Jag och el-vispen

Efter två väldigt stressiga arbetsdagar så hade jag tänkt att bara ha en lugn skön tv-kväll igår men det slutade med att jag mest stod i köket med el-vispen i högsta hugg istället.  Jag fick för mig att både prova göra blomkålsmos och det där polarbrödet som jag tipsade om tidigare i bloggen.

Jag visste knappt vad ett blomkålshuvud var innan igår där jag stod vid diskbänken och kliade mig i huvudet när jag funderade på vad man skulle använda för kroppsdelar av blomkolsvarelsen. Efter mycket receptläsande så fick jag alla fall till en maträtt bestående av köttbullar och blomkålsmos vilket var helt ok.

Mina polarbröd blev inte riktigt lika goda denna gång men ändå helt ok. Det tog en djävla tid att göra brödet den här gången då äggvitan som man ska vispa hårt inte stelnade till förrän efter en halvtimmes visp. Helt sjukt då Tina fixade det på 5-10 minuter senast men mästerkocken jag kan lyckas med det omöjliga.

Jag tycker alla fall att jag har lyckats bra med att följa den här LCHF-dieten de första 10-12 dagarna även om det varit lite svårt ibland vad jag ska äta vid dålig planering. Jag äter extremt mycket ägg i olika former nu så det är nästan så att jag skulle ha skaffat en höna hemma i trädgården, ha ha.

Nu ska vi iväg med jobbet två dagar där det blir luncher, fika mm. och det kan ju vara lite svårt med kosten då men jag får försöka lösa det på nåt sätt. Bara att kämpa på och jag tycker sötsuget har minskat rejält redan även om jag fortfarande har våta drömmar om en skål med ostkrokar och choklad t ex.

***
Vid 22-tiden igår slängde jag mig i soffan för att se klart Henrik Schyfferts roliga show om 90-talet. Många som grämer sig över att de missade den men förutom att den sänds på Torsdag i SVT 24 så  finns det ju något som heter SVT Play!!
***
Ikväll blir det innebandyträning och senare ikväll kanske ett besök i Roffes fotbollsstudio med grabbarna för att se CL-finalen mellan Manchester United-Barcelona!!! Måtte Barcelona vinna för jag orkar verkligen inte se Sir Alex gäng vinna Champions League också!


Kommentarer >>
Postat av: Linda

Har inte varit in här på ett tag men hört lite hur du kämpar på där hemma utav Tina. Va duktig du är!



Är själv lite nyfiken på hur pass man mår med sådan kost, ha ha!

2009-05-27 @ 18:32:31
Postat av: Linda Andersson

Ett litet tips om du ska vispa äggvitor, häll i ett kryddmått ättikssprit, så går det snabbare att vispa äggvitorna till fast skum!

2009-05-27 @ 18:43:52
URL: http://chagak.blogg.se/
Postat av: DD

Barca vann!!!



Blomkålspuré är gott. Testa gärna nästa gång att ta lite persiljerot, palsternacka och rotselleri. Blir riktigt GÖTT MOS av det. ;D



2009-05-28 @ 09:20:04
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mattias

Linda/

Kanske kan vara värt att prova? Snart bör din syster ju vara frisk och kanske också tänker prova fullt ut :)



Linda A/

Aha, ja jag vill ju gärna baka det där brödet ofta så det ska jag testa i så fall. Tack!



DD/

Japp, härligt med Barca!! Ska testa blomkålspuré nån gång också då!

2009-05-29 @ 07:27:07
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0