Helgens fotboll

Manchester United - Manchester City 4-3
Många bra fotbollsmatcher i helgen och den bästa som spelades var ju förstås Manchesterderbyt! En otrolig match där Man United tyvärr till slut vann väldigt rättvist efter mål av Michael Owen i den sjunde övertidsminuten!!! Ingen verkar heller kunna förklara varför domaren valde att förlänga 4 minuters övertid till 7 minuter heller???

Hade det varit motsatt situation så hade nog äcklige Sir Alex strypt fjärdedomaren istället för att stå och skämta med honom efter matchen. Vinner United ligan med två poäng kommer jag vara något sur över detta i Maj 2010 kan jag lova! Som sagt en fantastisk match där man måste berömma en spelare som den evigt unge Ryan Giggs!

West Ham - Liverpool FC 2-3
Liverpool vann borta mot West Ham efter en spännande underhållande match där Torres åter igen fick klä sig i matchhjälterollen. Torres har ju varit i rätt dålig form i inledningen av säsongen men kanske nu börjar komma igång får vi hoppas.

Liverpool släppte in sitt nionde mål på fast situation och mittbackarna Skrtel/Carragher imponerar inte just nu. Liverpoolhjälten Carragher har nog aldrig inlett en säsong så knackigt så när Agger kommer tillbaka bör Carra petas i någon match om nu Benitez vågar göra detta.

Barcelona-Athletico Madrid 4-2
En skaplig inledning av matchen när Zlatan redan efter två minuter snyggt vrickade in 1-0 målet. Sedan bjöd Barcelona på en mäktig första halvlek där de som så ofta förr spelade en underbar tv-spelslik fotboll.

I andra halvlek var ju matchen redan över så Barca tog det rätt lugnt och Zlatan fick tyvärr inte så många fler chanser. Tre mål på tre matcher är förstås ändå en fantastisk start för Zlatan i Barcelona.

Canal +
Till sist måste jag än en gång få hylla Canal + för deras suveräna sportsändningar! Med Hasse Backe, Erik Niva, Jens Fjällström, Richard Henriksson, Lasse Granqvist, Jonas Dahlqvist och de andra så får man alltid sportsändningar av högsta klass!!!

Kommentarer >>
Postat av: Urban

Ja jävlar vilka matcher det var i helgen. Jag gillar Bellamys båda mål, fantastiska! Sen att Owen avgör mot City i 7;e övertidsminuten gör ju bara för ont.

2009-09-21 @ 17:01:00
Postat av: wanker

Meen nu tog du i när det gäller united din oorm :D..men det blir väl så då man e liverpoolare ;)..så här kommer en reprimand..kl tickade strax över 95 min då avgörandet kom :)å domaren la på en minut mer för att city firade sitt mål lite väl länge ..så det e inge konstigt alls egentligen :)..å sen en till rättelse ..barca vann med 5-2 ;)....jag e grinig idag ...märks det? :D...jag börjar bli orolig för dig olsson ..du varken hör eller ser bra nuförtiden ;) hehehe..

2009-09-21 @ 20:46:51
Postat av: Mattias

Ubbe/

Ja Bellamy har ju varit väldigt bra i City måste man säga men sen får han ju sina spel som efter matchen t ex. Ja Owens mål gör väldigt ont!



Wanke/

Här kommer reprimand tillbaka då! Med tanke på att du trots ett stort fotbollsintresse, stora spelvinster samt ett överflöd av fritid ändå väljer att inte ha några fotbollskanaler och inte såg årets match med ditt favoritlag så tycker du dig alltså ändå ha koll på vad som hände :) men du har läst rätt i tidningarna om Barca för där blev det ett skrivfel från min sida.



Om domarna ska lägga till över en minut för firande av mål så kan man ju i så fall fråga sig varför han blåste av 12 sekunder efter Owens vinstmål när United firade längre än City. Det vill jag gärna ha svar på av er Unitedfans...



Fast jag tror ju förstås inte att det handlar om mutor eller nåt sånt men ett märkligt agerande av domarna som hade givit Sir Alex en stroke om det varit det motsatta!

2009-09-22 @ 07:15:01
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Mattias

förresten Wanke och Ubbe så ska jag snart anordna en liten pingisturnering i samband med nån bra fotbollsmatch någon lör-sön eftermiddag, hoppas ni vill vara med!

2009-09-22 @ 08:03:56
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Anonym

Känns som det osar lite avundsjuka här :D....Vad jag köper å vad jag gör på min fritid det hoppas jag att jag fortfarande får välja själv!! Förstår inte vad det har med saken å göra för att jag påpeka att du hade 2 fel i din skrivelse här!!!Vilket du hade!!! Jag trodde med DITT stora fotbollskunnande(som du tycker då fast du endast spelat 1-2 matcher i storviks juniorlag) att du förstod att domaren kan ju bara lägga till tid av det som e kvar av matchen,så under dom här 4 övertidsminutrarna! Det var ett byte som han la till 45 sek å firandet av deras mål 45 sek...alltså det försvann så mycket tid 1.30 ca från dom 4 övertidsminuterna...då blir det att macthen ska blåsas av 95.30 enkelt..united gjorde mål då det var typ ca 6 sekunder kvar av matchens tid..så om då dom firar i 3 minuter så kan han ju inte lägga till det såklart utan han kan bara lägga till den tid som e kvar av matchen som missas..jag trodde oraklet mattias hade koll på det eftersom du har alla kanaler å så ;)

