Lillsvedsträff i helgen

Idag kommer Lillsvedsgrabbarna upp för en efterlängtad träff hela helgen! Jag, Jonny, Henke B, Henke L, Pelle och Bodare blev ju väldigt tajta kompisar under åren på Lillsved 96-98! De efterföljande åren och början av 2000-talet så umgicks vi flitigt med många träffar både här i Sandviken och Hudik men främst i Stockholm dit Jonny och jag åkte väldigt ofta på den tiden för roliga träffar med sportaktiviteter och partaj, ofta på Golden Hits. Numera har alla skaffat sambos/småbarn så det blir tyvärr alltmer sällan vi ses men förhoppningsvis kan det bli lite oftare framöver när våra barn blivit lite större.

Ikväll ska vi vara ute vid Jonny och deras mysiga relaxavdelning med lite bad i tunna, bastu mm. Sedan imorgon så ska vi för ovanlighetens skull varken sporta eller supa på krogen utan vi har bokat en trerätters middag på Läkerol Arena där vi från restaurangen på läktaren ska se Brynäs möta Luleå. Sedan får vi se vad som händer men tanken är nog att återvända till Jonny för att umgås där hemma vilket passar mig bra då jag inte är lika krogsugen numera när jag vill ta det lugnt med alkoholen för de här konstiga bröstsmärtorna.

Det blir en härlig helg med många minnen och skratt kan jag lova!!!


Gänget! Där "Bullen" (Henke B) denna gång glädjande är med men foto saknas!

En skön vecka

Bra träningsvecka
Fredagsfika på jobbet och medan de andra frossar kanelbullar så gör jag ett inägg i bloggen istället. Förutom lite sömnbrist någon natt så har detta varit en skön vecka på flera sätt. Framförallt är jag glad över att ha kunnat träna rejält varje kväll denna vecka utan några större krämpor i kroppen! Synd bara att jag ätit smörgås till frukost och en massa pasta hela veckan för annars hade kanske 1-2 magkilon försvunnit.

Innebandyn känns så djävla roligt just nu och jag blir ibland lite sugen att åter börja spela seriespel med något lag men får se hur det blir. I Tisdags kväll gjorde jag dessutom mjuktenniscomeback mot Wanke efter att inte ha spelat detta på flera år. Djävligt roligt och som vanligt var vi tokjämna så ställningen var 6-1, 1-6, 3-3 när vi kl 22:00 fick avbryta pga larmet i hallen snart skulle gå.

Lyxmorgnar
Tina har ju varit ledig med Max Onsdag, Torsdag och Fredag denna vecka. Det kan låta lite löjligt för er som har flera barn men för mig kändes det som en stor lyx att få tre dagar med lugna morgnar utan stress för att hinna till dagis i tid med Max. Innan jag fick barn anade jag nog inte hur less jag skulle bli ibland på att klä på en protesterande 2,5 åring eller tjata om tandborstning mm. Inte heller njuter jag av den blivande vinterkylan när jag ska försöka knäppa fast Max i den för trånga bilbarnstolen för miljonte gången.

Vi har den bästa av barnbilstolar men när Max har vinterkläderna på så blir det djävligt svårt att få fast bältet, varför göra det så kort i justeringen??? Trots det måste jag säga att Max oftast sköter sig väldigt bra på våra morgonlämningar men det har ändå varit lyxigt att få bara rå om sig själv och åka till jobbet när jag vill dessa tre morgnar! Skönt också för Tina som tillfälligt har sluppit att cykla iväg kvart över 6 till tåget dessa morgnar.

Brynäs målvaktskris
Jag var ju en av dem som jublade högt när Brynäs sportchef Micke Sundlöf lyckades värva hit NHL/AHL-målvakten Thomas Greiss. Tyvärr har han ju fått en katastrofal start i klubben och jag kan hålla med kritiker som Wikegård att Brynäs med facit i hand förstås borde låtit honom träna med klubben någon vecka innan man kastade in honom i hetluften. Även om jag inte sett så många matcher med Brynäs så bör man ju ändå vara medveten om att Brynäs just nu har fler problem än en darrig målvakt.

