Max 3 år

Vår älskade son fyller 3 år idag och nu börjar han bli en riktigt stor kille! Jag tänkte skriva lite om hur Max har utvecklats precis som jag gjorde så ofta tidigare i denna blogg. Ett stort grattis till min älskade son från din pappa och om du läser det här i framtiden så ska du veta att du betyder allt för mig och att jag är chockad över hur mycket man kan älska en liten krabat som dig. Nu ska vi se till att du får en fantastisk fin födelsedag även om både du och jag är lite sjuka!

Max ordförråd:
Talet fortsätter ju utvecklas och jag är ju ingen barnexpert sedan tidigare så jag har svårt att veta hur han ligger till om man jämför med andra 3-åringar. Max pratar alla fall på bra men kämpar fortfarande ivrigt med att lära sig säga Max istället för Mask. Smörgås är fortfarande "Fröllåå" men annars klarar han många svåra ord numera.

Max kompisar:
Förutom en period i somras så tycker jag tyvärr att vi träffar kompisar med barn alldeles för sällan på helgerna och det måste bli bättring på det men hänger inte bara på oss heller. De kompisar Max har lekt mest med under året är ju Theo och kusin Milton. Sedan på dagis så har Max börjat leka mycket med en kille som heter Leon.

Max humör:
Han är ju allt som oftast en glad krabat Max som har mycket humor och älskar att busa. Sedan har ju trotsen kommit in i hans liv rejält sedan i somras kan man väl säga. Det är väldigt upp och ner, vissa veckor knappt något och vissa andra veckor mycket mera och då är det ibland raseriutbrott som heter duga. En utvecklingsfas Max gärna hade fått hoppa över men en bra vilja kan ju vara nyttigt att ha med sig i framtiden för honom. 

Max dagisstatus:
Han älskar fortfarande att gå på dagis men några gånger har han nu velat stanna hemma och inte heller velat att jag ska gå när jag lämnat honom så lite annorlunda har det blivit. Enligt personalen på Max dagis så är han en populär liten kille som många av de andra barnen vill leka med och han leker bra med de flesta men mest med Leon, Jonatan, Alice och Sofie vad det verkar.

Max tv-favoriter:
Dora Utforskaren är även detta år ohotad Nr 1 för Max! Sedan gillar han även att kika på Doras Kusin Diego och Backyardigans på Nickelodeon. Kalle Anka, Musse Pigg, Nalle Puh, Små Einsteins och en del barnprogram på Boolibompa duger också i brist på annat för honom. Till min förvåning så gillade Max även filmen Lucky Luke! Synd bara att jag fortfarande mindes alla repliker sen min ungdom då jag var stor Lucky Luke fantast.

Max datafavoriter:
Max gillar ju mycket att sitta vid datorn vare sig det gäller att spela spel eller bara skriva i Word. Han är väldigt duktig men sen får man ju begränsa hans tid vid datorn så det inte blir för mycket. De spel han har provat och gillar bäst är nog Dora spel, Alfons, Ludde, Lek & Lär - Vilda Djur, Josefine och Anki & Pytte t ex. Jag måste säga att många av spelen är väldigt pedagogiska och bra där han lär sig nyttiga saker också.

Max favoritlekar:
Just nu är favoritleken "gå på vägen" som innebär att man sitter på någon av hans lekmattor och använder några av hans djur. T ex så säger han åt mig att jag ska ha krokodilen och han ska ha lejonet och seden går de runt i staden på mattan och fiskar, jagar varandra, äter glass, åker tåg mm. Han tycker mycket om alla sina leksaksdjur men favoritdjuret är nog dinosaurier som han har många av och verkar fashineras av.

Den där "gå på vägen" leken är både jag och Tina rätt urless på då han vägrar leka den själv men när det gäller att sysselsätta sig själv med något förutom tv/dator så är det nog pussel som fortfarande är favoritsysselsättningen. Max är väldigt duktig och lägger både 30 och 50 bitars nu. Han gillar även att spela sällskapsspel, leka med lera och måla men kortare stunder.
Kommentarer >>
Postat av: pangis

Jisses är Maxen redan 3 år.. Tror jag började läsa din blog när han fortfarande var spädbarn. Grattis till fina 3 åringen ett par dagar försent!

2010-12-15 @ 15:34:12
URL: http://wwww.pangbruden.blogspot.com
Postat av: ullisar

grattis grattis!!jag känner igen en hel del av det Max gör i min EmmaLi; särskilt trots och pussel :)

2010-12-20 @ 21:40:46
URL: http://ullrika.se
Postat av: Mikkelelle

I like your website. Its web design is very cool and looks a Web Design Expert work. Regards,

2011-03-30 @ 10:07:42
URL: http://mikkelelle.blog13.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0