en fantastisk fotbollsspelare och är en väldigt sympatisk och klok människa på många sätt. Tyvärr kanske lite för sympatisk och icke-ego vilket hindrade honom från att bli ännu större inom fotbollen.

 I klipp 1 ser man ett snyggt solomål mot Hammarby i Allsvenskan och lägg märke till hur Torbjörn klappar om målvakten efter att ha snurrat upp honom och gjort målet. Detta inte som någon spydig gest utan bara sportsligt och som tröst. Torbjörn skulle inte riktigt passa in bland dagens fotbollsprimadonnor den saken är klar.

I klipp 2 så är det ett klassiskt skämt som jag minns mycket väl. Glenn Hysén och Torbjörn Nilsson hade mycket hyss för sig under åren i IFK Göteborg och här är Torbjörn Nilsson med i ett tv-program när en mystisk sminkör börjar pudra honom på näsan i direktsändning.

9 år sedan - Gotland

Sommaren -99 åkte jag till Gotland för första gången då vi var ett grabbgäng som drog iväg en vecka. Från vårt gäng var det jag, Nisse, Perra och "Kondis". Sen åkte vi ihop med Tomas Lindberg, Hedlund, Thunell och bröderna Gladh som vi ju kände men inte hade umgåtts så mycket med. Vi hade hyrt en tiobäddsstuga i mysiga Kneippbyn som ligger mellan Visby och Tofta Stranden och hade förstås en händelserik rolig vecka.

Jag minns att vi tog nattbåten över som kommer fram kl 05 på morgonen och att jag som vanligt inte kunde sova en blund där vi låg på golvet på båten och höll på att frysa ihjäl. Väl framme i Kneippbyn vid 6-tiden spelade vi minigolf och tog några Red-Bull Groggar!! O i den stilen fortsatte resan...

Vi hade kanonväder hela veckan och vi tog oftast taxi ut till Tofta stranden vid 10-tiden för att redan på förmiddagen börja smutta på lite groggar/öl. Hysteriskt mycket folk på Tofta och förmodligen har Sveriges mest vältränade killar/tjejer en överrenskommelse om att alla ska till Tofta på somrarna. Vi i vårt gäng var ju inga pösmunkar men heller inga två-metersbiffar med tvättbrädor så man kändes sig rätt chanslös raggmässigt ibland *ler*

På eftermiddagen vid 16-tiden tog vi nästa taxiresa förbi Kneippbyn och förbi Visby ut till Snäck där det ju som alltid var After Beach. Oftast spelade band som Pumpbolaget på After Beachen och det finns inte mycket som slår en fullsatt After Beach i gassande sol lär jag säga! Jag minns hur den nu tyvärr bortgångne kompisen "Kondis" som vanligt öste på för fullt och stagedivade från scenen i sin Liverpooltröja och fick igång hela publiken en av dagarna. För att spara lite pengar hade vi oftast med oss en ryggsäck med en 5-litersdunk med sprit för att kunna fylla på lite extra under after beachen. En ryggsäck som Perra för övrigt glömde kvar och senare väl hemma i S-viken fick ringa ner och fråga efter. Gotländskan som jobbar på Snäck - "Kan du beskriva Ryggsäcken?"  Perra via telefonen - " Ja den bör innehålla en 5 liters dunk med lite hemkört"

Efter After Beachen så blev det taxi hem till Kneippbyn där det nu gällde att samla lite krafter inför den kommande nattens partaj. För att komma in till Visby så blev det ju ännu en taxiresa eller faktiskt buss då det alltid gick partybussar till Visby och även hem vid 03-tiden. En härlig gotländsk busschaufför med glatt humör körde alltid samma kassettband i bussen och det var ett djävla drag på minns jag. Minns faktiskt inte riktigt men tror vi oftast gick på Burmeister på nätterna innan man sen var hemma i stugan igen vid 3-5 tiden på morgonen.

