Nya hälsolivet

Jag och Tina är väl knappast unika med att på det nya året försöka leva ett hälsosammare liv. Vi har valt att vänta med att börja ett försök till en rejäl förändring till denna Måndag den 17 Januari. Tyvärr så är man ju en stor djävla idiot som har tokfrossat ännu mer än vanligt över julen för att man vet att man snart ska påbörja en hälsosammare period. Detta har inneburit att jag väger mer än vad jag någonsin har gjort i mitt liv och nu får det vara nog!

Tanken är att köra LCHF-kost i ca 2-3 veckor och utesluta sockergodis för att sedan kanske kunna hitta nåt slags realistiskt läge där man äter lite åt GI-hållet och helt enkelt försöker hitta en sund nivå på godis och skräpmat. Jag tror verkligen att LCHF-kosten är kanon för många människor med alla dess hälsovinster men i längden skulle jag aldrig klara av att hålla den kosten så därför måste jag vara realist och försöka hitta en mellanväg.

Eftersom jag älskar att träna så kan ju det hjälpa mig att gå ner de 7-8 kilon jag vill ha bort och det är så djävla typiskt att jag bara för det drog på mig den här djävla ljumskskadan förra Onsdagen som ser ut att hålla mig helt borta från innebandy/tennis en tid framöver. Jag hoppas att jag om någon vecka kan börja jogga eller kanske promenera på vårt promenadband som vi snart kommer inhandla.

Mina hälsomål 2011 är:

- Förändra min kost och godisintag långsiktigt
- Få bort det stora sockerberoendet
- Gå ner ca 6-8 kilo till sommaren
- Försöka att hitta nya vägar att få bort de kroniska smärtorna i min underarm
- Att i stor mån undvika alkolhol även om det känns trist, för att slippa nya bröstsmärteattacker
- Träna massor och tillbringa mindre tid vid tv/dator



Kommentarer >>
Postat av: Linda Andersson

Måste bara påpeka lite försiktigt att den 18:e januari faktiskt är en tisdag :).

Annars så önskar jag er all lycka med viktnedgången!

2011-01-18 @ 09:47:35
URL: http://chagak.blogg.se/
Postat av: Lina

Om du inte redan läser Matplatsen på Bloggfamiljen så är det ett tips om ni vill ha tag i recept på LCHF-mat. Hon har alltid så fina bilder också. Problemet är bara att man alltid blir hungrig när man går in där :P

2011-01-18 @ 12:48:33
Postat av: Mattias

Linda /

Tack för påpekandet :) Har försökt kommentera i din blogg för några dagar sen men det gick inte, kanske fixat nu.



Lina /

Tack för tipset, ska börja leta lite mer recept nu så det passar bra. Är huuuungrig och mina jobbarkompisar har samling o soffan o frossar marsipantårta och snickers som nån bjuder på, grr.

2011-01-18 @ 16:12:00
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0