Max på barngympa

På Lördagsmorgonen fick Max gå på sitt första organiserade sportpass i livet! Vi har anmält honom till barngymnastik för barn i åldern 2-4 år och det blev väldigt lyckat måste jag säga! Under uppropet satt alla föräldrar och barn i en stor ring medan vår son tydligen gillar rampljuset och stod i mitten. Max är ju i den åldern när han börjar prata mer och mer samt försöker efterhärma de ord vi vuxna säger. Så när tjejen som var ledare hade upprop och läste upp alla barnens namn så härmade Max henne hela tiden även med hennes betoning på rösten vilket ledde till en hel del skratt och fniss i lokalen.

Sedan började passet med lite rörelser till en bamsesång och medan många framförallt småtjejer mest stod ganska stilla intill sina mammor och pappor så sprang Max och en del andra barn omkring lite överallt. Sedan var det dags för redskapsgymnastik och när ledaren bad oss föräldrar ta fram plintar, mjukmattor, hissa ned ringar och bom fick man ju nästan samma slags ångest som jag alltid hade på gympan i min ungdom när lärarna skulle envisas med den urtrista redskapsgymnastiken istället för bollsport!

Max provade det mesta på hinderbanan som att göra kullerbyttor, hoppa, kasta sandpåsar, gå balansgång på bom, klättra i ribbstolar mm. men något han inte gillade var att hänga i ringarna då han blev lite höjdrädd. Jag tyckte det funkade jättebra allting och det är ju så roligt med barn där precis allting kan hända. Fast sedan fanns det någon surmamma där också som såg grinig ut mest hela tiden och även verkade tycka att t ex vår 2-årige son kanske tog lite för lång tid på sig vid någon station eller var väl improvisativ men inget att bry sig om.

Jag har ju några roliga filmer från detta tillfälle men kan tyvärr inte lägga ut dem då ju andra föräldrar och barn är med på dem och kanske inte alls vill hamna på en blogg/youtube. Efter en timme så sa ledartjejen att vi skulle plocka ihop och vi avslutade med avslappning där samtliga låg på golvet utom Max då som gick runt och räknade in alla barnen med Eeett, ååååtta, tiiiooooo som ju är hans standardräknesätt. Nu har vi alla fall en rolig aktivitet att göra med Max de kommande Lördagarna och det känns ju bra.


Kommentarer >>
Postat av: pangis

Max "made my day" med sin räkning där på slutet:-)

2010-01-25 @ 10:46:45
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: DD

Familjegympan med BigGuy kommer jag ihåg. Riktigt roligt hade barnen och dom behöver träna balansen. Inte lika kul att som förälder dra på sig träningskläder och göra kullerbyttor och känna sig klumpig...



2010-01-25 @ 12:21:57
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Linda

Verkar som han gillade gympan! :-) Va roligt! Så får han lite utlopp för all energi han har, och ni får ränna efter och hjälpa o stötta.. perfekt motion för er alla! Ha ha!

2010-01-25 @ 12:22:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0