Att göra noll mål hemma mot AIK och förlora skotten i andra perioden med 3-11 är ju bedrövligt! Spelare som Andreas Dackell, Jonas Nordqvist verkar ju vara genomusla denna säsongen och Brynäs kan ju inte bara förlita sig på att de yngre spelarna ska prestera. Jag hoppas på en rejäl skärpning på Lördag när jag kommer att se matchen mot serieledande Luleå på plats från restaurangen ihop med Lillsvedsgrabbarna! Lite trist om de är genomusla när man betalar 675 kr för en hockeymatch om inte annat!

Föreläsning med Bert

Igår eftermiddag gick jag och några jobbarkompisar på en föreläsning med Bert Karlsson. Ämnet var Entreprenörsskap men Bert svävade förstås ut så att det handlade om allt möjligt. Det var tre väldigt underhållande timmar där Bert Karlsson på ett intressant och roligt sätt berättade om hans "karriär" från när han började sitt företagande i tonåren fram tills nu där han är inblandad i flera stora spännande projekt som jag inte kände till. Till exempel är han med och ska skapa ett nytt fjällcenter uppe i Jämtland som lät ganska häftigt.

Även om jag har hyfsad koll på Berts escapader med Ny Demokrati, Skivbolaget Marianne, Fame Factory, Melodifestival, Skara Sommarland, Skolmatsprogrammet och hans engagemang i ämnet prostatacancer så fick man en hel del intressanta insidehistorier. Bert är ju som han är men jag måste säga att jag blev imponerad hur han trots utsvävningar med sina ofta djävligt roliga fräckishistorier och annat hela tiden hittade tillbaka till tråden där han befunnit sig innan.

Många intressanta stories fick vi höra som t ex. hur han gjorde för att skapa intresse hos medier när Skara Sommarland öppnade. Då skickade han hem massor av biljettpersonal vilket skapade en kö på över en mil och därefter fixade han flygfoton på kaoset som hamnade i kvällstidningarna och gav superb reklam. Sedan att detta kaos innebar stora problem för massor av andra människor, sånt skiter ju Bert i förstås.

Eller när Expressen utlyste en tävling om att rösta in en låt på svensktoppen och Bert köpte flera tusen tidningar själv och röstade in sin låt. Ett annat exempel är då en av hans medarbetare fick erbjudande om jobb hos konkurrenten samtidigt som Bert hade upptäckt att han förskingrat massor av pengar. Ta det andra jobbet eller hamna i fängelse sa Bert till honom! Han tog det andra jobbet och inom kort gick det åt helvete för konkurrenten.

Det var ju bara några av många intressanta berättelser han hade och även om den flashige moderatorn på scenen kanske inte lyckades helt med sin ambition om seriöst diskutera entreprenörsskap den sista timmen så tyckte de flesta av oss som var där att det var en lyckad underhållande föreläsning. För precis som Bert sa igår så är ju livet alldeles för kort för att man ska ha tråkigt! Jag vet att en del har väldigt svårt för Bert Karlsson men personligen så gillar jag den mannen!


Foto: Scanpix

Så Mycket Bättre

I Lördags kväll kikade jag på premiären av Så Mycket Bättre som sänds på TV4. Det är ett program där artisterna Lasse Berghagen, September, Di Leva, Plura, Lill-Babs, Christer Sandelin och Petter får bo ihop under en vecka och bland annat gestalta varandras låtar. Stuket är lite likt "Stjärnorna på Slottet" och personligen så är jag ju förtjust i den typen av program och detta blir nog en succe för TV4!

I premiärprogrammet så var det Lasse Berghagens dag med diverse aktiviteter, intervjuer, middagar och så fick de andra artisterna gestalta en egen vald låt från hans karriär. Herr Berghagen är ju en härlig personlighet som ibland balanserar lite på gränsen till att man får använda skämskudde i tv-soffan när han öser på som värst med sin otroliga helyllehet men hellre det än tvärtom!