Vi hade en fantastiskt rolig vecka med ett härligt gäng måste jag säga och många minnen som av utrymmesskäl och cencur kanske inte passar sig i bloggen. Efter den där partajveckan var man verkligen som ett vrak när vi skulle köra hem från Nynäshamn tidigt på morgonen och jag kan bara tänka mig hur man skulle ha mått vid denna ålder, ha ha.

Efter detta har jag också varit till Visby 2001, 2003 och 2004 med lite olika gäng och även om det ibland är lite väl mycket "Bratz", typ drogade Paradise Hotell-kändisar på ön vecka 28-30 så tycker jag Gotland är helt underbart. Jag ser verkligen fram emot att Max blir lite äldre så vi kan åka till Gotland med några kompisar med  barn och få bo i Kneippbyn igen. Gotland är ju inte bara en partyö utan man kan ha väldigt mysigt där som par eller som barnfamiljer också!


Mamma Mia

Nu kommer ju musikalen Mamma Mia även som film med bland annat Meryl Streep och Pierce Brosnan i huvudrollerna. Jag har faktiskt bara sett en enda musikal i hela mitt liv och det var just Mamma Mia då jag, farsan och brorsan var i London år 2000. Jag tyckte den var bra måste jag säga och främst då för musiken men även för att historien var rolig om jag minns rätt. Filmen som kommer på bio den 11/7 är väl inget som får mig att springa till biografen för men roligt som svensk om även den blir en succé precis som musikalen. Tänk vad mycket bra musik Abba har gjort! När jag var liten har jag för mig att det var lite skämmigt att gilla Abba men så är inte fallet nu för tiden.


Semesterplaner

8 Juli redan och sommaren rasar som vanligt förbi i en hisnande fart *suck* Den här sommaren blir ju lite speciell för oss och även om vi funderat mycket på en utlandsresa nu eller i höst så blir det nog inget av med det. Många av kompisarna är eller har precis varit utomlands och de valde verkligen en bra sommar att resa iväg på eftersom det ju inte direkt varit kanonväder.

Tina, jag och Max tänker nog mest vara hemma men ska precis som föregående somrar ta en tur till Stockholm så småningom. Det blir nog näst nästa vecka gissar jag men vi avvaktar och kollar lite väder mm. Jag har ju många kompisar där nere som vi brukar kunna bo hos men denna sommar har vi tänkt boka in oss på hotell 2-3 nätter. Jag skulle gärna bo på Söder och på Clarion Hotell är det hyfsat pris om man har Coop-kort så det kan ju vara ett bra alternativ för oss. Det hotellet har ju ett bra läge för sköna promenader till den sköna parken Tantolunden eller upp till Medborgarplatsen, Långholmen, Gamla Stan mm. Förhoppningsvis hinner vi med lite shopping, hänga på sköna uteserveringar och kanske träffa några kompisar där nere i Sth även om de flesta av mina sth-kompisar brukar vara bortresta från staden på semestern.



Förutom att vi väl ska greja lite här hemma med radhuset i sommar, vad vi nu väljer att ge oss på så vill jag ju väldigt gärna hinna med att spela lite tennis, golf och beachvolley på semestern. Att få någon kompis med mig på tidig morgon-golfrunda i Högbo verkar svårt men jag ska försöka få till en Niohåls golfrunda nån eftermiddag/kväll i veckan. Det vore djäkligt roligt att se hur mycket man tappat inom golfen och dessutom få träffa o surra med lite kompisar.

Apropå kompisar så funderar jag ibland om flera av mina bästa kompisar har gått i ide den här sommaren??? Jag kan säkert bättra mig på att höra av mig till vissa jag också men det känns trist när en del av polarna så sällan hör av sig numera! Hur svårt kan det va att ta sig tid/ork till att ringa, skicka sms, slå på sitt MSN eller bara göra en kommentar i bloggen för de som nu läser den?

