Tre Kronor utslagna

Det blev ju en grym hockeykväll/natt där jag lyckades med att se två hela matcher (Sverige-Slovakien, Kanada-Ryssland) och stora delar av de två andra kvartsfinalerna. Först måste jag nämna Kanada-Ryssland som var en grym match där Kanada visade upp ett spel som var något i hästväg. De rödklädda Kanadickerna var som ett gäng Lejon som släppts fria ur burarna och Ryssland hade verkligen inte en chans denna match! Ryssland däremot var en besvikelse i denna match men det kanske mer var Kanada som var fantastiskt bra.

Sedan var det dags för Sveriges kvartsfinal mot Slovakien där Sverige inledde väldigt lojt med dålig skridskoåkning mm. i första halvan av matchen vilket ledde till underläge med 2-0. Nu lyckades man ju kvittera för att sedan åka på ännu ett mål bakåt i Boxplay. När Slovakien sedan kontrade in 4-2 så lyckades Tre Kronor trots viss press och snygg reducering till 3-4 av Alfredsson aldrig att komma ikapp.

Vilken besvikelse och många i Tre Kronor gjorde en ganska blek match i denna kvartsfinal som t ex Detroitstjärnorna N Kronwall, N Lidström och H Zetterberg. Jag har nog aldrig sett dessa tre duktiga spelare göra så många misstag i en match som i denna förlustmatch. Tyvärr blev inte H Lundqvist i en otacksam match den målvaktshjälte vi hade hoppats på heller så han på 14 skott släppte in 4 mål.

Även om Sedinarna gjorde för lite poäng så måste jag säga att de skapade massor i varenda byte men hade lite stolpe ut samt inte klickade med Weinhandl denna gång. Bäckström, Alfredsson, Öhlund, Murray är några spelare som jag tycker var duktiga i OS. Foppa var bedrövlig fram till kvartsfinalen där han gjorde en bra match och jag tycker likförbannat att det var rätt att ha med honom till OS men gissar att hans fot/revben/finger och magsjuka inte gjorde det lätt för honom at prestera som han vill.

Även om spelarna ska ha den största kritiken så finns det en rad synpunkter från min sida på hur Bengt-Åke Gustafsson har agerat! Först och främst så är det helt självklart att Micke Samuelsson borde ha varit med i OS! Det blev ännu tydligare då varken Hörnqvist eller Weinhandl lyckades särskilt bra i detta OS och sen så tycker jag fortfarande att beslutet att ta ut 8 backar istället för 13 forwards känns märkligt.

Sedan har vi det här med matchcoachingen! När Weinhandl inte lyckades i sin otacksamma roll med "Sedins" och man i kvartsfinalen såg hur det gnistrade om kedjan när Foppa t ex fick göra två byten med dem så varför inte fortsätta så? Varför spela med defensiva backar som Tallinder/Murray vid tekning i anfallzonen i slutminuterna? Varför sätter man in S Påhlsson av alla människor som den sjätte utespelaren i slutminuten med Sedinarna t ex på bänken? Varför fick inte Franzén tidigare spela in sig med Zäta eller Sedinarna när Hörnqvist/Weinis inte lyckades med mera!

Trist som fan hur som helst även om Sverige säkerligen förmodligen hade blivit rejält överkörda av Kanada i en semifinal men då hade man alla fall fått njuta av att få se Sveriges bästa hockeyspelare tillsammans i Tre Kronor i ytterliggare två matcher. Nu får vi vänta fyra år tills nästa tillfälle, hurra!!! Vad gäller OS-guldet så har man ju svårt att se något lag besegra Kanada men jag håller tummarna för att USA med hjälp av sin duktige målvakt kan besegra dem i den förmodade finalen.

Kommentarer >>
Postat av: Anonym

Kunde inte sagt det bättre själv! Nu är det tid för B-Å.G att vandra vidare till schweiz eller nån annan liga...

Skulle vilja se en NHL coach som COACHAR Tre kronor vid nästa chans med alla nhl spelare med på liten rink, sen kan Mårts eller nån vara förbundskapten under alla pajasturneringar som spelas.

Känns tyvärr som att NHL kommer säga nej till att släppa spelarna vid nästa OS som går i Ryssland. :(

2010-02-26 @ 17:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0