De andra artisternas tolkningar av Berghagens låtar var överraskande bra måste jag säga och främst så gillade jag Petter, September och Di Levas tolkningar av Lasses klassiska hits! Visst kan man drömma om att få byta ut några i gänget mot egna favoritartister men detta är en serie som jag kommer att följa på Lördagarna framöver. För man undrar ju hur det kommer att låta när Lill Babs ska sjunga Septembers partyhits med mera!


Dagens

Hälsotillstånd: Har åkt på höstens första influensa men är lite piggare nu än igår
Sömn: Sådär, fryst som satan ibland och svettats ibland men 5-6 timmar som vanligt
Väder: Har ej varit ut och tänker inte gå ut men ser väldigt kallt ut. Ogilla!
Sportnyhet: Brynäs värvar en ny målvakt från NHL. Bra där Sundlöf!!!
Biljettbeställning: Håkan Hellström i Globen den 13 Nov med Persson och Wanke!!!
Träning: Blir förstås ingen alls trist nog men nästa vecka då djävlar.
Bön för döva öron: Polisen till media att inte göra en stor grej av skjutningarna i Malmö
Shopping: Den står Tina för då hon klädshoppar till morgonkvällens Ladies Night.
Film: Ska kolla klart på The Bad Lieutenant med Nicholas Cage och sedan se Iron Man 2.
Max: Är också ledig idag men får vara hos farmor någon timme och leka lite
Mat: Risken är stor att det blir tacos, har inte ätit det på 4 dagar ju!
Konstaterande: En vecka kvar till REUNION med Lillsvedgrabbarna!!!
Liverpool: En poäng igår får anses vara ok men spelet var bara sådär igen.
Håkan Hellström: Man måste dö några gånger innan man kan leva
Rockklassiker: King Cobra - Hunger
Kommande teknikinköp: Ny digitalkamera måste köpas, vår är trasig.

Tidningen Okej

Mycket fokus i nöjesmedia just nu om den klassiska ungdomstidningen OKEJ som fyller 30 år. Den tidigare OKEJ-skribenten Jörgen Holmstedt har i dagarna släppt en nostalgibok om denna tidning. För oss som fanns med på 80-talet så är ju detta något stort!!! Just under 80-talet så känns det som om nästan ungdomar mellan 10-16 år läste tidningen OKEJ och den hade ju otroliga försäljningssiffror vad jag har förstått.

Tidningen inriktade sig främst på musik men det var även artiklar om tv-serier, filmstjärnor mm. Målgruppen på den tiden var väl mestadels unga män/pojkar som t ex jag själv. På den tiden var det ju ett krig mellan Hårdrockare och Syntare men tidningen OKEJ lyckades fånga båda dessa målgrupper. Ett annat skäl till att unga män läste tidningen var förstås det faktum att det var mycket lättklädda tjejer i tidningen.

På nätet kan man hitta det mesta och jag hittade en hemsida om OKEJ där man kan läsa en hel del gamla artiklar från tidningen OKEJ och även se en del av alla bilder som fanns i tidningen. Vilken nostalgi att återse artiklarna om djävulshårdrockarna i W.A.S.P, läsa om Europes framgångar eller dregla över lättklädda bilder på Lili & Sussie igen. Tydligen finns tidningen OKEJ även idag vilket jag inte hade en aning om men större än vad den var på 80-talet kommer den aldrig att bli!

Finns det några fler som läste OKEJ eller kanske tom läser den tidningen numera?


Digitalisera gamla foton

Jag skulle gärna vilja digitalisera en hel del av mina gamla pappersfoton från förr. Den stora frågan nu är ju om man ska leja bort detta tidskrävande jobb till en firma och förmodligen få betala rätt dyrt för det eller hyra/köpa en scanner för att ordna det själv. Jag hade ju en scanner förr som jag sålde och att köpa en ny känns ändå lite onödigt då man ju inte kommer att scanna särskilt mycket i framtiden.

