Oturshelg

Fredagkväll
Aftonbladet brukar ju numera i Fredagsbilagan fråga människor hur deras 5+ helg ser ut och jag kan väl konstatera att den här helgen vi har haft inte riktigt ens nådde upp till 1+. På fredagskvällen när jag skulle lägga Max kände jag mig på ett strålande humör då jag efter två månaders vila pga skada hade kunnat träna innebandy ons-tor-fre och vi var bra igång med rusten, samt att Max har en period där han bara är den vanliga charmige, glade Max utan större trotsanfall.

När jag läst och gosat med Max tills han somnade så skulle vi kolla på finalen i På Spåret då jag började känna av lite välbekanta magkrämpor. Sedan blev det allt värre med rejäla kramper i mellangärdet (solar plexus) precis så där som jag har fått vid flera tillfällen tidigare i livet och då framförallt i fyllan då jag betecknat det som bröstsmärtor. Nu hade jag inte druckit en droppe alkohol och sedan följde en av de längsta nätterna i mitt liv då smärtorna inte gav med sig som de ju brukar göra efter nån timme.

Vi bor ju på nedervåningen nu pga rusten uppe så jag låg där i soffan medan Tina och Max sov i bäddsoffan i gästrummet och eftersom jag hade så ont så vankade jag runt lite hemma i huset då det ibland inte gick att ligga still och inte kunde jag kolla på tv heller för smärtorna så det blev en mardrömsnatt. Tänkte flera gånger åka in till akuten men vet ju att de aldrig har kunnat hittat nåt så försökte bara stå ut istället och vid sjutiden på morgonen så släppte äntligen smärtorna mer och mer, kändes som att vinna en miljon!

Vid varje sånt här tillfälle så försöker jag förstås att fundera på om jag ätit nåt speciellt men kan inte koppla smärtorna till nåt speciellt och tidigare så har jag ju oftast fått det här i samband med fylla men så alltså inte denna gång vilket gör mig lite mer orolig ändå. Jag har ju gjort gastroskopi, endoskopi, röntat magen, kollat gallan, testat födoämnesallergi med mera så vet inte ens om jag orkar kontakta läkare igen då de ju ändå inte vet vad de ska göra och undersökningarna i sig är ju så vidriga så jag gärna inte gör om dem i onödan heller.

Smärtan sitter ju mestadels vid magmunnen (solar plexus) så nu ska jag testa att äta någon medicin som kan hjälpa mot problem med magmunnen som magsår o liknande även om Gastron inte visade nåt. Har inget att förlora på det ju. Sedan får jag väl försöka äta en bra kost och hålla alla tummar i världen för att jag inte får tillbaka de här krämporna men risken är väl stor att jag får det gissar jag, suck. På Lördagen så fick Max vara hos farmor och leka med kusin Milton lite på dagen och jag som inte sovit nåt på natten borde förstås ha sovit på dagen efter men det gjorde jag inte, vilket skulle visa sig vara ett dumt beslut.

Lördagkväll
Efter att jag kollat på Brynäsmatchen där Gävlelaget till min stora förvåning och glädje lyckades vinna borta mot Färjestad så hämtade vi hem Max. Melodifestivalkväll där vi hade tänkt bjuda hem Nisse med familj för lite trevligt umgänge med mat och dryck men det fick vi ställa in pga mina magkrämpor då. Jag hade gärna sett att Swingfly vunnit melodifestivalen men tycker det var ok med Eric Saade som vinnare också även om man nog kommer tröttna rätt snabbt på hans låt. Vad man än säger om flickidolerna Saade och Danny så gjorde de djäkligt proffsiga framföranden. En helt ok final i Globen men många låtar som inte gick dit som var bättre än t ex Sanna Nielsen, Linda Bengtzing, Brolles och Playtones låtar i mina öron.