Å nu skriver jag här det jag sagt till dig säkert 5-6 ggr då du frågat varför jag inte har kanalerna...jag tittar bara på toppmatcherna..men missar jag en sån ibland så är inte det hela världen heller,å det e ju inte så ofta på ett år det är sånna ...å canal plus filmer tittar jag ju inte alls på..så jag vill inte ha det för det lilla jag skulle titta...finns inte en chans att jag skulle titta på fulham-sunderland även om jag hade utbudet.Så jag tycker det inte är värt priset helt enkelt...Så dom få gånger det är matcher jag vill se..då sitter jag gärna hos någon som har utbudet å vill se dom flesta matcherna..som nu sist då vi samlades hos roffe å kika Inter-Barca å köper med lite chips å vindruvor å lite salta pinnar o bjuder på som tack för att jag får se..nu har jag sagt det för 7:de gången ..hoppas det fastnar nudå hos han som lyssnar enormt mycket bättre än oss andra ;)

2009-09-22 @ 08:38:19
Postat av: wanker

Jaaa jag e med på pingis alltid..hoppas du lyckas pricka in då jag e barnfri då ;) å att jag får va med fast jag inte har kanalerna ...hahahaha ;)

2009-09-22 @ 08:47:30
Postat av: DD

ok, jag skippar alla sportkanaler och sportsidor på nätet och läser bara din blogg!!!! ;D



Matchen United mot City. Vilken grej alltså. Spänning och nerver. Jag förstår att känslorna hettar till.



Låt mig bara få jubla över en sak idag: Mff - Elfsborg 5-0. FEM NOLL!!! =)



Ikväll är det Barca på kanal 4Sport.



2009-09-22 @ 08:49:48
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Jens Fjällström

http://www.guardian.co.uk/football/2009/sep/22/manchester-united-goals-stoppage-time

2009-09-22 @ 09:12:23
Postat av: Anonym

Det e ju fortfarande inte uniteds fel att domaren lägger till det han gör...det e upp till domarna å ta tag i det där! Man lär börja ha effektiv tidstagning på övertidminuterna så slipper dom ju sånna här diskussioner..att man stannar klockan vid avblåsningar på övertidsminuterna helt enkelt !! eller ..nån som har nån åsikt om detta ..:)

2009-09-22 @ 10:36:14
Postat av: Mattias

Jadu Wanke, självklart gör du precis som du vill med dina pengar och kanaler så jag ska inte tjata mer på dig om det.



Däremot visste jag inte att man måste ha spelat fotboll i vuxen ålder för att KUNNA fotboll men har aldrig påstått att jag är nåt orakel heller.



Du däremot framstår ju ofta som facit om allt från spelare i division 6 till Premier Leaguematcher även utan att ha sett något vilket är imponerande.



Vad gäller övertiden så skippar jag ytterliggare diskussion men kan bara konstatera att det vore bra om domarna i framtiden hade samma policy vad gäller att lägga till övertid och tid för måljubel med mera.



DD/

Ja grattis till Malmös överraskande seger, vad fan hände??? Ja ikväll är det både Leeds-Liverpool och Barca på tv:n!!!



Nu är lunchen slut o dags för jobb igen!!

2009-09-22 @ 13:13:15
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: wanker

Tack mattias :)

Det är nog en klar fördel om man spelat iaf i 25 år :)...sen betyder inte det att man alltid vet bättre för det,så e det ju.Så du menar att man glömmer hur bra å dåliga alla spelare är..bara för att man inte haft canalplus ett halvår å sett alla matcher...utan bara en del?? Hmm..du kanske men inte jag iaf ;)



Har man bra speluppfattning å blick för spelet själv så tror då jag att man har en klar fördel att kunna se vad en spelare kan prestera!Det e vad jag tror sen om det e så eller inte det vet jag inte ..men i mitt fall så känns det så iaf.

:)

Så jag tycker mig ha bra koll på dom flesta lag...så du tycker inte det alltså ;)

2009-09-22 @ 14:04:59
Postat av: Urban

Jag spelar gärna pingis med er grabbar...fast vi kanske borde brottas istället;)

2009-09-22 @ 21:01:25
Postat av: wanker

Hahahaha...du å jag ubbe mot olsson å persson :D....matchen skulle gå under namnet kilo vs TON :D

2009-09-22 @ 21:06:34
Postat av: Mattias

Ha ha, nä ingen brottning för han är rätt stark nyporna den där lastbilschauffören..

2009-09-23 @ 09:03:44
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Pumba Ferguson

Man U:s fan mail har ett video klipp med sena avgæranden till vår fördel.

http://mu.tv.manutd.com/default.aspx?p=channels/C6Freeview&a=69638

Kanske inte den roligaste för fans av andra lag men 1.15 in kommer O'sheas avgörande mot pool för några år sen, ett mål som jag inte kommer glömma då man satt som nästan ensam Man U anhängare på knökfull pub i Val Thorens med en massa uppretade danska pool fans...

Min kompis Moona var ju på Pool-Utd då Riise sköt in sin enorma frispark, men hade oturen att enbart får tag i biljett i United klacken ;) Tänk dig det Olsson att du och en pool kompis sitter ensam i den klacken och du bara vill hoppa rätt upp o skrika av glädje men får nöja dig med att sitta kvar på din plats och på sin höjd ge en blinkning till din polare He he he! tuff skit.

Min åsikt om Owens mål är att man är glad att det var åt ens eget håll det gick....

2009-09-27 @ 17:01:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0