Någon som har gjort detta nyligen och har förslag/tips på det bästa sättet?

Kris i Liverpool FC

Förlust i derbyt mot ärkerivalen Everton med 2-0 och efter de senaste dagarnas lättnad över våra nya ägare så kom verkligheten snabbt ikapp när man för ungefär tionde matchen i rad fick se Liverpool underprestera! Nu måste det sägas att många spelare i dagens startelva inte alls håller klassen för att vara en klubb med topp 5 ambitioner i Premier League men man måste kunna begära mer av spelare som Torres, Meireles, Gerrard och Joe Cole! Oj vad jag saknar Mascherano just nu som istället för att göra stor nytta i Liverpool nöter bänk i Barcelona som förväntat.

Första 25 minuterna idag var ju en ren plåga som Liverpoolsupporter då Everton totalt åt upp oss utan att kunna göra mål. Lite typiskt nog tog de istället ledningen när vi väl hade fått igång lite spel men ändå absolut inte orättvist på något sätt. Liverpool försökte anfalla och taktiken verkade vara att slå odugliga (Joe Cole) inlägg mot en väldigt ensam iskall Fernando Torres i straffområdet. När Roy väl hade gjort lite byten såg spelet lite bättre ut men ändå en klart rättvis seger mot Everton och Liverpool harvar alltså på 19:e plats efter 8 omgångar, fantastiskt!

Det känns otroligt trist att redan nu konstatera att den nye tränaren Roy Hodgson förmodligen aldrig kommer att vara rätt person för att leda Liverpool FC! Sympatiske Roy H har tyvärr redan efter ca tio matcher gjort massor som gör att jag och många andra Liverpoolsupportrar redan nu önskar att någon annan tog över om det nu fanns någon lämplig tränare tillgänglig. Av döma vad han säger i intervjuer efter de senaste två matcherna så förstärks tyvärr intrycken om att han är fel person på fel plats. Sedan kan inte Roy lastas för allt då han ju tog över en trupp med brister och där många i vanliga fall ganska duktiga spelare nu tyvärr är genomusla.

Här är några av mina klagomål på Roy Hodgson!

- Har en alltför defensiv inställning som passar bättre i klubbar som Fullham
- Totalt oduglig och passiv som matchcoach, byter aldrig före 70:e minuten
- Värvar alltså oduglige Poulsen från Juvve dit han skickar den klart spelskickligare Aquilani
- Låter Maxi eller Jovanovic få starta i match efter match trots att båda varit odugliga
- Låter Agger nöta bänk trots att han är vår bäste mittback och bäst i uppspelsfasen mm.
- Borde ihop med klubben förstås ha förstärkt på forwardssidan med tanke på Torres skador
- Har startat med Lucas eller Poulsen i varje match och dessa två håller inte!
- Ger inte talangfulla ungdomar i klubben chansen även om de äldre underpresterar
- Press på bollhållaren och en offensiv spelide saknas helt och en del annat!!!


TV-kväll

Fredagskvällen tillbringades som vanligt framför tv:n med kvällstidningar och lite godis. Man blir förvånad över hur mycket man hinner se när man kikar på saker i efterhand och kan spola förbi onödigt dravel som reklam eller när en hysterisk Jidhe för tusende gången tjatar om Sveriges största musiktävling.

Följande program/serier/film kikade jag på mellan ca kl 20:00-01:00.

Lite Sällskap
Inspelat sedan Måndagen och avsnittet var inte lika bra som jag hade trott.

Idol
Jay och Geir solklart de bästa denna kväll. Sämst var väl att Jidhe är väl övertaggad och att juryn fortsätter tjata om Andreas Weises bratliknande utseende istället för att ge relevant feedback till honom.

Idol Eftersnack
Såg det för första gången i år och de programledarna från The Voice, främst Josefin Craafoord lyckas bra med att följa upp sina föregångares kalkoninsatser i detta program. Helt värdelöst program som vanligt!