Vid 23-tiden somnade en übertrött Mattias och såg fram mot att sova ikapp massor. Kl 02 vaknade Max och började gnälla och verkade som om han vaknat på fel sida sådär som han kan göra ibland. Sedan började han kräkas plötsligt och vi tänkte ju direkt att det var magsjukan men så svällde hans ögon igen och då förstod vi att det måste vara någon allergisk reaktion eller nåt. Ringde rådgivningen och fick order om att åka in till sjukhuset så bara att ge sig av in till akuten. Max kräktes i bilen också och efter en stunds väntan så träffade vi en läkare som gissade på allergisk reaktion eller något virus.


Söndagen
Efter några timmar på akuten så fick vi alla fall åka hemåt på morgonkvisten med lite medicin som gjorde att Max ögon snart återgick till att se mer normala ut vilket tyder på att det var en allergisk reaktion och när jag pratade med morsan sen så fick jag ju veta att barnen hade ätit sockerkaka med hasselnöt i så gissningsvis var det orsaken. Vi får väl svar snart från proverna så vi får veta det. Under Söndagen så var vi ingen pigg familj kan jag lova och stackars Max han kräktes och kräktes under dagen samt att han även hade diarré så vi bytte nog 25 bajsblöjor detta dygn. Precis som en magsjuka alltså fast det inte verkar ha varit en sådan. Så den har vi kvar att råka ut för inom kort gissar jag.

Stackars Max höll ändu humöret uppe väldigt bra men orkade inte kolla på tv utan låg mest bara i soffan hela dagen o då vet man verkligen att han är dålig kan jag lova, min lilla duracellkanin med energi som skulle kunna rädda Japans kärnkraft. Mot Söndagskvällen så slutade han äntligen att kräkas/bajsa och min sambo/son somnade redan kl 20 i sin bäddsoffa där de sover nu under rusten. Själv somnade jag vid elvatiden och fick sova några timmar innan en mycket piggare Max kom vid 5-tiden och ville gosa med mig. En mysig start på veckan även om jag inte direkt känner mig sådär jättepigg idag efter helgen som var.  Nu väntar jobbet!


I veckan ser jag ser fram mot följande!
- Nya golv i hall, sovrum på övervåningen blir lagda
- Snickarna river köket och sätter in nya bänkskivor, diskho mm.
- Brynäs skräller och ger Färjestad en match i kvartsfinalserien.
- Liverpool vinner sin hemmatch i Europa League på Torsdag.
- Tinas pappa fixar el och installerar nya fläkten
- Lister, dörrfoder på övervåning blir klart så vi kan flytta upp Torsdag
- Hoppas kunna träna innebandy åtminstone Ons-Tors kväll!
- Gå på Håkan Hellström med kompisar på Fredagkväll!


Kommentarer >>
Postat av: M E R E I

- Nej vad tråkigt för dig och Max! Det här var inte alls kul att läsa! Lider med er! Fast det var ändå tur att han, efter denna tråkiga helg, blivit piggare! Håller alla tummar och tår för honom så att han blir ännu piggare och bättre! Ha det gött!

2011-03-14 @ 18:45:43
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: pangis

Phiuuu.. Min son var ju oerhört allergisk som barn mot bla nötter. Hans reaktion var alltid att han kräktes massor för att "får ur giftet ur kroppen" så det låter ju inte osannolikt i mina öron att Maxen fått en allergireaktion. Reagerar man på hasselnötter kan man även vara allergisk mot äpplen och björkpollen. Så var gärna lite uppmärksamma. Antar att ni får göra ett allergitest på honom.



Hoppas nästa helg blir bra mycket bättre för er än den här!

2011-03-15 @ 11:11:17
URL: http://wwww.pangbruden.blogspot.com
Postat av: ullisar

Men fy så läskigt. Först ditt onda förstås - som liksom all obekant smärta är riktigt otäck - men framför allt Maxens allergiska reaktion. Jag är förskonad från allt som har med allergi att göra så jag är oerhört dålig på att känna igen såna här symptom. Jag läser och ryser och lägger på minnet (om jag någon gång skulle snubbla över nåt liknande).



Hoppas ni alla mår bättre nu!!

2011-03-16 @ 22:39:46
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0