Dystra besked

Min brorsdotter Olivia har fått ett trist besked då hennes värden visade sig vara mycket sämre än tidigare då hon ju de senaste månaderna svarat ganska bra på behandlingen. Nu väntar en ännu tuffare tid framöver med benmärgstransplanation där det förstås gäller för läkarna att hitta en bra donator. Även om det finns risker med detta så kan det ju bli bra också bara allt går väl och läkarna verkar ha gott hopp om det liksom Olivia med familj!

Olivia har ju börjat skriva en blogg om någon vill kika in och om du läser även detta "Lia" så vet du vi har dig i våra tankar hela tiden och skickar massor av styrkekramar!!! Imorgon är det nyårsafton och det känns så djäkla orättvist att du ska behöva ligga på Uppsala sjukhus en sådan kväll men som du skriver själv i bloggen så ska du ju bli frisk och kommer att ha många roligare nyårsaftonar i framtiden!

När Olivia ligger på sjukhus och Tinas mamma inte blir bättre med sin cancer så känns det svårt att med glädje se fram mot år 2010 men vi får hålla tummarna för att det blir ett bättre år eftersom jag inte kan påstå att år 2009 har varit sådär jättebra för våra familjer!! Mitt i allt sjukdomselände så är ju Max den stora solstrålen i vårt liv och som förgyllt livet för oss detta år. Tänk vilken underbar liten glädjespridare till son vi har fått!!!

Vi kommer fira nyår här hemma ihop med Johan, Maria och Theo och det ser jag fram mot! Förutom lite god mat och dryck ser jag fram mot en mysig kväll där vi väl förmodligen kommer spela lite roliga spel mm. Dessutom hinner ju våra smågrabbar leka lite också innan John Blund kommer. Nu ska vi bara försöka hinna få ordning här hemma då vi börjat måla kökstaket plötsligt. Tur att jag har min älskade flickvän som är en klippa både vad gäller målning och planerande/fixande av middag mm.

Gott nytt år till er som läser detta!!!

Mina tankar om OS-truppen

Då har Bengt-Åke Gustafsson tagit ut sin OS-trupp till den efterlängtade turneringen i Vancouver som inleds med match mot Tyskland Fredagen den 19 Februari kl 01:30!!! Eftersom Bengt-Åke tycker att han inte kan sitta uppe på nätterna och se NHL-hockey och inte heller är medveten om att man kan spela in från tv:n år 2009 så är det väl tur att assistenterna Mattias Norström och Tommy Albelin däremot kan förmodas ha bättre koll på NHL.

Målvaktssidan ser ut ungefär som förväntat och även om jag gärna hade sett att Jacob Markström fått varit med för att se och lära inför framtiden så kan jag acceptera valet av Stefan Liv. Henke Lundqvist blir förstås vår store nyckelspelare i Vancouver och man kan ju hoppas lite att N.Y Rangers låter honom vila någon match innan turneringen men tveksamt om de gör det.

På backsidan tycker jag det ser bra ut. Svårt att veta vem av Anton Strålman och Magnus Johansson som är bäst lämpad för att agera Powerplayback i denna turnering men jag tycker det var ett bra val även om jag inte direkt vill se Magnus Johansson få alltför mycket istid mot exempelvis Kanadas eller Ryssarnas tyngsta forwards. Roligt och självklart helt rätt att Murray kom med!!

Att duktige tvåvägsspelaren och målskytten Micke Samuelsson inte kom med är ju en jätteskräll och istället kom alltså Fredrik Modin med?? Jag kan gissa hur Bengt-Åke har resonerat men tycker ändå det är lite märkligt val då Fredrik Modin är på väg nedåt i karriären och har varit väldigt mycket skadad. Hade jag varit förbundskapten hade jag även tagit ut Johan Franzén då man ju tydligen får byta ut skadade spelare längre fram.

Jag skulle gärna matcha laget exakt som Aftonbladet gjort!

Henrik Lundqvist (Jonas Gustavsson)

N Lidström, N Kronwall
M Öhlund, J Oduya
T Enström, D Murray
(M Johansson, H Tallinder)






Jag tycker detta ser ut som ett starkt lag eller vad tycker ni andra?