Pappalivet

Nu har jag varit hemma i en vecka från jobbet och självklart känns det otroligt skönt att kunna vara hemma på heltid med Max. Speciellt nu när vi har det så lyxigt att vi är hemma båda två hela Juli och Augusti. Dagarna med Max är mest roliga då han oftast är på ett väldigt bra humör och det är inga problem att åka iväg på shoppingturer o så då han är väldigt nöjd med att åka bil eller sitta i vagnen. Djäklar vad Max är nyfiken och ska utforska allt numera. Han är ju väldigt lätt att roa och man tröttnar aldrig på hans underbara skratt! Ibland kan man känna lite frustration över att man känner sig så låst när man är hemma med Max. Han sover ju inte längre lika mycket på dagarna och när man är trött som vi alltid är numera kan det ju förstås ibland kännas mindre inspererande att bubba runt honom och försöka underhålla honom fram till nästa mat eller sovstund när vi bara är hemma.

Apropå sömnen så vet jag inte om man ska säga att det går bra eller dåligt med våra metoder. Positivt är ju att han sover i sin egen säng i sitt eget rum och att han kan somna själv utan att vi måste buffa eller bära honom. Dessutom behöver man oftast inte göra mer än att stoppa i nappen och vända honom på sida när han vaknar på natten. Vi märker också att Max blivit än mer van med att ha pappa hemma så att det inte bara är mamma som duger när han ska nattas och får sina gråtattacker. Negativt är ju att Max oftast vaknar mellan 5 till 12 ggr per natt och att jag ibland som alltid har svårt att sova har så svårt att somna om vilket innebär väldigt lite sömn stundtals. Tina och jag turas ju förstås om och än så länge är det inga problem om att den ena tycker den andre borde ta omsömningarna oftare eller nåt. Vi hoppas ju förstås att han snart börjar sova lite längre stunder på nätterna eftersom det känns jobbigt att gå omkring och vara ständigt trött här hemma.

Vi har pratat lite om det här med barnvakt till Max också. På Lördag ska vi ju till Perra och Karin på sommarfest och förhoppningsvis kan Tinas mamma vara här med Max då och skulle det inte fungera bra med hans sömn finns vi ju på cykelavstånd. Skulle hon inte kunna så blir det värre och nu ska vi ta tag i det här med barnvakt för har man inte så bra möjligheter i släkten av olika skäl så får man försöka hitta andra lösningar!  Även om vi "bara" har ett barn så tror jag det är viktigt att vi ibland får hämta energi och vara helt barnlös båda två tillsammans. Lite vuxentid som det kallas behöver alla oavsett om vi går på bio, restaurang eller bara åker och storhandlar!



Lundells biografi 1

Då har jag läst ut första delen av Måns Ivarssons biografi om Ulf Lundell. Boken heter ju "Vill du ha din frihet får du ta den" och är på 840 sidor uppdelad i tre böcker. Den första boken berättar om Lundells uppväxt och om 70-talet då han ju bland annat ger ut sin bok Jack och släpper sitt första album.

Eftersom jag är en sen upptäckare av Ulf Lundell så har jag heller inte haft nån större koll på hans tidiga år och uppväxt vilket gör att den första boken kändes väldigt intressant. Roligt också att läsa om vad många av låtarna som han skrev på 70-talet egentligen handlar om även om jag inte kan påstå att jag gillar särskilt många låtar på hans 3-4 första album.

Roligt också att läsa om alla olika musiker som har spelat med Ulf Lundell som t ex Niklas Strömstedt som var med i många år som pianist bland annat. Likaså skrivs det ju en hel del om vår lokale kändismusiker Ingmar Dunker som var trummis i många år hos Uffe vilket jag inte hade en aning om. Förutom mycket handling kring musiken och böckerna så får man ju genom boken också en bra inblick i Lundells liv under de här åren. Mycket supande blev det och man behöver ju inte vara ett geni för att räkna ut att Lundell inte var särskilt lätt att leva med varken för flickvänner/fru eller bandmedlemmarna. Jag tycker Måns Ivarsson gjort ett bra jobb med del 1 och kastar mig genast över del 2 o 3 som enligt Lundellfans tyvärr inte ska vara lika välskrivna. Vi får se men jag ser verkligen fram emot att läsa lite mer om hur Den Vassa Eggen blev till och även senare album som jag har lite mer koll på.