The Sopranos
Är nu inne på säsong 5 i ett skede där man nästan som tittare får lite ångest då jag vet att Chris fru och Tonys kusin snart kommer att "försvinna". Makalöst bra serie som tål att tittas på flera gånger!

Entourage
Kikade på avsnittet där Vince börjar dejta porrstjärnan Sasha Grey! Ari i högform dessutom, grymt!!!

Tears of the sun
Långfilm med Bruce Willis som sändes på SVT denna kväll. Filmen utspelas i Afrika och är stundtals sorglig, vemodig och djävligt rå när den skildrar en del av våldet som pågår där i verkligeheten också. Jag har numera otroligt svårt att se sorgliga händelser som när någon förlorar sitt barn t ex så det blev en del tårar. En klart sevärd krigsfilm tycker jag.Knight and Day

Knight and Day + +

Beskrivning av filmen:
När Day hamnar bredvid en mystisk, charmerande man på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva av skiftande lojaliteter och flykt undan lönnmördare.

Mitt omdöme:
I helgen kikade jag på actionkomedin Knight and Day som var en av sommarens större filmer. Den hade fått både ris och ros bland omdömen på nätet och jag själv tillhör jag en av dem som ger ris i efterhand! Jag brukar ha svårt för actionkomedier oftast. I alla fall om det med det menas att man under otroligt överdrivna actionscener t ex ska skratta åt att Tom Cruise står på taket på en bil som kör i 200 km/h och säger roliga saker till kvinnan som kör bilen bredvid samtidigt som gevärsskotten haglar runt huvudet. Nä det är inget för mig och jag tyckte inte handlingen kändes intressant heller så det blir svag tvåa från mig i betyg!


Ägarstrulet i Liverpool

Jag brukar alltid vara försiktig med att ta ut något positivt i förskott men igår gjorde jag ett undantag och kände stor glädje över att Liverpool FC vann rättegången mot ägarna Hicks & Gillett. Eftersom det inte gick att överklaga rättens beslut så tänkte jag att allt nu var klart för att klubben inom något dygn äntligen skulle få helt klart med de nya ägarna New England Sport Ventures som erbjudit 3,2 miljarder till LFC men icke!!!!

Nu har svinen Hicks & Gillett tagit hjälp av en domstol i Texas för att häva detta beslut att klubben ska säljas samt att de lämnat in en stämning. Ja den här härvan lär ju fortsätta men om Hicks nu genom detta ser till att skjuta anrika fotbollsklubben Liverpool FC i sank så lär han alla fall aldrig någonsin kunna besöka England igen. Jag kan bara hålla tummarna för att allt snart löses till det bästa!Rika bloggerskor

Inom bloggvärlden så finns det ju en del yngre tjejer främst som tjänar pengar på sina bloggar. Jag har inte någon järnkoll på hur mycket men lite intressant att läsa Kenzas inlägg om hur mycket hon kan tjäna på sina reklamannonser i bloggen under en månad. Lägg sen till alla kläder, smink, resor och sånt som de kända bloggtjejerna bjuds på och alla dessa produktplaceringar med nya mobiltelefoner mm. så förstår man att de har det ganska bra förspänt de här största bloggerskorna.

Jag är inte bitter men visst kan jag svära lite över att en idiot som Kissie kan livnära sig bra på att blogga! Har i och för sig bara läst 4-5 st inlägg av henne men det räcker. Det är en sjuk värld när en ung tjej som inte ens har talang för att skriva och bara vräker ur sig vidriga elakheter mot folk kan tjäna mer pengar än t ex folk som arbetar inom vården mm. Fast driftiga unga tjejer som Kenza ska ju förstås inte ha skit för det eftersom hon ju bara på ett smart sätt har utnyttjat hur världen ser ut idag för att skapa sig själv ett framgångsrikt liv.

Max charmören

Imorse när jag lämnade Max på dagis så hann han inte ens ta av sig skorna förrän två små tjejer kom rusande och frågade "Heeeeej Maask!! Vill du följa med oss in i kuddrummet och busa?"