Mellandagsrea

Jag har inte varit in på någon mellandagsrea i år heller och känner väl inget större sug heller över att trängas med folk i långa köer mm. Tydligen har inköpen av platt tv på mellandagsrean i år slagit alla rekord och även om man förstås kan göra vissa fynd på rean så är mycket av hemelektronikjättarnas kampanjer inte alls så bra som folk verkar tro.

Det är bara att titta på Prisjakt och se statistiken på många tv-apparater där många höjer priserna i slutet av November för att sedan kunna skriva att en viss tv är sänkt i pris med 3000 kr eller nåt på rean. Sedan så är det sällan rea på de bästa apparaterna utan El-Giganten och de andra vill förstås bli av med de svårsålda modellerna. Fast som sagt, visst inser jag också att man kan göra riktiga fynd om man orkar med köandet och trängseln.

Någon som har fyndat något på mellandagsrean???


Julafton 2009

Julafton
Tinas familj kom hem till oss redan vid lunchtid för att fixa med maten mm. Tinas mormor och morfar från Danmark var på besök denna jul också så vi var 10 personer som firade hos oss. Max trivdes ypperligt denna dag med många av hans favoritsläktingar i huset. Vi kollade på Kalle Anka och det tyckte Max var ganska roligt eftesom alla vuxna satt fastklistrade framför tv:n också. Sedan var det dags för Max att få träffa tomten när Jerker snällt nog tog på sig rollen att gästspela lite som väl utklädd tomte.

Max har ju pratat massor om tomten innan jul och när det väl knackade på och han fick se tomten så blev han ganska exalterad. "Toomten, toomten" skrek han och så fick han några julklappar av honom. Max var lite blyg så han vågade inte ge tomten en kram men oj vad han har pratat om tomten efter denna händelse. Igår natt vaknade han till exempel mitt i natten och sa - " hååå, hååå, hååå, tåååmten" innan han sen somnade om.

Vad gäller julklappar så fick jag bra paket av Tina med lite snygga kläder, tidningarna Slitz och Goal i julstrumpan, Håkan Hellströms nya dvd från Peace & Love i somras och så  Filip & Fredriks nya bok Tårtgeneralen. Från min mor fick jag kläder och några olika presentkort. Till Tina hade jag köpt lite underkläder, en prenumeration på tidningen Mama och en parfym+ansiktskräm (DK). Max fick mycket bra julklappar av släkten som Duplo Lego, böcker, pussel och av oss bland annat 2 st Briotågbanor samt lite annat.

Efter en massa ätande och julklappsutdelning så kollade vi lite på när Mr Bean firade jul innan vi sedan spelade vårt nya Buzz Quiz World på PS3 senare på kvällen. En bra avslutning på en ganska trevlig julafton måste jag säga. Jag är ju ingen lyrisk julfirare men det var en bra julafton och framförallt var det ju så roligt att se Max så lycklig hela dagen med tomteträffen som den stora höjdpunkten för honom.

Mellandagarna
Både på Juldagen och Annandagen var vi på middagar hos Tinas pappa och min mamma. Tyvärr blev min brorson Milton magsjuk precis när de hade satt sig i bilen för att åka till morsan på Annandagen så brorsan med familj har vi inte träffat ännu. I flera år tillbaka så har vi ju träffats ett gäng för att spela rinkbandy på juldagen och så brukar vi gå på krogen på kvällen men denna jul blev det inget sånt alls lite trist nog.

På Annandagen hade jag planer på utgång men då nästan inga kompisar skulle gå ut så valde jag att ta en tv-sportkväll hemma istället vilket inte heller var så dumt då Liverpool, Brynäs och Småkronorna visades på tv:n och alla tre segrade denna kväll! Tilltugget blev ostkrokar/choklad i massor förstås! Även om det inte blev någon rinkbandy så har jag alla falll fått spela innebandy två ggr i mellandagarna vilket kanske alla fall lite motverkar den sedvanliga viktuppgången vid julen.

Förutom att ha varit på en massa middagar så har vi mestadels varit hemma och nu även börjat lite målning av kökstaket genom att tvätta taket och sedan täckmåla alla dessa "kvistar" i furutaket. Tyvärr är min axel rätt paj just nu så bara att tvätta taket blev för mycket så Tina fick göra jobbet med att täckmåla kvistarna. Det vore roligt att hinna måla taket vitt innan nyår men det lär vi inte hinna med då jag ju jobbar Måndag, Tisdag och Onsdag denna vecka och förhoppningsvis kan träna innebandy två av kvällarna.


