Max sömnsucce

Efter att ha provat massor av olika sätt när vi lägger Max så har vi de senaste månaderna gjort så att en av oss läst bok för honom och sedan har vi suttit vid sidan av sängen tills han somnat. Med tanke på allt strul vi har haft med hans sömn så har detta fungerat bra och kännts som en ok lösning även om det ibland känns lite drygt att sitta där på golvet i mörkret de gånger Max har haft svårt att somna.

Igår kände jag att det var dags att prova låta honom somna själv även om vi var rädd att försöket skulle förstöra en hel del som vissa av våra tidigare förändringsförsök har gjort. Jag pratade lite med Max om hur vi skulle göra innan läggning och sedan när vi hade läst boken och pratat lite så sa jag god natt och gick ur rummet för att sätta mig vid datorn i hallen utanför med dörren lite på glänt men inte så att han såg mig.

Jag trodde nog att Max skulle försöka med allt och komma springande ut ur rummet eller ropa på mig men det var tyst där inne så han somnade helt själv efter några minuter. Jag gjorde samma sak igår och även om han ropade in mig en gång så fungerade det sen. Det bästa av allt var att Max kvällen/natten till idag inte vaknade en enda gång förrän klockan 6 imorse och det är ju något helt unikt för honom!!!

Max sover ju numera mycket mycket bättre än tidigare men brukar oftast vakna någon gång runt kl 23-00 och då vilja komma in för att sova mellan oss i sängen. Hur mysigt detta än är så känns det ändå skönt ifall han sover lite längre i sin egen säng då jag har så svårt att somna om när vi har den lilla nattbökande virvelvinden mellan oss på natten. Hur som helst så är det alla fall djävligt skönt att de två första sömnstruleåren ligger bakom oss och det är ju bara att hoppas att Max fortsätter sova skapligt och kan somna själv framöver också!


Kommentarer >>
Postat av: pangis

En milstolpe.. härligt. Barns sömn stabiliserar sig sällan förräns i 3 års åldern och ni närmar ju er den dagen med stormsteg:-) Stora fina killen han är!!!

2010-05-05 @ 10:23:01
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: DD

Hej och välkommen tillbaka!



Och grattis till att ha lyckats med max sovande. Ge inte upp om det kommer bakslag bara.



Och det där med beach 2010....äsch..... nu gäller "rund o go" då flyter man bättre!!!



;D



2010-05-05 @ 13:27:25
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mattias

Ja det kommer säkert några bakslag men förhoppningsvis blir det alla fall aldrig mer långa perioder med rejält sömnstrul som det var ibland förr.



Min kropp verkar inte tillåta mig att hårdträna så det får bli beach 2011 tror jag :)

2010-05-06 @ 14:55:00
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: ullisar

hejja va gött med sömnfason. både föräldrar och barn får en helt annan livskvalitet med ordentligt med snark om nätterna!



under de perioder Maali har velat ha sällskap i sitt rum när hon ska somnas har Tias eller jag suttit där inne en liten stund i mörkret tills hon slappnats lite. jag brukar köra podradio i lurar för att hålla rastlösheten i schack.

2010-05-08 @ 15:25:10
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0