Justice for the 96

Tragiskt att det skulle ta 23 år men idag kom äntligen en rapport som till fullo bevisar vad som egentligen skedde vid Hillsboroughkatastrofen där 96 Liverpoolsupportrar helt i onödan fick sätta livet till.
 
Nu har de drabbade alla fall fått någon slags upprättelse men hoppas att de ansvariga inom polisen, arrangörer och för en viss skittidning får stå till svars rejält.
 
En sak som också kan nämnas om detta är att en viss Kenny Dalglish som engagerat sig enormt i detta då efter denna händelse besökte samtliga 96 begravningar, det säger mycket om den mannen.
 
Väldigt läsvärd text om händelsen
 


Om Fotbolls EM 2012

Då var fotbolls-EM över och lämnar som vanligt ett visst vemod och tomhet efter sig. Det är lätt att vänja sig med bra fotboll på tv:n varje kväll men jag får se fram mot OS senare i sommar istället. Det var ett bra fotbolls-EM med många bra matcher även om jag tycker de där fantastiska matcherna inte blev så många. Glädjande att se många lag satsa offensivt i första gruppspelsomgången och att eftersnacket inte kom att handla så jättemycket om fult spel, filmningar och domarmisstag som man kunde befara även om just domarinsatserna måste kommenteras. Till detta EM-slutspel så provade man använda straffområdesdomare vilket jag tycker är bra, problemet var bara att dessa valde att ej ingripa trots flera straffsituationer och även två st mål som borde ha varit mål men som huvuddomaren ej såg. Tycker ändå man ska fortsätta med straffområdesdomare även om de gjorde fiasko i EM.
 
Sveriges insats blev tyvärr ingen succé. I första matchen mot Ukraina gjorde laget en blek insats medan man sen mot England spelade klart bättre men på ett snöpligt sätt förlorade mot ett landslag med Roy Hodgson vid rodret spelade defensivare än någonsin och hade en enorm tur i gruppspelet. Själv såg jag matchen i Göransson Arena ihop med Persson, Perra, Nisse och många andra. Det var ju enormt roligt när Sverige spelade bra och tog ledningen med 2-1 men sedan dog förstås stämningen rejält i den välbesökta arenan när England vann matchen efter ett riktigt skitmål i matchens slutskede. Sista matchen i gruppspelet för Sverige blev betydelselös men landslaget gjorde alla fall en bra match och besegrade Frankrike efter att Zlatan gjort ett drömmål. Just Zlatans insats i EM var ett av få svenska glädjeämnen då han visade vilken fantastisk spelare han är.
 
Spanien vann alltså EM igen efter att ha krossat en av turneringens stora överraskningar Italien i finalen. Tidigare i turneringen så hade Spanien inte direkt lyst så mycket som man är vana att se dem och deras sätt att köra med en 4-6-0 uppställning utan någon ren forward fick mycket kritik. Likaså deras eviga passningsspel då många ledsnade på att de så sällan försökte hota i djupled. Jag tycker fortfarande de spelar en fantastisk fotboll men visst skulle man ibland önska att de gick framåt lite oftare när de är så skickliga. O andra sidan så är det ju faktiskt upp till motståndarna att försöka ta av dem bollen också. Turneringens stora besvikelse blev Holland som blev utslagna direkt i gruppspelet och även Frankrike måste nämnas. Många såg ju dem som en titelkandidat men de visade ännu ett mästerskap upp en dålig inställning och de stora stjärnorna var märkligt bleka.

Nu är EM över och vi ser fram mot VM i Brasilien, måtte Sverige vara med där!
 
 

RSS 2.0