Max får äta pepparkakshus, träffa tomten, smygåt Alladin-choklad och lek med tågbanan.


God jul!!!



Sons of Anarchy S02

Nu har jag på bara en vecka legat vaken länge på kvällarna och sett hela säsong 2 av tv-serien Sons of Anarchy. Jag måste bara få vara tjatig och igen skriva vilken enormt bra tv-serie detta är!!! Den känns för mig som i samma kaliber som andra favoritserier med bad guys i huvudrollerna som Dexter och The Sopranos. Nu blir det en olidlig väntan i några månader då säsong 3 väl börjar visas i USA till våren eller nåt.


Dagen före...

Igår kväll blev Max mycket värre i sin förkylning med en dryg hosta så vi fick återuppleva en sån där gråtkväll/natt som vi haft många av under året men sluppit den senaste tiden. Vid fyratiden imorse gav jag upp och gjorde dag för att sedan åka tidigt till jobbet. Skönt nog så verkar Max lite piggare på dagen så vi håller alla tummar för att han får vara pigg på julaftonen och inte hostar så mycket kommande kvällar/nätter.

Idag på lunchen var jag på bolaget och jag är glad att slippa göra några fler julärenden denna hysteriska dag i julhandeln. Jag köpte lite sprit, vin och öl ifall det skulle bli någon fest i mellandagarna men det ser nog ut att bli rätt lugnt tror jag. Däremot hoppas jag kunna få till lite innebandy och kanske någon tv-sportkväll med grabbarna i mellandagarna då jag tycker det är trist att jag träffar kompisarna så sällan numera.

En tennis mot Wanke är också inplanerad på Söndag men förmodligen måste jag ställa in då jag har för ont i axeln efter vår match förra Söndagen. Den matchen vann förresten Wanke med 6-3, 7-6 efter en jämn välspelad tillställning så nu står det 5-5 i matcher år 2009!!! Djäkligt roligt att spela igen men lite oroande med axeln så nu får jag se till att skärpa mig och köra ordentlig rehab med gummiband mm. annars blir det en trist sommar.

Vi kommer att fira jul hemma hos oss med Tinas familj även i år. Min mamma och brorsans familj får jag träffa på Annandagen och det kommer nog kännas lite konstigt att morsan inte är med för första julen någonsin men o andra sidan är jag glad över att hon ska vara med sin nye gubbe så det blir nog bra det.

Max kommer nog alla fall trivas väldigt bra på julaftonen då har får vara en hel lång dag/kväll med släktingar som han tycker så mycket om. Nu hoppas jag bara att vi kan fixa någon som är tomte också för det blir ju väldigt roligt att se hur han kommer reagera ifall tomten ska ge honom julklappar.

Nu är det dags för mig att ta helg och spela lite friskvårdsinnebandy med jobbet!

Julmusik

Jag är väl inte direkt en lyrisk julmusikslyssnare men det hör ju till för att skapa lite julstämning. Här nedan är en playlist till Spotify med lite julmusik om någon vill använda den och jag tar gärna mot tips ifall någon tycker att listan saknar några jullåtar.

Julmusik Playlist >>



Max bobpremiär

I Söndags var jag och Max till några kullar i närheten av där vi bor för att inviga hans nya bob/snowracer! På vägen dit mötte vi Fagge, Sara och lille Wilmer som redan hade åkt pulka och var på väg hem. Max och Wilmer med lika overaller fick chansen att samspråka lite och snart börjar ju Wilmer på Max dagis så jag hoppas de blir riktigt bra kompisar. Det känns så bra att se Wilmer som en glad fullt frisk liten kille nu med tanke på de hemska hjärtproblemen han led av vid födseln där Danne och Sara fick genomlida några vidriga veckor på sjukhus.

Väl framme vid kullarna så körde jag och Max några åk nerför en lagom backe. Han gillade förstås att åka bob så det kommer nog bli många promenader bort dit i vinter. När vi kom hem och jag skulle ställa upp boben mot väggen så lossnade ena skidan och så hade en mutter och bricka försvunnit under den. Lite trist men bra att den höll i backen alla fall då och vi ringde Barnens Hus som skulle skicka mutter/bricka till oss från Stiga.