Partyspel till PS3

I veckan har vi äntligen köpt både det nya Buzzspelet Quiz TV och även nya Singstar till vårt PS3. Passade på att koppla upp Playstation mot Internet så att vi direkt kunde gå ut och ladda hem lite fler låtar till Singstar. Så småningom kommer man ju även att kunna köpa extra frågor inom olika kategorier till Buzz via onlinebutiken vilket ju låter kanon! Nu när man är uppkopplad kan man ju dessutom lätt spela Fifa, NHL mm. mot andra som har PS3 som Flugan, Högen och Pelle Ress! Måste träna lite först som jag sagt i ett halvår bara...

Nya Buzz kändes alla fall djäkligt roligt och vad skönt med trådlösa Buzzers! Dessutom perfekt att man kan blanda olika frågekategorier utan att behöva springa o byta skivor ideligen.

För övrigt undrar jag ibland vad det krävs för att jobba inom någon av de här större kedjorna som Onoff, Siba eller Giganten. Jag hittills oftast kunnat mycker mer än de som jobbar där när jag har frågor om tv, dvd eller tv-spel.




Härlig sommarfredag

Härligt sommarväder och på förmiddagen åkte vi först till banken för att låna lite pengar till rust. Vi ska bland annat göra nytt badrum uppe och ju någon gång måla om huset med mera. Lite drygt att topplånet blir såpass stort nu men vi klarar ju av månadskostnaden och skönt att känna att vi alla fall har lite pengar nu till badrummet o annat. Efter bankbesöket åkte vi till Gävle för att hämta nya barnvagnen hos Babyproffsen. Sen skyndade vi oss hem för att kunna hinna njuta av lite sol.


Max i nya barnvagnen

Mellan kl 13-15 satt vi mestadels ute på vår bakgård i solen medan Max lekte på en filt i skuggan. Att bara få sitta i lugn och ro en timme i solen med min Lundellbok är ju numera väldigt uppskattat. Vad skönt det är när Max kan sitta och leka lite själv bredvid oss och trots hans jobbiga nätter så är han ju väldigt glad och lugn på dagarna måste jag säga. De nya tänderna verkar alla fall inte besvära honom då lika mycket som på natten.



Vid 15-tiden gjorde vi oss klar för att åka ut till Jonny o Lenas sommarstuga vid Storsjön. Vi skulle dit för att grilla och sen behövde Jonny hjälp med att lägga i en brygga som vägde ca 300 kg!!! Klart som fan att Jonny ringer mig då som dels har träningsverk så att jag röra mig och dels inte direkt utstrålar Hulken heller men men klart man ställer upp för en kompis. Som tur var hade Lenas brorsa Lars fixat dit två polare som tävlar i styrkelyft och de fick minst sagt dra ett tungt lass. På en av bilderna när vi skulle välta över bryggan trodde jag min sista stund var kommen då en kille var bakom bryggan så vi inte kunde knuffa över den men samtidigt var bryggan på väg att mosa mig då jag inte orkade hålla emot när jag väldigt orättvisst plötsligt fick ta det tunga hörnet :)  I panik fick vi skrika åt tyngdlyftarn att slänga sig undan och så framkallade jag såna där krafter som folk kan få vid olyckor då de lyfter bilar o annat för att kunna rädda någon. Alla klarade sig helskinnad och bryggan kom på plats alla fall men jag är glad att ingen förlorade några tår eller nåt.

Med Lars och "biffarna" fixade med bryggan så skulle jag och Jonny skruva ihop en Rusta-grill. Jag är tyvärr totalt oduglig på sånt där men det gick vägen efter lite värdefull hjälp från Tina som är duktig på att klura ut sånt.



