Höstblåsor igen

Max hade sovit extra dåligt några nätter och Torsdags morse hade han hög feber så han fick vara hemma med Tina. Under dagen dök det upp såna där blåsor i hans mun igen precis som för några veckor sedan. Enligt information på nätet så blir de flesta immun när de har haft dessa höstblåsor en gång men tydligen inte vår son då.

Han har inte direkt varit på nåt strålande humör sedan dess och vi tycker så synd om honom då det verkligen märks att han har rejält ont i munnen. Det spelar ingen roll vad vi provar att ge honom för inte ens glass vill han äta och då vet man ju att något är fel. Som tur är dricker han vatten trots att det gör ont vilket är det viktigaste.

Max har ju varit rätt mycket sjuk i sina två första år av livet men ingen öroninflammation, magsjuka eller nåt verkar ha varit lika smärtsam som blåsorna den här gången då han ibland gråter oavbrytet i flera timmar. Nu har vi haft ännu en natt där Maxen gråtit flera timmar och man känner en sån djävla frustration över att se honom ha så ont.

Efter att ha varit vaken mellan ungefär kl 2-6 där Max till slut slutade grina när vi kikade på Nalle Puh så har han nu somnat lite på Lördagsmorgonen och nu gäller det att samla kraft tills han vaknar. Håller tummarna för att blåsorna snart känns lite lindrigare för honom men är rädd att det kommer ta några dagar till.

Kommentarer >>
Postat av: Linda

Kul att man kommer in på din blogg igen!Inge vidare med dessa dumma blåsor, och sömnen som inte blir av för någon av er heller. Hoppas ni hann vila lite nu när Max somnade. Lider med er, har varit mycket sjukperioder nu för er :(

2009-10-24 @ 09:43:55
Postat av: pangis

Stackars liten!!! Har ni fått några mediciner som lindrar? Det finns väl nån salva man kan använda

2009-10-24 @ 18:46:56
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Webbis

För vuxna vet jag att det finns sugtabletter med "smärtlindring" t.ex. vid halsfluss. Vet dock inte om dessa går att ge även till 2-åringar (troligen inte) men det kanske ändå vore läge att fråga sjukvårdsupplysningen om.

2009-10-24 @ 19:39:51
Postat av: jama

Minns när min son fick höstblåsor, usch stackarn, ingen höjdare alls. De gör ju ont hela tiden.Det var flytande föda, dvs mest dricka och Alvedon som gällde.Krya på lille Max!

2009-10-25 @ 01:16:33
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Mattias

Nä vi har läst och kollat upp men det finns inget som vi kan använda (tycker vi) förutom att han får flytande alvedon och även ipren.Jag tar hellre magsjuka än den här skiten och tycker så synd om Maxen men hoppas hoppas han snart blir bättre.

2009-10-26 @ 08:21:03
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0