Gillar inte vinter så mycket men såna här tillfällen är helmysiga och jag skulle tycka att det vore djäkligt roligt att åka till fjällen med familjen. Nästa vinter får vi kanske testa om Max gillar att åka skidor och i så fall så får man ju själv damma av mina gamla Carving-skidor som blivit oanvända de senaste 6-7 åren. Att ha en vecka i fjällen i någon mysig stuga varje vinter med goda vänner vore ju underbart men det kostar ju också förstås.


Konstant upphetsad

Detta kanske är nästa års "svininfluensa"! Frågan är om man skulle vaccinera sig mot den eller hoppas på en stor spridning bland befolkningen.

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article6326428.ab

Lek på 2-årskalaset


Håkan Hellströms dvd!


Den här dvd:n vill jag väldigt gärna ha av tomten på Torsdag!!!

Tre Kronors OS-trupp

Vi är nog många sportintresserade som ser fram mot att OS-ishockeyn i Vancouver 2010 ska köra igång! Snart kommer Bengt-Åke Gustafsson att ta ut sin OS-trupp och det är ju alltid roligt att spekulera i laguttagningar mm. Tyvärr har jag sett väldigt lite NHL denna säsong så det känns otroligt svårt att t ex bedöma vilka backar som ska vara med i truppen och sen vet man ju inte skadeläget på t ex Foppa och Franzén.

Tittar man på mitt lag så kan man ju undra hur Bengt-Åke ska kunna välja ut två PP-uppställningar forwardsmässigt men det får väl ses som ett angenämt problem. Jag skulle också vilja haft en ren checklingline som fjärdekedja men vill inte utelämna L Ericsson eller Samuelsson till förmån för t ex Pebben eller M Nilsson. Kom gärna med synpunkter eller lämna era egna OS-trupper bland kommentarerna!

Mattias OS-trupp

MV: Henke Lundqvist, Jonas Gustafsson, Jacob Markström

B: Niklas Lidström, Niklas Kronwall
B: Mattias Öhlund, Tobias Enström
B: Viktor Hedman, D Murray
B: Magnus Johansson

F: J Franzén, H Zetterberg, P Forsberg
F: M Weinhandl. H Sedin, D Sedin
F: D Alfredsson, N Bäckström, L Eriksson
F: T Holmström, S Påhlsson, M Samuelsson



PS3 Fynd

Tack vare att min vän Persson tipsade mig om en försäljare på Blocket så har vi fyndat lite roliga Playstationprylar inför julen. Detta blev våra PS3 julklappar till oss själva för misstänkt billiga priser men bara att tacka och ta emot!

Buzz med 4 st trådlösa Buzzrar - 400 kr
2 st svarta nya spelkontroller, Sony Dualshock 3 - 700 kr
Singstar Starterpack med 2 st trådlösa mikrofoner - 330 kr
Dessutom hittade jag det populära spelet GTA IV för 245 kr hos Spelbutiken.se.

Nu ska jag bara se till att komma igång och spela lite också!




Stiga Snowracer

Idag har Tina köpt en Bob/Snowracer till Max på Barnens Hus! Det blev en Stiga Snowracer Advance som hon fick köpa för 540 kr vilket är ett rätt bra pris tror jag. Det ska bli djäkligt roligt att få dra runt Max eller se honom åka på den senare i vinter!

Där jag växte upp i Storvik hade vi en hyfsat lång nerförsbacke i vårt kvarter som var cykelbana där vi mer eller minde bodde på vintrarna. Där åkte vi alltid "trickskidor" eller Bob och hade prejtävlingar mm. Härliga minnen och även om jag inte är någon vinterdyrkare så ser jag fram mot såna här lekar med Max framöver!



Tidig morgon

På sistonde har jag börjat sova lite sämre igen och har ofta svårt att somna om när jag blivit väckt av Max på nätterna. Denna morgon var det kört redan klockan 04 så det fick bli några timmar i tv-soffan innan jag skulle lämna Maxen på dagis. Jag kikade på Kattis & Co och Sommarpratarna som jag hade spelat in. Jag gillar den typen av "pratprogram" om det är bra gäster som i dessa fall med t ex Filip Hammar och Claes Malmberg iblandade. Tittade även på ett avsnitt av den urflippade serien Nip/Tuck!

