Hoppas på en resa

Jag och Tina har ju suktat efter att göra en utlandsresa ihop med Max men på grund av ekonomi, läget med Tinas mamma och våra arbeten så hade vi ställt in planerna om att komma till solen. Nu ser läget lite annorlunda ut då Tina "måste" ta ut sina 20 semesterdagar före årsskiftet samt att vi har fått in lite pengar också. Nu hänger det mest på att vi ska kunna ta ledigt från våra arbeten och sedan vill vi ju att läget med Tinas mamma ska kännas någorlunda stabilt ifall vi ska åka. Vi kanske kan åka redan nu i mitten av oktober men i så fall tidigast den 12:e och så måste vi vara hemma den 23:e så nu är ju frågan om vi kan hitta någon prisvärd resa.

Viktigast för oss är att komma till en plats där det är solsäkert då vi gärna undviker att få det som i December 2009 då vi hade mulet och kallt en hel vecka på Lanzarote. Nu vill vi njuta av sol och värme samt att Max denna gång ska kunna få bada massor! Personligen vill jag gärna ha bra joggingmöjligheter samt att en tennisbana vore kanon men man ska ju ha någon att spela med också. Andra saker som spelar in är ju restiden med flyg, de ökade terrorhoten och att det förstås ska vara ett barnvänligt resmål. Turkiet, Egypten, Kanarieöarna känns väl som tre heta resmål i nuläget. Egyptens magsjukebakterier oroar dock en smula med tanke på vår förmåga att dra på oss sjukdomar men vi får se.

Någon som har bra förslag på resmål/hotell?


Ett hotell på Kanarieöarna som lockar!

Kommentarer >>
Postat av: Linda

Jag hoppas verkligen ni kommer iväg något, det kan ni behöva! Funderade, Tunisien? Kanske de kan vara något?

2010-10-06 @ 18:08:06
Postat av: Johan B

Jardin Dorado i Maspalomas. Lugnt, fint o barnvänligt. Solsäkrast på Kanarieöarna. Sen finns det ju andra hotell närmare stranden, men den här ligger mellan restaurangerna o stranden.

2010-10-07 @ 07:30:17
Postat av: pangis

Jag tror ni skulle trivas i Turkiet, varmt och barnvänligt. Tar man även en s.k all Inclusive blir allt enkelt och man undviker lätt magsjukor..



KP var där med lilla Tass när han var liten och det var en hit!



Hoppas ni kommer iväg, ni förtjänar det!!!

2010-10-08 @ 12:03:59
Postat av: Mattias

Tack för det! Tyvärr lär vi nog skjuta på resplanerna ett tag framöver som läget är just nu.

2010-10-08 @ 13:56:49
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Sofie Ek

Tycker inte ni skall ta det hotell du har på bilden... Kanarieöarna Bahia Feliz... inte med All inclusive iaf då det är ett Engelskt hotell så maten är bara friterad och i olja.... vi var där förra sommaren och usch å fy - OM man inte gillar sån mat då ;o) Sedan var det dyrt att äta i det lilla centrumet som låg där. Hoppas ni lyckas komma iväg iaf! Jag håller tummarna...

2010-10-09 @ 10:55:29
Postat av: Mattias

Hej Sofie! Blev överraskad över att höra från dig här inne men kul o tack för tipset! Ja det som du beskriver om Bahia Feliz är precis den uppfattningen vi har läst oss till de senaste dagarna.



Tyvärr som jag skrev tidigare så lär det inte bli någon resa nu så vi slipper ha beslutsångest.

2010-10-09 @ 12:19:14
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: eVis

Själv var jag på ett Hilton hotell i Egypten, närmare bestämt Sharm el Sheik förra vintern. Det är bland det absolut bästa jag någonsin gjort och rekommenderar starkt att åka i slutet av november början av december. Det är då man som mest behöver solens värmande strålar och Egypten kan erbjuda det vid den tiden - innan är det lite väl varmt. Vi hade runt 35 grader och havet var fantastiskt!



2010-10-12 @ 15:12:58
URL: http://evisevis.blogg.se/
Postat av: Cissi

Hej! Vad härligt med en resa. För ett och ett halvt år sedan var jag på Gran Canaria och Fritidsresors "egna lilla by" Bahía Feliz. Ett jättefint, lugnt, barnvänligt ställe. Det går en strandpromenad bort mot grannstaden San Agustin (tror jag att det var) och det går även att fortsätta mot Playa Del Inglés, där det finns större utbud av restauranger, shopping m.m. Bussar gick alldeles i närheten till i stort sett hela ön.



I Bahía Feliz bodde vi i en jättefin lägenhet men det finns även ett populärt hotell på området. Själva området var jättefint med tre pooler, stranden alldeles nedanför, Bamseklubb för barn, spa och träningslokaler (tror det fanns tennisbana. Vi hade All Inclusive och maten var toppen!

Vi var där i början av april och hade över 30 grader varmt i en vecka, hur vädret är i oktober kan jag tyvärr inte svara på men det brukar ju oftast vara bra väder på Kanarieöarna året runt.



Hoppas ni kommer iväg till ett bra ställe och får njuta av solen lite istället för detta höstrusk!

2010-10-12 @ 16:05:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0