Uppdatering

Jag har legat lite lågt med uppdateringar här i bloggen då jag helt enkelt inte haft någon motivation att blogga och tänkte ta en längre Timeout men sen kom jag på några saker jag gärna vill få in i bloggen innan samt att det ju snart är ett OS som jag gärna vill blogga lite om. Ett annat skäl till att jag bloggat mindre är att jag numera har rejält ont i min axel mer eller mindre hela tiden så jag försöker att undvika datorsittade så mycket som möjligt i hemmiljö då jag ju arbetar framför en dator en stor del av dagarna på jobbet.

Just nu har vi det mindre roligt på hemmafronten då Max igår tog sin andra spruta mot svininfluensan och därefter i bilen på vägen hem började kräkas enormt. Jag såg i backspegeln hur Max började kräkas och knappt fick någon luft så jag fick tvärnita efter vägen och skynda mig att lyfta ur honom så att han fick luft. Djävligt otäckt när jag såg hur svårt han hade att andas och inte sådär jätteroligt med spyor i bilen heller men men.

Igår kväll och inatt har Max fortsatt att kräkas ca 8-9 gånger så det har inte blivit så mycket sömn. Tina är hemma med honom idag och får nog börja sin återkomst till arbetslivet på Torsdag med att Vabba. Vi hoppas att Max blir bättre idag och att vi två klarar oss från magsjukan. En dålig tradition vi har startat det här då vi även hade magsjuka vid denna tidpunkt i början av år 2009!

Annars lever vi väl livet ungefär som vanligt. Vi fortsätter med våra rustprojekt med blandad framgång, vi är lite less på målning just nu och det är inte så lockande att måla med onda axeln heller. Sen har vi inte bestämt oss än för hur vi ska göra med köket i framtiden så därför avvaktar vi lite med tapetseringen där. Kommer kanske att lägga in lite foton på badrum mm. framöver om jag orkar.

Vi har även kört igång med LCHF men efter en lovande start de första 10 dagarna så känner alla fall jag mig rätt less på den kosten trots att jag inser alla dess fördelar. Vi får se hur det går framöver men jag kan även tänka mig äta lite mer "normalt" fast försöka minska på dåliga kolhydrater som ris, limpa, ketchup och förstås även skräpmat/godis.

Jag tränar alla fall hyfsat mycket innebandy ca 3-4 ggr i veckan och Tina har kommit igång med lite träning tack vare vårt nyinköpta Wii Fit Plus och EA Sports More Workouts till Nintendo Wii. Vi har möblerat om i vårt vardagsrum nu så vi har soffan mot fönstret och får därmed mycket större yta framför tv:n vilket är kanon vad gäller Nintend Wii men även bra för Max med tanke på lekyta. Nackdelen är förstås att tv:n blir mindre på längre avstånd och jag suktar lite efter en 50 tums Plasma eller så men vi får se hur det blir.

Nu börjar som sagt Tina snart sitt jobb igen efter 1,5 år tjänstledigt! Det kommer bli en liten omställning på gott och ont. Djävligt skönt att få två löner igen måste jag säga men sen blir det ju lite mer trixande vad gäller dagishämtningar, möjligheter till att träna och jag kommer ju väldigt sällan att ha tillgång till vår bil framöver vilket kan bli lite trist som t ex på Lördag när Tina jobbar från kl 8-21 på kvällen. Fast det ska nog gå och en sån här gång känns det som en väldigt stor fördel att ha nära till jobbet.

Till sist så kan jag väl berätta att vi fick väldigt tråkiga besked i helgen då min brorsdotter Olivia har fått bakslag i hennes kamp mot Leukemin vilket innebär att den planerade transplantationen ej kan genomföras i nuläget. Nu väntar tuffa cellgiftsbehandlingar i Uppsala och vår förhoppning är att hon snart kan komma tillbaka till läget då hon kan få göra en transplantation. Jag har inte träffat Olivia på jättelänge nu pga infektionsrisken och nu i veckan var det tänkt att vi skulle besöka henne i Uppsala men nu när vi har magsjuka i hemmet lär det ju inte bli så.

Kommentarer >>
Postat av: Linda

Hoppas verkligen det blir bättre på alla plan för er nu framöver, inge roligt med magsjuka, dina smärtor i axel... Detta pusslande med tider sen, ja jag hoppas det kommer flyta på hyffsat ändå!



Håller alla tummar o tår för Lia, tänker ofta på henne och tycker det är så förjäkligt med denna hemska sjukdom som förpestar mångas liv. Hoppas hon kan genomföra transplantationen framöver med goda resultat, hon får gå en omväg för att komma dit först. Peppkramar!!

2010-01-19 @ 12:28:52
Postat av: Johan B

Trots att det du ibland skriver om är jobbiga händelser tror jag att det är många som är tacksamma att du bloggar ändå. Värt en tanke!



Vi hörs!

2010-01-19 @ 21:04:58
Postat av: Mattias

Linda/

Tack Linda och det här med magsjuka, axelont mm. är ju ändå lyxproblem jämfört med mycket annat i livet som folk går igenom. Som t ex Lia då men vi får hålla alla tummar för henne precis som för er mamma.



Johan B/

Roligt att ha en kompis som uppskattar mitt bloggande och jag kanske på över OS där jag hoppas på dina vassa gästkommentarer! ;)

2010-01-20 @ 08:02:16
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Malla

Jag skickar varma tankar till er och lilla Olivia i hennes kamp. Ta hand om varandra!



Pok



MallaledsenförOsskullbralla

2010-01-20 @ 11:25:37
URL: http://desperatenotwives.blogspot.com
Postat av: Jerpa

Du får se bloggen som ett ställe att skriva av dig. Sen får väl folk läsa om det om de vill, de är ju inte tvingade, eller ;)

Själv skriver jag mest för att komma ihåg vad man gör och gjort. Intressant att läsa vad man gjorde för ett år sen osv. Sen att en person läser är skit samma.

2010-01-21 @ 10:51:36
URL: http://www.jerpa.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0