Sedan skulle Max till dagis till halvåtta och det gäller verkligen att börja den dryga påklädningen i tid då det lätt blir stressigt. Detta är en stor nackdel med vintern för jag tycker verkligen det är skitdrygt att hålla på och strula med av/påklädningen av Max med dessa bökiga vinterkläder. Hellre byter jag massor av bajsblöjor än att på ett bastuvarmt dagis under åsyn av folk klä vinterkläder på en busig Max som inte alltid direkt försöker hjälpa till heller!

Det snöar rejält ute denna morgon så det innebär väl ännu en dag med lite bilolyckor och många halkolyckor. Inte så konstigt om folk ramlar då det är svinhalt med is under snön men jag kan ändå tycka att en del äldre människor kanske borde kunna förebygga en del olyckor genom att strunta i promenaden eller genom t ex använda broddar eller så. Detsamma gäller många bilolyckor då en del chaufförer verkar bli chockade över att det blir halt vid ett sånt här vinterväder.

Nu ska det jobbas som fan idag då jag har väldigt mycket att hinna med. Sedan blir det innebandyträning ikväll och så hoppas jag ha energi efteråt till att skruva ihop vår nya skogarderob. Senast när vi skulle sätta ihop den så var det förstås en del som var sprucken men nu har Tina varit till Ikea och bytt den. Eftersom garderoben ska skruvas fast i betong får jag ju ett bra tillfälle att testa vår nya borrhammare som vi köpte på Biltema förra veckan.


Dagens vinterlåt! Låt det snöa - Ulf Lundell

Snökaos

Jag snor kvällstidningarnas favoritrubrik denna dag då det alla fall är ett mindre snökaos här i vår hemstad. Bara snön sen ligger kvar så tycker jag det är helt ok om det blir lite snö och om inte annat för barnens skull. Skönt att det blivit lite ljusare ute men kylan kan jag mycket väl vara utan. Det får gärna bli vargvinter i två månader och sen bort bort bort med vintern!

I hemmet har vi haft födelsedagskalas i tre dagar nu får vår numera 2-årige son och jag mår dåligt när jag tänker på allt onyttigt fika jag vräkt i mig. Fortsätter jag så här så behöver jag inte lägga nån kudde innanför tomtedräkten på julaftonen. Max har trivts som fisken i vattnet nu när våra släktingar varit på besök de här dagarna och han har ju fått massor av roliga paket dessutom.

Badrummet är ju ännu inte riktigt klart men förhoppningsvis fixar Tinas pappa elen idag och så väntar vi på att VVS-firman ska montera sista badrumsskåpet samt fixa en detalj med golvbrunnen. Sedan ska vi ju upp med lite handukskrokar, hängare mm. och fixa taklister innan vi är helt klara men skönt som fan att det mesta är gjort!

Nu kommer det att vara fullt upp på jobbet och i hemmet på kvällarna en tid framöver känns det som så jag får se hur mycket bloggande det blir. Fast jag är ju ändå på slutspurten med denna blogg då jag hade bestämt mig för att blogga tills Max fyllt 2 år och jag kör detta år ut sen får det bli en paus eller låst blogg.


Max fyller 2 år!!!


Erik vann Idol!

Jag tycker både Calle och Erik gjorde väldigt bra ifrån sig i gårdagens Idolfinal men precis som tidigare så tycker jag att Erik var en given vinnare av årets Idol! Lite märkligt låtval med sega The Final Countdown kan jag tycka men sedan var han ju klockren med "The Show Must Go On" och vinnarlåten "Higher".

Någon som inte var klockren var däremot Eriks flickvän som fick mig att vilja krypa in under tv-soffan när hon vägrade lämna scenen under vinnarlåten. Snacka om att vilja visa upp för alla småbrudar att Erik är upptagen! Fruktansvärt pinsamt kändes det alla fall!

En viss herr Max hade en märklig kväll igår då han somnade vid 20-tiden men sen vaknade nästan direkt av hosta och kväljningar för att sedan vara vaken med oss till 22-tiden. Han var jättesprallig och roligt busig samtidigt som han hade enorma trotsattacker så han visste inte hur han skulle få ur sig ilskan. Lite små-schizofren vår son igår kväll, ha ha.