En bra start på dagen för vår lille charmör!


Holland-Sverige

Ikväll är det dags för stormatch i EM-kvalet då Sverige ska ta sig an VM-finalisterna Holland på bortaplan! Det har sprudlat rätt stor optimism från svenska fans/media inför matchen men man måste nog också inse hur sällan det är Sverige gör bra resultat i bortamatcher mot de stora länderna. Chansen till vinst eller åtminstone en poäng finns ju helt klart men det blir en tuff uppgift. Skönt att Robben är skadad och vi får hoppas att Hamréns gäng fortsätter att övertyga som de har gjort hittills.

Vad gäller startelvan så gissar jag att Kim Källström som så ofta förr blir petad. Denna gång till förmån för Pontus Wernblom och Ola Toivonen. Jag kan tycka synd om Källström som gjort bra insatser på sistonde i landslaget men kan acceptera valet denna gång då jag förstår att Hamrén vill ha Wernblom på mitten för att kötta! Till höger på mittfältet tror jag det blir Sebastian Larsson som välförtjänt borde få starta och gissningsvis så tar Johan Elmander platsen till vänster.

Kom igen nu Sverige!!!Hysteriskt roligt när Anna Brolin provar på att få en De Jong-spark i bröstet, ha ha!!

Grattis Roffe!

Jag måste även i bloggen få gratulera en av mina bästa kompisar Roffe som nu på lite äldre dar har blivit pappa. Han är numera pappa till en söt liten tjej som heter Josefine! Det kommer att bli en stor omställning för dig Roffe på många sätt men du kommer ju precis som mig och många andra upptäcka att detta är det bästa du har gjort!

Stort grattis till både dig och Khing till ert underverk!!!

Rättegång i Lite Sällskap

Ikväll är det dags för ännu ett avsnitt av Filip och Fredriks datingprogram Lite Sällskap. De två senaste avsnitten har ju varit helt underbara och ikväll kommer tydligen ännu ett sådant då Filip och Fredrik agerar advokater i en rättegång med de inblandade (se klippet nedan). Fantastisk jury de fått ihop, bara Filip och Fredrik som kan nosa sig fram till en sån mängd orginella människor som i denna serie, ha ha.

Hur de ska gå vidare med dejtandet efter allt som hände senast på festen kan man ju fråga sig? Stellan trodde man hade brännt alla skepp hos två av de andra tjejerna efter att han vrålhånglat direkt med den där minst sagt framfusiga dryga bitchen från Göteborg men så var inte fallet då han senare fick vänslas en hel del med blondinen. Njöt i fulla drag när han sedan dagen efter röstade ut tjejen från Göteborg.

Ingen hamnade väl i chock över att den norska kvinnan dumpade den kärlekskranke stackars Hans-Göran som ju i slutändan kommer att stå där med förhoppningsvis någon ny kvinnlig vän men knappast något mer. Sen har vi Nina, ja vad ska man säga om henne? Tror inte heller att hon kommer att finna någon då de gubbarna nog mest ser detta som en rolig grej där de får möjlighet till gratis party. Den blyge Elin får man ingen riktig koll på heller men hon kanske blir ihop med den där Thairesande killen nån månad alla fall.

Ikväll på Kanal 5 kl 22:00!


Kylig Måndag

Imorse var det riktigt kallt ute och jag fick en otäck påminnelse om hur det kommer att kännas vid ungefär 100 st kalla dagislämningsmorgnar framöver. Tur att vi har garage för att skrapa rutorna på bilen ogillas kraftigt! Imorgon den 12:e hade vi tidigare lite planer på att vi skulle lämna landet för att åka iväg på en solresa men så blir det inte. Tinas mamma har i helgen fått varit på sjukhuset igen och som läget är nu så känns det inte bra att åka iväg. Trist som fan förstås men i det här sammanhanget så är det ju inte oss det är synd om.