Jonny och Lena köpte ju sommarstugan ifjol och även om den kostade ruskigt mycket pengar så är de ju på väg att verkligen få till ett paradis där ute med relaxavdelning, egen strand mm. De har ju sin lilla tjej Ebba som är lite över 1 år gammal och hon var väldigt nyfiken på Max denna kväll. Roligt att se hur de tittar och försöker kommunicera. Bara Max blir lite större kommer de ju kunna leka massor förstås. Som tack för hjälpen med bryggan bjöds vi på grillat och dessutom "tvingade" Jonny i mig några öl där ute i "idyllen". Det var en härlig sommarkväll som vi avslutade vid 21-tiden för att åka hem och lägga en trött Max.

.

Man hinner blogga en del när man inte kan sova om nätterna men nu får jag se hur det blir framöver. Man kan ju t ex göra något nyttigare som att sticka ut på en löptur istället för att blogga när man väl får lite tid över.

Pussen


Har ni TV8?

Fotbolls VM-kvalet i höst sänds på TV8 om någon sportintresserad kompis inte har kanalen och vill vara ute i god tid med att bearbeta "regeringen"


Springsteen på Ullevi

Jag kan inte påstå att jag är ett stort Bruce Springsteen-fan men det beror förmodligen mest på att jag inte orkat "lyssna in mig" tillräckligt på honom. De allra flesta som gillar Lundell är ju stora Springsteenfans vilket jag säkert skulle vara om jag lyssnat mer på honom. Han har alla fall gjort många väldigt bra låtar och när biljetterna till denna Ullevi-helg släpptes försökte jag få tag på några men lyckades icke. Nu på slutet har det sålts extrabiljetter så med större vilja och bättre ekonomi hade jag kunnat vara där nere nu. Att stå på ett fullsatt Ullevi och t ex få lyssna på låten Jungleland med det magiska saxofonsolot eller få höra The River, Hungry Heart, Badlands med flera vore ju nåt....

För alla dem som kan sin Springsteen så är ju en sån här helg förmodligen något av det största man kan vara med om i livet och förmodligen för många av oss andra också. Därför känner jag mig avundsjuk på min vän Bodare och alla folk på Lundellforumet som är nere i Göteborg i helgen. Jag ska alla fall försökta fortsätta lyssna mer och mer på hans bästa album och sen är det bara att hålla tummarna för att han kommer till Sverige ytterliggare någon gång med sitt beryktade The E Street Band innan de lägger av. De som var där verkar alla fall ha haft en magisk varm sommarkväll med med ett kokande fullsatt Ullevi och en bra låtlista vad det verkar.

Räknar med en recension av Bodare här senare. Någon annan som gillar Springsteen eller kanske var där?


Träningsvärk, sa Bull

Fyfan, det märks att man inte är någon gymkille och herregud vilken träningsvärk jag har efter i Onsdags morse då jag tränade en timme på badhuset. Magen, armarna, ja hela jag känner mig som om jag blivit översprungen av en elefant eller nåt. Konstigt att det alltid är som värst två dagar efter men men snart går det över och det blir ju inte lika illa efter nästa pass om jag väl kommer tillbaka till gymmet :)

Inatt har Max varit riktigt "duktig" med hans mått mätt och bara vaknat ca 5 gånger sedan läggningen vid 20-tiden. Typiskt nog när man väl hade chansen att få sova ikapp efter några jobbiga nätter så vaknar jag ändå kvart över 5 och är pigg??? Så kan det vara men jag har ju den kära datorn där jag alltid har projekt som jag gärna ägnar mig åt om jag får möjlighet. Nu ska jag göra massa inställningar i vårt nyinstallerade Photoshop innan familjen vaknar. Ha en trevlig dag!