Vinnarlåten "Higher" med Erik Grönwall (Utan rampljussugen flickvän)

Max öppnar paket

När jag var mindre fick jag ju alltid paket i julstrumpan på julaftonsmorgonen och för en morgonpigg kille som mig var detta något att se fram mot mycket. Jag är inte mycket för jultraditioner men har krävt att vi ska ha en varsin julstrumpa i vårt hem denna jul och Max får även paket vid varje adventssöndag.

Så här såg det ut när vår egen lilla "Scarface" öppnade paket i Söndags och det ska bli väldigt roligt att se hur Maxen kommer vara på julaftonen när han får massor av paket. Nu är det ju dessutom bara några dagar kvar tills Maxen fyller 2 år så han kommer ju få öppna mycket paket denna månad!


den där Kissie

En tjej som kallar sig Kissie har tydligen Sveriges största blogg och det är en blogg som jag aldrig läser men däremot har jag läst/hört en del av det hon skriver. Ogillar att jag själv nu gör reklam för hennes blogg då hon verkar vara en helt störd ung tjej som är djävligt provocerande och helt saknar empati för andra människor.

Hur fan kan en sån här person ha Sveriges största blogg och dessutom bli rik på kuppen?


På filmen gör Kissie narr av en uteliggare......

Spännande Torsdag

Igår var det en rolig innebandyträning och efter en veckas vila kändes det kanon att vara igång igen. Som vanligt på sistonde så tuggar det lite i mina överansträngda vader och inatt när jag skulle hämta Max fick jag förstås sendrag. Jag stretchar, stretchar och stretchar samt dricker massor av vatten så att jag får springa på toa flera ggr varje natt men de där vidriga vadsendragen kommer ideligen tillbaka! Det är väl vila som gäller egentligen vid överansträngning men så länge jag inte får tokkramp tänker jag spela! Ny träning ikväll!

Idag är vår VVS-firma hemma hos oss för att installera badkar, tvättställ, toalett + möbler och jag är sååååå nyfiken på hur vårt nya badrum kommer att se ut! Måtte det inte bli nåt krångel eller att han sätter något fel trots våra tydliga instruktioner! Sedan är det lite fler saker som vi ska sätta upp själva som handdukshängare, krokar, badkarsvägg mm. och så ska belysningen fixas klart samt att vi måste fixa lister!

Det blir ljuvligt när allt är klart och när vi har rensat altanen som i nuläget är en sopstation!


Skönt att slippa dessa syner framöver...

Damma

Jag är en ganska ordningsam kille som hatar när det är stökigt hemma men nåt jag hatar att göra och som vi båda är rätt dåliga på att göra i vårt hem är ju att damma. All hemelekronik i hemmet drar ju åt sig så fruktansvärt mycket damm och våra brunsvarta tv-möbler skulle kunna dammas varje dag.

Här är en länk till ett blogginlägg där någon listat en massa städtips från det där tv-programmet om skitiga hem som jag faktiskt aldrig har kikat på. Orkar inte läsa igenom tipsen nu men lägger dem bloggen så att jag kan kika på dem senare och kanske har de några bra tips om dammning?

Har vi någon dammexpert med tips som surfar förbi?



Om Lady Gaga

Nu kommer min vän Bodare totalsåga mig igen precis som för mina tv-vanor men jag måste erkänna att jag tycker att Lady Gaga gör en del sköna låtar. Hon radar ju upp en massa hits och är nog redan nu en av de här artisterna som kan fylla rejält stora arenor i framtiden även om det inte direkt lockar mig att se henne live på Ullevi eller nåt. Jag har ju aldrig lyssnat på hennes album heller så jag har ingen järnkoll på henne men Max gillar ju henne så kanske läge att ta hem ett album på Spotify.

Någon som gillar eller ogillar Lady Gaga?


Nya hälsningssättet


Nya Let´s Dance

Let´s Dance är inget av mina favoritprogram men jag ser det ibland eftersom Tina brukar vilja kolla och lite beroende på vilka kändisar som är med förstås. Marcus Birro är tydligen med och det kan tyckas vara lite märkligt då han för det första har sågat programmet/deltagare rejält tidigare men så var det ju även med Allsång på Skansen innan han själv var med och han erkänner ju också numera att han trivs i det kändisliv som han tidigare så kraftigt har fördömt.