Tina har tillbringat en del tid inne på sjukhuset i helgen och sov där inne i Lördagsnatt. Nu är läget alla fall för tillfället lite stabilare med Tinas mamma men usch vad hon får genomlida mycket. De som aldrig har haft en nära anhörig cancerpatient kan nog inte ana vilket helvete det är och att som nära anhörig se en person man älskar tyna bort är obeskrivligt smärtsamt. Som jag skrivit förr så har jag alltid varit sjukhusrädd och den rädslan mildras ju inte när jag nu vid flera tillfällen ser hur mycket som borde kunna fungera bättre i Sverige år 2010!

I Lördags satt jag och tänkte tillbaka på år 2009 som på många sätt var ett otursår med sjukdomar och elände. Jag kan ju inte direkt påstå att detta året blev bättre och efter allt som har hänt så finns det tyvärr även en del orosmoln och problem om saker som jag inte vill gå in på här. I både min pappas fall och nu med Tinas mamma så var/är det svårt när vi runt omkring inte kunde/kan se ljust på framtiden då man tyvärr vet att framtiden kan vara lika med döden för den som har obotlig cancer. I min brorsdotter Olivias fall med leukemin fanns alla fall under en tid hoppet på att hon skulle bli frisk men för Tinas mamma kan vi bara hoppas att hon kan få leva så länge som möjligt och utan att ha alltför ont.

Trots dysterheter i vårt liv så måste man förstås ändå försöka att leva vidare och glädjas åt allt det som är bra i våra liv. Vi är friska, vi har en underbar son som förgyller våra liv och vi älskar varandra mycket. Dessutom har vi har jobb, kompisar, fin bostad mm. och därmed alla möjligheter för att ha det bra i livet. Sånt är viktigt att tänka på i de stunder där man lätt kan känna en viss bitterhet över att våra familjer drabbas av en massa skit. Sedan är man ju inte mer än människa så jag kan precis som många andra beklaga mig över småsaker som egentligen är lyxproblem.


Starkare än ord med Peter LeMarc som också har drabbats av cancer

Tävlande i På Spåret

Snart är det dags för en ny säsong av På Spåret och nu har de tävlande paren offentliggjorts! Väldigt trist att inte Filip och Fredrik är med men en del nya intressanta namn är med som Adam Alsing, Olle Palmlöf, Martina Haag och Eric Haag bland annat. Adam Alsing är ju grymt allmänbildad så det blir roligt att se hur han klarar av detta.

Av fjolårets deltagare så gläds jag mycket åt att roliga Peter Apelgren fortsätter vara med i programmet. Marcus Birro och hon den duktiga P3-tjejen som vann ifjol är ju förstås också med. Birro är ju en person som man både gillar och ogillar och i detta sammanhang ser jag gärna att han inte vinner ytterliggare ett år.

Premiären av programmet sänds Fredagen den 26 November!Hoppas på en resa

Jag och Tina har ju suktat efter att göra en utlandsresa ihop med Max men på grund av ekonomi, läget med Tinas mamma och våra arbeten så hade vi ställt in planerna om att komma till solen. Nu ser läget lite annorlunda ut då Tina "måste" ta ut sina 20 semesterdagar före årsskiftet samt att vi har fått in lite pengar också. Nu hänger det mest på att vi ska kunna ta ledigt från våra arbeten och sedan vill vi ju att läget med Tinas mamma ska kännas någorlunda stabilt ifall vi ska åka. Vi kanske kan åka redan nu i mitten av oktober men i så fall tidigast den 12:e och så måste vi vara hemma den 23:e så nu är ju frågan om vi kan hitta någon prisvärd resa.

Viktigast för oss är att komma till en plats där det är solsäkert då vi gärna undviker att få det som i December 2009 då vi hade mulet och kallt en hel vecka på Lanzarote. Nu vill vi njuta av sol och värme samt att Max denna gång ska kunna få bada massor! Personligen vill jag gärna ha bra joggingmöjligheter samt att en tennisbana vore kanon men man ska ju ha någon att spela med också. Andra saker som spelar in är ju restiden med flyg, de ökade terrorhoten och att det förstås ska vara ett barnvänligt resmål. Turkiet, Egypten, Kanarieöarna känns väl som tre heta resmål i nuläget. Egyptens magsjukebakterier oroar dock en smula med tanke på vår förmåga att dra på oss sjukdomar men vi får se.