Babyjogger

Två dagar med mycket målande här då vi målat om vår hall. Vi blev nöjda och har nu en mycket ljusare fräschare hall. Nu längtar jag tills imorgon då vi kan skruva upp allt på väggarna igen så att det slipper vara så stökigt här hemma vilket jag hatar. Fast jag får nog vänja mig vid stökighet då jag anar att vi de närmsta åren kommer ha leksaker liggandes överallt.

Imorgon förmiddag ska vi först till banken för att låna lite pengar till rust och sen blir det en tur till Gävle för att hämta vår nya barnvagn. Vi valde efter mycket beslutsångest en BabyTravel Jogger som just nu kostar 2300 kr hos Babyproffsen. (Ordinarie pris ca 2900 kr) Den enda nackdelen med den är väl att den inte är vändbar så Max ej kan sitta vänd mot oss när vi går ut och går. Fast vi bedömde nog att han känner sig redo för att kika framåt och hoppas han kommer trivas i sin nya mycket smidigare vagn.



Lit de parade

Ulf Lundell sjunger Lit de parade -85



Filip och Fredriks version i tv-programmet Ett Herrans Liv


Firefox 3

Ni som upptäckt hur mycket bättre det fungerar att surfa med Firefox än Internet Explorer vet väl att version 3 nu finns att ladda ned här >>

Om ni inte har upptäckt Firefox så kan jag verkligen rekommendera att ni provar!


Nu börjar ledigheten

Rust på G
Igår (Tisdag) var jag ner till jobbet mellan kl 6-12 för att fixa lite grejor som behövde göras men nu känns det alla fall som om min långa pappaledighet börjar på riktigt! Igår eftermiddag var vi o kikade på lite färg och även badrumsprylar inför kommande rust. Vi ska på banken på Fredag för att höja upp vårt lån och ville ha lite hum om vad saker o ting kostar innan vi bestämmer oss för hur mycket vi ska låna. Mot kvällningen blev det en tennis mot Wanke igen äntligen och som så ofta förr slutade det oavgjort. (7-5, 3-6)

Det eviga sömntjatet
Kände mig helt slut igår kväll med huvudvärk och när jag skulle försöka lägga Max så ville han inte alls. Till slut fick mamma Tina ta över och lyckades förstås efter en stund att få honom lugn. Sen efter att Max somnat vid 21-tiden så har han vaknat ungefär en gång i timmen inatt. Inte så mycket skrik och grin utan det räcker med att man stoppar i nappen i munnen och lägger honom lite på sidan o finns där en stund så somnar han om. Ändå lite drygt att springa upp stup i ett men vi tycker det är värt att kämpa lite nu för att få honom att trivas med att sova i sitt eget rum i egna sängen. Efter att jag hade varit upp vid 4-tiden och kämpat lite med honom så kunde jag själv inte somna om o gick upp.

På Gymmet
Vid kvart i sex tog jag en promenad ner till badhuset för att aktivera mitt årskort som vi får lite billigare genom jobbet. Under fjolåret utnyttjade jag mitt årskort hela 1 gång!!! och alla som sett mig på bild vet ju att jag inte direkt är någon gymkille! Fast jag hoppas kunna träna någon gång ibland alla fall och med tanke på att vi vill bada med Max framöver så blir det säkerligen någorlunda utnyttjat och är värt 50 kr i månaden. Nu tränade jag på gymmet en timme och det var roligt o välbehövligt eftersom jag körde mycket stretching som min onda kropp behöver. Promenerade hem och kom hem lagom till kl 8 då resten av familjen vaknade. Nu blir det frukost här och sen ska vi nog planera lite mer om vad vi ska rusta framöver och kanske börja tvätta utsidan på radhuset eftersom vi ska måla om.

Max har fått tand

Igår morse upptäckte Tina att Max hade fått en början på två tänder precis som vi har misstänkt. Det kan ju förklara lite av problemen med sömnen alla fall och vi får hoppas han inte har alltför ont lillgubben.


RSS 2.0