Birro är ju numera en lyrisk småbarnspappa med ett förhållande som varit i kris och där det knappast underlättar att han gissningsvis väldigt sällan hinner vara hemma. Marcus Birro jobbar i tv med fotboll på Kanal 9, Kvällsöppet på TV4, tävlande i På Spåret i SVT samt som gäst i alla möjliga tv-program. Dessutom reser han runt i Sverige med en egen föreställning, skriver krönikor för flera tidningar, jobbar i radio, driver flera bloggar och syns nu även på diverse kändistillställningar.

Let´s Dance verkar ju vara minst sagt tidskrävande program med 5-6 timmars träning per dag så hans beslut att tacka ja kan ju kännas lite märkligt för en utomstående fast folk gör förstås precis vad de vill med sina liv! Om jag ska se programmet så hoppas jag på många "rumpchocker" från Elin Kling och sen är det alltid en roligt med den eminente superrolige programledaren David Hellenius!



Lyckad kväll

Det blev en trevlig Lördagskväll med Winnerbäcks spelning som höjdpunkten då förstås. Vi åkte först in till Harrys i Gävle med Johan och Maria för att få i oss lite mat och dryck. Det var ju rätt mysigt på nybyggda Harrys men även om jag absolut inte är någon snåljåp så känns det ju lite sådär att betala 200 kr för en middag där man får en liten köttbit och fyra klyftpotatisar som man inte blir mätt på men ölen smakade ju bra!

Sedan buss till Läkerolen där vi träffade Persson och Vicky i baren innan vi sedan tog plats bland ståplatspubliken. Till en början väldigt glest men när Winnerbäck väl körde igång så stod man rätt fast där man stod. Naturligtvis som vanligt hamnade ett gäng 2,10 cm långa människor framför mig och den längsta av dem dessutom med toppluva på sig *tackar*

Jag tycker Winnerbäck gjorde en bra konsert även om det förstås finns en del gamla favoritlåtar som man gärna hade hört. Jag tycker låtarna från nya skivan växte när man hörde dem live och sedan fick man ju njuta av gamla låtar som Varing för ras, För dig, Hugger i sten, Om du lämnade mig nu och som avslutning till min flickväns stora jubel den underbara låten Söndermarken (se klippet nedan).   Låtlistan >>

Efter konserten fick vi hämtning av Roffe och det hade ju varit roligt att ha fortsatt kvällen ute någonstans men vi skulle ju hem till Max där Linda och Jerker väntade. Det hade gått jättebra för Max att vara hemma med dem och det var väldigt snällt att de kunde rycka in som barnvakter nu när Tinas mamma blev kvar på sjukhuset. Vi la oss ca kl 01:30 och vid 06:30 ville vår lillskrutt gå upp så det var bara att bita i det sura.

På Söndagen fortsatte jag med badrummet och på eftermiddagen fick Max vara hemma hos Johan och Maria någon timme och leka med bästisen Theo medan vi fortsatte rusta. Jag målade badrumstaket klart medan Tina skrapade bort den sista tapeten som verkligen inte ville skiljas från väggen. Vi blev alla fall klar där på Söndagskvällen som tur var eftersom mattläggaren ju skulle köra igång på Måndag morgon.

Mest glädjande av allt denna helg var att jag kunde dricka några öl utan att få de här magkramperna igen. Jag var lite orolig innan och tvekade länge om jag skulle hålla mig nykter eller inte. Nu blev jag ju inte direkt jättefull heller men det var jag ju inte senast jag fick det heller så skönt att slippa få ett "anfall" och att få vara ute på lite galej ihop med Tina för en gångs skull.


Avslutningen i Läkerolen, Söndermarken...

Dags för Winnerbäck

Imorgon ska jag, Tina, Johan och Maria åka in till Gävle för att käka på eftermiddagen och sedan gå på Lars Winnerbäck i Läkerol Arena. Det ska bli roligt att åka in på konsert med dem och roligt för mig och Tina att få vara barnfri ihop för första gången på flera månader. Tyvärr kunde Max inte sova hos mormor som planerat då hon ligger på sjukhus men snällt nog kunde moster Linda och Jerpa komma hem till oss och vakta busfröet under kvällen.