Någon som har bra förslag på resmål/hotell?


Ett hotell på Kanarieöarna som lockar!

Rädslan att förlora ett barn

När man har blivit förälder så finns det ju för alla normala människor ingen större skräck än att förlora sitt barn. Numera sedan jag blev pappa tycker jag att jag ideligen läser nyheter om barn som blir sjuka eller dör i olyckor och jag blir så enormt berörd av detta. Sedan kom ju händelsen där min brorsdotter Olivia fick leukemi för lite mer än ett år sedan och gick bort i våras. Då blev de här fruktansvärda nyheterna som man ryser över när man läser tidningen mycket mera verklig då min bror fick uppleva alla föräldrars mardröm.

Man kan ju inte gå omkring med en ständig oro men efter det som hände Olivia så får jag alltid en klump i magen och lite överdriven oro så fort Max säger att han har ont någonstans. Det är ju inte bara sjukdomar man är rädd för utan även de stora olycksrisker som finns i livet. Det kan t ex räcka med en sekunds icke vaksamhet i närheten av en stor väg och att Max får för sig att springa ut i vägen, så kan det vara kört. En gammal skolkamrat till mig förlorade ju sin 2-årige son som blev överbackad av en släkting i samband med ett kalas, brrr.

Jag må vara en hönspappa men jag är en person som i såna sammanhang gör allt för att minimera riskerna för olyckor. Sedan måste man förstås låta Max få klättra, slå sig och ramla mm. även om man ibland gärna är lite överbeskyddande i såna lägen också. Jag bävar också lite redan nu för hur man kommer att känna när Max är i tonåren och hänger ute på kvällar/nätter med tanke på hur mycket som kan hända. Fast sånt är ju livet och detta är ju inte unikt för oss på något sätt utan något alla vi föräldrar som älskar våra barn över allt annat känner igen sig i.

Igår kväll kikade jag på tv-programmet Sommarpratarna som jag hade inspelat. Där var det bland annat än präst som berättade om hur han hade förlorat två av sina tre barn när de var i tonåren. Nu när man själv har barn så är jag otroligt känslig för såna berättelser och efter det som hände med Olivia så känns det ännu värre vilket leder till många tårar. Jag önskar verkligen att fina människor som den där prästen eller som min bror aldrig hade behövt gå igenom det de har fått gå igenom men livet är orättvist och för egen del kan jag bara hoppas att min älskade Max får leva ett långt långt lyckligt liv. Det är viktigast av allt i världen för mig numera!


Chokladmissbrukare

Undrar hur i helvete jag någonsin ska komma ur mitt choklad/godismissbruk. Brukar skriva lite skämtsamt om det men det råder inget tvivel om att jag i någon grad är sockermissbrukare. Under förra veckan åt jag ca sex stora chokladkakor plus en massa chips och ostkrokar under helgen också. Jag skulle gissa att det enda sättet att komma ur detta är att bestämma sig riktigt ordentligt och strikt försöka avvänja sig under några veckor men det är ett beslut jag oftast skjuter upp till någon vecka framöver ideligen.

Vi ska alla fall försöka se till att Max inte från tidig ålder blir alltför sockergalen även om han ibland får synda lite. Vi är inte på något sätt extrem med Max utan han fikar ibland, äter godis ibland men jag har t ex haft många diskussioner med min mor om att Max mer än gärna dricker vatten eller mjölk till mat/fika och då behöver man inte varje gång ge honom saft/festis t ex. Med tanke på alla fall av barnfetma och diabetes som det rapporteras om så är det ju läge för att många människor borde inse att man bör vara försiktig med sockret från tidig ålder!Max med sin goda chokladtomte Julen 2009, den andra åt jag upp i hemlighet...

RSS 2.0