Det skulle vara roligt att ta några öl imorgon men jag önskar att de här djävla blåsorna i munnen som inte syns kunde försvinna. Kanske är det någon öl som tungan behöver för att sluta brinna? Fast sedan är jag ju lite rädd för att partaja numera också då jag ju riskerar magkrampshjärtsnörp tydligen så det får nog bli rätt lugnt. Dessutom ska man ju orka med Max dagen efter samt målning av badrum också.

Jag har inte läst så mycket om Winnerbäcks turné den här gången men jag hoppas att han har bytt ut några låtar sedan premiären för den kändes lite sådär låtmässigt. Jag tycker nya skivan var ok men saknar några riktiga höjdarlåtar så jag ser mest fram mot att höra Winnerbäcks gamla låtar imorgon som t ex denna fina låt "För dig"


Tiger Woods

Ja det kan inte vara roligt att som megakändis hamna i det blåsväder som Tiger Woods har gjort. Fast som ordspråket nästan lyder "som man ligger får man bäddat". Att en känd man ertappas med otrohet är förstås inget ovanligt och då kan ni tänka er alla förhållanden där det inte kommer fram eller där frun som i väldigt många fall accepterar lite snesteg då lyxlivet smakar mumma för många tjejer.

Roligaste kommentaren om detta kom från Jesper Parnevik som tyckte Elin skulle använda "drivern" istället för "järntrean" nästan gång hon attackerade Tiger. För Elin Woods och barnen är detta förstås inte så djäkla roligt och speciellt inte när 300 fotografer förföljer varje steg hon tar framöver men sånt är livet som megakändis.


"Tigern" med några av de påstådda älskarinnorna. Fotokollage: Aftonbladet

Fredagsrust

Idag är jag hemma och försöker fixa klart med badrummet tills min kompis Jens kommer på Måndag för att lägga in nya mattan/tapeten. Lagar stora fula hål i väggarna med nåt som heter Hemmafix, slipar bort lös tapet och spacklar lite mm. Igår tog jag bort badrumsmattan som var limmad med nåt monsterlim från 1979 så det var en hård 2-timmarskamp där jag med hjälp av kofoten och ilska till slut besegrade mattdjäveln.

Tar en liten lunchpaus nu och hoppas verkligen att VVS-firman kommer på eftermiddagen för att gjuta igen den nya golvbrunnen som planerat för annars spricker schemat totalt. I helgen ska vi också måla taket i badrummet och sen så måste vi få bort badkar, wc, tvättställ, skåp och allt annat skit på altanen men förutom det så kommer det mest bli hantverkare som jobbar med badrummet framöver, skönt!!!



Den härliga gula mattan/tapeten från -79 är borta!

För ett år sedan

var vi ju på Lanzarote vid den här tidpunkten. Mina starkaste minnen därifrån förutom det kalla icke-soliga vädret är nog hur underbart det var att resa med Max. Han skötte sig kanon på flyget, sov bra på nätterna och var på ett strålande humör hela veckan trots att det var för kallt för att bada och leka i poolen som vi förstås hade tänkt göra massor.


Max på sin första utomlandsresa vid 1 år ålder...

Det blir dyrt

Det är inte svårt att tömma rustkontot när man gör badrum. Har precis gjort en beställning av badrumsmöbler, badkar tvättställsblandare, dusch mm. och med toaletten som vi köpte på Coop hamnar vi på en summa närmare 30 000 kr, brrrr!!!! Ändå gör vi inget lyxbadrum utan har försökt hitta relativt billiga möbler samt att vi har lyckats få ner priserna från vår VVS-firma till "Internetpriser".

Ikväll hade jag planerat att slipa väggarna och laga massa fula plugghål på badrumsväggarna men Tina är inte så pigg så jag får nog ta hand om vår son istället. Tina tog vaccinet mot svininfluensan igår på eftermiddagen och då hon redan innan hade ont i halsen så blev det förstås senare mycket värre så hon blev hemma idag med muskelvärk, frossa och halsont.

Förutom att det är svindyrt och svårt att göra badrum så är det dessutom väldigt tråkigt även om vi ju lejer bort mycket. Därför kommer det att kännas ljuvligt fram mot jul när vi förhoppningsvis är klara. Sedan kommer vi inte behöva göra något badrum på bra många år då det andra badrummet i radhuset är ganska fräscht och nykaklat för några år sedan.


Miller Plaza-serien som vi beställt

RSS 2.0